Ett löfte.

Genom blåsiga nätter med regnfall och prassel från flygande löv, genom dimmiga lektioner av glosor och ekvationer, genom dagar och nätter. Jag drömmer, men kanske dock inte som förr.

 

Förut var jag nämligen tjejen som drömde för mycket. Jag fick ofta höra att det bästa händer när man minst anar det och till en början var de ord jag bara var tvungen att ignorera. För jag kunde liksom inte låta bli att drömma.

 

Och när jag drömde drömde jag mest av allt om kärlek. Hur vi möts, vad han viskar i mitt öra och hur han älskar att ta min hand på nattbussen en regnig oktoberkväll. De var de drömmar som senare resulterade till de noveller jag satt och skrev i min säng om kvällarna.

 

Men nu har jag länge, under flera månader försökt få fram en novell. Men det säger bara stopp. I stället blir det önskelistor och lösningar till obetydliga problem som hamnar på papper i stället för drömmar och kärleksord. Och plötsligt så sitter jag där och tänker att allt är upp och ner inget greppar mig längre. Jag kan inte låta bli att tänka att det kan bero på att jag inte längre låter mig drömma lika mycket som då.

 

 

För någonstans mellan sommarregn och soliga stränder har jag haft på tok för mycket vilja och inte låtit mig själv drömma mig bort som förut. Jag har så gärna velat att de drömmar jag drömmer ska bli sanning och när folk talar om för mig att det finaste som har hänt dem kom som en överraskning och att saker man drömmer sällan blir till verklighet blir jag nästan lite rädd. Ja, hjälp.

 

Men nu har jag insett att sådana tankar inte funkar längre, inte för mig, nej inte alls. För om jag skulle sluta drömma, då skulle inte jag vara jag. För jag har alltid varit en dagdrömmare. Vare sig jag sitter ensam på en klippa någonstans och önskar en arm omkring mig eller om jag sitter och bläddrar bland höstmysiga bloggar och tänker hur fint det vore att sitta och drickar chai på en uteservering under filtar med de bästa. Så det är bara för mig att sluta känna oron och i stället inse att det är okej. Fina saker kommer visst hända med mig. För om jag vet vad jag önskar så vet jag vad jag strävar efter. Jag lovar mig själv, er och kärleken att inte sluta drömma. Att  börja drömma mera, våga och sedan skriva, skriva, skriva.

 

För utan drömmar, vad vore Hannah då? Dröm vidare vänner. Puss

 bild/text: jag


Kommentarer
Postat av: ellensjo

Hej! Allt bra med dig? :)

Kram

2011-09-17 @ 22:28:59
URL: http://ellensjo.blogg.se/
Postat av: ASTRID

hej! kika in på min blogg där du kan läsa om mitt liv som modell och annat! kram på dig!

2011-09-17 @ 23:17:11
URL: http://astridalander.blogspot.com
Postat av: kristine

2011-09-18 @ 08:14:32
Postat av: kristine

åh, fin tekst!sv: skjorten kostet 199,- kroner (:

2011-09-18 @ 08:15:31
URL: http://kristinegulden.blogg.no
Postat av: c.

så fantastisk vakkert. tenker på det samme jeg og. så akkurat nå har jeg et slags skrivestopp, men ja, tror å drømme kan være løsningen:)

2011-09-18 @ 08:52:36
URL: http://brassinpocket.devote.se
Postat av: ebba

du skriver så fantastiskt fint!

Och jag känner igen mig, drömmer för mycket om allt. Tänker att det aldrig kommer bli så om jag har tänkt mig något, men det är ju så fint med drömmar.

2011-09-18 @ 09:40:10
URL: http://silencesuitsusfine.blogg.se/
Postat av: Victoria

Men åh, så himla fint skrivet!

2011-09-18 @ 10:04:59
URL: http://pulsensfrekvens.blogg.se/
Postat av: Olga

Så otroligt fint skrivet. Och jag känner igen mig i varenda ord. Du är fantastiskt duktig.

2011-09-18 @ 11:48:09
URL: http://beyondthis.blogg.se/
Postat av: Anna

du skriver så himla bra!

2011-09-18 @ 17:00:15
URL: http://oohyeah.webblogg.se/
Postat av: MORRIS :)

Nice :) grattis till framsidan på blogg.se!

2011-09-23 @ 11:56:44
URL: http://meegapixel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0