om viktigheter och drömmar.

Hur överlever man gymnasiet? Genom att omge sig av farvoitpersoner, se till ge dig själv beröm och boost när det behövs. Det är viktigt att peppa sig själv, annars orkar man ingenting!

Vad vill du bli när du blir stor?
Åh, jag vet inte riktigt. Jag har väldigt många olika drömar om vad jag ska göra i framtiden men förhoppningsvis jobbar jag inom media, kanske på radio, skriver krönikor eller med reklam. En nyfunnen framtidsdröm är att någon gång öppna ett café också. Hur mysigt vore inte det?

Har du någon dröm som du känner att du bara måste uppleva innan du dör? Finns så mycket jag skulle vilja göra. Resa, bli kär, bo utomlands och skriva. Men någon specifik dröm har jag inte. Fast, det vore himlans fint att få öppna ett café förståss.

Vad är det finaste du varit med om i ditt liv? Jag har inte varit med om något som har varit det specifikt finaste i mitt liv. Det finns så mycket. Alla mina veckor hos mormor och morfar när jag var liten, de dagar jag fikat med mina solskensvänner eller egyptenresan som ger mig lyckorus vi bara tanken. Åh.

Tumblr_m1lyr4ivsi1qieq9mo1_500_large


Om du är politiskt intresserad, vilket parti?
Åh, jag vet påtok förlite om politik så jag har faktiskt inget parti jag lutar mer åt. Men lite intresserad är jag allt så jag ska se till att lära mig lite mer.

Jag har gått ned i vikt men kämpar hela tiden med att inte överäta, jag är så rädd för att bli som jag varit. Vad ska man tänka på för att äta rätt mängd mat vid varje måltid? Har massa tankar angående den här frågan, men jag tror jag sätter punkt här.
Jag vågar inte säga precis vad du ska göra för även om jag är hyffsat stabil just nu så finns samma tankar som dina i mitt huvud. Något jag har lärt mig är dock att du inte borde lägga ditt fokus på om du äter för mycket eller för lite utan snarare fundera över varför det är så himla farligt om du någon dag skulle överdriva ditt ätande. Det är snarare din självkänsla och uppfattning om ditt yttre du ska jobba på, så att du en dag kan känna att "i dag är jag extra hungrig - då äter jag lite mer" och en annan kanske du känner att "åh, jag är så himla mätt - jag tar bara något litet i dag".

Har du lite plugg-tips att dela med dig av? Ja, som hur man lägger upp läxplaneringen på bästa sätt, lär sig ta tag i uppgifter och vad man kan tänka på när man håller muntliga framföranden utan att det bara känns ångest fyllt?
Jag har nyligen insett att hur hårt man än jobbar kan man inte hinna med allt på samma gång. Allt för ofta sitter jag och tror att jag ska hinna med både matte, svenska och engelska på samma kväll när jag egentligen borde prioritera ett av ämnen och sedan koppla av. Det är viktigt att inte stressa upp sig för mycket! Så, prioritera det viktigaste och gör upp en planering där du skriver vad du ska jobba med var dag. Glöm inte att prioritera lite tid ifrån plugget också. Och om du någon dag skulle ha ett extra flyt kan du alltid plugga nästa dags arbeten också och du kan ta ledigt från pluggandet nästa dag!

Om man skulle se dig på way out west, skulle du tycka att det var hel knasigt om man kom fram och hälsade på dig då? Du verkar så fin rakt igenom och det skulle vara så roligt att träffa dig!
Nej absolut inte, det vore bara kul! Jag blir bara så ofantligt glad när jag möter er, jag har så svårt att förstå att just nu, just du läser min lilla blogg. Åh.

Har du några fina weheartit, tumblr eller bloggar att tipsa om?
När det gälller weheartit kan ni gå in här och se efter vilka jag följer - alla är värda att titta in hos! När det gäller tumblrs så är ju min fina vän Emilias tumblr ett rent lyckorus.

Tumblr_m1x2wjkfu61qafc06o1_500_large


Mina vänner pratar ofta om att de vill gå ner i vikt osv, och det är något de verkligen inte borde tänka på. Men jag vet inte vad jag ska säga till dom för att dom ska förstå. Vad tycker du att man ska säga när de klagar på deras kroppar? Det hjälper inte att berätta för dom att de är bra som de är, för det är de verkligen.
Åh, sånt där är ju så himla jobbigt, men jag tycker du kan börja med att fråga dem varför? Är de inte nöjda med sig själva eller vill de bara bli hälsosamma? Frågan kankse även gör att tänker till lite extra. Kanske kan det hjälpa om ni pratar lite om riskerna med att gå ned för mycket. Prata om sånt som ätstörningar och liknande så kan de inse att onödiga kilon hit eller dit inte ska spela någon roll - det är inställningen till sig själv de borde förändra!

Vad tycker du bäst om att träna?
Att röra sig och ta i från tårna till musiken! Och att kännas sig hälsosam och fräsh. Jag blir lycklig av att träna, mer pepp på livet då endorfinerna kommer med rus. Säga vad man vill men jag mår verkligen inte bra utan att träna några gånger i veckan.

Har du något tips inom foto?
Öva på att fotografera manuellt, undvik att använda blixt allt för ofta och tänk på att ha ett lågt ISO-tal. Försök hitta din egen nisch, din egen stil på dina bilder. Det kan vara antingen genom redigering eller med vad du väljer för ljus, motiv eller miljö när du fotograferar.

Kan du inte visa ditt rum nån gång?
Absolut!

Först och främst vill jag säga att du är riktigt stark och kämpa på! Du är bäst. Jag har anorexia, och är inlagd sedan några månader tillbaka. Jag undrar om du tyckte det var svårt ibörjan att äta ute med folk? Jag har inte vågat prova än, är jätterädd att få en ångestattack mitt bland alla folk. Har det hänt dig och hur bär du dig åt? Åh, tack så himla mycket. Blir alldeles varm. Jag förstår precis vad du pratar om och jag tycker än i dag att det är väldigt jobbigt att äta bland folk. Speciellt de jag inte känner mig trygg med. Med mina nära vänner och min familj kan jag äta utan några vidare problem men i skolan är det desto svårare. Du får öva, gå ut och ät med de du är trygg med och så småningom kan även de jobbigaste miljöer kännas enkla. Helt ärligt så försöker jag undvika att äta i skolmatsalen för att det helt enkelt är för jobbigt.

Tumblr_m2cj6p0kfl1qfb46yo1_500_large

 

Jag undrar om du har något tips på några goda mellanmål och om du skulle kunna tipsa om snygga klänningar till skolavslutningen? Jag är en periodare och finner nya favoritgodingar till mellanmål från vecka till vecka. Just nu är jag fruktoman och gör mig gärna ett fat med annanas, vindruvor och äppelbitar etc. Extra gott är det med lite naturella nötter och torkad frukt till som snacks. Gottgott! När det gäller fina klänningar så tycker jag att asos.com är en alldeles utomordentlig sida att finna favoriter på! Topshop har även himlans mycket fint, även fast det kan vara aningen dyrt i bland.

Tipsa om några bra, nyttiga mellanmål!
Frukt, frukt och mera frukt! Hur gott är det inte att skära upp några skivor äpple och kanske annanas och smaska på? Eller varför inte göra en fruktsallad. Krydda med kanel eller toppa med nötter så blir det nästan löjligt gott också. Puss

Om du har spotify kan du väl dela med dig av en spellista.
Visst kan jag det! Jag sitter i detta nu och pillar med lite aprillfavoriter men jag lovar att dela med mig av en finfin spelista innan veckan är slut!

Bra boktips?
Jag läste en hel del fina böcker på min egyptenresa som var så bra att jag inte kan göra annat än att låta de få ett alldeles eget inlägg! Alltså, ett inlägg med boktips är på gång.

Vad drömmer du om att göra imorgon, nästa vecka, nästa år och resten av livet?
I morgon hoppas jag på att kunna spendera min eftermiddag i solen. Kanske springa en runda eller ligga i en solstol och läsa någon bra bok eller fika jordgubbar med en vän. Nästa vecka vill jag åka till min sommarstuga över helgen med en fin vän, promenera, titta i världsbra secondhand-butiker och fotografera. Nästa år vill och resten av livet drömme rjag om att få leva med en bra syn på mig själv och livet. Jag vill kunna göra det jag känner för och vara mig själv utan att något inre stoppar mig. Vill. leva. lyckligt.

Tumblr_m2hlu94kvi1r56pzso1_500_large


Jag undrar vilken ätstörning du har/hade och om du har fått professionell hjälp för att bli frisk? Jag har själv ortorexi men vågar inte riktigt söka hjälp.
Jag har diagnosen ospecifierad ätstödning och har fått hjälp av skolläkare och andra läkare samt BUP att bli frisk. Jag är inte frisk ännu men är på god väg.
Och jag tycker verkligen att du ska söka hjälp. Själv önskar jag att jag hade gjort det tidigare, innan det blev ett sådant stort problem som det blev. Börja med att gå till kuratorn eller skolsyster, ungdomsmotagningen eller prata med någon som står dig nära och som du litar på. Snälla, sök hjälp innan det blir för mörkt.

Vart kommer den blommiga klänningen från som du ha på dig på bilden längst ner i inlägget "Soundtrack till mitt lov"?
Det är inte en klänning utan ett par shorts som kommer från accessorize.

Hej hannah, älskar din blogg. så otroligt fin. nu är det såhär att jag funderar på att plugga i lund efter gymnasiet och lite resor, men jag vet inget om staden eller själva livet där. Skulle inte du kunna göra ett inlägg om Lund helt enkelt? Varför du gillar Lund, vad är dina favoritcaféer osv. super mycket tack om du gör det!
För det första, tack, takc och tusen tack! Jag måste erkänna att lund har börjat sjuka lite i sin mysighet. Det finns inte alls lika många mysiga butiker och cafféer som det tidigare har funnits. Dock är det fortfarande studenternas stad och viss har jag några favoriter allt! Kanske kan bli ett inlägg om det i framtiden men tills dess är mina restaurang/cafée måsten Klostergatans Vin och Delikatess, Patisserriet och St. Jacobs stenugnsbageri. När det gäller butiker så tycker jag att Erikshjälpen har ett fint utbud och små fina butiker som Udda Tina och Hemma hos Embla borde man ju inte missa heller! Bäst är Lund på våren då alla hänger i stadsparken och på stortorget, äter den kända italienska glassen och sallad från Grönt och Gott. Puss fina du.

580590_363294000372937_100000770213204_929254_1942832399_n_large


Jag har ångest över min vikt. Jag är inte tjock eller mullig, men helt plötsligt har mina höfter blivit betydligt större, och mina lår har vuxit de med. Jag skäms över att jag har blivit "större", och kan inte tänka mig något värre än beach 2012, som bara kommer närmare och närmare. Jag vill vara nöjd med mig själv, men när jag ser alla andra så.. Åh. Vet inte riktigt varför jag skriver detta, men jag tänker att du kanske vet vad jag pratar om... Vad tycker du att jag ska göra?  Och har du något bra tips på att gå ner i vikt, om man bara vill gå ner lite grann? Åh, men du. Jag förstår precis vad det är du menar. För det första måste jag säga att alla förändras när man växer upp. Alla i din omgivning har säkert tänkt samma tanke någon gång, att höfter och lår har vuxit. Men det gör det på alla tjejer i vår ålder. Just höfter och lår var bland annat de komplex jag led utav och ja, de blev mindre med min viktnedgång - men det var bara när jag mådde som sämst, när allt var som värst. Och då kunde jag ändå inte uppskatta att jag hade blivit smalare just där. Så snart jag blev friskare så var höfter och lår det som först blev lite större men det är bara att inse att det blir den hos alla oss tjejer. Det har med hormoner och pubertet att göra och det går inte att göra något åt. Jag tycker att i stället för att gå ner i vikt borde du fokusera på att ändra din uppfattning om dig själv! Peppa dig, hitta någon som inspirerar dig och försök att ingen annan än du kommer märka och bry sig om de där skillnaderna på kilon än du! Någon jag inspireras av är Elsa Billgren. Hon har en helt annan kroppstyp än jag har men hon är så strålande och nöjd med sig själv och visst är hon vacker? Det jag menar är att du borde kanske ändra på de idealen du har i ditt huvud i stället för att gå ner i vikt. Lova att skriv till mig igen om du känner mörkret. Ingen ska behöva känna som du och det är viktigt att våga be om råd! Många kramar!

Ps. Ni är underbara hela högen! Åh, vad jag tycker om er. Ha det fint! Puss

[bildkälla]

Kommentarer
Postat av: Gabbi

Tack så mycket för ditt svar! Jag ska nog lyda ditt råd för jag vet ju själv att det inte är värt att må dåligt över hur man ser ut, särskilt inte när man vet att man har vänner och familj som älskar en oavsett hur man ser ut.

Jag beundrar din styrka!

2012-04-16 @ 20:56:05
URL: http://gubbsi.blogg.se/
Postat av: Elina

tack för hjälpen. Det betyder mycket, verkligen <3

2012-04-16 @ 21:41:36
URL: http://annaelina.devote.se
Postat av: Frida

Jag tycker det så är enormt starkt av dig att kunna skriva om dina ätstörningar. För snart två år sen gick jag helt in i väggen och isolerade mig totalt. Jag gick ner ungefär tio procent ev min kroppsvikt, vet att jämfört med andra är det inte mycket, men jag var redan väldigt smal.

Jag har aldrig fått någon hjälp, jag bestämde mig en dag för att aldrig väga under en viss siffra och gjorde aldrig det sen. Mår bättre nu och har gått upp i vikt igen. Men ibland känner hur jag vill dit igen. Och då är det fint att läsa om att det är bättre att gå därifrån.

2012-04-16 @ 22:08:21
Postat av: B

Hej Hannah! Jag vill bara fråga dig en sak. Vad för något tränar du? Och om du brukar vara ute och springa, hur långt springer du då, på en vanlig springrunda?

Kram till dig

2012-04-17 @ 13:29:33
Postat av: SVAR

B: Hejj! Jag brukar träna 3 gånger i veckan och då brukar det oftast bli två (medel-)gympapass på friskis & svettis samt ett löppass på 5 km. Jag tycker 5 km är precis lagom lång för att det ska bli jobbigt utan att man är ute allt för läng! kramar

2012-04-17 @ 14:00:23
URL: http://coffeeworld.blogg.se/
Postat av: Annie

Tack Hannah, dina ord hjälpte mer än du kan ana. Tack för att du bloggar, med alla fina, peppande ord och vackra bilder. Stor kram!

2012-04-18 @ 21:41:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0