Tisdag.

Hur mår du i dag? Inte så värst bra (därav den dåliga uppdateringen). Går igenom en väldigt jobbig period just nu och det är väl bara att hålla ut, tur har jag som har så många fina personer runt om mig som höjer humöret.


Hej jag har nyss köpt en muminmugg för de är ju alldeles för fina!
Men jag undrar, går dem bara finfint att tvätta i diskmaskin eller?
Visst är de underbara! Och ja, de går utmärkt att diska.


var känner du dig som tryggast? Hemma, hos min mormor och morfar eller i famnen på mamma eller mina bästa vänner.

Har du haft en hobby/sport eller så? Vad isf o ur länge höll du på? Jag har tränat inom kanotsporten på elitnivå men efter ha skadat handleden så slutade jag. Det var för ett år sedan ungefär, det kändes aldrig som det var min grej riktigt och jag tyckte inte riktigt att det var så kul heller. Såhär i efterhand var beslutet om att en gång för alla sluta bland det bästa jag gjort.

Tumblr_lu9eabmvmf1qajmoho1_500_large

Hur skulle du beskriva din stil?
Svårt. Preppy, stilrent och mycket svart. Låter hemskt tråkigt men kan nog inte bekriva det mycket bättre än så!

Vilken är din bästa frukost? Jag har faktiskt inte funnit min absolut bästa frukost men lovar att tipsa när jag finner något riktigt gott! Värt att veta är att jag har som vana att alltid äta gröt på vardagar och blandat på helgen, kanske skulle ni vilja se mer av mina frukostar i fortsättningen?

Vad har du för planer i vår/sommar?
I vår ska jag först och främst bli bra mycket friskare än nu. Bli lite mer lycklig, på riktigt. Jag vill hänga i vårsol med fina vänner, ha picknickar och promenader. Åka till min sommarstuga med mina fina och hänga där några dagar och kanske resa lite också. I sommar blir det nog till att jobba, resa, mera sommarstuga och förhoppningsvis lite festival.

Vilken är din favoritfärg?
Min favoritfärg har alltid varit blått, kanske för att jag alltid älskat havet. Nu på senare tid har jag fått en grej för pudderrosa också. Så himla fina färg.

Tycker du bäst om glass, godis eller chips?
Tycker faktiskt varken om glass, godis eller chips. I alla fall inte just nu. Men mörk choklad är finfint. Speciellt fransk nougat, det är min favorit.

Har du någon text/citat som peppar dig, vad isåfall? Jag brukade alltid ha make every day count men det har bara tillfört mig stress och ångest. Lev i nuet kanske? Jag skulle gärna vilja ha lite tips på fina citat om ni har några!

Bed_182343260_large



I inlägget "när jag vaknade föll snön, min bästa vän låg brevid mig..." så är dina bilder jätte vita/drömmande, hur har du fått de så?
Det är så jag redigerar. Jag applicerar helt enkelt på mer ljus och drar lite på kontrasterna. Svårare än så är det inte?

Är du fortfarande sjuk i ätstörningen eller är det bättre nu? Får du någon hjälp? Jag är fortfarande sjuk men får hjälp. Jag har dock varit väldigt naiv och inte riktigt förstått hur svåra problem jag har. Jag får hjälp av både vänner, familj och skola och om ett par veckor ska ja få träffa de på BUP och så får vi se vad som händer då.

 

Vad gör dig lycklig? Oftast små saker som när allting är så himla himla mysigt, när det snöar när jag vaknar en söndagmorgon eller när jag har lyckats skapa mig en riktigt god frukost. Men allra mest lycka får jag nog från min familj och mina fina fina vänner som alltid finns där för mig, helt otroligt vad bra de är.

 


Bästa böckerna?
Åh vad jag önskar att jag hade ett bättre svar på den frågan men jag har nog inte läst något som fängslat mig något särskillt. Men jag lovar att tipsa om en bra bok så fort jag läst en.


Hur ser du på framtiden?
Det beror på hur långt in i framtiden du menar? Jag vill uppleva riktig lycka, riktig kärlek och ha den där beundransvärda självsäkerheten där man inte behöver få bekräftelse från andra för att kunna tycka om sig själv. Annars så vill jag resa en massa, bo utomlands ett tag och jobba med något som jag älskar.


Vad är din högsta önskan?
Att bli frisk.

 

5560110055_3ae9de370e_z_large

 

Hur lång är du? 1,72!


Te eller kaffe?
Kaffe.


Bästa klädesplagg just nu?
Mina nya svarta manchesterbyxor från HM! Så himla fina och supersköna dessutom!


Bästa låt/band/artist nu?
Just nu lyssnar jag nästan bara på Amanda Fondell, hennes nya skiva går konstant på repeat. Annars tycker jag väldans bra om den här och den här låten också.



har du upplevt att folk behandlade dig annorlunda efter att du berättade om din ätstörning?
Ja, folk är mer aktsamma mot mig. De vet att problemen finns där och för många är det svårt att veta hur man ska hantera det.


hur vill du att andra ska hantera det?
Det kan för många tänkas att det kan bli jobbigt med för många frågor men det är inget emot när jag märker att frågorna ligger och väntar men personen jag pratar med inte vet om det är okej att fråga eller inte. Det är värst. Jag vill att alla ska veta att det är okej att fråga men man måste tänka på var och när bara. Det är svårt, jag vet men det är så jag känner.


Kan du inte visa i ett inlägg hur du gör din header? Jag använder en funktion i photoshop. Det är en knapp och inte så mycket att visa tyvärr. Men om ni är helpepp är det bara att maila så kan jag förklara.


viklen typ av ätstörning led du av? Ortorexi och anorektiskt beteende skulle man enklast kunna förklara det som.


vad är din absolut högsta dröm just nu? Att bli frisk och lycklig.

 

Tumblr_leu6ocu9qz1qaee99o1_500_large


Vill höra dina tankar på kvinnoidealet och allt sånt, vill du berätta det för mig? Nu är jag inte riktigt säker på vad du syftar på men jag tycker egentligen att det är helt sjukt hur mycket tid folk lägger ner på¨att tycka hit och dit. Någon är si och någon är så -  alla är ju olika så vad ska de spela för roll hur man är eller hur man ser ut så länge man är lyckig?


Hur skulle en riktigt fin söndag se ut för dig? Åh vilken fin fråga. Jag skulle vilja sova till senast nio för att sedan gå upp och äta en riktigt god frukost med kanske scones, fruktsallad och en kopp kaffe. Sedan skulle jag vilja möta upp en vän, ta en promenad igenom vinterlandskapet och kanske knäppa några bilder på vägen. Äta pannkakslunch, mysa framför någon bra film eller tv-serie och fika skorpor bland tända ljus i mitt rum med en hel drös vänner. Kanske ett träningspass någonstans där emellan också. Skulle vara en riktigt fin söndag enligt mig!

 

Hur äter du nu under en normal dag? När allt går som det ska äter jag mina fem mål om dagen med ungefär 3 timmars mellanrum. Alltså frukost, lunch, mellanmål, kvällsmat och sedan ännu ett mindre mellanmål.


Vad har du lättast samt svårtast för att äta?
Lättast är sådant som är enkelt, inte så rörigt och sådant som jag gärna känt mig sugen på ett tag. Det svåraste är sådant som jag egentligen inte är sugen på, inte är särskillt fräsht eller hälsosamt och ganska rörigt och komplicerat med många olika ingredienser.

 

Kan du vise mer av klærne dine, du har så himla mye fint! Åh, tack, jag ska försöka lägga upp lite mer bilder på klädval i fortsättningen!


Har du noen favoritt cafeer i Stockholm? Jag bor ju inte i stockholm och har inte varit där så fasligt många gånger så jag tyvärr inte svara särskilt rättvist på den frågan eftersom jag inte besökt allt för många.


Tumblr_lqqpiepdfg1r2olp4o1_500_large


Vilken typ av ätstörningar hade du? Spydde du eller bara inte åt du? Jag hade somsagt ortorexi och ett anorektiskt beteende. När det gäller bullemi och att spy vill jag gärna inte gå in för mycket på ämnet men det var inte mitt huvdsakliga problem.


Hur matchar du sammetsleggins?? Vill såå mycket veta, har ett par, de är jätte bekväma men vad ska jag ha till med dem? Jag brukar faktiskt mest ha mina hemma och mysa runt i stället för mjukisbyxor. Då bär jag oftast en stor stickad tröja eller någon pyjamasöverdel till men jag skulle rekomendera att, om du vill bära dem till vardags matcha med lite tunnare tyger och, såvida det inte är prickigt inte något särskillt mönstrat.


Festar du? alltså går du på fester/ klubbar och dansar och så? Först och främst är jag ännu inte arton och kan inte komma in på många klubbar i lund/malmö där jag bor. Festa gör jag allra helst på sommaren där man kan gå barbent och vara ute nätter långa och glömma bort alla bekymmer för en kväll. Nu i vintertider tycker jag bättre om mysiga kvällar med mina fina vänner och om jag ska vara riktigt ärlig är jag nog mer mys-mingel-och-middag-typen än fest-och-fylla-typen. Det blir alltså inte så mycket fest nu för tiden, främst beroende på mitt psykiska tillstånd.


Några bra sidor varifrån man kan hitta snygga bilder! weheartit.com, flickr.com och pinterest.com där ni hittar mig här, här och här.


Vad tycker du om Abercrombie&Fitch'?
Mycket mysiga och fina, enkla plagg men åh, varför måste deras koncept vara så himlans ytligt?

[ph: weheartit.com]


Kommentarer
Postat av: Ellen

du verkar vara en så himla fin tjej!

2012-02-14 @ 22:54:44
Postat av: mari

What a lovely blog! I can't stop feeling inspired when i see your pictures!

2012-02-14 @ 22:55:38
URL: http://marantoinetteni.blogspot.com
Postat av: :

Va tråkigt att höra att du inte mår bra. hoppas på att du bli bättre i morgon <333

2012-02-14 @ 22:56:12
Postat av: natalie

Hej!

Vilken fin blogg du har, och vilken modig tjej du är!

Jag är några år äldre än du, och vet vad det är du går igenom. Jag har själv bråkat med anorexi i ca 5 år, och är nu äntligen i "slutfasen" av att bli helt frisk.

Sluta inte att kämpa, vi ska leva länge till och förtjänar att kunna njuta av livet som alla andra!

På min blogg finns lite av mina känslor så som jag uttryckt dem under svåra tider. Kika in om du vill. Hur som helst - stort lycka till fina du!

KRAM!

2012-02-15 @ 08:34:21
URL: http://nataliemelchersson.blogg.se/
Postat av: Johanna

Vackra fina du, du förtjänar inte att vara sjuk. Jag lider av ortorexi som övergick i anorexi. Det finns ingenting värre, och jag är så glad att du har fått hjälp nu, det behövs. BUP är toppenbra och kommer göra allt i sin makt för att få dig frisk!

2012-02-15 @ 08:36:52
URL: http://islandsandshores.blogg.se/
Postat av: Moa

Det låter ju som en underbar drömsöndag, denna dag som annars mest bara brukar bli seg.

2012-02-15 @ 08:45:47
URL: http://droemmandet.blogg.se/
Postat av: tove

mysiga bilder!

2012-02-15 @ 11:14:53
URL: http://bytove.devote.se
Postat av: Olga

Så himla bra svar, din blogg gör mig lycklig!

2012-02-15 @ 16:24:40
URL: http://beyondthis.blogg.se/
Postat av: Jenny

Hoppas din jobbiga period snart blir lättare! Jag har själv haft en ätstörning, men är frisk idag. Tycker det är väldigt klokt av dig att inte gå in för mkt på detaljer-det är inte viktigt och många gånger gör det mer skada än nytta.

2012-02-15 @ 22:59:40
URL: http://mindfulnessmamma.blogg.se/
Postat av: Natacha



Fin blogg! :)
Kolla gärna in min om du har lust,skulle va kul! :)



2012-10-10 @ 20:36:01
URL: http://atstorning.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0