en sommarlista.


Tumblr_m24guxgveu1r0i9t4o1_500_large

I sommar ska jag måla, skriva och fotografera - minst varje dag. Det var i början på april som jag spontanköpte akvarellfärg, penslar och skissblock i en liten butik och nu har jag lagt till lyckan att teckna till min lista av små kreativa saker som gör mig glad. Sedan ska jag till Spanien med Caroline, festivala på Way Out West och leva sommarstugeliv också. Snart börjar det, åh.

Bästa med sommaren är friheten att göra precis vad helst jag vill och att jag har tiden, tiden att vila, sova ut, andas ut. Ingen mer stress eller press. Det finns så mycket fint med sommaren egentligen och kanske skulle jag göra ett helt inlägg om det någon dag?

Sämsta med sommaren är ... Finns det något egentligen? Åh, nej jag kan inte komma på något så jag låter det vara.

Bästa sommarsysslan
kanske är det bästa sitta på altanen. Att umgås med mina fina, spela kort och dricka gott, läsa bok under smattrande sommarregn, rita, skriva eller filosofera till mysig stämningsmusik. Sånt fint.

Tumblr_m56tqaj1kg1qieq9mo1_500_large

Ultimata sommarklädseln
är en slapp klänning, tunn och fin eller en byxdress. Så himla bra plagg. Och i sommar skulle jag vilja bära en halm(eller är det kanske strå-?) hatt också. Jag vet inte om det klär mig, det återstå att se men jag tycker det kan vara så väldans fint och dessutom skönt att få lite skugga över ett solhett ansikte en varm sommarkväll.

Drömsommarresan
går till New York, Paris eller Tokyo. Men helst inte på sommaren för då tycker jag faktiskt himla mycket om att vara här i Sverige.

Finaste sommarminnet
...åh det är inte just ett utan alla de små minnen från mitt sommarstugeliv när jag var ganska så liten. Jag spenderade mina morgnar med dagdrömmande i överslafen i min våningsäng. Tänkte på pojkar som jag ville skulle hålla min hand och spännande kärlekshistorier jag läst i böckerna jag köpt på emmaus eller myrorna för en tia. Norah Jones musiken när gäster kom på besök och mamma som alltid bjöd på tacochips och salsa. Hamnfestivalen i Halmstad, fika med mormor och morfar, barfota fötter på ett kallt snabbköpsgolv och piknick på stranden där vi stannade hela dagen, vindsurfade, badade, jag lekte sjöljungfru och köpte vi trollis-glass av glassvagnen som rullade förbi på stranden lite då och då.

Bästa platsen på sommaren är stugan i Tylösand. Utan tvekan.

580590_363294000372937_100000770213204_929254_1942832399_n_large

Godaste glassmaken
eftersom jag är lite smått laktoskänslig så äter jag inte så mycket glass längre. Det är faktiskt inte en favorit. Så ge mig en vattenmelon i stället och en puss på kinden så blir jag minst lika nöjd!

Morgondagens sommarsysslor
jag är ledig och ska passa på att sova lite extra och äta frukost i min pyjamas. Gärna i mitt fönster eller på verandan och lyssna på mammas sommriga Svante Thureson-skivor. Kanske gå en promenad och sedan kanske möta upp en fin vän för lite vardagsshopping innan jag spenderar kvällen med grillning hemma, här med min familj.

På midsommar
kommer jag befinna mig i Spanien. Men när jag kommer hem ska jag ta igen och lyssna på sommarvisor, bära krans i håret, plocka sju blommor att lägga under kudden och äta massvis av sill och annan midsommarmat som jag älskar.

Om jag var en blomma skulle jag vara
en prästkrage. De är ju så himla fina.

Tumblr_lmu5hal72z1qzik7io1_500_large

Småstäder jag vill besöka i sommar ...det skulle vara fint att upptäcka i skåne lite mer. Med mitt skånetrafiken-sommarkort åker jag bland annat till (förutom malmö och bästa lund så klart) båstad och Helsingborg helt gratis och det skulle vara väldans fint att ta med sig ett gäng vänner till en mysig stad, sitta på fik, luncha, titta i små butiker och bara ha det allmänt fint. Annars så befinner jag mig nog i Halmstadstrakterna för det mesta.

Bästa sommardoften
nygrillat, saltvattenshår, små skörder från trädgårdslandet och varm asfalt efter sommarregn.

Den här sommaren kommer bli
och åh, jag insåg igår att den här sommaren, den kommer nog bli den
bästa i mitt liv.    //lista härifrån.
[bildkällor]

Kommentarer
Postat av: Anonym

Om du ska till ett fint café i helsingborg, kan jag tipsa dig om Ebbas fik. Det är ett 50-tals cafe som ligger mitt i helsingborg nära tågstationen :)

Dyrt men det är det värt. Sök på det vettja!

Kram

2012-06-08 @ 07:50:09
Postat av: Anonym

Hur får du bilderna från weheartit så stora när du ska lägga ut dom på bloggen? För mig hjälper det inte ens att välja större bredd/storlek på fotot när man laddar upp det!❀

2012-06-08 @ 14:06:03
URL: http://benedikte.blogg.se/
Postat av: cajsa tapper - fotoblogg

Det enda dåliga med sommarn är myggen och getingarna! Men antar att de också hör till.

2012-06-08 @ 14:39:02
URL: http://lovelycajsa.blogg.se/
Postat av: Johanna

JAA, håller med om att du måste till Ebbas Fik i Helsingborg. Sååå bra, hur charmigt som helst, och så har de massvis med himmelskt goda bakelser, och smultronsoda (!!!)

2012-06-08 @ 16:34:23
URL: http://mondaymind.blogspot.se/
Postat av: m.

superfint

2012-06-09 @ 11:18:09
URL: http://an0rakcity.blogspot.com
Postat av: lisa

vilken trevlig läsning hörru!=)

2012-06-09 @ 19:41:24
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Julia

fint!

2012-06-10 @ 21:44:39
URL: http://www.svanqvistjulia.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0