om sommriga superscones.

I morse gjorde jag mina bästa superscones till frukost. De är så bra för de är fyllda med fullkorn, söta torkade blåbär, aprikoser och solrosfrön, smakar himlans gott och tar dessutom bara tio minuter i ugnen. Kalas!
 

Ingredienser:

3 dl vetemjöl special
2 dl grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
2 dl fiberhavregryn
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 dl mjölk
50 gram smör
1 dl solrosfrön
1 dl hackade, torkade aprikoser
1 näve torkade blåbär

Mina superscones gör du såhär:

Sätt ugnen på 250 grader, förbered en plåt med bakplåtspapper och ta fram en lite större bunke. Börja med de torra ingredienserna, inklusive solrosfrön, torkade aprikoser och blåbär. Tillsätt sedan mjölken och rör om ordentligt. Du kan använda vilken typ av mjölk du vill. Själv använde jag 3 dl lättmjölk och 1 dl havremjölk. Värm 50 gram smör i mikron, i ungefär 1 minut och tillsätt till smeten.
Forma cirka 6 st runda kakor och toppa med lite havregryn och pumpafrön som dekoration. Sätt in dem i mitten utav ugnen i 10-12 minuter. Ät dem med en skiva favoritost och njut!
[bild: jag]

Kommentarer
Postat av: idaawe

gott, så gott!

2012-06-16 @ 06:51:51
URL: http://idaawe.devote.se
Postat av: anna

åhå, det där lät himlans gott!

Postat av: Emilia

åh så fint och gott det ser ut!

2012-06-16 @ 12:52:42
URL: http://eewmiliaa.blogg.se/
Postat av: Johanna

Oj, snygga! Ska lätt prova dem nästa gång! :))

2012-06-16 @ 22:50:14
URL: http://jobo.webblogg.se/
Postat av: Johanna

Oj, snygga! Ska lätt prova dem nästa gång! :))

2012-06-16 @ 22:50:51
URL: http://jobo.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0