ni hjälper mig mer än ni anar och det är jag så himla glad för.

Den finaste filmen du har sett? Åh, vilken svår fråga! Förlåt mig men jag måste nog lura på ett tag!

Dricker och röker du?
Dricker och dricker. Jag är inte nykterist precis men super aldrig eller dricker stora mängder heller. Dricker på en livsjnutare-nivå som skulle kunna innebära ett par glas champange vid festligheter och så vidare. Jag röker inte.

Tycker du det är jobbigt att är snart 18 och aldrig ha varit kär? Nej, faktiskt inte. Jag har ju inte stött på någon jag tyckt om på det viset ännu så det är inget att deppa över.

Vad betyder kärlek för dig? Att tycka om och inte vilja förlora, att kunna känna känsla av trygghet och lycka.

Hur skulle en perfekt dag vara enligt dig? En sommardag som aldrig skulle ta slut. Morgonen börjar jag med en liten joggingtur som avslutas med ett morgondopp i havet. Efter det äter jag frukost på verandan med en massa goda bär och kaffe, såklart omgiven av några bra personer. Sedan skulle jag kanske skriva några ord här innan jag slår mig ner på altanen igen, den här gången under taket för sommarregnet har visst börjat falla. Jag läser bok, skriver, skissar och drömmer mig bort till världsbra sommarmelodier tills solen skiner upp igen och det börjar kännas i magen att det är dags för lunch. Jag möter upp ett gäng fina personer på stranden. Har picknick och solar hela eftermiddagen. När kvällen kommer är det stort grillkallas i någon bra persons trädgård och där njuter jag sedan av mat, musik, männsikor och sommar. Det sista jag gör är att krypa upp bredvid någon fin och avnjuter en film innan jag somnar med ett leende.

Den bästa boken du har läst? Ett ufo gör entré av Jonas Gardell och Kapitulera omdelbart eller dö av Sanne Näsling.

Tumblr_m39isw4ecp1rpt2juo1_500_large


Vilket ord beskriver dig bäst? (du får bara välja ett) Oj, vad svårt! Jag frågade mamma som håller mig sällskap i köket för tillfället hon föreslog sofistikerad, vilket enligt uppslagsboken definieras som världsvan och elegant, att jag gillar och är bra på att hitta det fina i livet ungefär.

Vilken stad gillar du bäst? (du får fortfarande bara välja en)
Kanske måste jag svara Halmstad här för det är där mitt hjärta ligger. Så himla svår fråga! Jag älskar städer så himla mycket över huvud taget!

Vilken är din favorit frukt? Äpple!

Har du någon favorit låt? Om du har det, varför är just den din favorit? Har du nåt speciellt minne kopplat till den? Det där går lite i perioder men just nu älskar jag Those Dancing Days med Hitten. Mest för att den är som ett soundtrack till allt som ger lyckorus. Lyssna själva och känn!

Vilken är den bästa tidpunkten på dagen enligt dig? Morgontimmarna då man har hela dagen framför sig. Jag är en riktig morgonmännsika på det viset.

Var bor du? Skåne! I en by inte långt från lund.

Är du en "pluggis"? Och vilket är ditt favoritäme i skolan? Nej, tvärr är jag mer av den där sista-minuten typen. Grejen är dock den att jag jobbar mycket bättre i sista minut än att pyssla med något under en lång tid. Jag har inte så bra tålamod nämligen. I skolan tycker jag nog bäst om svenska, textkommunikation och mediakommunikation.

Vad går du för linje?
Media, andra året med journalistisk profil.

Vilken skola går du på? LBS, ljud-och bildskolans kreativa gymnasium.


Tumblr_m3arx7we1p1rpt2juo1_500_large

 

Varför valde du just den skolan/linjen? Tänkte nog inte mer än att jag ville plugga media och journalistik. Borde kanske tänkt till lite mer på  hur viktigt det egentligen var att välja ett bra gymnasium men det löste sig ju ganska bra ändå.

Hur var det att börja gymnasiet och vad vill du göra när du gått ut? I början trivdes jag inte alls och var faktiskt väldigt nära på att byta skola ett tag men så småningom insåg jag att det tar tid att trivas och nu, ett år senare så är jag väldigt nöjd med mitt val! Efter gymnasiet vill jag plugga utomlands ett år, förhoppningsvis i london för att sedan kanske bor där något extra år och praktisera/jobba innan jag flyttar hem, och jobbar till Sverige igen.

Om du gillar håkan Hellström, vilken är din absoluta favorit låt av honom? Håkan är fin! (speciellt om sommaren) och min bästa låt är nog Gårdakvarnar och skit.

Hur ser en helt vanlig dag i ditt liv ut? Visa gärna fler av dina noveller, eller kanske ett foto i timmen någon dag. Jag vaknar någonstans mellan sex och sju, oftast av mig själv för att sedan ta en dush och klä på mig något jag känner mig fin i. Om jag vaknar med ett dåligt humör slår jag ibland på någon bra låt medan jag fixar mig i ordning, mest för att få en bra start på dagen. Sedan går jag ner och gör i ordning frukosten. Tio i åtta åker jag till skolan med bil. Vad som händer efter skolan brukar vara olika från dag till dag, antingen tar jag en fika med en vän, tränar, åker hem och äter mellanmål i vårsol eller pluggar. Jag kommer absolut försöka göra ett-foto-i-timmen-inlägg i framtiden så ni får se och fler noveller är på gång!

Festar du ofta? Nej (på grund av många omständigheter).

Om du gillar håkan Hellström, vilken är din absoluta favorit låt av honom? Håkan är fin! (speciellt om sommaren) och min bästa låt är nog Gårdakvarnar och skit.

Hur ser en helt vanlig dag i ditt liv ut? Visa gärna fler av dina noveller, eller kanske ett foto i timmen någon dag. Jag vaknar någonstans mellan sex och sju, oftast av mig själv för att sedan ta en dush och klä på mig något jag känner mig fin i. Vaknar jag med ett dåligt humör slår jag ibland på någon bra låt medan jag fixar mig i ordning, mest för att ge en bra start på dagen. Sedan går jag ner och gör i ordning frukosten. Tio i åtta åker jag till skolan och det som händer efter skolan brukar vara olika från dag till dag. Antinge tar jag en fika med en vän, tränar, åker hem och äter mellanmål i vårsol eller pluggar. Jag kommer absolut försöka göra ett-foto-i-timmen-inlägg i framtiden och fler noveller är på gång!

Festar du ofta? Nej. På grund av omständigheter.

Favoritmellis? Favoritlunch/middag?
Mitt bästa mellis är nog en skål med äpplebitar, nötter, russin och kanel! Lunch får gärna vara en god sallad eller, min favorit-just-nu; ett rågbröd med keso och makrill!

Tumblr_m3as6wql7g1rpt2juo1_500_large


Vad har du för sommarplaner? Åh, skulle nog kunna göra ett helt inlägg om det här! Spanien med Caroline, sommarstugedagar i tylösand, spontana äventyr, way out west och götebrogsliv, ungefär.

Vilka artister gillar du? Många, det beror oftast på årstid och humör men jag tycker mycket om Bon Iver, Kings Of Convinience, Ida Redig, First Aid Kit och Håkan Hellström till exempel.

Blyg eller framåt?
Framåt! Fast ändå lugn.

Om man är missnöjd med sig själv vad ska man göra? Jag vill bli smalare men vet inte hur.
Du säger att du vill bli smalare men vet du varför? Vet du för vems skull du vill bli det? Fundera på det. Jag lovar dig att din värld inte kommer bli ljusare för att du blir smalare. Den blir ljusare för att du blir lyckligare! Och det är inte smalheten som kommer ge dig det. Jag tycker du ska försöka finna dig lite egen tid att fundera på vad du tror att en smalare kropp egentligen skulle ge dig? Sedan tycker jag att det alltid är bra att prata med någon, som en kurator eller på ungdomsmotagningen till exempel. Eller om du är nära dina föräldrar är det också ett bra förslag. Kramar till dig.

Var får du alla dina tumblr bilder som i detta inlägg alltså vilken användare? Alla bilder är från weheartit.com och är från olika användare. I mina inlägg kan du alltid hitta en länk till bildkällan i högra hörnet.

Hur påverkas din familj av att du har en ätstörning? Är de oroliga? Rädda att du ska ramla tillbaka? Jag vet faktiskt inte om de är rädda längre. Jag tror att de har släppt ganska mycket på tyglarna den senaste tiden vilket i och för sig är väldigt possitivt men samtidigt så gör det mig rädd också, att de inte kommer märka när jag faller. Så nej, de är inte så oroliga. Men de har onekligen påverkats av mina problem, och tidigare har de både visat stor oro och skuld för att de inte märkte något tidigare. De har vekligen hjälpt mig och det är jag otroligt glad över.

Brukar du vara med och bestämma maten hemma? Alltså planerar ni måltider som middag osv.?
Jag tycker faktiskt det är väldigt roligt att laga mat och komponera måltider så om jag ska vara ärlig är det oftast jag som bästämmer vad som ska lagas!

Tumblr_m39cgtudma1rpt2juo1_500_large

Har du svårt att äta vissa rätter? Godsaker osv. Inte mer än någon annan, skulle jag tro. Jag äter inte det jag inte tycker om eller är sugen på helt enkelt, som alla andra. Men såklart så har jag lite svårare för sådant som jag vet inte klassas som hälsosamt men är jag sugen på det och tycker om det så har jag inte så himla svårt att unna mig sådant.

Tycker du om sushi?
Jo det är helt okej, men soja till! Lite överskattat kanske. Tror att det är för att jag åt så mycket ris som liten att jag inte riktigt ser det fabulösa i det. Konstigt men kanske sant!?

Vad gör du när livet känns helt otroligt outhärdligt? Steg ett är att prata av mig, med mamma är bästa grejen även om jag glömmer bort det i bland. Sedan försöker jag peppa mig med att göra saker som jag tycker om och som gör mig glad. Som att titta på favoritserier, läsa någon bra bok, skriva (att skriva av sig är ett fin tips), titta bland bloggar med mera. Men allra helst tycker jag om att gå in här och läsa era ofattbart fina ord ni har skrivit till mig. Åh, puss!

Hur gör du för att steg för steg bli bättre? Bygger du upp självförtroendet på olika sätt eller får du prata med psykolog/person?
Jag har länge väntat på att få en tid hos BUP och den 23 maj är det äntligen dags att få gå dit. Då är det i alla fall tänkt att jag ska gå i terapi med deras psykologer. Jag försöker att göra mitt bästa för att peppa mig själv dagligen genom att spara smarta kommentarer och ord som någon sagt om självkänsla eller liknande. Sedan försöker jag göra saker som ovan för att gör mig glad. Jag försöker släppa på alla mina regler om vad som är okej eller inte och i stället inspireras av andra.Väljer vad som ska vara min filosofi, både i matväg men också i livet och försöker lite mer grepp om vardagen innan jag får min riktiga hjälp hos BUP.

Har ingen sagt detta innan? Vill bara säga att du är otroligt vacker och verkar vara en urgullig person. Tack fina fina du, detta är en typsik sådan kommentar jag tänker spara och plocka fram var gång mitt humör inte är på topp. Åh! Ni får aldrig glömma hur fina ni är hörrni. Ni hjälper mig mer än ni anar och det är jag så himla glad för!

[bildkälla]

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kan inte du lägga ut lite mer matbilder? Frukost? Luncher? Mellis? Middagar?

Så himla vackert och inspirerande

2012-05-01 @ 21:25:39
Postat av: Jenny

Det är så himla härligt att läsa din blogg!

2012-05-02 @ 02:19:48
URL: http://jennyhermansson.blogg.se/
Postat av: Isabella ~ Foto & vardag

Haha jag bor i Halmstad! :) varför gillar du Hstad så mycket?

2012-05-03 @ 11:19:21
URL: http://isabellalouiseberger.blogg.se/
Postat av: Hanna

Roligt att få läsa mer om dig och lära känna dig! :) Hitten är så bra! Även älskade Håkan :)

2012-05-06 @ 00:27:45
URL: http://hannaedman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0