om vår och valborg.

I dag tänkte jag passa på att visa lite fotografier från min världbästa valborg som ni inte har fått höra så mycket om än. Tyvärr hade jag det alldeles för u-n-d-e-r-b-a-r-t för att tänka på att fotografera hela tiden men här kommer i alla fall lite smått och gått från dagen. Jag firade den som sagt i Simrishamn med bästa Caroline och hennes familj. Så himla fint och välbehövligt för mig. Det blev en lugn men åh, så himla lyckorusig valborg.


Efter en fin frukost började vi dagen med en tur till Simrishamn. Jag och Caroline bestämde oss för att promenera lite och gick på kullerstensgator ner mot hamnen, förbi pastellfärgade hus med fina balkonger och båtar som låg och vilade längs kajen.


Solen sken högt på en klarblå himmel, det var sagolikt varmt och i hamen var det fullt av folk som köpte glass, pysslade med sina båtar eller promenerade, precis som vi.


Magnolian var i full blomm. Pudderrosa och fin.


Vi gick in i en liten gränd där vi passerade ännu fler färgglada hus där damcyklar stod lutade mot väggarna och på trapporna var krukor med fina vårblommor plaserade.


Mera magnolia som förövrigt är mitt näst vackraste träd, snäppet efter körsbärsblom.


Efter att ha promenerat ett tag slog vi oss ned på en bänk i hamnen för att lapa lite sol i väntan på Carolines mamma, Helena som skulle möta upp oss för att bjuda på lunch! På bilden syns jag som förövrigt bär min tillfälliga vår-jacka. En militärgrön, väldigt preppy Henry Loyd-jacka som jag fått låna av min syster. Hoppas på att kunna ersätta den med en jeansjacka eller kanske en bomber snart!


Nu var det dags för lunch så vi började promenera upp mot stan där det fanns en väldig massa caféer att välja på.


Vi slog oss ner på ett jättemysigt ställe som hette bistro där jag, för första gången i år satt på en uteservering. Det var så himla varmt och vi kunde knappt förstå att man kunde sitta utan jacka och inte frysa! Tillfället till ära åt jag en räkmacka på surdegsbröd som passade otroligt bra i vårsolen.


Helena åt detsamma och Caroline lyxade på musslor! Så himlans mycket vår alltihopa.


Efter lunchen bar det av hemmåt. På vägen tog vi ett stopp på en liten gård som, bland annat sålde egenodlade grönasker och kryddor som vi passade på att inhandla för kvällen.


Carro gömmer sig bakom Persillian som är min absolut bästa krydda, så givetvis var vi tvugna att köpa lite fint och färskt utav den också.


Vi tog en liten promenad på området. Bakgården påminde lite om min mormor och morfars trädgård och vårvindarna fick mig att tänka på hur jag lekt där som liten. Jag drabbades för en sekund av lyckorus och saknad som bubblade genom hela mig.


Såhär fint var det.


När vi väl kom hem var solen strålande varm och vi beslutade att spendera resten av dagen i trädgården.


Jag läste bok, skissade i mitt skissblock eller skrev osammanhängande texter i min lilla skrivbok om hur himla lycklig jag var. (Ni måste förstå att det här med att vara hos en annan familj, att äta och välja vad man ska äta har innan varit en svår-nästan-omöjlig grej och att jag nu har lyckats med detta är en som stor seger för mig! Och det gör mig nog lyckligast av allt). Efter någon timma försvan Caroline in till köket och kom sedan tillbaka med ett fruktfat och kanelknäcke. En glass till henne och en god kopp kaffe till mig blev det också. Fint!


Efter ett tag hade vi varit ute så länge att vi var tvugna att gå in för att inte drabbas av fullständig solsting! Vi la oss på sängen, bläddrade i tidningar och tittade på ett par avsnitt av vänner innan vi gick ner för att börja det riktiga firandet. Vi dukade upp med champange och kräftor till förrätt och grillad fisk med kokta morötter, kokt potatis och god sallad till huvudrätt, skålade, smakade och skålade igen.


När maten sedan var uppäten gick vi ut för att tända en brasa i trädgården där vi sedan skulle spendera flera timmar av skratt, musik och mys. Jag minns hur jag gång på gång tänkte hur himla bra jag har det, som har så fina människor runt om kring mig och som faktiskt har lyckats komma över allt som är depression och kunde känna mig såhär galet lycklig! Kvällen avslutades med en film innan jag somnade med universums största leende. Jag hade varit med om min bästa valborg hittills och åh, Så himla lycklig jag var. Puss
[ph: jag]

Kommentarer
Postat av: Klara

Gud vad fint du skriver! Du kommer säkert bli en jättebra journalist om det är det du väljer :)

2012-05-03 @ 16:52:20
Postat av: k a r i n

Härliga bilder :)

2012-05-03 @ 17:18:01
URL: http://raindance.blogg.se/
Postat av: Lisa

mys och fina bilder!

2012-05-03 @ 18:14:12
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Frida

Blir så himla glad av att höra hur mycket bättre du mår! Jag känner inte ens dig ändå vet jag att du är så värd att må såhär!!!! <3

2012-05-03 @ 18:46:24
Postat av: hildas fotoblogg

Var bor du? Läste nämligen att du var i simrishamn och jag bor i brösarp och tomelilla som inte är så långt där ifrån! :)

2012-05-03 @ 19:42:03
URL: http://hhildalindgren.blogg.se/
Postat av: Anonym

Du är så himla bra!

2012-05-03 @ 20:53:29
Postat av: Catarina

Du är bara så übermegasuperfin. Tro aldrig något annat, kej?

2012-05-04 @ 13:40:40
Postat av: Hanna

Din valborg verkar toppen och simrishamn så fint, dit vill jag åka i sommar! :)

2012-05-05 @ 23:52:57
URL: http://hannaedman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0