om sånt som är viktigt.

den här gången pratar jag om min historia, och hur fint livet blev tillslut.
 
del 2.
 
 
ps. kommentera gärna nedan om du har delat med dig av en egen berättelse eller kanske vill dela med dig här och nu.
tillsammans är vi starka! tusen tack för allt stöd. ha det fint! puss
 

Kommentarer
Postat av: ebba.

du är så himla bra, tack för dessa videos. <3

2013-04-05 @ 19:54:23
URL: http://kanelmoln.blogg.se
Postat av: elin

Ååh du är så bra!
Så inspirerande :)

2013-04-05 @ 20:20:35
URL: http://www.beriz.blogg.se
Postat av: Frida

åh det är så himla fint att du gör det här, älskar, älskar, älskar det!
måste också få tillägga hur mycket jag gillar din dialekt, himla fin den också!

2013-04-05 @ 20:48:14
URL: http://fridasofi.blogspot.com
Postat av: elise

du är fantastisk! är så glad för din skull att du tagit dig bort från helvetet och mot något ljusare. vet precis hur mörkt det är. var sjuk i sju helvetiska år...

2013-04-05 @ 21:44:34
Postat av: Tove

Fina ord från fina du, gör mig glad och superpeppad! Jag ska också bekämpa min ångest och allt som spökar innanför skallen. Tack för din fantastiska video!

2013-04-05 @ 22:36:42
URL: http://tovetankar.blogg.se
Postat av: J

Så otroligt bra och starkt och fint och modigt gjort. Älskar detta! Det är så inspirerande och jag erkänner att jag fällde en tår. Trevlig helg fina du!

2013-04-05 @ 23:21:44
URL: http://alltgar.wordpress.com
Postat av: Anna

Alltså du är verkligen så himla genomgod, vacker, modig och bäst. Du får mig att känna att allt är möjligt, verkligen. Även fast jag själv inte har någon ätstörning så blir jag så otroligt berörd av det här och jag vill bara ta bort alla sjuka ideal nununu

2013-04-05 @ 23:26:21
URL: http://gustavssonanna.devote.se
Postat av: Stina

Glöm aldrig bort hur fin du är! Du är så inspirerande och jag tycker det är himla fint att du gör det här. Kramar till dig!

2013-04-06 @ 00:15:40
Postat av: Gabriella

Älskar detta. Du är så himla bra <3

2013-04-06 @ 00:29:40
URL: http://morningmoments.se
Postat av: linnea

starkt av dig att berätta om allt jobbigt! det är viktigt att dela med sig och jag tror att du hjälper många med det du berättar! kram fina du!

2013-04-06 @ 01:03:59
Postat av: F

Du är så himla stark och du är så himla bra!!
Du inspirerar mig och många andra, du är en underbar människa fina du!!

2013-04-06 @ 01:26:17
Postat av: Alida

Du är så bra :)

2013-04-06 @ 01:46:59
URL: http://alidaelisabeth.blogg.se
Postat av: Ida

Åh, vad bra du är! Precis var jag behövde få höra just nu. Höra hur sjukt det är, hur mycket bättre den riktiga världen är och vad mycket mer allting annat betyder. Själv har jag kämpat med ätstörningar sedan åtta år tillbaka. Det vill liksom aldrig ge med sig, trots månader då jag varit inlagd för behandling. Jag önskar ibland att jag kunde få prata med tioåriga mig, förklara att jag är fin precis som jag är och att det inte spelar någon roll vad någon annan tycker. Riva planen för hur jag skulle gå ned i vikt (10 år gammal, hur sjukt!?) vill jag också göra.
Jag känner igen mig i att alla regler, precis som ihågkomna kalorimängder, stannar kvar. För även om jag blir bättre med tiden och återfallen kommer allt mer sällan, så är det sådant som inte riktigt vill försvinna hur hjärnbalken. Usch, ätstörningar måste verkligen vara bland det hemskaste som finns. Nu vill jag bara bli helt frisk!

2013-04-06 @ 07:50:54
Postat av: olivia

så himla fin du är, och så underbart att du berättar om det här!

2013-04-06 @ 11:04:07
URL: http://www.okntnmr.blogspot.se
Postat av: nellie

du är så bra. finns inga ord! massa kramar till dig

2013-04-06 @ 15:36:25
URL: http://domfyraarstiderna.blogg.se/
Postat av: siri

åh du är så himla himla fin och en så stor inspiration <3
jag kollar in här typ tio gånger per dag och kan knappt vänta tills du lägger upp bilden!! iih

2013-04-06 @ 15:36:42
URL: http://shal.blogg.se
Postat av: cecilia

åh vad underbart. satt och ritade lite samtidigt som jag hade den här videon i hörlurarna, fruktansvärt bra sagt och jag kan känna igen mig så mycket. kram!

2013-04-06 @ 15:45:30
Postat av: Tove

åh så underbart bra, finns inga ord. tack för att du gör dessa videos, så himla, himla inspirerande! tack!

2013-04-06 @ 19:13:22
Postat av: nor

du är så himla fin och dina ord är så himla underbara, finner inga ord. längtar redan tills din nästa video, dom är så inspirerande! tack!

2013-04-06 @ 20:22:48
Postat av: Petronella

Det är så himla fint att höra dig prata. Jag har själv aldrig varit nere i träsket, men varit nära.... Jag har alltid haft i huvudet att "jag vore lyckligare om jag var smalare". Men idag är jag nöjd med min kurviga kropp och tränar och äter hälsosamt för min egen skull. Tanken kan komma tillbaka men jag brukar påminna mig själv om dina kloka ord och det får mig på andra tankar! Du är så satans bra, klok och fin! En riktig förebild för mig! ^^

2013-04-06 @ 22:06:19
URL: http://Petronellasparadis.blogg.se
Postat av: linnea

Alltså, en så otroligt stor applåd till dig! Jag är fyra år äldre än du och ändå inte lika stark. Det är skönt att höra hur det går åt rätt håll för dig & du har så otroligt rätt, du är fin & livet är fint. Onödigt att lägga tid, ork och energi på saker som bara drar nedåt.

På ren 'försvarsmekanism' vill jag skriva att det aldrig varit lika 'illa' för mig som när det var som värst för mig men kommer på mig själv med att jag förnekar. När jag gick i högstadiet (och även i gymnasiet till viss del fast främst högstadiet) så åt jag otroligt lite. En vanlig dag kunde bestå av en rund polarmacka med lätta till frukost, ett knäckebröd till lunch och på kvällen kunde jag peta i mig väldigt lite av typ ris, creme fraiche och pyttepytte lite kött. Såhär i efterhand vet jag verkligen inte hur jag klarade av dagarna. Jag red en gång i veckan & förstår inte hur jag orkade med en hel timmes ansträngning. Periodvis gjorde jag chokladbollssmet och halvt hetsåt, för att sedan försöka tvinga mig själv till att spy men jag var ärligt talat (tack och lov) rätt kass på det. Förbannat äckligt att spy. Jag var nog mest i allmänhet ganska inaktiv, gör man ingenting så klarar man sig på mindre mat än man tror. Men vad blir då meningen? Jag vet att jag vid något tillfälle 'svimmade' två gånger på en morgon (troligtvis hade jag inte ätit något på kvällen efter ridningen) det bara svartnade och jag liksom missades stolen som jag skulle sätta mig på. Så ofta som det svartnade till om än inte lika rejält som den morgonen.

Ibland, oftare då än nu, så kände jag inte hunger heller. Jag kunde titta på klockan och inse att det gått alldeles för lång tid sen jag senast åt. Oftast rörde sig kanske om 9-12 h men vid något tillfälle vet jag att det hade gått snarare ett dygn plus minus, känns lite blurrigt från den tiden.

Och paniken över vad man ska äta. Jag har aldrig haft några listor eller direkta förbud för mig själv, har egentligen mest inte ätit så att säga. Ofta kanske druckit ett glas oboj. Sockret gav väl energi & mjölken någon form av mättnadskänsla. Sedan skjutit upp maten ännu längre. Har aldrig tänkt på det som panikångest, men har med gråtit av stressen över att det inte finns något som jag 'vill' ha, för att maten smakar inget, för att jag vet att jag måste äta men inte känner de där hungerkänslorna som jag vet egentligen finns där. Frukosten var verkligen dagens största ångest under gymnasiet då jag ofta började senare och åt frukost ensam. Så ofta som jag skippade den för att jag bara fick panik & inte kunde bestämma mig över vad jag skulle äta.

Kan fortfarande få såndär panik även om den är mycket mildare och jag har ett väldigt (!) mycket bättre förhållande till mat. Min räddning blev att bli vegetarian. Jag lyckades nog överföra mycket av mina matproblem 'på köttet', så när jag slutade äta kött så minskade ångesten och aptitlösheten mycket. Sedan jag blev vegetarian för snart 8 (?) år sen så har det gått flera mil i rätt riktning om än långsamt periodvis. Jag har fått rutin på frukosten, min sambo äter samma sak varje dag vilket tar bort de besvärliga valmöjligheterna. Kanske lite tråkigt men det underlättar. Jag har med mig matlåda till universitetet varje dag och känner mig nästan alltid hungrig när man står i microkön, har fått igång träningen hyfsat & är noga med att äta något efteråt.
Som du säger så kommer det svackor men man blir bättre på att ta sig ur dem. Man förstår att livet faktiskt är bättre med något i magen. Men jag behöver ständigt påminna mig själv om att vara snällare mot mig själv för ibland kan jag vara så förbaskat elak och vem vinner något på det?

Oj va långt det blev och hade nog kunnat bli ännu mer. Har mycket förskjutit tankarna om matförhållandet under de åren. Orkar inte läsa igenom vad jag skrivit så det är nog lite svamligt.

Vill mest säga att du verkar vara så himla bra och vettig. Önskar att kunde tittat på det här när jag var 14 år. Stor kram till dig!

2013-04-07 @ 00:13:15
Postat av: linnea

haha det blev verkligen långt..

2013-04-07 @ 00:15:46
Postat av: Lina

Vackra du. Så fint du pratar och det känns verkligen att det du talar om är på riktigt och kommer från hjärtat. Du borde verkligen få ställa upp i radio och prata om detta oerhört viktiga ämne! Tack för att du delar med dig! <3

2013-04-07 @ 09:03:48
Postat av: Sandra Leone

Du är så modig som vill berätta om dina ätstörningar. Jag tror att det inspirerar andra att göra samma sak!

2013-04-07 @ 13:41:48
URL: http://lingers.blogg.se/
Postat av: siri

denna video fick mig att se lite ljus i allt mörker. tack fina du!!!! <3

2013-04-08 @ 11:10:08
Postat av: Anonym

denna video fick mig att se lite ljus i allt mörker. tack fina du!!!! <3

2013-04-08 @ 12:10:50
Postat av: Anonym

Så fint. Så fint. Så himla fint. Du är verkligen så himla bra, jag vill att du ska veta det.

Jag undrar ifall du skulle vilja ta dig tiden att svara kort på vad man ska göra då ångesten kommer. Jag har ganska stor prestationsångest och är en väldig perfektionist. Så fort jag svarar fel på ett prov eller gör något annat fel blir jag på dåligt humör och hela dagen känns förstörd. Jag vet att man inte ska ta så stor stress eftersom man bara mår dåligt av det, men jag kan ändå inte låta bli att känna mig misslyckad. Jag vill verkligen inte känna ångest - det är bland det värsta jag vet. Ändå kommer ångesten krypande. Tack i förväg.

Du är bäst.

2013-04-08 @ 17:33:10
Postat av: ellen.

tycker du är så otroligt stark som kan sitta och prata om detta! men det är verkligen så bra!

då är så himla söt också! kram

2013-04-09 @ 17:21:35
URL: http://elleningridlisa.blogg.se
Postat av: Mary

Du är en ängel! Hannah.
Jag är nere i en stor svacka ni av desperation, och när jag går in på din blogg får jag alltid ett hopp om livet!
Du är så otroligt bra!

2013-04-09 @ 20:34:53
Postat av: Daria

Alltså du är så himla stark, modig och bra. En sak jag dock funderat lite på, är att du alltid äter så himla nyttigt. Aldrig sett dig lägga upp någon skräpmat, eller ens någonting sött, som typ choklad, godis eller så. Jag undrar om det har något med ätstörningarna att göra, om det liksom sitter kvar på något sätt eller om du helt enkelt tycker om sådan mat? Jag hoppas att det inte var en för personlig eller jobbig fråga. Tycker du är helt grym men har helt enkelt undrat över detta ett tag.

2013-04-10 @ 21:47:06
Postat av: therese

åh, herregud vad du inspirerar mig. hittade precis din blogg och älskar allt med den. bilderna och texterna och du. så himla fin är du. och när du sa "jag är min egna bästis" så bara brast det. jag vill också komma tid, vara snäll mot mig själv. du är en riktig kämpe. jag beundrar dig. och tack för att du tar dig tid till att prata om ämnet, det är så viktigt att vara öppen med problemen.
styrkekramar. <3

2013-04-13 @ 12:52:59
URL: http://terrisp.blogspot.com
Postat av: lisawho

Så himla bra att du tar upp detta, fantastisk är du!

2013-04-15 @ 20:56:55
URL: http://glossfashion.com/lisawho/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0