om framtidsdrömmar, favoritbestyr och fotografier.

 frågelåda del 1.


Tumblr_mfu6o5aiks1rhmxy6o1_500_large

vilka ord använder du mest under en dag? alltså åh, väldans och fint. använder fint i ungefär varje mening men kan helt enkelt inte låta bli. jag pratar en del svengelska också och beskriver mycket saker som fabulösa. vilket kanske kan vara lite irriterande.

ditt absolut bästa recept? i sommras gjorde jag en couscoussallad som var så himmelskt god och som dessutom beskriver min typ av favoritmat väldans bra. det här. med eller utan kyckling, lika god för det. åh.


vad spenderar du mest pengar på? 
kläder, antagligen. fastän jag inte shoppar så ofta så lägger jag hellre mer pengar på färre plagg än lite pengar på massvis. så sparar jag mycket också. till framtidsdrömmar, en höstlovsresa och sommarlovsbestyr.

 

sommarjobbar du? jag letar sommarjobb för fullt! jag har knappt jobbat något alls innan men i år känner jag verkligen behovet av lite framtidspengar. allra helst vill jag servera på ett café, rita eller fotografera. 

så undrar jag var du har köpt dina gardiner? ikea! älskar dem, det är bland det bästa inredningsköpet jag har gjort.

bästa resan du varit på? vad var det som gjorde den så bra? det var nog när jag och familjen var i egypten i våras. det var mitt i kampen och jag behövde verkligen tid att bara koppla av. bara vara mig själv. jag fick så himla mycket stöd och hjälp genom alla måltider, lyssnade på kings och convenience dagarna i ända och läste mer böcker under en vecka än jag någonsin gjort förut.

brukar du besöka någon festival under sommaren? ja! way out west! i år blir tredje året jag besöker universums bästa festival. där har jag fått se nästintill all min favoritmusik. ben howard, bon iver, florence and the machine, first aid kit och många fler. alltså, wow.

 

vilken är din favorittumblr? i ärlighetens namn så besöker jag inte tumblr särskillt ofta. men jag ska ändå dela med mig utav tre favoriter! den första är paper moon, alltid något fint klädval att kika på. den andra är peppande happythingstodo som min fina vän emilia skapat. och den tredje är bästa olgas, beyond this. missa inte!

 

 

Tumblr_m9dqy4buv81qgn6feo1_500_large

 

 

jag undrar vilken skola du går i? vilken inriktning alltså? jag går sista året på ljud och bildskolans kreativa gymnasium i lund, medialinjen med inriktning grafisk design!

 

vad tror du du vill göra när du tagit studenten? jag vill plugga grafisk design och bli formgivare samt illustratör. punkt. men sedan finns det en massa äventyr som jag vill vara med om också! som att resa till dröm-städerna och kanske bo utomlands ett tag. men främst vill jag leva studentliv och plugga!

 

hur redigerar du dina bilder på instagram? (dvs hur brukar du redigera de på vsco cam)? såhär: jag gör oftast bilden lite ljusare, sedan lägger jag alltid på filter nummer fem och drar ett par steg på "fade". klart!

 

har du några tips på supergoda te sorter? framför allt såna som passar till sen vintern och våren. eller några andra favoriter. just nu dricker jag mest garants söderte, kusmis prince vladmir och kusmis st petersburg. ett te som jag tycker passar alldeles speciellt bra såhär års är clippers vita te med apelsin. måste provas!

 

hur länge har du och benjamin varit tillsammans nu? har han instagram? om en vecka har vi varit i hop i fyra månader.  och som jag tycker om honom. 

 

jag undrar när du blev friskförklarad från din ätstörning? kan du fortfarande känna ätstörningen komma smygade och vilja ta över? jag går en behandling och har gjort det sedan början av december och undrar om du har några peppande ord? jag är så trött på den här eländiga sjukdomem men ändå är det så himla svårt att bli fri. ordet friskförklarad är ett himla flummigt ord för mig. i oktober, förra året sa de till mig på bup att jag inte behövde gå dit längre, vi kan nu friskförklara dig. men de sa också att problemen fortfarande kan hemsöka mig. och de har det gjort. jag mår superbra nittioåtta procent av tiden. är till nittioåtta procent problemfri. men fortfarande kommer det i bland lite nervositet i magen kring olika måltider. jag får i bland ta del av mina egna tips om igen för att peppa upp mig själv lite extra. men så länge jag berättar för mig själv hur himla bra jag är och hur himla bra jag har det så känns allt bra. så länge jag tar hand om mig själv, prioriterar mitt väldmående före stress och press och så länge jag drömmer om framtiden så känns allt bra. så. himla. bra. peppa dig själv! det är det som hjälper allra mest. och jag finns här för dig om du behöver prata: [email protected]

 

vilka är dina favoritvårbestyr? till våren vill jag gå i lätta skor på lunds kullerstensgator, köpa tulpaner med mamma på bakgårdsbutikerna och sitta på uteserveringar och ta ett glas eller en kopp tillsammans med en vän. jag vill äta mellanmål i solsken på altanen och åka på picknick till havet. ha solglasögon, lätta klänningar och jordgubbsklockan på mig varenda dag. åh, vad jag längtar efter vår.

 

Tumblr_mg7jtv9htr1rdvjhwo1_500_large

 

 

har du några tips på fina böcker och filmer? just nu läser jag de sista sidorna på the perks of being a wallflower. en väldans bra, rolig, härlig bok som jag rekomenderar starkt! en film jag såg för inte så länge sedan var små vita lögner som är en fransk bitterljuv film med mycket kärlek, humor och en del sorg. en fantastisk film, heltenkelt.

 

vad fotar du med för kamera när du fotar bilder till bloggen? (menar inte mobilen)? canon eos 60D heter min kamera. superbra! 

 

när vet man att man ät tillsammans enligt dig, frågar man den man är kär i? det är nog himla olika det där. själv så frågade jag benjamin ganska snabbt om det var okej att jag kallade honom min pojkvän, för jag var inte ute efter något annat. men jag visste, redan när jag frågade att det var vi. för hann tog min hand framför sina vänner, och han fick träffa min familj, och vi hade redan träffats över fika, bio och framför en film i hans tonnårsrum. det kändes bara som det var vi två. är man osäker tycker jag att det bara är att fråga. våga fråga. vad kan gå fel?

 

ska du gå på studentbalen? ja det ska jag!

 

tips på fina sportlovs bestyr skulle var himla fint!? fika med vänner, upptäck ett nytt café, se på tusentals filmer, laga pankakor, skriva brev, gå havspromenader, ta långa sovmorgnar, åka till stan och köa sig något fint och, framförallt koppla av. hälften av mitt sporlov har varit sovtimmar, vilostunder och soffhäng. det behövs verkligen. och känslan av att vara utvilad är så himla himla skön. 

 ph: weheartit.com


Kommentarer
Postat av: Becka [fotoblogg]

Så himla fin lista. ♥

2013-02-24 @ 13:53:59
URL: http://photos-by-becka.fotoblogg.nu
Postat av: Frida

Åh, din blogg är så fin och dina tankar är så fina. Iiiih, mysmysmys på dig!

2013-02-25 @ 13:23:34
URL: http://fridasofi.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0