om att jämföra sig med andra, stunder med sig själv och ett underbart jobb.

del ett.

Will you go out with me?
vad kan man göra på en sommarlovs dag, när allt är överdrivet ensamt, kompisen bortrest, och allt typ suger? 
åh! ensamkär som jag är tycker jag att det är då det finns mest bestyr spendera sin tid med! passa på att ta hand om dig lit extra. ta cykeln till stranden och lapa sol i takt med att du lyssnar i kapp på kalasbra sommarprat och podcasts, läser ut den där boken du aldrig får tid för och bläddra i de där tidningar som bara du tycker om. annat fint man kan göra är att pyssla till bra musik, baka något gott bröd, se på de där filmerna som kompisen aldrig vill se och njut av att vara med din bästa vän - dig själv!

 

varför känns det som att du äter mindre nu för tiden hannah? oj. det där är absolut inte medvetet, men sådär kan det lätt bli i bland. även för mig. men jag kan försäkra dig om att jag aldrig låter mig själv gå hungrig och förresten, så är vykorten från min frukostbara en bild på hur måltiden började. vad du inte ser är den andra smörgåsen, eller den tredje. men puss och tack för omtanken! 

 

hur ska man bli lycklig, ifall man inte är det? vad är dina bästa tips? dessa tre tips är mina absolut bästa. läs, läs, läs!!

 

undrar också om du är vegetarian & om du ibland känner att du behöver "försvara" dig? nej, jag är inte vegetarian men jag äter hemskt gärna vegetarsika alternativet - alltid. och ja, tyvärr är det ofta så att när man berättar får man något bittra kommentarer och ifrågasättningar tillbaka. bara för att jag tycker en sak behöver inte alla andra gör det. och jag har ingenting emot att min omgivning äter kött. det är mest så att jag vill prova något nytt och dessutom aldrig riktigt varit förtjust i särskilt mycket kött! enkelt, och förståeligt tycker jag.

 

har du några tips på serier som man blir glad av? 
ja, absolut! nyss spanade jag igenom hela första säsongen av that's 70's show och det gav mig många skratt. himla härlig serie! annars får jag inte nog av gamla nostalgifavoriter som barnen i bullerbyn, emil i lönneberga, madicken, lotta på bråkmakargatan och såklart saltkråkan. bäst av allt är att det finns tillgängligt i superkvalitet på svtplay. kalas!!

 

vad är din bästa/sämsta mat? det där går väldans mycket i perioder men just nu älskar jag couscoussallader, haloumi, hemmagjorda grönsaksbiffar, pappas crepes med spenat-eller svampstuvning samt varmrökt lax. sånt jag inte tycker om är pasta (med undantag för en viss vegetarisk lasange), mört kött, majs och såser som majonäs, bearnäs och sådär. 


indie | Tumblr

 

när köpte du din första muminmugg? åh, jag tror inte faktiskt jag har köpt en ända utav mina muggar själv utan alla har varit kalasfina födelsedagspresenter och julklappar av favoritpersoner. jag tror att min första var en vintermugg som jag fick i julklapp tvåtusenelva. här. tänk vad länge sedan!

 

jämför du dig någonsin med andra? och hur får det dig att känna isåfall? 
det kan lätt hända när jag är alldeles för trött för mitt eget bästa. och det får mig alltid att må dåligt. att jämföra sig med andra när du är skör kan vara det värsta du kan göra mot dit eget självförtroende. för då kommer det alltid finnas någon annan som har mer kurvor, är smalare, starkare, längre hår, kortare hår, finare porslin och sötare husdjur än du. dagar då jag är stark så kan jag se på samma fotografier, exempelvis utan att jämföra mig. för jag älskar den jag är och det liv jag lever. målet, det är att vi ska känna sådär så ofta vi bara kan!

berätta om ditt jobb! så nyfiken på hur det går för dig? jag älskar mitt jobb. verkligen!! jag sitter i kassan på en stor matubitk där all personal runtomkring mig är oftatbart hjälpsam. så snälla och fina allihop. och så kunderna, det är vardagslycka att få höra en gammal farbror läsa upp vad frun har skrivit på inköpslistan, se barnen springa sprallit omkring med glasspinnar och nya magasin peppade på en utflykt till stranden, se nykära hålla hand när de betalar gemensamt för första gången och se gamla damer le mot dem. och det är dessuom som att en dröm går i uppfyllelse. för vem lekte inte affär på när de var tre? 

varför mådde du dåligt gansa nyligen? var det ätatörningatankar som kom tillbaka eller? mina ätstöningar är absolut inte tillbaka. jag är så mycket starkare nu att jag kan hålla de stora demonerna borta. men de där små och smygande kan i bland råka bli insläppta i takt med att andra vardagsbekymmer snurrar för fort. och det där, det ska jag berätta om en dag, snart. men i dag mår jag strålande bra, precis som jag har gjort hela veckan!

vad är det främst som gör att du tycker om benjamin så mycket och att ni passar så bra tillsammans? det jag älskar mest med honom är tre saker. det första är att han tycker om mig för precis den jag är, det andra är att han har tålamod med mig och mina små vardagsskavanker och det tredje är hur han får mig och skratta. älskar personer som kan framkalla ett skrattanfall ända nerifrån maggropen! vi är ganska olika egentligen, kommer från två tvyper familjer och vår vardag ser så himla olika ut. men vi älskar samma bestyr, så vi har det alltid fint i hop. och så älskar vi varandra, han tycker om mitt intansiva vis att jaga porslin på varenda loppis, han tycker om mina långa utlägganden om leva-i-nuet-lycka som jag ger vid matbordet och att jag spelar monica zetterlund-jazz på högsta volym när han entrar mitt sovrum. och jag älskar hur han inte bryr sig om vad alla tycker och tänker hela tiden, att han älskar historia och hur han, som egentligen inte är den som kommer med idéer - helt plötsligt, liksom från ingenstans frågar om vi ska vara på äventyr till mysiga simrishamn i hop. exempelvis. och just när jag skriver detta så infinner sig ett sådant enormt pirr i min kropp och om inte det gör honom och mig till ett vi så vet jag inte vad.

 

(1) Tumblr

 

hur har du lärt känna alla fina människor omkring dig? 
många av mina vänner har jag träffar i skolorna jag gått i, några har jag träffat genom en vänn och några få har jag funnit via instagram. sedan är det faktiskt några som har mailat mig efter att ha besökt mig här och som jag tagit en fika med. bästa michaela och signe, er klickade jag med direkt!

 

du verkar vara en så otroligt trevlig person, hur är du bland annat folk? tystlåten eller pratglad? känner du dig någonsin utanför eller att du inte passar in? åh, vad fint att du tycker så. det gör mig glad! jag är väldigt pratglad när det kommer till sociala sammanhang. ställer tusen frågor just för att jag uppriktigt tycker det är himla intressant att höra om andra personers åsikter och liv. jag faktiskt älskar att träffa nya människor! men såklart finns det studenr då jag inte kännt att jag inte passar in - och det är då jag blir tystlåten. oftast händer det då alla dricker så väldans mycket alkohol och jag inte gör det, och blir då ifrågasatt. det är synd att det ska vara så, men jag jobbar på att hitta något bra sätt att tala om för folk att jag visst inte behöver dricka shots för att ha lika roligt som dem!

 

sen skulle jag gärna vilja höra mer om japan. hur kommer det sig att du bodde där som liten? är du född där? kan du japanska? och hur länge bodde du där? i samband med jobbet flyttade pappa utomlands några månader innan jag skulle födas. till singapore, närmare bestämt. mamma följde med och efter att jag kommit till världen så bodde vi där i ett par år innan vi flyttade till japan, där min lillasyster föddes och där vi bodde tills jag fyllde fem. jag kan inte japanska, har aldrig kunnat mer än enstaka ord. men under den tiden gick jag i en internationell förskola där engelska var språket, så jag fick ganska snabbt ett bra uttal och det är väl den språkliga fördel jag fått. en väldans bra en, om jag får säga så!

 

ph: weheartit.com 


Kommentarer
Postat av: Stephanie

wow, it's always nice reading these! you are a lovely writer

2013-07-12 @ 22:02:26
URL: http://13fridays.blogspot.com
Postat av: Gabriella

Det är lustigt hur folk på riktigt tycker att man är knäpp för att man väljer att inte äta kött. Borde det inte vara tvärtom liksom? Att det naturliga är att inte är kött. Konstigt det där.

2013-07-13 @ 14:27:11
URL: http://morningmoments.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0