om vykort från en annan sommar.

lördag. utanför mitt fönster är himlen alldeles grå, jag ligger i sängen, lyssnar på jonas gardells sommarprat, redigerar bilder från midsommar och känner svalkan från vinden som är sådär precis lagom sval.. det är en takeing-care-day och det gör mig så himla himla gott. under tiden tänkte jag vi skulle drömma oss tillbaka ett år, till en annan sommar.


nämligen sommaren tvåtusentolv! efter ett nästan två veckors äventyr i spanien kom jag hem till ett regnigt sverige. direkt for vi
upp till sommarstugan där jag och min syster spenderade vår tid på loftet med dagdrömmar och tusen koppar te.

jag lånade stora boken om mumin på bibleoteket och förälskade mig i både illustrationerna så som berättelserna. bästa bästa tove janson och åh, vem ska trösta knytet är så otroligt fin.
 

vi åt frukost ur det blåa porsliner, som vanligt. müsli med sommarbär från trädgården samt lingonbröd med ost och gurka. 


om eftermiddagarna bjöd vi kusinvitaminer, mormor och morfar, farmor och andra saknade släktingar på fika. jordgubbar var såklart alltid obligatoriskt på bordet. det är galet hur gott det är!


mellanmål på trappan till lillstugan. jag tycker så mycket om att sitta där på det flagnande träet och se ut över gröngräset, havet, sanddynrodna och tallarna. har hela världen runt om kring mig och det känns för en stund som om den bara är min.
 

förra sommaren läste jag mer böcker än någonsin och de som var bäst och förvånande mest var dessa tre utav katarina mazetti. skrev en liten recension på dem här. jättebra böcker. tips, tips!!
 

den här kvällen, då när morfar och mormor kom på middag minns jag som om den just hände. läste ur nya favorittidningen retro och diskuterade antikviteter med mormor och pratade brödbak, fotografering och konst med morfar på kvällspromenaden. alltså
hur mycket jag älskar min morfar och mormor kan inte ens en ordälskare som jag beskriva.
 

katterna var med i stugan vilket var lika mysigt som alltid. 
 

och inte helt förvånande tog jag nostalgitrippar till barndommen mest jämt. såg på saltkråkan och barnen i bullerbyn på tvburken och läste madicken när jag fick tiden till. fint.


så köpte jag min första mon amie-mugg någonsin på iitala outlet i höganäs. och i dag, ett år senare har jag minst elva. plus två
stora fat, åtta skålar, sju tallrikar, två glasburkar. plus ett underbart te som även det köptes för precis ett år sedan.
 
ungefär varje dag gick vi längs stranden för att plocka de finaste utav snäckor att spara i skålar i fönsterkarmen.

och det sista vykortet är från en regnig eftermiddagspromenad med jenny. ovan är jag med hundkex i mina händer. som ni vet får jag alltid oändligt med lyckorus utav sammanfattningar, återberättelser och dagdrömmar så nu tänker jag njuta lite utav dessa fina sommarminnen och kanske skriva en lista på några nya. ta hand om er, och ha det fint! puss

Kommentarer
Postat av: lisa

fint!

2013-06-22 @ 17:44:42
URL: http://popflickan.blogg.se
Postat av: Ida

så underbart fint!

2013-06-22 @ 20:55:27
URL: http://tradeskins.blogg.se
Postat av: Emelie

Bilden på de lurviga kattassarna fick mig alldeles varm inombords. Vilken fantastisk bild <3

2013-06-23 @ 11:57:12
URL: http://sockerskrin.blogspot.se
Postat av: Gabriella

GUUD vilka fina bilder!!

2013-06-23 @ 18:57:06
URL: http://morningmoments.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0