om sånt som gör att man spricker av lyckorus på vägen hem.

söndag. men jag ska tala om min fredag. dagen då jag, som nämnt fylldes av både lugn och peppande lycka, på en och samma gång. det sistnämnda mest tack vare det alldeles underbara och höstvänliga eftermiddagsbestyret jag var med om! strax efter att klockan slagit tre mötte jag saknade elin utanför skogen. leende, på cyklar med varsin kånken for vi snabbt i väg.

det vankades nämnligen svampplockning och picknick!! det blir nog inte mer höst än så. åh!


bästa elin hade en helbra app i sin ipod som hjälpte oss att identifiera våra fynd. vi tykte de ovan var väldans spännande och fina men tyvärr var de oätbara. ps. har ni sett så mycket löv det är på marken nu?!
 

kånken är lika med den obligatoriska äventyrsväskan. 


vi cyklade och gick i säkert flera timmar den dagen. pratade igenom allt som hänt sedan sist och skrattade så mycket att jag tror nästan jag hade lite träningsverk efteråt.
 

när hungern kom bestämde vi oss att fara till vår absolut bästa picknickplats. en sjö, mitt i järavallen, som skogsområdet heter.
så magiskt vackert, med de guldbruna träden på andra sidan och dimman som vilar över vågorna.
 

finaste finaste elin tog några vykort i solnedgången. 
 

en liten del av mitt klädval. manchesterbyxor och hunterstövlar, en oslagbar svampplockarkombination!!
 

här hade vi det så galet, galet mysigt. med mig hade jag fruktsallad, nötmix och te och elin hade de godaste scones jag någonsin
ätit! så himla bäst med lite smör, god ost och gurka. mumma kardemumma tusen gånger om. 
 

man kan nästan se hur goda de är! åh. vi pratade om juldrömmar, oktoberkärlekar och skrattade åt hur himla lika vi är! tokiga
galenpannor, särskilt i varandras sälskap! elin är verkligen en vän som ger en massa energi. ett äkta lyckopiller!
 

tänker att det här borde alla göra om oktoberhösten. 
 
och givetvis kunde jag inte låta bli att ta med mig ett par muminmuggar. ska man ha picknick så är det lika bra tycker jag! teet vi drack heter masala chai, favoriten såhär års som jag tänker berätta mer om lite senare i veckan! för nu jag njuta av ett firskispass
och därefter kvällsfika och kvällsprat med syster min. vi har ett spännande projekt i tankarna! ha det fint! puss
 

Kommentarer
Postat av: ida. ♛ [fotografi och hästar]

så mysiga bilder!

2013-10-13 @ 21:16:24
URL: http://prinsesc.blogg.se
Postat av: beata

hunters är så himla bra! passar till allt, och är ju perfekta med allt som hösten innebär.

2013-10-13 @ 21:16:39
URL: http://ringbeata.blogspot.com
Postat av: Jojo

Mysigt :)

2013-10-13 @ 21:25:25
URL: http://www.jojosmind.blogg.se
Postat av: Amanda

Gud vad duktig du är! Då menar jag mycket: blogga, fota, inspirera, ge styrka, skriva. Lång lista

2013-10-13 @ 22:35:43
Postat av: petronella

åh så mysigt!

2013-10-13 @ 23:13:59
URL: http://hejpetronella.blogg.se
Postat av: Tilda

Jag har på det senaste halvåret blivit väldigt "matkär". D.v.s jag älskar att äta och tar till mig mat lite för mycket. Detta har gått över styr och det enda jag kan tänka på nu för tiden är när jag får äta igen precis efter att jag har ätit min senaste måltid. Jag tycker själv att jag tar för stora portioner och det har även gått så långt att jag kan fortsätta äta även fast jag redan är mätt, t.ex. så kan jag klämma i mig den där extra mackan med köttbullen på bara för att det är så gott även fast jag redan är proppmätt. Och då ska vi inte tala om det onyttiga såsom chips, glass osv. Jag mår både psykiskt och fysiskt dåligt av detta och skulle säga att jag behöver hjälp för att kunna hantera mitt beteende. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt till mig själv att "idag ska jag inte överäta, utan hålla mig till normala portioner och måltider", men det har aldrig hållit i sig trots att jag borde. Jag vill inte äta så mycket som jag gör, men ändå gör jag det och jag blir faktiskt rätt äcklad av hur mycket det är (jag äter över de kalorier som en tjej ska äta). Och som värst är det när det är kväll och man t.ex. kollar på en film eller läser en bok. Då sitter jag och äter och äter och känner att det aldrig riktigt tar stopp fören jag är så mätt att jag mår illa. I vanliga fall brukar det vara tvärtom, att tjejer bestämmer sig för att inte äta, men jag är tvärtom. Har du några tips på hur jag ska bli fri från mitt problem eller om jag borde söka upp hjälp på riktigt?

Svar: kära tilda,
jag förstår precis vad du menar. och för det första så ska du veta att det är ganska vanligt ditt problem med. det är också en slags ätstörning och kan botas på ungefär samma vis som om du inte kunde äta. i kategorin: om ätstörningar finns en massa tips som går att ovandla till din hjälp. och här kommer några:

1. försök att sluta tänka på mat. det tar en större plats i huvudet än vad du tror och det är det som spökar mest. skriv ner några saker du kan tänka på i stället. som "hur ser min drömresa ut?", "vad skulle jag tycka om att jobba med om tio år?", "vilka är egentligen mina bästa tv-program?" och "om jag skulle vinna fem miljoner - vad skulle jag göra då?". så fort du börjar tänka på mat så ta fram din lista. ställ några frågor till dig själv och jobba med att försöka svara på dem. du kommer snart se hur mycket tid du faktiskt lagt ner på mattankar och hur mycket annat fint du kan tänka på i stället! det bästa av allt är att du dessutom kommer lära känna dig själv mycket bättre genom detta! genom att utmana mig själv med nya tankar har jag fått så mycket mer lättare att leva. och dessutom känner jag mig själv tusen gånger bättre!

2. följer du matbloggar och konton med väldans mycket fotografier på instagram? sluta med det. ta bort och lägg i stället till annat att inspireras utav! som bloggar/konton som handlar om inredning, djur eller klädval!

för just nu är det viktigt för dig att ta bort ditt fokus på mat. så att du kan sätta på den där filmen eller lägga dig och läsa utan att tänka att det skulle vara gott med lite mat till. men det gäller också för dig att vara aktsam så att du inte glömmer bort att äta helt. tanken är ju att du ska kunna äta för bränsle. ta djupa andetag innan du ska äta och känn efter om du är sugen och vad du är sugen på.

3. sök hjälp. det kan kännas hur fel och jobbigt som helst men det är himla viktigt. för du behöver inte leva med ett problem. det finns hjälp och den är bra. ring till ungdomsmotagningen, berätta om dina problem och att du vill/borde få hjälp. det är ett stort steg, men inget kan gå fel!

jag finns på [email protected] och hjälper dig mer än gärna hela vägen. du ska se att allt blir bra, det gäller bara att jobba med ditt tankesätt och försöka finna andra lyckorus i livet än mat! tusen kramar och ha det fint! ♥
Hannah.

2013-10-13 @ 23:28:28
Postat av: Sofia

Vilken trevlig fredag du verkar ha haft! :)

2013-10-14 @ 08:12:10
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: J - Att leva med en missbrukare.

Å det ser verkligen jättemysigt ut! Måste ut i skogen!

2013-10-14 @ 11:45:51
URL: http://livetarlivsfarligt.blogspot.se
Postat av: Emilia

Så fint!

2013-10-14 @ 11:46:36
URL: http://eewmiliaa.blogg.se
Postat av: elinpelinpironparon

hannah,hannah, bästa hannah. jag blir helt full av lyckopirr i kroppen. hoppas mina något försenade bilder kommer till användning!

2013-10-17 @ 12:56:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0