om mina bästa bröd, septembers alla färger och drömmarnas resa.

del två.

1994 | via Tumblr


vilka bröd bakar du helst hemma? 
scones, mina havre-och pumpafrömuffins och filmjölksbröd med frukt och nötter! gärna sådant som inte behöver jäsa, det är lättare, för då kan jag experimentera mer, och ju mer fantasi jag får använda desto mer kalas blir det att baka!!

 

kan du inte förresten göra någon mer peppande videoblogg? det kan jag absolut göra! har redan en växande ide på något viktigt att prata om, som jag tror kan peppa både er och mig i höstmörkret.

 

vilka tre plagg kommer du använda mest i höst? min nya kjol i den eminenta höstfärgen, ett par gubbskor samt min stora stickade halsduk från monki. det finns nog ingen annan årstid jag tänker så mycket på klädval i som om hösten, älskar alla mysiga plagg och murriga färger. älskvärt!

 

jag är så himla inspirerad av dig och hur du klarat dig igenom allt med benjamin. jag har nämligen precis upplevt samma sak och är lite i den här situationen att dagarna bara blir gladare och gladare. men åh vad jag saknar att älska någon på det där viset! jag vill så himla gärna bara träffa någon ny och bara älska och få kärlek tillbaka. hur gör du för att inte längta förmycket? att inte gå under över depressionen som uppstår när man inser att det kan ta en tid innan man känner sådan kärlek igen? åh, jag förstår precis vad du menar! nuförtiden blir jag lyckligare och lyckligare för varje dag som går, så efterlängtat skönt! men även fast jag inte saknar honom så saknar jag ändå någon. någon som håller om mig om nätterna, då jag fryser och sängen känns alldeles för stor. eller någon som skickar pirriga sms, bjuder ut mig på restauranger och åker med mig på äventyr. även fast han inte gjorde det. och depressionen du beskriver känner jag också igen. verkligen. men, jag har bytt ut min längtan mot en peppande förväntan. att i stället för att sakna och önska se fram emot dagen då jag möter någon som förtrollar min värld, mer än vad mitt ex någonsin kunnat göra! för jag vet att den personen dyker upp en dag, och att hen kommer få en att må så oändligt bra. men tills dess njuter jag faktiskt av att kunna vara ensam. att se på de serierna som bara jag tycker om, laga maten bara jag älskar och spela favoritmusiken så högt att grannarna kan dansa. så mitt tips till dig är at ta vara på den här tiden, passa på att hitta dig själv igen och ta hand om alla dina vänner som inte fått så mycket uppmärksamhet då du var ett vi. kärleken kommer snart. tills dess ska vi njuta utav singellivet, för det är också himla underbart.

 

om du köper godis, hur ser din godispåse ut då? vilka smaker, sorter, färger och former finns där i? jag tycker inte om lösgodis utan köper alltid naturgodis och där är allting vitt eller i olika nyanser av brunt. några bergstoppar utav kokos eller müsli som är doppade i yoghhurt, några ovala bitar, som är paranötter doppade i choklad och så en hel del torkad frukt och nötter utav alla möjliga sorter så klart. papaya, ananas och mango. galet vad gott!!

hur ser den perfekta frukosten ut i höst? det måste vara gröt ändå. kokad med russin, kokos, kardemumma och kanel toppad med antingen skivor av äpple eller banan och nötter såklart, helst mandlar eller valnötter. mumma kardemumma!!

 

silent

 

hur är din relation till din familj? 
jag tycker att jag har världens bästa familj. mina katter är de gosigaste som existerar, min syster är min bästa vän, pappa får mig att skratta som ingen annna och mamma är min personliga livschoach som har hjälpt - och hjälper - mig igenom det absolut tuffaste jag varit med om i mitt liv. och trots att vi bråkar i bland, mest över disk och olika åsikter i diskussioner så kan jag inte tänka mig en vardag utan deras sälskap. ungefär så är min relation till jenny, ann, magnus, charlie och molly. så himla tacksam för dem allihop. 

 

använder du många olika produkter (parfym, schampo, krämer, bra för håret-grejer etc.) eller är du sparsam med sådant? jag är inte så värst duktig på sådant som hud och hår men när jag hittar något riktigt bra brukar jag hålla fast vid det. som sunsilk lively clean and fresh shampo och balsam till exempel! även nivea soft body cream som brukar göra min hud alldeles mjuk och len, samt en ansiktscreme från ldb jag använder varenda dag. det är roligt att ta hand om sig själv lite extra i bland! men annars är jag sparsam och satsar mest på bra märken med bra priser. 

 

vilket objektiv använder du oftast fina? jag använder alltid canon EF 35mm f/2. en sann favorit!!

 

säg fem saker som du tycker är viktigt att göra på hösten! det är alldeles för många som tappar bort lyckan när mörkret kommer, därför tycker jag det är extra viktigt att ta hand om sig själv. det är mitt första svar, att ordna en takeing-care-day med serier, ett varmt bad, tusen koppar te och mysiga favoritbestyr. mitt andra är att fika. hösten är sannerligen caféernas årstider och jag tycker inte det finns någon bättre typ av kompis-dejt än att slå sig ner på ett mysigt fik och prata i kapp om allt som hänt sedan sist man sågs. nummer tre är att promenera, helst innan frukost. för man missar så mycket om man inte kännt morgonkrispen, sett dimman och hört hur allting vaknar till liv. nummer fyra är att läsa. även det är ett ting som i alla fall får mig att överleva höstens allra gråaste dagar! nummer fem är att tända ljusen. jag märkte det själv alldeles nyss, hur mycket mer lugnare jag blev i själen av att tända alla lycktorna till liv. det höjer mysfaktorn till tusen och dessutom sparar det ström att släcka lamporna!!

bloggar du följer? elsa billgrens magiska värld, niotillfems fina ordsofia byströms fantastiska fotografierbästa wilderness och så min absoluta favorit, hjartesmil.

någon tumblr favorit? två faktiskt! nyfunna vanillafaerie samt min fina vän olgas inspirationsvärld. tips, tips! 


det verkar som att du är sugen på en tågluff, vilka länder vill du åka till i så fall? 
åh, ja det är jag absolut! kalaspeppad! kanske är det någon som vill följa med oss? det finns två typer utav tågluffsresor jag skulle vilja fara på. det ena är genom östeuropa, och besöka alla de där platserna jag aldrig skulla fara till annars. och den andra är genom storstäderna. paris, london, barcelona, rom, athen och berlin med mera. båda två lockar så himla mycket, men kanske skulle jag åka på den sistnämnda resan först, för att sedan åka genom öst-länderna någon tid senare. 

1994 | via Tumblr

jag vet hur din relation till alkohol är. har den alltid varit så eller har du festat och varit full någon gång? jag har aldrig varit sådär riktigt full, nej. det närmsta var kanske på min student men jag tror att det snarare borde kallas berusad. jag går på fester i bland, och att gå ut och dansa känns alltid som en peppande idé men det är tyvärr så att allt för många gånger handlar festligheterna om att dricka, och jag som gärna inte gör mer än att njuta utav ett par glas vin käner mig då ofta missplaserad. och när det händer längtar jag i ärlighetens namn mest hem till tekopparna. 

sedan undrar jag också om du är helt frisk från din ätstörning, eller om det är någonting som alltid kommer sitta kvar? vad fick dig att inse (om det finns ett konkret exempel) att du behövde bli frisk? det där är verkligen himla svårt att svara på. det är precis två år sedan nu, som ätstörningarna tog fart på riktigt. och även om jag är tusen gånger lyckligare i dag än vad jag någonsin varit så måste jag ändå vara uppmärksam så att jag inte tänker för rmycket, äter för lite och hamnar i dåliga vanor, heltenkelt. jag antar att den dagen då jag är på-riktigt-frisk behöver jag inte längre vara på vakt sådär som jag är nu. men som sagt, i allmänhet mår jag så himla, himla bra! det som gjorde att jag beslutade att ta tag i mina problem kan du läsa om här. en novemberonsdag då jag upptäckte att viktnedgången hade gått alldeles för långt.

 

har du någon tumblr? (vet din fina illustration-tumblr), men tänkte om du har en tumblr där du samlar inspiration? nej det har jag inte, ännu. men jag kanske borde skaffa? du får väldans gärna klickad dig in i kategorin drömvärld eller inspiration så länge!! puss.

jag personligen blir väldigt pirrig, lyckligare och i allmänhet kär i takt med att våren blommar ut medan hösten känns tung, gör mig dämpad och det mesta känns jobbigt under en tid jag egentligen tycker är väldigt mysig. berörs du mycket av årstidsskiftningar? 
ja, det gör jag absolut. men hösten så som sommaren och vintern har jag alltid hållit kär. däremot våren gör mig alltid vemodig, men även den årstiden har sina ljusa stunder och det hjälper mig verkligen att skriva mina listor på drömbestyr, kläder jag vill bära och musiken jag vill lyssna på! peppa, ladda upp och glöm inte att bara för en annan höst har varit ledsam betyder inte att den här hösten kommer vara detsamma. jag tror att hösten tvåtusentretton kommer vara alldeles magisk, för både dig och mig!!

 

umgicks/umgås du med dina klasskompisar i gymnasiet? eller är det bara kompisar från högstadiet? när det gäller vänner har jag på något ofattbart sätt lyckats samla i hop en hel hög underbara personer från olika delar i mitt liv! några har känt mig sedan jag var fem, några har jag lärt känna i högstadiet, några genom instagram och min cafévärld och några genom gemensamma vänner. jag har aldrig haft ett gäng utan alltid umgåts ganska mycket en och en, och så var det även i gymnasiet. men inte mig emot, mina vänner är det bästa man kan ha och jag älskar, älskar, älskar hur vi umgås!

 

 ph: weheartit.com


Kommentarer
Postat av: Amanda

Så mysigt att läsa frågor & svar:)

2013-09-10 @ 21:48:13
Postat av: Daniella 🌙

Åh, du verkar så himla bra!!

2013-09-10 @ 22:12:11
URL: http://vapenbroder.blogg.se/
Postat av: Amanda A

Du verkar vara ungefär världens finaste människa. Om du hade velat gifta dig med en förvirrad och otroligt positiv liten brunett så hör av dig. pusskram!

2013-09-11 @ 11:10:55
Postat av: petronella

Åh du är så himla bra! en riktig inspirationskälla!

2013-09-11 @ 20:12:31
URL: http://hejpetronella.blogg.se
Postat av: Anonym

Åhh så fina bilder! Hoppas att det är okej om en utav dem pryder min mobilskärm!

2013-09-21 @ 20:33:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0