ellen ellen ellen.

fredag. och i dag vankas många långa timmars jobb. men förvånande nog känner jag mig faktiskt väldans peppad! kanske var det gårdagens raw-lunch med saknade elin? kanske att jag fått så otroligt många fina mail? kanske att solen skiner? kanske att det är fredag? nu tänkte jag bjuda lite på vad som snurrar i mina tanke-moln. här vankas tio ting om mig:

 
▼ jag tuggar inte tuggummi. slutade med det för några år sedan efter att ha nått gränsen att vilja stoppa in sju åt gången varje gång. tuggummi är nämnligen inte så himla gott efter ett tag men den goda stunden tyckte jag varade längre med sju i munnen. men det är ju varken ekonomsikt eller särskilt bra för mina stackars käkar så då slutade jag med det. 
 
▼ när jag bildat familj vill jag bo vid kusten någonstans utanför halmstad. kanske vid ringenäs, eller frösakull där min sommarstuga är. alldeles vid havet, vid lugnet. jag vill rusta upp ett gammalt torp, röda hus med vita knutar och stor trädgård med björkar, ekar och havsutsikt mellan nyponbuskarna. hängmatta, att odla mina egna grönsaker och kryddor och en fläckig katt som heter pussel, eller madicken. 
 
▼ jag har storlek fyrtioett i skor. i bland även fyrtiotvå. och det är tur, tänker jag för om jag hade haft en mer "vanlig" skostorlek skulle jag nog inte ha några pengar alls. för jag älskar visst skor!! träningsskor som vardagssneakers och mina älskade gubbskor. vill ha allt i alla färger!! åh.

▼  HSP1. highly sensitive person. det är jag det. både på så vis att jag kan fälla tårar på grund av en vacker stämning som att jag är lättkänslig för dofter, vibbar, stämningar, oaser och melodier. det är klurigt, jobbigt i bland men fint då jag kan finna lyckorus i de allra minsta små ting.
 
▼  vad jag önskar mig allra helst just nu är en juicecentrifug, ett busskortsfodral med pippi långstrump på och lite mer tid. tid för kreativitet, pyssel i trädgården och yoga.  

▼ just nu går jag mest jämt omkring med håret uppsatt i en sned hästsvans mitt på huvudet. tycker om att känna se lite vild ut. som en trollunge, som jag brukade kallas av kanot-pojkarna förr.
 
▼ undrar när det kommer en disney-film där en prinsessa faller för en prinsessa? eller som slutar med att en prins kysser en prins? himla underligt att vi föds in en sådan hetronormativ värld när det är så moraliskt självklart att man ska få älska vem man vill. tycker ni inte?
 
▼ under en kläd-bytar-dag med allra käraste syster fick jag låtsas-ärva hennes gamla kånken. alltså låna, på obestämd tid. den är vinröd och precis lagom sliten och nu är vi bästa vänner. hänger vareviga dag. 
 
▼ bland det bästa jag vet i hela vida världen är flera-timmar-llånga cafébesök med vännerna mina. prat, prat, prat, pepp, ätbart och favoritdrycker. det är det jag lägger mest pengar på, skulle jag tro. och åh, så oändligt värt!!

▼ är just nu frälst i yoga och rawfood och inkluderar gärna lite utav varje i min vardag. älskar att känna hur bra kroppen mår utav mycket grönt och hur lugn jag kan bli i själen utav en krigar-pose och väl vald musik. i bland blir det havsbris och i bland blood orange. älskvärt, hur som haver!!
 
ps. ellen (rubriken) är mitt andranamn.

Kommentarer
Postat av: Lovisa

Hej!
Funderar på din syn på yoga? Är det något mer än bara träning för dig? Tror du vi påverkas av en andevärld?
Har nämligen läst den här artikeln http://www.junia.se/upptacklivet/jag-kunde-frambringa-demoner/ som visar på vad yoga egentligen är och hur mycket det påverkar oss.
Menar inte att trycka på din träningsform, skulle bara vilja veta hur du ser på det! Själv har jag insett hur det påverkar oss och har stor respekt för det som många svenskar ser som en simpelträningsform. Har valt att inte utsätta mig för detta!
Som sagt. Inte trycka till, utan bara höra dina tankar om det! :)

2014-04-25 @ 15:11:23
Postat av: Jessica

Kommer inte ihåg om jag tipsat dig förut, men "Drunkna inte i dina känslor" är en superbra bok för sensitivt begåvade!

2014-04-25 @ 15:16:28
Postat av: Hanna

fin fredagsläsning.

2014-04-25 @ 16:14:02
URL: http://stjarnklarts.blogg.se
Postat av: freja

väntar också på den där disney-filmen! eller den om prinsen som blir räddad av den sjukt modiga, starka, inte-rädd-för-att-smutsa-ner mig prinsessan. Som lyssnar på hårdrock och gillar att peta sig i näsan.

2014-04-25 @ 18:41:55
URL: http://bomullsdrommar.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0