mer utav era bästa stress-botar tips.

onsdag. och jag är ännu sjukling. får smått krupp på att ligga stilla såhär jämt och hoppas på att få fara till sommarstugan i kväll och vila upp mig där i morgon i stället. hur som haver är jag på bättringsvägen och tack vare gårdagens pepp-tips kan jag le igen. och nu är det dags för ännu mera tips!! nämligen era stress-botar-tips från lyckolotteriet, så magiskt bra!! del två,

Pitseleh

☁ när stressen tar över och allt man vill är att försvinna, vill jag helst vara ensam hemma, sätta på min favorit spellista ute i vardags rummet på högsta volym. dansa, sjunga och bara glömma allt för ett tag! det är den härligaste känslan tycker jag, där ensam i mitt hus där ingen kan döma mig. det är bara jag och musiken.
 
☁ när jag är stressad (vilket tyvärr händer väldigt ofta) sätter jag på min spellista med låtar som har texter som peppar. jag kollar in min peppvägg som jag knåpat ihop (finns på bloggen) för dagar då man behöver extra uppmuntran. på väggen finns foton på personer jag älskar massor och vykort från lagerhaus med texter som hjälper mig att inse att det kommer bättre dagar. jag här även uppe små lappar med bibelord, eftersom jag är kristen så är det något som lugnar ner mig. ord från Gud nerskrivet i hans bok, som säger att han har omsorg om mig och att han har en plan och en tanke för mig. det gör mig lugn. och att också tänka att det jag är stressad över inte är hela världen om det inte funkar. kanske är det ett inlämningsarbete, då tänker jag att jorden går inte under om jag inte får högsta betyg på detta. livet är så mycket mer! och sen så kikar jag gärna in här på din blogg för att på stressiga dagar få mer inspiration till att göra livet finare. 
 
☁ mitt bästa sätt att stoppa ångesten är att dra på högsta volym på musiken, och jag menar verkligen bamsehögt, och dansa tills svetten rinner. det kan vara hur fult som helst, jag har faktiskt märkt att man blir ännu gladare då. jag brukar dansa i mitt rum, bästa dansgolvet ju! jag mår alltid bra när jag dansar. pepp pepp!
 
☁ ringa en kompis, ta en dusch, gå en kort promenad (viktigast att bryta det man gör, inte att ta en lång promenad), lyssna på podcast (gärna i kombination med matlagning), titta i lådor och hitta gamla prylar, lyssna på musik.
 
☁ då jag känner att jag är stressad eller deppig så brukar jag gå ner till havet med mina hörlurar som stänger in mig i en liten egen värld och sjunga rakt ut, högt & tydligt, vilket jag aldrig gör annars. veronica maggio i öronen är som dans på rosor för mig! om det gäller plugg så brukar jag göra en kopp söderté, sätta mig ner och ta fram de läxor jag har och göra alla tills de är klara. detta funkar kanske inte för alla, men för mig är det en sån skön känsla att få allt undanröjt. annars hjälper det alltid att dra till gymmet, då jag får rensa alla tankar och tänker på något annat i en timme. peppelipepppepp! 

☁ att stoppa stressen tror jag hjälper att skriva upp allt du behöver göra, det som stressar dig. ta det som går snabbast att göra för att avsluta med det som tar längs tid. genom att avsluta något gör att du blir motiverar att fortsätta. ta pauser, ät. andas och ta det lugnt.
 
☁ att tänka på alla de vackra tingen i livet, sätta på bästa peppmusiken och ta en promenad som ger endorfinrus i hela kroppen. akulle detta inte fungera så skriver jag ett litet sms till en vän jag allt för sällan kontaktar, men som trots min bristande förmåga att söka mig till människor alltid finns där. fast ibland finns det dagar då dessa metoder inte verkar, då låter jag serier värma det frusna hjärtat och tanken att det är en ny dag imorgon ta vid. att ta en paus är kanske det bästa en kan göra och släppa tankarna på det där eländigt jobbiga.
 
☁ kring julen 2012 mådde jag som sämst i livet. men början på ett nytt år gav mig hopp! jag började göra saker som jag alltid velat göra, kom in i rutiner och inte brytt mig om saker som jag alltid har oroat mig för. jag blev lycklig och nöjd med mig själv och sommaren blev underbar! men sedan när skolan började sjönk allt igen. betyg skulle sättas, beslut skulle göras osv. jag har alltid varit rädd för att gråta. jag har varit orolig om vad folk skulle tycka om mig. men jag har låtit mig själv börja gråta när som helst. I skolan, tåg, biografer. och jag mår faktiskt bättre av det. om du mår dåligt och har en massa ont inombords, sätt på en låt som gör dig rörd och tänk på saker som gör dig ont.och sen bara gråt. tårarna du fäller är tecken på din sårbarhet som rinner ut ur dig. efteråt mår du lite bättre, vilket är framgång! jag rekommenderar något att äta efteråt eller göra något som du tycker är superkul!
 
☁ jag går sista året på gymnasiet, och stressar mer än någonsin. Allt från skolarbeten till framtidsplaner. men med det nya året så jag har börjat "tvinga" mig själv att läsa ett kapitel ur min bok varje kväll. jag kryper ner en halvtimma tidigare än vanligt, och läser några sidor. när jag var mindre läste jag hela tiden, men med tiden så har skolan tagit upp mer och mer av min vakna tid, vilket resulterade till 4 lästa böcker förra året.. nu är den bästa tiden på dygnet när jag får krypa ner i sängen och släppa alla tankar för en stund. just nu läser jag The fault in our stars av john green. en himla fin bok!

☁ när jag känner mig stressad, vilket är rätt ofta, har jag lärt mig att titta på saker som får mig att må bra. det kan vara bloggar som sprider glädje och lyckorus, instagrams som inspirerar, gamla, sparade sms jag printscreenat eller citatbilder på tumblr eller weheartit.
ph: weheartit.com

Kommentarer
Postat av: TIDSTJUVEN

Så bra samling smarta tankar, detta.

2014-02-05 @ 11:29:39
URL: http://tidstjuven.com/
Postat av: e

åh så bra med tips :)

2014-02-05 @ 14:01:08
URL: http://beriz.blogg.se
Postat av: petronella

så fint inlägg!

2014-02-05 @ 16:34:35
URL: http://hejpetronella.blogg.se
Postat av: elise

bra tips, musiken är så viktig <3

2014-02-05 @ 17:26:15
URL: http://singmyspring.blogspot.se/
Postat av: Bonnie

Åh detta är så fint att läsa!

2014-02-05 @ 18:41:28
URL: http://bonnieelinandrea.blogg.se
Postat av: Sofia

åh så bra tips!

2014-02-05 @ 19:27:47
URL: http://skimmer.blo.gg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0