om era stress-botar-tips.

fredag. och nu är det äntligen, äntligen dags för den första delen utav era stress-botar-tips från lyckolotteriet!! visst hade jag läst några tips förut, men nu, när jag slog mig ner för att bläddra igenom allihop så blev jag alldeles tårögd. varenda kommentar innehöll så magiskt fina, kloka och bra tips och jag ville mest ropa ut att åh! vad jag älskar er alla så!! del ett.

*0* cool :* | via Tumblr
☁ när stressen är för påtaglig och karusellen snurrar för fort för att jag ska hinna av tar jag mitt pick och pack och tar bussen till lantstället. där är internetuppkopplingen smärtsamt långsam, det finns knappt täckning och storstadsbullret är långt borta. där går jag skogspromenader, läser böcker och tittar på filmer jag aldrig tar mig tid till att se annars. där kan jag lära mig andas igen.
 
☁ när jag blir stressad brukar jag sätta på min bästa spellista, skriva upp allt jag behöver göra i en lista och försöka planera upp allt, samtidigt som jag dricker mitt absoluta favoritté (grönt med vaniljsmak) och tuggar på fruktsallad. jag tycker också om att kika på olika inspirationssidor, såsom bloggar, weheartit eller pinterest.
 
☁ året 2013 var det tyngsta och mest stressfulla jag någonsin varit med om, därför har jag lärt mig olika sätt att bli av med onda tankarna och stressen som fyller min kropp. det finns några sätt för mig att glömma bort stressen. en grej jag älskar, är att med hörlurar och min lugnaste spellista i öronen gå på en runda för att kolla genom alla mina favorit loppisar och secondhandbutiker,fynda fina ting, helst gamla klänningar eller kjolar som är så vackra, men som behöver sys in eller upp föratt de ska sitta så fint som möjligt på mig. när jag får känna lyckoruset av att hitta något så underbart fint bland alla gamla kläder och bortglömda skatter glömmer jag bort all stress i världen. det låter kanske ytligt jag vet, men jag älskar att omge mig själv med fina ting. älskar även att fantisera om vem som använt mina fynd innan mig. 

☁ mitt alldeles bästa sätt att bli av med stressen, vad den än beror på, är följande. jag skaffade ett par år sedan en gammal världskarta. på baksidan av den har jag skrivit, (och fortsätter skriva så länge det ryms) en lista på allt som gör mig glad. där står t.ex "att bli pillad i håret", "doften av kardemumma", och "att höra hanna skratta". varje gång jag läser genom min lista kan jag inte stoppa lyckan från att fylla hela mig, hur ledsen jag än varit.
 
☁ stressen ligger som ett grytlock över bröstet när jag har för många måsten på en och samma gång. jag blir arg, irriterad och lättstött. och inte kan jag få någonting gjort. Men när jag sitter där vid skrivbordet och gråter utan att veta varför, det är då min mamma brukar komma med en ostmacka och varmchoklad. sedan så sitter hon där bakom mig på min säng och håller på med sitt och till ljudet av tidningsbläddrande lättar det tryckande locket. men när mamma inte räcker till så skiter man i alla måsten och rädslor, sätter sig på ett plan och sticker till frankrike för ett år. lämnar all hemsk stress, växer som människa och bara njuter av att höra franska och äta bröd dagarna i ända. det gjorde jag och än har jag lite stresslöstid kvar,
 
☁ jag känner mig stressad ganska ofta över ganska mycket, och jag tror inte helt att jag funnit något bra sätt för att ta bort den än. istället har jag nog ett par olika sätt att handskas med den när den kommer smygande och tar tag i hjärtat. ibland, när stressen är på riktigt och jag behöver få gjort vad det än är jag stressar mig över, brukar jag be pappa köpa med sig en liten godispåse (eller vad man nu än gillar) hem som jag kan ha medan jag t.ex. pluggar. allt känns plötsligt lite lättare då och det blir både som en tröst och belöning på samma gång. andra gånger för att lugna ned mig tar jag ett långt prat med min mamma där jag klagar över allt som jag tycker är jobbigt och plötsligt inser jag att det bara blivit till en stor klump i mitt huvud och hjärtat känns en aningen lättare efteråt. ibland tar jag en paus från det stressiga och låter mitt sinne och själ uppslukas av någonting annat för en kort stund. som ett varmt bad, en bra tidning, en promenad i friska luften eller att baka goda chokladmuffins. 
och ibland, ibland inser jag bara att jag inte orkar och då skiter jag i allt och bäddar ned mig i sängen och kollar på bra serier hela kvällen och låter mig ta hand om det stressiga en annan dag när jag har lite mer ork.
 
☁ när livet är lite sådär dystert och inget går som det riktigt ska, brukar jag först plugga in hörlurarna i öronen och sätt på en bra podcast. aamtidigt som jag lyssna på något behagligt försöker jag faktiskt sova en timme eller två för att återfå min kraft igen. när det sedan är dags för att vakna, är jag sprudlande glad igen och känner mig alltid så himla produktiv.

☁ i skolan kan det kännas särskilt mycket med bara några få minuter mellan lektionerna och krav på prestation konstant i flera timmar. när det känns jobbigt brukar jag och min kompis snabba oss lite på lunchen så att vi hinner gå till skolans fik och köpa te. sedan lägger vi oss i någon soffa med benen intrasslade i varandra med varsin lur i öronen och lyssnar på håkan och tar det lugnt ett tag.
 
☁ när benen springer åt olika håll och när allt känns trassligt och stressigt finns det en sak som jag vet brukar få mig på bättre humör! jag brukar krypa ner bland svala lakan i sängen med en nostalgisk barnbok och sakta läsa och bläddra igenom de fina bilderna. att kika på någon nostalgisk film eller tv-serie som exempelvis saltkråkan, madicken eller barnen i bullerbyn fungerar minst lika bra och hjälper att dämpa stressen!! alltså, nostalgi är mitt tips!
 
☁ när jag är stressad brukar jag ringa mormor, för hon är bäst på att säga kloka saker och få en att inse att man inte behöver vara smartast, snabbast och snyggast jämt. och hon har ju ett helt liv bakom sig med många erfarenheter om hur man klarar vardagen och hur det var innan mobilhetsens tid. så försök tänka på att du behöver faktiskt inte stressa så mycket. vi stressar så mycket i onödan, brukar mormor säga. lämna twitter och insta ett tag och njut av livet som det är med kompisar och familj och mormor etc!

ph: weheartit.com

Kommentarer
Postat av: Maria

Så himla skönt att läsa igenom alla små knep! Jag blir lugn bara av det lilla :)

2014-01-31 @ 11:01:08
URL: http://iia.webblogg.se/
Postat av: Maria

Det som hjälpte mig mest var att läsa att det finns många andra som är stressade i vardagen. Inte som skadeglädje utan som tanke att man kommer framåt ändå. Trots stress och börda. Som nu när man sliter av sig håret för att få klar den jädra psykologiuppsatsen som tyngt mig ett tag. Dina inlägg, bilder och texter är väldigt fina och hoppas du fortsätter så. Bra blandning på inläggen. Ha en fin helg, kram!

2014-01-31 @ 11:32:52
URL: http://veggiemary.blogspot.se/
Postat av: Christina

Vilket bra inlägg! Precis vad jag behövde just nu.

2014-01-31 @ 15:27:35
URL: http://hereisgone.blogg.se
Postat av: Matilda

Fast jag kan nästan få mer ångest av att läsa "släpp twitter och insta ett tag och bara häng med vänner familj och mormor", eftersom att det känns, när man ligger i soffan vid twitter, som man då bara slösar bort värdefull tid. Även fast twitter faktiskt kan vara någonting "hemma" som lindrar stressen.

Hoppas inte jag är ensam.

2014-01-31 @ 16:12:32
Postat av: natalie

alltså hannah du är så himla bra! tack så mycket för tipsen, ta hand om dig!

2014-01-31 @ 19:19:09
URL: http://natalieantoniaskogman.blogg.se
Postat av: elise

det bästa tipset är att förlora sig i musik, helt klart.<3

2014-01-31 @ 20:43:55
URL: http://singmyspring.blogspot.se/
Postat av: Sofia

så bra tips!

2014-02-01 @ 18:39:04
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: lovisa

Hej! Jag älskar din blogg, den gör mej alltid glad och när jag känner mej nere går jag alltid in o kikar på dina sommar bilder eller läser en mysig roman. Jag tycker du visar så fina frukostbilder så jag undrar om du inte kan visa några andra måltidsbilder med? Tänkte också fråga om du använder några speciella hårprodukter eller så för att få så tjockt och fint hår? KRAM KRAM fortsätt vara den du är.

2014-02-01 @ 19:12:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0