om ett vintrigt lyckolotteri.

söndag.  och efter att ha vaknat upp i hans armar, och spenderat en eftermiddag hos en galet saknad vän ligger jag väldans nöjd, nerbäddad i sängen. lyssnar på i en vintertid och fyller på med pepp-musik till min lite mer alternativa spellista, här. en världsbra lista då jag förbereder mig för en vecka med mycket körkortsplugg och turer med bilen. 


alltså,  tänk att något så enkelt som en melodi kan sudda ut en ångestklump!! så bra, så bra.


nu kära du, är det dags för något alldeles särskilt. nämligen ett lyckolotteri!! i december gjorde jag tre nya mobilskal som alla nu
vill finna sig nya ägare. alla med tema vinter. let it snow, let it snow, let it snow.
 

alla tre är gjorda av mig i ett sammarbete med bästa caseapp.se  . som förövrigt har alla de andra mobilskalen kvar om du skulle vilja införskaffa!. här finner du dem. och efter tävlingen kommer även dessa att bli till salu!
 

för att vara med att tävla vill jag att du, i kommentarsfältet delar med dig utav namn och mail samt även vad som hjälper dig när stressen övertar. varesig det är ett mellis-tips som ett bestyr, vad än som peppar och plåstrar om dig bäst!!


det första utav de tre skalen är ett mönster med hjärtan, tekoppar, skisspennor, halsdukar och annat som får mig att överleva den
åh-så-kyliga men magiskt vackra vintertiden som dundrar utanför mitt fönster i detta nu.
 

nummer två är ett fotografi som jag har satt text på och nummer tre är en illustration jag har gjort utav en vinterklädd flicka, inte
helt olik mig själv. ta gärna en närmare titt på min illustrations-timblr här.

alltså, kommentera namn, mailadress och samt vad som hjälper dig när stressen övertar så är du med och tävlar. dessutom tänkte
jag att alla tips och historier ska få bli till en peppande lista som kan hjälpa oss som vill överleva en frusen skol-och jobbpressad vintertid! vad sägs om det? jag känner mig i varje fall genast mycket varmare. tusen kramar och ha det fint! puss

uppdatering: STOPP!! och tusen tack för alla fantastiska bidrag. ♥ ♥ 
 fotografi: jag

Kommentarer
Postat av: Johanna

När stressen är för påtaglig och karusellen snurrar för fort för att jag ska hinna av tar jag mitt pick och pack och tar bussen till lantstället. Där är internetuppkopplingen smärtsamt långsam, det finns knappt täckning och storstadsbullret är långt borta. Där går jag skogspromenader, läser böcker och tittar på filmer jag aldrig tar mig tid till att se annars. Där kan jag lära mig andas igen.

2014-01-19 @ 23:06:45
URL: http://treeoflife.devote.se
Postat av: Alice

När jag blir stressad brukar jag sätta på min bästa spellista, skriva upp allt jag behöver göra i en lista och försöka planera upp allt, samtidigt som jag dricker mitt absoluta favoritté (grönt med vaniljsmak) och tuggar på fruktsallad. Jag tycker också om att kika på olika inspirationssidor, såsom bloggar, weheartit eller pinterest.

[email protected]

2014-01-19 @ 23:44:58
Postat av: Irene

Året 2013 var det tyngsta och mest stressfulla jag någonsin varit med om, därför har jag lärt mig olika sätt att bli av med onda tankarna och stressen som fyller min kropp.
Det finns några sätt för mig att glömma bort stressen. En grej jag älskar, är att med hörlurar och min lugnaste spellista i öronen gå på en runda för att kolla genom alla mina favorit loppisar och secondhandbutiker,fynda fina ting, helst gamla klänningar eller kjolar som är så vackra, men som behöver sys in eller upp föratt de ska sitta så fint som möjligt på mig. När jag får känna lyckoruset av att hitta något så underbart fint bland alla gamla kläder och bortglömda skatter glömmer jag bort all stress i världen. Det låter kanske ytligt jag vet, men jag älskar att omge mig själv med fina ting. Älskar även att fantisera om vem som använt mina fynd innan mig.
Mitt alldeles bästa sätt att bli av med stressen, vad den än beror på, är följande. Jag skaffade ett par år sedan en gammal världskarta. På baksidan av den har jag skrivit, (och fortsätter skriva så länge det ryms) en lista på allt som gör mig glad. Där står t.ex "att bli pillad i håret", "doften av kardemumma", och "att höra Hanna skratta". Varje gång jag läser genom min lista kan jag inte stoppa lyckan från att fylla hela mig, hur ledsen jag än varit.

2014-01-19 @ 23:47:28
Postat av: Siri

Stressen ligger som ett grytlock över bröstet när jag har för många måsten på en och samma gång. Jag blir arg, irriterad och lättstött. Och inte kan jag få någonting gjort. Men när jag sitter där vid skrivbordet och gråter utan att veta varför, det är då min mamma brukar komma med en ostmacka och varmchoklad. Sedan så sitter hon där bakom mig på min säng och håller på med sitt och till ljudet av tidningsbläddrande lättar det tryckande locket. Men när mamma inte räcker till så skiter man i alla måsten och rädslor, sätter sig på ett plan och sticker till Frankrike för ett år. Lämnar all hemsk stress, växer som människa och bara njuter av att höra franska och äta bröd dagarna i ända. Det gjorde jag och än har jag det lite stresslöstid kvar,

2014-01-19 @ 23:48:07
URL: http://hejsanfrankrike.blogg.se
Postat av: Hanna

Jag känner mig stressad ganska ofta över ganska mycket, och jag tror inte helt att jag funnit något bra sätt för att ta bort den än. Istället har jag nog ett par olika sätt att handskas med den när den kommer smygande och tar tag i hjärtat.
Ibland, när stressen är på riktigt och jag behöver få gjort vad det än är jag stressar mig över, brukar jag be pappa köpa med sig en liten godispåse (eller vad man nu än gillar) hem som jag kan ha medan jag t.ex. pluggar. Allt känns plötsligt lite lättare då och det blir både som en tröst och belöning på samma gång.
Andra gånger för att lugna ned mig tar jag ett långt prat med min mamma där jag klagar över allt som jag tycker är jobbigt och plötsligt inser jag att det bara blivit till en stor klump i mitt huvud och hjärtat känns en aningen lättare efteråt.
Ibland tar jag en paus från det stressiga och låter mitt sinne och själ uppslukas av någonting annat för en kort stund. Som ett varmt bad, en bra tidning, en promenad i friska luften eller att baka goda chokladmuffins.
Och ibland, ibland inser jag bara att jag inte orkar och då skiter jag i allt och bäddar ned mig i sängen och kollar på bra serier hela kvällen och låter mig ta hand om det stressiga en annan dag när jag har lite mer ork.

(jättefina mobilskal förresten! älskar särskilt den med halsdukarna och kaffekopparna)

2014-01-20 @ 00:12:38
URL: http://hoshanna.devote.se
Postat av: Sandra

När livet är lite sådär dystert och inget går som det riktigt ska, brukar jag först plugga in hörlurarna i öronen och sätt på en bra podcast. Samtidigt som jag lyssna på något behagligt försöker jag faktiskt sova en timme eller två för att återfå min kraft igen. När det sedan är dags för att vakna, är jag sprudlande glad igen och känner mig alltid så himla produktiv.

2014-01-20 @ 01:28:05
Postat av: Alva Mårtensson

I skolan kan det kännas särskilt mycket med bara några få minuter mellan lektionerna och krav på prestation konstant i flera timmar. När det känns jobbigt brukar jag och min kompis snabba oss lite på lunchen så att vi hinner gå till skolans fik och köpa te. Sedan lägger vi oss i någon soffa med benen intrasslade i varandra med varsin lur i öronen och lyssnar på Håkan och tar det lugnt ett tag.

2014-01-20 @ 06:42:25
Postat av: Alva

När benen springer åt olika håll och när allt känns trassligt och stressigt finns det en sak som jag vet brukar få mig på bättre humör! Jag brukar krypa ner bland svala lakan i sängen med en nostalgisk barnbok och sakta läsa och bläddra igenom de fina bilderna. Att kika på någon nostalgisk film eller tv-serie som exempelvis Saltkråkan, Madicken eller Barnen i Bullerbyn fungerar minst lika bra och hjälper att dämpa stressen!!
Alltså, nostalgi är mitt tips!
Kram Alva

PS. Är skalen bara till IPhone 4? Jag har en IPhone 5.

2014-01-20 @ 07:06:56
Postat av: frida

När jag är stressad brukar jag ringa mormor, för hon är bäst på att säga kloka saker och få en att inse att man inte behöver vara smartast, snabbast och snyggast jämt. Och hon har ju ett helt liv bakom sig med många erfarenheter om hur man klarar vardagen och hur det var innan mobilhetsens tid. Så försök tänka på att du behöver faktiskt inte stressa så mycket. Vi stressar så mycket i onödan, brukar mormor säga. Lämna twitter och insta ett tag och njut av livet som det är med kompisar och familj och mormor etc!!!

2014-01-20 @ 07:13:38
URL: http://stummaord.blogg.se
Postat av: Alma

När stressen tar över och allt man vill är att försvinna, vill jag helst vara ensam hemma, sätta på min favorit spellista ute i vardags rummet på högsta volym. Dansa, sjunga och bara glömma allt för ett tag! Det är den härligaste känslan tycker jag, där ensam i mitt hus där ingen kan döma mig. Det är bara jag och musiken.

Massor med kramar till dig❤️

2014-01-20 @ 07:31:37
Postat av: Miriam

Når stresset tar over, prøver jeg å roe ned hele kroppen. Jeg legger meg ned på sengen, og puster dypt inn og ut. Så prøver jeg å bare tenke på fine tanker, lys og kjærlighet.
Så skriver jeg ned en liste over alt som bør gjøres. I tillegg hjelper det alltid med yoga. Jeg laster ned apper med yoga, og setter på fin, avslappende musikk. Te hjelper alltid for å roe ned nervene. ;)
[email protected]
Stor klem ;))

2014-01-20 @ 07:37:23
Postat av: Jemima

När jag är stressad (vilket tyvärr händer väldigt ofta) sätter jag på min spellista med låtar som har texter som peppar. Jag kollar in min peppvägg som jag knåpat ihop (finns på bloggen) för dagar då man behöver extra uppmuntran. På väggen finns foton på personer jag älskar massor och vykort från lagerhaus med texter som hjälper mig att inse att det kommer bättre dagar. Jag här även uppe små lappar med bibelord, eftersom jag är kristen så är det något som lugnar ner mig. Ord från Gud nerskrivet i hans bok, som säger att han har omsorg om mig och att han har en plan och en tanke för mig. Det gör mig lugn. Och att också tänka att det jag är stressad över inte är hela världen om det inte funkar. Kanske är det ett inlämningsarbete, då tänker jag att jorden går inte under om jag inte får högsta betyg på detta. Livet är så mycket mer! Och sen så kikar jag gärna in här på din blogg för att på stressiga dagar få mer inspiration till att göra livet finare. Tack för att du har en så finfin blogg!!!

2014-01-20 @ 07:39:36
URL: http://miaj.blogg.se
Postat av: Lisa

Mitt bästa sätt att stoppa ångesten är att dra på högsta volym på musiken, och jag menar verkligen bamsehögt, och dansa tills svetten rinner. Det kan vara hur fult som helst, jag har faktiskt märkt att man blir ännu gladare då. ^^ Jag brukar dansa i mitt rum, bästa dansgolvet ju! Jag mår alltid bra när jag dansar. Pepp pepp!

2014-01-20 @ 07:51:14
Postat av: sigrid

När jag känner mig stressad, vilket är rätt ofta, har jag lärt mig att titta på saker som får mig att må bra. Det kan vara bloggar som sprider glädje och lyckorus, instagrams som inspirerar, gamla, sparade sms jag printscreenat eller citatbilder på tumblr eller weheartit.

2014-01-20 @ 08:23:54
URL: http://sigridmariaa.blogg.se
Postat av: evelina börjesson

att stoppa stressen tror jag hjälper att skriva upp allt du behöver göra, det som stressar dig. Ta det som går snabbast att göra för att avsluta med det som tar längs tid. Genom att avsluta något gör att du blir motiverar att fortsätta. Ta pauser, ät. andas och ta det lugnt.

2014-01-20 @ 08:27:01
Postat av: Johanna

Ringa en kompis, ta en dusch, gå en kort promenad (viktigast att bryta det man gör, inte att ta en lång promenad), lyssna på podcast (gärna i kombination med matlagning), titta i lådor och hitta gamla prylar, lyssna på musik :)

Hoppas skalen är till iPhone 4, det är vad jag har. Och min favorit är det vita skalet, älskar alla saker som är på det! Kram och lycka till med tipsen! :)

2014-01-20 @ 08:34:04
Postat av: Emma

Då jag känner att jag är stressad eller deppig så brukar jag gå ner till havet med mina hörlurar som stänger in mig i en liten egen värld och sjunga rakt ut, högt & tydligt, vilket jag aldrig gör annars. Veronica Maggio i öronen är som dans på rosor för mig! Om det gäller plugg så brukar jag göra en kopp Söderté, sätta mig ner och ta fram de läxor jag har och göra alla tills de är klara. Detta funkar kanske inte för alla, men för mig är det en sån skön känsla att få allt undanröjt. Annars hjälper det alltid att dra till gymmet, då jag får rensa alla tankar och tänker på något annat i en timme. Peppelipepppepp!

Tack för att du ger oss chansen att vinna så fina skal!

2014-01-20 @ 08:37:55
Postat av: Maja

Att tänka på alla de vackra tingen i livet, sätta på bästa peppmusiken och ta en promenad som ger endorfinrus i hela kroppen. Skulle detta inte fungera så skriver jag ett litet sms till en vän jag allt för sällan kontaktar, men som trots min bristande förmåga att söka mig till människor alltid finns där. Fast ibland finns det dagar då dessa metoder inte verkar, då låter jag serier värma det frusna hjärtat och tanken att det är en ny dag imorgon ta vid. Att ta en paus är kanske det bästa en kan göra och släppa tankarna på det där eländigt jobbiga. Massa kramisar!

2014-01-20 @ 08:44:07
URL: http://vitalitet.devote.se
Postat av: Vilma

kring julen 2012 mådde jag som sämst i livet. Men början på ett nytt år gav mig hopp! Jag började göra saker som jag alltid velat göra, kom in i rutiner och inte brytt mig om saker som jag alltid har oroat mig för. Jag blev lycklig och nöjd med mig själv och sommaren blev underbar! Men sedan när skolan började sjönk allt igen. Betyg skulle sättas, beslut skulle göras osv. Jag har alltid varit rädd för att gråta. Jag har varit orolig om vad folk skulle tycka om mig. Men jag har låtit mig själv börja gråta när som helst. I skolan, tåg, biografer. Och jag mår faktiskt bättre av det. Om du mår dåligt och har en massa ont inombords, sätt på en låt som gör dig rörd och tänk på saker som gör dig ont. Och sen bara gråt. Tårarna du fäller är tecken på din sårbarhet som rinner ut ur dig. Efteråt mår du lite bättre, vilket är framgång! Jag rekommenderar något att äta efteråt eller göra något som du tycker är superkul! Förlåt för lång text, kram! :D

2014-01-20 @ 09:07:19
URL: http://universumimitthuvud.blogg.se/
Postat av: Ida S

Jag går sista året på gymnasiet, och stressar mer än någonsin. Allt från skolarbeten till framtidsplaner.
Men med det nya året så jag har börjat "tvinga" mig själv att läsa ett kapitel ur min bok varje kväll. Jag kryper ner en halvtimma tidigare än vanligt, och läser några sidor.
När jag var mindre läste jag hela tiden, men med tiden så har skolan tagit upp mer och mer av min vakna tid, vilket resulterade till 4 lästa böcker förra året..
Nu är den bästa tiden på dygnet när jag får krypa ner i sängen och släppa alla tankar för en stund.
Just nu läser jag The fault in our stars av John Green. En himla fin bok!

2014-01-20 @ 09:08:12
Postat av: Ronja

Musik är alltid ett bra knep och vilken härlig katt du har att gosa med också, superfin :)

2014-01-20 @ 09:44:32
URL: http://rustandstardust.blogg.se/
Postat av: Jennie

När jag blir stressad skriver jag listor där jag skriver upp det jag prioriterar; vad som är viktigt och borde göras nu och det som är mindre viktigt och kan göras senare. Det är så skönt att sedan få stryka över någonting ur listan. Om det till exempel är skolan som stressar försöker jag att göra annat än bara läsa kurslitteratur och skriva essäer. Jag tar vinterpromenader med musik i öronen, ser på fina tv-serier som "Girls", tränar, bakar, träffar vänner, läser romaner, lackar naglarna. Jag tycker det är viktigt att varva alla måsten som bidrar till stress med roliga saker.

2014-01-20 @ 09:47:50
URL: http://ineedyoutoneedmeback.devote.se
Postat av: Hanna

När jag är väldigt stressad och ångestfylld brukar jag alltid tända en massa ljus och koka upp lite gott te och ta min favoritbok, elr egentligen vilken bra bok som helst, och bara läser. Det brukar alltid funka! Sedan är ett varmt bad inte så dumt det heller :)
Jättefina skal förresten, du är så duktig!

2014-01-20 @ 10:53:57
Postat av: Idha

Vad jag gör när den där otäcka stressen övertar hela mig och ångesten börjar stiga genom hela kroppen är att starta min bästa spotifylista. Jag lyssnar på låtar efter olika känslor och när den värsta stressen börjar näbba bjuder jag in mina två fina systrar på mitt rum. Där spenderar vi resterande del av dagen med tända ljus, fina konversationer och kanske startar vi någon mysig film. Kanske läser vi varsin tidning, eller kanske ligger vi bara på rad i min säng och låter musiken göra underverk för stressade själar. Men vad jag gör är helt enkelt att spendera tid med min familj, med de som känner mig allra bäst och som även är dem som bäst vet hur de ska få mig lugn och harmonisk. Älskade familj.

2014-01-20 @ 11:02:48
URL: http://idaellinorgustafsson.blogg.se
Postat av: Sandra Leone

När stressen och ångesten vrålar som ett oväder under revbenen tar jag fram en liten blå porslinsburk som jag fått ta hem från sommarstugan. I den har jag samlat varje fint ord, varje vacker komplimang som givits mig. Så när det känns som allra värst öppnar jag burken och läser så många lappar som det krävs för att ångesten ska försvinna.

2014-01-20 @ 11:25:38
URL: http://lingers.blogg.se
Postat av: Moa

Näe stressen blir som en ångest klump i magen brukar jag skriva. Jag skriver i min dagbok allt som stressar mig för att då kunna släppa det i tanken. Ett annat alternativ är att prata om det med någon man tycker om. Genom att berätta eller uttrycka vad som känns jobbigt blir det genast lite mindre tungt inom mig! Kramar till dig!! :D

2014-01-20 @ 11:46:38
Postat av: Sigrid

När jag har en ångesttryckande och stressande känsla i bröstet brukar jag titta ut genom fönstret och säga till mig själv: andas in, andas ut några gånger. Sen sätter jag på min favoritlirare på Spotify med lugn jazz från 60-talet blandat med Håkan Hellströms lugna låtar. Åh, bara ljudet av hans röst lugnar alla tankesnurr och all ångest. När listan snurrar igång brukar jag sätta mig bekvämt och dröna mig bort. Antingen ligger jag i min säng innanför spetsdraperierna som mamma och jag satte upp i somras, eller så sätter jag mig på mitt favoritställe i min lilla by och låter vinden som är det ända som kommer in där bland trädkronorna leka med mitt blonda hår. Och just då, nät jag har det som allra bäst brukar jag drömma. Jag drömmer om allt som får mitt hjärta att pirra. Så som fina vintagedrömmar, framtiden, sommaren, alla de där materiella sakerna som man får lyckopirr av och mitt drömhus och hur det ska se ut där inne. Sen tar jag en taking-care-dag somdu brukar säga. Då tar jag en lång dusch och unnar mig massa bra produkter, sätter på mig min mysiga tjocktröja med jultema, lägger mig på min säng, sätter på en bra ljudbok eller en mysig feel-good film som man bli så varm i hjärtat av och då plötsligt hoppar katten upp hos mig. Min lilla katt med den mjukaste pälsen i världen! Sen ligger jag där och tänker att livet är vackert ändå.

2014-01-20 @ 12:16:11
Postat av: Jonna

jag tar mig tiden att träna. och tar tillräcligt mycket tid för att jag inte ska behöva stressa utan rejält tilltagen tid både för själva träningen, strecha och duscha och äta något gott efteråt. sen blir det en ensam löpning i tempot som känns bäst för dagen, använder tiden till att tänka igenom saker om det behövs eller bara andas och röra på kroppen. när jag kommer hem igen är jag alltid mycket mindre stressad och mår BRA!

2014-01-20 @ 12:17:03
Postat av: Hanna

Stress är det värsta jag vet men tyvärr något jag upplever alldeles för ofta. När jag har så mycket att göra och är supderduperstressad blir jag alldeles passiv och får inget gjort. Då brukar städa upp på mitt skrivbord (för det speglar alltid hur jag mår, stökigt skrivbord = tanketrassel) och sedan skriver jag en lista på allt som måste göras. Jag skriver alltid den listan så fint jag kan, mest för att det blir så mycket roligare att titta på den då. Listan blir alltså som ett slags schema. Efter det går jag och gör en kopp te, sätter på min bästa pluggspelista (som innehåller massor av filmmusik från Sagan om Ringen, Harry Potter och Narnia) och sedan sätter jag mig ned med min första grej på listan. För att inte bara pluggapluggaplugga belönar jag mig själv med små pauser efter ett tag (brukar ofta sätta alarmet på mobilen på en viss tid och när det ringer så pausar jag). Under dessa pauser brukar jag spela piano, kolla bloggar, göra mer te, prata lite med någon familjemedlem, gå en snabb promenad eller fota till exempel. När det är mycket att göra kan man ju inte annat än att ta tag i det. Men då är det viktigt att också verkligen berömma sig själv när man har klarat av allt och de veckor som det är lugnare se till att hitta på roliga saker.

2014-01-20 @ 12:24:56
URL: http://www.fikapauser.blogg.se
Postat av: johanna johansson

Jag har precis kommit hem från min allra bästa och mest känslosamma resa jag någonsin har gjort. Jag har volontärarbetat i Kenya på ett barnenhem vilket har resulterar i att jag har kommit efter en hel del i skolan.. dock var resan helt klart värt det, alla gånger om. Så fantastiskt. Men vad som får mig att stöta bort den klumpen i magen jag annars har är att sätta mig i mitt rum, helt ensam tillsammans med may it be-enya och titta tillbaka på alla fina bilder jag tog i Kenya. Allas leenden, den knasiga miljön och hela Kenya-feelingen får mig att för en sekund glömma vad all stress innebär. Det är som mitt huvud och mina tankar förflyttas dit, vilket gör att jag mer än en gång om dagen kollar på alla mina 2039 bilder.

2014-01-20 @ 12:35:49
URL: http://jjoohhaannaa.devote.se
Postat av: Matilda

när jag känner stressen komma till mig tar jag gärna och gör något gott och fint ätbart till mig. det kan vara en skål med turkisk yoghurt, frukt, bär och nötter. eller en skål med havregrynsgröt toppat med något gott. sedan lägger jag på min spellista med favoriterna som Håkan, oskar Linnros och Veronica maggio.

2014-01-20 @ 12:53:18
URL: http://lyckostund.devote.se
Postat av: nellie

antingen lyssnar jag på musik och skriver ner alla mina tacksamheter, precis som du har tipsat om. annars sätter jag på musik på mobilen och lyssnar i hörlurarna istället och går en promenad. för åh så skönt det är med frisk luft och annat att tänka på när man blir för stressad.

2014-01-20 @ 12:57:47
Postat av: Frida

när stressen framkallas sakta men säkert börjar min kropp isolera sig från solen och årstiden som syns bakom mina gardiner. För att ta mig upp ur sängen, klä på mig kläder som jag trivs i och börja ta tag i saker som behövs - läser jag en bok eller gör mig en god middag. Helst gör jag soppor med två avokadomackor, det känns som det börjar bli en standard under vintertidens mörker. Jag tänker att den här färglada soppan som jag nu skedar i mig kommer få mina dagar framåt att bli bra, jag kommer att klappa mig på axeln och ge beröm för allt jag gör, för allt jag håller på med och orkar med. Annars finner jag böcker som min främsta verklighetsflykt, då behöver man inte göra mer än att sitta där man känner sig trygg och läsa texten som finns framför en. Man behöver inte oroa sig för allt som finns framför en ger en själv en avkopplande stund och den tar med den på så många olika resor och äventyr. Ibland befinner jag mig i andra världskriget tillsammans med boktjuven och springer för livet eller så är jag med Amor i jag ringer mina bröder och vi springer längs Stockholmsgator efter vi har tagit en polis mellan benen och sagt: jag ville väl det. Det är det som får min stress att avta, att åka iväg på en verklighetsflykt eller laga goda soppor i färgglada färger.

2014-01-20 @ 14:39:21
Postat av: Inez

Jag har alltid varit en sådan som blir uppstressad alldeles för lätt, oroar mig för allt och ingenting, samt sätter för höga krav och plötligt så har en enorm klump av ångest byggts upp inom mig.
Men det senaste året har det blivit bättre, jag har liksom lärt mig hantera det bättre - och faktiskt knåpat ihop en liten lista som jag går igenom varje gång jag känner stress eller växande oro. Hursomhelst, så innefattar listan enkla saker som att äta en god, mysig frukost och dricka en varm kopp te. Ägna en stund åt att läsa. Lyssna på podcast (tror det är bra att höra andra människors syn på saker och ting ibland). Ta en promenad. Unna sig något fint; oavsett om det är en ny tesort eller en gosig tröja. Sedan tror jag också att det är så himla viktigt att liksom bara bestämma sig. Sänka kraven, sätta gränser och göra plats åt saker man tycker om. Det mår i alla fall jag bättre av.

[email protected]

2014-01-20 @ 16:53:54
Postat av: elise

åh, kattgos och raggsockar! precis vad jag ägnar mig åt i detta nu.

2014-01-20 @ 17:08:43
URL: http://singmyspring.blogspot.se/
Postat av: Anna

Först och främst! Listor, listor, listor. Jag skriver ned allt som gör mig stressad på olika listor så jag slipper hålla allt i mitt huvud. Utan mina listor skulle jag till och med bli stressad av att försöka komma ihåg allt jag är stressad över.

Sen hjälper det mig otroligt mycket är att träna. Känslan av att åka ned till hallen där jag tränar gymnastik och verkligen kunna släppa allt utanför dörren. Att träffa alla underbara lagkamrater och glömma bort allt som oroar och stressar en för några timmar.

2014-01-20 @ 17:42:07
URL: http://gustavssonanna.blogg.se
Postat av: Emelie

När stressen tar över huvudet och hjärnapökena kommer krypande skriver jag en lista över saker som behöver göras och avsätter en timme till viktiga läxor och annat nödvändigt. När jag tagit mig igenom timmen med hjälp av favoritvinylen, en kopp te, mysigaste pyjamasen och kanske en frukt som energi, ringer jag upp min närmaste och vackraste vän som bor på andra sidan Sverige. Vi pratar av oss om allt som annars äter upp hjärnan och avslutar med att planera något för nästa gång vi ni ska ses. Sen tar jag en varm dusch och spenderar några minuter med att kanske plocka på rummet, kryssa för de grejer jag hunnit med på min lista och sist men inte minst skriver jag ned dagens höjdpunkt på en svart pappersbit och lägger ned den i min lyckoburk. Sen lägger jag mig tidigt och ägnar jag all min uppmärksamhet åt drömmarna.

2014-01-20 @ 23:41:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0