sju stunder av vardagsrusexplosion.

söndag. och jag vet att det finns de som tycker att jag trollar om min värld till något annat än vad den är. att jag gömmer undan mörker, otrevligheter, ångest och frusna tår. men de har fel. för, jag vet att dåliga dagar finns!! jag vet att de kan komma när som helst!! men det är nytt år, jag är nykär och full av tacksamhetspirr. då kan jag inte annat än att känna just såhär:

Don't Let The Muggles Get You Down. ✖ | via Tumblr
♥ han står vid spisen, jag sitter på pallen. undrar om jag kan hjälpa till men han skakar på huvdet, säger nej och kysser mig. så jag sitter och ser på, ser när den mest fantastiska jag vet lagar spagetti och köttfärssås som jag sedan vågar äta för första gången på två år. och det var jättegott.

♥ kommer hem efter många timmars resande. i soffan ligger syster och snörvlar förkylt. jag kastar in mina saker i rummet, ler åt allt jag har där, vinylspelaren, vita stinghyllan med tekoppar, tidningshögen och de nya tallrikarna från swedish grace och springer ut till henne igen. ger henne en kram och säger bestämt att nu ska vi ha myskväll och sjuklingen spricker upp i ett svagt, varmt och åh-så-saknat leende.

 

♥ pappa kommer hem och kör mig till busstationen. det regnar jättemycket och han är den tredje den dagen som peppar mig och säger att jag visst kan köra bil, att jag kommer klara det. och så släpper han av mig och jag känner hur motivationen för första gången känns på riktigt i hela mig. tänker att snart är det jag som sitter bakom ratten genom ett vinter regn. och varenda cell hittar sitt självförtroende.
 

♥ signe och jag sitter innanför regnet på ett konditori i kristianstad. vi pratar i kapp om allt, allt, allt och tiden mest rinner i väg. vi enas båda om att en kopp varmt plus ett par lyxiga chokladbitar är ett eminent fika-val och så småspringer vi igenom en fortfarande juligt glittrande kullerstensgata till stationen där vi kramas dubbla gånger och jag far leende i väg i kvällsmörkret. tänk vad fint man kan ha det en onsdagseftermiddag.

 

♥ det är den första januari tvåtusenfjorton. jag har precis vaknat och genom tunna tyger ser jag paris. bredvid mig andas systern tunga andetag och steg från mamma och pappa hörs i rummet bredvid. tänker att klockan måste vara mycket och sträcker mig efter min mobilen för att se hur långt in på årets första dag vi är. men när displayen väl lyser upp så fastnar inte några digitala siffror på näthinnan. nej. allt jag ser, allt jag minns, allt jag tänker på när jag ligger kvar i sängen en timma till är hans ord. tjugofjorton bli vårt, okej? <3

 

♥ bubbelbad och bilfärd. det är min namnsdag och vi äter en världsgod brunch på kulturen. vanligtvis brukar jag aldrig bli firad på min namnsdag, men han har tänkt på den här dagen hela veckan. jag håller på att spricka utav lyckorus och när han ser på mig, säger du älskar verkligen att fika, va? skrattar och ler jag till svar med munnen full av valnötter. och när han går för att hämta portion två sitter jag kvar i ruset, hör the blower's daughter med damien rice ur högtalarna och nyper mig i armen för att ingenting någonsin känts så galet fint och bra.

 

♥ jag ligger hemma sjuk en gråmulen torsdag. fryser och kokar på samma gång, sörplar mandel-té och försöker läsa i körkortsboken fast jag inget kan se. då ringer hon. anna. och vi pratar och jag ler för jag får berätta om paris, tvåtusenfjorton-drömmar och funderingar kring min sommartid. vi peppar och stöttar och när vi sedan lägger på så överlever jag att inte kunna dansa, springa eller gå ut och gå. jag pluggar dubbelt så snabbt och dubbelt så bra och när jag somnar den kvällen har det plötsligt varit en världsbra dag. tänk att man kan ha vänner som får en att må så där. 

ph: weheartit.com


Kommentarer
Postat av: Alicia

Du skriver så vackert, blir alldeles varm inombords!

2014-01-26 @ 15:49:41
URL: http://flugsvampar.blogg.se
Postat av: Emma

Åh vad fint du skriver!

2014-01-26 @ 16:12:10
URL: http://tragiskt.blo.gg
Postat av: e

fint :)

2014-01-26 @ 16:21:01
URL: http://beriz.blogg.se
Postat av: Clara

så fint, så himla fint.

2014-01-26 @ 16:58:21
Postat av: Frida

Och nu blev jag med super pepp på livet.
Tack för att du finns Hannah och förgyller kalla vinterdagar med dina vackra ord!

2014-01-26 @ 16:59:17
URL: http://barafridas.blogg.se
Postat av: Sofia

åh vad fint!

2014-01-26 @ 18:15:38
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: sigrid

Visst, man måste få må dåligt, men ibland är det så att de dagarna man mår dåligt behöver man bara lite självpepp för att klara av dagen igen! Puss på dig, jag blir alldeles varm i själen av att läsa om ditt hjärtepirr!

2014-01-26 @ 18:38:59
URL: http://sigridmariaa.blogg.se
Postat av: rebeccajohnnysdotter

åh hannah du är så mysig och fin!!

Postat av: MatildaRuth

din pojkvän måste vara den finaste nånsin. det smset alltså♥

2014-01-26 @ 18:59:11
URL: http://strobe.blogg.se/
Postat av: Maja

Så himla fint! Tycker för övrigt att det är inget fel med att låta bloggen spegla de positiva stunderna, det är ju trots allt dem man vill komma ihåg! Fina Hannah, fortsätt skriv om precis det du vill! Kram

2014-01-26 @ 20:03:20
URL: http://sammagator.blogspot.se
Postat av: Julia

ååh, vill också bli så där himlans kär! <3

2014-01-26 @ 20:22:53
URL: http://sockergrynet.se/mywonderland
Postat av: Hanna

Åh vad fint!!

2014-01-26 @ 20:41:28
URL: http://hoshanna.devote.se
Postat av: lisa

så himla fint och din pojkvän verkar vara så fin. åh. hoppas jag får bli kär i år. vore fint.

2014-01-26 @ 20:47:37
URL: http://popflickan.blogg.se
Postat av: B

Det här gjorde mig lycklig och peppad och jag vet inte vad. Så himla bra skrivet!!

2014-01-26 @ 22:10:14
Postat av: Ebba Molin

så himla vackert...

2014-01-26 @ 22:26:41
URL: http://molinebbas.blogg.se/
Postat av: Ebba

Du verkar vara en så otroligt fin tjej Hannah. Klart man måste få njuta av allt som känns ljust, som att vara pirrigt nykär, det handlar inte om att man lägger sin vardag tillrätta! Tvärt om tycker jag att du verkar vara väldigt ärlig på din blogg både när något känns fint eller tynger dig. Dela med dig av det du känner för, för oavsett bjuder du på pepp varje gång en kikar in på din blogg (typ dagligen!).

2014-01-27 @ 07:39:24
Postat av: Fanny

Varje gång jag har ångest, eller är sådär fruktansvärt otaggad på livet så går jag in och läser på din blogg. Och varje gång så fungerar det som ett lyckopiller. Tack för en fantastisk blogg Hannah

2014-01-27 @ 09:11:13
URL: http://fannyjoanna.forme.se
Postat av: Maria

Äh varför skriva om negativt när man kan fokusera på det goda i livet och vardagen?:) Dem som vill ha deppiga bloggar får väl söka sig någon annanstans. Hoppas dagarna fortsätter i samma stil för dig!

2014-01-27 @ 11:17:32
URL: http://veggiemary.blogspot.se/
Postat av: matilda

så fantastiskt jävla superfint

2014-01-27 @ 23:42:26
URL: http://somsnus.blogg.se
Postat av: fgodling.blogg.se

Alltså blir så himla varm i hjärtat av den här listan.

2014-01-29 @ 21:03:24
URL: http://fgodling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0