hjärta och lungor.

frågelåda del två.



förhoppningsvis kommer jag plugga i lund till hösten. så jag undrar om du isåfall skulle ha tid och lust att ta en fika med en nyinflyttad och förvirrad student? det vore trevligt att lära känna någon så fin som du. åh, så roligt! jag tär gärna en fika!! det är bara att skicka ett mail så slår vi oss ner på ett favoritfik! puss

jag gick igenom ätstörning förra året och det var riktigt illa, men nu har jag gått upp de kilon jag förlorade allt för fort. jag känner mig frisk i kroppen men i sinnet har jag jättesvårt att tycka om mig själv i hur jag ser ut nu och kämpar med ångest över det mesta. det jag nu undrar över är hur du accepterade hur du såg ut efter återhämtningen fysisk? prioriterade du något extra mycket? ser du dig själv som frisk från ätstörningen? något måste börja med att poängtera är att det här om att bli frisk från ätstörningar behöver inte ha med vikt och kilon att göra! du behöver inte ha gått ner en massa kilon för att få diagnosen, på samma vis vill jag säga att bara för att du gått upp i vikt behöver du inte vara frisk. som tidigare nämnt, i ett inlägg jag förövrigt vill rekomendera dig att läsa brukar man generellt säga att det tar fem år att hämta sig från en grov ätstörning. att du ännu har svårt att tycka om dig själv och har mycket ångest är alltså inget jag tycker du ska känna som ett stort problem. att inse att "det här tar tid" är bland det bästa jag har gjort för min ätstörning. för det tar tid att finna självkänsla och självförtroende igen. det tar tid att återhämta sig psykiskt, och det är det som är det svåraste egentligen. jag tycker att du ska leva med insikten att din ätstörning inte kommer lämna dig bums, ta en dag i sänder och försök vara snäll mot dig själv. bli din bästa vän för du glömmer väl inte att du är den ända som kommer sälskapa dig varendaste sekund hela livet ut? krama dig själv, klappa dig själv på axeln att du tagit dig såhär långt och omge dig utav sånt som är fint. det är så jag tar mig igenom de svårare dagarna. ps. jag finns på [email protected] om du behöver någon att prata med. puss!

vad har du sökt för utbildningar till hösten? jag vet inte varför men jag känner för att hålla det lite hemligt. kanske för att jag inte vill jinxa det. det här är den första utbildningen som verkligen känns etthundraprocent jag. etthundraprocent rätt. etthundraprocent motiverande. men oron finns att jag inte kommer in. så håll ut!! men som andrahandsval finns fotoskolan göteborg och som tredje ligger produktionsledare: media i malmö. så har jag även sökt lite annat smått och gått, som webbdesig och skrivarkurser. pepp!

vilken är din favoritstad i hela världen, och varför? J'ADORE PARIS. 

jag studsar på ett studentmoln och försöker planera allt sammans. vad serverade du på ditt studentfirande? pirrigt! grattis till studenten! jag kanske borde skriva ett alldeles eget inlägg om det här en dag? det roligaste inför studenten var i varje fall att pyssla i hop en spellista! nytt blandat med gammalt, nostalgi och favoritmusik. när det gäller bufféen blandade vi pajer, hembakat bröd, matiga sallader (exempelvis grekisk sallad med couscous och fetaost), varmrökt lax och såsen gjord på turkisk yoghurt och citron. tips, tips!!

när du tar outfitbilder, vem är det då som fotar? nästan alltid jag själv, faktiskt! hurra för självutlösare!! annars frågar jag min syster eller pappa. men det är sällan!



vad har du för planer i sommar? åh, åh, åh! vilken pirrig fråga, jag längtar verkligen till sommaren nu, med hela mitt vår-slitna hjärta. jag ska fortsätta jobba, även i sommar. men på lediga dagar, eftermiddagar, kvällar och förmiddagar vill jag ligga på stranden, ha picknick med vännerna, ta dagsturer över till köpenhamn, grillkvällar, dansanta nätter, långa uteserveringsfikor samt att skriva och läsa jättemycket. jag har tagit två veckor ledigt i juli och den tiden tänker jag spendera i sommarstugan. morgondopp och kvällspromenader, loppisturer och smultronställen, tylösand och halmstad. kanske ses vi på way out west också?

vilket är ditt bästa sällskapsspel? jag älskar rappakalja!! kanske lite för att jag brukar vara väldans bra på det men mest för att det är ett spel för många personer, där man ska använda mycket fantasi och där det alltid finns mycket skratt!!
 
har du något tips för hur man slutar leta efter möjliga pojkvänner och bara tar livet som det kommer. ibland känns det som att det är det ända jag tänker på. mitt bästa tips är faktiskt saningen. saningen om mig. för jag brukade, precis som du beskrive oftagå omkring och leta för åh. jag hade aldrig smakat på kärleken och ville så himla gärna känna allt det där jag hört ska kännas, smaka allt som skulle smaka så fint. så hittade jag en pojke, kände honom inte alls men han var vacker och verkade som min typ av person. jag frågade ut honom på dejt. allt var fnittrigt och fint men kanske just på grund av att jag letade och fann och ville så gärna ha en po-j-k-v-ä-n så blev det inte bra. vi blev i hop på tok för snabbt, utan att lära känna varadra och även fast det fanns pirr och känslor så var jag nog aldrig sådär k-ä-r. och jag längtar fortfarande efter att få smaka och känna allt det där som alla andra pratar om. det jag menar är att när kärleken kommer så kommer den rätt. när du längtar och letar och väljer ut en så blir det nog inget genuint, ingenting som håller. ta hand om dig själv, älska dig själv och rätt som det är dyker hen upp framför näsan på dig och då tror jag att allting smakar så väldans mycket bättre än om du letar. luta dig tillbaka och ta vara på tiden som är nu genom lära dig vara ensam och älska dig själv, först.

om du bara fick leva på en maträtt vilken skulle det vara då? antingen den här quinoa-gröten eller en chevre chaud-sallad. med rödbetor om höst-och vintehalvåret och med jordgubbar om vår och sommar. och alltid med honung och valnötter. mumma krademumma tusen gånger om!! åh, som jag älskar chevre!!

om du bara fick leva på en ett fordon vilket skulle det vara då? cykel!! mammas röda damcykel har tagit mig till och från jobbet året runt. den är så fin med stor lykta, bred pakethållare och en rottingkorg med plats för både kånken och matkassen. och dessutom är det både en bra vardagsmotion samt miljövänligt. kalas!

jag undrar om du är helt frisk från din ätstörning? för det känns som att du bara äter nyttiga saker. inte för att det är något fel men fikar du någon gång en bit kladdkaka, äter glass på sommaren, chips på fredags kvällen eller marabou choklad på lördagar? nu kommer du säker svara att du inte gillar något utav ovanstående och visst kan det säkert vara så, men stämmer det verkligen eller ha du fortfarande kvar en rädsla för onyttiga saker? hänvisar dig till det här inlägget. jag förstår att du inte menar något illa, fina du men jag tycker det är jättekonstigt att människor tycker att man har ett onormalt matbeteende när man inte äter glass och chips. jag unnar mig absolut saker! men jag har aldrig tyckt om glass och chips. jag har andra favoriter. annat lyx. som nämnt. 

Kommentarer
Postat av: Michaela

Rappakalja!<3<3
Hoppas du hade det fint på jobbet idag (och att regnet inte föll alltför snabbt på vägen dit..)
Tack för en supermysig dag med en underbar brunch!! :*

2014-05-14 @ 23:07:14
URL: http://cykelsyster.blogg.se
Postat av: Sandra Leone

Ja snälla kan du inte berätta om din student eller göra ett studentpepp-collage.

2014-05-15 @ 10:56:45
URL: http://lingers.blogg.se/
Postat av: Sofia

åh. fjärde sista frågan. det är så typiskt mig att gå runt och leta något jag egentligen inte behöver leta, för någon dag kommer det dyka upp framför näsan på mig och då kommer jag vara världens lyckligaste.

2014-05-15 @ 14:22:14
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: Moa Jansson

Hejsan. Jag har en liten trevlig fråga nu i efterhand om det går bra? Skulle du inte kunna skriva ett inlägg med fina tips på hur man kan överraska sin mamma på mors dag. Det skulle vara så mysigt att veta hur du tänker kring det.

Ha det bra. Kramar!

2014-05-15 @ 19:26:45
Postat av: Moa Jansson

Hejsan. Jag har en liten trevlig fråga nu i efterhand om det går bra? Skulle du inte kunna skriva ett inlägg med fina tips på hur man kan överraska sin mamma på mors dag. Det skulle vara så mysigt att veta hur du tänker kring det.

Ha det bra. Kramar!

2014-05-15 @ 19:26:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0