om supersolsken och sommarstugan.

måndag. och det känns som om jag inte gjort något annat de senaste dagarna än att predika om politiken. kanske har det märkts också? att viljorna brinner i mig? hur som haver är eu-valet över och jag känner både sorg över att ett visst parti fick så ofattbart många röster men samtidigt ett oändligt lyckorus för mp och F! hurra, hurra, hurra!! nu kan jag luta mig tillbaka.
 
i alla fall för ett litet tag. lugna mig lite. låta annat få plats i mina ord och tankar. och hur påbörjar jag inte en sådan tid om inte med att fokusera på annat som hänt i veckan, förutom politikpepp och eu-debatter. min vecka började med quinoa-gröt och en löptur längs havet. klädde mig i bara shorts och linne. lite magiskt. 

samma dag for jag till stan för att fika med mitt lyckopiller, josefin!! vi slog oss ner på favorit-caféet satori där jag sörplade en supergod annanas-mango-smoothie och åt ett par raw-bollar. mumma kardemumma!!
 

i tisdag åkte jag till malmö igen för en dag-på-stan med en annan vän för att sedan ha en ta-hand-om-mig-kväll med naturgodis och te framför pritty little liars. klänningen på vykort ett är förövrigt från hm. och jag älskar den!


ett. allra käraste syster kom hem från berlin. supersaknad! och vi tog igen i skuggan med frukt, isté, kortspel som aldrig blev av och prat, prat, prat. hon är så bra. vykort två visar en promenad till havet jag tog efter att något som gjort lite för ont. 
 
plötsligt blev det torsdag och jag for till stan i bara ben för första gången!! i klädd linne plus jacka på hm och jennys kjol från urban outfitters. sol, sol, sol!! jag är så glad att det är sommar. att det är bara ben och lätta dagar. att bara kunna vara.
 
torsdag, alltså. och väl i stan mötte jag upp caroline, med en påse svenska jordgubbar! mumma. tillsammans handlade vi varsin sallad och smoothie och picknickade i stadsparken. njutbart prat och supergod mat. ett väldans fint sommar-bestyr!!
 
sedan blev det fredag och jag och pappa åkte till sommarstugan. i tre dagar var vi där, andades sommarvindar och gjorde sånt som att börja dagen med en löptur längs stranden, luncha på uteserveringar, fynda på secondhand och läsa.
 

åt frukost på altanen gjorde vi också. och på söndagen, mors-dag tog vi med oss farmor ut till smultronstället särdals kvarn där
vi fikade i solen och jag köpte tre sorters te i deras lilla gårdsbutik. finfint!!
 
sedan for vi hem. tillbaka till verkligheten. egentligen hade jag gärna stannat där en vecka eller månad till. för jag tror minsann att jag lägger förmycket krav på vardagslivet. och på mig. men nu är sommaren här och jag ska vara snäll. snäll mot mig. njuta. för när jag stor där hemma hos farmor och såg på bilden av hannah-åtta-år så gjorde det lite ont i hjärtat att den tjejen spenderat alldeles för mycket tid åt att känna sig otillräcklig. men nu får det räcka!! ta hand om er! puss

Kommentarer
Postat av: Clara

Du har verkligen den finaste bloggen!
Imponeras över sättet du beskriver på, hur vacker du är och din fina klädstil. Samtidigt vågar du visa dina dåliga dagar också, du skriver om när det är svårt och det ger mig som förvirrad tonåring stöd att få veta att alla har dåliga dagar. Men att det är okej att prata om det, det är okej att stanna hemma och ta hand om sig själv. Att det är viktigt att ska ta sig upp igen och kämpa vidare hur svårt det än kan kännas.
Så ett stort TACK från mig för att du underlättar min vardag och förgyller den med fina bilder och kloka ord!

2014-05-26 @ 11:50:13
URL: http://instagram.com/elisaclara
Postat av: frida

åh jag måste också njuta men just nu är det svårt, när skolan kaosar. men på sommarlovet då blir det ta hand om mig precis som du gör!! <3

2014-05-26 @ 11:54:34
URL: http://stummaord.blogg.se
Postat av: Bonnie

Så himla vacker är du!

2014-05-26 @ 16:18:27
URL: http://bonnieelinandrea.blogg.se
Postat av: Emelie

Du ser verkligen ut som att du haft en riktigt själslig vecka - både med ideologiska åsikter i politik och ta-hand-om-självet med sommarstugevila och även vänskapsumgänge. Så fint att höra om.

2014-05-26 @ 16:36:12
URL: http://sockerskrin.blogspot.se
Postat av: rebeccajohnnysdotter

Din insta är så genomordenligt fin och mysigt! likaså du!

Postat av: Amanda

Vilka fina & viktiga dagar du varit med om Hannah! Jag har gråtit flera dagar i sträck som mestadels beror på att jag saknar min pappa så fruktansvärt just nu- och därför blev det extra fint men också extra känsligt att läsa om att du och din pappa fick tiden tillsammans vid ett ställe ni tycker om.
Om några veckor har jag semester och då ska jag åka till min hemstad och bara vara världens lyckligaste dotter <3

2014-05-26 @ 16:59:46
Postat av: lisa

så fint och fina bilder. och en massa gott :)

2014-05-26 @ 17:31:24
URL: http://popflickan.blogg.se
Postat av: elise

ååh, sommar <3

2014-05-26 @ 21:09:00
URL: http://singmyspring.blogspot.se/
Postat av: Sofia

åh så fint.
dina veckosummeringar är de bästa och dina övriga inlägg är de finaste man får se om dagarna. jag gillar det så. och du skriver så fint och tar så vackra vykort, det är bara bäst bäst bäst.

2014-05-26 @ 21:15:08
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: Björken

Vadå "nu kan jag luta mig tillbaka?" Det är ju nu kampen fortsätter. Bara för att vi, feministerna, kom in i EU och får mandat betyder det inte att kampen är slut, för det är nu det börjar. Vi måste stå upp och kämpa för rasismen, nazismen och fascismen som växer inom Europas gränser. Vi måste stoppa det här och då kan du inte komma säga att du kan luta dig tillbaka. Tänk till lite innan du publicerar saker.
"KAMPEN FORSÄTTER. NAZISMEN SKA KROSSAS"

Svar: lugn i stormen. jag håller med dig till tusen!! menade mest att jag inte kanske kommer skriva om politik varje dag utan att annat som efterfrågats också kommer få plats!! kika på https://www.facebook.com/hannahellencoffeeworld, där kommer jag skriva mer om politik i framtiden.
du behöver inte bli arg, jag förstår precis och håller med!! jag tror du missförstod mina ord. men tack för peppen! nu krossar vi nazismen!!
Hannah.

2014-05-26 @ 22:42:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0