vid protesfabrikens stängsel - håkan hellström.

finns det något du inte kan släppa taget om, fastän du vet att du borde?

svaret på frågan har funnits i mina tankar ganska länge nu, och jag kom till min kanske sista och största insikt angående den när jag läste en fin mail-väns ord om att känna samhörighet och styrka med människor och ting som kretsar kring ens svidande förflutna, kring en svår men svunnen tid i ens liv. 

och ända sedan den där veckan har började samla mod till att säga adjö till något som har varit en stor och viktig del i mitt liv - fram till nu. del två i mitt nu så kallade tjugoplus-liv utav förändringar.

om att säga adjö. adjö till människor, och adjö till min cafévärld. 

det kan vara så så läskigt - men samtidigt så bra. när det gäller vännerna så finns det de som jag har haft så fantastiska stunder med - där och då. som vi var då. men nu finner jag att jag har utvecklats till någon som inte längre har något att hämta i dessa relationerna. 
jag har ofta känt att vissa utav de vänner jag låtit ta rum i mitt liv snarare har varit en kamp än någonting annat. det är en kamp att hålla kvar relationerna, att hålla tillbaka den jag är och att försöka visa den typen utav förståelse och acceptans kring vissa ting som personen envisar att sysselsätta sig med eller prata om. det gör inget om vi inte är så lika. men det gör väldigt mycket om vi är för olika. och precis som med kläderna i ens garderob så går saker och ting, förr eller senare sönder, en dag växer man och då passar plötsligt ingenting längre och i bland känner man sig bara inte bekväm eller trygg i hop med varandra längre. då ska man rensa. och det är läskigt. läskigt att släppa taget om något som funnits i ens liv så länge. men vet du vad det fina med att rensa är? plötsligt är garderoben luftig igen, och det finns rum för mycket mer. 

 

det finns rum för nytt. nya personer som en känner sig både betydligt mer bekväm med, till och med lyckligare med och som passar mycket bättre i ditt liv just där och då. (nu vill jag förtydliga att jag inte uppmuntrar överkonsumtion av kläder utan snarare visa att det är ens vänner och omgivning som ska vara livets flärd och juveler snarare än materiella ting.)

 

för vi lever här och vi lever nu. vem vet vad som händer i morgon? det handlar om att agera. och därför måste jag rensa. trots en viss smygande rädsla och ovisshet.

 

detsamma gäller coffeeworld.blogg.se. och åh, tiden med cofeeworld har ju sannerligen varit en stor och m-a-g-i-s-k del utav mitt liv. något som jag aldrig trodde jag skulle få vara med om har jag fått vara med om på grund utav den. en plats för texter, ord, reflektioner, vardag, frukostfavoriter, kärlekspirr, någonstans att göra av allt det smärtsamma, som krossade hjärtan, tankesnurr och ätstörningar och en plats att samla minnen och åsikter. min alldeles egen värld. min cafévärld. en tonårsdröm.

 

men plötsligt är jag tjugo plus, pluggar, bor i en ny stad men nya vänner och nya intressen. och jag som inte mått så värst bra de senaste åren, med både ätstörningarna och den depression som hemsökte mig i somras finner det ytterst viktigt att se mönstret i att den minskningen utav tid framför och vid sociala medier, och egentligen medier över huvud taget, min blogg och mina gamla vänner som flytten till skövde gav mig gjorde mig oändligt mycket lyckligare - och framförallt friskare än någonsin förut.

 

jag måste fortsätta på den vägen jag börjat vandra. ibland vill jag nästan tro att det är någon övre makt som har lett mig på den här vägen, den här resan. direkt från depression till eufori på bara ett par veckor och plötsligt ligger jag här, i samma säng som för ett halvår sedan och tackar universum (den övre makten) för att jag fick hjälp att hitta till lyckan igen.


sju lycko-nycklar i mitt liv just-nu: 

➳ min lycka handlar om mitt dagliga utövande av mindfulness - yoga och meditation.

➳ min lycka handlar om att få drömma - och få utföra. om det så är en resa som att måla en tavla,fotografera eller få vara med om ett stort äventyr.

➳ min lycka handlar om en bra bok, en god kopp te, en ny skrivbok som jag fyller från sida till sida på bara ett par veckor, att få dansa till en oändligt bra låt, gå på en långpromenad, hjälpa någon behövande över gatan eller med en extra peng i bössan, att få ärva en guldring utav mamma... - alltså, de små sakerna i livet. de små guldstjärnorna i vardagen som jag finner det så oändligt viktigt att kunna se och uppskatta.

➳ min lycka handlar om tacksamhet - att återigen kunna se och uppskatta det fina i livet, att lägga all sin fokus på det och låta bli allt som mina hjärnspöken vill att jag ska se. deras röster får ej styra mig något mer. 

➳ min lycka handlar om människorna i mitt liv - vare sig det är damen i matbutiken som alltid hälsar med det varmaste leendet du kan tänka dig så som min vän e som pirrig och leende berättar om ett stort äventyr hon ska åka på så som s som åker till budapest alldeles själv (och inspirerar mig något galet), eller som sambo-klara som springer omkring i lägenheten och sjunger opera det högsta hon eller michaela som jag åker till en regnig eftermiddag för att göra raw-bollar och dricka te.

➳ min lycka handlar om att vara ute i naturen - att känna havsvindar, se snöfall om höra fågelkvitter. om skogar, berg och små pittoreska hus på vid strandkanten. det handlar om naturens magi, att få vara och känna sig ett med den - om bara för en liten stund - samt att kunna stanna upp och vara här och nu på den mest naturliga och vackraste utav platser, utomhus.

➳ min lycka handlar om att jag ser mig själv som värdig och uppskattar mig själv, inifrån och ut, och allt jag har att erbjuda - att inte låta negativiteter förstöra kärleken jag har till mig själ, att låta min egen famn vara min egen trygghet, att låta såren jag fått genom livets alla nedgångar plåstras om utav livets alla uppgångar, och att aldrig medvetet vilja försätta mig i en situation där jag själv har plockat fram knivarna och grävt de djupa fallgroparna. jag är min egen bästa vän. min kropp, min själ och mina tankar är en enhet.


                                                                                    ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ 

dessa sju lycko-nycklar är inte detsamma som för ett halvår sedan. eller snarare, ett år sedan då den där sommaren var väldans olycklig, om jag får vara alldeles ärlig. dessa sju lycko-nycklar är därför alla anledningar till varför min cafévärld inte längre är densamma som jag. och inte längre kommer få finnas kvar i min vardag.

 

men det betyder å andra sidan inte att jag kommer sluta skriva, illustrera, fotografera och publicera. jag kommer skapa en ny virtuell värld. en ny värld där jag kan samla allt som sammanfattar den jag är i dag och där jag kan dela med mig utav både min väg till lyckan och all den lycka jag känner just här, just nu. - jag ska skapa något nytt. 

vi hörs alldeles snart igen.

hannah.

 


Kommentarer
Postat av: elise

jag ser fram emot din nya värld, men hoppas att du fortfarande vågar prata om det som är jobbigt, även i den lyckligare världen. för jag tror inte det någonsin blir antingen eller ... antingen lycka eller inte. eller hur ser du på det? kraam

2015-01-30 @ 12:25:32
URL: http://singmyspring.blogspot.se/
Postat av: Tilda

kan du lova att aldrig ta bort denna fantastiska blogg? Dina ord inspirerar och stärker mig varje dag.
Du är fruktansvärt bra Hannah.
Kram

2015-01-30 @ 13:00:55
Postat av: Frida

Tack för allt Hannah! Allt det fina du har delat med dig av, allt det onda och jobbiga, alla musik-tips, alla vackra ord och fina fotografier. Jag har följt dig under en stor del av mitt tonårsliv och det är så fint att vi växer upp nu, tillsammans. Själv beställde jag precis hem min studentklänning och det med pirr i magen min. I höst väntar nämligen en ny frihet och ett stort Indienäventyr. Tänk vad spännande! Livet förändras och det är förståligt att du behöver sätta punkt och vänta blad.
Du är som den storasyster jag aldrig fick och jag är enormt tacksam över att jag hittade hit en sorglig dag i mitt femtonåriga liv. Massor av kärlek och pepp till dig! Ser framot att se vad du hittar på härnäst. Kram

2015-01-30 @ 13:12:50
Postat av: Jennifer Sandström - resor, kärlek & drömmar

Så fint beskrivet. Så glad att du funnit en fin plats i livet <3
Kram.

2015-01-30 @ 13:41:06
URL: http://jennifersandstrom.se
Postat av: Maria

Låter otroligt vettigt det du skriver. Jag är inne i ungefär en liknande situation just nu, och mycket, mycket inspiration får jag ifrån "the minimalists" http://www.theminimalists.com/archives/#popular
Kolla in dom, de sätter ord på väldigt mycket som jag känner. Som du också verkar tänka på.

2015-01-30 @ 16:25:54
URL: http://mrcloudman.tumblr.com
Postat av: Clara

Tack fina Hannah för dem här åren. Du har verkligen inspirerat mig på så många vis; det var alltid lika spännande att kika in i din cafévärld. Tack!

2015-01-30 @ 17:01:34
Postat av: Sandra Leone

Det är så värmande att läsa om dina insikter och nya styrkor. Och som Markus Krunegård säger: När man släpper taget tar man steget.
Lycka till!

2015-01-30 @ 18:44:38
URL: http://lingers.blogg.se/
Postat av: frida

tack för allt du skrivit genom åren. och tack för att du är du!! kram fina

2015-01-30 @ 19:57:26
URL: http://stummaord.blogg.se
Postat av: Kajsa Andreasson

Jag är otroligt tacksam för de år jag fått följa din blogg. Den har varit otroligt stöttande och lugnande! Och den har fått mig att se lite annorlunda på livet. Tack så hemskt mycket för att du har givit mig de lugna och mysiga stunder då jag fått läsa dina välskrivna inlägg. Jag hoppas som personen ovan att du aldrig raderar den här bloggen så att vi läsare kan bläddra bak i arkivet då och då och läsa dina inspirerande, stärkande och förklarande ord. Jag är väldigt glad att du har hittat din lycka! Jag ser fram emot att få se mer av dig på något annat sätt i internetvärlden. Kramar!!!

2015-01-30 @ 20:15:05
Postat av: Sigrid

Tack för allt din blogg har gett mig! Den har verkligen räddat mig och ditt sunda tänkande är så galet inspirerande!! Jag är så glad för den utvecklingen du hat gjort och din blogg är nu lite som en bok med ett lyckligt slut. Ser fram emot att få höra om din nya värld, tack för allt du gjort Hannah! <3

2015-01-30 @ 20:35:21
Postat av: matilda

tack för att allt du skrivit och gjort här hannah. tack för dina ord, dina bilder, din blogg. dina texter har varit så inspirerande, likaså din stil. det var du som fick mig att våga byta stil, våga gå med de kläder jag vill. våga gå med klänning och kjol.
så tack!
ha det fint, kram <3
"jag tror när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än"

2015-01-30 @ 21:54:28
Postat av: Siri

Åh, jag förstår känslan. Blev först lite ledsam men sen glad för det verkar ju som att du kommer fortsätta ha en blogg eller liknande? Hoppas verkligen kunna få ta del av dina texter och fina bilder. Men också att du verkligen tar hand om dig själv och bara gör det som du mår bra av och får ut energi från!

2015-01-30 @ 22:52:39
Postat av: Josefin

Ville bara säga att din blogg har förändrat mitt liv, allvarligt! Du har lärt mig att vara mer tacksam för det jag har i min omgivning och leva livet och njuta ur mitt perspektiv utan att bry mig vad någon annan tycker! Hoppas du har kvar denna blogg så jag kan gå in ibland och bli påmind om dina visdomsord! Kram

2015-02-01 @ 15:29:45
Postat av: Katri

så fint du skriver! hoppas vi får höra av dig snart, du och dina texter, bilder och stil pirrar mig alltid upp. ♥
ps. hoppas du tar inte bloggen bort, härifrån får jag alltid så mycket inspiration!

2015-02-01 @ 18:34:35
Postat av: Filippa

Jag blir så glad för din skulle Hannah, att du hittat en ny ljus väg att vandra. ♥ Likt några andra här vill jag berätta för dig att din blogg & du hjälpt mig att se på en hel del saker från ett annat perspektiv. Det har varit ett rent nöje att få följa dig här och jag är så glad och tacksam för att jag hittade hit. ♥ Jag hoppas höra mer från dig snart, kram på dig. ♥

2015-02-01 @ 18:42:23
Postat av: evelina

åååhhhh, hannah! allt låter så himlahimla bra. Jag hoppas du fortsätter inspirera, skriva, illustrera och uppleva allt fint. Jag hoppas att jag kommer fortsätta höra från dig i form av små mejl som trillar ner i inkorgen då och då. Du har inspirerat mig massor, och du är en stor inspiration för mig! all kärlek till dig

2015-02-02 @ 13:24:40
Postat av: Emilia

Du är så inspirerande!
Kommer sakna din cafévärld, men längtar tills man får höra mer ifrån dig! (:

Kram

2015-02-02 @ 14:38:34
URL: http://eewmiliaa.blogg.se
Postat av: Clara

Tack för alla dina fina ord och tankar. Dom har förändrat mina tankegångar i en positiv riktning i många situationer, särskilt när jag känt mig nere och förrvirrad.
Du är en sann inspirationskälla och jag är tacksam att jag fått lära känna dig genom denna blogg! Många varma kramar till dig Hannah!

2015-02-02 @ 17:17:55
Postat av: Ellen Lindberg

Jag hoppas verkligen att du fortsätter, även om du inte gör det här eller någon annanstans. Men sluta aldrig skriv, fotografera eller syssla med det du gör.

Ta hand om dig. <3

2015-02-02 @ 22:39:58
URL: http://lindbergellen.webblogg.se/
Postat av: eric

Åh fantastiska du. Sluta aldrig skriva, fotografera och illustrera.

2015-02-03 @ 23:41:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0