< -

att vara lite extra fin.

I dag var jag på smink-kurs på Make Up Store, en gratis kurs jag fick med maj-nummret av Elle. När jag kom hem såg jag lite ut såhär...



Det känns så himla underligt att se mig själv sådär, men samtidigt så himla kul. Nu är jag förhoppningsvis aningen proffsigare när det gäller sminkning inför festligheter.



Med mig hem fick jag ett finfint rouge och ett prov på en creme. Nu ska jag skriva färdigt min novell och peppa lite inför en fin morgondag, skriva dagbok och hoppas på solsken. Ha det fint! Puss


[bilder av/på mig]

the need.



sommarlunch.
[bild av mig]

sånt som längtan.

Det är fredag och även fast världens snurrar lite för fort och huvudet dunkar lite för mycket är det ganska fint ändå. Och den går mot det bättre. Men ändå, så är livet lite grått där ord som problem, plugg och press går genom mitt huvud och jag vill helst bara att det bli sommarlov nu, nu, nu! Därför har jag med hjälp av weheartit gjort en lista på sånt fint som jag längtar till... Puss

Tumblr_la2m2fa9w81qzd0s7o1_500_large

Jag längtar efter att bara kunna slappna av lite och känna att nu, nu kan inget stoppa mig och nu är det inget som trycker ner mig. Skulle vara otroligt skönt faktiskt.

Tumblr_ll3b9mflmz1qzh73lo1_500_large

Och på tal om att slappna av skulle jag inte haft något emot att ligga här och spendera timmar på tidningsläsning, dagdrömmande, dricka iskalla drinkar och lyssna på musik från min sommarspellista.

Tumblr_lktzsfjysg1qik67lo1_500_large

Äta hallon (favoritbäret tillsammans med blåbär), helst de som jag plockat själv.

B01d6fa97a3662210d3b64bec9a178e8_large

Och ha picknik med vännerna, allt gott och lite till. Vi tar med oss gitarr och lunch, favortitbär och kanske är vi så trötta från gårdagens bestyr att allt görs om från lunch till brunch.

Tumblr_litox5hpji1qb8pybo1_500_large

Strandliv, strandliv, strandliv. Även när det blåser tycker jag om att vara där. Åh, vad jag älsakar havet.

Quater_large

Pizzakvällar är nog en av mina favoritgrejer om sommarkvällarna. Vi köper några stycken att dela på, jag tar med en ruccolasallad med lite fetaost, soltorkade tomater och andra läckerheter på och så slår vi oss ner. PÅ en balkong, strand, brygga, i en park, trädgård, vardagsrum. Alltid lika fint.

Tumblr_lk7y49y1m01qjsp3ko1_500_large

Bland det bästa jag vet är uteserveringar. Månag sommarkvällar (, luncher, bruncher, fikastunder) kommer spenderas här. Med ett skönt gäng vänner vid min sida.

Tumblr_lk0wz21wpc1qfodczo1_500_large

Och tillsist bara det faktum att man kan vara både barbent och barfota mest hela tiden.
Åh, ha det fint!


låt mig inte gå ännu.


Hej! Äntligen, äntligen fungerar blogg.se igen och jag har invigit bruna ben och sommaren. Solskenet som får mig att vilja göra så mycket mer, drömma och byta uteserveringar mot picknick i parken med de bästa jag vet. Åh, och barbent.

Här har ni min superfina nya tunica från Zara, 399 kronor fattigare och en fantastisk sommaroutfit rikare. Bra köp där. Nu är jag dödstrött och kommer att avstå från allt som stavas träning och bara mysa och ta det lugnt. Ha en fin kväll! Puss




[bilder av/på mig]

för alla känslor.

I morgonskål med nya frukostvaner, bara bär, äpple, nötter och skivade bananer.
Solens strålar sträcker sig ut och graderna höjs på termometern för varje minut. Känner både oro och längtan, vuxenhet och barnslig förväntan. Fast de onda fjärilarna är kvar ändå, men hjärtat skuttar högt för meterologerna säger att det inte längre är vår. Bara några veckor kvar och sedan börjar allt igen, den absolut finaste och bästa tiden. Sommaren (och fjärilarna i magen vill inte försvinna riktigt än). Puss



[bild av mig]

att fika.

På s:t jacobs i lund, typ det bästa caféet i stan. Varm choklad som värmer frusna fingrarpå vintern (den godaste jag smakat faktiskt) och stenungsbakat bröd i en macka med det godaste av allt, att ta med sig till parken och solen. Och jag fick äran att åka dit och fota till ett skolprojekt.

Annars har jag spenderat dagen mest i solsken, busspratat med fina flickor och fått fjärilar i magen inför nya upplevelser som planeras (och vissa fjärilar är sådär extremt lyckliga som sprider glädje överallt och vissa är de där man mest tycker är i vägen, de som inte borde vara där). Och åh, vad lycklig jag är att solen stiger över tjugofem och jag kan springa hela vägen till hamnen, doppa tårna och sedan hem. Ha det fint! Puss



[bilder av mig]

åh!

blogg.se funkar inte riktigt som det ska. Man kan varken ladda upp bilder eller kommentera här. Men detta ska ordna sig innom ett par dagar så det är bara att hålla ut. åh, jag tål inte sånt här. Puss

seglare.

Min helg, åh min helg! I går spenderade jag i stort sett hela dagen med min fina Tessan. Vi tog vi oss in till malmö för lite lunch och shopping. Jag fyndade, åt en grillad mozzarella (,pesto och soltorkad tomat-)macka och glömde kameran hemma. Kvällen spenderade vi hemma hos henne med flera. Grillat,  marängtårta med jordgubbar och lime. Filmmys med nya marabousmaker och favoritbyxorna på. Min söndag har spenderats med en promenad längs stranden, fotbad och matlagning till solsken. Dessutom fick jag höra på det här för förstagången (asså, åh). Hur har er helg varit?



Säg hej till universums mysigaste mysigaste (och snyggaste) mysbrallor! Om jeansen är för tighta och shorts är för kallt finns det nog inget bättre. Puss



[bilder av mig]

dagdrömmare.

När man är ute och springer.
skrevs den sjunde maj, lördag klockan tolv och trettiofyra.



Det går fortare i bland och i bland tappar jag stegen, men det blir aldrig jobbigt för jag kan vägen nu. Kor råmar på andra sidan hagen och mjölksyra blandas med lyckorus i magen. Vill stäcka upp armarna i luften och gör det lite grann, tar ett skutt rakt upp och fångar björklöv med min vänster arm. Hej lördag, kom med mig.

Drömmer om sommar och allt det jag så gärna vill göra, pizza kvällar, kvällsdopp och en massa dans. Jag tror nog att det har en chans. Hoppas på äventyr och nya bestyr, att något kommer och förändrar allt.
Hamnar längs med havet där det doftar päronglass och salt. Tar mig tillbaka till sommarlivet lite till.

Väcks ur min dagdrömm av lukten av girllat. Barn skriker och skrattar utanför en villa bredvid. De pratar om vänner som ska följa med dem hem, kan vi inte få leka och bada i poolen sen? Jag ler och önskar att jag visste lika lite om ett tånnorsliv.

Lyssnar på veronica maggios låtar från förr och tänker på hur gammalt allt är, som mina kläder i garderoben och blåmerkena på låren. Och att jag inte längre drömmer om att vara kär. Är nästan hemma nu och redo för att börja om lite grann. Men aldrig nog för att bli någon annan.

[bild: av mig]

Piccolo.


Oh, vad solen har bjudit på sig i dag. Dessutom är det fredag och efter en finfin skoldag har jag spenderat eftremiddagstimmar på café piccolo i lund tillsammans med två av mina finaste där det bland annat bjöds på fantastiskt god italiensk glass. Och jag som trodde att jag inte tyckte om nougat. Nu ska jag fortfsätta avnjuta denna mysiga fredagskvällen. Här kommer dagens bildbevis. Ha det fint! Puss


[bilder av mig]

Jag säljer.

En torsdag som denna då vädret skiftar mellan jätte kallt och ganska kallt och jag har ont nästan överallt passar det bra att ta det lugnt och kanske lägga upp en liten dress till salu.



Jag säljer min väldans fina "Håkan Hellström" - klänning, som jag kallar den, från koola anna. Den är i storlek S och jag säljer den för att den är alldeles för tajt för mig.



Jag skulle haft den som konfirmationsklänning för två år sedan men eftersom jag aldrig konfirmerade mig så har den aldrig använts mer än midsommar förra året (se bild ovan). Nu är den för liten och måste säljas. Har alltså bara använt den en gång.


Den köptes (se på bild ovan) för 599 kronor och det är högst budande som gäller. Men jag tycker, med tanke på vad den köptes för och hur lite den är använd att budet kan starta på 50 kr. Jag kommer uppdattera detta inlägget när varje gång någon bjuder mer. Fråga eller buda i kommentarsfältet. Puss


Och regnet rörde min varma rygg i takt med mina steg i sanden.

Det är onsdag och jag har hunnit med en hel del som, till exempel mysig lunch med en mysig vän, bussprat, skaldjursmacka och dessutom en löprunda. Och på tal om löpning tänkte jag dela med mig av en fantastisk bok som verkligen ispirerat mig. Dessutom är den skriven av Haruaki Murakami, vilket är ju ett ganska bra bevis på hur bra den är.



Haruaki Murakami - Vad jag pratar om när jag pratar om löpning. Boken är en självbiografi som handlar om Haruakis år som Marathon löpare. Den är inte riktigt som hans andra böcker utan mer personlig och med mindre magiska meningar, men ändå så otroligt bra. Han blandar fina ord om Hawaiiregn och svala monsunvindar med meningar som inspirerar och fastnar djupt inne bland tankarna.



"De vet inte hur svala de ständiga monsunvindarna från nordöst gör Hawaiis sommar. De vet inte hur lycklig man blir av att kunna koppla av med läsning i avokadoträdens svala skugga eller simma i södra Stilla havets vikar om man får lust"

"Om jag känner att jag vill springa snabbt ökar jag tempot, men även om jag gör det är det bara för en kort stund. Jag försöker dra med mig den känsla av välbehag jag upplever till dagen därpå. Ungefär på samma vis som när jag skriver en roman. När det känns som om jag skulle kunna skriva ännu mer, lägger jag beslutsamt ner pennan"



Om inte han kan få en att känna suget av löpning, då är det nog ingen som kan. Puss

jag tycker nog om att börja om.

Min värd är lika snurrig som vanligt och jag antar att någonstans djupt inne, strax emellan hjärta och själ är detta ett steg i riktning mot någon slags stabillitet. Och det ler jag över.

Så nu finner ni mig alltså här och här kommer lite summering och repetition över vad jag brukar, vill och kommer att skriva om...



Dagar på uteserveringar då jag dricker gott kaffe, fotar, pratar, skrattar och skriver. Sånt som jag gör bäst helt enkelt.



Drömmar. Allra helst om solskenssommar och kärlek och önskan att mitt hår ska växa sådär långt igen.



Stil och fint. Lite införskaffat, önskningar, vad jag har på mig och sånt.



Noveller. Det skriver jag en hel del uatv, det kan beskrivas som ett utlopp för alla mina önskningar och drömmar. I bland kan det vara baserat på verkliga saker som hänt mig och mina vänner, kanske något som jag har läst och sedan drömt vidare om, i bland sommar och i bland är det mest önskningar jag vill ska slå in.



Och så fotar jag mycket också. På saker jag gör och kanske även där, lite införskaffat. Och det är väl mest det mina tankar styr åt.

Annars så brukar beskrivningen om mig och bloggen min låta såhär:
Om Hannah… I chanelkoftor och slimmade jeans sitter hon på caféer med vänner och skriver, skrattar och när hon går och lägger sig om kvällarna drömmer hon sig bort. Hon är sexton-snart-sjutton, våg och, precis som många andra i den där åldern, förvirrad över livets alla meningar och frågor. Men när de där dagarna med lyckorus kommer glöms alla problem bort och hon skrattar brett och glatt. Allt detta kallar hon Coffeeworld, och det är precis i den världen du är just nu.
[alla bilder av mig]

RSS 2.0