om julklappstips, älsklingen och frukostfavoriter.

frågelåda del 2.
 
Tumblr_mb84i7pnnc1rqusaao1_500_large
 
och vad ska man göra om man mår dåligt över att få dåligt betyg i något ämne? tänk att det faktiskt inte är hela världen. det finns så mycket finare saker i världen du kan tänka på i stället för att sucka åt en siffra på ett papper. 
 
vem var du i ditt tidigare liv? alltså, även om man inte tror på sådant så har man väl alltid tänkt att man kan ha varit någon. vem var du? det här var verkligen en rolig fråga att fundera på! men jag tror att jag är en sprillans ny personlighet. men tänk om jag var elvis i mitt förra liv?
 
hur lärde du dig att tycka om dig själv? tycker det är så himla himla svårt när allt man ser i spegeln är brister, fel och total meningslöshet. peppa, peppa, peppa dig! det finns en hel dös med små knep man kan hitta på! som att varje kväll skriva ner tacksamheter och framtidsdrömmar till exempel! det har verkligen gjort mig till en tusen gånger lyckligare person. att sluta följa träningsbloggar, fitspo-tumblrs och instagram konton med fokus på mat/kropp/träning/hälsa är också viktigt. byt fokus! för allt sitter i ditt huvud. och så får du väldigt gärna maila mig om ingenting hjälper. puss fina du!
 
kan du inte berätta lite om ditt nya jobb? absolut! jag är anställd på ett företag som hyr ut servitriser till olika fester, middagar och evanemang. det kan vara allt från små företagssammankomster till stora galor med upp till sjutusen personer. mitt första jobb var nu i veckan då jag två dagar i rad serverade på en stor julgala i helsingborg. det var slitsamt men galet roligt. just nu känns det som det perfekta jobbet för mig. flexibelt, socialt och engagerat det vill säga att det får mig att tänka på annat än pluggstress osv för några timmar. Kalas!
 
hur har du jämt tid att fixa så himla goda frukostar? jag älskar frukost och fixar alltid så gott och mysigt jag kan på helgerna men går upp 05:30 och pendlar över en timme varje skolmorgon och då hinner man liksom inte. några tips på goda och nyttiga frukostar som går superfort att göra? blir alltid att jag bara tar en gammal macka annars. jag börjar halv nio och går upp tjugo i sju. jag hinner! men bilderna tar jag oftast på helgen numera, det är ju så himlans mörkt ute annars! mitt tips till dig är att spara lyx-frukosten till helgen, då kan du fotografera den också! Och på veckodagarna kan du fundera vad det är som tar din tid på morgonen, man kan alltid duscha på kvällen i stället, eller lägga fram vad man ska ha på sig dagen innan till exempel! kramar till dig.
 
är du nöjd med din kropp, eller skulle du vilja gå upp mer i vikt? har du blivit mer nöjd över din kropp när du lärt din hantera din ätstörning? jag är nöjd. Visst finns det dagar utav tvivel och sådär men generellt sätt så trivs jag väldans bra med att vara jag. inifrån och ut. 
 
Tumblr_mej8akyl1o1rdy949o1_1280_large
 
jag undrar när benjamin och du började prata för första gången? när ni blev tillsammans och när ni sa att ni älskade varandra, hela tidsförloppet i stort sett för ni är bara så fina tillsammans hihih ha en så bra jul som det bara går! jag och benjamin började först prata över någon lunch i skolan då vi råkade hamna vi samma bord. fast då var det ju andra som satt med oss, förstås. vi hälsade alltid på varandra men det var inte förrän på vår första träff som vi pratade för oss själva. han gjorde ett väldans gott intryck på mig och uppenbarligen gjorde gjorde jag ett på honom för vi träffades fyra dagar i sträck därefter och efter det var det liksom givet. det var vi. för varje träff, för varje saknad pirrade det mer och mer inom mig och så småningom kunde jag säga detsamma med ett leende när han viskade de där tre orden. jag är ganska så galet förälskad. 
 
hur länge har du och benjamin varit ett par nu? i ungefär en och en halv månad skulle jag tro. den tredje december är firar vi två månader i alla fall. fint.
 
hinner aldrig fixa till min frukost på morgonkvisten, blir bara ostmackor och flingor mest hela tiden. undrar om du har något enkelt men smarrigt frukost-tips? ostmackor är en favoritgrej för mig så det tycker jag låter väldans gott! annars är mitt tips att toppa allt med lite goda frukter och grönsaker. lägg i lite äppelskivor i filen, och krydda med kanel! samma sak när det gäller mackorna. på med lite tomat och gurka, eller gul paprika som passar utomordentligt bra på ostmackor! har du bråttom är en smoothie också ett bra tips. häll upp i ett vinglas och drick ur ett polkagrisrandigt sugrör så blir det lite extra lyxigt!
 
julklapps tips till en mamma? 
på indiska finns det en massa fina fat, glas, muggar och skålar som skulle passa vilken mamma som helst enligt mig! där finns även busgott kaffe samt te som är en kalasfin present! alltså, gå till indiska!
 
bästa frukosttipset såhär i december? 
då måste jag svara risgrynsgröt med mandlar, russin och kanel, en kopp icas julte, en lussekatt samt en clementin. juligare kan det inte bli!
 
när du känner att det är mycket i skolan, hur hanterar du all press & stress då? Har du några särskilda plugg-knep att dela med dig av? 
mitt absolut bästa tips är att skriva ner all plugg du har på en lista. Då får du en överblick och det är lättare att få kontroll över stressen. sedan planerar du in hur många timmar per vecka/dag du ska ägna åt de olika läxorna. det är viktigt att inte planera in allt på för kort tid, då kan det bli alldeles för stressig tycker jag. sedan planerar du in olika ta-hand-om-mig-bestyr och hur många timmar per vecka/dag du ska ägna dig åt detta. till exempel att ta ett bad, fika med en saknad vän, surfa bland dina favoritbloggar eller titta på den där filmen du så länge velat se!
 
Tumblr_mdq8a5cqis1rqusaao1_500_large
 
var ska du fira Julafton i år? jag ska fira jul hos min mormor och morfar i halmstad, precis som varje år. Där finns även mina kusinvitaminer, farmor, farbror, morbor och familjen, såklart! plus två katter och en hund. fint.
 
favorit bestyr att göra en decembereftermiddag? julklappshoppa med en fin vän, stanna för en fika på ett mysigt café där julmusiken klingar i högtalarna och dryckerna är rykande varma, sedan åka hemåt och dricka glögg med familjen, ds på en julfilm och sedan senare somna i benjamins armar.
 
alladin-eller paradisasken? alladin för där finns det både mörk och ljus choklad. Numera finns det även en alladinask med bara mörk choklad! den gillar jag allra bäst.
 
vad är det första du tänker på när du kikar i garderoben på morgonen? jag frågar mig själv vad jag ska göra under dagen. jag har döpt mina kläder efter bestyr så ska jag fika med en vän blir det kanske caféblusen, är det söndag blir det söndagsskjorta och är det en tråkig grå har-jätte-mycket-att-göra-onsdag så blir det en av mina finaste klänningar för att peppa dagen. kanske konstigt men jag tycker det är en riktig självförtroende boost att klä sig såhär.
 
vad heter din tumblr där du lägger upp dina fina illustrationer? tack, vad snällt. hannahstone.tumblr.com. puss!
 
ditt bästa tips på hur man glömmer matångesten i jultider? tänk: jag lever bara en gång, julen är bland det finaste jag vet och kommer bara en gång om året, jag är så galet vacker som jag är. det är viktigt att hela tiden fokusera på annat än ångest. tänk på snöfall och spännande paket, fina vänner och saker du är tacksam för. dröm om det nya året och fundera ut vad du skulle vilja hitta på då! och, allra viktigast, om ångesten kommer krypande så slå dig ner, andas lugnt och tänk på så mycket fina grejer du bara kan. som snöänglar, guldiga julkulor, paketen du köpt, julmusik, att det är lov och ingen skola, fina jullovsbestyr, varma tésmaker, julkalendern, julfilmer, doften av granen, dina vänner och din familj. om och om igen tills ett leende sitter klistrat på dina vackra läppar. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilken mejladress ska man skicka till om man vill fråga om ätstörningar och sånt? Puss! <3

Svar: [email protected] maila när du vill, jag kikar på mailen varje dag. tusen kramar <3 puss
Hannah.

2012-12-18 @ 21:42:57
Postat av: Vilde

Can you get a translator? :-)
I dont understand everything. I'm from Norway, btw.

Love your blog!!

Svar: Sure, I'll get right on that! I'm so flatterd that you want to read my blog. Lots of love to you. Hugs!
Hannah.

2012-12-18 @ 23:26:40
Postat av: Lydia

Alltså, jag älskar din blogg. Ville bara säga det. :)

Svar: åh, så glad jag blir. tusen kramar till dig! jag önskar dig ett superfint lov och en god jul! puss!
Hannah.

2012-12-19 @ 00:10:34
URL: http://elementarpartiklar.blogg.se
Postat av: lisa

bra svar!

2012-12-19 @ 18:34:03
URL: http://popflickan.blogg.se
Postat av: Sandra Leone

Tack så hemskt mycket för alla svar.

2012-12-21 @ 15:43:37
URL: http://lingers.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0