< -

om en tisdag.



Jag känner mig lycklig och hoppfull.
Att få krama vänner och umgås med de som gör mig trygg
Att lyckas kämpa bort det svåra för en sekund och leva i nuet.
Att inte glömma bort att i bland kan allting vara himla fint ändå.
[Fotografier av mig]

Frågelådan.

Tumblr_ltotjuadb11qgsamgo1_500_large

 

När började du få din ätstörningar? Och vet du varför? Jag fick mina första problem hösten 2008 då jag startade min första blogg, såg på tv-program om skolmat som äcklade mig och tappade bort mig med att vara fjorton och inte veta vem jag var. Men det har aldrig varit så grovt som i höstas och det började med att jag ville gå ner i vikt.

Hur gammal är du? Sjutton, fyller arton mot slutet av september i år vilket känns både kul och läskigt på samma gång.

Har du någon kontakt med bup eller andra ätstörningskliniker? Som jag har uppfattar det har du inte det, men varför isåfall? Jag har faktiskt ett inbokat möte med BUP samt en annan klinik om några veckor. Anledningen för att jag tidigare inte har haft kontakt antar jag är för att jag har haft väldigt svårt att inse allvaret i det hela. Rädsla.

Hur berättade du för din mamma när det blev för mycket?
Mamma har varit med mig genom allt. När jag en dag nådde botten märkte hon mina tårar och kom och hjälpte mig. Jag förklarade att jag inte längre klarade av att leva blek och orkelös. Att det inte var värt det. Hon är verkligen min största hjälp genom allt.

Om du fick åka var som helst och med vem som helst, vart skulle du åka och med vem? Åh vilken svår men underbar fråga. Just nu skulle det kännas så himla skönt att åka till varma, soliga Florida med min familj. Vi skulle njuta av varandras sällskap, shoppa, turista, sola, bada och äta gott. Skulle bli lite som rehab för mig. Härligt.

Om du fick äta vad du vill utan att må dåligt vad skulle det vara? Det handlar nog inte om vad jag skulle äta utan snarare när och i vilken omgivning. Jag kan känna jobbigheten i både broccolli som i en ostmacka och skulle hellre vilja kunna njuta av mat när jag äter middag med, exempelvis mina vänner utan att känna paniken innom mig.

Under en brand, vad är dina top 5 saker som du skulle ta med dig?
En låda gamla bilder från när jag var liten, min dagbok, min bästa svarta klänning, min pengagömma och sprargris samt min mobil kanske.

Tumblr_lyilihfchn1qkdf3yo1_500_large


Hur äter du nu? (bättre nu såklart, men menar på ett ungefär vad och ungefära mängder). Vet att det kan vara svårt att säga exakt men ja, ungefär? Jag kan äta i princip allt så länge det smakar bra. Mitt problem just nu är känslorna jag får när jag äter, ångesten. Och att mina portioner i bland kan bli lite för små. Men jag äter alltid mina fem mål om dagen.

Vad använder du för smink? Bara mascara eller mer? Jag använder mascara, rouge och världsbästa Lancôme Tient Mineral Foundation för att täcka sånt tonnårsaktigt som rådnader och de ständiga påsarna under ögonen och sånt där.

Hur ser dina frukostvanor ut? På vardagarna äter jag havregrynsgröt till frukost för det mesta, enkelt och gott! På helgerna kan det däremot vara olika, oftast fil och någon macka. Tycker om att pynta min frukost med torkad och färsk frukt, nötter och kanel också. Fint det.

Varför tårar på en tågstation? För att göra lång historia kort så köpte jag och mamma dagens reservlunch och mellanmål och om ni läser inlägget buffétårar så kommer ni nog förstå vad som hände.

Hur ser din perfekta dag ut? Behöver inte vara något märkvärdigt bara exakt så som du vill. En perfekt dag skulle nog vara en sommardag i sommarstugan, finfrukost med familjen efter en löprunda med morgondopp, sedan skulle jag sola, fotografera och läsa någon fin bok i hängmattan för att sedan ta mig till stan för lunch på någon uteservering med fint folk. Följt av lite shopping kanske. När kvällen sedan kommer skulle jag vilja spendera den på stranden med de bästa. Grilla, prata, och klinga fram en massa finmusik på en gitarr. Åh!

Vilken dag i veckan tycker du bäst om? Fredag då man har en massvis av fin helgbestyr framför sig. (Eller inga alls vilket är minst lika fint.)

Vad gör du när du är ledsen? Försöker tänka på sådant som är fint, skriver av mig i skrivböcker eller ringer mamma.

Kan du beskriva din stil? Svårt det där men jag tycker om Alexa Chung, kragar, klänningar i svart, plisserade kjolar, mina nya gubbbyxor, gubbskor och pudderrosa är nog den färgladaste färg jag har i min garderob. Ungefär så.

Tumblr_ltiur8orhq1qgmppdo1_500_large

Vad är din musiksmak? Favoritlåt? Tycker om mysig musik med magiska melodier. Bäst av allt är Bon Iver, Coldplay och Florence & The Machine men favoritlåten just nu är Lalehs nya - Some die young.

Vart köper du dina kläder, du har så fint stil! Åh, tack vad fina du! Jag skulle säga att de flesta plagg i min garderob kommer från Monki, Zara eller HM. Puss!

Vilken är den bästa filmen du sett? Åh, vilken svår fråga men jag tycker väldigt mycket om Julie & Juliette (älskar Marly Streep) så det får bli det svaret för nu.

Har du någon favoritbok? I så fall vilken? Tyvärr inte men jag kan lova att jag tipsar er när jag läst något riktigt bra!

Hur gjorde du din himla fina header med bilder innuti texten? Den gjorde jag i photoshop cs4 med hjälp av klippverktyget.

Berätta om ett musikminne! Musik är nog det som ger mig flest minnen som fastnar. Kanske borde jag göra ett helt inlägg om just detta någon dag. Ett fint minne kan vara bara en sådan sak som när jag tidigare i dag läste några väldigt fina och stöttande ord från en saknad vän samtidigt som jag lyssnade på Bon Iver - I cant make you love me och kännde hur himla jobbigt men fint allt var på en och samma gång.

180664_500025091541_691666541_6666022_7622886_n_large

Var bor du? I en liten by som heter Barsebäck i skåne, utanför Lund ungefär.

Har du några syskon? Ja, en lillasyster på tretton vårar som dyker up som modell här lite då och då.

Hur får du ditt hår så fint? Är det självlockigt eller gör du något med det som gör att det blir som det blir?Åh, tyvärr måste jag vara sådär tråkig och erkänna att jag i prinsip bara går upp på morgonen, tar en dush och så sköter det sig självt. Fönar det i bland för att få lite mer liv och volym.

Favoritblogg? Florasblogg.se och Niotillfem är nog mina absoluta favoriter

Har du något jobb? Nej.

Har du bra betyg? Favoritämne? Mitt favoritämne är medieproduktion och mina betyg är, med tanke på omständigheterna medelmåttiga.

Let go it´s another day.

Tumblr_lqlexrv5rx1qa6xujo1_500_large

 

Måndag. Grötfrukost, huvudvärk, tårar på en tågstation och världens bästa kramar som tröstar. Jag tänkte att det skulle sitta fint med lite frågor och svar i dag så nu öppnar jag frågelådan. Fråga vad ni vill så svarar jag i kväll. Puss

UPDATE: Nu blir det stop för i kväll finingar!!
[blid]

Spets, blåbär, snöfall och dagdrömmar.


Under den senaste veckan har jag köpt finfina brallor på bikbok för nittionio spänn (fast jag egentligen försöker spara pengar) och sett snön falla flera gånger om.

Ätit grötfrukost med årets första bär och behundrat de vita hustaken utanför min skola.

Fotade en massa mig i zaras provrum. Första bilden visar min outfit dagen till ära och andra bilden visar en helfin spetssak som jag provade, fortfarande går och drömmer om (och bara måste ha).

Var en dag och lunchade med bästa Elin på Ebbas Skafferi, åt den obligatoriska spättan och hade det mysigt.

Köpt universums snyggaste skor och funderat, filosoferat och dagdrömt om det mesta.

Och till sist ser ni min goda lunch på Annas Kök i fredags. Fisk är något som jag alltid äter (speciellt nu när det finns så mycket som känns svårt) och finaste sidan i senaste nummret av ELLE där väskan och allt runtomkring är precis i min smak. Och så mit finfina armband förståss. Det där var min vecka på ett ungefär via instagram. Godnatt!

[instagram: hannahstone_]

I've got troubles and sorrows but I wait till tomorrow.



Söndag, scones och mattematik. Tänker att jag måste vila, lära mig att ta det lugnt och inte låta hjärtat klappa över stress. Men hur sjutton gör man det när allt man kan tänka på är sånt som man borde göra, måste göra. Press.

[ph: by me]

ett litet lyckorus.



Lördag. I veckan gjorde jag nog årets finaste inköp. Drömskorna ovan låg på rea, och bara ett par kvar. Åh, lycka! Ska användas så fort det blir lite mer plusgrader och solsken. Tillsvidare dricker jag kaffe ur mina muminkoppar, ser på filmer med mina bästa personer och drömmer mig bort lite. Ha det fint!
[foto: jag]

Så många broar jag bränt, ingen tog mig riktigt över.




En ryggsäck känns som den mest ultimata för mig. Enkelt och se så fint! Den högra är från Marc by Marc Jacobs men båda finns att köpa på topshop, vill hemskt gärna ha en av dessa, frågan är vilken? Puss
[bild]

Vintermorgon.





Det är vinterkrispigt överallt jag är, det är fint och jag tror jag är lycklig.
Lyssna på min bästa låt just nu här.

[bilder: jag]

Till min fina.

Gissa vem som fyller 17 i dag...



... min fina vän Caroline! Hon är söt, snygg och smart. En av de mest roligaste och mest komiska jag vet. Det finns inte ord som kan beskriva hur himla bra hon är. Hon stöttar mig genom allt, kramas när det behövs och har alltid bästa pepp-tipsen man kan få. Hon älskar té och tékoppar, saker som luktar gott och bra filmer. Hon är en riktig mys-tjej, precis som jag fast säger sällan nej till dansgolvet. Hon har läst mer böcker än någon annan jag vet och har dessutom världens bästa familj som jag älskar att umgås med. Hon är en helt fantastisk person, en av mina absolut bästa vänner och jag älskar henne så. Pussar till dig!


för hur skulle jag någonsin kunna tänka mig att det skulle bli såhär?

Del 1 - om hur det började:

Det började med i september med att jag fick höra om en diet. En diet som jag, för säkerhets skull inte tänker nämna. Men den var en stor förändring och jag gjorde en lista på sånt jag inte skulle äta. För jag ville gå ner i vikt, har alltid velat gå ner i vikt.

Med en lista som bara blev längre och längre, och ett träningsschema som innebar träning nästan varje dag i veckan gick jag ner i vikt snabbt. Men det var inget som jag själv, som tittade mig i spegeln med samma ögon var dag inte märkte. För jag tänkte hela tiden att jag kunde bli finare och när mamma frågade när det skulle räcka, om jag hade någon gräns så svarade jag alltid att jag slutar när jag är nöjd.

Men jag blev aldrig nöjd. Jag såg mig aldrig med lyckliga och nöjda ögon och tänkte aldrig att "nu är jag smalare, nu är jag fin". I stället klankade jag ner på mig själv. Skrev hat ord i hårt bläck i skivböcker och på armarna eller i mina händer, suckade åt spegelbilden och hur ful jag faktiskt tyckte jag var.

Och plötligt kunde jag inte ens sminka mig fin längre, vilket bara gjorde mig mer och mer onöjd med mig själv. För inte tänkte jag på att det var för att jag var blek och trött. Jag trodde bara att jag var som vanligt.

Jag hade rasat i vikt. Jag hade blivigt blek och trött. Jag sov dåligt och hade ingen energi. I skolan orkade jag inte bry mig och tyckte mest att livet var hemskt lönlöst och jag ville mest hem. Och där hemma fanns det träning, och jag pressade alltid mig själv lite för hårt och i stället för att åka hem och ta något att äta, att fylla på energin så gick jag och la mig i stället. La mig i en säng som alltid var för kall och försökte somna. Men det gick aldrig, och när jag tillslut somnade var klockan oftast omkring två och jag vaknade oftast klockan sex, av mig själv. Fastän jag inte alls var pigg eller pepp för en ny dag.

Det gör ont i mig att tänka tillbaka men samtidigt är det så himla viktigt att veta att det faktiskt har blivit bättre även om allt i bland kan kännas så himla oförändrat, lönlöst och svårt.

Frusna tår och rosiga kinder.




Vinterland. I går kalasade jag på en överraskningsmiddag för en världbäst vän, stannade över och vaknade i dag upp till hotellfrukost vilket var mer än fint. Både det och helgens snöfall har gett mig lyckorus och plötligt ler jag över frusna tår och rosiga kinder. Åh, Puss
[bilder: jag]

Om lördag.



I dag har jag druckigt kaffe ur min nya muminmugg, vandrat i snötäckta lund, blivit kär i en alldeles för dyr kappa och haft myskväll med en av mina favoritpersoner. Nu ligger jag nedbäddad i sängen redo för lite dagboksskrivande och kanske ett par avsnitt av New Girl också. Fint

Plötsligt i dag så känns allting så fjäderlätt och enkelt. Och även om oron ligger kvar i kroppen och de dålda känslorna är på gränsen till att bryta ut vet jag att allting kommer bli bra. Såsmåningom.
[bild: jag]

drömmen om att leva lyckan.

Lite saker jag vill göra i helgen:

Dsc_5246-copy_136369547_large
... äta långfrukost, dricka kaffe ur muminkoppen och fota alltihopa också.

Tumblr_lxa67m1co01qz4d4bo1_500_large
...lyssna på favoritmusiken. Som bästa Bon Iver, åh. (Som besöker Way Out West i
sommar och som jag så himla gärna skulle vilja se).

E_img_5474_large
... kanske shoppa lite. Som långarmade tröjor med fina kragar till exepel.

Dsc_0143_107784835_large
...sätta upp en hylla i mitt rum där jag kan plasera mina bästa böcker och mina finaste koppar
(har en ny som ni ska få se senare).
7adea0aec3ea911dea83c4f154bd096d_large
...redigera lite gamla sommarbilder. Längtar.

http://data.whicdn.com/images/20923057/88146ee5a7fa2979614a9e2337530df0_large.jpg
... åka till bästa 2handbutiken och hoppas på att hitta skor som de ovan.

6492000031_31cc3ee95c_z_large
...skydda mig från vinterkylan med att dricka varmt ur mina bästa koppar.

Tumblr_ltj4igtfis1qg55mio1_500_large
... sänghäng. Upp, frukost och sedan tillbaka till sängen igen. Åh.

Tumblr_lx1az5mlrm1qevshzo1_500_large
...skriva brev.

Och så ska jag se på massvis med filmer, kalasa, skriva, läsa, dröma, träffa fina vänner och
ta hand om mig lite extra . Behöver lära mig hur man kopplar av. Pussar.
[ph: weheartit.com]

19/01/11


Under från lindex.

Torsdag.
I dag försvann tyngd från mina axlar och jag log mer än på länge. Träffade vänner och kramades länge, tog mig igenom svårigheter och fick se lite ljus i tunneln. Fint.
[ph: av mig]

Ett collage.

Lite sånt här skulle jag inte säga nej till just nu:


[collage by me]

17.


Jonas Gardell, brända mandlar, musik och tomma tankar.
[ph: me]

När man bryts och allting faller.



Caféhäng. Jag är så himla glad för alla fina människor jag har omkring mig.
De som stöttar, peppar, kramas och förstår smärtan i de obegripliga.
Mamma, pappa, syster, vänner och ni. Utan er vore jag ingenting.
[fotograferat av mig]

När söndagstankarna snurrar.




Det är inte lätt att våga säga sanningen. Att skriva ner orden som man hatar mest och berätta om de saker som gör ondast, precis som om det vore ingenting. Jag har egentligen väldigt lätt att öppna mig och trivs bättre med sanningar än lögner men när det kommer till att prata om mina ätstörningar så blir jag lätt rädd när jag inte vet hur det drabbar de jag berättar det för. De finns de som fäller tårar, peppar mig med fina ord och berättar från egna erfarenheter av jobbiga tider, säger att de förstår och lider med mig. Det finns också de som står i chock, de som inte vet hur de ska hantera, hantera mig. Och det där sistnämnda gör oftast himla ont. Precis som när jag möter blickarna. Blickarna från de som jag inte berättat något för, men som vet ändå. De är varken mörka eller nedlåtande men de är annorlunda, och det gör så ont att se ibland.

Men ätstörningarna är allt jag tänker på just nu. Det är det viktigaste i mitt liv, mitt fokus, min glädje, min smärta och min framtid. Och varje gång jag tänker att nu, nu ska jag skriva så finner jag mig själv med orden längtan och plötsligt sitter jag framför texter som börjar fint med längtan efter sommar, brunbrända ben, blåmärken och saltvattenshår men som avslutas med "om jag någonsin blir lycklig igen...".

Jag har varit himlans naiv. Naiv som trodde att jag, på bara ett par månader skulle lyckas bli fri och normal igen. Att jag skulle slippa den där bufféetårarna och den överjävliga panikångesten, slippa frusenheten och att det ibland svartnar framför ögonen. Men riktigt så fort har det inte gått. Och det kommer antagligen dröja några månader till innan jag kan känna mig trygg kring maten, vart jag än är.

Det är en kompliserad historia egentligen. Men det gå åt så himla himla mycket tid och tankar åt det och ibland kan det kännas så mycket bättre att få dela med mig. Så jag har beslutat mig för att våga. Våga skriva mer och våga skriva här. Långa texter till bara några ord. Om saker som glädjen och smärtan, listorna om längtan och om drömmarna, och de där novellerna jag hållt för mig själv. Jag vågar för att jag vill och för att jag vet att jag kan.

Från och med nu.
[foto: av/ på mig]

Ljusa drömmar, tankar och ord.


Att bli inspirerad är bland det absolut bästa jag vet och just därför kunde jag inte låta bli att
skaffa mig en alldeles egen tumblr. Den är himlans enkel och innehåller mest pudderrosa drömmar
och tékoppar för tillfället men tycker ni kan ta er en titt ändå. Här.

Ps. Om ni själva skulle vilja dela med er av er egen, eller någon favorittumblr så vore det hur fint
som helst. Puss!

She's flying thru paris.


Tycker ni ska lyssna på det andra och fjärde klippet här. Så värt.
[foto: jag]

Jullovet från mobilkameras synvinkel:


Jullovet slut och skolan har börjat igen. Och det med blandade känslor. Men lovet har faktiskt varit hur fint som helst och nu tänkte jag visa lite vad jag har haft för mig de senaste veckorna, allt ur min mobilkameras synvinkel. Och vi börjar med nyår...

Jag firade in 2012 mysigt och lugnt. Med trerätters, raketer och kramar. Precis vad jag behövde i år. På första bilden syns lite av den fina dukningen och på andra syns bästa Linnea som kom ända från göteborg för att fira. Himla fin tjej hon.

Dagen därpå åkte jag på nyårsbrunch i stan och såg lite ut som ovan. I monki t-shirt och bästa sammetskjolen från Indiska.

Dagen efter det spenderade jag timmar framför tv:n tillsammans med familjen. Hade Harry Potter marathon, drack kaffe ur bästa muminkoppen och åt risgrynsgröt till både lunch och middag.

1. En annan dag var jag på mellandagsrea och köpte världens mysigaste tröja, även den från Indiska. 2. Om kvällarna satte jag uppe med syster och tittade på gamla avsnitt av Eva & Adam och kände mig nostalgisk.

Träffade Cajsa som var hemma över lovet. En morgon var jag hembjuden på fralla-frukost vilket var hur mysigt som helst. Samma dag åkte jag upp till min mormor och morfaf för lite årlig släktträff!

Och såhär såg det ut! Tycker så himla bra om dessa människor alltså, åh.

Jag har spenderat många dagar i favoritpyjamasen som jag fick i present. Så himla fin och skön!

En annan dag träffade jag bästa Elsa. Vi bytte julklappar, åt pankaksfrukost, pratade livet och tittade på Harry Potter.

Den näst sista dagen träffade jag en fin vän för lunch och på vägen hem föll snön som (knappt) syns på bild två. Lovet kan sammanfattas med fyra ord: Mysfaktor, fint folk, mat och tårar, av glädje som av sorg. Puss

[Bilder av mig]

Frågelådan.

Svaren del 2 - Lite om det svåra:

Tumblr_ls644ptpj21qjotwao1_500_large

Jag är glad för att ha öppnat mig, det är jag verkligen. Men det är med blandade känslor. Livet är inte lätt och det är svårare att prata om än vad man tror, men samtidigt är det inget som gör det bättre än att få lätta på hjärtat lite. Med dessa ord vill jag säga att jag inte orkar svara på precis alla era frågor på en och samma gång. Men här kommer fem frågor med fem svar. Puss

Vad var dina matvanor när det var som värst med dina ätstörningar? Jag la till mer och mer till den förbjudna listan för var vecka som gick och åt i princip bara grönsaker när det var som värst. Orkade ingenting då. Ni anar inte hur viktigt det är för kroppen med en allsidig kost.


Har du fortfarande svårt med mat och snånt? Jag hade gärna önskat att jag kunde svara ett absolut nej på den frågan men det kan jag inte. Tankarna snurrar och det är väldigt svårt att få styr på dem och dessutom lider jag fortfarande av ångestkänslor. De som ni kan läsa om här.h


Har du haft bulimi? Jag har aldrig fått diagnosen, men samtidigt är jag är inte helt oerfaren kring ämnet.


Lite mer om din ätstörning. Hur gick det egentligen med det? Jag vet att jag borde kanske skriva ett helt inlägg om detta. Men eftersom problemen fortfarande ligger kvar är jag inte redo ännu. Jag lovar att jag skriva ett inlägg om allt en dag.


Jag har en vän som har ätstörningar och berättat det för mig. Hon får även hjälp och säger att hon vill bli frisk själv. Men jag märker ingen skillnad eller förändring. Känns som om hon bli mer och mer ledsen osv. Vad tycker du är det bästa jag kan göra för min vän? Ska jag prata med henne eller ska jag låta det vara. Jag tycker absolut att du ska prata med din vän, berätta att du är orolig för hennes hälsa och bara vill hjälpa till. Om hon inte ser riktigt frisk ut, är för smal, blek osv så säg det till henne. Jag hade aldrig insett mina problem om inte vänner och familj hade sagt till mig att mitt beteende inte var hälsosamt. Det var när en av mina närmaste vänner tog tag i mig och sa att jag inte såg frisk ut som jag över huvud taget förstod att jag hade blivit smalare.

bild


oh, it's such a perfect day.

10 saker jag tycker om:

6629117167_7539e4c879_b_large
London. Vill bo där, åh!
Tumblr_lscip3mzhq1qztozto1_1280_large_large
Mina moleskine böcker. Fint när kreativiteten flödar!
Img_1545red_158894504_large
Att vara barbent. (Sommar, åh snälla skynda dig hit!)Tumblr_lsv75y3rif1qb5d33o1_500_large
Fina fotografier, enklast är finast. Tumblr_lva5ekcvlm1qc144qo1_500_large
Mysmörker utanför fönstret. Bäst när man vill ligga och läsa, lyssna på vinterpratare i P1
och sätta ord på känslor i mina favoritskrivböcker.
Tumblr_lugmk7sif41qgyvuqo1_1280_large
Fina fikastunder med mina vänner. (Och innan ni frågar hur jag med mina problem känner för
det så måste jag berätta att jag älskar fikapauser med mina fina vänner, även om jag inte
riktigt är så förtjust i särskillt många bakverk och sånt. Men en kopp té, kaffe och ett mellanmål
medan jag pratar om världsliga ting med minafavoriter är bland det bästa jag vet.
374130_299489986736714_178136118872102_1270985_156337923_n_large
Kaninen ovan. Dör så söt. Min kanin flyttade till himlen i våras och jag saknar lite att ha en
sådan sötnos i min famn.
Tumblr_lodyhcfylh1qk4g95o1_500_large
Sommarvärme. Och florida. Kanske kan det bli en resa dit snart, håller tummarna för det.
Tumblr_l9b6apd3uz1qbb5v4o1_500_large
Allt med "keep calm and..." på. Se bara mitt bästa mobilskal här.
Dsc_0387_66750374_large
Snö. I går när jag stod på tågstationen, efter en lunchträff med en fin vän så började snön falla.
Var gång det händer blir jag lika lycklig och kan inte låta bli att tänka att det snöar bara för mig.

Måste bara tillägga några andra saker jag tycker om. Skidresor, kaffe, promenader, kramar,
känslan av att ha läst en bra bok, frukost och ni. Puss

Ps. Måste tyvär säga att alla bilder i detta, eller liknande inlägg inte är mina. De flesta är
tagna från weheartit. Se länk till höger.

[bilder]

sånt som är fint.


Två söta små julklappar som jag älskar. Sovmask från monki (sover bäst när det är som mörkast) från en vän och en söt nyckelring av mormor. Fint.

Har haft två så himla bra dagar som avslut på lovet och det fina är att jag har hela morgondagen på att njuta också. Tänket promenera, lyssna på vinterprat i P1, äta god frukost och skriva, skriva, skriva. xx
[bild av mig]

Hurts like heaven.

Svar del 1 - Om lite allt möjligt:

Hur många läsare har du ca om dagen? Har inte riktigt uppfattat hur stor din blogg är?
Det varierar mellan 300 – 600 unika besökare/dag ungefär. Och nej, jag förvånas varje dag över hur många fina personer det faktiskt är som tittar in här. Måste passa på att tacka så hemskt mycket för det, ni gör mig så himla glad!

Skulle du kunna tänka dig att t ex ta en fika med en läsare?
Absolut! Vore hur trevligt som helst, älskar ju caféhäng vetni.

Vad går du för linje på gymnasiet?
Jag går medialinjen. Värt att veta är att jag går med inriktning journalistisk nu i tvåan och med designprofil i trean.

Vad gick du ut med för poäng i nian?
Har faktiskt ingen aning. Gick på en montessorriskola där vi hade omdömen i stället för betyg.

Hur tror du att andra uppfattar dig?
En svår fråga men jag får ofta höra att jag är rolig, väldigt mycket drömmare, trevlig, mysig och påhittig och det tror jag kan stämma ganska bra faktiskt.

Vart i landet är det du bor egentligen hehe inte i Stockholm eller?
Nej inte i stockholm. Bor i skåne faktiskt, i en liten by utanför Lund.

Kan inte du göra en videoblogg eller bara en video där du säger typ: hej jag är kul eller nåt så att man får höra din röst? Undrar verkligen hur du låter haha konstigt nog...
Jo men visst kan jag göra det! Har funderat på det en del och om det intresserar många så kan jag nog ta tag i det ganska snart!

Har du stor kompiskrets?
Jag har en stor kompiskrets, absolut. Men däremot är det inte många utav dem som umgås med varandra.

Känns som att du läser mycket. Du kanske inte alls gör det med det är i allaf all så jag har upfattat dig! Och i sånna fall har du några superböcker man bara måste läsa? Jag läser tyvärr alldeles för sällan och har därför ingen riktig superbok att rekommendera. Däremot älskar jag känslan av att ha läst en världsfin bok och just nu läser jag den här som verkar väldans bra. Lovar att berätta om den när jag är klar.

Känner du dig ofta ensam?
Eftersom jag är inne i en jobbig period nu kan tonnårstankarna vända sig så att jag i bland kan känna mig så  ensam, även fast jag har universums bästa personer runt om mig. Men det är inte ofta, som tur är.

Känner du dig ofta utanför?
Nej.

Har du en allra allra bästa vän?
Jag har tur för jag har många bästa vänner varav alla är olika nära i olika perioder. Tycker så himla mycket om mina vänner.

Vad gillar du för musik?
Jag tycker bäst om lite lugnare musik, den som i bland kan kännas lite magisk. Som Bon Iver och bästa Coldplay till exempel.

Vad går du för program på gymnasiet?
Media!

Hur tror du att ditt liv kommer se ut om tio år? Om tio år är jag 27, bor i en fin lägenhet i en stad någonstans i sverige, med vita väggar, högt till tak, kakelugn och breda fönsterkarmar. Har kanske precis kommit hem från några år utomlands. Har ett jobb jag älskar, pojkvän och förhoppningsvis skriver jag fortfarande här, i min kaffevärld.



Skulle du kunna tänka dig att träffa en läsare? Absolut! Vore väldans trevligt.



hej! Kan inte du göra ett inlägg för saker du tycker om? Det är redan på gång.

Och så skulle jag vilja veta hur gammal du är? Fyllde sjutton den 28 september.



Var är och när du född? 1994 fick pappa ett erbjudande om att flytta till Singapore med jobbet. Min gravida mamma flyttade med och där föddes jag!



Gillar du att resa? Berätta om en plats du helst av allt skulle vilja besöka? Jag älskar att resa, det är bland det bästa jag vet.

Har du någon gång varit kär?
Bara lite småförälskad. Men aldrig kär påriktigt.

Favorit affärer? Monki, HM, Zara, Topshop är mina svenska favoriter!



Har du någon bästa vän? Har en hel drös nära vänner som står olika nära i olika perioder men skulle inte vilja peka ut någon som en absolut bästa vän.



Vilket program går du på gymnasiet? Media!

 


Har du haft en pojkvän eller är du oskuld? Jag har inte haft någon pojkvän eller ett seriöst förhållande ännu.


Vad vill du bli när du blir stor? Åh, allra helst skulle jag vilja jobba med radio men sånt är ju ganska svårt att få en stabil inkomst på. Så kanske copywriter eller redaktör på en tidning hade varit något för mig.


Vilken är din favoritartist? Kan inte du länka din spotifylista? tJag håller just nu på med en ny spellista för januari, när jag är färdig ska jag absolut dela med mig av den! Så  länge hittar ni mig här på spotify. Favoritartist varierar men Bon Iver och Coldplay är nog mina bästa.



Vad vill du göra när du blir äldre? Precis som jag skrev ovan vill jag helst jobba med radio, tycker det verkar himla mysigt att sippra kaffe och prata om viktigheter och nonsens, dessutom tycker jag att det är ett väldigt intressant sätt att nå ut till folk på, rakt på sak och man kan i princip säga vad man vill. Men eftersom det inte är något som ger särskillt stor inkomst så har jag andra fina förslag som Journalist eller Copywriter i tankarna.



Brukar du fika med dina vänner? Jag älskar caféhäng och även fast det inte blir så ofta älskar jag att ta en liten fikapaus med mina vänner, absolut!



Favorit film? Julie and Julia, The Holiday, det mesta med Harry Potter är några favoriter, ska göra ett helt inlägg om film en vacker dag.



Har du bra betyg? Medelmåttiga. Med tanke på vad som har hänt mig den senaste tiden har skolarbetet inte direkt vart mitt fokus.



Har du hållit på med någon sport eller liknande tidigare? Jag har tidigare paddlat och tävlat i kanot men slutade i våras på grund av skadad handled. Skrev lite om det här.



Hur gammal är din lillasyster? 13, fyller fjorton i mars.



Sedan undrar jag om du haft någon form av sommarjobb/extrajobb? Håller på att söka lite själv, kanske har du i så fall lite tips till hur man kan gå tillväga? Har aldrig haft något riktigt sommarjobb men till sommaren tänkte jag skaffa ett! Antagligen blir det att jobba i Hamn Caféet där jag bor. Är inte så bra på det där med sommarjobb och sådär men där jag bor kan man i alla fall söka genom kommunen. Kanske är det samma där du bor?



Favoritårstid? Tycker om sommar, december och mysmörker.



Om du fick välja en plats att bo på var som helst i världen, vilken skulle du välja? Tänker väldigt mycket på den fågan just nu då det inte är så lång tid kvar till det är dags för mig att bestämma vad jag ska göra efter studenten. Har kommit fram att London är spännande, älskvärt och lagom långt bort.



Favoritstad? Av alla är det nog London.  I Sverige tycker jag Göteborg är himla härligt.



Mer svar är på gång. Ha det fint! Puss

 


Buffeétårar.

Det var buffée och en hel massa mat att välja på. Om jag vet för en lång tid innan att det kommer bli buffée så kan jag redan då mentalt förbereda mig för de känslorna som kommer komma, men ändå kan jag aldrig så tidigt förstå hur jobbigt allt, med en kick kan bli förrän jag sitter där på toaletten med ansiktet pressat mot handflatorna, andas dubbla andetag i sekunden och kämpar för att hålla tillbaka allt.

Jag grät och skakade i min ensamhet. Plötsligt kändes det som hade börjat som världens mysigaste kväll med några av världens bästa personer lite som jordens undergång och med en kick slog den överjävliiga panikångetsen, som jag är så bekant med i gång.


Tumblr_lvra38yjvk1qd0pymo1_500_large


Jag har väldigt svårt att förstå att jag blivigt smalare. Jag har egentligen väldigt svårt att förstå något av det här egentligen. Minns min tanke när varningarna kom som pistolskott emot mig, skott som missade och försvann ut i ingenstans. "Vad händer om det går för långt Hannah? Vad ska du göra då?". Inga ord gick in. Istället tänkte jag "äh, sånt kan inte hända mig". Inte visste jag då att det skulle gå såhär långt. Tänk. Jag hade ingen jävla aning.

Tekniskt sätt kunde det ha blivigt mycket värre. Särskillt om inte mamma och mina vänner hae funnits där som hjälp. Jag kanske inte hade förstått allvaret, fortsatt som om ingenting och fått påtvingad hjälp istället för att be om den själv. Blivigt tvångsinlaggd.
Men längre än såhär vill jag inte tänka. Det är svårt att tänka sig något värre. Och jag vet att det inte bara har med mat och smalhet att göra. Mycket är det psyket, det jobbiga och uppochnervända psyket. Det okontrollerbara.

Jag är en väldigt stressad och pressad person. Främst av mig själv. Jag vill så mycket och har så många önskningar som jag konstant tänker på och hela tiden försöker uppfylla. Utan att jag märker det själv stressar jag och pressar mig själv för att få fram så mycket perfektion utav livet som möjligt. Och när ätstörningen var som svårast blev också stressen och pressen det. Kanske var det själen som fick nog.

Något annat som tär, och som är typiskt mig är svårigheten att snabbt kunna ta beslut. Jag är född i vågens tecken och det märks så himla himla tydligt.

Och om man slår i hop ätstörningar, ett pressat och stressat psyke samt en oförmåga att kunna ta snabba beslut får man en alldeles överjävlig panikångest. Och det är den som är mitt största problem. Den som hindrar mig från att egentligen förstå att jag är smal, det som hindrar mig från att känna mig fin, okej och normal.

Jag vill att ni ska veta detta om mig, främst på grund av två anledningar. Att ni ska lära känna mig,veta min historia och att ni ska förstå hur illa det faktiskt kan gå. Att hur mycket smalare man än blir så blir man inte mycket lyckligare för det. Inte alls.

När jag hade torkat mina bufféetårar gick jag tillbaka till matsalen och tog beslutsamt tag i min tallrik för att, för fjärde gången, den kvällen ställa mig i köket för att, med stress och press kvar i kroppen försöka ta något slags beslut om vad jag skulle äta. Men i köket var det fullt med folk. Folk som stod i kö för att plocka lite av varje från bufféen. Normalt helt enkelt. Så enkelt som det borde vara. Men inte för mig. För innuti mig finns de orden jag inte kan sudda ut. Meningar som alltid skriks ut innuti mig, vid tillfärllen som dessa.

Allting kändes så himla himla svårt och det tog en bra stund till, några fler bufféetårar och peppande ord och kramar från mamma innan jag sedan lyckades få en någorlunda portion på min tallrik.
När jag lyckats går jag stolt och sätter mig på min plats. Tänker "okej, det här ser bra ut, det här funkar ju" och ser på min portion. Ganska nöjd, egentligen.

Men tyvärr är kampen inte över där. Och det käns så himla dumt när jag tänker på det. Att det ska vara så. himla. svårt. Man ska egentligen inte behöva tvinga i sig något så enkelt som sallad, en bit bröd och paj. Man ska inte behöva skaka, gömma sig på toaletten och gråta bufféetårar. Men det gör jag, alldeles för ofta. Och det är det som är min skuld, svårighet och kamp.
[bild]

Jullovsfrukost.



Laddar inför en ny dag. Äter frukost, svarar på frågestundsfrågor, packar väska och skriver listor. Snart rullar bilen till Halmstad och det bästa stället på jorden. Fint. Godmorgon!
[ph: by me]

in the middle of the night.



Jullov.
Ser på film, frukostmyser med vänner och promenerar i vintervindar.
Kämpar, ångrar och börjar om.
Lånar skivor och böcker på bibleotek.
Läser, drömmer fast jag inte vet om jag borde.
Undviker att tänka på våren, den årstiden jag gillar sämst och försöker leva lyckan dag för dag som bäst.
Peppar med mamma och skriver listor med saker som gör mig lycklig. Ungefär.
[ph: jag]

om frågor och svar.

Tumblr_lvplf2vuyu1qhzgapo1_500_large

 

Sedan jag berättade sanningen om tvåtusenelva så har jag kännt för att dela med mig utav så mycket mer. Men om jag ska vara helt ärlig så har jag ingen aning om var jag ska börja. Så jag tänkte låta er fråga, precis vad ni vill om allt ni vill så svarar jag på allt. Frågelådan är öppnad! Puss
[bild]

Julhelgen från en mobilkameras synvinkel:



På julaftons morgon öppnade jag julstrumpan och fick syn på en världsfin pyjamas i from av farfarströja och shorts från redbird (bikbok). Åt risgrynsgröt, mackor och drack kaffe till frukost. Sedan gjorde vi alla oss fina och hoppade in i bilen som rullade till mormor och morfar.



Väl framme bjöds det på en liten jullunch och sedan slog vi oss ner med glögg och pepparkakor framför kalle Anka. När det var slut dukade vi fram ett berg av paket och plötsligt fick pappa för sig att hämta tidningen och snart dök tomten upp. Under många kramar och skratt öppnades det paket och i år fick jag en mer paket än någonsin, fast då det var mest lite smått och gott.



Lite såhär såg jag ut. Klänningen kommer från Zara och halsbandet är från HM. Älskar svarta klänningar. Bästa plaggen jag vet.



Sedan var det dags för julbord. Mormor hade dukat fint och morfar hade lagat supergod mat. Bästa julbordet heltenkelt.



På juldagen såg det lite ut såhär. Såg på massvis av filmer, målade i målarböcker med kusinerna och myste mest hela tiden.



Åt supergod frukost båda dagarna. Morfar gräddar bästa pankakorna. Lite senare på eftermiddagen gick vi en promenad i vintermörkret. Jag höll kusinerna i handen, sjöng jullåtar och beundrade hur fint det var i och runt alla husen.



Under promenaden invigde jag mina nya bästa vantar från lexington på första bilden. Andra bilden visar hur jag såg ut den dagen, hade fläta dagen till ära.



Åt supergod julmat både till lunch och kvällsmat dagen till ära. På andra bildern ser ni julgranen som hänger upp och ner. Mormors unika och fina idé!



Den sista dagen hos mormor och morfar bar jag min bästa sammetsklänning, tittade på Harry Potter och pysslade med de nya klapparna som syns på sista bilden. Finns inget bättre ställe att tillbringa juldagarna på som hos mormor och morfar. För er som vill följa mig på instragram heter jag hannahstone_. Puss
[ph: by me]

sparks, dust and fairytales.


I julklapp fick jag hemskt många fina nagellack och alla ser ni ovan. Favoriten är det glittriga röda från OPI, älskar alla deras fina lack. Vill bara ha fler och fler i alla glittriga nyanser!

Denna måndag tänker jag spendera som den passar mig bäst. Mys i soffan för att komma igen efter sena nätter nätter, dricka kardemummakaffe ur bästa muminmuggen och titta på sista delen av Harry Potter som jag så länge velat se. Också skriva ner några nyårsviljor och boka in lite jullovsbestyr. Jag har det bra nu, åh. Puss
[ph: by me]

2012.

Tumblr_lx4i4b1zci1qemtbco1_500_large

Det nya året känns redan galet fint. Mår bra när jag tänker på allt jag kommer vara med om.
Och tack för den responsen och era värmande ord, ni anar inte vilken lycka ni ger! Puss


RSS 2.0