Frågelådan.

Svaren del 2 - Lite om det svåra:

Tumblr_ls644ptpj21qjotwao1_500_large

Jag är glad för att ha öppnat mig, det är jag verkligen. Men det är med blandade känslor. Livet är inte lätt och det är svårare att prata om än vad man tror, men samtidigt är det inget som gör det bättre än att få lätta på hjärtat lite. Med dessa ord vill jag säga att jag inte orkar svara på precis alla era frågor på en och samma gång. Men här kommer fem frågor med fem svar. Puss

Vad var dina matvanor när det var som värst med dina ätstörningar? Jag la till mer och mer till den förbjudna listan för var vecka som gick och åt i princip bara grönsaker när det var som värst. Orkade ingenting då. Ni anar inte hur viktigt det är för kroppen med en allsidig kost.


Har du fortfarande svårt med mat och snånt? Jag hade gärna önskat att jag kunde svara ett absolut nej på den frågan men det kan jag inte. Tankarna snurrar och det är väldigt svårt att få styr på dem och dessutom lider jag fortfarande av ångestkänslor. De som ni kan läsa om här.h


Har du haft bulimi? Jag har aldrig fått diagnosen, men samtidigt är jag är inte helt oerfaren kring ämnet.


Lite mer om din ätstörning. Hur gick det egentligen med det? Jag vet att jag borde kanske skriva ett helt inlägg om detta. Men eftersom problemen fortfarande ligger kvar är jag inte redo ännu. Jag lovar att jag skriva ett inlägg om allt en dag.


Jag har en vän som har ätstörningar och berättat det för mig. Hon får även hjälp och säger att hon vill bli frisk själv. Men jag märker ingen skillnad eller förändring. Känns som om hon bli mer och mer ledsen osv. Vad tycker du är det bästa jag kan göra för min vän? Ska jag prata med henne eller ska jag låta det vara. Jag tycker absolut att du ska prata med din vän, berätta att du är orolig för hennes hälsa och bara vill hjälpa till. Om hon inte ser riktigt frisk ut, är för smal, blek osv så säg det till henne. Jag hade aldrig insett mina problem om inte vänner och familj hade sagt till mig att mitt beteende inte var hälsosamt. Det var när en av mina närmaste vänner tog tag i mig och sa att jag inte såg frisk ut som jag över huvud taget förstod att jag hade blivit smalare.

bild


Kommentarer
Postat av: Matilda

hej, måste bara få skriva det här nu; jag tycker din blogg är ett av de mysigaste sakerna jag vet, tittar in här flera gånger om dagen, älskar dina bilder, ditt sätt att skriva, din stil helt enkelt! Ville bara säga det, ha det bra!

2012-01-12 @ 18:05:54
URL: http://mkx.blogg.se/
Postat av: Tjej

Jättefin blogg måste jag säga! Du verkar så bra. Jag känner igen mig så mycket i vad du skriver, har själv varit där. Lite kul att du är från en by utanför lund dessutom! Men ja, jag är glad att jag hittade din blogg! Hade velat känna dig.

2012-01-14 @ 19:13:43
Postat av: Tjej

Kanske ska tillägga att jag är en Kävlingetjej.

2012-01-14 @ 19:50:15
Postat av: Annie

Jättefin blogg!

Måste fråga dig som gått igenom/går igenom problemen med ätstörningar; jag har en vän som har problem med att äta, och jag har försökt få henne att söka hjälp flera gånger men det är alltid något som gör att det inte blir så. Vi är många som håller koll på henne, och hon vill bli bättre och försöker verkligen, men jag vet inte om det räcker. Kan hon komma över det utan professionell hjälp med stöd från oss andra, eller ska jag försöka få henne att träffa någon läkare eller så igen? Vad tror du?

Kram :)

2012-01-15 @ 12:29:58
URL: http://papapaparazzi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0