< -

one two three four tell me that you love me more.

Godmorgon! jag har ätit frukost i det gröna och packar nu den lilla resväskan för en helgtripp till tylösand. kommer hem i morgon igen. tills dess delar jag med mig utav svaren från senaste frågelådan. puss

vilka är dina favoritbloggar?
det måste vara Elsas, Sandras, Emmas, Sofias och Paulines.

vilka filmer får man inte missa?  Harry Potter, något med woody allen och snuten i hollywood-filmerna. Ja, jag är ju erkännt en hemlig action-älskare som ni vet.

favoritbok just nu? Himlen börjar här av Judy Nelson läste jag, som nämnt i Spanien och åh, vad fin den var!
 
tre saker som du skulle vilja göra i sommar? utöver det som står i min kallender så skulle det vara himla fint att få passa mina kusinvitaminer, fotografera massvis med syster och göra något festligt med mina vänner.
 
ungefär hur många besökare har du per dag på din blogg? det varierar verkligen jättemycket men i snitt så är ni väl 500-600 unika finingar som tittar in här var dag.
 
 
favoritlunch och middag? oj, vad svårt, jag som älskar variation. men just nu äter jag helst en god sallad med en massa goda grönsaker, lite nötter och ruccola från trädgårdslandet till lunch samt en bit bröd och till middag tycker jag grillat med tzatziki eller guacamole, en god sallad och, igen något gott bröd är finfint!

fest/hemmakväll? jag är väldigt sällan på fest, jag tycker inte om att festa allt för ofta men en lyckade fest säger jag inte nej till. men de bästa kvällarna är ju en kombinerad hemmakväll och fest som mina vänner är så bra på att ordna. 

är du spontan/planerad? jag har ett kontrollbehov som innebär att jag måste planera väldigt mycket. detta är dock något som jag nu kämpar med att få bort. så ja, jag är planerad men strävar efter att bli lite mer spontan. för min egen skull.

hur ser ditt liv ut om fem år? oj, då fyller jag tjugotre, har förhoppningsvis ett par äventyrliga år utomlands bakom mig och nyss inflyttad till en fin lägenhet i någon bra stad i sverige. där är det högt till tak och jag har en kakelugn i både sovrum och vardagsrum och ett lantligt dröm-kök. jag skriver krönikor åt någon bra tidning, har ett eget litet företag och jobbar med radio om dagarna. kanske finns det någon i min lägenhet att pussa på då också. det får vi se! 
 
bästa spotify lista? jag ska snart dela med mig av min absolut bästa sommarlista. håll ut!

bästa franska filmen? åh. jag har nog inte sätt så många franska filmer så det kan jag inte säga. men dela gärna med er av tips!

bästa konstnären? jag önskar så att jag var bättre på det där med konstnärer. jag inspireras mest utav fina illustratörer som man bara kan hitta lite varstans. just nu älskar jag det här.

varför är du så söt? 
åh, fina du. puss och tack.
 
vad tycker du om rökning & alkohol? rökning tycker jag inte värst mycket om. tåler inte lukten, tycker att den är avskyvärd. alkohol är jag däremot inte emot. jag är som sagt inte festar-typen och blir aldrig full men tycker det är fint att ta ett glas vitt då och då med mamma i kvällssolen, eller sangria vid poolen eller champange/cava när det är kalas. dock dricker jag sällan annat än vin, de få gångerna jag dricker.
 
skulle du kunna gå på bio ensam? nej jag tror inte jag skulle trivas med det. ska jag se på film ensam tycker jag mycket bättre om att kura ner mig i soffan här hemma i stället! 
 
bästa kärleksfilmen? jag är rätt dålig på sånt där, ser så sällan på kärleksfilmer. Hannah och hennes systrar är en bra på-riktigt-kärleksfilm, letters to juliett, the vow och last song är några kärleksfilmer jag sett och uppskattat. Kanske har ni något fint tips till mig?
 


hur har du lärt känna dina vänner, tex. caroline? just carro har jag lärt känna på högstadiet och så är de med de flesta av mina vänner. jag har träffat dem i skolan alltså. men sedan har jag ju fina elin som jag lärt känna via bloggen. det är så fint när man lär känna nya världsbra personer. jag älskar verkligen mina vänner, åh!
 
om du skulle vara ett djur, vilket skulle du vara och varför? en katt. det vore ett skönt, fritt, busigt och lite äventyrligt liv vilket jag tror jag skulle trivas utomordentligt bra med!

vad får dig att le? åh, den listan kan göras lång! fina personer, bra musik, söta gubbar som ber sin fru koka kaffe till dem medans det tar ett kvällsdopp efter friskis och svettis (hände i veckan, det är så fint när äldre har det bra), när jag läser någon bok jag tycker om eller fina ord från er(!!) med mera. 

vad får dig att gråta? jag gråter när jag känner alldeles för mycket på samma gång, jag gråter utav hopplöshet, när jag ser något hemskt eller väldans lyckligt på tv och så gråter jag när jag blir superutmattad. då går all luft ur mig för det minsta lilla.

vilket väder trivs du bäst i? sommarregn.
 
hur redigerar du dina bilder? och i vilket program? vanligtvis redigerar jag mina bilder i photoshop cs4 som jag har på min skoldator men eftersom jag har fått lämna in den över sommaren så redigerar jag i, det lite sämre photoshop elements 9. dock trivs jag inte alls med det programmet så framöver kan det bli en hel del oredigerat här.

vad är det bästa med sommaren? 
ingen stress, friheten och all den lediga tiden att få spendera med att göra saker som jag tycker om - sånt som gör mig glad. hur underbart är inte det egenltigen?

hur ser en perfekt sommardag ut? 
morgonkaffe på altanen, en promenad, en fömiddag på stranden, sommarsallad till lunch, hem igen, finbesök av vänner på kvällen, middag, biomys eller kanske ett kvällsdopp. tycker egentligen att det inte går att beskriva en perfekt sommardag. alla dagar är så himla fina på sitt eget vis!

vad gör du en regnig dag?
då sitter jag allra helst på altanen och lyssnar på smattret mot taket, dricker kaffe eller té, läser bra böcker, tittar på filmer på datorn, skriver och skissar. eller så möter jag en eller flera fina vänner i staden för fika/lunch, lite shopping och kanske en bio. jag har aldrig haft något emot en regnig dag. tänk vad mycket fint man kan göra!

favoritplats? 
min sommarstuga i tylösand. utan tvekan.
 
Har du några fototips att dela med dig av? mitt bästa tips är nog att hitta din egen stil. hitta ett motiv du gärna fokuserar på, såsom natur, vardagligheter, porträtt osv. var inte heller för att överdriva redigeringen lite. gör bilden till din!

Hur redigerar du dina foton så ljusa och fina?
det är en fantastisk liten funktion jag har i photoshop cs4 som heter "exposure" som av någon underlig anledning aldrig riktigt blir detsamma i andra redigeringsprogram. tyvärr.
 


vad är din favoritsmak? där måste jag nog svara salt. det är sällan jag äter något jag inte saltar lite först! annars kan jag döda för smaken av smultron. åh, sommar, sommar, sommar.
 
tycker du om sötsaker som godis, chips, kakor osv? nej, inte särkillt. jag är väldigt kräsen när det kommer till sött. som fredags-eller lördagsms äter jag allra helst fruktsallad, nötter i mängder och lite mörk choklad. om jag tar en fika med vännerna blir det oftast ett par chokladpraliner, en chokladboll eller en kanel/krademummamsnäcka.

tips på gott te såhär på sommaren? 
absolut! missa inte detta. 

vilka är de affärer du brukar köpa mest kläder i? 
HM, monki, topshop och zara är de butikerna jag allra helst handlar i. och vintage/secondhand, förståss!
 
har du några ämnen som du aldrig skulle skriva om i bloggen? jag skriver gärna inte om trasiga relationer, när jag bråkar med någon till exempel. sånt tror jag bara slutar med att någon blir sårad.
 
hur lägger man upp ett kollage man gjort från lovebasket på bloggen? Alltså bifogar som en bild till ett inlägg? (om du har mylovebasket) jag har tyvärr inte mylovebasket. alla mina collage gör jag i photoshop, puss!
 
kan du inte visa några bilder från ditt skissblock? åh, det är mest klotter och en massa små skisser tékoppar. jag tror inte de är märkvärdiga nog att visa. men kanske.
fotografier: jag

om det bästa med juni, fruktfavoriter och rosiga doftande pioner.

om en pannkaksbrunch med syster.
 

godast blev det med valnötter, russin, keso och banan. 



vi ropade högt ut imorgonluften för att det är sommar, för att vi har lov och för att vi kan äta första
målet klockan elva, mitt bland ett hav av blommande rosor och pioner. åh. puss

 
fotografi: jag

vi drömmer och räknar molntussar.

en närmare titt på mina nya skor. dock har jag, alldeles för sent upptäckt att de är lite för små så de får bli att ta dem till skomakaren för lite fix. men åh så fina de är. vagabond för sju hundralappar. puss
fotografi: jag

instagram: om spanienlivet.

Nu tänkte jag visa lite vad de som följer mig på instagram har fått se från min spanienresa. Åh, vilka underbara dagar det har varti. Och ja, även fast de sista dagarna gav mig spring i benen så saknar jag redan de varma fina dagarna. En orförglömlig resa med världens bästa Caroline och hennes familj.
 
I det som rum dom fick bli mitt hängde jag direkt upp mina bästa sommarkläder och tittade ut genom fönstret för att mötas av färgglade blommor, palmer, balkong och en blå himmel.
 
En världsgod grekisk-sallad till lunch och poolen som blev min bästa vän när termometern började stiga över trettiofem-sträcket.
 
På kvällarna tog vi en fördrink i skuggan innan vi gick ut och åt på någon favoritrestaurang. Veckans måltider kunde till exempel bestå utav tapas, indiskt eller fisk. Godast av allt var fisken och på bilden ovan ser ni mina bästa finaste Caroline.
 
Både jag och Carro är bok-fantaster så vi spenderade många timmar med en bok i handen. Jag läste tre böcker och en av dem var "Himlen börjar här" som syns ovan. Den var så bra att jag måste berätta om den i ett eget inlägg lite senare!
 
En kväll åkte vi in till staden Torrevijeja där jag åten en supergod fisk på en restaurang vid havet. Underbart.
 
Här har vi Carolien som åt spagetti-frutti di mare till huvudrätt. På andra bilden syns en kopp café solo som blev mitt standard-kaffe efter måltiderna. En liten söt kopp svart kaffe - heltenkelt!
 
Jag i favoritbikini och ruffsigt hår innan morgonpromenad. 
 
En kväll grillade vi vid poolkanten. Solsken, fin musik, bra personer och god mat är allt som behövs. Åh, åh, åh.
 
En bild på mig efter den varmaste dagen. Trettioåtta grader och jag var helt matt! På kvällen åt vi indiskt vilket var väldans gott.
 
En solig eftermiddag bjöds vi på sangria med vattenmelon och vindruvor. Caroline var fin i ny-fyndad bikini från en marknad som vi besökte första dagen.
 
Det blev midsommar och det var vi ju tvugna att fira, på vårt eget lilla vis. Jag klädde mig i vit klänning med krage och varvade hästsvansen med att bära ett nytt hårband med rosor på.
 
Även denna kvällen åt vi hemma. Det blev sill, mozzarellasallad, potatis, lax och en massa annat nästan-svenskt som vi kunde hitta. Och så firade vi med lite cava och svenska sommarmelodier, såklart. 
 
En frukost och Caroline vid poolen. En underbar resa, som sagt men nu är jag peppad på att leva livet här hemma med vänner och i sommarstugan med släkt och familj. Kameran har blivit min bästa vän och åh, jag har himla mycket att visa, så håll utkik! Hoppas ni har haft en fin start på sommarlovet? Ha det fint! Puss
foto: jag

heaven can wait we're only watching the skies.

min syster är så himla bra.
vi har umgåtts hela dagen i dag.
fotograferat och plockat bär i trädgårdslandet,
tittat i affärer och som mellis delat på hennes favorit
en vanilj-skyr med hallon, banan och valnötter
och nu gör hon margaretaflätor på mig
och vi sjunger med till favoritmelodier
coldplay, håkan hellström och fiest
precis som vi ska göra
kvällen ut.
fotografi: jag

kvällsord: om en resväska med influenser.

Jag är hemma igen
hemma från solen, poolen, värmen 
och allt det fina jag har varit med om
 
precis som jag har nämnt förut så ger alla mina resor mig något
det kan vara nya influenser
tankegångar eller viljor
 
som att vilja äta jordgubbar och baka eget bröd 
för jag har inte ätit jordgubbar på två veckor
och brödet i spanien var så torrt
 
som att vilja träffa alla vänner nu, nu, nu
och umgås på alla tänkbara mysiga vis
innomhus, eftersom det tydligen regnar här
mesthelatiden
träffas över en fika eller bio
sådant bra
 
det är fint att vara hemma
 
men ändå så saknar jag
mina elva spaniendagar redan
fastän vi mest spenderade tiden vid poolen,
på resturangen eller med en drink i kvällssolen
 
så var det så himla fint alltihop
så fint att få skratta och le
så fint att få känna sig lycklig
så fint att få känna sig fin
så fint att få njuta och äta
med modet uppe
säker och utan stress
 
jag reser, jag reser men jag kommer alltid tillbaks
och med universums största bagage.

om att dricka té en grå sommardag.

Jag läser böcker, skissar i mitt skissblock och lyssnar på sommarjazz.


Och regnet som smattrar mot rutan med samma takt som pulsen i mitt sommarhjärta.



Hur mycket får man drömma? I bland vågar jag inte drömma,
för vem vet om drömda drömmar kan bli sanna? Inte jag. Inte jag.

[förprogramerat inlägg]

andra delen sommardrömmar.

Ni berättar fint om sommar, del två.

Tumblr_lz90nwo2to1qiorbqo1_500_large

Jag ska dansa, dricka lagom med alkohol och bara njuta av att den svenska sommaren är bättre än något annat.

Jag ska arbeta fyra veckor på sjukhuset i sommar. På avdelningen där man tar hand om människors hjärtan.

Att man helt plötsligt får så mycket mer tid till att läsa.

Denna sommar ska bli den bästa sommaren. Om mindre än två veckor är jag på Hultsfred och jag tror snart att jag spricker av längtan. Sedan lämnar jag denna ångestfyllda stad och far hem till västkusten där jag ska doppa fötterna i havet, pussa på kattungarna som just nu sparkar i min katts mage och spendera tid med mina saknade vänner. När det blir Augusti fyller jag arton och firar med att åka till Kroatien en vecka med min fina vän, och när sommaren tar sina sista andetag åker jag och min syster till Stockholm för att se Coldplay. Jag har nog aldrig längtat såhär mycket till sommaren.

Jag tar studenten om 12 dagar, kan knappt förstå det. Veckorna och dagarna går så himla fort, åh. Den här sommaren kommer bli bra, jag och min pojkvän får snart vår lägenhet. Så himla underbart.

♥ Min sommar kommer inte kännas som någon tidigare. Det blir den första sommaren av total frihet. Om en vecka börjar livet, om en vecka är det upp till mig vad som väntar härnäst. Jag kan knappt vänta på att skolan ska ta slut, känner mig så färdig och så redo och så rädd. Den sjunde juni behöver bara infinna sig och sen är jag på väg!

Tumblr_m39cdlldtc1rpt2juo1_500_large

♥ På sommaren får jag hänga med honom flera veckor i rad. Redan när jag var fem var det det jag längtade mest efter. Flera veckor av badande, glassätande, cyklande, luftgevärsskjutande och skogspromenader. Det är sommar.

Jag ska åka jättemycket longboard, bada så mycket att jag tröttnar, umgås med mina finaste vänner och supa mig full och hångla med finaste killen. Jag ska dansa även fast jag hatar att dansa, jag ska skratta och inte ägna en tanke åt skoljäveln. Bara en vecka kvar nu!!!!

Vill springa omkring på stan, äta glass, sova tills klockan visar mitt på dagen, sola och bli brun, träffa Honom, nån jag redan har i kikaren men inte hinner lära känna.

Stadens mest populära kör hade sin sista konsert i helgen. När de sjöng "Nu grönskar det" i fyra olika stämmor var jag nära till tårar. Himlar vad fint det var!

Tumblr_m5ketafhcc1qieq9mo1_500_large

Förra sommaren lärde jag känna världens bästa kille som jag av en ren slump stötte på överallt och hela tiden under förra årets skolavslutningskväll.
nu, snart ett år senare, är han det finaste jag vet och jag är så kär och känner så mycket att jag bryter ihop hela tiden. och i torsdagsnatt satt jag i gräset på campingområdet på siestafestivalen, omringad utav flera tusen personer, och kunde inte tänka på annat än honom när han var i andra sidan luren och ville att jag skulle säga precis vad jag tänkte på. "Jag vill bara lägga mig ner på marken och dö så kär som jag är i dig" sa jag och så pirrade det i exakt hela kroppen.

Jag har precis fått upp ögonen för en väldans söt kille. Vi har precis varit på samma resa och jag kunde inte riktigt hålla mig borta från att titta lite på honom i smyg, medans jag hoppades att ingen såg. Ibland tittade han på mig också, men feg som jag är vände jag bort blicken. Jag kunde inte riktigt låta bli att fantisera om att de en dag ska bli vi. Det pirrar redan så där härligt i magen. Till hösten börjar vi i samma skola, jag längtar redan...
Men innan dess ska jag njuta av sommaren!

kom precis hem från siesta. jag har kramat folk från bästa urban cone, dansat till maskinen och haft det bäst.

Jag ska också till kroatien, om 9 dagar! :) har aldrig varit där .. så det bli sååå spännande att få se ett nytt land!


om ljusa vita moln och sådär.

Medan jag lever livet i Spanien tänkte jag att ni kan få se lite mer utav vad som har hänt på min instagram den senaste tiden, där jag heter hannahstone_ för de som inte vet. Ha det fint! Puss



En sommarlovsmorgon i mitt bästa nattlinne från monki, med svtplay, serierna i morgontidningen och min katt Molly som frukostsällskap.



Här om dagen fann jag årets första smultron i mitt trägårdsland. Glädjerop och höga hopp, åh! För mig är smultron nämligen en av sommarens godaste.



Jag som är mer av en kaffe-tjej än té-typen har väldans svårt att hitta ett té gillar men nu! Kobbs sörgårdsté ÄR Det godaste jag vet. Så sommrigt och fint. Bild två visar min skolavslutningsfrukost i form av kiwi, knäcke med ost och yoghurt, müsli och sommarbär.



Här ser ni en tydligare bild på vad jag införskaffade i torsdags. Vagabondskor som möjligen är lite för små, clubmasters från rayban och ett gäng bra böcker samt en novell som jag lånat på bibleoteket.



Att vara så galet lycklig för att man har sommarlov. Undra vilka äventyr ska jag få vara med om? Tanken. Den är så himla pännande fast samtidigt lite pirrig och smått vemodig. Åh.



Min katt Charlie och mina bästa superscones som ni fick receptet på här om dagen. Om det är någon som
har provat receptet får ni gärna dela med er om vad som tycks. Tusen kramar!

[bild: jag]


något fint om sommar.

För ett par veckor sedan bad jag er berätta något fint om sommar och här kommer första delen! Det här är typiskt sådant som bara måste läsas när livet känns lite ömt eller oinspirerande. Fantastisk fin läsning som jag tackar er så himla himla mycket för. Åh. Ha det fint! Puss

Tumblr_m5imrbnvk21qieq9mo1_500_large

Min pojkvän har åkt till Siesta, vi kramades hejdå i 10 minuter. Har nu sovit en natt ensam. Två kvar. Det är jobbigt. Men gud vad jag längtar tills jag är i hans famn i igen, det kommer vara så himla bra och sommaren tillsammans med honom kommer vara ännu bättre. 2 semestrar tillsammans, mmmmm...

I februari flyttade jag från Åland till Göteborg, jag hade tagit studenten 9 månader tidigare och precis sagt upp mig från mina jobb för att jag ville göra något nytt.
Sen dess har jag improviserat lite, älskat Göteborg och varit så himla glad över att jag vågade flytta helt själv utan att ha någon skola eller jobb att komma till.
Nu har jag i alla fall bokat tågbiljetter hem över sommaren, och det ska bli SÅ ROLIGT att träffa alla mina vänner igen. Vi blev så otroligt nära varandra under gymnasietiden att det känns konstigt att inte umgås dagar och nätter igenom jämt. Men i sommar, då är det dags!

26/5 skrev jag i min anteckningsbok:
"med bon ivers toner i öronen på väg hem efter bästa yogaklassen på länge. Solhälsning i solen med bara fötter i gräset under klarblå himmel. Äppelblommen över oss och sommarvind på min kind. Nu barbent på väg hem. Känner mig inte så stressad längre. Det är faktiskt inte långt kvar nu. Det sista går snabbt och för varje dag som går, varje timme, varje minut känner jag mig friare. Fri från mörkret fri till sommar och sol och brunbrända ben."

Förra fredagen träffade jag pojken, pojken som jag bara har pratat i två veckor och den 25 maj bestämde vi för att träffas. Mitt hjärta slog så många slag på de sekunderna när jag satt på spårvagnen till honom. När jag gick av så satt han där i gräset, kanske fem meter bort, han var på riktigt, han är verklig. Han satt och rökte med sin svarta hatt på huvudet och barfota var han också. Han gav mig en blomma efter vi hade kramats. Tre timmar senare efter ha gått på promenad, druckit rödvin på golvet, dansat till sigur ros och pratat med fulla människor så låg vi i sängen. Vi hade planerat några dagar innan att vi skulle se på filmer som är så tjejiga som möjligt samt filmer som var så sorgliga så man satt och grät. Tyvärr hann vi inte se några av filmerna för efter två minuter av första filmen så låg han bakom mig, väldigt nära och pussade min nacke. Tre minuter senare så låg vi och hånglade hela natten, tills natten blev dag och vi hånglade.

om tre veckor befinner jag mig hos honom igen, ensam i hans lägenhet tillsammans med honom. Hela sommaren ska jag vara med honom och mitt hjärta exploderar snart av lycka och längtan efter honom. Sen blir det även hultsfred, kent, way out west, popaganda och bob hund. Hjärtat dansar vidare, åh

 

Tumblr_m5impgzrca1qieq9mo1_500_large

 

I sommar ska jag leva, bara vara, och hitta tillbaka till mig själv. Känner att jag blir en helt annan person när all ångest över plugg hänger över mig. I sommar ska jag göra allt det där man aldrig hinner med annars.

 

Det här kommer bli första sommaren på två år som jag är singel och det känns lite avigt. Det är som att jag vill ställa mig frågan: "Hur GÖR man?" För nu blir det inte något av att umgås med honom eller hans underbara vänner, att åka till hans farmor och farfars gård, inte bada tillsammans, inte gå på sena sommarpromenader och hålla hand, inte anpassa alla planer efter honom. För nu finns det inget vi längre, utan bara ett jag.

Samtidigt så känner jag mig så glad och fri. Efter så många komplikationer som vi hade den senaste tiden är det skönt att bara kunna tänka på sig själv. För, i sommar så ska jag bara njuta. Jag ska umgås med min familj, mina vänner och kanske fara på någon festival. Och kanske så har jag chans på ett roligt jobb också. Ja, den här sommaren kanske kommer bli underbar ändå. Trots att jag tar några ensamma vinglandes steg, som en nyfödd kalv, ut i det varma okända. Jag börjar sakta lära mig att leva själv, trots smärtan som ibland infinner sig. men det är ju okej, trots allt.

 

I sommar ska jag njuta. Njuta av att vara ledig (förhoppningsvis) kunna gå i tunna kläder och bada. Njuta av varje sista dag innan jag lämnar mitt hem, mina vänner och min familj för att bege mig ut i världen på äventyr som utbytesstudent.

 

Första sommaren utan mitt ex efter två år, men kanske med en annan. Vem vet. Jag ska i alla fall njuta av att kunna göra precis det jag vill, umgås med mina kompisar spontant och bara vara jag. Det ska jag göra, ta hand om mig själv, må bra och bara vara. Och om jag har turen med mig och det blir jag och den andra, så kommer jag vara superlycklig. Att känne hela kroppen pirra av lycka. Det vill jag den här sommaren.

Sedan vill jag känna att jag är bra, att det är okej att vara lycklig. Att det är okej att jag är jag. Och den här killen får mig att känna så, han får mig att känna alla de saker som jag har saknat i mitt liv. Åh vad jag är kär!

 

Tumblr_m4e96izyoy1r7ux7ho1_500_large

 

I sommar ska jag åka till Rom med bästa mamma och bara äta massa pasta och pizza och se kolosseum och såna grejer. Kommer bli så himla kul! Så ska jag också se Timbuktu och Svenska björnstammen och förhopningsvis några andra live!
Hoppas även på lite sommarförälskelse och varma kyssar. Eller snarare hoppas jag att min nuvarande förälskelse skulle öppna sina ögon och se hur mycket jag vill ha honom.

 

Jag ska åka uppåt landet till Norge och vandra bland berg och dalar och tälta, bara njuta av livet!

 

Njuta och framförallt leva som om dagen vore den sista. Alltså tänja på gränserna och göra allt som är lite förbjudet.

 

I sommar kommer jag för första gången besöka min fina pojkes hemstad. Han flyttade hit för att plugga och nu ska jag flytta till hans hem. Hör här. Hans hem är venedig. VENEDIG. Jag och mina drömmars pojke kommer bo på en vindsvåning 100 meter från marcusplatsen. Jag dör.
Jag kommer arbeta i en affär där de säljer block och pennor. Han kommer arbeta på ett museum. Jag ska i sommar starta mitt drömliv. ÅHÅHÅHHÅHÅHÅÅHÅHÅH.
Jag vet att det är vågat. Jag har aldrig varit i Venedig innan, men jag älskar verkligen honom av hela mitt hjärta och jag känner att detta är det jag har väntat på. Ursäkta, men jag ska bara gå och dö av lycka nu.

 

Jag slutar nian och i sommar ska jag bara leva livet innan gymnasiet börjar. Festa, grillkvällar och viktigast av allt: ska vara med pojken jag tycker så mycket om. Han är snart min, tror jag, för häromdagen sa han att han tyckte om mig. Jag är lyckligast just nu, 2 veckor kvar tills mitt liv börjar.

 

Om två veckor tar jag studenten. Fram till dess ska jag leva, leva, leva. Dansa till solen går upp, äta frukost på en filt med finaste vännerna och prata om framtiden. Jag planerar att fortsätta sommaren likadant, utan måsten och med solstrålar i ansiktet.

[bild: weheartit]

om frågor och att flyga.

 

I dag åker jag på en elva dagar lång och fin resa med min vän Caroline och hennes familj till Spanien. Jag har aldrig varit där förut och är så himla pepp! Under tiden har jag skapat ett gäng förprogramerade inlägg för er att ta del avm en först tänkte jag börja med att öppna frågelådan. Fråga vad ni vill och ha det så himla fint! Puss

[bild: jag]

 


om sommriga superscones.

I morse gjorde jag mina bästa superscones till frukost. De är så bra för de är fyllda med fullkorn, söta torkade blåbär, aprikoser och solrosfrön, smakar himlans gott och tar dessutom bara tio minuter i ugnen. Kalas!
 

Ingredienser:

3 dl vetemjöl special
2 dl grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
2 dl fiberhavregryn
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 dl mjölk
50 gram smör
1 dl solrosfrön
1 dl hackade, torkade aprikoser
1 näve torkade blåbär

Mina superscones gör du såhär:

Sätt ugnen på 250 grader, förbered en plåt med bakplåtspapper och ta fram en lite större bunke. Börja med de torra ingredienserna, inklusive solrosfrön, torkade aprikoser och blåbär. Tillsätt sedan mjölken och rör om ordentligt. Du kan använda vilken typ av mjölk du vill. Själv använde jag 3 dl lättmjölk och 1 dl havremjölk. Värm 50 gram smör i mikron, i ungefär 1 minut och tillsätt till smeten.
Forma cirka 6 st runda kakor och toppa med lite havregryn och pumpafrön som dekoration. Sätt in dem i mitten utav ugnen i 10-12 minuter. Ät dem med en skiva favoritost och njut!
[bild: jag]

om sommarklassiker.

I dag fick jag äntligen, äntligen sommarlov! Det har jag firat med att klä mig i min blommiga byxdress som
jag fyndat för tre guldpengar på loppis. För att fira lite extra har jag även gått och köpt mig ett par klassiska sommarfavoriter. Ett par solglasögon, clubmasters från rayban och loafers från vagabond. Åh, nu är jag redo
för sommriga dagar i staden. Ha det fint! Puss
[bild: jag]

så ska jag vara lycklig och strunta i om det gör ont för det får det göra i bland.


Onsdagsfrukost i form av tunnbrödsskivor med tomat och kalkon samt ost och gurka. I skålen har jag
fil med kanel, valnötter, pumpafrön, torkade blåbär, färska blåbär och hallon. Puss
[bild: jag]

om flygplatskaffe, en blommig byxdress och morgontimmar.


Tisdag och tänkte jag att det var på tiden att visa lite vad som har hänt på min instagram den senaste tiden. Vi börjar någon vecka tillbaka då jag, pappa och hans bror reste till kroatien över helgen. Mötte morgonen på starbucks och brände tungan på alldeles för varmt kaffe.


Väl framme i kroatien såg det lite ut såhär. Det är så himla mysigt och fint där, ni anar inte.


Vi lunchade och drack kaffe på favoritrestaurangen Tomato.


Och jag bar min nya, loppis-fyndade byxdress mest hela tiden. Ni ska få se en bättre bild senare.


Lyxmiddag följt av en fin promenad som avslut på kvällen.


När jag kom hem från kroatien tyckte jag Sverige var bedrövligt kallt och jag åt en värmande god gröt med äpple och valnötter till frukost. På andra bilden visar jag min nya klocka som jag är så förälskad i!


I fredags var jag ledig från skolan och tog en morgonpromenad i soligt regn. Lunchade makrill, avokado, keso och sallad samt ett knäckebröd medan jag tittade på mysig film tillsammans med min fina syster.


Ett mellanmål och ett morgonfotografi från helgen.


Och till sist min katt molly som gosar med mammas ben samt en bild från i dag då jag bland annat åt grapefrukt till frukost. Gott gott. Är ledig förresten, och har en sådan utomordentligt bra dag! Åh, ha det fint! Puss

[instagram: hannahstone_]

sail away, on clouds, in the sky.

I dag går jag klädd i spetsklänning från monki, ryggsäck från Indiska, shopper från topshop, skor från novita/håkanssons och loppis-fyndad jeansjacka och klocka, nya båda två.



Min måndag har varit en sådan himla fin dag. Jag slutade redan vid tio och mötte sedan upp Elin, gick i
stan och letade studentpresent, lunchade på hennes skola och tog bussen till mig där vi skrattade åt detta,
åt frukt och njöt av att det alldeles snart är sommarlov. Åh, ha det fint! Puss
[bild: jag]

där jag känner mig lugn, där jag känner mig jag.


Åh, sköna söndag. Förutom att ha tränat med mamma och ätit lunch med familjen nere i köket har jag i princip spenderat dagen i mitt rum. Så, därför tänkte jag vis er just det! Mitt rum alltså. Här kan jag verkligen känna mig
som - och till och med se - mig själv.


Min säng är 1,40 stor och perfekt när jag har vänner som sover över. Vi kan ligga bredvid varandra eller skavfötters och prata hela natten. Överkastet är nytt och kommer från indiska, kudden är från gant och mina påslakan har jag hämtat från sommarstugan.



Min favorithylla. Tavlan köpte jag i går på en loppis i malmö för en tia. Så himla fin, det är inte klokt! Skorna köpte jag förra sommaren och passar bättre som prydnad på en hylla än på mina fötter, tidningarna är en samling teenvouge och kopparna kommer fån Åhléns.


Såhär ser det ut bredvid sängen. En liten bokhylla fullproppad med böcker, lådor, halva min samling ELLE och hela min samling "tvillingarna på sweet valley high-böcker". Taklampan är den som jag visat i ett videoinlägg för länge sedan, köpt på myrorna för fem guldpengar. Mitt bästa fynd.


Bokhylla nummer två. Här ser ni mina tre muminmuggar, två londonbussar, receptbok, tidningar och de brickor från lagerhaus min frukost brukar synas på.



Mitt skrivbord som så perfekt står under fönstret. Så skönt att få se ut över byn när jag sitter och pysslar, i stället för
att se in i en vägg. I fönstret står min lexington-mugg, en "keep calm and carry on"-bok och en penguinbok. På bilden precis här ovan syns min bästa musmatta jag har haft sedan urminnes tider och ännu har kvar, fastän jag inte använder mig utav en datormus.


Och ovan på mitt skivbord står, förutom en lampa, en plåtburk med pennor, en dator och en spargris ytterligare ett
par av gårdagens loppis-fynd! En väldans liten plåburk med ett skepp som motiv och ytterligare en fin liten burk med blommor. Jag älskar att fynda små och söta brukar på loppis och secondhand-butiker.



Ovanpå bokhyllan ligger även min lilla samling kokböcker. Jag har alltid tyckt om att pyssla i hop recept och tycker faktiskt att det är är väldigt kul att laga mat. Nu, när jag äntligen vågar bryta mig från dumma regler om vad man får och inte får äta har jag plockar fram böckerna igen. Min soffa är den skönaste jag vet. Kudden med rosen på är gjort utav ett broderi som mamma sytt när hon var liten, det är så fint att få ha den.


Och till sist; min ljuslykta. Mitt rum vitt och ljust och i stället för att måla väggar och ha färgglada möbler låter jag mina prylar, böcker och lådor ge färg och personlighet och åh, jag älskar att ha det så. Jag blir lugn av det vita och glad av alla mina fina prylar. Ha en fin söndag! Puss och kram
[bild: jag]

när jag var i kroatien och drömde alldeles för mycket.


Kroatien. Balkongfrukost i långkläning och ruffsigt hår. Bläddrar i tidningar och drickar dubbla
koppar kaffe till havsbris och fiskmåsskri.

Gick ut på en liten joggingtur med Martin, pappas bror alltså. Avslutade rundan med ett dopp i havet.
Satt länge på klippan, dagdrömde och filosoferade innan jag gick hem för att duscha och
torka mig i solen med en gammal vintage-tonnårsbok på balkongen.



Att äta en något för liten lunch och  promenera bland pastellfärgade hus och
rosenbuskar klädd i min bästa nya byxdress.


Vi åkte på utflykt till Porec. Vi som är jag, pappa och Martin.


Och jag blir förälskad i en butik med sjömanskepsar och mösser av olika slag. Skepp o hoj!

Utsikten från ett café och ett plommon, som aldrig smakat så gott som där och då.
[bilder: jag]

om vilda sommarvindar genom mitt fönster.



Dagens frukost i form av lingongrova med ägg, kaviar och dill samt en liten skål med müsli
och havremjölk toppat med jordgubbar och en halv banan. Puss!
[bild: jag]

en sommarlista.


Tumblr_m24guxgveu1r0i9t4o1_500_large

I sommar ska jag måla, skriva och fotografera - minst varje dag. Det var i början på april som jag spontanköpte akvarellfärg, penslar och skissblock i en liten butik och nu har jag lagt till lyckan att teckna till min lista av små kreativa saker som gör mig glad. Sedan ska jag till Spanien med Caroline, festivala på Way Out West och leva sommarstugeliv också. Snart börjar det, åh.

Bästa med sommaren är friheten att göra precis vad helst jag vill och att jag har tiden, tiden att vila, sova ut, andas ut. Ingen mer stress eller press. Det finns så mycket fint med sommaren egentligen och kanske skulle jag göra ett helt inlägg om det någon dag?

Sämsta med sommaren är ... Finns det något egentligen? Åh, nej jag kan inte komma på något så jag låter det vara.

Bästa sommarsysslan
kanske är det bästa sitta på altanen. Att umgås med mina fina, spela kort och dricka gott, läsa bok under smattrande sommarregn, rita, skriva eller filosofera till mysig stämningsmusik. Sånt fint.

Tumblr_m56tqaj1kg1qieq9mo1_500_large

Ultimata sommarklädseln
är en slapp klänning, tunn och fin eller en byxdress. Så himla bra plagg. Och i sommar skulle jag vilja bära en halm(eller är det kanske strå-?) hatt också. Jag vet inte om det klär mig, det återstå att se men jag tycker det kan vara så väldans fint och dessutom skönt att få lite skugga över ett solhett ansikte en varm sommarkväll.

Drömsommarresan
går till New York, Paris eller Tokyo. Men helst inte på sommaren för då tycker jag faktiskt himla mycket om att vara här i Sverige.

Finaste sommarminnet
...åh det är inte just ett utan alla de små minnen från mitt sommarstugeliv när jag var ganska så liten. Jag spenderade mina morgnar med dagdrömmande i överslafen i min våningsäng. Tänkte på pojkar som jag ville skulle hålla min hand och spännande kärlekshistorier jag läst i böckerna jag köpt på emmaus eller myrorna för en tia. Norah Jones musiken när gäster kom på besök och mamma som alltid bjöd på tacochips och salsa. Hamnfestivalen i Halmstad, fika med mormor och morfar, barfota fötter på ett kallt snabbköpsgolv och piknick på stranden där vi stannade hela dagen, vindsurfade, badade, jag lekte sjöljungfru och köpte vi trollis-glass av glassvagnen som rullade förbi på stranden lite då och då.

Bästa platsen på sommaren är stugan i Tylösand. Utan tvekan.

580590_363294000372937_100000770213204_929254_1942832399_n_large

Godaste glassmaken
eftersom jag är lite smått laktoskänslig så äter jag inte så mycket glass längre. Det är faktiskt inte en favorit. Så ge mig en vattenmelon i stället och en puss på kinden så blir jag minst lika nöjd!

Morgondagens sommarsysslor
jag är ledig och ska passa på att sova lite extra och äta frukost i min pyjamas. Gärna i mitt fönster eller på verandan och lyssna på mammas sommriga Svante Thureson-skivor. Kanske gå en promenad och sedan kanske möta upp en fin vän för lite vardagsshopping innan jag spenderar kvällen med grillning hemma, här med min familj.

På midsommar
kommer jag befinna mig i Spanien. Men när jag kommer hem ska jag ta igen och lyssna på sommarvisor, bära krans i håret, plocka sju blommor att lägga under kudden och äta massvis av sill och annan midsommarmat som jag älskar.

Om jag var en blomma skulle jag vara
en prästkrage. De är ju så himla fina.

Tumblr_lmu5hal72z1qzik7io1_500_large

Småstäder jag vill besöka i sommar ...det skulle vara fint att upptäcka i skåne lite mer. Med mitt skånetrafiken-sommarkort åker jag bland annat till (förutom malmö och bästa lund så klart) båstad och Helsingborg helt gratis och det skulle vara väldans fint att ta med sig ett gäng vänner till en mysig stad, sitta på fik, luncha, titta i små butiker och bara ha det allmänt fint. Annars så befinner jag mig nog i Halmstadstrakterna för det mesta.

Bästa sommardoften
nygrillat, saltvattenshår, små skörder från trädgårdslandet och varm asfalt efter sommarregn.

Den här sommaren kommer bli
och åh, jag insåg igår att den här sommaren, den kommer nog bli den
bästa i mitt liv.    //lista härifrån.
[bildkällor]

vi ser ut över berg och dal och känner oändligheten.





Kroatien del 2. // om en kaffepaus i Motovun.
[foto:jag/pappa]

flummiga ord om juni.

Det är tisdag och junikväll. Det är redan juni. Tiden går så ofantligt fort och jag tror inte riktigt att jag hänger med. Så jag måste stanna upp för en sekund och andas in, andas ut, få lite luft och inse vad tiden har gett mig.

 

4635500767_53bc3a1cbf_z_large

 

Fem över sex, jag har precis ätit lite hopplock till kvällsmat och ska snart cykla till stranden för att träna lite friskis och svettis. Första gången ute för i år.

 

Jag minns för ett år sedan då jag, precis som i dag invigde juniträningen. Jag hade slutat paddla och var mitt inuti ett hets-tänk som kretsade kring dieter, att jag-måste-måste-gå-ner-i-vikt, sommardrömmar och kärlek. Vilken vilsen själ jag var då. Sommaren snurrade fort och i oktober snöade jag bort. Ätstörningarna tog över alla mina tankar och när jag, i november beslutade mig för att ta tag i alltet så visste jag att det var en tuff tid jag hade framför mig. Jag hoppades på att vara ganska så okej vid nyår, naiv var det jag var. I stället har det tagit fram till nu för mig att förstå att det faktiskt var himla länge sedan det var sådär jag-orkar-inte-mer-gråter-kvällen-ut-jobbigt. Och visst har det varit ett par dagar i slutet av maj då jag tappat fotfästet och fallit handlöst till marken. Jag skadade mig, men bara öppna sår och inga brutna ben.

 

Tumblr_lirxjtxexh1qebvymo1_400_large

 

I dag är jag förvirrad. Något inuti mig snurrar runt och jag tror det är ett litet bråk mellan min djävul, min ätstörningsdjävul som inte vill ge upp och min själ, den starka Hannah som håller hårt om mig och skriker, precis som hon har gjort så länge. ”Ge inte upp! Ge inte upp!”. De har bråkat länge nu men det har inte riktigt känt som nu. Innan har han varit den starka. Han har sårat mig innan själen hunnit rädda. Men nu, nu känns mest bara lite ovist. För själen är den starka. Jag är den starka. Och det känns så himla skönt.

 

Så jag vinner bråket i dag. Och i morgon med. Och framöver ska jag leva på det faktum att jag kan om jag vill och om jag ser det fina i vardagen. Som att jag är jag och ingen annan, som björklöven utanför mitt fönster och min ljuslykta i fönsterkarmen, min nya loppisfyndade klocka och mina bästa skor, mina fina vänner som skickar peppande sms och planerar in roliga ting för att de vill ha just mig med sig, mormor och morfar och det lilla brev jag ska skicka som jag vet att de kommer bli så glad för, sommarlov om åtta dagar, jordgubbar, fina kläder, fotografier och ni som skriver så galet fina ord som ger mig lyckorus och hjärtklapningar. Så nu ska jag hoppa på mammas slitna damcykel och cykla mot stranden, kanske våga mig på ett dopp i det blå och sedan möta upp en vän för att äta annanas, dricka skärgårdsté och prata sommarplaner hela kvällen.

 

Tumblr_llq7qzkh5o1qacmz1o1_500_large

 

”Åh är inte livet fint ändå? ”Säger jag till själen som precis då vinner över djävulen.

[bildkälla]


om kroatien & mina små visioner.


Del 1/ Nytt och fint till håret som jag blir lycklig av att bära och en balkongfrukost
med jordgubbar, müsli, macka och apelsiner i stället för jouice.
[bild: jag]

tankar, kaffe, balkonghäng, salta bad & flummiga konversationer.





Jag är hemma från Kroatien, vårat lilla hus i Novigrad.
Trött men lycklig och fylld av tankar och fina minnen och åh, godnatt.
[bildi: pappa/jag]

RSS 2.0