< -

om sista novembers alla drömmar.

frågelåda del 2.

 

341781059190600709_gtawpg2n_c_large

 

kan du inte tipsa om bra julfilmer? absolut! ensam hemma 1, the holiday, love actually, it's a wonderful life (1946), miraklet i new york, national lampoons chirstmas vacation och grinchen är fina måsten som passar alla!

 

hur ser den bästa jultoppingen på gröten ut? om det är risgrynsgröten du syftar på äter jag den alltid med mandlar, russin, kanel och lite mjölk. om det är havregynsgröten så har jag faktiskt inte ätit det på himlans länge men jag skulle nog säga att kanel, mjölk, rivet äpple och russin passar fint sähär års!

 

kan du inte lägga upp en bild på din söta och mystiske pojkvän? det kommer nog snart ska du se! 

 

har du och Benjamin pratat något om hur ni ska fira jul tillsammans? han åker till stockholm strax innan jul och jag åker till halmstad som vanligt så vi tänker nog ha någon glögg-och-julfilmskväll lite tidigare då vi byter julklappar och myser så mycket det bara går. fint!

 

og hvordan møter man en sånn fin som benjamin? min karta på det skulle nog vara att först stiga upp för självförtroende berget och bli nöjd sin egen bästa vän. sedan så kommer han dyka upp från ingenstans och vända din värld upp och ner. det kommer vara omtumlande och läskigt men samtidigt så himla underbart. men kom i håg att du måste älska dig själv först innan någon annan gör det.

 

har för mig att du går LBS. Stämmer det, om sådant är fallet : jag har funderat på skolan och ska gå på öppet hus snart, men vad tycker du om den? vad är det bästa/ sämsta med den? jag funderar att gå foto, vet du något om den ? precis! jag gå på LBS och jag trivs så galet bra här. det är en avslappnad och skön skola där alla ser helt olika ut men kommer så himla bra överrens tack vare media-intresset. här tar man av skorna i hallen och lämnar klassrummet för att ta en kaffepaus i sofforna. här finns lärare som hjälper och förtstår och är nördigt kära i sina ämnen. vilket är fantastiskt bra! jag går inriktning grafisk design som tyvärr inte finns i nya systemet. däremot har jag vänner som går foto och älskar det. rekiomenderas starkt. det enda jag kan komma på som kan ses som negativt för vissa är att det är ganska flumigt, mycket att göra på dagarna i stället för att ha mycket läxor.

 

Tumblr_m8fbgfzsab1r7kl2uo1_500_large

 

vad ska man göra om man haft bra betyg men som nu blir sämre och sämre för att man inte orkar plugga längre även fast man sätter av tid till det? som nämnt i frågelåda ett så är det här mitt bästa tips: gör en liten plugg-plan på hur mycket du ska plugga per dag/vecka och vad. försök att inte ta mer tid än vad som behövs. sedan gör du en liten ta-hand-om-mig-plan där du planerar när du ska hitta på må-bra saker! det kan till exempel vara en mysig fika, tv-tid, en promenad, en stund att titta bland bloggar eller ett tillfälle att klä dig i förkläde, slå på någon inspirerande podcast och baka något du tycker om. detta är vad jag kallar att ha balans i vardagen.

 

kaffe eller te? vilket är favorit smaken (te alltså)? båda är gott men jag blir väldigt påverkad av koffeinet så jag väljer te varje gång! min favoritsmak i är icas egna julte, svart som är den perfekta kombinationen såhär års.

 

tor du på gud? det där är en fråga jag ofta undviker att svara på eftersom jag vet att det är ett starkt ämne för många.dock, jag hoppade av min konfirmation och har aldrig känt behovet av att ha en tro.

 

vilken färg är det på din tandborste? rosa!

 

julklappstips till mamman? jag vet inte hur det är med din mamma men när jag ska köpa något till mamma hamnar jag nästan alltid på indiska. där finns allt från fina glas och tekoppar till kuddar, ljuslyktor och smycken. det är i alla fall sådant som min mamma blir glad av. ett svartvitt fotografi är också ett bra tips!

 

vad önskar du dig till jul? det lär bli lite favoritporslin, mysplagg, pennor och annat till mina illustrationer samt lite böcker att rädda mig ur vintermörkret. ett collage kommer snart!

 

jag har tänkt lite på en sak. vet du vad som gör dig med din blogg extra speciell? det är att du ser varenda en av dina läsare (om du förstår hur jag menar). åh vad fint. tusen tack! jag försöker låta bloggen vara den dagbok jag tittar tillbaka i när jag vill se hur livet såg. jag vill veta vad jag kände och vad som hände och jag hoppas att det fina speglar av sig. samt att mina problemlösningar hjälper andra som hamnar i samma situation. som ätstörningar till exempel. jag hade gärna haft någon erfaren som gett mig lite enkla varagstips i stället för en vuxen och påläst. jag ser dessutom alla ni fina magiska personer som tittar in här som mina nära vänner. vi har inga hemligheter för varandra och hjälper varandra genom vått och tort. ungefär så. puss!

 

Tumblr_mb3de3ovwt1qze8quo1_1280_large 

kan du inte lägga upp en bild på din söta och mystiske pojkvän? åh, det kommer snart ska du se!

 

vad önskar du dig till jul? det lär bli lite favoritporslin, mysplagg, pennor och annat till mina illustrationer samt lite böcker att rädda mig ur vintermörkret. ett collage kommer snart!

vilket är ditt favorit program/serie på tv just nu? just nu tittar jag inte särskillt mycket på tv. jag är i en åsdan där mellanperiod där jag väntar på att något spännande ska dyka upp i rutan. men snart börjar de klassiska mat- och inredningsprogramen med julspecial som jag brurkar se! och på lördag är det ju julkallendern som jag tänkte följa. precis som varje år.

 

jag har haft en ätstörning och den vill inte riktigt ge sig av.. grejen är den att jag inte vill bli smalare längre, jag har accepterat att jag ser ut som jag gör. men jag gillar inte att äta, mår illa av mat. vet du något bra sätt att få upp aptitet på? för jag vill inte gå ner mer i vikt.. först och främst: heja dig! åh, vad du är stark! mitt tips är att pröva dig fram tills du hittar något du tycker är gott. börja med något som käns bekvämt. allt från en morot till filmjölk. så småningom vågar du prova nya saker och kanske hittar du till och med en favoriträtt! något jag gjorde i början var att lukta mig fram till vad jag var sugen på. det låter underligt men det är väldans hjälpsamt. tänk på mat som ett bränsle. du behöver det för att orka med vardagen. med det i tanken blir allt lättare!

 

skriver din lilla syster också? inte för tillfället. men kolla in henne på instagram! där heter hon @jennyerikamatilda.

 

vad läser du för bok just nu? 
just nu läser jag ingen bok men tänkte börja på harry potter-serien som jag, otroligt nog inte har läst! passar allldeles utmärkt i decembertider dessutom. vintermagi.

 
ph: weheartit.com

snöfallsmagi, när kommer du hit?

i dag började jag min morgon med frukost i from av risgrynsgröt med kanel, mandlar, russin och lite mjölk. äter den med mumin-sked och jul-pyntad mon amie-kopp! på önskellistan kommer definitivt mer poslin ur mon amie-serien stå med. så underbar fint vilken tid om året det än är! åh. ha det fint! puss
fotografi: jag

det kanske är is på gatorna men i mitt hjärta brinner en brasa varm.


onsdag. och jag har en ny klänning! en smaragdgrön spetsdröm från hm som jag tycker den passar utomordentligt bra såhär i juletider! halbandet mitt är en favorit från accessorize. i dag dricker jag julte med han som jag alltid saknar och äter risgrynsgröt framför the holiday med min bästa syster. snart är det första december. jag kan knappt vänta. åh, ha det fint! puss
fotografi: jag

om universums bästa pepparkakor.

i helgen var jag som sagt hos min mormor och morfar på det årliga pepparkaksbaket som jag längtat efter! förutom familjen och min mormor och morfar var även mina underbara småkusiner där. här följer lite vykort från den mysigaste helgen jag varit med
om på länge, länge. tänk vad fint att få umgås med så många favoritpersoner på samma gång! åh.
 

efter att ha skålat in mormors nya växthus, busat runt i trädgården (dansa runt första granen), tuggat morfars goda smördegs-
och-oststicks och drömt oss bort bland julaftonsminnen gick vi in för att starta baket. jag klädde mig som alltid i strumpbyxor
och de varmaste utav sockar. 


fina mamma hade investerat i bästa formarna. förutom änglar, bockar och hjärtan fick även lilla my, mumin och muminmamman vara med och trängas på plåtarna. kalas! tyckte både jag och småkusinerna.


under helgen hann jag äta mänger av clementiner och åh, hur kan något dofta så mycket jul? godast. utsikten från mormor och morfars hus är magiskt vacker. jag hoppas så att det en dag kommer vara is på sjön igen så jag kan åka skridskor på annan-
dagarna, precis som när jag var liten. 


till frukost bjuds det alltid på morfars pannkakor som är de absolut godaste som finns. utan tvekan! äter müsli med skogsbärs- yoghurt och melonbitar till det. samt läser nya hus & hem-julspecial. att diskutera inredningsidéer och trender med mormor och mamma över morgonkaffet är bland det absolut bästa jag vet. i dag är det tisdag och julkänslorna blir starkare
och starkare för varje dag. liksom det ljuvliga pirriet. ha det fint! puss
fotografi: jag

om juligheter, kärlek och stress.

frågelåda del 1.

 

Tumblr_m98zytifww1rcrla7o1_1280_large

 

vad gör du för att ta vara på julen extra mycket? jag spelar massvis med julmusik och vintermelodier, dricker te som smakar kanel och kardemumma, lagar mat som förknippas med december och har tända ljus överallt. jag umgås med favoritpersoner så ofta jag bara kan och se till att boka in en massa roligeheter med dem. som lussekattsbak, julklappsköpardagar, filmmys, glögg-kvällar, brunchbjudningar, middagar och kalas. jag går all-in heltenkelt!

 

tränar du något? nu i kyligare tider går jag i princip bara på friskis och svettis gympa-pass. men när det är fint väder tycker jag att en löptur eller en långpromenad med en saknad vän är en eminent typ av träning.
 
finns verkligen pojkar som kan tycka om en för den man är och inte bara för hur man ser ut, och dessutom vågar visa det? jag vågar knappt hoppas längre. det fina är att innan jag också hade gett upp hoppet. alla pojkar jag tidigare mött ville varken se eller ha mitt innre. men plötsligt så dyker benjamin upp från ingenstans och ler åt alla mina små egenheter. så ja, det finns det verkligen! det ser jag nu.
 
vem är denna magiska benjamin? berätta om honom! min pojkvän och jag är lika gamla. vi går i samma skola. han gillar harry potter, te, träning och historia. han är sportig, mysig, pratglad, lugn och min. 
 
vad har du för planer efter studenten? (jobb/skola, var i världen osv?) tanken var att jag skulle läsa en niomånaders engelskakurs på en språkresa i london men eftersom jag inte ville ta ett så stort studielån såhär direkt efter gymnasiet så blir det troligtvis inte så. jag har mest spridda tankar om roliga resor och enstaka kurser jag vill gå. det ända jag vet med säkerhet är att jag vill flytta och leva lägenhetsliv. (ni vet, inreda-min-första-lägenhets-drömmen). och så skulle jag väldigt gärna vilja jobba inom media, kanske med mina ilustrationer! det vore fint.
 
är du bra i skolan nu? bra betyg? ja, alla ämnen går bra. förutom naturkunskap. det passar inte så bra in i en media-hjärna som min.
 
Tumblr_lwwl4umzkx1r36hklo1_500_large
 
hur lär man sig att ett c faktiskt går att leva med? man tänker att "varför ska jag som är så fantastisk sörja över något så litet som ett betyg när jag kan hurra för något annat" och så tänker man på allt som är fint och bestämmer sig för att du helt enkelt är för bra för att oroa dig över ett betyg som faktiskt inte är dåligt! och så är det med det!
 
vad ska man göra när man inte har någon bästis och alltid känner sig utanför/ensam? jag tror att man kanske borde jobba lite med självförtroendet. man behöver inte ha någon bästis men man ska inte känna sig sorgsen över ensamhet. ta för dig lite mer, prata lite mer med folk och våga visa vem du är. var stolt över dig själv!
 
hur började folk förstå att du hade en ätstörning? vad gjorde skolan? mina lärare är så himla på mig om maten, blir lite tokig trots att jag vet att de vill väl. tror jag har läst någonstans att du gick ner tio kilo (?), om ja, har du gått upp de kilona igen och hur snabbt gick det? får du aldrig ångest över mat längre? man såg det på mig. jag var väldigt blek och såg alltid så sorgfylld och ihålig ut. jag kunde se hur de tittade på mig och hur de märkte att något var fel. men det var jag som tog upp det med lärarna först, och inte tvärtom. min skolsköterska hjälpte mig jättemycket och så småningom fick min klassföreståndare också reda på det. som även han hjälpte mig jättemycket. och nej, jag har inte gått upp alla kilo jag gick ner. men jag är inte underviktig och även om jag är i stort sätt frisk nu så vet jag att jag inte skulle klara av att försöka gå upp i vikt. det har trots allt bara gått ett år sedan jag fick min diagnos och därför är det förståeligt att ångesten då och då kommer smygande tillbaka. men jag är stark och kan kämpa emot den. och jag trivs med den jag är och är inte längre rädd! och du får gärna maila mig: [email protected] om du känner för att prata lite mer om svårgehetrna.

gillar du inte lösgodis/chips/popcorn/vanligt choklad? nej. alltså det är inte direkt så att jag tycker det smakar jättedåligt, det är bara det att så mycket godare saker existerar att jag aldrig äter sådant. jagg gillar lyxigare typer av choklad och naturgodis bäst. när det är helg passar jag ofta på att köpa en god påse nötter också, gärna rostade eller kryddade samt någon god frukt. tillsammans med chokladen blir det en kalasgod trio!
 
berätta om ett fint julminne? åh, det finns så många. kanske borde göra ett helt inlägg om det någon dag! något jag minns alldeles särskillt från förra året var då jag och bästa emilia möttes i malmö för en julklappsshoppardag och fika. minns att jag gjorde många bra fynd, att staden var magiskt vacker med ljusslingor och paketträd och att emilia var, precis som alltid sprudlande glad. vi hamnade på waynes, jag drack en stor kopp varm choklad och tuggade clementin, hon drack äppeldryck och åt en chocolat-chip-cookie. så berättade jag om allt jag gick och hade gått igenom, mina ätstörningar och att jag var "lyckligare nu". det finns något så sanslöst skönt att få lätta sitt hjärta för sina vänner. särskillt i en julpyntad stad med white christmas spelandes i bakgrunden. 
 
74128_1519690909976_655570_n_large
 
hur träffades du och Benjamin? vi hade båda spanat på varandra ett litet tag och som nämnt går vi i samma skola. dessutom går hans tvillingbror i hans klass, så det var ganska lätt att stöta på varandra oftare än vanligt och en oktoberkall fredag skrev vi till varandra på facebook då jag tog till mig modet och frågade om vi skulle träffas för en höstlovsfika. resten är historia. (ps. tusen tack för alla den så. galet. lyckorrusbringande. respons jag fick i det inlägget. ni anar inte hur himla mycket det värmer, jag blir starkare för varje ord).
 
det finns en himla fin och söt pojke på min skola, vi har aldrig pratat eller skrivit. vi är vänner på fb, och följer och gillar ofta varandras foton på instagram. hur ska man göra för att få han förstå. hur ska man ta kontakt? jag vill inte vara den som börjar skriva. börja med att säga hej till honom. eftersom ni känner till varandra och är vänner på facebook borde det inte vara något som helst konstigt med det! så småningom kanske du vågar säga mer en hej, fråga hur det är och brömma hans halsduk. tillslut frågar du honom om en fika. som jag skrev på frågan ovan var jag den som önskade om en höstlovsdejt, och såhär i efterhand är han väldans glad för det! så var inte rädd för att vara den första som skriver. och igen, peppa dig själv! du är fantastisk och om inte han kan se det är det synd om honom. punkt.
 
vad för skola går du och vilka skol-tider har du? jag går på LBS, ljud-och bildskolan i lund. på måndagar har jag bara en lektion efter lunch annars går jag halv nio till halv fyra i varje dag. tycker det är ett väldans bra schema, speciellt eftersom vi inte har så mycket läxor utan arbetar mer i skolan.
 
vad ska man göra för att inte stressa sönder över gymnasiet? gör en liten plugg-plan på hur mycket du ska plugga per dag/vecka och vad. försök att inte ta mer tid än vad som behövs. sedan gör du en liten ta-hand-om-mig-plan där du planerar när du ska hitta på må-bra saker! det kan till exempel vara en mysig fika, tv-tid, en promenad, en stund att titta bland bloggar eller ett tillfälle att klä dig i förkläde, slå på någon inspirerande podcast och baka något du tycker om. detta är vad jag kallar att ha balans i vardagen. 
 
du har ju sådan fin hy!! hur sköter du den? åh, tack! tusen tack. den tyvärr inte lika fin som den ser ut, ljus och smink döljer de små röda prickad som envisas med att dyka upp lite här och var. men jag försöker hålla den så fin som möjligt med hjälp ut av återfuktande hudcreme och att skölja ansiktet med tvål och vatten varje kväll. först kallt vatten, sedan tvål och sedan varmt vatten. 
 
Tumblr_m2zoj4t1gw1qb75bdo1_500_large
 
och vilket smink använder du? alltså åh, jag blir så himlans smickrad av frågor som dessa. mascara och tient miracle foundation från lancôme samt rouge från make-up store! puss. 
 

om det visade sig att du var skolledig veckan ut och du fick en flygbiljet med valfri destination, var hade du rest då? samma ställe om du åkt med benjamin? om jag hade en skolledig vecka så skulle jag nog åka till london med min syster. vi hinner inte umågs så ofta så det hade varit underbart att få resa till london, staden vi båda älskar. speciellt såhär i juletider hade det varit så fint att få springa runt bland julgranskulor och presentaskar inne på harrods, ha afternoon tea på något mysigt café och köpa fyllda kassar med fynd från drömska second hand-butiker. benjamin och jag skulle säkerligen också trivas fint i london men med honom hade det nog varit lite mer magiskt att upptäcka paris. parles vous francais?

 

du verkar vara så här julgalen om man får säga så. 
så min fråga är ifall om du har något bra julklappstips till ett julklappsbyte som passar pojke som flicka för dryga hundralappen? jag är julgalen! mitt bästa tips till dig är att besöka någon finurlig prylbutik som tiger, lagerhaus eller systrarna grene och köpa lite smått och gott. när det gäller en liten budget tycker jag det är superroligt att få ett paket småsaker, i stället för ett ända stort. allt från ljus, skålar och koppar till nagellack, tvålar och choklad! ett annat tips är second-hand. underskatta aldrig myrorna. 

 

kan du inte göra ett inlägg med saker som inspirerar dig, till både skriva, fota, pyssla eller/och baka/laga mat? vilken fin idé! det hamnar på listan för framtida inlägg. för åh, jag älskar ju att bli inspirerad.
 
alltså hannah, kan inte du ha en novelltävling? du kan välja ett tema och säga hur många ord eller tecken den max får vara, sen får man mejla in den till dig. sen kan du välja en vinnare. det vore hur fint som helst. det är en alldeles underbar idé men åh, jag skulle inte kunna välja en vinnare sådär. tyvärr. det skulle kännas så svårt. tänker ofta att "alla är bra, fast på olika sätt!". men om ni vill att jag ska läsa någon av era noveller så maila mig gärna, blir så smickrad och glad!
 
du verkar vara så här julgalen om man får säga så. 
så min fråga är ifall om du har något bra julklappstips till ett julklappsbyte som passar pojke som flicka för dryga hundralappen? jag är julgalen! mitt bästa tips till dig är att besöka någon finurlig prylbutik som tiger, lagerhaus eller systrarna grene och köpa lite smått och gott. när det gäller en liten budget tycker jag det är superroligt att få ett paket småsaker, i stället för ett ända stort. allt från ljus, skålar och koppar till nagellack, tvålar och choklad! ett annat tips är second-hand. underskatta aldrig myrorna. 
 
ph: weheartit.com

när det lider mot jul.

söndag. de som väntar på svar från frågelådan kommer få vänta lite tills i morgon för nu tänkte jag, precis som enligt traditionen visa vad som har hänt mig i veckan! genom instagram såklart, där ni finner mig som hannahstone_. om mys, förkylningsdagar och första pepparkaksbaket. november är närmar sig sitt slut och snart börjar nedräkningen till jul. åh.


som visat har jag införskaffat skönaste polotröjan från hm. i den har jag bott precis hela veckan, särskillt när jag varit hemma med förkylningen. och på tal om det, finns det något godare en en hejdundrans-lyxig-brunch när snuvan inte vill försvinna? på bild två har jag dukat upp med det här.
 

mera sjuklingsdagar. gör mest sånt som att titta på julkallendrar, smsa de finaste utav vänner, klappa charlie, dricka mängdvis med ingefärste och klä mig i mina skönaste plagg...
 
som mina bästa pyjamasbyxor till exempel! köpte de på bikbok för precis ett år sedan och har inte tagit fram dem förräns nu. när det lider mot jul. bild två visar vintersalladen. en utmärkt vitaminbost. 
 
så blev det fredag och fredagsdejt. jag och benjamin gick hand i hand genom lunds gator och åhh:ade över den fina julbelysningen. så hamnade vi på vårt bästa café, patisseriet och jag åt årets första saffransbulle. kalasgod var den, minst sagt. på kvällen åkte vi hem till mig, gjorde tacos och myste framför harry potter och fenixordern. hans val, såklart. (åh).
 

lördag! i går åkte jag till mormor och morfar för det efterlängtade pepparkaksbaket som äger rum i juletid varje år. jag hade sparat mig och njöt något kollosalt av årets första pepparkaka. på mig hade jag en ny skottsrutig skjorta och min bästa kjol från urban outfitters. samt raggsockor, såklart.

i dag vaknade vi upp och blev bjudna på morfars pankakor, de godaste i universum. och vad himla fint det är att få umgås med morfar, mormor, mamma, pappa, syster och kusinvitaminer en hel dag framför brasan! vi bläddrade i inredningstidningar som hus & hem (favoriten), ritade snögubbar och tomteluvor, pratade önskellistor och sjöng. ett väldans bra avslut på en väldans bra vecka. nu ska jag fortsätta besvara frågor. ha det fint! puss

benjamin.

om bara några timmar kommer det vara vi. fast det vet jag ju inte än.


Tumblr_mb9vdx4iw11rom4kyo1_500_large

jag sitter på stentrappan utanför pressbyrån och försöker koncentrera mig på bilderna i mobilen. bläddrar genom instagram-feed

och favoritalbum, men ser ändå inte riktigt någonting alls.

 

hans buss borde komma nu, klockan tickar på och aldrig har sekunderna känts så långa. min mage bubblar och jag tänker att det måste vara de där fjärilarna alla pratar om.

 

tillslut ser jag honom. jag går fram och tar ett djupt andetag på vägen. andas in novemberdoften som egentligen är alldeles för kall för att vara utan vantar. knackar honom på axeln. vi kramas och säger hej.

sedan går vi och allt som känts vemodigt och svårt känns plötsligt så himla himla lätt.

på tåget till staden funderade jag över vad vi skulle prata om, vad jag skulle säga och fråga så vi kunde ha en fin konversation. jag gör alltid så, innan jag ska träffa någon jag inte ser så ofta. fast nu var det svårt, för jag visste inte så mycket om honom, men ville veta allt.

precis allt.

inne på caféet insisterade han på att betala fikan. kanelbulle och te till oss båda. det kändes så fint att ha det gemensamt. och när jag ville ha mer te så var det han som hämtade det åt mig, tog en ny kusmi-tepåse fast vi kanske inte fick och vinglade fram med den vattenfyllda koppen till vårt lilla bord i hörnet.

vi pratade om allt, precis allt. och jag behövde inte en ända gång pressa fram några uttänkta frågor eller funderingar. Klockan fem stängde caféet men vi fortsatte ut i natten.

vi gick på bio. såg bitchkram som var precis sådär lagom bra så att man kunde varva tittandet med de första kyssarna. de tusen kyssarna.

efter bion var allt så självklart. vi höll varandras händer och pratade om snöfall, gick förbi hans vänner och han höll om mig som om ingenting, kysstes under gatlycktor och erkände alla känslor på bussen hem.

det var en rädd hannah som de följande dagarna höll drömpojkens hand genom sina egna kvarter. jag har alltid varit så rädd för kärlek. tyckt att det där med pojkvänner lät så himla omständigt - och dessutom så klarar jag mig alldeles utmärkt själv! alla potentiella jag mött har varit sådana som inte brytt sig om vad som finns inuti. som inte förstått sig på varför jag har tekoppar i mängder, varför jag är så sinnessjukt jultokig och varför jag hellre tänder tusen ljus filosoferar bland de mjukaste av filtar än att dricka öl i ett främmande vardagsrum. som inte accepterar att min coffeeworld är bland det viktigaste i mitt liv, att jag har haft ätstörningar och att jag har så attans svårt att säga nej. men det gör han. för även om vi har våra olikheter så är han ganska så lika båda två.

och att han älskar lakrits och hatar russin, det gör mig ingenting.


så länge han känner för mig som jag känner för honom.

ph: weheartit.com

om novemberlyx.

fredagstips! en vintrig fruktsallad som funkar lika bra till mellis som efterrätt, passar kalasbra som gröttopping eller i en mix med keso. blanda äpple-, apelsin- och bananbitar, torkade fikon, valnötter och pudra på lite kanel. älskvärt! efter skolan vankas de bästa utav bestyr med min benjamin. det blir nog mer än fint. ha en mysig fredag! puss
fotografi: jag

jag fyller mina drömmar med glitter och röda hjärtan.

när jag ensam går hem från bussen och vintervindarna gör så att fingrarna blir blå, då längtar jag till att komma in och byta om till detta. min nya polo från hm som gör mysigaste klädvalet tillsammans med mina velorutights, också de från hm. såhär ser jag ut i kväll när jag dricker mitt nya julte framför brasan och hänger upp ljusslingor i varenda vrå. åh. ha det fint! puss
fotografi: jag

om mina melodier.


lite mer musiktips kommer här! jag har påbörjat en spellista med fina melodier som passar till årstiden. november & december heter
den. lyssna! i dag tycker jag det är på tiden att öppna frågelådan, önska, berätta och fråga vad ni vill tills jag säger stopp! nu ska jag ta sista koppen te för i morgon går jag tillbaka till vardagslivet igen. så skönt. ha det fint! puss

STOPP. och tusen tack för alla fina frågor!
fotografi: jag

när november kryper mot sitt slut.

i dag är jag hemma förkyld. vaknar och laddar upp med en fin frukost så jag frisknar till ordentligt. julte, clementin, rågbröd och risgrynsgröt med russin och mandlar. kalasgott gånger tusen. eftersom jag i dag inte bara är jultokig utan även alladeles förkyld
så skulle jag bli himlans glad om ni ville berätta vad ni ser fram emot i december? tusen kramar och ha det fint! puss
 

ett litet vykort om ett litet fynd.

jag har en ny kjol som är så makalöst bra och skön att jag kan heltenkelt inte låta bli att tipsa om den! finns att köpa på bästa urban outfitters. linnet mitt är från topshop och halsbandet från accessorize! i dag är jag väldans lycklig och väldans förkyld, på samma
gång. så fint att min benjamin också är sjuk, nu kan vi kan krya oss tillsammans! åh, ha en mysig kväll. puss
                                                                                                                                               fotografi: jag

om vinterte, förkylda kvällar och juldrömmar.

söndag. mina tankar kretsar mest på hur synd det är att så många fina personer är så ledsna över livet såhär års. jag vill berätta
för er att jag alltid finns här. om tankarna snurrar för fort, maila mig på [email protected]. för jag vill så gärna hjälpa.
nu tänkte jag fortsätta med söndagstraditionen och visa min vecka genom instagram. där finner ni mig som hannahstone_!


började min vecka med en sovmorgon och frukost i form av fras med fil och kanel, små smörgåsar och en kopp vinterte.
allt ur mitt finaste proslin. mumin och vintagefynd, en kalasbra kombination!


en dag besökte jag helsingborg och upptäckte hur eminent mysig staden är för framtida julklappsshopping. spanade på ljuvliga
ljus hos yankee candle och drömde om en grön spetsklänning från hm.


som en kvällsrutin tar jag alltid en kopp te med min syster. disneymugg ska det vara! när jag började känna av min förkylning
fick mamma mig leende med ett litet julbord. det är sanslöst hur jag kan få så mycket lyckous av alla dessa juligheter...


...därför är det inte heller så konstigt att jag spenderade min fredag i sängen framför diverse julfilmer. åh. den första bilden visar halstabletterna som räddat mig de senaste dagarna. 
 

min frukost ser ofta ut såhär nuförtiden. fras, fil, russin, kanel och banan. jag har upptäckt min nya vinterdrog förresten. chai havredryck. supergod varm som kall, smaka!
 

hela veckan har jag haft tända ljus i mitt fönster. ett beroende jag har. vid fyra-tiden blir det mörkt och då är det himlans fint att krypa i favoritpyjamasen, lysa upp alla lyktor och ta sig en kopp te. speciellt när man är frusen och förkyld som jag.


i går var en sådan himla fin dag. åkte med familjen till ikea, åt min standard-lunch i form av pankakor med bönröra och firade lördag med en kanelbulle efteråt. på kvällen drog jag på mig min julpyjamas och spenderade mina timmar i soffan med syster
min. kvalitetstid, alltid lika fint. 
 

i dag har jag försökt bota min förkylning på bästa möjliga sätt. morgonté ur nya koppenoch en kalasmysig scones-fika med ebba. jag bakade två sorter och dukade upp med marmelad, ost och andra pålägg. så drack vi te och pratade om allt från pojkar till plugg. nu ska jag krya mig så gott jag kan, jag saknar honom för mycket för att ligga hemma såhär. ha det fintl! puss

en morgon i november.


hur fint är det inte att bli överraskad med en present när man är sjuk? i går fick jag nya perfekta julmuggen av mamma som i dag avnjuts med mitt vinterte. från sia kommer den! min frukost består av fil, kanel, bananpengar, russin och fras. kalasgott. spenderar mina morgontimmar med favoritserier och bästa pyjamasen på. väldans bra start på en sjuklingslördag. och tusen tack för alla fina fredagshistorier! blir så pirrigt glad av sådant, åh. ha det fint! puss

drömmar från sjukstugan.

i dag är jag hemma sjuk. eftersom jag är helt och hållet jultokig så har min dag mest spenderats med olika julbestyr. musiken, filmerna, maten och att bära mysigaste kläderna. ungefär såhär:
 
tittar på pelle svanslös äter gröt och clementin. gömmer mig under vintertäcket, det dunigaste och skönaste jag har. 
 
bär nya sockar och velourtights. bästa klädseln för förkylningsdagar.
 
kattgos. får fina krya-på-dig-sms från vänner och honom. och på tal om honom: jag saknar dig benjamin.
och mina älskade vänner också för den delen. 


risgrynsgröt med kanel, russin, mandlar och lite mjölk. tokigt när det bara är november men älskvärt ändå.
 
det här är platsen där jag spenderar mina sjuklingtimmar. det som ska föreställa mitt sängbord är ett loppisfynd från erikshjälpen i lund. på det står alltid ett ljus, min keep calm and carry on-bok och ett bodybutter. i kväll ska jag krya mig med soppa och film. berätta gärna om era fredagsbestyr, om ni vill? ha det fint! puss

om julmusiken.

i dag har jag börjat älska julen ännu mer - om möjligt. och hur kan man inte när han bjuder på pepparkakskyssar, drömmande planer om fikastunder, julklappsshopping och hur man som bäst skyddar sig från en snöstorm (tillsammans)?


i veckan fick jag hem min absolut bästa julskiva som jag tänkte tipsa om. a very she & him chirstmas är zooey deschanel och matt ward som tillsammans sjunger sextiotalsinspirerat och klingande fint. älskar. nu kurerar jag mig från en förkylning som de senaste dagarna smugit sig på. (och han köpte halstabletter till mig, åh.) ha det fint! puss
fotografi: jag

om onsdagen.

ingenting var roligt längre

varje dag som ett mörker, svart och bitande kallt

något att ta sig igenom, dag för dag ända tills man kommer till det man har längtat efter.
biobesöktet, tjejkvällen eller en runda på stan.

det som lyser upp vardagen och får den svarta kylan att blåsa bort.
det som funnits i mina tankar genom olidligt långa timmar.
det ända jag levde för.

vi skulle se på bio, jag och caroline.

en onsdag som kändes så ljus i tankarna men som var så mörk och kall ändå.

jag har inget minne utav vad jag åt i skolan
men jag minns att hela dagen kändes min mage ihålig och tom.

vi möttes på centralen och åkte hem till henne.

hon stekte köttbullar och jag somnade i soffan.

och varje gång jag ställde mig upp eller rörde mig för fort försvann livet för en sekund.
dagsljuset. benen vek sig och jag kunde ingenting se.

 

bussen till bion. det var mycket folk och vi var tvungna att stå.
när vi väl slog oss ner i salongen var jag trött som efter flera sprungna mil.

slutet av filmen minns jag alldeles tydligt. men ingenting dess för innan.
kanske sov jag eller så tittade jag men kunde bara inte se.

 

övernattning, sovmorgon, tunt knäcke till frukost och minimalisk lunch,
somnade framför filmmarathon och i bussen på vägen hem. energilös och kraftlös.

vad hände med den dagen jag längtat så efter? med filmen jag så länge velat se?


väl hemma fick tårarna rinna. floder forsande floder gjorde orden i mitt arbetsblock till pölar av bläck.

matlistan på vad jag fick men mest inte fick lov att äta suddades ut till ett stort blått mörker.

den orkelösa sorgen fick gråten att höras genom väggarna till mitt rum.

mammas hand på min axel, sedan en värmande famn runtomkring.
tryggheten stoppade gråten och mitt ord hördes tydligt och klart.

hjälp.

 

i går var det novemberonsdag igen. och precis som för ett år sedan gick jag och caroline på bio.

och jag somnade inte på soffan, jag åt middagen och skrattade och log.
såg hela filmen och minns både början och slut.

vaknade med ett leende. drömmande glad. frukostmyste med tidning och te.

och när jag i dag efter kommer hem
är jag levande och lyckligast i världen.

 

för nu är jag fri.

 


om decembertider.

för ett år sedan blev jag, som nämnt presenterad för mitt stora beroende. instagram. och i dag tänkte jag fortsätta med det som jag kallar en sammanfattning av mitt år genom mobiltelefonen. jag har redan visat vad som hände i oktober och november, i dag får ni se december. månaden då jag var uppe i mitt livs svårighet samtidigt som jag njöt utav den absolut bästa tiden på året. här kommer det. allt om myset, julen och känslorna. 

del två.
 
månaden började fint. jag bar min röda, secondhand-fyndade tröja mest hela tiden, dack indiskas kardemummakaffe ur julkoppen och spenderade all min lediga tid framför diverse julfilmer. jag och josefine tog fotopromenader i skolan och kunde inte sluta le åt stadens fina dekorationerdet. det började kännas så mycket lättare att leva igen. och jag var naiv med ett hopp på att den 24e skulle vara en dag då jag var fri från mina alla problem.
 
vi plockade fram julmusiken och spelade redan från första advent. jag och kära systern min hade fina stunder med julfika på bästa köpcentret och mysiga frukoststunder framför julkallendern. några dagar in i månaden köpte jag min julaftonsklänning på zara som syns på sista bilden ovan. tycker fortfarande att den är kalasfin, ett utav mina bästa köp någonsin faktiskt. 

när dagarna blev för sorliga, fanns min mamma alltid där för att rädda mig. vi lunchade och höll varandras händer på favorit ställen som annas kök, till exempel. jag glömde bort att radera kraven. de där om att alltid vara på topp och alltid vara fin. jag glömde att fråga mig varför. varför inte bara leva och vara precis den jag är? 

julstjärnor hängdes upp, glittertröjor åkte på och jag förälskade mig i min nu bästa julskiva. a verry she & him cristmas med fantastiska zoey deschanel i bandet. jag hade tidernas bästa caféhäng med emilia på waynes. vi pratade om sånt som är svårt, dagdrömde och drack favoritdrycker, min i form av varm choklad med apelsin. åh. någonstans där åkte vi på det årliga pepparkaksbaket också. det var precis lika mysigt och fint som vanligt.
 

en annan minnesvärd fika var med josefine på esspressohouse. vänner är nog det bästa man kan ha, speciellt när man går igenom något så svårt som ätstörningar. samma dag var det julgranspyntning med familjen, jag blev överraskad med kusmis julte och log hela kvällen ut.

lussekattsbak och julklappsbytning. så blev det plötsligt den tjugofjärde och jag kan inte minnas något vemod. jag var lycklig och pirrig, dagen efter likaså. vaknade upp hos mormor och morfar, åt standardfrukost i form av pankakor med sylt och rostat bröd. jag minns en eftermiddagspromenad då hela byn lyste varm och småkusinerna sjöng sina bästa disneylåtar hela vägen hem. 

julovsmyset började. drack kopiösa mängde te hos elsa och bar knästrumpor som jag fått i julklapp. nyår kom. jag grät för jag var inte redo för ett nytt år och skrev inlägget som förändrade allt. det var en naiv hannah som började december med hopp om att bli frisk på bara en månad. men vad visste jag om det som väntade? i efterhand tycker jag det var bra att hoppas, kanske gjorde det att jag kämpade ännu mer. för det blir bättre, det blir det alltid. och åh, nu längtar jag efter ett nytt december då jag är frisk, stark och bubblande glad. ha det fint! puss

mina juligheter.

nu kan jag inte hålla mig längre. novemberdagarna försvinner fortare och fortare förbi. snart är december
här, den mysigaste månaden jag vet och det går inte en minut utan att jag drömmer mig bort till allt det fina
jag och mina favoritpersoner ska hitta på fram till jul. därför tycker jag det passar alldeles utmärkt i dag att
visa en liten lista på de juligeheter jag längtar till allra mest!
 

det finns lite saker som redan är inplanerade. som det årliga pepparkaksbaket hos mormor och morfar till 
exempel! den sista november står jag bland plåtar och mjöl med busiga kusiner omkring mig, glögg i handen
och bakar till lyckospridande julmusik. åh, det kommer bli ungefär den bästa starten på allt!


något annat inplanerat är helgen då jag och caroline ska ta tåget upp till nyköping för att träffa cajsa.
inget går upp mot att få träffa en saknad vän. tänker mig långa fikastunder, den första julklappshop-
pingen, tjejsnack och allra första avsnitten av julkallendern, såklart. 
 

här hemma ska det tuggaspepparkakor och dricka julte mest hela tiden. allra helst bland filtar och
kuddar framför den öppna brasan. det blir ju så hemskt kallt nu på vintern. men fint.
 
staden blir alltid lika magisk såhär års. i dag besökte jag helsingborg och upptäckte att det var en hemskt
underskattad stad. perfekt för julklappsshopping och värmande stunder på fina fik! efter det var jag bara
tvungen att skriva till honom och berätta att vi heltenkelt måste tillbringa en decembereftermiddag där. och
det tyckte han med.
 

men om vi inte fikar i staden får det gärna se ut såhär. vi, tända ljus och te. 

och jag hoppas att det inte dröjer allt för länge tills jag (vi) vaknar upp med ett mjukt och vitt snöfall
utanför fönstret. blir alltid lika pirrig och glad. ungefär som lisa i bullerbyn, här.
 
december är filmernas månad. nu ska jag ta fram mina bästa och varmaste vinterfilmer. från mysigt som 
the holiday och livet är underbart till amerikanska roligheter som ensam hemma och national lampoon's
christmas vacation. så får vi inte glömma harry potter heller. det hör också julen till.
 
tänk vad fint. vita hustak och ljusslingor precis överallt, granar, adventsljusstakar och pyntade städer. jag
kan knappt vänta på lussekattsbak och varma händer genom ljumma snöfall, tjejjiga glöggkvällar, glittriga
strumpbyxor och sametskjolar. jag hoppas så att ni tycker om julen, för jag kommer aldrig kunna hålla min
decemberlycka borta. åh, ha det fint! puss
                                                                                                                                              ph: weheartit.com

om honom.

 
han väljer harry potter utan att veta att det är min favoirit.
 
han älskar att dricka te.

han håller paraplyet i regnet när vi går till bussen.
 
han vill inte släppa mig och viskar att han saknar mig enormt innan jag går.

han säger att jag alltid är vacker.
 
han är min.
fotografi: jag

om vintervindar.

...och alla spridande känslor i mig. tycka vad man vill men jag kan inte låta bli. marken blir att kallare och vindarna blir allt kripisgare. det snöar i var och varannan stad och i mitt hjärta börjar nedräkningen till min absolut bästa månad om året. 

i dag har jag spelat julmelodier och haft tända dofljus omkring mig, burit nya raggsockar och druckit nytt vinterte ur min bäst passande mumnikopp. som tidigare nämnt älskar jag julen och känslan i mig, trots min lilla förkyldning är lycka. jag känner det
så mycket att jag nästan spricker. kanske är det någon slags kärlek... ha en det fint! puss

om min fredagsfilosofi.

idag gick jag hem från skolan med yrsel och snuva. fina planer blev intställda men åh, jag ska ha en eminent fin kväll ändå. njuta
av tända ljus och fina magasin. dricka novemberte och skriva listor på sånt som längtan och lycka. ha det fint! puss
fotografi: jag

kanske är jag galen i dig.

torsdag. plötsligt blev det november och precis som misstänkt (och som jag hoppats på) har den redan börjat så magisk men omtumlande fin. nu tänkte jag i alla fall visa lite utav vad dagarna har bjudit på hitills, genom instagram. där finner ni mig som hannahstone_. 


majas födelsedagskallender köpte jag i sommras på en liten lantbutik i halmstad och åh, jag kan inte sluta älska de illustrationerna. bilden för november beskriver på-pricken hur mina mysigaste dagar kan se ut. uppkrupen i soffan med fint sälskap, bästa boken och mellanmålet. och precis som alltid börjar jag kyliga dagar med en varm tallrik gröt och en kopp té. 
 

jag har börjat pynta mina fönster med ännu fler fina lyktor och ljus för att lysa upp de eftermiddagar som blir allt mer mörkare och mörkare för varje dag som går. när jag kom hem från venedig/kroatien-resan upptäckte jag en påse från urban outfitters på mitt rum. blev spralligt glad. vad det befann sig i får ni se en annan gång!
 
även fast det är kallt kan jag inte låta bli att bära mina finaste vintershorts som jag fick i julklapp av bästa emilia för något år sedan. med ett par raggsockar till blir allt varmare! bild två la jag upp efter en eminent fin kväll med en alldeles speciell person. tänkte att det passade bra eftersom jag fikat och känslan var lite som att sväva på sådana rosa moln som det brukar talas om.
 

bild ett är till er som frågar hur mina noveller kommer till. såhär kan det se ut! andra bilden visa min katt molly som är kalasbra på att lyssna, mysa och busa. åh.
 
när det känns för brottom för grötfrukosten så fullkomligt älskar jag kombinationen fil, kanel, russin och fras. andra bilden visar tidningarna som ligger på mitt soffbord för tillfället. monkitidningen inspirerar för inköp av novemberkläder, royal copenhagens vackra porslin gör julönskelistan dyr, lula är ungefär den finaste tidningen som finns och company var bästa köpet på flygplatsen hem. 


vissa dagar går humöret upp och ner. känslorna snurrar i takt med tankarna och att fälla tårar i en bästa vänns famn är min absoluta medicin. speciellt när det bjuds på te, kanelbulle och kalasgott knäcke. i kväll går jag och lägger mig med pirr i magen och ett leende på läpparna. är det inte underligt hur humöret kan vända sådär? ha det fint! puss

novembertanken.

för ett år sedan hände något som vände upp och ner på min värld. jag var inte berädd på det, men det förändrade mig och såhär
i efterhand är jag tacksam för erfarenheten. den har gjort mig starkare, lyckligare och kanske smartare än någonsin. men ingenting
är jag så tacksam för som den dagen då jag beslutade mig för att livet var värt så himla mycket mer. beslutet att få tillbaka mina rosor på kinderna och leendet på läpparna var det bästa någonsin. och någonstans finns det säkert fler flickor, precis som jag med nedlåtande blickar åt den där tjejen i speglen de avskyr så. men flickor, det finns en utväg. 
 
den sjuttonde november skrev jag såhär: 
 

det var lite det här jag var rädd för.

att det jag längtade efter 
inte skulle bli så som jag tänkt mig
så som det skulle, borde och kunde vara

att det skulle vara på grund av mig
att jag inte skulla vara närvarande
bara frusen, förrvirrad och inte bra

och jag vill skrika. 
jag vill skrika att JAG ORKAR INTE MER
men jag kan inte

och jag är inte säker på att det är på grund av maten
att jag inte äter, att jag inte är sugen, att jag inte vill

men om 
om det är på grund av maten
då vet jag inte hur jag ska göra

för jag är rädd för att förlora allt jag kämpat för
men samtidigt är jag rädd för att allt det jag längtar efter
allt mys med vänner, juletider och resor
ska bli en besvikelse
ska bli förstört 

bara för att jag inte kan, orkar eller vill äta.

och det är därför jag behöver hjälp.
fotografi: jag

mörkröda pussar.


ett litet tips. vid denna tiden på året (när höstsolen blir till vinterkrisp) kan jag inte låta bli att rota i sminkskåpet efter nya nyanser att fylla den grå vardagen med. och här kommer min favorit-just-nu. läppstiftet från lancôme, nr 232 rouge magnetic är precis sådär lagom synlig och fyllig som jag vill att det ska vara. perfekt för både festlighet och vardag!

lite såhär ser det ut på. på bilden bär jag förövrigt mascara och rouge också. vardagsstandard. klänningen är densamma som här.
i dag jag har haft en väldans fin studiedag. inkluderat: lyckorus, pankakor och varma händer. ha det fint! puss
 fotografi: jag

om en varm höstlovsmorgon.

bland det bästa jag vet är att bli väckt av min syster. hon kramas, ler och ber mig att komma ner för en frukost i soffan. gilmore girls och vänner är morgonfavoriten. i helgen kunde det se ut såhär: drack mitt té ur en nostalgisk dinsneymugg och åt gröten med torkad frukt, pumpafrön, kokkos, banan och valnötter. tänk om varje morgon kunde börja såhär. åh. ha det fint! puss
fotografi: jag

om sådant som är jobbigt, fint och älskvärt.

frågelåda del 3.

 

 

hur får du all inspiration till dina fina fotografier? jag vill så himla gärna blogga, men har aldrig något att ta kort på känns det som, åh. jag tackar weheartit och instagram för varje gång inspirationen har blåst bort och jag klickar mig in. det finns alltid fina fotografier där och plötsligt sitter jag med sjuttioelva ideer. då får man inte glömma bort att skriva ner dem, så man inte glömmer bort dem. för när inspirationen försvinner nästa gång så kan jag ta fram min lilla lista och känna ett rus av viljor igenom mig. 

 

vilken bok är din favorit?  alltså, åh det är så svårt att bara välja en men himlen börjar här av jandy nelson sitter fint och djupt i hjärtat. och jag vet inte om det är på grund av den franska pojken och vänskapen mellan systrarna eller om det bara var så att jag hade det väldans fint när jag läste den. 

 

jag har en liten fråga, när du ska skriva, skriver du med papper och penna först och sen skriver in i bloggen eller skriver du på ett writerdokument och sen klistrar in i bloggen? hur mycket skriver du utanför bloggen? hur gör du för att få inspiration till de du ska skriva, liksom hur får du motivationen till att skriva här varje dag? själv har jag ingen motivation alls :( riktigt synd. skriver du mycker mer utanför, fast all text inte kommer med? att du gömmer det du inte gillar, det du inte vill publicera, och att den texten aldrig kommer att läsas av någon? åh, känner mig så smickrad av att du frågar mig! jag skriver hela hela tiden. jag har hundratals anteckningar i min mobil, alla skol-skrivblock är fyllda med klotter och ord och på datorn finns det också en mängd texter som jag skrivit. men när jag skriver här så skriver jag direkt. förutom när det gäller noveller och så klart, de skriver jag oftast i skrivblocket först. jag har alltid tyckt om att skriva och går nästan ingenstans utan en plats för mina ord. just därför så har jag nästan alltid inspiration till att skriva. men i bland händer det förståss att jag blir tom på ord och då är mitt bästa tips att läsa. en bra bok, en bra blogg eller en tidningartikel till exempel. då kommer inspirationen tillbaka fortare än vinden. kramar!

 

gillar du verkligen inte godis eller är det bara som du säger? vad är ditt favoritgodis? tänker inte bara på lösgodis, utan nötter, chips, frukt eller vad det nu kan vara. det beror såklart på vad du menar med godis. jag älskar choklad. helst en lite lyxig sådan. så därför köper jag adrig något annat! mitt bästa godis är nog lite frukt som äppelbitar med kanel eller vindruvor till exempel lite nötter blandad med torkad frukt och choklad gärna mörk. naturgodis gillar jag också!

 

  

tycker du om julen? tittar du på julkalendern? alltså ja! ja, ja, ja! som in i bomben. jag fullkomligt älskar julen och allt vad den kommer med. och om ett par veckor kommer jag inte kunna låta bli att börja pynta, spela mina bästa julskivor och dricka julté! förra året hade jag och min syster frukost framför julkallendern varenda morgon och om den är lika fin i år kommer jag nog inte kunna låta bli att titta. åh, vem kan motstå? 

 

kan du inte börja skiva julsaker så småningom? det ligger ju frost på gatorna och igår var det exkt två månader till julen och jag inte vänta längre! absolut! är det något specifikt du syftar på? vad det än är så älskar jag som sagt julen och kommer nog inte kunna låta bli att skriva ut lyckan här.

 

har du något tips på bra julklappar, för en inte allt för stor peng? jag tycker att secondhand är helt underkattat när det gäller att finna fina julklappar. det är ju där det vackraste porslinet finns! och till barn kan man köpa nostalgiskt fina böcker, pussel och leksaker som är unika. att baka julgodis och lägga i pyntade syltburkar är också en billig samt väldans kul grej!

 

jag undrar om du vet hur man ska göra när man bli sådär nollställd? ingenting dåligt har hänt och allting rullar på, men man är liksom aldrig sådär strålande glad. det spelar ingen roll att man dansar och fikar och smsar med någon fin pojke eller tittar på feel good-filmer. man exploderar inte av lycka fast att det är höstsol och man har bra vänner och familj. vad ska man ta sig till? det så fruktansvärt frustrerande och det gör nästan lite ont att tänka på att jag inte njuter av att vara 19, ung och fri.  åh, fina du. sådant händer oss alla i bland. mitt bästa tips är att att prova något nytt. göra något annorlunda. det kan vara så enkelt som att ta en annan väg hem, läsa någon ny bok, spela någon ny musik eller kanske börja prata med någon ny. något som har hjälpt mig väldans mycket är att varje kväll skriva ner tacksamheter och framtidsdrömmar i min dagbok. det var i sommras som jag läste någonstans att det skulle hålla lyckan vid liv och jag måste säga att det hjälper. oavsett vad somnar jag med ett leende när jag fokuserar på hur lyckligt lottad jag är som har så fin familj, så sköna skor eller så mjuk mage. och framtidsdrömmarna, de om att bo med en vän och ha ost-och-kex-kvällar på ett vardagsrumsgolv och pussa någon jag tycker om i ett new york-snöfall gör mig alldeles pirrig. 

 

 

 

du tar så fantastisk fina bilder och jag undrar hur och vart du redigar dom? tusen tack! mina bilder redigerar jag i photoshop elements eller photoshop cs5. jag brukar lägga på lite mer ljus, dra i kontrasterna, öka skärpa och dra lite i färgerna. puss!

 

kan du beskriva vad du gör under en dag (helst både vardag och helg)? åh, det är en sådan skillnad från dag till dag och helg till helg men om det intresserar skulle jag mer än gärna skapa ett inlägg med alla dagens bestyr, ungefär som ett-foto-i-timmen-inlägg. vad sägs om det? 

 

hej jag vet att det här med ätstörningar tagits upp kanske för många gånger och du behöver inte svara. men jag tänkte höra om vad du tror gjorde att du kom ett steg ur alla dessa hemska tankar? tror du bloggen var som en plattform där du kunde lufta och kanske blev lite grann som terapi? tänkte också höra på det här med din familj hur stöttade de dig? jag är nämligen själv i knipa, jag har just påbörjat en behandling på stockholms centrum för ätstörningar, dessvärre har jag inte sagt ett ord till mina föräldrar om varken mina problem eller behandlingen, jag klara liksom inte det. har du kanske några tips? hej fina du! du har tagit ett superstort steg redan nu. att du skriver och vågar fråga om hjälp är jättestarkt, och det får du inte glömma. jag har fyra tips som jag har berättat om, längst ner här och de har hjälpt mig jättemycket, kanske mest av allt. men det hade aldrig gått utan min mamma. hon var den som stöttade mig mest, som stannade hemma och höll om mig tills tårarna tog slut. hon var den som jag kunde fråga om råd och hon var den som höll koll på vad jag åt. det är väldigt olika hur föräldrarna tar det, men har du inget och förlora tycker jag absolut att du ska berätta det för dom. det kan kännas obeskrivligt svårt, men efteråt kommer du känna en sådan lättnad för åh, du ska inte behöva ensam bära omkring på något såhär tungt! bloggen har hjälpt mig obeskrivligt mycket och jag önskar att det fanns en chans att få krama om er och tacka er allihopa. era ord gör mig mer och mer stark varje dag. hjärta, hjärta er.

 

har du någon stilikon? i så fall vem? alexa chung tycker jag klär sig galet bra, henne inspireras jag utav om någon. men även färgglada elsa billgren och nittiotalskära sandra samt min mamma som alltid lyckas fara den stiligaste i stan, fast än hon bara klär sig i svart och vitt!

 

 

vilket är ditt absolut bästa klädesplagg? just nu är det den här klänningen. utan tvekan.

 

beskriv dig med 5 ord? vad svårt! men jag tror att filosofisk, nostalgisk, mysig, snäll och rolig passar bra in på mig.

 

hur tröstar man den där pojken som man tycker om så jävla mycket? han som mår dåligt i sig själv, han som inte kan älska sig själv. hur får man honom att förstå hur jävla bra och fantastisk han är när han inte själv tror det?  säg det till honom. säg det tusen gånger om. och be honom att kämpa och försöka se saker mer positivt i allmänhet. genom detta kan det förhoppningsvis få honom att se positivt på sig själv. kanske skulle det vara bra också, att be om professionell hjälp. det kan vara läskigt då det plötsligt blir ett sådär påtagligt problem men det hjälper, verkligen.

 

hade du helst velat bo ensam resten av ditt liv eller i ett stort kollektiv för alltid? jag tycker det är väldigt fint att få välja ensamhet i bland. så jag skulle nog hellre bo ensam, men att få bjuda hem mina favoritpersoner när jag helst vill än att inte kunda välja de där stunderna för sig själv. 

 

om du är påväg att flytta till london, kan du isf göra en "london guide" eller asså förklara steg för steg hur du flyttade, lägenhet mm? har du några londontips? vilken fin fråga! nej, jag är inte på väg att flytta till london. men jag funderar däremot på att ta ett år och plugga där efter studenten. men det är ju så himlans dyrt så det är fortfarande bara en tanke. men om och var jag än skulle flytta så ska jag absolut göra en guide! london är verkligen en fin stad men det var hemskt länge sedan jag var där. mitt bästa och enda tips är därför camden market för det är en sådan häftig upplevelse, covent garden för alla fina second hand-butiker och notting hill för alla småbutiker samt den blåa dörren. från filmen, ni vet. 

 

hur är din perfekta dejt? den var fantastisk. 

ph: weheartit.com


om novemberrävar och lördagsrus.


lördag. och höstlovets alla känslor bubblar i mig precis som ett lyckorus. det kommer bli en väldigt fin dag i dag, det känns i hela kroppen och därför tycker jag det passar extra bra att bära min nya fina räv-klänning!


den kommer i från sugarhill boutique men jag hittade den först på asos och kunde liksom inte motstå att klicka hem den. sugarhill
är förävrigt supersnabba med frakten vilket är kalasbra när man, som jag inte kan vänta med att bära bästa novemberklänningen. den kostade strax över 500-lappen men åh, det var den värd. nu ska jag och rävarna ut på lördagsäventyr. ha det fint! puss
 fotografi: jag

om det sista av oktober tvåtusentolv.

och plötsligt är det november. jag känner genom hela kroppen att det här kommer bli en alldeles magisk månad. det är nu vi skär i pumpan, skapar värmande soppa och rostar kärnorna. det är nu vi sakta men säkert spelar julmusik och köper pysselmagasin. det är nu kroppen pirrar och känslorna bubblar fram. 


men innan vi börjar med november så tar vi en titt på det sista som hänt i oktober, genom min instagram där ni finner mig som hannahstone_. här är en solig morgon med goda grötfrukosten och tågfärd till skolan.


på bussarna har det mest sett ut såhär. strålande oktobersol och bokläsning. har förövrigt mest klätt mig i vinrött nästan varje dag genom månaden. alltså, bästa höstfärgen.
 

frusna eftermiddagar med kattgos och mellanmål i klädd gosigaste plaggen. vet inte vad jag skulle göra utan mina kära pyjamasbyxor. 
 

jag dricker té och filosoferar. känslor som bubblar och stress som framkallar tårar. åh, det är så otroligt skönt och välbehövligt
att ha höstlov nu. ni anar inte.
 

en annan dag promenerade jag till saluhallen för en lunch med mamma på nya, franska och alldeles fantastiska les alles. åt spenatsoppa med ägg och makrill vilket var kalasgott en kylig höstdag! 
 

på mina turer i stan har jag funnit en bok som garanterat kommer med på årets jul-önskellitsta. bilderboksretro med utdrag ur barnböcker från 50-, 60- och 70-tal! eftersom jag läste mycket ärvda böcker som liten känner jag igen det mesta. åh, kära nostalgi. en annan dag var det stundentmöss-provning i skolan. jag och emilia (hjärta dig) var glada och peppade! 
 

och så var det dags för resa! jag packade mina bästa höstklänningar och åkte med pappa tidigt lördag morgon mot kastrup flygplats. köpte bästa lunchen i form av starbucks-yoghurt med fruktsallad och smörgås. 
 

i venedig var det översvämmning. vi fick låna stövlar av hotellet och spenderade våra dagar vandrandes runt i staden. charmades över fina butiker och konditorier, rosa husfasader och glada människor på översvämmande uteserveringar. jag blev förälskad i staden. även fast det var himlans blött och till-tårar-kallt.
 

dagen därpå tog vi hyrbilen till huset i kroatien där solen plötsligt tittade fram. jag trivde fint på uteserveringen med en kopp
varmt i handen och ett oändligt hav som utsikt.
 
äventyrade gjorde vi också! bland annat till pula och det colosseum som fanns där. fotade ungefär tusen bilder på resan och mer av det ska ni få se. men nu ska jag njuta av en ledig och alldeles underbar fredag. ha det fint! puss 
fotografi: jag

om vykort från venedig.


från flygplatsen var vi tvugna att ta en liten båttaxi för att komma till hotellet. när jag klev av och såg de stora, slita husfasaderna 
i pastelliga färger var det som att träda in i en disney film. åh, som jag tycker om vendedig. gondoler som åker genom kanalerna som aldrig tycks ta slut och hur kärleksfullt allt är. det mysiga hotellets utsikt över vatten och hustak. vi hade oturen att komma på samma dag som en översvämmning. och det var blött, ruggigt och kallt men samtidigt ett himlans fint äventyr. efter två dagar
åkte vi (jag och pappa) till huset i kroatien, men det tar vi en annan gång. jag är hemma! har ni haft det fint? puss

RSS 2.0