< -

you only live once är lika med do what makes you happy.


den sista april. och trots en hejdundrande förkyldning så har jag haft en alldeles underbar dag hittills. min förmiddag såg ut som ovan. pyjamasbyxor, kattgos, nya mjuka lakan samt en värdlsgod frukost i form av havregrynsgröt med banan och grönt te i fina mon amie-koppen. därefter har jag fått både restauranglunch och pojkvänspussar. väldans fint. och nu fortsätter jag mitt firande i samma stil. här kommer en passande låt för dagen. ta hand om er, och ha det fint! puss
fotografier: jag

om den sista veckan i april.

måndag. och i dag är det mest studenten som snurrar mina tankar. skriver listor på framtidsdrömmar och förberedelser, finfixar inbjudningskort och letar vita klänningsdrömmar i mina bästa butiker. passar bra när man är hemma förkyld som jag. och åh, nu räknar jag ner. sju veckor kvar till den där friheten. men först och främst ska jag fokusera på nuet!


för i dag är det som vanligt dags för summeringen av min vecka genom instagram! i måndags tog jag cyklen genom vårsolen till matbutiken för att köpa middag. det var min tur att laga och jag beslutade mig för vegetarisk lasange! köpte fullkornsplattor från garant och kom på att i mitt framitda kök ska inga fina förpackningar som denna stå gömda i skåpen!
 

och här har vi en alldeles ny klänning jag ännu inte visat! jag kallar den en prickig disneydröm, för jag kan liksom inte sluta tänka på etthundraen dalmatiner när jag dansar runt i den. fyndades på hm för kalaspriset etthundraförtionio kronor. kommer nog bli en riktig sommardröm till brunbränd hud och bara ben.
 

såhär ser det ut när jag sitter i fönstret och spelar in mina videoklipp bakom spetsgardninen. här gjorde jag del tre i min så kallade miniserie om sånt som är viktigt. och samma dag åt jag en kalasgod frukost i form av havregrynsgröt med bland annat jordgubbar. mumma! berättar mer här. 
 
och här har vi ännu ett klädval som även finns att kika på här. och längs speglen hänger min älskade kalldender med illustrationer av lena andersson som jag tycker så mycket om. den där kärleken kan man till exempel se i min pinterest där jag har en hel mapp fylld med bilder från majas alfapet, storm-stina och linnea i målarens trädgård. 

efter att ha pussat på en pojkvän med halsont hamnade jag här, i sängen med snörvlande näsa och ond hals. men det var det värt.
för hur fint är det inte att tillbringa några extra timmar i sängen med favoritfrukost (havregrynsgröt med rivet äpple), min största kopp te och en hög inspirerande tidningar? väldans efterlängtat. 
 
min tulpan vissnade och jag tog några vykort tillsammans med mitt just nu bästa porslin. mitt i fredagssjukan kom benjamin förbi och kramare om mig. ps. som ni kan se på bilden har jag visst fått ännu ett inredningsryck möblerat om mitt rum. skrivbordet står nu vid fönstret så jag kan iakta hur våren börjar blomma och koppla av tillsammans med smattrande aprilregn i stället för att se in
i en vit vägg. 
 

när kvällen närmade sig for vi till min sommarstuga i frösakull. här sken solen mest hela tiden och trots att havsvinden var kylig kändes det som sommar. särskillt med lyckopirr i hjärtat. att vakna upp bredvid honom, på de mjukaste utav täcken och med en utsikt som den ovan lindrade verkligen all rädsla. 

söndagsfrukost och skogsbärste i sommarstugesporslin. frammåt lunch reste vi hemmåt igen och jag sammanfattade resan som ovan. fotografier, solsken, strandpromenader, loppisfynd och en klocka som symboliserar tiden som gick på tok för fort. nu ska
jag springa och krama om min syster, mest för att hon är så ofantligt bra. ha det fint! puss
fotografi: jag

om att vakna upp med vårpirr.

 
♥ i helgen har jag varit i sommarstugan för första gången i år.
och åh, jag älskar det där stället. av hela mitt hjärta. ut och in. 

bäst av allt är morgnarna. frukosten på altanen, skogsbärsteet vi alltid dricker när vi är där och hallandsposten som skriver om sånt vi aldrig fått höra talas om annars. solskenet, det varma och efterlängtade och havsvinden som tillsammans med fågelkvittret utgör en vårmelodi som känns ända in i hjärtat. 

och på tal om hjärtat. den här gången fick jag vakna upp bredvid honom också. det var första gången han var där. i mitt paradis.
på loftet i gäststugan lite längre ner på tomten sov vi. med en värmefläkt om natten som surrade oss till sömns och som jag sedan stängde av efter några timmar för det räckte liksom med värmen från hans armar virade runt min midnattsfrusna kropp.

han fick följa med på loppisäventyr tilll mina bästa secondhandbutiker, hålla min hand på samma stig, samma gata, samma strand som jag ville bli kär på när jag var liten och dagdrömmde alldeles för mycket, han fick träffa min älskade morfar och mormor och om natten pratade vi om min förbannade rädsla till att låta någon annan bli en del av det som är mitt. men nu fick han vara med på allt det där, för det finns ett vi nu. och det har det funnits i sex månader den här veckan. 

och om inte detta pirrande aprilminne lugnar rädslan så vet jag inte vad.

alla mina dagar handlar om ett rus av lycka.

lördag! och även fast jag just nu sitter i min efterlängtade sommarstuga, troligtvis med en brinnande brasa framför fötterna och vårregn smattrande mot rutan så är det garanterat gröt som blir min frukost. som alltid! och här kommer ännu ett recept! denna gjordes i veckan och jag började med att koka gröten med kanel, kardemumma, torkade aprikoser och plommon.

jag kokar alltid min i mikron. först två minuter, sedan tar jag ut och rör om, sedan en minut till och efter ytterligare en omrörning kokar jag den i trettio sekunder till. klart! här toppade jag med jordgubbar och blandade hasselnötter plus soyamjölk, som vanligt.
nu vill jag önska er en underbar lördag, fylld med favoritbestyr och favoritpersoner. ha det fint! puss

om blåvita favoriter.

fredag. och jag har gjort det igen. köpt porslin! men hur skulle jag någonsin kunna låta bli när två drömtallrikar från gustavsberg säljs för bara guldpengen styck? blåvitt dessutom. kommer användas ungefär varenda dag i sommar. jag fann dem båda i en liten secondhandbutik bredvid min skola, på bredgatan i lund men är ursprunligen från gustavsbergs alva-serie.

ur dessa ska det ätas fruktsallader när vänner kommer på besök och så småningom kanske matiga sallader och plånboksvänliga soppor på ett längenhetsgolv någonstans i framtiden. vem vet? jag vet i alla fall att jag är fullkomligt förälskad i dessa två! åh. nu
far jag till sommarstugan med familj plus benjamin över helgen. så länge får ni ha det fint! puss
fotografi: jag

om åtta solskensdrömmar.

torsdag. och efter att i går ha pussat på en pojke med halsont så ligger jag själv hemma med tusen täcken
och gigantiska koppen te. så, vad gör man om man inte kan göra någonting alls? jag drömmer. det blev en
lista och den tänker jag dela med mig utav. det här vad jag drömmer om just nu. 
 
Tumblr_mgo9uzougt1rhmxy6o1_500_large

min student!! det kommer bli en galet stor och välplanerad festlighet med mängdvis av blombuketter som
vilar i gamla vattenkannor, ljusslingor och hemgjorda vimplar, mat på mitt bästa porslin och pastellfärgade
ballonger precis överallt. 
 
Tumblr_l7allyeosf1qal9h2o1_500_large

tunna sommarklänningar, bara ben och barfotaspring över gröna ängar och varma stränder. 
 
Tumblr_mktvlpyisz1rnt0c2o4_500_large

sommarlovsmorgnar. när man går omkring i klädd pyjamasen i flera timmar och sörplar ur den där nya
favoritkoppen som man fyndade för en tia på secondhand dagen innan.

Tumblr_mkh7gldmuj1rhmxy6o1_500_large

att få vakna med honom vid min sida. det blir vår första sommar tillsammans och jag ser fram emot det så
himla mycket! åh, en några år yngre hannah skulle svimma av lyckorus om hon visste vilken fin man som
väntade på henne.
 
 Large

de första dagarna när man kan slå sig ner i parken, barbent och spendera flera timmar med picknick, mys,
musik och en himlans massa prat om allt och ingenting. 

Large

när årets första svenska bär kommer till butikerna. allra helst vill jag ha jordgubbar. med något så enkelt
som vanlijyoghurt är det en slående start på dagenn. och den där första tuggan den första gången, åh.
 
Tumblr_m39xpfibba1qafc06o1_500_large

cykelutflykter! det är få saker som går upp mot att känna varma vindar i håret när man rullar fort fram 
genom nya städer, gator, skogar, stigar... vem vill följa med när jag bokar av min långa loppislista och
besöker undangömda lantcaféer i sommar? mitt absolut bästa bestyr.

Tumblr_mk6i5vx5di1rnt0c2o1_500_large

och sist men inte minst drömmer jag om alla fina kompiskvällar jag har inplanerade. då jag träffar en saknad
vän, ser en film vi längtat efter att se, lagar god middag och spontandansar till våra bästa låtar. jag älskar alla
mina vänner. vi är så olika, i bland vet jag knappt vad de ser hos mig, men samtidigt så väldans lika och kan
skratta tills vi faller åt precis samma sak. och det är en sådan ultimat balans. åh, ha det fint! puss
 
                                                                                                                                             ph: weheartit.com

det finns så mycket fint att drömma om.

onsdag. och trots att himlen just nu är molnig och grå har jag i dag känt så himla mycket vårvärme på mina axlar. som när jag satt ute i solen i nästan en hel timma med en fin vän och njöt utav sommarsdrömmar och studentprat. en annan vårig sak, som i alla fall får mig att drömma om ännu mer sommar och sol är dagens klädval! 
 
så, även fast ingenting är sprillans nytt tänker jag visa det ändå. för i dag bar jag nämnligen min soligaste blus på mig! korallröd
och perfekt till något så enkelt som en svart kjol. busen är från hm och kjolen, den är från topshop. också en riktig favorit.

utanpå den bar jag en stickad tröja, också från hm samt en jacka från secondhand. finfina favoritplagg. molly som ständigt stryker runt mina ben fick också vara med på ett hörn. nu ska jag fortsätta med sådant som att sörpla jordgubbste ur min största mugg och skriva uppsatser till bon iver som världsbäst bakrundsmusik. ha det fint! puss

om att kriga mot hjärnspöken.

i dag delar jag med mig utav mina bästa tips mot ätstörningsdjävular och hjärnspöken.

del 3.
 
 
ps. som sagt, min mail krånglar men det ska vara fixat absolut senast i morgon. jag finns alltid här, vare 
sig du vill dela med dig av tips, trix, hjärtesorg, hjärnspöken, problem eller ja, vad som helst egentligen! [email protected]. ha det fint! puss
 

solsken, solsken, solsken!!

måndag. ännu en vecka, ännu mera sol, ännu mera kärlek och ännu mera sommarlängtan. ugefär så känns det när jag skriver upp veckans bestyr i min moleskinkallender. fint. i dag var himlen grå men trots det tog jag cyklen till affären för att köpa ingredienser till kvällens middag. härligt. nu är det, som vanligt dags för sumeringen av min vecka genom instagram! 


veckan började med nya tulpaner och en omgång majas alfabetsmemory med benjamin. jag vann och åh, vad jag skrattar när han småsurar! så oändligt söt. något annat som är sött är havregrynsgröten jag åt till furkost! jag kokar den nämligen med några bitar banan från början och den blir precis sådär lagom sött som jag vill ha den. kalas!
 

här är ett klädval från veckan. så fint att få använda mina manchesterbyxor igen, passar utmärkt om våren. i min spegel syns även min kallender med illustrationer av lena anderson som jag tycker så mycket om! tänk att det redan är april. älskar.
 

i fredags åkte jag hem till min saknade ebba för några portioner fisksoppa och ett glas vin i hennes nya lägenhet i lund. vi pratade länge länge och såg på film tills ögonen blev för trötta. ett väldans bra fredagsbesty!
 

i lördags vaknade vi upp till strålande skolsken. ebba kokade gröt til oss båda som toppades med banan plus kokkos. det visade
sig vara en galet god kombination. tips, tips!! sedan promenerade vi i tunna kläder genom halva stan för att sedan ta oss hemmåt.
 

väl hemma packade jag om min kånken och cyklade i väg för att möta upp en annan saknad vän. elin! vi skulle nämligen inviga våren med en picknick! hon visade mig den absolut vackraste picknickplatsen häromkring. precis vid en stor sjö. åh, det var så makalöst fint, jag måste dit snart igen!
 

fina elin. vi drack te och smoothie, åt nybakat bröd och massvis med frukt och sedan la vi oss på rygg för att njuta av solskenet. alltså, det där med picknick är nog världens absolut bästa vår-bestyr. tycker ni inte? 
 

här kommer ännu ett klädval från veckan! allt är från monki förutom blomkransen som är från accessorize. att ha blommor i håret var förresten en väldans bra pepp-sak, blev liksom glad var gång jag kikade i speglen och sånt är ju väldans fint! på andra bilden syns veckans favorit-mellanmål. det är något så enkelt som äppleskivor och en blandning nötter och torkad frukt.  
 

söndag var den absolut varmaste dagen i år. det firade jag och benjamin genom att koka varsin kopp te och duka upp med frukost i trädgården. så himla mysigt! och vet ni, till och med jag som annars är så frusen kunde sitta i bara nattlinnet och njuta. äntligen! och nu längtar jag till fler dagar med blomkrans i håret, fina bestyr och timmlånga trädgårdsfrukostar. ha det fint! puss
fotografi: jag

om du vill ha en idiot lägg din hand i min.

 

jag ber om ursäkt, älskling. men jag är rädd. 
jag är rädd för kärleken. den har ätit upp mig så många gånger förut.
som en katt. sju liv och är inne på det sista. är det konstigt att jag är rädd då?

 

Tumblr_m35p63lhkr1r4jtqoo1_500_large

 

att du ringde och ställde inte gjorde ingenting alls egentligen, 
att jag grät floder i telefonen, i soffan, i sängen, i systerns famn var inte på grund av dig.

 

det var på grund av mig.

 

att du blev ledsen, det förstår jag. älskling. det var inte meningen att ge dig en sömnlös natt. tårar och magknip. jag vill ju aldrig någon något ont. 

 

vi sitter på en bänk nära busshålsplatsen där vi skulle mötas. mittemellan våra hem, våra världar. redan där har jag delat upp oss i två. ditt och mitt. inte vårat. 

 

och du säger, om jag inte kan göra dig lycklig förtjänar du någon bättre.
och för första gången ser jag dina tårar på riktigt. fast det är suddigt. för mina ögon svämmar över nu. och jag vet inte varför.


två komma fem timmar. vi har gjort slut, jag har sett din hand alldeles intill min och velat hålla i den men inte fått. jag har fällt adjö-tårar och vänt mig om fem gånger minst för att se om du verkligen sitter på den där bussen. på väg från mig. 


två komma fem timmar. utan dig. jag får gråtattacker vid varje låt. länker på alla dagar vi skulle spenderat tillsammans. resan till london, sommarstugan, valborg, midsommar, sexmånadersdagen. 


men det var ju jag som ville det här. göra slut. slut på kärleken. det var ju alldeles för omständigt för mig. jag var ju inte redo. jag ville inte att ngåon annan skulle komma mig så nära. veta allt, se allt, höra allt, vara allt. 

tårarna har aldrig fallit så intensivt i hela mitt liv. och ändå har jag varit igenom helvetet. 

mamma tröstar. frågar vad jag vill. och jag tänker att jag vill bara träffa honom. kyssa honom. bara en gång till. snälla. 


så jag skriver.

jag kan inte sluta tänka på oss. och jag undrar hela tiden vad du tänker nu, hur du känner och hur du mår. kan du inte berätta? och efter en stunds magont och ångest får jag ett svar.

 

jag vill bara vara tillsammans med dig.

 

tjugo minuter senare hoppar jag av vid en busshållsplats nära dig. springer precis som på film, kastar mig i dina armar och håller inte något tillbaka. säger förlåt, förlåt tusen gånger om. för det var då jag insåg. det viktigaste av allt.

rädslan.

jag är så galet rädd för kärlek.

 

och du, du berättade hur du aldrig skulle gett tillbaka min tandborste och mina kvarglömda kläder, hur du skulle vägra att ta emot dina sju duvblå handdukar och din svarta halsduk. hur du aldrig tänkte låta mig gå. och plötsligt försvann alla hjärtats tunga stenar och det blev vi igen.

 

för jag bestämde mig för att våga lita. våga lita på fem månader av kärlek, på att allt kan hålla så länge man vill och att du älskar mig. precis. som. jag. är.

 

och för varje dag som går blir jag bara mer och mer kär i dig. och trots rädslan så vågar jag det.

för jag vet hur ont det gör att vara utan dig. 

så älskling. vill du ha en idiot, lägg din hand i min.

ps. tack håkan hellström för världens finaste melodi.

ph: weheartit.com 


är inte livet väldans fint ändå.

lördag. efter en hel dag i solskenet sitter jag nu i fönsterkarmen, nyduschad och klädd i ny klänning leende över livet. för visst kommer det dagar som är blåsiga och grå, men plötsligt skiner solen och jag tänker att livet, det är ju faktiskt väldans fint ändå. och något som verkligen lyser upp min tillvaro är morgonstunden. solstrålar genom min spetsgardin och en världsgod frukost
med familjen vid köksbordet. underbart. 

därför tänker jag nu dela med mig utav ett frukosttips till din nästa morgonstund! favoriten gröt är tillbaka, och den här gången kokas den med blandade bitar torkad frukt (den här) samt päronskivor och toppas med mandelmjölk, valnötter och några extra skivor päron. kalasgott!! jag önskar er en supermysig lördagskväll. kan ni inte berätta om era planer? ha det fint! puss


om tjugofyra sommardrömmar.

fredag. och ännu en solig dag! fantastiskt härligt. i kväll ska jag fara till en sakndad vän på kvällsmys och när jag vaknar upp är helgen äntligen här och tid för  alla de där vårbestyren jag drömmer om! i alla fall några. men nu tänkte jag faktiskt dela med mig utav några ännu varmare drömmar. det är nämligen dag för fortsättningen av mitt år genom instagram! här är juni och juli.


skolan började gå mot sitt slut och i takt med det började årets första smultron dyka upp i rabatten. vilken lycka det är! om helgens alla morgnar vandrade jag runt i min bästa pyjamas, på bild ett och drack kobbs södergårdste som är ett utav sommarens bästa teer. den sista bilden visar min skolavslutningsfrukost. soyayoghurt med färska bär, skivor utav kiwi samt knäcke med ost.
 

så var det äntligen sommarlov! och jag minns så väl hur jag vaknade upp de första lovmorgnarna. nervös men förväntansfull inför en sommar frisk från ätstörningar. jag levde livet i min blommiga byxdress, bakade mina godaste scones, åt grapefruktfrukost och lånade en mängd sommarböcker att njuta av.

bara några dagar senare for jag till spanien med caroline och hennes världsfina familj. vi åt frukost i trettiogradersvärme, firade midsommar och invigde våra nya bikinifavoriter. det var en så otroligt underbar resa. och jag var så himla stolt över att jag, på främmande plats med främmande mat klarade av det så bra och kände lyckorus gång på gång.
 
sangria vid poolkanten, eftermiddagskaffe, långa kvällar på restauranger och att läsa en bok om dagen i skuggan av en brännande sol. en underbar resa med en underbar vän. jag aldrig glömmer den aldrig.
 

efter elva dagar kom jag hem till ett regnigt men efterlängtat sverige. om kvällarna gick jag på friskis-pass och tog kvällsdopp på stranden och spenderade dagens sista timmar med kvällis och lite läsning ur muminboken. en utav sommarens mest minnesvärda kvällar var då jag och bästa josefin såg en kalasbra biofilm och åt kalasgod mat på malmös bästa indiska restaurang. så himla fin kväll alltså. åh,det måste göras om.
 
här kommer ytterligare fyra favoritstunder. en solig fika på superfint porslin hos farmor, brunbrända ben i gummistövlar på väg mot bibleoteket, att vakna till utsikten av familjen som äter frukost i trädgården samt en sommarkopp efter en lunch i malmö med favoritvän. till alla ni som just nu har lite sorg i kroppen vill jag rekomendera att titta tillbaka på sommaren, eller dröm om nästa!
för det här, det fick mig att må oändligt bra. ha det fint! puss

om en torsdag i april.

förutom den vilda vinden så har min dag varit en väldans varm en. både i hjärtat och utanför. inom mig pirrar kärlek åt pojken som kysser mig långsamt hejdå, viskar de underbaraste av ord jag kan få höra och ser finare ut än någon annan i sin nya jeansjacka. och utanför skiner solen och jag bär favoritplagg som jag bar för precis ett år sedan och åh. det får mig att känna vår, vår, vår!!  


såhär har jag sett ut i dag. plus mörkgrön jacka, faktiskt precis som den här och en ryggsäck, precis den här.


mina solbrillor är från rayban i modellen clubmasters, jordgubbsklockan är från secondhand och fågelhalsbandet i bakgrunden är från accessorize. de här är mina absolut bästa vårsmycken, särskillt jordgubbsklockan som känns alldeles underbar och så väldans efterlängtad att få använda! 
 

på benen har jag mina bästa manchesterbyxor från hm, linnet är från zara och den virkade koftan är från indiska. kanske är detta
en utav mina absolut bästa vårklädslar, just för att det inte passar till något annat tillfälle än när luften är varm.
 
och åh, dessa skor. favoritskorna från novita som passar så himlans fint att trippa fram i på lunds alla kullerstensgator en vårsolig eftermiddag. som i dag då jag mötte mamma alldeles utanför frukt-och-grönt-butiken och handlade jordgubbar, plommon, äpplen och nektariner till alla sugna stunder. som nu! jag önskar er en varm tosdagskväll. ha det fint! puss

om mina egenheter, klänningar och franska drömmar.

del fyra.

 

Tumblr_m08kgjymty1qafc06o1_500_large

 

 

vilket är det bästa citatet (kan vara från en film eller en bok eller från vad som helst)? 
denna frågan känns väldans bekant, kanske har jag svarat på den förut? hursomhelst så måste jag säga mitt eget citat: "livet är fint, du är fin - ta vara på det". för det är så lätt att glömma bort hur fint man har det, och hur fin man är själv, att det kunde varit tusen gånger värre och att man kanske borde ta vara på allt det där fina i stället för att önska bort.

 


om du fick bo precis var du ville, i hela vida världen, var skulle det vara då? då skulle jag vilja bo i london! en fantastisk stad som jag aldrig kan få nog av. men det är lite krångligt att få boende där, så om jag fick det skulle jag flytta dit på studs!

 


vad tycker du om för musik? här är min bästa spellista just nu! jag älskar vackra melodier, sådana som kings of convienience och bon iver kan skapa. så älskar jag håkans hellströms vackra texter. valborg, första gången jag hörde den. åh. den låter var så fin att jag fortfarande inte vet vart jag ska ta vägen!

 

vill du bli min lillasyster? vilken söt fråga! jag vet inte om lillasyster går precis men du får gärna bli min vän om du vill! 

 

har du nån favoritartist eller nåt favoritband? mumford and sons, bon iver, ben howard, russian red, lucy rose, carla morrison, the talest man on earth, håkan hellström, ed hardcourt och många många fler. kan i princip inte leva utan musik. 

 

har du läst torka aldrig tårar utan handskar? annars måste du, obeskrivligt fint. nej det har jag inte! jag har bara sett serien på tv och ja, den var magisk. jag ska nog ta och önska mig böckerna i studentpresent och läsa de i sommar. känns som ett måste nästan, just för att de verkar så obeskrivligt bra.

 

vad är ditt bästa bliglad-tips? musik! det här är min bästa pepp-lista just nu. finn dina favoriter och gör en egen! varje gång vardagen känns trist och grå slår jag på den och börjar genast le. fantastiskt!

 

 

Tumblr_ml1ymovzrg1rnt0c2o8_500_large

 

 

vad har du för sommarplaner? jag ska leva sommarstugeliv, besöka hallands alla fina caféer och loppisar på landet, sola och bada på tylösand, åka på äventyr med benjamin, jobba, umgås med kusinvitaminer och resa på spontanutflykter till saknade vänner i saknade städer, besöka way out west och gå på håkan hellström på sofiero. ser väldans mycket fram mot sommaren just nu, allra särskilt håkan, åh, åh, åh!! 

 

vad dagdrömmer du mest om? sommaren. den är nära nu. och jag kommer njuta varenda sekund. jag lovar.

 

vad har du för planer efter gymnasiet? sabbatsår, jobba, resa eller studera direkt? 

jag har sökt in till tre olika skolor runt om i landet där jag vill läsa grafisk design. och om jag kommer in är det att flytta, träffa nya människor och vara med om ett helt nytt äventyr som gäller! men om inte så tänker jag nog jobba ett år samt pyssla med lite egna projekt för att sedan prova på nytt nästa år!

 

vilken är den bästa bok du någonsin läst? åh, vet ni. jag har, för inte så länge sedan läst ut en väldans bra bok som jag tänkte berätta mer om snart. the perks of being a wallflower. läs, läs, läs!!

 

vad är det absolut roligaste du vet? säkert en ganska svår fråga, men vad känner du spontant? ja det var väldans svårt. sådär spontant tänker jag på benjamin. när vi spelar majas alfabetsmemory och han låtsas att han är sur över att jag vinner, eller när vi argumenterar och retas och hans busiga leende visar hur himla roligt han tycker det är. han är så galet söt med sitt finurliga busleende att jag inte kan sluta fnissa. att vi har så himla roligt tillsammans, det är nog det bästa med oss.

 

skulle du inte kunna fråga dina läsare om de kunde skriva några peppande rader vad de gör när de känner sig nere? åh, vilket toppenidé. jag tänkte faktist på det där bara häromdagen. ska bli!

 

 

Tumblr_mkuioxufg61rnt0c2o6_500_large

 

 

hur upplever du dig själv som person? typ om du hade mött dej själv, vem beskrev du efteråt att du hade mött? jag skulle nog beskriva mig själv som en rolig, pratglad och utåtriktad person! samtidgt som jag på något vis skulle kallat mig speciell. jag har alltid sett mig själv som lite annorlunda. fast på ett bra sätt! för jag har alltid tycker om så mycket som inte andra i min omgivning gör. som muminmuggar, antikmagasinet på svt-play, söta farbröder, porslin och monica zetterlund-jazz. och jag fokuseras väldans mycket på det som är fint och försöker undvika all typ av negativitet, vilket kan tyckas vara lite överdrivet i bland men det är sant och det är jag. 

 

vilket är ditt bästa fynd? just nu är det den här klänningen jag tänker på. jag har nog aldrig funnit något på rea som jag älskat så mycket som den. blommig, glad, femtiotalsmodel och en riktig sommardröm. älskar!

 

vilket är ditt favoritdjur? katt! jag älskar mina katter, de är så himla söta och mysiga och underliga på samma gång. och jag tror att varje hem blir lite soligare av en katt som sälskapar. superfint.

 

kan inte du visa dina klänningar i ett inlägg? absolut! tack för tipset, puss!

 


vilka språk kan du tala och är det något du skulle vilja lära dig? 

förutom engelska och svenska kan jag faktiskt inte mycket mer än ett par enstaka ord på franska. jag läste det på högstadiet men det finns inget extra språk att läsa på mitt gymnaise så tyvärr har jag inte lärt mig mer än så. men jag önskar så att jag kunde. och japanska! det vore himla häftigt alltså.

 

ph: weheartit.com


om en himla massa kärlekar.

tisdag. efter en väldans vårsolig dag sitter jag nu i mitt svala rum, lyssnar på favoritmelodier och känner hur solskenslyckan 
sprider sig genom precis hela mig. åh, vår!! i dag tänkte jag visa och berätta om en annan stor kärlek. för, som ni kanske vet
är jag inte bara en solskensälskare utan även en porslinsälskare också!
 

på ungefär ett år har jag utvecklat en himla stor och nostalgisk förälskelse till mumin och, förutom fem skedar, ett par busskort, servetter och en tesil har jag samlat på mig elva muggar som jag är så galet förtjust i! det första och absolut senaste är såsdjuret. 


och här är alla elva. de som syns längst fram föresteller såsdjuret och mårran.


här syns självaste mumin och hans fina snorkfröken, som var förra veckans ständiga favorit. det är nämligen så, att jag finner
en favorit för veckan som jag håller hårt i. så småningom börjar jag förknippa dem med årstider, händelser och känslor.


här syns mymlan i mitten och längst till höger är muminmamman och muminpappan! i bakrunden sysn även vintermuggarna,
som kommer i nya varianter vid jul varje år. mina är från tvåtusenelva och tvåtusentolv.


sist men inte minst är minna absoluta favoriter! den första heter kärleksmuggen och den andra mumin på äventyr. de var mina absolut första muggar och om jag någonsin skulle göra mig mina muminmuggar skulle de här få stanna ändå, just för att de är
så fina. nu ska jag leta reda på något vårigt te och fylla på i veckans mugg! vilken det än blir. ha det fint! puss

provrumsspeglar ljuger om de säger att du inte duger.

måndag. och i dag är det äntligen äntligen vår på riktigt! det känns i hela luften. trots vind och regn är den varm och i en dagens shoppigstress tog jag av mig både jacka och tröja. åh, underbart! nu är det, som vanligt dags för sammanfattningen av min vecka genom instagram. där kan du finna mig som @_hannahellen. 


i måndags tog jag, som nämnt en tur till frisören och kom hem med både fina toppar och lana del ray-lockar. väldans fint även fast det bara var för dagen! veckans nya frukostfavorit är havregrynsgröten som jag berättade om här. tänk att något så enkelt som gröt kan vara så gott!


och här har vi en stor bild på ett mellanmål. när skolmaten inte smakar finns det inget bättre än ett kalasgott mellanmål när man väl kommer hem! det ni ser ovan är vaniljyoghurt och kiwi toppat med min egen müsliblandning. 


i veckan tog jag på mig den prickiga klänningen efter ett års väntan. det var mitt absolut bästa köp förra våren och som jag har längtat efter att få använda den igen! på andra bilden syns ännu ett mellanmål. denna gången en skål med yoghurt, havreringar
och jordgubbar samt ett litet knäcke med ost. 

ännu fler bilder på mina tillfälliga lockar. i klädd min bästa pyjamas och det nya halsbandet dessutom!
 

så blev det helg och jag firade med prickiga strumpbyxor. fast detta vykort knäppte jag mest för att molly var så himla gosig just
då. åh, vad jag är tacksam för mina katter. det skulle bli så väldans tomt här hemma utan dem. 

här är veckans favoritmugg. tycker gult passa himla bra nu när solen äntligen är här för att stanna. och i och med detta använde jag min räv-kläning för sista gången då den hängs undan inför nästa års kyliga dagar. i går klickade jag hem två nya favoriter som ska ersätta och jag längtar redan efter att få dansa runt i vårsolen med dem. jag är så himla lycklig nu. ha det fint! puss

låtsas att jag är i paris, stannar i en fotoautomat och förevigar stunden.

söndag. och i dag tänkte jag visa ett gäng något mer personliga vykort. photobooth! alltså åh, kanske är jag beroende men jag knäpper av vykort minst varje dag för att minnas humör, läppstift och klädval. ända sedan jag fick min dator för ungefär arton månader sedan. precis som fotoautomaterna i paris. vi tar oss en titt!


glad en väldans vårsolig dag. det var påsklov och jag skulle möta upp benjamin för en uteserveringslunch där vi sedan spenderade flera timmar med bokläsning, jordgubbste och dagdrömmande.


morgontrött. i bakgrunden skymtar min bästa planch med rörstrands swedish grace pudriga porslin på. finfin inspiration! tror bestämt att jag ska önska mig lite finheter därifrån till min student.


såhär ser jag ut när jag gör min absolut galnaste min! kan bli väldans pepp i bland. är man min vän kan man få en sådan här bild i inkorgen! 


en bild från i sommras. denna fina klänning från indiska är fortfarande bland det bästa i min garderob. åh vad jag längtar tills man kan gå klädd såhär. bara ben, en lätt klänning och bara tunna jeansjackan utanpå.


en sommarkväll gjorde jenny, min världsbästa syster margareta-flätor på mig. det visade sig vara en superfin festfrisyr! men funkar lika bra på mysiga filmkvällar som den ovan. som jag längtar efter sommaren nu alltså.
 

pepppussar kan man också få i inkorgen om man vill! på varje bild sitter jag förövrigt i mitt fönster, så bakom mig skymtar stora delar av mitt rum för den som är intresserad!


den här bilden är tagen för precis ett år sedan. drog allt hår bakåt för att se hur jag skulle passa i kort hår. jag har funderat på den här frisyren många gånger förut men alldrig riktigt vågat klippa. men någon dag kommer det säkert hända. kanske till hösten när vinden ändå trasslar till alla långa lockar?

en annan sommardag i nya högmidjade shorts från monki. just det där med shopping är en annan sak att längta till med sommaren. hundratals fina klänningar, shorts, toppar och annat fint kommer in i butikerna. jag kan knappt vänta!


en väldigt trött februarikväll. just sådär lockigt blir mitt hår efter en hel dag utav vind och snöfall. 

dagen då jag skulle lotta ut mina nya mobilskal. äkta materiell lycka! igen, tusen tack för alla fina ord. vill le precis sådär mest hela tiden när jag tänker på det! koftan jag bär på bilden är förresten min bästa vän just nu. från hm är den.
 

och sist men inte minst en höstdag i bästa collage-tröjan. hade mest mittbena då precis som jag brukar på hösten. men kankse är håret kortklippt nästa höst. vem vet? nu ska jag spendera mina sista helgtimmar med att lyssna på det här, om och om igen ända
tills jag somnar. galet fantastisk musik, jag kan inte få nog. åh. ha det fint! puss

från och med nu gör vi bara sånt som vi mår bra av.

lördag. med aprilmusik i öronen och dimman på himlen känns just denna dag alldeles särskilt passande för mys.  med tv-serier, tusen koppar te och benjamins arm runt om mig vet jag att min kväll kommer bli mer än fin. så ska det lagas god mat också, och kanske ska det ätas ur mina nya tallrikar? ett secondhand-fynd i rosigt rosa från rörstrand. älskar. ha det fint! puss
fotografi: jag

om femton ovanliga ting.

fredag. och det vankas myskväll med världens bästa mamma. vi ska laga soppa, äta mitt godaste bröd från stenugnsbageriet i stan och så ska vi kika på skavlan där håkan hellström kommer på besök, åh. en typisk favoritkväll!! annat som är typsikt mig och som kanske är lite speciellt är punkterna nedan. här kommer femton annorlunda saker ni kanske inte vet om mig. ha det fint! puss

Tumblr_miwvw4zakb1rhonyyo1_1280_large

jag har en sommarstuga i tylösand som är mitt absolut bästa ställe på jorden!! det är där omkring hela min släkt bort och jag är fullkomligt förälskad i hela halland med deras kalasbra second hand butiker, mysiga hus, fina fik på landet och dröm- hus vid kusten. den dagen jag bildar familj ska jag bo där. det har jag bestämt.

jag är vegetarian. fast äter fisk!

jag tycker jättemycket om att sjunga, mer än vad jag låter mig själv göra. gitarren står i hörnet och åh vad jag önskar att jag hade tid och ork att lära mig spela ordentligt. jag sökte till och med in till ett musik-gymnasium först! men insåg sedan att det var media jag skulle gå.

jag älskar att träffa nya människor och jag älskar att prata. jag tycker att ställa finurliga frågor är världens bästa lära-känna-grej och vid familemiddagarna här hemma diskuterar jag gärna högt och intensivt om saker som politik, mat, resor och framtid.

jag är galen i tv-serier! jag har nog sett det mesta och utav mycket har jag nog sett allt. glee, new girl, modern family, two and a half men, downtown abbey, girls, gossip girl, gilmore girls, suits, how i met your mother, pretty little liars, vänner, the mentalist, the big bang theory, that's seventies show, oc och många, många fler!

jag är superdålig på att svara på mail och sms i tid. jag sparar de alltid till senare. och åh, det är verkligen inget illa menat. det är helt enkelt så att jag vill lägga mycket omtanke och inte vill stressa fram mina ord.

jag älskar min morfar så mycket att det gör ont.
 
jag dricker inte kaffe längre. jag har helt slutat med det eftersom jag mår så dåligt utav koffeinet och får alltid extremt ont i magen. detsamma med choklad – vilket är så galet synd eftersom jag älskar choklad men tills det att problemet är löst så får jag avstå. jag går på medicin och förhoppningsvis mår min mage bra snart igen.

jag tar alltid två steg åt gången när jag går i trappor. vet inte hur det kommer sig, men jag tycker det går mycket snabbare så.  

jag dricker väldigt lite alkohol och blir aldrig full. delvis för att jag vet hur himla ohälsosamt det är och delvis för att jag inte gillar tanken på att inte ha kontroll över mig själv. jag tar gärna ett glas vin på en solig uteservering eller en drink på festen som någon vän är lycklig över att ha skapat eller smuttar på champange men inte mer. punkt.

jag tycker väldans mycket om gamla människor. för de flesta är så genomsnälla och fina. de kan så mycket, har varit med om så mycket och det ger mig lyckorus ända in i själen när jag ser dem le. här om veckan åt jag lunch på bibleotekets kaffeteria och hamnade mitt emellan två skrockande farbröder och det var så himla fint!

jag gillar inte glass. många tycker det är jättekonstigt men nej, jag gillar det inte alls. kallt.

fram till och med år våren tvåtusenelva tränade och tävlade jag i kanot, alltså kajak på elitnåvå. fram till och med det året har mina sommrar alltid bestått utav träning två gånger om dagen och tävling om helgenrna. det är ett speciellt och roligt minne men absolut inget jag saknar.   

innan ätstörningarna var jag – i mina ögon – en helt annan person. jag har förändrats så otroligt mycket och det till det bättre. jag kämpade, jag vågade, jag tog hand om mig själv som aldrig förr och lärde mig att jag är värd så mycket mer fint än vad jag innan tillåtit mig själv. jag är så glad att jag lärde mig det. just därför vill jag lära er nu hur fina ni är, så ni slipper gå omvägen genom problemen.

min bakgrundsbild på datorn är nästan alltid en bild på mig själv. för självkänslans skull. det liksom peppar, så jag kan säga, åh, vad fin jag är. bra grej. tips, tips!
ph: wheartit.com

jag vaknar av en favoritmelodi. en kyss. och sedan är jag din.

torsdag. och i dag började jag dagen med min, just nu bästa frukost. gröten är tillbaka! jag har gjort en egen blandning med havregryn, fiberhavregryn och rågflingor som jag sedan kokar med en nypa salt och hela bitar torkad frukt. absolut godast är det med dadlar eller fikon. och toppa med mandlar och mandelmjölk. galet gott! skålen jag äter ur är ett nytt fynd från second
hand! älskar. nu ska jag njuta av några beroenden, girls, pinterest och gröten ovan. ha det fint! puss
fotografi: jag

låt mig vara ensam, låt mig segla i väg.


säg hej till mitt nya halsband!! ett betydelsefullt ett. ankaret står för min kärlek till havet, till sommarstugan i tylösand som alltid
har varit min bästa plats på jorden och hoppet, att aldirg ge upp. från accessoirze.


i veckan besökte jag frisören och kom hem med ett par centimeter kortare hår och tillfälliga lockar. det blev väldans fint! fast jag
tror inte jag kommer locka det särskillt ofta. men ett himla bra kalastips är det allt!

i bland behövs lite ensamhet för att må bra igen. några tårar. några timmar med mig själv. det där med att låta någon annan vara
en del av den, ensamheten och att våga lita på kärlekens varma lyckorus kan vara så himla himla svårt. men nu  när jag äntligen vågar. då är det nog bland det finaste jag vet. vad får dig att må bra? berätta! och ha det fint! puss 

om lyckliga lotter och stoltheter.

tisdag. idag drog jag vinnarna ur lyckolotteriet! alltså mina egendesignade iphoneskal som jag har gjort tillsammans med caseapp.se. så himla kul! 
 
 

grattis till ottillia, vilma och ebba! och till alla andra som skrev ner så himla bra saker att vara stolt över! underbart jobb. för de som vill köpa ett skal finns några att av dem här. ha det fint! puss
 
♥ ottillia: jag är stolt över att jag vågade åka på den där resan till mitten av england när jag gick i åttan, utan föräldrar och bodde i värdfamilj. jag har så många fina minnen därifrån, jag vet att jag hade ångrat mig efteråt om jag inte åkte. det var maj, solen sken och jag tog långa promenader med familjens två hundar och familjens dotter i en liten skogsdunge och runt en vacker reservoar med simmande svanfamiljer.

♥ vilma: gud vad kul med ett lotteri! det jag är mest stolt över är att jag har klarat mig igenom mitt liv helt enkelt. jag har en handikappad syster som är 20 år. jag älskar henne jättemycket, men ändå skämts över henne. jag har suttit på restauranger där folk har stirrat och pekat på henne, och det gör mig så arg. jag har bara lust att skrika på dem. bara för att hon har ett funktionshinder, gör henne inte knäppare än andra. hon är faktiskt den gladaste personen jag känner. och hon är så rolig att vara med. både jag och min syster har även fått genomgå våra föräldrars skilsmässa som har ägt rum i ungefär två år nu. och det är helt bedrövligt. jag kämpar ständigt med att hålla mig glad och samtidigt hålla skolan på en bra nivå, och det är inte lätt under tonåren. jag är stolt över mig själv att jag har klarat av mitt liv så pass bra som jag har. ibland är jag nere på botten och klarar knappt av allting, men under en period på senaste tiden har jag hållit mig uppe och samtidigt varit glad. "livet är fint, du är fin, ta vara på det!" kram!

♥ ebba: precis som i ditt exempel att våga prata med kärleken är det exakt vad jag gjort! efter att ha tänkt på honom dag ut och dag in tills det blev outhärdligt tog jag mod till mig och frågade om vi skulle plugga tillsammans. till min stora glädje svarade han javisst och bjöd dessutom på fikat eftersom vi slagit oss ner på ett café. det, är jag stolt över. kanske inte det största man kan göra men för mig var det ett stort steg att ta tanken till handling då jag är så otroligt rädd för att få ett nej av någon. nu återstår det bara att se vad som händer mellan oss här näst. och är det upp till mig igen att fråga om en träff, ja då ska jag göra det också. jag tänker inte gå miste om denna fina kille (och inte låta honom gå miste om mig heller i första taget). att våga växer man av och att kunna vara stolt över sig själv efteråt, det är fint.
 

om en vecka av solglimtar och tusen gånger kärlek.

måndag. och det är dags för min summering av veckan igen! som vanligt genom instagram där ni finner mig som @_hannahellen. den här veckan glömmer jag aldrig. i alla fall är det precis så det känns. solen har strålat mer än någonsin i år, både utanför fönstret och inne i hjärtat. tårar, skratt, sorgesagor och lyckorus. se själva nedan!


i måndags kom min saknade caroline äntligen på besök. jag bjud henne på den bästa utav kompisfika och vi pratade i kapp om allt som hänt. om pojkar, påsklovsbestyr och vårplaner. så himla fint!
 

en annan dag klädde jag mig i nya bästa vårklädseln. spetsklänning från monki, halsband från accessorize, klocka från secondhand och mina nya, bästa och tyvärr redan söndriga strumpbyxor från hm. ska genast springa och köpa mig ett par nya, för vem vill inte gå i klädd pastellprickar i år?
 

den första bilden är en ta-hand-om-mig-lunch från en alldeles särsklid dag jag sent kommer glömma. och ni kommer säkerligen få höra om den någon gång, om tårarna och kärleksruset. andra bilden visar min älskade molly. solglimten.
 

så visade jag upp mina second hand-fynd som jag är så otroligt glad över. kudden kostade bara fyra tior och passar galet bra in i sovrummet. skorna har jag haft på fötterna nästintill varje dag och långkjolen väntar fortfarande på varmare grader, så jag kan gå barbent under den. och nu är det faktiskt inte alls långt kvar! underbart.
 
helgen var så väldans fin att jag bara måste berätta om den!! lördag var lika med morgonträning, solskenslunch, uteserveringsfika med världens bästa signe, mysmiddag med familj plus benjamin och slutligen somnade han på min axel i takt med att eftertexterna på harry potter och hemligheternas kammare rullade in. söndag och jag vaknade först. överraskade benjamin och bästa pappa med pannkaksfrukost. jag gjorde en egen variant på amerikanska pannkakor och godaste toppingen bestod av turkisk yoghurt, bär och krademumma! några timmar senare mötte jag upp en ny vän i staden för flera timmars lunch och prat på patisseriet. kvällen bestod av ett friskispass med mamma och lite välbehövlig egentid framför favoritserier. vilken kalassöndag alltså!
 

slutligen kommer här ett klädval från veckan. jag älskar att få plocka fram de blommiga klänningarna igen. och fågelhalsbandet,
det ska få följa med mig ungefär överallt i vår igen. åh, som jag älskar solskenet! ha det fint! puss
fotografi: jag

när kalla vindar blåser finner jag vårlyckan i mitt rum.


jag är, som nämnt en väldans självständig person. i stället för en allra bästaste vän har jag ungefär tio hjärtan på olika håll som
står mig precis lika nära. när jag träffar någon av mina vänner är favoritbestyret alltid att fika. men, när plånboken är liten är det himla klurigt. så vad är inte bättre då än att bjuda in hem dem på en fika i tonårsrummet? ingenting säger jag.
 

frukt finns alltid här hemma, och te likaså. så jag fyller upp i mitt bästa porslin, pyntar fint med tulpaner och peppar vår med aprilspellistan i bakgrunden. såhär såg det ut när jag gjorde i fint inför ett fikabesök i veckan! i en ny iittala-skål fick överblivna påskpraliner komma på plats och i soffan hamnade min nya favoritkudde. ett litet söndagstips! nu ska jag njuta av helgens sista timmar. åh, som jag älskar ledigheten. ha det fint! puss

egentligen borde du bara göra sådant som gör dig glad.

lördag. att vakna utvilad, äta lfavoritfrukost med familjen som sälskap, åka på ett kalasroligt friskispass, träffa en saknad vän på uteserveringsfika och avsluta dagen i armarna på honom var precis en sådan lördag jag behövde i dag. drömdagen. åh. och här är några detaljer från dagens klädval. tröja och klänning från secondhand. nu vill jag bjuda på en mysig spellista som passar alldeles utmärkt en lördagskväll. lugnet. ha det fint! puss
fotografi: jag

om sånt som är viktigt.

den här gången pratar jag om min historia, och hur fint livet blev tillslut.
 
del 2.
 
 
ps. kommentera gärna nedan om du har delat med dig av en egen berättelse eller kanske vill dela med dig här och nu.
tillsammans är vi starka! tusen tack för allt stöd. ha det fint! puss
 

om gullvivor och blåsippor.

torsdag. och i dag tänkte jag visa ännu ett fynd från helgen. den här gången fann jag två blommiga tallrikar i mormors skafferi, ursprungligen från rörstrand som passar fint till vårens måltider. en annan sak som passar alldeles utmärkt till våren är min nya spellista! jag kallar den gullvivor och blåsippor, två vackra blommor som blommar i april. ha det fint! puss

glöm inte att att det alltid blir bra till slut.


i dag är det min allra sista lediga lovdag och vad är inte en bättre start på dagen än en favoritfrukost? i dag gjorde jag en smoothie
på hallon, mango, lite vanlijyoghurt samt naturell yoghurt. kalasenkelt och kalasgott!


till det äter jag en smörgås på surdegsbröd med sallad, ost och gurka. i dag snurrar tankarna alldeles för fort och jag tar hand om mig själv på bästa sätt genom att smida fina vårplaner med fina vänner. solen skiner utanför mitt sovrumsfönster och jag längtar efter fler plusgrader så att aprildrömmarna kan gå i uppfyllelse. vad längtar ni efter? berätta! och ha det fint! puss

om årets bästa loppisfynd.

tisdag. på väg till helgens påskfirande gjorde vi något som är ett absolut måste när man har vägarna förbi halmstad. nämligen att besöka stans bästa secondhand-butiker! och eftersom det var jag som körde fick jag bestämma destinationen. det fick bli emmaus, favoriten där jag aldrig går tomhänt i från. och det här var vad jag fyndade den här gången!


en kudde, en långkjol, en tshirt och ett par skor. lycka!

här är en närmare titt på kudden. kritvit och broderad för ändast fyra guldpengar! nu har den sin plats i soffan och det ser ut som om den var ämnad till att befinna sig just där, redo för kompishäng, tv-kvällar, hångel och allt sånt fint man gör i en soffa.


att införskaffa mig en långkjol funderat på länge och när en marinblå med endast två siffror på prislappen hängde framför näsan kunda jag såklart inte låta bli. okänt märke för nittionio kronor. tshirten är en ljusare variant på vinrdöd och kan för tjugo kronor passa lika fint till kjol som till pyjamasbyxor! 
 
det bästa fyndet utav alla var nog skorna. väldans länge jag har önskat ett par bruna, sommarslitna seglarskor och här var de, precis i min storlek och utav samma märke som min bästa jacka, henry loyd. tvåhundra kronor var nog lite dyrt, men himla värt i alla fall.


det var det. åh, tänk att man kan bli så lycklig av lite andrahandsfynd. i dag är jag ledig. går havspromenad, äter påsklunch och planerar våriga äventyr. vad sägs som picknick, köpenhamnsäventyr, uteserveringsfika, sommarstuga och tågresor till saknade vänner? passar fint nu när det är april och allt. ha det fint! puss

när det egentligen bara behövs lite solsken för att ge mig lycka.

måndag. och precis som vanligt är det dags för samanfattningen av min vecka genom instagram! den här gången summerar jag också det underbara, varma, soliga, pirrande påsklovet som kan ha varit ett utav mina bästa någonsin! för aldrig har jag känt mig såhär sprudlande glad, kär och tacksam till livet på samma gång. lyckorus, det är världens bästa känsla.


måndagen började med lite stadsäventyr följt utav pannkaksfika med benjamin. här ovan är vi hos honom. han äter sina med socker och sylt och jag förvånar honom med kalaskombinationen varma banan med keso och kanel. konstigt men åh vad himla gott det är!


min tisdag började med en efterlängtad sovmorgon. när solstrålar och fågelkvitter väckte mig åt jag yoghurt med finncrisp samt drack te medan jag fyllde på med inspiration från pinterest. mig hittar ni här!
 

efter någon timma styrde jag mina steg mot busshållsplatsen för att tillsammans med benjamin åka till lommas absolut bästa café, kajgatan trettiofyra för några mysiga timmar av plugg och solskenslunch. jag klädde mig i blommig klänning dagen till ära! kände mig lite som ett påskägg.


dagen efter vaknade jag upp hos honom. åt frukost med färska jordgubbar och drömde om sommar. 


såhär klädde jag mig dagen till ära. har fyndat universums absolut finaste strupbyxor på hm som passar perfekt i vår då de är tunna och i pastell. superfint! klänningen är från monki. 


här är två luncher från veckan. båda är med en bas på matvete och blandade grönsaker. den ena är med persillia, soltorkad tomat, solrosfrön och halloumi som jag penslat med pesto innan stekning. hur gott som helst verkligen. tips, tips! den andra med äpple, soltrokad tomat, basilika, stekt zuccini samt halloumi. kalas!

på torsdagskvällen skulle pappa, som fyllt år i veckan firas. jag och syster mötte upp mamma på st. jacobs och köpte det absolut godaste levain-brödet någonsin. ska du handla bröd i lund är det hit du ska gå! dagen till ära bar jag mitt favoritarmband med en liten mustach på! från accessorize kommer den.
 
påskafton! jag kände mig fin som en pastellpralin i skjorta från hm och minttröja från monki. vi firade hos mormor och morfar där vi målade påskägg, skålade i champange och åt utav det godaste påskbordet någonsin.
 
här är en frukost från veckan samt ett lyckligt söndagsleende när jag insåg att lovet faktiskt inte är över riktigt ännu! för jag har den underbara turen att vara ledig till och med onsdag också! nu vankas det shoppingturer, takeing-care-timmar, våriga fotopromenader och många stunder i solskenet med en bok i handen. så himla skönt. ha det fint! puss
fotografi: jag

RSS 2.0