< -

sanningen om tvåtusentretton.


 
när jag tänker tillbaka på året som gått är det verkligen med blandade känslor. allt började i en bubbla. jag levde i något jag trodde mig vara kärlek. något som varannan vecka kändes himla fint och bra men sedan kunde vändas om till en ångestklump över en dag. när sommaren kom tog det slut, och det var inte förrän då. när vi för sista gången sågs som jag visste att det var alldeles för länge ovissheten hade fått hålla på. men hur ska man veta vad kärlek är om man aldrig har varit kär?
 
när hösten kom bestämde jag mig för att ta tag i den sköra själen en gång för alla. skrev texten någon gång måste man byta lakan och cykla i väg, började gå långa promenader med åh-så-peppande fredagspodden i öronen, skrev tankeställare som hjälpte mig genom veckorna och så, slutligen en kall oktoberkväll vid köksbordet, då min syster frågade mig hur det egentligen var fatt och jag svarade med tårar. efter att ha berättat om det som känts, om hjärnspöken som fick mig att tvivla på om jag var bra nog och om jag var värd allt det jag är så tacksam över i livet önskade hon att jag skulle gå och prata med någon igen. och efter bara fyra gånger hos psykologen kände jag mig starkare än på väldans länge, kanske starkare någonsin.
 
julen tvåtusentretton har varit så ofantligt fin. och då menar jag inte bara julafton, utan även hela december, till och med några saffransdoftande november-och oktoberdagar. mycket har varit på grund av hur jag utvecklats så, galet, galet mycket under hösten. hur jag pratade av mig och fick svar på tankesnurr hos psykologen och lyckades släppa alla de övertagade kontrolbehov, skeva krav och ideal, perfektionismen och den skavda självkänslan. och det har varit så oändligt värdefullt. 

och trots de där två superstressiga veckorna innan julafton, då jag inte han med mailsvar, fotografi, att skissa, skriva och annat som jag så gärna vill utan bara jobb, jobb, jobb. då jag fällde tårar utav utmatthet och tappade kilon i brist på mat och sömn så har varje decemberdag gett mig något att le över, spara och ha kvar. 
 
och de där två veckorna hade jag kanske inte överlevt ens till hälften så bra om det inte var för en särskild person. jag träffade honom den andra advent, på ett pysselmys hemma hos en utav mina favoritpersoner. han var, och är en utav de härligaste och mest underbara personerna jag mött. och hade det inte varit för alla terapi-timmar hade jag inte mött honom. och om inte han hade skrivii till mig, och förgyllt varje dag med pepp och skratt, om vi inte hade mötts om söndagarna och hittat på de bästa utav bestyr så hade jag nog inte summerat mitt tvåtusentretton med livets största leende på läpparna.

och dessutom. alla de nya vännerna jag träffat! alla de nya materiella lycko-ting jag införskaffat! alla fikastunderna, konserterna, utflykterna! att bli bästa vän med systern! att ta studenten! att skaffa mig mitt allra första jobb! det är även sånt som gör att mitt tvåtusentretton är ett år jag alltid kommer tycka om. gott nytt år!!

ps. här finns sanningen om 2011, sanningen om 2012.

hejdå sverige.

måndag. pirrigt! galet! ofattbart och ofantligt fint! kära ni, nu far jag till paris. tänker fotografiera allt jag ser, införskaffa massvis med finheter, smaka och upptäcka nytt hela mina dagar. jag är nog så pepp jag kan bli!! jag önskar er ett alldeles underbart jullov. njut lite åt mig utav de allra sista pepparkakorna. tusen kramar, och ha det fint! puss

om tjugohundrafjorton.

söndag.  och i dag handlar många utav mina tankar om det nya året.  det är bara några få dagar kvar tills det
börjar och jag har bestämt mig för att det här är året då jag ska leva kravlöst. visst, i bland dyker måsten upp
som jag inte kan springa i från men att sätta krav på mig själv, skänka prestationsångest och andra dumheter
är inte tvåtusenfjorton för hannah ellen josefin. mitt tvåtusenfjorton:
 
Daydreaming♥ | via Tumblr

det ska handla om att spendera tid i naturen, för hälsans och själens skull. få saker har gjort mig så gott som
höstens poddpromenader och att fortsätta med det är en utav mina absolut bästa viljor.

Magnifique ♥

det ska handla om oss. (fotografi) 

pancake

det ska handla om att våga prova nya saker i matväg och inte låta mina gamla hjärnspöken hemsöka mig. nu
vill jag fortsätta vara stark och modig och inte längre stanna i tryghetszonen som svag och rädd. 
 
Sordilezas | via Tumblr

det ska handla om att läsa alla de där böckerna jag köpte i år men som jag aldrig började läsa. för, att fastna i
en fin eller spännande berättelse är bland det bästa att fastna i och så länge viljan finns kvar så tänker jag låta
en bok få ligga i ryggsäcken och följa med genom alla mina dagar.

Travel 🔫follow me🔫

det ska handla om att fotografera, tusen gånger mera. för övning ger färdighet och åh, eftersom jag älskar att
knäppa vykort så är det här sannerligen en framtidsdröm jag längtar efter att bli bättre på!!

Mariannan | Costume

det ska handla om att slappna av. att kunna bara vara. det är mitt ända måste på denna lista utav viljor.  

围绕月亮。 | via Tumblr

det ska handla om att ta körkort! en vilja jag har känt, och fortfarande en hel del rädsla inför. en osäkerhet
som sannerligen är något jag vill komma över. jag vill ha den där friheten, bums.

Hej tisdag. | Vintageportalen

det ska handla om att flytta hemifrån!! det är dags nu. för jag längtar efter en plats som är min egen, där jag
kan klara mig själv och, dessutom pynta fint i ett helt hem precis som jag vill!! kanske som ovan? fast med 
vita väggar i stället för mint och med ännu flera textiler från svensk tenn. 

Memento Mori | via Tumblr

det ska handla om att skriva. fortsätt, fortsätt som ett höstlöv i vårens första flod. ungefär. jag önskar att det
här året blir året då jag skriver klart påbörjade projekt eller, om inte så vill jag i alla fall minnas alla hjärtepirr
och känslostormar med en penna och ett svart moleskine-block.

- Pαrαdox - | via Facebook

egentligen, handlar tvåtusenfjorton om att fortsätta. punkt. precis som hannah & amanda pratar om i sin allra
senaste podcast är the golden year slut. året då jag rensade ut, jobbade på mig själv och insåg vad det är som
betyder. och the diamon year är året då jag slipar till det fina jag skapat och fortsätter i lyckoruset.

Growing up... | via Tumblr

fortsätta älska det jag älskar. som porslin, bon iver, konserter, krispig luft, marokanskt, kanelbullar, pinterest
och min cafévärld, oväder, finkläder, att sjunga, att skissa, att fotografera, mig och mina favoritpersoner.
 
Jordgubbar

och året, det börjar i paris!! i morgon, tidigt, tidigt far vi dit och under tiden dyker det upp lite andra peppiga
ting här, i min cafévärld. jag har aldrig varit i paris förut. och jag är så nyfiken på varje café, butik, sevärdhet
och kvarter. jag tar gärna emot några sista-minuten-tips!! tusen kramar, och ha det fint! puss
 
                                                                                                                                           ph: weheartit.com
 

mina pulserande hjärtan.

 lördag. och jag vet att det kanske är något tröttsamt att jämt höra om mina lyckorus. jag vet att det finns dom som tror att de inte existerar och att jag bara gör mig till. men just nu finns det finns någon i mitt liv som vänder upp och ner på allt som varit, någon som gör att det som är lite grått blir guld för att jag jämt svävar på alla dessa hjärtepirr och lyckorus.

och jag ville mest nämna det. för jag tror inte molnen kommer försvinna på ett tag. särskilt inte i dag!! nu tänkte jag drömma mig tillbaka igen, till fortsättningen utav mitt tvåtusentolv. året som avslutades med en skidresa över nyår, som såg ut lite såhär. 


vi var tre familjer som for till oberatuen i österrike och redan första dagen möttes vi avblåa himlar och en eminent mängd snö! det firade vi med varsin gulasch-soppa, som förövritgt blev min standradlunch den här veckan på en solig uteservering.


andra dagen blev det lite dimmigare. ett mysigt och kusligt väder som sedan skulle försvinna för att fortsätta ge oss favoritväder veckan ut. under resan passade jag på att inviga min nya kånken som jag fick i julklapp!!


för vilken väska ska jag annars bära på storslagna äventyr? såhär finner man mig i backen förövrigt. min, då nya bästa vita jacka från peak, grå-och-vit-mönstrade byxor, flätor nästan jämt och så min kära kånken.
 

uteserveringslucnher i strålande solsken, då både jackan och fleecetröjan knäpps upp och solglasögonen åker på. en alldeles extra varm dag bytte jag ut standard-soppan mot en varm ostsmörgås med sallad. himmelskt gott, vill jag minnas!!
 
två vykort från nyårsafton! efter att ha avslutat skidåkningen började jag känna mig hemskt förkyld och febrig. så jag stannade på rummet, såg på den coldplay-konserten jag varit med om samma år och han precis gå ner lagom till tolvslaget och att få skåla med de andra elva. precis så blev det en väldans fin kväll, trots allt!
 

eftersom det var jullov, och jag längtade hem ganska mycket till just mellandagsmyset, att dricka upp glöggen och smaka de sista pepparkakorna tyckte jag det var så. himla. fint. att få stanna för after-ski i backen och dricka en liten kopp glüwhein, som smakar nästan precis som glögg, om inte godare!
 
att kika på dessa vykort får mig att längta efter en skidresa igen. jag hoppas det inte tar allt för många dagar innan jag får fara till snötäckta berg och, med solkyssta kinder flyga ner för backen. 
 
mitt absolut absolut godaste ting från den här resan var frukostbufféen. te, fruktsallad, rostat bröd med ost, lax plus yoghurt med trokad frukt och nötter. mumma kardemumma! men, trots en längtan är jag så otroligt glad över att få spendera årets mellandagar hemma. så jag får bli fylld utav ännu mer lyckorus. jag önskar er en toppenfin lördag, ha det fint! puss

och dimman låg som ett vintertäcke.

fredag.  och det är något alldeles särskilt med att vakna upp hos morfar och mormor. något speciellt med hur morfar tidigt börjar bullra med kastrullerna i köket, hur mamma, som alltid är först uppe pratar högt och glatt och hur katterna smyger om kring mina fötter när jag slår mig ner vid frukostbordet. 


vi dricker te och äter rostat bröd, så som vi alltid har gjort. äggen är perfekt koka och varje morgon finns det en ny frukt-favorit
att älska. just den här morgonstunden är från i går, annandag jul. den sista innnan vi kramades hejdå för i år. 


den här dagen åt jag rostat tranbärsbröd med cheddar-ost, rucola-blad och tomater, ett ägg och bitar av cantaloupe melon.


plus en kopp julte såklart!! jag tog med mig ett utav mina många kanel-ingefära-neijlika-apelsin-kardemumma-teer hemifrån som
jag sörplade ur en utav mormors allra finaste koppar. under frukostminuterna brukar vi bläddra i tidningar, mormor och jag. visa varadra modereportage och hylla porslinsserier som vi båda tycker så mycket om. så fint är det.

minns att dimman låg som ett vintrigt täcke utanför våra fönster. vackert. timmarna innan det var dags att fara vidare passade jag
på att skriva packlista till paris, lyssna på nya musikfavoriter och kika på klapparna ännu en gång. mobilskalet med broderi ovan som jenny gjort alldeles själv, det är min favorit. magiskt. vilken är er bästa klapp? berätta! och ha det fint! puss
 

om våra julaftonsklädval.

torsdag. och efter många julbord, filmer, kramar och promenader är jag hemma igen. himla skönt på sätt och vis för, fastän julen varit ofattbart fantastisk så finns det mycket här hemma som jag längtat efter att få hitta på. som att packa upp klapparna, redigera bilderna, göra rummet tvåtusenfjorton-fint, peppa paris och träffa honom. lite sådant är vad jag drömmer om.

nu tänkte jag visa mina första vykort från den tjugofjärde. såhär fint glimmade och glittrade det i mormors gran. 
 

och här är jenny och hennes julaftonsklädval. minns ni spetsklänningen jag bar förra året? i år klädde den henne så otroligt fint!! allra särskilt i hop med hennes röda läppar och blonda lockar.


och jag själv hade grävt fram ett gammalt favorithalsband ur smyckeslådan. från hm kommer det ursprungligen, och var faktiskt
en julklapp om jag minns rätt!! guld är sannerligen min grej. och smycken bär jag på tok för lite av. 
 
min klänning från zara är förvånande tre år gammal! här syns ett vykort från tvåtusenelva, just på den. det kändes som om vi hade en himla miljövänlig jul i år, då både jag och min systers klädval var återanvända och läppstiften lånade av mamma. bra tycker jag! nu tänkte jag spendera kvällen framför serier, i hopp om att vila bort de små sjuklingssymptomen som hemsöker mig! vill vara så firsk som möjligt för att kunna spendera mellandagarna som bäst. ta hand om er, och ha det fint! puss
fotografi: jag 

om min första klapp.

juldagen. och vilken väldans fin julafton det var! !både traditionsenligt lik tidigare jular och olik med en massa nytt som får mitt hjärta att göra dubbelvolter tusen gånger om. älskvärt!! och åh-så-välbehövligt i tankarna eftersom jag i dag vaknade upp otroligt utmattad och med en smärre förkylning och behövde mina världsbra julaftonsminnen för att höll humöret uppe.
 

nu tänkte jag visa ett par vykort på min allra första klapp som jag fick utav kusinerna som hälsade på mig och familjen för ett par dagar sedan. en kombinerad försenad födelesedagspresent och julklapp!!
 
en alldeles ny kånken!! i färgen jag mest önskat dessutom. någon slags matt grön-brun som kommer göra sig lika eminent i vinter som i vår, sommar och höst. lika eminent på paris-äventyren som dagsutflykter, fotosessioner och till plugg och jobb. tack! under gårdagen fick jag ännu mera önskningar sanna, som jag knappt kan vänta med att dela med mig av! men för nu tänker jag fortsätta mysa med morfar och mormor, prata klappar och kika på filmer kvällen ut. ha det fint! puss
fotografi: jag

om magi den tjugofjärde december.

god jul alla fina, jag är så lycklig i dag!! hela mitt hjärta skuttar av kärlek till familjen, släkt, vänner och åh-så-särskilda personer. dagen har börjat så magiskt fint och nu spelar det ingen roll vad som händer. kära ni, det här är en tid för att bara njuta, att andas och att vara. åh, jag önskar er massvis utav lyckorus. var ni än är, vem ni än är. ha en så väldans varm jul! puss
fotografi: jag

om pirr i magen och jobb på axeln.

måndag. det är den tjugotredje december och det vankas jobb, mysmiddag, den stora paketinslagningskvällen, filmmys, bak och
en massa annat juligt och fint som kan hända in på en och samma decemberdag! allting för att göra mig, och kära familjen så redo för morgondagen som möjligt. peppande och pirrande och underbart!!

veckans absoluta favoritklädval har varit den här mysiga kombinationen. en favorit för både bak, fikastunder och klappjakter!! på vykort två syns lite utav mina bästa julpynt. yankee canle-ljuset är en alldeles särskild favorit!!
 
min vecka har bestått utav många stressiga stunder, då jag jobbat på tok för mycket i jämfört med vad min något sköra själ orkar. och just därför har det varit väldans värdefullt när jag tagit pauser som i vilan sängen med molly eller lunchen på saluhallen med bästa mamma. linssoppan mulligatawny var galet god!! neijlika, persillia med mera. åh!

många dagar har spenderats i lund som är så himla vackert pyntat nu i juletider. se favoritcaféet st. jacobs stenugnsbageri ovan!! plus en doft utav saffran och kardemumma. 
 
en liten fredagsfrukost, med just ett himla gott bröd från st. jacobs!! vykort två visar ännu en paus från stressen, i sängen framför orange is the new black. mitt nya bästa fynd i tv-serie-världen! tack j. 
 
så blev det söndag, en väldans efterlängtad sådan och jag gick klädd ännu en favoritkombination dagen till ära!! det var den fjärde advent och jag gick och la mig med ett brett leende. att ha den traditionsenliga söndagsångesten har blivit utbytt mot söndagslycka känns precis som just den här dagen. eminent. men mer om det en annan dag! tusen kramar, och ha det fint! puss

om den fjärde advent.

söndag. livet är så himla pirrigt på grund av min åh-så-eminenta dag!! åh, men jag kan nog inte berätta om den ännu, för jag vet inte var jag ska börja. eller sluta. så i stället vill jag peppa med fortsättningen utav min nedräkning till julafton. två daga kvar tills julstrumporna öppnas, risgrynsgröten kokas och finaste favorit-klänningen ska på. 


här om dagen hämtade jag, som nämnt ut ett väldans efterlängtat paket på posten! en vinylskiva var det i! 


she & him -  a very she & him christmas är kanske den bästa julskiva jag vet. 
 

i det här paketet befann det sig även ett litet vykort från självaste bandet, en liten signatur i silver och ett fotografi. fastän alla som införskaffar vinylen får ett sådant känns det så väldans personligt och fint!! 
 
skivan snurrar tusen snurr på min mörkblå spelare från crosley som jag fick i studentpresent. från urban outfitters.

superfin baksida också!! tycker bestämt att alla som älskar she & him borde införskaffa den här skivan som vinyl! för även om
du inte kan spela den så är det en världsfin prydnad. detta favoritalbum plus mina glitterrenar, plåtburkar och yankee candle-ljus
har jag i stället för gran, adventsljusstake och julstjärnan i fönsterkarmen som jag förvånande nog glömde i år. älskvärt. nu säger
jag godnatt med universums bredaste leende. ta hand om er, och ha det fint! puss
fotografi: jag

dagar snurrar förbi, jag väntar på att bli fri.

lördag. och jag kan inte låta bli att tipsa alla ni som skolan har eller snart ska fly för att börja jobba på riktigt, vare sig det är på din drömarbetsplats eller på något som mer tillfälligt som mitt att se upp. för det finns något som är att jobba för mycket. och då spelar det ingen roll hur mycket du älskar ditt jobb. det kan få dig att kollapsa av trötthet ändå.


lite så har mina två senaste veckor, tyvärr varit. och när jag i dag drar mig i väg till jobbet för näst sista gången i år ska jag ha sett
till att peppa mig själv så mycket det bara går!! och jag börjar nu, med fortsättningen av min summering av året genom instagram. och vi har kommit fram till jul!! dagen började hos mormor och morfar.
 

och åh, jag vet att jag redan delat med mig utav vykorten från favoritdagen men just för peppens skull tar jag det en gång till. efter att ha öppnat paketen i julstrumpan samt ätit frukost gick jag och jenny ut på en långpromenad i vinterlandet.
 

men, vi fick snart väldans brottom hem igen! för kusinerna var på väg och vi ville hinna göra oss aftonklädda och fina. jag klädde
mig i min smaragdgröna spetsdröm från hm samt ett spänne med en sammetsrosett i håret som jag som jag införskaffat på second hand samma år. vintagekärlek tusen gånger om!!
 
vi åt julig lunch-smörgås, kikade på kalle ankas jul, öppnade våra klappar och sedan var det dags för det där julbordet som magen längtat efter under en hel månad utav inte-lika-goda-som-morfars-sill och köttbullar. till efterrätt äter vi risgrynsgröt!!
 
och så småningom, efter mycket julgodis, en hel massa julfilm samt kramkalas med alla fina gick vi och la oss. jag somnade gott i mitt nya nattlinne som jag fick utav allra käraste syster. en utav mina bästa presenter, vill jag minnas!! plus kånken och kallendern.
nästa morgon åt jag frukost med kusinvitaminer framför vinterfilmen narnia samt astrid lindgrens jul.
 
åh, jag minns hur jag tänkte att den där atrid var allt ett geni, och hur mycket jag älskar, älskar bardomsnostalgi!! därefter blev det ganska stressigt eftersom vi på kvällen skulle fara till på skidresa! så, väl hemma packade vi våra väskor och for snabbt iväg igen. men mer om det äventyret tar vi en annan gång! för nu far jag till näst allra sista jobbdag! ha det fint! puss

om en pepparkaksstad.

tjugonde december.  och äntligen en förmiddag utan att ha brottom hit eller dit, utan att stressduscha och utan att gå upp kvart
i sju. alldeles extra välbehövligt just i dag eftersom jag både ska jobba i kväll och under nästan hela min lördag. så jag låter mig spendera tid i klädd pyjamasen, med harry potter på tv-skärmen samt en favoritfrukost, så klart!
 

för vilka är egentligen inte dagens bästa ta-hand-om-mig-minuter om inte morgonstunden? 
 

ur min favoritskål från pip studios äter jag filmjölk, kanel, pauluns galet goda granola med dadlar och hasselnötter plus hackade, torkade fikon. en älskvärd kombination. tip, tips!! skeden är en nostalgikärlek från mumin.


på mitt absoluta mysigaste favoritcafé, st.jacobs stenugnsbageri på klostergatan i lund finner man ett väldans gott rågsurdegsbröd med russin som jag inte kan få nog utav!! med julens prästost samt rucola blir det hur galet gott som helst.


så dricker jag té för min något svidande hals och tuggar clementin, för det hör ju julen till. 


brickan är från lagerhaus. ganska julig tycker jag! liknar en pepparkaksstad! fler saker som gör mig lite extra glad just i dag: att
äntligen träffa saknade kusinvitaminer i morgonkväll, att söndagen min inte annat kan bli än superfin samt att klapparna är klara
och dem stora inslagningskvällen vankas snart. underbart! nu peppar jag vidare. ha det fint! puss

pinterest, pinterest, pinterest.

nittonde december.  och det är fem dagar kvar till julafton. klapparna är klara, pirret är oändligt och mina
bästa melodier slutar aldrig spela. jag älskar den här månaden, och har gjort sedan dens start. och kärleken
blir bara starkare och starkare för varje dag!! (nu fattas bara snöfall).

nu tänkte jag prata om en helt annan kärlek, nämligen den till pinterest!! åh. jag älskar att samla inspiration
i kategorier och känna hur det börjar klia i fingrarna när jag finner recept, klädval och illustrationer. här ger
jag några utdrag från mina bästa kategorier! och vi börjar med fyra pyssel-tips. julig krans i håret, finurliga
pepparkakor, guldfärgade kottar och en enklare gran.
 
sex fina klädval. den där prickiga klänningen vill jag leva i hela vintern, vykort två känns eminent fint till ett
cafébesök, tre är en klassisk vardagsklädsel och fyra är så mitt skivomslag skulle kunna se ut, allt på vykort
fem vore fantastiskt i julklapp och sex är även det än enorm kärlek till prickar, prickar, prickar.
 
fyra juliga recept. saffransbiscotti, vegetariska köttbullar, raw-bars med tranbär ock kokos samt hemgjord
glögg som ser ofantligt god ut med citrysfrukter, neijlikor och att de serveras i just sådana glas. alla recept
finner ni i mapparna: vegetarian xmas och raw desserts!!
 
fyra från om annat som jag tycker om. fint budskap på fin tatuering, ett underbart sätt att bespara pengar på,
vykort från tvserien vänner som jag sett om för etthundrafemtioelfte gången i december och favoriten zooey
deschanel i new girl. glöm inte att lyssna på hennes band, she & him och deras jul-album här. 
 
sex inredningsdrömmar. jag har fått en grej för guldiga ting och har länge letat efter ljusstakar precis som de
i köket på vykort ett, är väldans förtjust i brickan på vykort två och vill spendera, hela dagar och långa nätter
i badrummet på vykort tre. vykort fyra är ett favoritkök och vykort fem samt sex är drömrum. 
 
så känner du brist på inspiration och kreativitiet tycker jag absolut att du ska börja pinna. ett världsbra tips!!
inspirera och berätta gärna om dina bästa mappar för mig!! och ha det fint! puss
                                                                                                                                                     min pinterest. 

om den sista veckan innan jul.

tisdag. och så börjar den allra sista veckan innan julafton. det är prick sju dagar kvar och nu vill jag ta vara
på alla väntans dagar! här kommer en lista på några favoritbestyr jag drömmer om att pyssla med innan den
tjugofjärde är här. veckans viljor alltså, alla så fyllda av juligheter de kan bli!

running wild

baka och laga en massa små godheter att lägga i burkar och ge bort. eget julgodis alltså. i går spenderade vi
exempelvis kvällen med, något jättekladdigt marsipanpyssel. en tomte, ett paket och en ros fick det bli!! och
senare i veckan vill jag göra knäck och chokladbräck. ett himla mysigt bestyr!

Agere non loqui | via Tumblr

jag vill göra tillbakablickar i min kallender och se vad som hänt. minnas året som gått, hur jag har förädrats
och vad jag känt. men sedan vill jag stänga den igen, och låta veckan och även livet styras mer av viljor och
önskedrömmar än planering, planering, planering. det är månadens ända och bästa tankeställare.

Untitled | Flickr - Photo Sharing!

så ska de sista klapparna införskaffas. egentligen är jag klar med det mesta men lite smått och gått får alltid
plats i strumporna! kanske far jag till malmö och spanar in paketträdet och karusellen på gustav adolfs torg?

Untitled | Flickr - Photo Sharing!

och kanske finner jag årets julaftonsklädsel när jag besöker staden? drömmer om något svart, smaragdgrönt 
eller vinrött, i spets eller sammet, eller kanske något rutigt med krage? väldans klurigt.
 
Pitseleh

så är jag väl inte den ända som drömmer om snöfallet? att vandra på pudriga gator och torg? att se snötäkta
hustak och kappor med tusen små vita prickiar? tänk ändå om vi skulle få en vit jul i år!! vill ge mig ut och 
promenera, fotografera och andas krispig vinterluft tusen gånger om!!
 
Tumblr

att träffa efterlängtade favoritpersoner för älskvärt långa pratstunder är nog veckans allra starkaste vilja!! är
så tacksam och glad för alla fina jag har runt om kring mig. nya bekantskaper som gamla, familj och släkten
som jag, något oändligt saknar!! vardagsbrus och caféhäng som vinylmelodier och golvhäng. 
 
You Make Beautiful Things... | via Tumblr

för några månader sedan startade jag upp projektet: ny garderob. hade ett så väldans starkt behov av att
rensa i mitt liv. bort med ont och in med sånt som är fint! så nu, fast än det alldeles snart är julafton och 
en mellandagsrea väntar runt hörnet vill jag införskaffa massvis med nytt! kalla det ytligt, men det finns 
en djupare tanke i allt det där.
 
Toothpaste Love | via Tumblr

paris, paris, paris!! det trettioförsta far vi dit och jag är så pepp! så pepp!! så den här veckan håller jag mina
ögon och öron öppna för alla tips på sevärdheter, butiker, restauranger och caféer. eftersom jag alldrig varit
därför förut har jag ingen aning om vad som är måsten och ej. så tips, tips, tipsa mig! 

keep your head up, keep your heart strong

under någon av våra kvällar innan julafton brukar vi fylla hela vardagsrumsbordet fullt med papper, snören,
ettiketter och rosetter för att slå in och pynta våra klappar. med en julfilm på tv-skärmen och med glöggdoft
och tilltugg på brickan blir det en utav de juligaste kvällarna jag och familjen vet!!
 
Tumblr

kika på mina bästa julfilmer och laga grönkålspajen och rödkålssalladen som ska tas med till firandet, lyssna
på spellistan som varit mitt soundtrack till decemberlivet. filosofera om jullovsbestyr, spendera trötta timmar
med orange i the new black och katterna och kanske besöka en julmarknad om jag har tur! åh,jag har viljor i
mängder, men i hemlighet är alla tankar som snurrar i mig så fina nu att varje decemberdag ger mig lyckorus.
vilket är en galet eftelängtad känsla! berätta gärna om dina viljor! och ha det fint! puss
  
                                                                                                                                              ph: weheartit.com

om musikhjälpen, lussebak och julgranspyntning.

måndag. och äntligen har jag helg, på mitt vis! en taking-care-day som mest innehåller poddpromenad, frukost framför orange is the new black, som jag måste tipsa om!! samt att kika på mina bästa sidor efter julaftonsklänningen. om precis en vecka slår jag in mina allra sista klappar, packar lilla resväskan och provar den där klänningen en sista gång. åtta dagar kvar, åh.


nu är det dags för mig att sammanfatta veckan som varit, genom instagram där ni finner mig som @_hannahellen. ovan syns lena anderssons fina december-illustration och det kvällspysslet som gav mig lugn i själen efter måndagens långa timmars jobb. 


tisdag och jag spenderade några eftermiddagstimmar i staden med mitt eget sälskap. införskaffade några sista julklappar och med
de bästa julmelodierna i lurarna gick det väldans snabbt! klädde mig såhär dagen till ära och kände mig som en tomtenissa. vilket var också var himla fint! 
 
ett vykort från en cykeltur och en katt i fönsterkarmen. något jag måste nämna är musikhjälpen som, förutom julmusiken varit ett soundtrack till min vecka. jag kan inte riktigt sätta fingret på vad, men det är någoting med musikhjälpen som varje år ger mig ett sådant beroendeframkallande julpirr och lyckorus att jag mest vill kika tjugofyrasju.


clementingröten är verkligen en utav mina bästa julfrukostar, fast numera kokar jag mnin gröt på spisen i stället! receptet finner du
här. fredag, lucia och jag firade med hembakta lussekatter och glöggte, i hop med min frukost i soffan framför julkallendern.
 

så pyntade vi granen i veckan också. purpur och guld var årets tema, precis som förra året och året innan dess. passar himla bra
in i vårt vardagsrum tycker jag!! att smutta på lite glögg och lyssna på julmusik var precis vad jag behövde efter den dagens tio-timmar-långa jobb. för åh, den där stressen att skynda till jobb och hem och hinna med alla sina, något för många viljor emellan
är verkligen en känsla jag vill vara utan från och med nu.
 
som nämnt var min helg räddningen på andan-konstant-i-halsen-veckan. om lördagskvällen anordnade jag ett litet knytkalas, som blev både världsmysigt och superlyckat! och om söndagen spenderade jag många fantastiska timmar i lund och på ebbas skafferi,
ett favoritfik. en efterlängtad och välbehövlig helg som sannerligen har gett mig så mycket livsenergi att jag kommer le brett ända fram till julafton. hejdå stress och hej julpepp!! ta hand om er, och ha det fint! puss

om kvällsord den tredje advent.

söndag. och så gick en vecka med på tok för mycket stress. långa timmars jobb och att cykla dubbelt så fort med andan i halsen
är sannerligen något som tär på min själ. men en helg som den här har gjort allting så mycket värt det. och kanske är det så julen
är. stressiga dagar och klappletar-jakter i panik, grönkålspajer som inte hinner svalna och på tok försenad trafitk. men det är små stunder, som att klä granen, baka lussekatter, musikhjälpen, världsbra timmar på caféer och lyckade knytkalas som gör att allting tillslut sammanfattas som bra, magiskt och underbart. glad tredje advent, och ha det fint! puss
fotografi: jag

tio dagar kvar till julafton.

lördag. och efter en hel veckas jobb, jobb, jobb finns det inget som känns så fint som att få njuta utav lördagskvällen med sånt
som juligheter och ett gäng favortpersoner. det vankas knytkalas!och nu när bordet är dukat, ljusen är tända och allt står där det
ska så kan jag äntligen luta mig tillbaks och invänta bland det bästa av sälskap. underbart.

men innan kalaset börjar tänkte jag visa några favoritfynd som står i min fönsterkarm!! först och främst är glitter-renen som jag köpte på åhlens här om månaden. det var årets första julpynt och det var en väl värd present till mig själv!

det andra är årets jul-ljus som jag införskaffade under en helsingborgsvisit med michaela. åh, jag önska ni kunde känna hur galet gott det doftar!! christmas cookie. yankee candle kan sannerligen sin sak.

nästa fynd är plåtburken som jag köpte på emmaus julmarknad, i halmstad och sist men inte minst är morfars pepparkakor som bland annat är något jag bjuder på i kväll!! förresten, jag och dahlia har blivit världsbra kompisar så nu finns det en liten artikel
att läsa om mig här. berätta gärna vad ni har för er en decemberkväll som denna! och ha det fint! puss

om minnen från mitt tvåtusentretton.

fredag. och i dag fortsätter jag att dagdrömma mig tillbaka till en annan tid. för, i stället för att summera hela månader tänkte jag
i år dela med mig utav vykort från mina abslouta favortdagar!! det här är första delen, som bland annat handlar om en frostbiten söndag i januari då jag och en vän behövde fylla oss med pepp och värme efter en veckas skolstress.

om en brunch i januari.
 
en tidig söndagsmorgon med trötta kroppar tog vi bussen till malmö för att äta brunch på bästa café kungsgatan! 
 
här är mitt fantastiska sälskap caroline!!

älskar inredningen här. ljust, vitt, spets och lite extra vintage och kantstött som jag tycker så mycket om. på helger kostar brunch niokommafem guldtior per person och du får ta precis hur mycket, bröd frukt, pålägg och dryck du vill!! 
 
och så finns det himmelskt doftande våfflor, du gräddar själv till efterrätt!! med sylt och grädde, om du tycker om det. ett himla mysigt söndagsbestyr jag gärna gör om snart igen! alldeles särskilt en frostig vintermorgon.
 
en picknick i juli.
 

i juli konfirmerade sig allra käraste syster och i present fick hon en riktig systerdag i halmstad! vi kom fram strax innan lunch, fyllde shoppingkassar och köpte picnickmat på hemköp.


slog oss ner vid nissan, i skuggan av en ek och dukade upp.

vi åt turkisk yoghurt, frukt i massor samt en påse nötter och torkad frukt plus chokladdoppade paranötter.
 

jag bar en ny sommarklänning dagen till ära, samt en vintage sommarhatt. minns att jag blev fullkomligt förälskad i saltå kvarns smoothie vid namn frukt kick!! medan jenny drack upp precis hela äpple-mango.

vi pratade av oss, om allt mellan himmel och jord för att sedan gå vidare in mot stan. jag köpte henne en present i from av kopp
och skrivblock och väl hemma i sommarstugan igen spenderade vi kvällen med våra världsmysiga kusinvitaminer. åh, en sådan oförglömlig fin sommardag!! lycklig och livsglad, en känsla jag alltid vill ha kvar.

ett äventyr i oktober.
 
en gråmulen oktoberdag for jag till en favoritstad. göteborg. och där, på tågstationen stod bästa anna och väntade på mig!
 
vi började med att gå lite i innerstaden innan vi for till favoritdelen haga. där köpte vi årets första julte och så visade anna mig ett favoritcafé där vi åt den godaste lunchen på kanske hela året. marokansk plockmat plus suredgsbröd. en deli haga, tips, tips!! 
 
det är jämt så fantastiskt fint i göteborg!! tyckte om de magiska höstloven, tyckte om spårvagnarna och tyckte om att äntligen, äntligen få träffa anna! under dagen pratade vi av oss om sånt som kärlek, musik och framtidsdrömmar. efterlängtat!!
 
och fastän det bara var oktober peppade vi julen, pratade klappar och smakade saffranskolor. fint!
 
den juligaste stunden var om morgonen, då vi åt fibergröt med clementin och massvis av kanel, drack farbror-frost-te och såg the holiday. regnet smattrade mot rutan och mysfaktorn var så peppande hög och jag log hela vägen hem till skåne igen. i kväll är jag tröttare än på länge efter en väldans massa jobb, men leende då det vankas pirriga helgbestyr som kanske även de blir minnen jag drömmer tillbaka till i framtiden! åh, ta hand om er och ha det fint! puss

om en annan jul.

torsdag. och i dag är det precis tolv dagar kvar till julafton. halva tiden har gått och det känns alldeles särskilt lagom eftersom nästan alla klapparna är införskaffade, och i skrivande stund finns det massvis utav tända juleljus runt omkring och en nybakt lussekatt på frukostbrickan. julen är absolut här och stressen är, i alla fall för nu borta.


och just dagen till ära tänkte jag fara tillbaka i tiden och visa några vykort från julafton tvåtusen tolv!! dagen då vi vaknade upp
hos mormor och morfar och det såg ut såhär utanför fönstret. åh, lyckan är att ha en vit jul.
 

förutom granen som hänger upp och ner i vardagsrummet har mormor pyntat den här fina granen i uterummet, där julbordet står. klädd i guld, silver och rött. klasiskt och superfint!!


dagen börjar med frukost, att öppna julstrumpan och mysa framför någon utav filmerna som visas på kanalerna. 

sedan gick jag och världens bästa syster ut på en promenad med våra kameror för att föreviga det finaste vädret vi sett på länge!
jag klädde mig i min bästa duffel från topshop och halsduk från monki.

knäppte vykort och pratade av oss om förväntningar och vilka filmer vi helst ville kika på om kvällen. harry potter, ett päron till farsa firar jul, ensam hemma, svensson svensson, elf, grichen, karl bertil jonssons julafton, fler tips finnes här!!


sedan bytte vi om till julaftonskläder. jag bar en smaragdgrön spetsdröm från hm och ett halsband från accessorize.
 

smakade på morfars underbara marsipangodisar som är fullkomligt oemotstånliga!! 
 

vid det här laget brukar jag alltid plocka upp varenda liten present och lägga i en stor hög på vardagsrumsgolvet, så vi kan se hur himla många klappar det finns och så att småkusinerna kan bli alldeles spirriga av längtan.
 

därefter äter vi en liten lunch. mest en julig smörgås på vörtbröd med julskinka eller juledamer-ost på. 


såhär ser julbordet ut i dagsljus! innan solen går ner och tomten kommer gående över isen. vi alla tar med oss något att bjuda på,
men största delen står bästa morfar och mormor för. superfint och supergott, år efter år. 
 

klockan slår tre och vi kikar på kalle ankas jul, alla män i familjen försvinner mystiskt men kommer tillbaka i lagom tid till att en lykta börjar lysa ute i trädgården. de små verkar tro att alla de försvunna papporna är tillbaka och hurrar för tomten som knackar
på. paketöppningen brukar ta ett par timmar, men tomten stannar bara i några minuter. vilket är klokt eftersom att han annars inte skulle hinna till någon annan familj på hela jorden!! och det vore himla synd.


därefter äter vi julbord! klassiska ting som köttbullar och julskinka finns det massvis av men även en hel del vegetariska nyheter som potatisgratäng, rödkålssallad och potatisplättarna med lingon som sysn på bilden ovan!


till efterätt äter vi risgrynsgröt och tar bitar av det hembakta julgodiset. på tvn surrar olika filmer i gång och i takt med att vi tittar pysslar vi även med våra nya klappar. bläddrar i böcker, provar kläder och ritar i ritblock.
 
och efter många timmar somnar vi sedan, supermätta men belåtna, supertrötta men lyckliga. åh, nu far jag till jobbet, men om tio timmar ska jag skynda hem igen för då ska vi klä granen! här kommer min spellista decembertider, som förhoppningsvis kan ge fortsatt pepp i tolv dagar till. berätta gära om era julaftonstraditioner! och ha det fint! puss

om morgonrutiner, musikdrömmar och klädvalsfavoriter.

del två.

all we need is hope | via Tumblr
vilka är din absoluta favorit outfits? 
utav mina egna menar du? i så fall skulle jag säga den här, prickiga blusen och smaragdgröna kjolen samt den här, en harry potter-inspirerad och supersköna kombinationen. 
 
hade inte du en pojkvän innan? vad hände? jo det hade jag! men i somras tog det slut. vi var väldigt olika, sedan hamnade nog mest i en svacka vi inte visste hur vi skulle ta oss ur. och hur kaosartat det var just där och då så känns det som om det var menat så. jag har så mycket att tacka av honom, men framförallt från uppbrottet. åh, vad jag har utvecklats den här hösten!
 
vad eller vilka är dina favorit godsaker om julen? lussekatter, morfars marsipangodis och nakd raw-bars med smak av pepparkaka!! och clementiner, räknas det? 

vad är ditt bästa skönhetsråd? tvätta bort sminket ordentligt, pyssla om din kropp med ett bad någon gång i bland och försök att smörja in dig med någon härlig lotion så ofta du inte kan, för att slippa bli torr och röd. fast det allra bästa tipset är nog att le, le, le!!
 
hur ser dina morgonrutiner ut? läser du tidning eller gör du något annat medans du äter din frukost? nu i juletider är mina morgonrutiner något anorlunda än vanligt. jag börjar dagen med en dusch, klär på mig min julpyjamas och gör frukost till mig och min syster som vi sedan smakar framför julkallendern. när det är klart kikar  jag på musikhjälpen tills frukosten är uppäten och jag gör i ordning mig för dagen. annars läser jag ofta kulturdelen om morgonen. serier och musiknyheter är min grej!
 
vilka är dina favorit tv-serier? new girl, girls, glee och modern family måste nog vara mina bästa ändå. men som ni vet älskar jag tv-serier och har nog följt minst tjugo olika serier totalt genom åren!

vad gjorde du på eftermiddagarna efter skolan när du pluggade? fikade och tog en tur på stan med vänner, åkte hem och åt mellis framför en tv-serie, pluggade på café, eller myste med pojkvännen jag hade under de sista terminerna. men mest av allt pysslade jag med att fotografera och skriva, mina bästa intressen som ni vet!!

Untitled
 
jag ska till lund och malmö snart, är det något man inte får missa? åh, då måste jag rekomendera dig ebbas skafferi och st jacobs stenugnsbageri i caféeväg, udda tina och meloa är mitt bästa tips när det gäller finurliga butiker så är även tehuset java ett måste!! är det någon mer som har tips och idéer på måsten i lund så kommentera gärna nedan! vem vet, kanske finns det något som även jag har missat? 

och så undrar jag om du är allergisk mot något? fick en allergisk reaktion mot klor en gång men annars ingenting. aningen laktoskänslig dock.

vad planerar du att klä dig i på julafton? vet inte ännu! letar för fullt. men tänker mig absolut en klänning, och gärna i ett rutigt mönster med fin krage. eller något i sammet! åh, tretton dagar kvar i dag! pirrigt, pirrigt.
 
om du skulle lägga till en "hobby" i ditt liv, vad skulle det vara? tänker i bland att det vore fint att lägga ner lite mer tid på musiken. kanske att lära mig spela gitarr på riktigt eller ta tag i pianodrömmen, kanske skriva en låt eller göra någonting med syster min. men tiden finns ännu inte till och egentligen håller jag på med allt jag vill nu. illustartioner, fotografi och skriveri. puss!

varför heter din blogg "kaffevärld" om du inte ens är särskilt förtjust i kaffe? fast jag tänker det mer som cafévärld, och jag älskar caféehäng!!

jag undrar om du är religös? nej, det tror jag inte! men det där med ödet, det kan jag tro väldigt starkt på i bland!

hur gör du för att visa killen att du är intresserad? och vad ska han göra för att fånga dig? jag frågar och pratar mycket! tror att det är ganska tydligt när jag väl går i gång med undran om hans liv, intressen och så vidare! jag brukar inte vara rädd för att fråga om han vill ta en fika, gör jag det är det antagligen för att jag inte kan sluta tänka på honom! men om han frågar mig först så är det lite extra fint. sedan är det bara för honom att vara sig själv, fråga mycket tillbaka och gärna våga ta intiativ. 
 
eyes like the ocean

hur mång pojkvänner har du haft? ett styck seriöst förhållande. 

har fått världens finaste julklapp från farmor och farfar. nu måste jag komma på något bra att ge dem, hälst ska det vara hemmagjort för de har redan allt enligt dem. har du några tips? åh, vilken fin fråga! i år ska jag själv bland annat ge bort fotografier till mina släktningar, kanske är det något som din farfar och farmor skulle bli leende utav? i bokhyllan står nämligen bilder från ett tolv-årigt jag och det är på tiden att uppdatera vykorten tycker jag! annat fint är att köpa en vacker burk, eller pynta en gammal och fylla med hemmagjort julgodis, müsli eller något gott té! vad sägs om det?

favoritaffärer på internet? asos.com, urban outfitters och dahlia är mina bästa butiker för kläder, hm home, reforma sthlm och riflepaper co är mina favortier för inredning och annat fint!

från vem/vad får du inspiration av? det är mest från bloggar, instagram och pinterest. särskilt det sistnämnda är himla bra när det gäller att samla inspiration om både inredning, klädval och recept med mera. jag får också jättemycket inspiration från podcasts och magasin. egentligen allt som har med media att göra!! men åh, tusen tummar upp för pinterest!

en sak som jag tycker är jobbigt är att det förväntas att en skall känna så många personer och ha många vänner. jag har vänner, men de är få, men jag tycker ändå att det räcker så. men samtidigt gnager de där tankarna om att jag borde skaffa fler vänner och umgås med andra! vad kan jag göra för att arbeta bort de tankarna? är du lycklig med din umgängeskrets och ditt liv tycker jag inte att du ska låta den där gnagande känslan ta över!! jag tycker det är hur häftigt som helst med personer som står emot samhällets ideal och förväntningar. våga vara du, och uppskatta det du har. gräset är inte alltid grönare och att ta hand om de fina vänner du redan har är skönare. för många tar de tid att hitta de där få men underbara och pålitliga vännerna som du verkar ha funnit. det är liksom ett utav målen med våra liv att ha bra perosner omkring sig och ju färre de är dessto närmare kan du ha dem. tusen kramar!
ph: weheartit.com

om att pyssla, dansa och mysa.

tisdag. och i går började det. nionollnoll satt jag bänkad vi pysselbordet tillsammans med syster min redo för att peppa, önska och lyssna på musikhjälpen som nu är i gång!! det är en utav mina många bästa saker med december. alla fantastiska som hjälper fyller mitt hjärta med värme, musiken gör mig på sprudlande humör och kodjo får mig att skratta som aldrig förr! 


jag och min syster vill båda två väldans gärna hitta på något för att stödja så håll utkik så kommer vi nog upp med en idé eller ett projekt snart! nu till något helt annat, dagens klädval!! rutig skorta och hängskebyxor i manchester, två av mina bästa köp i år.



som passar alldeles extra bra en mysig decemberdag när jag strosar om kring i huset, pysslar med olika viktigheter och dansar till julmelodier. den absoluta julspellistan tretton finner ni här. berätta gärna om det är någon låt som saknas!

 
skjorta och hängslebyxor från monki. samt grå sockar som är en present. det går nästan inte en minut utav dygnet som jag inte bär ett par extra sockar på fötterna! kalasbra för så ständigt vinterfrusna tår som mina. nu hoppar jag snart på cykeln och far in till stan för att införskaffa julklappar och ordna med några måsten. ps. nu är det bara fjorton dagar kvar till jul! ha det fint! puss

och jag slutade aldrig tänka på dig.

måndag. och så var en ny decembervecka här. nu vankas luciabak, klappjakter, knytkalas och julgranspyntning. kan det bli mer juligt? ett nytt avsnitt utav min och jennys podcast ska spelas in också. den här gången tänkte vi prata om presenter, vad vi gjort i helgen och så om snöfallet som kom för första gången i lördags, men som idag tyvärr är borta. vill ha mer!!


nu är det återigen dags för sammanfattningen utav min vecka genom instagram, där ni finner mig som @_hannahellen. en av mina finaste dagar var lunchen i lund med olga!! det vankades storm, regnet föll vilket gjorde det ännu mysigare att sitta på coffee break och sörpla smoothies, äta scones eller sallad. 
 

annars har min vecka handlat mycket om att få rätt på mina tankesnurr, gått på peppiga promenader, fotograferat, lagat nya juliga recept och som vanligt träning, jobb och att övningsköra. varav det sistnämnda känns mindre kalas. men det går bra!


i lördags gick jag upp supertidigt för att jobba. stod i kassan och, efter två timmar såg jag hur snön börjat falla utanför dörrarna!!
fick lyckorus i hela kroppen och log mer än någon annan när kunderna införskaffade pulka, tumvantar och kängor. alltså, åh. om julkänslan innan känts liten så växte den nu något ofantligt!! när jobbet var klart gick jag ut på parkeringen i väntan...
 
...på elin som skulle hämta upp mig, och sedan matilda för att köra oss till staden där vi sedan hade den mysigaste eftermiddagen
på länge med klappjakt och fika på lunds stenugnsbageri. så fint, så fint. 


söndagsmorgon. som en vy likt barnen i bullerbyn. jag hann precis njuta utav morgonstunden, tidningen och frukosten, som såg
ut såhär innan det var dags för mig att fara i väg till dagens första julmys hos bästa sandra. pepp!!


hemma hos henne kände jag julstämning så fort jag trädde in genom dörren. där bakade vi pepparkakor och lussekatter, pysslade, spelade julmusik och så hade vi frågesport om det gångna året!! där lyckades jag vinna förstapriset som var ett vinterljus, en skål och små chokladtomtar. underbart! speciellt med ett så fint sälskap!
 
sedan for jag i väg till julmys nummer två, hemma hos fantastiska emilia där allt var så tappa-hakan-mysigt att det nästan är svårt
att beskriva! att fira andra adevent med långa konversationer om sådant jag brinner för, pynta apelsiner med neijlikor, smaka årets första lussekatt och hjälpa till att pynta gran var magiskt bra. vykort två visar mitt klädval. ha det fint! puss

om andra advent.

 söndag. och det är den andra advent. i dag har jag gjort saker som så länge stått skrivna i kallendern men alltid känts långt bort.
veckorna flyger fram, och jag blir mer och mer julpirrig för varje minut. särskilt i går, då snön äntligen föll! och även om den nu
är borta igen så gav det mig sannerligen julstämning i hela kroppen! en känsla som jag är hos mig för att stanna.


nu tänkte jag visa några vykort från frukoststunden, som kanske kan skänka dig lite inspiration till morgondagen.


först och främst dricker jag te. julté. samma som varje morgon, det där från ica som jag pratade om!! tokigt att det kan vara min favorit fast än det bara kostar två guldpengar. mer älskvärt än alla de dyraste jag införskaffat.
 

i klädd årets julpyjamas. för åh, alltså jag kunde inte låta bli den här den mista efter att ha provat den för första gången!


i skålen äter jag havregynsgröt med russin, valnötter samt ett hav av kanel. sedan min fina vän anna bjöd mig på gröt kokad på spisen så får den aldrig hamna i micron numera. kalasgott, speciellt kokad med lite juliga kryddor och att byta ut lite vatten mot mjölk. helt annorlunda än hur jag brukar men ändå mumma kardemumma tusen gånger om!!


till det äter jag celementin och några utav morfars pepparkakor. muggen och skeden är mumin, skålen är en present och brickan
är ett utav mina bästa seconhandfynd. så måste jag berätta om glitter-renen som kanske är det finaste julpynt jag har!! möjligtvis eftersom den köptes som en pepp-present till mig själv. från åhléns. tips, tips! nu längtar jag efter sängen och sömnen. vill mest summera den fantastiska helgen och glömma den grävande söndagsångesten. ha det fint! puss

om julpodden.

lördag.  i onsdags kväll slog jag och min syster oss ner i mitt sovrum för att prova något nytt. en podcast!! så himla roligt, både
att få prata av sig om våra juligheter samt att sedan få att pyssla i hop alltet. i väntan på att den ska hamna på itunes kan ni lyssna genom att klicka på bilden nedan eller klicka er in här. om ni vill, förståss. så spännande!! pirrigt!!

i det här avsnittet pratar vi om film, musik och bestyr. kanske gör vi fler, vad tycker du? berätta gärna! i dag ska jag fara till lund
för att promenera omkring på snöpudriga gator, gå på kappjakt och kanske ta en långfika på ett favoritcafé med två supersaknade vänner. den sjunde december, är det bara jag som känner hur månaden susar förbi? åh, ha det fint! puss

jul, jul stårlande lyckliga pirriga jul.

fredag. och när familjen far till skola och jobb stannar jag hemma och passar katterna som oroar sig för stormen. det blåser något vidunderligt här ute på landet och den stora granen utanför kyrkan, som brukar lysa ända in genom mitt sovrumsfönster syns inte längre till. så fram tills mitt pass i kväll tänker jag hålla mig hemma och pyssla med några favoritbestyr.


i dag tänkte jag fortsätta på summeringen utav mitt tvåtusentolv genom instagram och alldeles lagom i takt har vi kommit fram till december. och eftersom han som mycket utav mitt december handlade om inte längre är min pojkvän kan det kännas lite konstigt
att visa vykort från sånt som vi hittade på tillsammans. men det var en väldans fin tid och jag vill inte glömma. under kyliga dagar levde jag i polotröja, drack glögg-té hos b och vaknade upp med hos carro med tunt snötäckta hustak utanför fönstret. det var den första snön och det firade jag i kädd det årets julpyjamas.
 


vi åt frukost framför julkallendern i köket, med snö utanför fönstret, clementin var mitt bästa mellanmål och en utav de dagar jag minns mest från december var den där parmiddagen hos elsa. där bakade vi lussekatter, pepparkakor och såg på harry potter. det
var då elsa introducerade mig till att ha mandelmassa i degen vilket gör det både saftigare och godare! tips, tips!!


såhär års fryser jag alltid något ofantligt, mer än vad resten utav mänskligheten verkar göra. så i takt med att graderna sjönk ökade mina lager kläder. lånade mammas gamla fuskpäls och gick inte en ända dag utan tjocka, stickade sockar på fötterna. ännu ett utav mina bästa bestyr december tvåtusentolv var julmyset hos sandra där vi sysslade med sånt som lussebak och julkortspyssel!

en typisk frukost kunde bestå utav julté, clementin, lussekatt och fil med kanel och glöggblandning. på vägen till skolan lyssnade
vi på den här skivan och det pirrade i hela mig när jag fick se soluppgången mot det vita vinterlandet. så hängde vi massvis på st. jacobs också, det absolut mysigaste, bäst doftande och finast inredda caféet i lund.
 
knäckbak är väl ändå obligatoriskt i december? fast som jag minns dem så blev de inte så fasta, och rann så småningom i hop till
än ända stor knäckig klump. i år hoppas jag på förbättring!! vykort två visar ett klädval, vykort tre visar en klappletardag i malmö med emilia och vykort fyra är en favoritfrukost med yoghurt, müsli, te, clementin, finncrisp och så en mumin-pepparkaka!!
 
en eftermiddagsmörk stad med glimmande lampor, den första inslagna klappen, ett klädval bestående av secondhandfyndad kofta samt monkiklänning och ljusslingor i sovrummet. när jag drömmer mig tillbaka ser jag tiden som en fin en, fylld av hjärtepirr och glädjerus även om jag inte insett det förrän nu. det är bra att komma i håg att även om vardagen kan kännas kaosartad just där och då kommer du troligen se tillbaka på den som fin ändå. alla dagar är fyllda av minnesvärlda stunder. likaså månader och år. åh, nu lutar vi oss tillbaka och njuter lite utav stormmyset tycker jag. här är det snö som faller! äntligen. ha det fint! puss
 

24 bestyr i december.

torsdag. och i dag kom visst stormen. åh, jag har verkligen längtat till snön men oroar mig jämt när jag vet
att bedrövelse vankas för vårt lilla land. håller mina tummar och tår för att ni alla har en fin och mysig kväll
innanför stormen. och kanske pysslar ni med några utav följanda favoritbestyr? 

1994

♥ ta ett bad, bland skum och doft och tända ljus. kika på ett julavsnitt utav en kalasbra serie, som new girl
eller glee eller läs en bok med lugnande melodier i bakrunden. välbehövligt, värmande och älskvärt!!

♥ släpp alla att-göra-listor för eftermiddagen och slå på din bästa harry potter-film. koka en kopp glögg och
sälskapa med en vän eller flera, eller familjen och njut under filtar framför brasan. 

🎅🎄🎁❤️

♥ slå på en julig podcast, tänd ljusen som doftar och pynta dina pepparkakor med kristyr, glitter, godis och
annat fint. mysigt och toppenbra om man vill släppa stressiga tankar ett tag.

♥ julpynta ditt rum med slingor och kulor, ljus och textiler. skapa dig en lugn mysig oas att komma hem till
efter en stormig dag!! 

freckled face
 
♥ kanske det inte är så att alla ska fara till paris över nyår. men vart ni än ska resa någonstan är det kanske
bland det mest peppande som finns att söka runt efter fik, butiker och attraktioner att besöka! eller planera
middagen, myskvällen eller kalaset du tänker ordna!

♥ gör julklappsinslagningen till ett alldeles eget event!! här hemma har vi en helkväll den tjugotredje. med 
glögg, pepparkakor, tiotalet olika papper och snören och mysiga filmer på tv. slå ihop ett gäng vänner och
be alla ta med sig papper, band och ettiketter, satsa på att göra spännande kreationer. tips, tips!!
 
Tumblr

♥ promenader i snön. det här är min kära systers bästa bestyr och jag tänker att vi tillsammans ska spendera
massor av timmar i den pudriga skogen, med långa samtal och en, allra heslt snöig promenad.

♥ måla dina läppar och ta på dig det du känner dig som finast i. gå ut på en fotopromenad med en favorit och
föreviga årstiden och din decemberdag med några vykort. 

Miss Nothing.

♥ julklappsshoppa!! att gå på klappjakt är bland det bästa jag vet, och även om det kanske inte blir på fina
londons gator, som i drömmarna, så vill jag åka till väla, lund, malmö, köpenhamn, göteborg för att ha en
mysig dag med fika och fynd. 

♥ plugga på café. beställt en tomtelatte eller en stor kopp varm apelsinchoklad och ha gärna en saknad vän
som sälskap! men att vara ensam kan verkligen vara himla mysigt det med, tycker jag

(25) Tumblr

♥ tänd ljus. bespara elen och låt doften utav yankee candles christmas cookie eller ikeas äpple/kanel spridas
i sovrumsoasen. det finns ingen årstid som passar så bra för ljus i varenda vrå som nu.

♥ och när ljusen ändå är tända älskar jag att krypa ner under vintertäcket, lyssna på pianomelodier och leta
decemberdrömmar, i form av klapptips, pynt och recept på pinterest. 

2125460586_52d4355102_z.jpg 640×439 bildpunkter

♥ nästa vecka är det lucia och åh, vad jag längtar efter att få baka lussekatter!! kanske är det mitt allra bästa
på julen ändå, speciellt när man kan få vara lite kreativ och hitta på nya former och figurer som ovan! baka
med vänner och låt absoluta julspellistan tvåtusentretton vara med. 

♥ pyssla! låt en hel söndag fördrivas med att göra dekorationer, vimplar, julkort eller varför inte koka knäck
och göra ischoklad att ge bort?

Skippydippy -

♥ risgrynsgröt är en favoritfrukost, alldeles särskilt när den står och kokar övernatten och sprider doft över
hela köket om morgonen! äts allra helst med mandlar, russin, mjöl och kanel i form av ett pudirgt hjärta. 

♥ och om du ändå är uppe sent kokar gröt så är det kanske lika bra att prova något av de nya jultéerna som
du införskaffat!! icas egna är supergott och på lagerhaus finns det ett med pepparkakssmak som jag önskar
att ha! att unna sig ett nytt te är verkligen en toppenpresent att ge sig själv!!

Hydra Blue Moon | via Tumblr

♥ julmönstrade tröjor och stickade haldukar är precis vad jag vill matcha med mina kjolar såhär års. då får i
alla fall jag alltid känna mig finklädd, bekväm och varm. mysfaktor tusen!

♥ åk på julmarknad!! mina önskeplatser är till liseberg, tivoli köpenhamn och jakriborg. ta en titt in här hos
linnea för att få flera, kalasbra tips!

Tumblr

♥ skänk lite glädje. kanske några kronor till rädda barnen, eller röda korset som bland annat hjälper utsatta
i filippinerna,  eller musikhjälpen som alldeles snart drar i gång!! det bästa programmet såhär års. åh! galet
vad jag längtat! och såhär års tycker jag att den här hemsidan är värd att klicka in på!

♥ drick te, se på filmer, kramas, krama dig själv, lyssna på julmusik, vila, andas, pyssla och var kreativ. det
finns supermycket att hitta på! men glöm inte bort att stanna upp och njuta då och då. ha det fint! puss
 
                                                                                                                                            ph: weheartit.com


chestnuts roasting on an open fire and jack frost nipping on your nose.

del ett.

 
vad måste finnas på på hannahs julbord? grön-och brunkå, det älskar jag! och gärna även grönkålspajen jag tänkte bidra med i år! mer vegetariskt tycker jag det borde vara!
 
hur ofta tränar du? vad tränar du? friskis och svettis-medelpass, löpning, promenader eller yoga. jag tränar när jag har tid och lust, har alltid varit glad i sport! men crika tre gånger i veckan brukar det bli. 
 
har du något tips på sköna och fina kläder att ha i skolan? tjocka strumpbyxor plus en favoritklänning, sammetsbyxor plus en lös blus eller en mysig kjol plus en stor stickad tröja är mina tre bästa kombinationer för mysiga, sköna och varma dagar i plugg!! 
 
vad tror du att du gör om 3 år? jag tror att jag bor i en egen lägenhet i en ny stad och pluggar samt frilansjobbar. kanske i göteborg, läser fotografi och skriver noveller eller i england, läser språk och fotograferar? 

 
hur ser din drömframtid ut? jag vill skriva, fota och pyssla med grafisk design, jag vill resa mycket, gärna runt i england, besöka new york och fara tillbaka till tokyo. jag vill bo i gbg, och london. men allra helst vill jag hitta någon att förälska mig i, hålla kontakten med mina favoritpersoner och hitta en bra vardagsbalans i livet. 
 
när på dagen och hur många gånger om dagen äter du? när jag är hungrig, såklart! men oftast regelbundna tider, annars mår min mage inte bra. underskattar aldrig ett mellanmål och att ha en fruktstund med en kopp te om kvällarna när jag och allra käraste syster pysslar är supermysigt!! 
 
kan inte du börja göra videobloggar igen? åh, vad roligt att du frågar! absolut, det ska jag göra så snart jag kan!! puss.
 
hur många besökare har du per dag/vecka? jag brukar inte kika efter det faktiskt, så jag vet inte! men är väldans chockad och pirrig för varenda en utav er som kommenterar och hälsar. tusen kramar!

 
vad har du för adventskalendrar i år? ingen, faktiskt! förutom en liten hemig grej som dyker upp lite senare i veckan. håll utkik!!
 
bästa jultipsen i lund? för fika tycker jag att st.jacobs och ebbas skafferi är världsbra!! eller cofféebreak om du vill ha en lugn stund för dig själv med kalasgoda tranbärsscones och chaite. så tycker jag om att kika efter julklappar på udda tina, ting, årstidens rum och st.erikshjälpens second hand!! och så finns det thomanders jul, som du kan läsa mer om här.
 
vad för dig skapar ångest? och hur reagerar du på det? hur hanterar du det om du ligger själv i sängen r.ex? jag reagerar på ångest gemom att få självförakt och hjärtklappning samt hyperventilation. hur gör du? jag får hög puls och jätteont i magen, och i bland panik och svårt att andas. min ångest är väldigt komplicerad och jag vet är inte riktigt redo att prata om den ännu. men åh, fina du. det där med självförakt tycker jag är det första du ska jobba på, för det är inte bra. peppa dig själv och ta hand om dig genom din ångest. för och om kärleken till dig själv är det ända som du kan vara säker på så ska du älska så mycket det går. lägg dig ner, andas lugnt och fokusera på sånt som är fint. snöfall, julafton och the cristmas song, exempelvis. hjärta.

bästa mumset på julen? lussekatter, morfars marsipangodis och kanderade mandlar på en snöig julmarknad.
 
 
viktigaste julpyntet? mina nya glitterrenar tycker jag så himla mycket om! kanske för att jag köpte dem som en peppande present till mig själv? annars så tycker jag att julstjärnorna som hänger i var fönster gör galet mycket för stäminingen!

svarar du inte på mail? jo, absolut!! men såhär års trillar det in väldans mycket i inkorgen och eftersom jag är galet tacksam för varenda ord vill jag svara så bra som möjligt, så det tar lite tid! om det skulle vara så att jag inte svarat på alldeles för länge kanske det kan vara så att något strulat på vägen, och då är det bara att slänga en kommentar så löser vi det! jag läser alla era ord och kan nästan inte förstå hur fina ni är vid mig, blir så glad. hjärta.
 
sist men inte minst, din bästa julklapp någonsin? min systermkamera gav mig både drömmar och lyckotårar!!
 
hur dricker du ditt kaffe? eller dricker du bara te? jag dricker kaffe supersällan, men om jag gör det vill jag ha hasselnötskaffe från indiska och jag vill ha det svart! men annars dricker jag mest te, minst en gång om dagen!!
 
fotografi: jag

när tomten kommer till stan.

tisdag. och den tredje december är här. dagarna liksom susar förbi mig och all jag vill nu är att njuta utav varje pirrig stund. varje pepparkaka och lussekatt, varje mysig melodi och snöfall, som förhoppningsvis kommer snart!!  i dag har jag pysslat med sådant som att koka soppa, övningsköra, köpa pepparkakspynt samt att knåpa i hop min önskelista! såhär ser den ut: 


kuddar med katt från hm home, kanna från mumin-serien "flytten" eller den här, fantastiska frankie daily jurnal och en ny kånken
i brun, svart eller mörkblå. bästa väskan när man går och kånkar på kameror, pennor och block dagarna i ända!!

jag drömmer om tallrikar från rörstrands swedish-grace serie, helst fyra i vitt eller puderrosa. så önskar jag mig pyjamasar också. kanske shorts från lindex, nattlinne plus pyjamasbyxor med kaniner på från hm eller ett pyjamas-set från topshop.
 
ja har fallit handlöst i förälskelse för de vintage-mönstrade dr.martens och åh, tänk om tomten kunde komma med dem! stolen har jag hittat hos fina silversaga. är inte den plus lampan de absolut finaste möblerna ni sett?! kallendern  är från fantastiska rifle paper co, sammetspuffen är från hm home, skorna har jag drömt om länge och finns lite överallt att finna, kuddarna med elefant-tryck är från svensk tenn. det här var min önskelista tvåtusentretton. vad önskar ni er? berätta! och ha det fint! puss

bilder från pinterest.

advent, advent, advent.

måndag. och den första veckan i december är här! det känns pirrigt, och lovande och med rätt tankenötter, prioriteringar och låga krav tror jag verkligen att det här kommer bli en alldeles fantastisk månad. för ni glömmer väl inte att det egentligen inte är svårare än att koka en kopp te och slå på en mysig melodi för att ta vara på tiden. man får inte glömma bort att andas.


i måndags startade jag dagen med en vintergröt och te och klädde mig i hängslebyxor skjorta och tjocktröja, allt från monki. om kvällen for jag till världens bästa elsa och elvira som bjöd på middag och mys!
 

dagen efter tog jag vykort på frostklädda rosor och fikade årets första lussebulle med pappa. 
 

jag vet att jag har visat den förut men här är årets jul-mugg från mumin. superfin, och det är ett himla bra julklappstips måste jag säga! tips tips! på vykort två syns en frukost. gröt plus persimon och te. kalasgott.
 

ett klädval. monkiskjorta sat mina nya sammetsbyxor som jag älskar så. etthundranittionio värda kronor på bikbok. den här dagen spenderade jag bland annat med julfilm och brunch hos emilia. vi såg nu är det jul igen ett som jag tipsat om! så mysig.
 
veckan började lida och det var snart dag att vända blad. jag gjorde mig förberedd genom att byta ut alla ljus i mitt rum och dricka
ur en utav mina festligaste muggar.

söndag! första advent! första december! julskyltning! så mycket på en och samma dag! jag började med en favortifrukost för att sedan köra in till stan för att luncha, promenera, kika på klappar och fira december med caroline. blev kär i en något dyr kofta på topshop. kanske får den vara med på önskellistan som jag gör klart i dag? åh. ha det fint! puss

den första december är här.

söndag. och inte bara det! första december, första advent och julskyltnings-dagen på samma gång! tänk, så mycket fint som kan hända på bara en dag. och trot söndagsångesten, som tydligen vill vara en tradition så har jag haft en väldans pirrig och julig dag. fylld med mysiga melodier och varma koppar. och hur startar jag en sådan dag? med en kalasfrukost förståss.
 

men först var ju jag och allra käraste syster tvungna att kika på julkallendern. hur gammal man än är så tycker jag det liksom hör julen till att väcka sig tjugo i nio för att slå på kanal ett. och efter dagens avsnitt tycker jag det känns lovande!!


min frukost bestod först och främst utav en kopp julte. mitt allra bästa jul-te dessutom, som jag sparat just till stunder som de här. den godheten ska jag berätta om en annan dag! muggen är årets julmugg från mumin.
 

i skålen finns det filmjölk plus kanelpuder plus rågrfras plus nötter pluss russin, tranbär, torkade fikon och plommon.


ett par utav morfars pepparkakor är obligatoriskt på decmbers första dag. månaden, som inte bara är den mysigaste på året utan även den som kan rädda en från allt själsligt mörker som kan tänkas trängas på.


allt jobbigt glöms snabbt när julmelodierna spelas. fint! så åt jag en skiva grovt rågbröd med julost plus en clementin.

i ärlighetens namn han frukosten dock inte ätas upp eftersom jag plötsligt fick brottom i väg. så clementinen och pepparkakorna
fick minsann ätas upp till mellanmål i stället, vilket var himlans gott då med! nu får ni berätta, för åh, vad jag är nyfiken! vad har
ni hittat på i dag? vad jag har haft för mig berättar jag lite senare. glad första advent! ha det fint! puss

RSS 2.0