den första december är här.

söndag. och inte bara det! första december, första advent och julskyltnings-dagen på samma gång! tänk, så mycket fint som kan hända på bara en dag. och trot söndagsångesten, som tydligen vill vara en tradition så har jag haft en väldans pirrig och julig dag. fylld med mysiga melodier och varma koppar. och hur startar jag en sådan dag? med en kalasfrukost förståss.
 

men först var ju jag och allra käraste syster tvungna att kika på julkallendern. hur gammal man än är så tycker jag det liksom hör julen till att väcka sig tjugo i nio för att slå på kanal ett. och efter dagens avsnitt tycker jag det känns lovande!!


min frukost bestod först och främst utav en kopp julte. mitt allra bästa jul-te dessutom, som jag sparat just till stunder som de här. den godheten ska jag berätta om en annan dag! muggen är årets julmugg från mumin.
 

i skålen finns det filmjölk plus kanelpuder plus rågrfras plus nötter pluss russin, tranbär, torkade fikon och plommon.


ett par utav morfars pepparkakor är obligatoriskt på decmbers första dag. månaden, som inte bara är den mysigaste på året utan även den som kan rädda en från allt själsligt mörker som kan tänkas trängas på.


allt jobbigt glöms snabbt när julmelodierna spelas. fint! så åt jag en skiva grovt rågbröd med julost plus en clementin.

i ärlighetens namn han frukosten dock inte ätas upp eftersom jag plötsligt fick brottom i väg. så clementinen och pepparkakorna
fick minsann ätas upp till mellanmål i stället, vilket var himlans gott då med! nu får ni berätta, för åh, vad jag är nyfiken! vad har
ni hittat på i dag? vad jag har haft för mig berättar jag lite senare. glad första advent! ha det fint! puss

Kommentarer
Postat av: frida

så himla fin frukost!!!

2013-12-01 @ 19:05:00
URL: http://stummaord.blogg.se
Postat av: e

legat med feber hela dagen :) men kollat på julkalendern, och ätit lussebullar till frukost med lite tända ljus till!

2013-12-01 @ 19:17:59
URL: http://beriz.blogg.se
Postat av: elise

har strosat på stan i min ensamhet (älskar't), köpt de första julklapparna, druckit pepparkaksté och ätit god soppa med supergott knäckebröd.osvosv. en mycket bra decemberdag.

2013-12-01 @ 19:19:36
URL: http://singmyspring.blogspot.se/
Postat av: Pyret.

Jag var på julmarknad och efter det åt jag en kebabrulle och såg på Ensam hemma två med min bästavän!

2013-12-01 @ 19:22:07
URL: http://nittiosexnollniotjugoett.blogg.se/
Postat av: Emma

Idag vaknade jag upp hemma hos min älskade mormor. åt lussekatter och drack kaffe med släkten. Gick ut på promenad i solskenet och snön (det har snöat i Västerbotten förstår du), och pratade med min bästa vän i telefon som bor i Lund. Dagen har faktiskt varit ganska magisk!

2013-12-01 @ 20:11:59
Postat av: Ebba Molin

åh så mysig frukost! älskar också julkalendern... det hör julen och december till<3

2013-12-01 @ 20:28:37
URL: http://molinebbas.blogg.se/
Postat av: Sofia

så himlans mysigt!

2013-12-01 @ 20:41:06
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: mm

idag gjorde jag först precis som du och väcktes tjugo i nio för att sedan slå teven och kika på första avsnittet av julkalendern. Lovande var verkligen mitt första intryck också!!
Sedan sattes julmelodierna igång i vardagsrummet och hela familjen stökade, städade och pyntade advent i hela huset! mys.
Efter en favoritlunch (grön ärtsoppa med nybakt bröd) så tog jag och bästa barndomsvännen en långpromenad i vintersolen. Så skönt.
Och efter det har jag myst hemma med ännu mera julpynt, julmys och pepparkaksbak!! Otroligt vad mycket en hinner med när en går upp bara lite tidigare än vanligt, men ändå med en sovmorgon jämfört med vardagarna. Mm!

2013-12-01 @ 21:01:11
Postat av: Ellen

idag har jag sjungit jullåtar med min kör hela dagen. Först på ett köpcentrum(eurostop du vet) och det är ju sisådär kul men sen sjunger vi för en massa politiker och "viktiga" personer, och när man ser kommunalrådet torka bort en tår när vi river av "o helga natt", då blir man lite stolt. Blir så himla glad av att sjunga med kören, bästa första adventssysslan.

2013-12-01 @ 21:05:00
Postat av: Elin

Dagen startade med att jag slog på P4 för att lyssna på julkalendern där härliga Jonas Gardell är berättarrösten. Sedan åt jag mysfrukost framför julkalender på svt.

Efter det blev det stan för skyltsöndag, som var en besvikelse så jag och mamma fikade på café. Tände ljus på kyrkogården hos pappa och sedan myste vi vidare på bio där vi såg på filmen Mig äger ingen! Mysig 1a advent/december helt enkelt <3

2013-12-01 @ 21:15:16
URL: http://flickanmedkameran.tumblr.com
Postat av: Anonym

Jag och min syster började också framför julkalendern med havregrynsgröt och clementin. Sen har jag pyntat mitt rum med ljusslingor och äntligen tagit tag i den där förbaskade uppsatsen som ska vara klar lite för snart. Kram!

2013-12-01 @ 21:20:06
Postat av: Alice (@aforadorable)

Jag har dansat, träffat en sjukt saknad vän som kommit hem igen plus ätit lussebulle och chokladbiten ur första luckan ur kalendern!

2013-12-01 @ 21:21:53
Postat av: Julia

Började dagen med en mysig julfrukost till adventskalendern resten av dagen myste jag bara och lyssnade på julmusik! Mot kvällen begav jag mig till mormor och morfar för årligt adventsfika med mormors godaste adventskringla och träffade släkten! Bästa traditionen åh!

2013-12-01 @ 21:39:42
Postat av: Bonnie

På morgonen såg jag julkalendern med lillasyster och sedan åt vi adventsfrukost. Efter det satt jag och pluggade större delen av eftermiddagen tills klockan fyra då jag och några vänner begav oss iväg mot luciatågs-rep.

2013-12-01 @ 22:38:22
URL: http://bonnieelinandrea.blogg.se
Postat av: MA

Åh, min första advent har varit julig rakt igenom! Den började med julbrunch, julskyltning, ljusstakepysslande och till sist årets första lussebullar med min korridor. För någon månad sen längtade jag så jag nästan sprack efter en alldeles egen lägenhet, men efter den här dagen har jag insett att gemenskapen i en korridor är svårslagen. För visst är det svårt att inte trivas tillsammans, bland tiotals tända ljus, ett stort fat med juligheter att tugga på och en kopp rykande varm glögg i handen?

2013-12-01 @ 23:36:37
Postat av: spetsflickan

Vilka söta små bilder!

2013-12-01 @ 23:47:46
URL: http://spetsflickans.blogg.se
Postat av: Agnes

Första advent har firats med att gå på julmarknad med en fin vän, kolla på den obligatoriska julskyltningen på NK och värma mig framför en sprakande brasa!

2013-12-02 @ 08:19:47
Postat av: Amanda

Vilken mysig frukost! Själv har jag bakat pepparkakor och lussekatter idag.

2013-12-02 @ 11:33:24
URL: http://lyckostunder.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0