< -

på plats i drömmarnas värld.

torsdag. och förkyldningen har smugit sig på igen. men efter en fin middag med fyra saknade favoriter gör det ingenting alls om huvudet är tungt. för åh, jag njuter av att ha så himla bra människor runt om kring mig. något annat fint som lugnar min tillvaro är mitt rum. en plats där jag kan vara mig själv, och drömma mig bort.

del 2.
 

förra veckan visade jag vardagsrums-delen och i dag tänkte jag visa sovrumsdelen! bästa platsen för filmhäng, sova-över-kvällar och att skissa, med tusentals block och pennor runt om kring mig. 


sängbordet är från ikea, bredvid den står min ganska så dammiga gitarr och där bredvid, på golvet står en prickig laptop-bräda,
även den från ikea!


i fönstret hänger julaftonsklänningen, som är minst lika vacker i vintertider som i vårsol. bredvid den hänger även min bästa kallender. andra bilden visar en närmare titt på nattduksbordet. ovanpå den står en vintage-lampa, en väckarklocka, ett yankee candle-ljus, månadens kusmite och boken; the perks of being a wallflower som jag läser just nu.


under nattduksbordet ligger halva min samling elle-tidningar. jag avslutade min prenumeration i sommras, men har nummer
sedan år tvåtusenåtta. en favorit, alltså.


på samma sida som sov-delen finns även min kontors-del, som jag så gärna kallar den. jag sitter där väldans sällan dock, för i skrivbordsstolen befinner sig oftast charlie, antingen sovandes eller i full färd med att slicka sig ren. gos.


tillbaka till fönstret igen. här är en närmare titt på kallendern också! majas födelsedagskallender, heter den. älskar lena anderssons alla fantastiska illustrationer! spetsgardinen är från ikea.


mellan sovrums-delen och kontors-delen finns en väldans fin stol, en liten soptunna från ikea och en planch med swedish grace
fina porslin. påslakanet i sängen kommer från ikea för de som undrar. jag trivs så galet bra här. ensamhäng som kompisfika och pojkvänsmys, många av livets bästa stunder spenderar jag här. nu ska jag krya med kvällens sita kopp te. ha det fint! puss

fotografi: jag

och ta hand om ditt hjärta, det som slår för dig.

en onsdagsfrukost på sängen. äter finncrisp, som gör sig bäst med ost och gurka samt vaniljyoghurt med granola, müsli och varma hallon. till det dricker jag som vanligt te, den här gången ur nya muminmuggen som jag är så väldans förtjust i! i dag drömmer jag om vårsolen, resor och sommarstränder. åh vad jag tycker om mina dagdrömmar. ha det fint! puss
fotografi: jag

bakom min gardin gömmer sig ett rus.

frågelåda del 2.
 
 
flummiga svar på februarifrågor. klär mig i secondhandtröja och läppstift och är lycklig. ha det fint! puss
ps. inser de sista minuterna att det är tisdag. 

om ett världsbra sportlov.

måndag. och det är dags för ännu en sammanfattning utav veckan som varit. sportlovsveckan! den som mest har bestått utav
mys, hemmahäng och lata dagar. underbart och så galet välbehövligt! se själva...


veckan jag längtat efter började med sovmorgon. så himla himla skönt. ute föll snön och jag tände mitt winter wonderland-ljus
från yankee candel och njöt av vintern, som är ganska så vacker ändå. trots minusgraderna.
 

lite senare på dagen åkte jag hem till benjamin. vi fikade mellis och drack te, pluggade körkort, såg på film och pussades. fint!
 

tisdag, tända ljus och jag visade för första gången upp mina mobilskal på instagram! och vet ni, nu ka man få köpa dem om man vill! det är bara att maila mig så får ni precis all information ni behöver. och till tjugo procent rabatt dessutom! den gäller bara till tionde mars så skynda fynda! maila mig på: [email protected]
 

onsdagsmorgon med honom. åt knäcke och keso samt drack te ur mina bästa muggar, från mumin såklart. så myste vi framför tv
-serier hela förmiddagen. benjamin hade på sig mysigaste strumporna som han fick utav mig i julklapp.
 

sportlovsmys i mitt rum, som jag sedan fotograferade. åkte till stan och träffade ett par saknade vänner, lunchade på bästa naked jouicebar,  gick en lång havspromenad med syster och lagade familjemiddag.
 

på torsdagsmorgonen åkte jag till vårdcentralen för att ta blodprov. väl hemma njöt jag sedan utav en grötfrukost hemma i sängen. med banan, russin och valnötter smakar det som bäst!
 

fredag och jag berättade om rabatten på mina mobilskal. dagen bestod utav kalasgod lunch på ett nyupptäckt café med en ny vän. fina signe och jag promenerade runt i ett nästintill vårsoligt malmö och gjorde fina fynd i favoritbutiker. på kvällen kom benjamin på besök. vi kikade på 500 days of summer och kryade förkylningar med te. 
 

lördag är lika med mysdag! åt en avokado samt lite pekannötter och drack min bästa smoothie till frukost. spenderade precis hela dagen i mina nya pyjamasbyxor som jag fyndat med signe dagen innan. himla fint att ha vänner med så fabulöst fin smak!
 

i söndags sov jag ända fram till elva. rekord! åh, så skönt det var att få känna sig utvilad. till frukost åt jag bland annat mina goda havremuffins som jag berättat om. galet gott, om jag får säga det själv! nu är skolan i gång igen. att plugga körkort och filosofera kring framtiden är det som prioriteras. förutom välmående, lyckorus och min coffeeworld såklart! ha det fint! puss
 
fotografier: jag

om framtidsdrömmar, favoritbestyr och fotografier.

 frågelåda del 1.


Tumblr_mfu6o5aiks1rhmxy6o1_500_large

vilka ord använder du mest under en dag? alltså åh, väldans och fint. använder fint i ungefär varje mening men kan helt enkelt inte låta bli. jag pratar en del svengelska också och beskriver mycket saker som fabulösa. vilket kanske kan vara lite irriterande.

ditt absolut bästa recept? i sommras gjorde jag en couscoussallad som var så himmelskt god och som dessutom beskriver min typ av favoritmat väldans bra. det här. med eller utan kyckling, lika god för det. åh.


vad spenderar du mest pengar på? 
kläder, antagligen. fastän jag inte shoppar så ofta så lägger jag hellre mer pengar på färre plagg än lite pengar på massvis. så sparar jag mycket också. till framtidsdrömmar, en höstlovsresa och sommarlovsbestyr.

 

sommarjobbar du? jag letar sommarjobb för fullt! jag har knappt jobbat något alls innan men i år känner jag verkligen behovet av lite framtidspengar. allra helst vill jag servera på ett café, rita eller fotografera. 

så undrar jag var du har köpt dina gardiner? ikea! älskar dem, det är bland det bästa inredningsköpet jag har gjort.

bästa resan du varit på? vad var det som gjorde den så bra? det var nog när jag och familjen var i egypten i våras. det var mitt i kampen och jag behövde verkligen tid att bara koppla av. bara vara mig själv. jag fick så himla mycket stöd och hjälp genom alla måltider, lyssnade på kings och convenience dagarna i ända och läste mer böcker under en vecka än jag någonsin gjort förut.

brukar du besöka någon festival under sommaren? ja! way out west! i år blir tredje året jag besöker universums bästa festival. där har jag fått se nästintill all min favoritmusik. ben howard, bon iver, florence and the machine, first aid kit och många fler. alltså, wow.

 

vilken är din favorittumblr? i ärlighetens namn så besöker jag inte tumblr särskillt ofta. men jag ska ändå dela med mig utav tre favoriter! den första är paper moon, alltid något fint klädval att kika på. den andra är peppande happythingstodo som min fina vän emilia skapat. och den tredje är bästa olgas, beyond this. missa inte!

 

 

Tumblr_m9dqy4buv81qgn6feo1_500_large

 

 

jag undrar vilken skola du går i? vilken inriktning alltså? jag går sista året på ljud och bildskolans kreativa gymnasium i lund, medialinjen med inriktning grafisk design!

 

vad tror du du vill göra när du tagit studenten? jag vill plugga grafisk design och bli formgivare samt illustratör. punkt. men sedan finns det en massa äventyr som jag vill vara med om också! som att resa till dröm-städerna och kanske bo utomlands ett tag. men främst vill jag leva studentliv och plugga!

 

hur redigerar du dina bilder på instagram? (dvs hur brukar du redigera de på vsco cam)? såhär: jag gör oftast bilden lite ljusare, sedan lägger jag alltid på filter nummer fem och drar ett par steg på "fade". klart!

 

har du några tips på supergoda te sorter? framför allt såna som passar till sen vintern och våren. eller några andra favoriter. just nu dricker jag mest garants söderte, kusmis prince vladmir och kusmis st petersburg. ett te som jag tycker passar alldeles speciellt bra såhär års är clippers vita te med apelsin. måste provas!

 

hur länge har du och benjamin varit tillsammans nu? har han instagram? om en vecka har vi varit i hop i fyra månader.  och som jag tycker om honom. 

 

jag undrar när du blev friskförklarad från din ätstörning? kan du fortfarande känna ätstörningen komma smygade och vilja ta över? jag går en behandling och har gjort det sedan början av december och undrar om du har några peppande ord? jag är så trött på den här eländiga sjukdomem men ändå är det så himla svårt att bli fri. ordet friskförklarad är ett himla flummigt ord för mig. i oktober, förra året sa de till mig på bup att jag inte behövde gå dit längre, vi kan nu friskförklara dig. men de sa också att problemen fortfarande kan hemsöka mig. och de har det gjort. jag mår superbra nittioåtta procent av tiden. är till nittioåtta procent problemfri. men fortfarande kommer det i bland lite nervositet i magen kring olika måltider. jag får i bland ta del av mina egna tips om igen för att peppa upp mig själv lite extra. men så länge jag berättar för mig själv hur himla bra jag är och hur himla bra jag har det så känns allt bra. så länge jag tar hand om mig själv, prioriterar mitt väldmående före stress och press och så länge jag drömmer om framtiden så känns allt bra. så. himla. bra. peppa dig själv! det är det som hjälper allra mest. och jag finns här för dig om du behöver prata: [email protected]

 

vilka är dina favoritvårbestyr? till våren vill jag gå i lätta skor på lunds kullerstensgator, köpa tulpaner med mamma på bakgårdsbutikerna och sitta på uteserveringar och ta ett glas eller en kopp tillsammans med en vän. jag vill äta mellanmål i solsken på altanen och åka på picknick till havet. ha solglasögon, lätta klänningar och jordgubbsklockan på mig varenda dag. åh, vad jag längtar efter vår.

 

Tumblr_mg7jtv9htr1rdvjhwo1_500_large

 

 

har du några tips på fina böcker och filmer? just nu läser jag de sista sidorna på the perks of being a wallflower. en väldans bra, rolig, härlig bok som jag rekomenderar starkt! en film jag såg för inte så länge sedan var små vita lögner som är en fransk bitterljuv film med mycket kärlek, humor och en del sorg. en fantastisk film, heltenkelt.

 

vad fotar du med för kamera när du fotar bilder till bloggen? (menar inte mobilen)? canon eos 60D heter min kamera. superbra! 

 

när vet man att man ät tillsammans enligt dig, frågar man den man är kär i? det är nog himla olika det där. själv så frågade jag benjamin ganska snabbt om det var okej att jag kallade honom min pojkvän, för jag var inte ute efter något annat. men jag visste, redan när jag frågade att det var vi. för hann tog min hand framför sina vänner, och han fick träffa min familj, och vi hade redan träffats över fika, bio och framför en film i hans tonnårsrum. det kändes bara som det var vi två. är man osäker tycker jag att det bara är att fråga. våga fråga. vad kan gå fel?

 

ska du gå på studentbalen? ja det ska jag!

 

tips på fina sportlovs bestyr skulle var himla fint!? fika med vänner, upptäck ett nytt café, se på tusentals filmer, laga pankakor, skriva brev, gå havspromenader, ta långa sovmorgnar, åka till stan och köa sig något fint och, framförallt koppla av. hälften av mitt sporlov har varit sovtimmar, vilostunder och soffhäng. det behövs verkligen. och känslan av att vara utvilad är så himla himla skön. 

 ph: weheartit.com


och morgonen blir bara finare och finare för varje sekund.


lördag. och det är dags att planera helgens mysigaste stunder. kanske en långfrukost, en brunch med vännerna eller en fika bland ljus och kuddar på golvet? när jag, i söndags skulle träffa fina elsa bakade jag det här att bjuda på. havremuffins med pumpafrön. mumma! jag passade även på att inviga mina muminformar som jag längtat efter att få använda! 

det här behöver du:


3 dl havregryn
3 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
250 gram lätt kesella
1 dl havremjölk 
1/2 dl smält smör

1 dl pumpafrön / pumpakärnor

och såhär gör du:

sätt ugnen på 225 grader. blanda alla torra ingredienser, även pumpafrön och tillsätt sedan kesella, mjölk, ägg och smält smör. blanda noga och klicka sedan ut, den ganska så kladdiga smeten i muffinsformar på en plåt och sätt in mitten av ugnen i femton minuter. kalasenkelt och kalasgott! nu ska jag njuta av den sista sportlovsledigheten. åh, ha det fint! puss

fotografi: jag

vykort från den sista februarisnön.

fredag. och jag har fina planer, som inkluderar finlunch med en vän, en liten shoppingtur och pojkvännspussar till kvällen. men först, nu tycker jag det är på tiden att öppna frågelådan! som vanligt får ni fråga precis vad ni vill, allt från svårigheter och smärta
till framtidsdrömmar och favoritting. så, fråga på! och ha det fint. fredagspussar!

UPPDATE: stopp. och tusen tack för alla fina frågor!

allra helst vill jag bara vara mig själv.

torsdag. och ännu en skön sportlovsdag. dagens bestyr har bland annat varit att fotografera, både ute i februarisol och inne i mitt rum. för i dag tänkte jag visa några vykort härifrån! rummet mitt är en utav mina absolut bästa platser på jorden. det är platsen där lugnet bor. här kommer vardagsrums-delen.

del 1.

det bästa med att ha en egen liten oas är att när jag tittar upp ser jag bara sånt som är jag. och det är ju himlans fint. 


på min bokhylla finns bland annat en hög med inredningstidningar, en rosig kopp med tändsticksaskar, randiga sugrör från tiger,
en liten burk och så en harry potter-bok i bakgrunden, såklart.


min älskade pilasterhylla! här samlar jag mina bästa tidningar, favoritböcker, de koppar jag tycker allra mest om, fina teer och en london-burk.
 

i själva bokhyllan har jag mest en himla massa tidningar och porslin. här syns lite kataloger, bland annat från monki och royal copenhagen samt skålen och de assietter jag använder mest, allt från secondhand.


såhär ser det ut när jag ligger i min säng och kikar ut. soffan är egentligen höstbrun men jag gjorde den vårfin med ett överkast
från indiska. de svartvita kuddarna som syns är från ikea och den med en borderad ros har mamma sytt.

ovanpå bokhyllan. sex utav nio muminmuggar, min finaste plåtburk som jag fick av benjamin i julklapp, fylld med kusmit-teer
samt två ljushållare, den rosa från från ikea och den bredvid från marimekko.

älskade charlie trivs utomordentligt på min, inte ännu klädda pall som mamma fyndade på erikshjälpen i lund. älskar den! bordet bredvid är från ikea. det tycker jag också väldans mycket om.
 
det senaste nummret av favorittidningen lula, som alltid ligger framme. det här var alltså vardagsrumsdelen utav mitt rum. himla
vitt, men det höjer humöret och gör mig peppad och glad. himla bra. nu ska jag dricka ännu en kopp te ur min nya favoritmugg
och se på new girl. åh, vad jag älskar lov. ha det fint! puss

om sånt som är jag.

ondsag. och som nämnt fick jag en present av praktiken när jag slutade i fredags. åh, vilket lyckorus som spred sig när jag såg att det var en muminmugg! den här, med söta mymlan på och är nu mitt ständiga sälskap under dessa långa sportlovsmorgnar när jag provar mig igenom alla fina tesorter ni tipsat mig om. tusen tack till praktiken och tusen tack till er! ha det fint! puss

fotografi: jag

om sportlovspirret.

tisdag. och här är min bästa sportlovsklädsel. skjortan under är från hm, den stickade tröjan är från monki, kjolen är från urban outfitters och ryggsäcken från accessorize. i dag trivs jag med att dricka te med fina vänner, pussa på benjamin och att laga indiskt med familjen. de bästa utav sportlovsbestyr, måste jag säga. berätta om era bästa sportlovsbestyr? ha det fint! puss
 

om ensamfrukost, snöfall och en fantastisk vän.

måndag. och jag har sportlov! hurra! så himla skönt att äntligen få tid till vänner, mysmorgnar, sena kvällsbestyr och att andas, andas, andas. förra veckan smygstartade jag och beviset på det kommer nu när det är dags för summeringen! genom instagram,
där finner mig som @_hannahellen.

en del utav en frukost. yoghurt, min egen müsliblandning, banan och en kopp te till det. på bild två syns jag och min fantastiska lillasyster. tillsammans har vi skapat ett instagram-konto där vi blandar vardagslycka med photoshoots. ta gärna en titt! ni finner
oss på @lyckosol.  


en mysmorgon i mina bästa pyjamasbyxor som jag köpte på bikbok för två jular sedan. nu i vintertider tycker jag om att direkt svida om till sovplaggen när jag kommer hem. på bild två syns mina bästa påslakan. båda från ikea. de kan sin sak alltså. fint!
 

jag visade upp mina iphoneskal som jag är så pirrigt glad för! tusen tack åter igen för alla underbara lyckolotter. ni är helt och hållet fantastiska! på bild två syns den här frukosten. mumma!
 

kattgos med molly. i mitt fönster hänger fortfarande ljusslingorna från december kvar för att höja mysfaktorn. i fönstret finns även min bästa porslinsburk från mon amie. det har varit ett snöfall utanför mitt fönster hela veckan och jag kan inte låta bli att älska det.
 

söndag och smoothiefrukost. jag äter för det mesta frukost i mitt rum om helgerna. tycker det är himlans viktigt att ha lite egentid i bland, med favoritserier som new girl och bra böcker som the perks of being a wallflower. dessutom är det väldans mysigt också!
 

i söndags tog jag även en tripp hem till elsa där vi fikade "frukostmuffins" som jag bakat, drack kusmite och pratade om allt från kärlek och hjärtesrog till sommarminnen och framtidsdrömmar. elsa är fantastisk. och åh, det finns nog ingen jag kan vara så ärlig med som henne. trots stress så har det varit en riktig supervecka, och jag somnade med ett leende. ha det fint! puss
fotografi: jag

om smoothiesöndag.


I dag började jag min morgon med en smoothie. i den hade jag naturell yoghurt, tre frysta jordgubbar, en halv banan, en näve
hallon samt några klyftor blodapelsin. så kryddade jag med lite kanel, kardemumma och ingefära.



en sådan fantastiskt god och underskattad frukost! älskar att experimentera med olika frukter och ting. till det åt jag ett knäcke med favoritpåläggen, ost och gurka. kalasgott! min söndag har förövrigt varit himla fin den med. åh, jag är så lycklig. ha det fint! puss

fotografi: jag

om lotteri, muminmugg och en massa pepp.

lördag. och i dag drog jag vinnarna ur lyckolotteriet. iphoneskalen från caseapp. som jag illustrerat. beviset har ni videon nedan. 
 
 
grattis julia, jessica och julia! ett mail från mig ligger nu i er inkorg. och jag ber om ursäkt till dig, jessica vars fina kommentar jag råkat klippa av. nedan kommer alla era fantatsikt peppande ord igen. jag är så stolt över er och all som skrev så fina saker om er själva. åh, ha det fint! puss
 
♥ julia. jag har varit sjuk i snart 1,5 års tid och gått upp ungefär 12 kilo. det är jobbigt, men jag kan fortfarande inte förmå mig själv att trycka ner mig själv för det. varför skulle jag? jag är ju fortfarande jag och det är det som gör mig vacker. de där 12 extra kilona gör att jag inte kommer i min favoritklänning från förra året, vilket är trist. men bara för det så kan jag inte gå runt och deppa utan måste peppa mig själv. man måste finnas där för sig själv hela tiden och sluta förlita sig på andras stöd och tröst, även om det är fantastiskt viktigt. men om man inte finns där för sig själv är det så lätt att tappa greppet om allting när den där du trodde var sin krycka plötsligt rycks bort.
 
♥ jessica. även fast alla i min klass stressar sönder för att få högsta betyg för att komma in på läkarlinjen gör inte jag det. jag har lärt mig att lycka inte sitter i olika bokstäver som lärarna delar ut på papper. jag gillar att jag blir nöjd och glad oberoende av vilket betyg jag får och lyckas behålla den känslan även när klasskompisarna gapar åt höger och vänster, klagar och gråter när de är ett poäng ifrån fullpott. det gillar jag med mig själv, och det för livet bra mycket gladare och lättare.

♥ julia. jag har tidigare mest letat dåliga egenskaper hos mig själv men kan idag se så mycket positivt hos en människa, även hos mig själv. det finns idag mycket jag gillar med mig själv vilket känns så härligt. Jag tycker jag är duktig på att prestera i skolan och kämpar hela tiden för att kunna nå min framtida dröm inom arbetslivet. jag tycker även att jag är en fin kompis som sprider glädje till mina nära och kära. jag älskar att vara positivt även fast det inte alltid är så lätt och komplimanger är då verkligen underbart, både att ge och att få. jag vill ingen människa ont utan vill att alla ska ha det bra. en till sak jag gillar med mig själv är att jag idag kan känna mig vacker. från att tidigare tryckt ner mig själv med dåliga tankar är jag idag en stark och lycklig tjej. jag har nu förståt att alla ser olika ut och är olika, men så otroligt vackra för det!
 

dom säger att vi är galna men vi har det ju så fint.

fredag får bli drömmarnas dag. era drömmar. om det är något som får upp fredagspeppen så är det era inspirerande framtidsord.
jag vill bara göra, göra, göra. resa till paris, bo i kollektiv, caféhänga och anordna kalas på balkongen. åh. ha det fint! puss

del 3.

Tumblr_mgp9lt6boy1rhli5mo1_500_large
 
♥ jag drömmer om stjärnklara nätter, palmbeströdda stränder, städer som aldrig sover, fester som aldrig tar slut, minnen som bara blir fler och fler. om människor som jag aldrig mött och platser jag aldrig sett. vill bara ut ut ut i världen och se och upptäcka och göra precis allt. borde kanske sluta drömma så här konstant, men vad ska man annars göra när graderna bara sjunker och dagarna vägrar bli ljusare?

♥ min största livsdröm är ändå så vardaglig. jag vill köpa en fin liten villa i en fin liten kommun och bo där med mina små barn och någon jag älskar. jag vill gå upp tidigt på morgnarna innan alla andra är vakna, koka te och skriva romaner. jag vill jobba hårt och effektivt på en advokatfirma och lösa mängder av problem och känna att det ger mig något. jag drömmer om att leka en massa med barnen när jag kommer hem, laga mat, gosa med min livskamrat, läsa. leva.
 
♥ jag längtar till om tre år. då kommer jag sitta i london, i en främling hus, med barn som jag passar. och på dagarna går jag in i nya cafeer, hittar bokhandlar och parker och då kommer jag inte ens vara ledsen om det regnar, för det kommer vara londonregn. det drömmer jag om.

♥ jag längtar till att se världen, bo i london, uppleva londonregn och spatsera vackra gator runt till tonerna av brittisk accent. sen vill jag läsa till läkare, förändra världen och rädda jordens fattiga barn från sjukdomar. det vore underbart.
 
♥ åh, mina drömmar alltså. så himla många. men mest drömmer jag om att få resa. att få upptäcka världen, utforska nya platser, gå vilse, tappa bort mig i nya städer och skogar och landskap och hitta mig själv på vägen. se natur som får mig att tappa andan, se okända städers ljus som en stjärnhimmel omkring mig, se världens bästa och sämsta sidor. samla på minnen värda att berätta för barnbarnen om. packa väskan och dra. frihet. drömmer om frihet så himla mycket. och så drömmer jag om att bli kär, och så drömmer jag om att bli författare, och så drömmer jag om att bo i en mysig lägenhet med fina vänner, och så drömmer jag om sommar just nu. jag drömmer hela tiden. men allt får inte plats (det får ju inte ens plats i mitt eget huvud).

♥ det jag drömmer om. varje dag. varje natt. är honom. hans kramar. hans pussar. hans händer. hans ögon. hans skratt. hans famn. det enda jag vill är att hångla ända tills natten blir dag. hångla, skratta och linda benen runt varann.
 
♥ åh just nu är det enda jag gör om dagarna är att drömma, för att klara vardagen liksom. jag drömmer om att få åka till england, bo där. gå på mysiga små fik och kanske träffa någon söt pojke med bruna lockar som bryter min ensamhet. åh. jag drömmer om att få träffa den där speciella pojken som förstår mig. som vill dricka te med mig, som vill mysa med mig, som vill dela med sig med sina drömmar till mig och som bara vill vara min. skulle vara så fint!! 

♥ jag drömmer om att bo i ett kollektiv med mina närmaste vänner och bara laga ny och udda mat, ha balkongfester, skratta, peppa varandra och vara sådär som vi är. helst i göteborg, staden som aldrig slocknar.

ph: weheartit.com

när jag drömmer om solsken.

en torsdagsfrukost. på mitt bästa porslin äter jag knäcke med ost, tomat och en persilliekvist samt en skål med müsli, yoghurt och kiwi. så dricker jag mitt bästa söderte från garant. i dag är det alla hjärtans dag och jag önskar att alla tar lite extra hand om sig själva i kväll, sitt eget lilla hjärta - det är det som ligger närmast, visst? ha det fint! puss
fotografi: jag 

om februariluft och vinterdans.


onsdag. och åh, jag är så tacksam för alla fina ord från lyckolotteriet. helt magiskt! ovan syns två vykort från vinterpromenaden. tänk, snön ligger fortfarande kvar som ett puder över staden men solen skiner och det känns lite varmare i luften för varje dag som går! åh, nu längtar jag efter vår. och på tal om det så kanske lite inspiration finnas här, på min pinterest. ha det fint! puss


om ett lyckolotteri.

tisdag. och i dag tänkte jag att vi skulle peppa oss lite. i februarimörkret är det alldeles för lätt att låta hjärnspöken tränga sig in
och glömma bort att ge sig själv lite komplimanger. därför tänker jag nu göra något alldeles extra utav något väldans kul!
 
jag har nämligen, tillsammans med caseapp har jag fått den underbara chansen att designa mina egna iphoneskal! hurra! så himla häftigt att kunna trycka mina egna illustrationer såhär. en liten dröm som blir till verklighet. 

det här är det första. dream it, wish it, do it står det och jag tycker så himla bra om de orden. jag läser dem och blir påmind om att jag klarar allt, allt, allt. mönstret har jag gjort för hand och favoriten färgen är vinröd. älskar!

det andra ser ut såhär. en tekopp, två små hjärtan och mina viktigaste februariord. du är fin, livet är fint - ta vara på det! i bland glömmer jag bort hur bra jag har det och längtar efter ännu bättre, i stället för att leva i det som är nu. väldans dumt. superbra ord
att ha på ett iphoneskal alltså!

det tredje och sista är utav samma mönster som nummer ett, fast i svart och med texten hakuna matata. nostalgiska ord till då när
jag var liten och skrattade åt timon och pumba i morfars knä. barndommen känns bekymmerslös, och den är fin att minnas när tonnårsstressen tränger på.

det ni behöver göra för att delta i lyckolotteriet, som jag valt att kalla det för är att kommentera namn och mail nedan samt det ni tycker om allra bäst med er själva. så lottar jag ut dem i en video lite senare i veckan. skynda och peppa tills jag säger stopp!


UPPDATERING: tack för alla magiska kommentarer. åh, vad ni är bra!
nu säger vi stopp. ha det fint! puss

om en vecka i februari.

måndag. och nu är det dags igen för min summering av veckan genom instagram! där finner ni mig som vanligt med namnet @_hannahellen. den här gången handlar det mest om kattgos, mina godaste måltider och lite kärlek. i kväll varvar jag min bästa
musik med skrattanfall framför big bag theory och viktiga bestyr med skisser, skisser, skisser.


min vecka började med att jag invigde en gammal secondhand-favorit. seglartröjan! den kommer urspringligen från tiger jeans och är hur skön som helst. älskar när snyggt är bekvämt! kjolen här är från topshop och mobilskalet från bokia.
 

här syns lite vykort från mitt rum. bästa pilasterhyllan (med favoritsaker som muminkopparna, te från garant, plåtburk från london och inspirerande tidningar! på bild två syns ännu mer tidningar, klockan jag aldrig är utan, en rosig tekopp och en skymt av andra harry potter-boken.
 

min kära katt charlie som vanligtvis brukar ha sin sovplats i mina föräldrars rum har, till min stora lycka flyttat in til mig och det
har därav blivit kattgos nästintill vajre dag. fint! 


jag ritat väldans mycket. varför är en hemlighet för nu men på bilden ovan syns mina bästa ord som hag brukar säga om och om till mig själv var dag. pepp! andra bilden visar en supergod fisksoppa, med vitt vin och dill som jag åt över en lunch med bästa therese i veckan.
 

och så var det frukostdags. hur fint är det inte att börja morgonen med lite bär? åh, sommarläntan. andra bilden visar en kvällsomplåstrad hannah innan läggdags. hade nämligen fått mig en spruta hos vårdcentralen för att se om jag är gluten eller ej.


i fredags var jag färdigjobbad vid lunch och gick på dejt med benjamin. han får mitt hjärta att slå volter tusen gånger om. vi åt på min favoritrestaurang, klostergatans vin & delikatess och bilden ovan var ungefär den ända gången jag inte log eller fnittrade under hela måltiden. som jag älskar honom.
 

min lördagskväll spenderades som nämnt med en saknad vän och i söndags vaknade vi upp med snöfall utanför fönstret. alltid lika vackert. sedan spenderade jag många timmar i pyjamas med fina söndagsbestyr. ett mysigt avslut på en mysig vecka. och nu är jag pepp för det sista innan det ljuva sportlovet. längtar! ha det fint! puss
fotografier: jag

och kanske gråter jag i bland, men det är lyckan jag håller i hand.


söndagssol, nattduksbord, tefläckar på tröjan, kattgos och varma sockar efter vinterpromenad. spenderar dagen i mitt rum med nödvändigheter som plugg, praktikjobb och körkortsteori, men har det väldans bra ändå. jag är så sanslöst förälskad i februari.
åh, ha det fint! puss

om att dansa i snöfallsdrömmar.

lördag. jag och min syster pratar drömmar och dansar i snö. jag iklädd min bästa kjol från urban outfitters, skjorta från monki och gantkofta fyndad på secondhand. skorna är från vagabond. nu ska jag mysa med en saknad vän. och på tal om vänner. visst är det här helt fantastiskt? åh, världen är underbar, trots allt. ta hand om er, och ha det fint! puss

om hallonmorgon.


ägg, te och bär med frön, müsli samt soyamjölk. det blir en väldans fin fredag i dag tror jag, och med lite bär blir det en fantastiskt god start på dagen! mumma. jag lyssnar på koppla-av-listan under färden mot mina fredagsbestyr, och tänker: vad vore livet utan musiken? eller finfrukost för den delen! inte alls lika trevligt. åh, nu börjar snart helgen. ha det fint! puss
fotografi: jag

om rosa moln, paris och lyckliga dagar

torsdag. ibland är livet som ett tåg. det tuffar på till sina vanliga destinationer och låter mig stressa för att hinna med. så känns
det lite i dag. och när stressen når mig är drömmar bland det finaste botemedlet jag vet.  så därför är det i dag dags för fler utav
era drömmar. alldeles passande och himmelskt fina berättelser. åh. tusen tack för alla era magiska ord!

del två. 

Tumblr_mgyhkmhe2r1rvku4bo1_1280_large
♥ just nu drömmer jag om sol och värme,sena sommarkvällar,om en massa underbara klänningar som man kan bära till bara ben och oförglömliga resor som ska äga runt lite överallt på våran jord. sen till allt detta, ett enda stort leende!
 
♥ jag drömmer om att få ha mina älskade omkring mig. att känna mig trygg och att kunna vara mig själv. Jag drömmer om att få återförenas med mina bästa vänner och att få göra det vi alltid gjort, prata långt in på natten, skratta och kramas. jag drömmer om att känna mig helt säker i mig själv och att släppa prestationsångesten. att jag slutar bryr mig om vad andra tycker om mig. jag drömmer om sommaren och dess äventyr. frankrike-resor och moped-upptäcktsfärder. smultronpromenad och midnattsdopp. konserter med finaste vännerna och läsning med regnet smattrande mot rutan. just nu drömmer jag nog faktiskt mest om älskade, saknade sverige.
 
♥ jag drömmer om att bo i en mysig liten stuga i norge med fina stora fönster och en varm brasa i vardagsrummet, vara lycklig, leva på att skriva och att slippa tänka på utseende och press från andra hela tiden.
 
♥ att ta studenten så att jag kan flytta till new delhi.
 
♥ jag drömmer om london, om nästa helg. då går jag och mina närmsta barndomsvänner och min allra allra bästa vän omkring på gatorna i den engelska huvudstaden, dricker afternoon tea, fyndar nya favoritplagg, går på pub och diskuterar kommande äventyr. om 9 dagar åker vi och peppen är så hög att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
 
♥ jag drömmer om vårsol, att bli fnitterförälskad, att komma in på den utbildning jag vill och flytta iväg till en annan stad och bli någon annan. 
 
♥ jag drömmer om att bo i ett gulligt litet hus, ett rött med vita knutar helst. och så ska jag ha spetsgardiner och pelargoner i fönster. jag vill helst av allt bo nära göteborg och jobba som sjuksköterska på drottning silvias barnsjukhus. på fritiden vill jag hinna göra det jag tycker om som att skriva, läsa (massor och återigen massor av böcker), umgås med alla jag tycker om, fotografera allt vackert som kommer i min väg och bara må bra. vi får se om ett antal år, kanske lever jag precis såhär då.

Tumblr_medzpj5v1v1qcfavoo1_500_large
 
♥ åh, framtidsdrömmar. det finns så mycket fin man vill göra, och jag skriver jämt nya listor med saker jag vill göra och ha. en av dem är att bo i ett vitt, stort hus med min familj - man och två barn, på baksidan vill jag ha en damm där man kan åka skridskor på vintern sådär som i skönheten och odjuret. åh!
 
♥ idag drömmer jag om att bry mig mindre om skolan, inte sluta bry mig helt. men att inte hänga upp mitt liv på den. ha världens roligaste gymnasietid med mina vänner, sedan flytta utomlands något år efter studenten för att efter det plugga reklam på berghs här i stockholm. det skulle vara fint.
 
♥ jag drömmer om paris & london. om ett liv där jag får bestämma vad jag vill göra. ett liv utan ångest & utan en massa måsten. utan att känna mig tvingad. drömmer om äkta engelskt teé ur vackra teékoppar, fina fotografier & att lära känna nya, underbara människor av alla sorter. 
 
♥ just nu drömmer jag mig bort mest hela tiden. allt för att slippa nuet och allt som hänt tidigare. drömmer om egen lägenhet med badkar och balkong. drömmer om ett liv utan denna ständigt återkommande ångest. drömmer om att bli fri från den kärlek som varje dag gör allt lite svårare. fri från smärtan av alla ord som aldrig borde blivit sagda. jag drömmer om en ljus framtid. drömmer om ett friare liv. där jag vågar stå upp för mig själv. vågar existera och kliva ut ur den bubbla jag levt i alldeles för länge nu.
 
♥ jeg drømmer om å få til alt jeg vil, og om å reise rundt i hele verden!
 
♥ jag drömmer om sommaren, att dagarna blir långa och att det är ljus om kvällen, så att vi kan sitta utomhus med en bok och en kopp te. och så drömmer jag om ett fint sommarjobb! 
 
♥ jag drömmer om äventyrliga, spontana resor, att studera utomlands, att bo och leva i en stad som jag älskar, att påbörja min resa mot att arbeta med mitt drömyrke men i den närmaste framtiden, ser jag mest fram emot mitt första år på gymnasiet. gör valet snart och åh, jag är så förväntansfull och pirrig.
 
Tumblr_mg7spvx83e1rlwcpto1_500_large
 
♥ jag drömmer om att bli fri. fri från den här skiten och att kunna rädda varenda människa som är på väg ner. på väg mot ett tillstånd där ingenting är värt längre. ingen mer ska få må såhär. det är min största dröm tror jag. alltså att förinta ätstörningar och andra psykiska problem.

♥ jag drömmer om att bli lycklig & nöjd med mig själv. jag drömmer om att möta en person som kan vara min bästavän + benefits liksom. för jag har kommit till att tro att monogami inte riktigt funkar i vår ålder är livrädd för stämplar som pojk/flickvän & allt det innebär, men jag vill ha någon jag kan prata med & älska med & kyssa & värma från insidan & ut, typ, jag drömmer om att sluta jävla-skit-gymnasiet så att livet kan börja någon gång. jag drömmer om att flytta till cambridge.
 
♥ jag drömmer om vår och värme, paris, vackra pojkar och små svalor, eviga sommarnätter, kyssar, jordgubbar, sandalett prydda fötter, sol och salt hav.
 
♥ åh! just nu drömmer jag mig bort till en egen lägenhet. en ny stad och nya människor. jag har börjat leta universitet och högskolor, även om jag bara går i tvåan. men drömma kan man alltid göra. jag sitter och drömmer mig bort till stora vita sovrum som jag kan gör om till hur jag vill. weheartit är just nu min favoritsida när det gäller drömmar och önskningar! åh vad jag vill flytta och skaffa något eget!
 
♥ jag drömmer om att åka fort i en bil utan tak på vägar jag aldrig någonsin befunnit mig på tidigare. lyssna på the sounds, blunda och sträcka upp armarna i vinden.
ph: weheartit.com

om februarifavoriter.


onsdag. och några favoritsaker. marimekko-skålen som passar lika bra att servera fruktsallad ur som att ha tända ljus i, mina finaste muminmuggar som så fint heter kärleksmuggen och mumin på äventyr samt mitt allra godaste te med fantastisk förpacknin! det är ett vitt te från clipper och smaken är hallon. men snart är alla mina påsar slut och jag behöver något nytt att favorisera. så, ni får mer än gärna berätta ert favoritte för mig? ha det fint! puss

livet är fint, du är fin, ta vara på det.

tisdag. och det är dags för den allra sista delen utav mina klädval från mitt livs absolut bästa år. tvåtusentolv. då jag sa adjö till ästörningsdjävulen och hälsade på lyckan. den som jag inte visste fanns. för åh, varför sträva mot lycka, när den finns framför
dig? livet är fint, du är fin, ta vara på det. här är november och december.


novemberrävar fick pryda mig när vintern kom krypandes. klänningen fann jag på asos men den finns även att köpa här, på sugarhill boutique. dessa dagar fick även ett rödbrunt läppstift vara en favorit. att bära läppstift är ett underbart men himlans underskattat ting tycker jag.

mamma köpte en ny kjol till mig i köpenhamn som fortfarande är en utav mina garderobsfavoriter. från urban outfitters kommer den och åh, jag har nog aldrig haft en såhär skön kjol i hela mitt liv! linnet är från topshop och halsbandet från accessorize.

decemberklädseln bestod oftast utav det här. kjol från indiska, t-shirt från monki och rött läppstift på läpparna. kände mig lite som snövit i bland, mitt i den frusna vintern. år tvåtusentolv var året då jag fann mig själv, både på insidan och utsidan. och nu längtar jag efter ett nytt år, med nya äventyr, upplevelser och massvis av lycka. ha det fint! puss

om den sista januarimelodin.

måndag. och jag förflyttar söndagstraditionen till i dag i stället. tänker att det passar väldans mycket bättre med en sammanfattning när veckan precis är över, och det är dags för en ny. och åh, jag tror den här veckan kommer bli något alldeles extra! men först, här är januaris sista vykort genom min instagram där ni finner mig som @_hannahellen. 


jag varierade min januarispellista med favoritjazz hela veckan ut. alldeles utmärkt musik när man är kreativ, enligt mig. så visade 
jag upp mina finaste vykort också. med mumin-motiv såklart. och påtal om brev, min mail krånglar något och jag ber om ursäkt
till alla underbara väntar svar. håll ut så ska det nog ordna sig snart!

här syns en blygsam bild av en ofärdig skiss. jag har ritat väldans mycket den senaste tiden. nu ska jag bara införskaffa mig en scanner så jag kan fylla i och förfina i datorn också! på bild två sysn veckans kusmi-te, price vladimir. ett himlans gott som jag verkligen rekomenderar!

här är ett frukostfotografi som även fick synas här. det var alltså te, finncrisp och en kalasgod kesomix bestående utav russin, valnötter, årets första jordgubbar och så keso, såklart.

i mitten av veckan började jag känna förkyningen komma krypandes. ordnade myskväll med mig själv, njöt av fruktsallad och skrattade åt älskvärda big bang theory. alltså åh, sheldon och amy är nog det sötast paret jag vet! morgonen därpå sken vårsolen
så fint genom mina spetsgardinen.


i fredags hängde jag mest på golvet. ritade, lyssnade på min februarilista, målade glitternaglar och läste tidningar. kudden som mamma broderat en gång i tiden fick bli mitt sälskap.  
 

på lördag mådde jag mycket bättre. trotsade kylan och begav mig till stan för att träffa ingen mindre än rebecca! tillsammans lunchade chevre-och-röbetssallad på patisseriet, kikade i butiker och pratade om sånt som way out west, favoritbloggar och framtidsplanet. och åh, hon är verkligen en av de absolut finaste människorna jag vet!
 
i går njöt jag utav en frulle som den här medan vårsoln sken och träden var alldeles glittrande frostbitna utanför. hela vecken har min katt varit alldeles extra gosig, det är bild två beviset för. sedan förgyllde jag dagen med att åka till ikea och inhandla en massa sovrumsfint. ska nog ta och fotografera och visa hur jag bor snart. vore kanske något. ha det fint! puss

lyser solen lyser du.


söndag. jag startar min dag med söderte, knäcke med ost och gurka, vindrovor, yoghurt med müsli och banan. jag ligger nerkrupen i sängen och utanför mitt fönster är träden frostbitna. genom gardinen lyser solen och jag tänker att pirriga februari är inget annat än en månad att tycka om. åh. ha det fint! puss
fotografi: jag

om sju fantastiska filosofier.

lördag. efter en frostig dag med fina bestyr känner jag hur förkyldningen kommer krypandes tillbaka.
så, jag peppar mig själv på mitt absolut bästa vis. med listor och drömmar. och åh, som jag älskar att
framitdsfilosofera. jag har nu knåpat i hop en lista på sju små fantastiska äventyr som jag vill vara med
om. den kommer här.
 
Tumblr_mgo7y3pgqg1rhmxy6o1_500_large

jag vill resa till mina drömdestinationer: paris, new york och så tillbaka till tokyo, och london tusen gånger
om. och i staden jag blir förälskad i vill jag bo ett litet tag. när det blir dags att flytta hem igen ska jag göra
en fotobok med alla bilder från tiden. världsfint.
 
Silversaga_louise_large

inreda min alldeles egna lägenhet. bilden ovan är härifrån och visar det ungefär finaste rummet jag någonsin
har sett. älskar blandningen av gammalt och nytt, retro med lyx och så vidare. himla fint alltså.

Tumblr_lr832dw6ob1qzrkblo1_1280_large

köpa mig en kanin! en alldeles egen. om jag får bestämma är han vit, som finingen ovan och heter snö. 
han skulle vara en innekanin och väcka mig med morgonpussar, vara med mig när jag ser på mina bästa
tv-serier, myser med pojken och hänger på vardagsrumsgolvet med vännerna.
 
Tumblr_mgrnvshhcs1rx5tyko1_500_large

jag vill skriva en bok. en om kärlek, stora svårigheter och att känna sig obotligt förvirrad. så skulle jag
rita omslaget själv också, det är ett måste om man är illustratör!  
 
Tumblr_lze6jhoj771qieq9mo1_500_large

någon gång i livet skulle jag vilja bo vid havet. andas havsluft året om, åka skridskor om vintrarna och ta
morgondopp om sommrarna. vare sig jag är småbarnsmamma eller pensionerad, att bo vid havet är en
underbar dröm!
 
Tumblr_ltfa9g0d8g1qaf67lo1_500_large

öppna ett eget café, inrett med loppisfyndade möbler och koppar, med plåtburkar på hyllorna och tavlor
på väggarna. jag skulle servera kaffe med hasselnötssmak och spännade tesorter, till lunch skulle man få
sagolika sallader och till fikat får man de godaste kanelbullarna i universum. kalas!

Tumblr_lzjdrlgj1h1r1697to1_500_large

jag vill jobba med något jag älskar. och just nu är det formgivare och illustratör jag vill bli. det känns så
himla rätt heltenkelt! åh, nu ska jag krya mig själv med serier och lördagsgott. ha det fint! puss
 
                                                                                                                                           ph: wehearti.com

om målarfärg och glitternaglar.

precis som många andra är jag hemma från skolan i dag, med något som verkar vara en typ av influensa. och det jag gör mest är att framtidsdrömma. skaffar glitternaglar, skissar och dricker te i takt med att ljusen brinner och musiken spelas i bakrunden. i dag är det den första februari och här kommer min februarispellista. ha det fint! puss
fotografier: jag

RSS 2.0