< -

om vårsol, lyckosol och egyptensol.

torsdag. i dag ligger jag hemma sjuk med feber och snuva. lyssnar på podcasts och myser hela dagen ut, eftersom jag älskar att gräva i arkivet tycker jag att det är en finfin ide att peppa mig själv med en summering! så här är fortsättningen på mitt tvåtusentolv genom mitt stora beroende: instagram, där ni finner mig som @_hannahellen. nu är det dags för mars och april! 

del två.


mars. äntligen kom vårsolen! jag lunchade med mamma på favoriten klostergatan och åt en utav de godaste kombinationer som finns: chevreost, rödbetor och valnötter. så köpte jag korallklänning, nya solglasögon och ett sött muminfodral till mitt busskort också! så himla bra vårinvesteringar. 
 
en utav de finaste dagarna i mars var en fredag då jag inte orkade gå till skolan. för att rädda mig från hjärnspöken tog pappa med mig till kajgatan 34 i lomma, ett utav de bästa caféerna jag vet. pappa åt kaka och drack kaffe och jag drack champangete. solen sken varenda morgon och jag åt årets första färska bär till frukost.
 
egyptenresan blev bokad och jag letade efter nya sommarplagg att packa med mig. åh, vad underbart att få prova runt bland alla korta klänningar och söta byxdressar! om eftermiddagarna tjuvsolade jag med mellanmål och serietidningar på altanen. en blåsig helg träffade jag elsa på kajgatan 34. bästa soppan, bästa brödet, bästa sälskapet.
 
mera vår, mera vår! solsken sken på mig om eftermiddagarna, både när jag drömde mig bort på altanen och bland körsbärsträden på shoppingturerna i stan. pappa peppade mig med en ny kokbok med fantastiskt fina redept. en underbar precent, får nog ta och gräva fram den snart igen. när april kom fyllde min kusinvitamin oskar år vilket firades med kalas, paket och tårta.

så blev det äntligen dags för egypten. resan som på-riktigt förändrade mig. jag lärde mig att koppla av och inte stressa upp över maten. läste mer böcker än vad jag någonsin gjort på en hel vecka och insåg vilken fantastisk tur jag har som har så fina personer runtomkring mig. jag kommer aldrig glömma det där påsklovet. 
 
när jag kom hem åkte jag till sommarstugan vilket charlie tyckte var väldans kul, bar tunna klänningar och strumpbyxor, sprang bland aprilblommorna och hade de ta-hand-om-mig-själv-eftermiddagar med fruktfat, drömska nummer av elle och bra musik. precis sådant som gjorde att jag gick från tårar till lyckorus under våren. nu längtar jag som bara den efter att få uppleva solskenet igen. åh, ha det fint! puss

om drömska lägenheter, picknickvår och pojkvänslängtan.

onsdag. för ungefär en vecka sedan frågade jag er vad ni drömmer om och åh, vilka himla många fina svar jag fick. tusen tack!
det blev en kalasfin och lång lista som peppar och inspirerar. i bland hjälper det nuet att tänka på framtiden. specielt för oss födda nittonhundranittiofyra och ska byta värld i höst. ha det fint! puss
 
del 1.
 
Tumblr_mcxlx0ir1z1qzh7tdo1_500_large
 
♥ jag är inlagd för tillfället och ägnar dagarna åt att drömma frankrike-drömmar. en liten lägenhet i paris med vita väggar vita gardiner och monet och picasso affischer på väggarna, kryddor i små glasburkar och ljusa trägolv. baguette ost vin kaffe lavendeldoft fransk musik och fransk pojkvän. åh, i höst ska det förhoppningsvis bli verklighet!
 
♥ jag drömmer om att hitta världens finaste pojke som alltid finns vid min sida och som älskar mig mer än allt annat. drömmer också om att få åka till los angeles i sommar, en dröm som jag vet att kommer gå i uppfyllelse. 150 dagar kvar!!
 
♥ jag drömmer om ljus och värme och himmelsblå klänningar. varma händer, ögon och midnattsdopp. jag drömmer om vår.
 
♥ jag drömmer om en lycka, en kärlek, en glädje som jag bara kan få lysa av och sprida till andra. för tänk vad fint att få le så mycket att andra också börjar göra det när dom ser på en. att få andra att le, få må bättre. för vad jag drömmer om är en lycklig, leende värld.
 
♥ att sluta frysa, att det ska sluta regna och att det ska bli vår. att jag ska orka hålla tempot uppe, att tiden ska gå snabbt och att tiden ska vara meningsfull.
 
♥ jag drömmer om att få vara lycklig. att känna hans armar runt mig och att få kyssa hans mjuka läppar. jag drömmer om att få komma bort från gymnasiet och låta livet börja på riktigt.
 
♥ jag drömmer om att få gå på konsert. dansa, skratta, hoppa till musiken, känna basen dunka och le mot mina vänner. eller att packa ner mackor, kakor och tårta, ta med mig mina fyra favoriter och åka på dagsäventyr till nån fin stad. avsluta kvällen med att dricka fnittervatten och dansa tills kvällen blivit morgon. att solen ska lysa varenda dag.
 
♥ jag drömmer om att vakna upp i en egen lägenhet i ett disigt london, äta frukost i lugn och ro med bbc radio i bakgrunden för att sen gå till ett café och läsa mina bästa böcker.
 
Tumblr_mhfb1hqmck1s0a4soo1_500_large
 
♥ jag drömmer om framtid och frihet, om månader av egna bestyr och egna medvetna val. om att inte känna sig fastbunden. jag drömmer om att bo själv, finna någon att älska och vilja beresa mig med. det vore alldeles hemskt fantastiskt.
 
♥ jag drömmer om att få förändra, och inspirera. och om att göra världen till en bättre plats att leva på.
 
♥ jag drömmer om den där första riktiga vårdagen. då fåglarna kvittrar sådär vårglatt & solen riktigt tar i ansiktet. och den dagen ska man såklart spendera med någon man tycker om & så ska man kanske gå en promenad längs vattnet eller sitta på någon uteservering & mysa.
 
♥ det enda jag vet att jag vill i framtiden är att varje morgon vakna upp bredvid honom, att vi ska bo i en lägenhet tillsammans och inte behöva åka buss för att få pussar och värme.
 
♥ jag drömmer om att vara med dem som gör att jag känner mig helt, helt trygg. som jag kan sitta och spela piano med och tiden bara flyger iväg, som jag känner att jag är lycklig med. jag drömmer om att vara med dem istället för att känna mig gråtfärdig för att jag inte är med dem. 
 
♥ att den pojke som jag tycker så himla mycket om ska bli min på riktigt. att få höra om viska godmorgon istället för att läsa det i ett sms. att få gå långa skogspromenader som vi båda tycker så mycket om. att få presentera honom för familj och vänner. jag vill vara hela hans universum.
 
♥ först vill jag se världen. sen drömmer jag om en vitmålad lägenhet i en fin stad, där jag har mitt egna café.
 
♥ jag drömmer lite försiktigt om att hitta den där pojken som får hjärtat att klappa lite extra. en resa till Paris och ingen prestationsångets, promenera under eiffeltornet och glömma mattetalen. jag drömmer också om min 18-årsdag och att få skåla i vin sena sommarkvällar.
 
Tumblr_mheamijlo71s0a4soo1_500_large
 
♥ jag drömmer om att resa. jag drömmer om att åka ut på ett äventyr. sedan drömmer jag om att åka som utbytesstudent till england eller frankrike. jag vill se världen.
 
♥ jag drömmer om den där egna lägenheten som jag gör alla andra dagar. där inredningen är helt självbestämd, mycket second hand och porslin överallt, klänningar och fotografier på väggarna och bokhyllor i varje rum. jag drömmer om london och dess gator som jag ska få upptäcka för första gången i mitt liv med en av mina bästa tjejer, få äta god mat, besöka platser som jag inte trodde skulle låta sig upptäckas av mig så snart som om två månader, är så pirrig, peppad, nervös, lycklig och allt det där. tror att jag spricker snart.
 
♥ jag drömmer om en lycklig framtid. med vita väggar och ett brett leende på mina läppar. att jag får göra det jag vill och att jag har ett trivsamt arbete. skulle vara så kul att få fotografera världens finaste hemligheter. som i kina, thailand, paris och massa hav... jag drömmer om att få hålla fast vid den jag är... och ja drömmer om att hitta min gömda framtidsdröm..
 
♥ jag drömmer om ett liv utanför alla måsten och prestationsångestar, där alla mina val är för mig själv och inte för att göra någon annan stolt eller lycklig. ett liv där jag har mina drömmar i mina händer. där jag har flyttat utomlands för au pair-liv ett år, så jag lär mig uppskatta allt här hemma och sedan flytta till en lägenhet på söder i stockholm, att det finns en han med i bilden. ett liv där jag kan gå på dramaten-föreställningar en onsdag eller fika på mitt favorit fik en söndagsmorgon. där jag och mina raraste vänner kramas och håller varandras händer genom allt. ett liv där världen är i mina händer och jag får göra precis vad jag vill med det.
 
ph: weheartit.com

om en frostmorgon med den finaste du vet.


att vara sin egen allra bästa vän och trivas med sig själv är något väldans viktigt, och när har man inte som bäst egentid om inte
över morgonstunden? när vintermorgonen utanför är kripigt frostbiten och man kan njuta av sina absolut godaste frukostar. som
den här, i dag när jag drack söderte och åt min godaste kesomix bestående utav jordgubbsbitar, russin, pumpafrön och valnötter.
allt ur mina nya muminmuggar! plus ett par finncrisp! kalasgott. åh, ha det fint! puss
fotografier: jag

glöm inte bort att vara din bästa vän.

måndag. spelade in en liten video i söndags. är alldeles fulmmig, supersprallig och säger ordet pepp
några gånger förmycket. men, här är min sista frågelåda-svar. ha det fint! puss

 
och här fyller jag ständigt på med mina bästa håkan-melodier: det bästa av håkan.
 

om frusna, fantastiska favoritdagar.

söndag. och det är, precis som enligt traditionen dags för att berätta om min vecka genom instagram! den här veckan har varit en utav årets hittills lyckligaste. ett spontant rus av glädje och snölycka har hållt mig varm, precis som finfina vänner, underbara mail, pojkvänspussar och famijekramar. lite såhär: 
 

förra söndagen besökte jag och caroline café kungsgatan, som nämnt. bästa brunchen någonsin! och som jag älskar inredningen! vitt ljust och gustavianskt. berättade om det här


i måndags såg jag ut såhär. bästa nya minttröjan från monki som jag numera bor i. för de som undrar var jag funnit mobilskalet så köptes det på ullared för ungefär ett år sedan. det är hemskt slitet nu och jag borde verkligen finna en ny favorit att förgylla dagarna med!

i torsdags blev jag förälskad i ett par jordglober från indiska. de kostar tvåhundranittionio kronor styck och jag tror besämt de är värda vartenda krona! andra bilden visar hur det ser när jag fotograferar mina klädval, för de som undrat.

onsdag och gröten är tillbaka igen. gör sig bäst med banan och kanel enligt mig. så läser jag fantastiska the perks of being a wallflower av stephen chbosky till det. bild nummer två visar min mumin-samling. åtta muggar har jag hittills. kalas!

i torsdags fyllde älskade caroline år. tycker om henne så himla mycket. på kvällen följde jag med henne, hennes mamma och syster till favoritrestaurangen på klostergatan, åt två-rätters och smuttade på lite champange. jag åt hummersoppa till förrätt och när det var dags för huvudrätt vågade jag äntligen prova råbiff som jag så länge undrat över. gott! men ingen favorit, så det blir nog ett tag tills jag beställer det igen.
 
fredag och januarifavoriter. min kånken har följt med mig hela veckan. det är den ultimata ryggsäcken när man kånkar runt på pennor och ritblock dagarna i ända. sedan passade jag på att visa mina nya koppar också. superfina.
 
lördag. det här var bland det finaste jag sett. benjamin tröttnade på matteplugg och somnade mittemot molly. alltså åh, blir dubbelt förälskad var gång jag ser det här.
 

och i dag. dricker te ur mina nyaste muminmuggar, fikar med en vän och spelar in frågelådavideo. kommer i morgon! nu ska jag njuta av det sista söndagstimmarna. på instagram finner ni mig som _hannahellen. ha det fint! puss

när årstider byter färg.

lördag. och jag har hemmahäng med benjamin. kryar på våra förkylningar med soppa och downtown abbey, min bästa serie just nu. därför tycker jag att det är en ypperlig kväll att fortsätta sammanfattningen av tjugohundratolvs alla klädval. nu har vi kommit fram till augusti, september och oktober! lite blommigt, lite pluggit och väldans mysigt.

de sista sommardagarna klädde jag mig i min blommiga favoritklänning, som dessutom var årets bästa myrorna-fynd! drack clipper-te och suckade över febern som envist inte vill ge sig av.

när september kom klädde jag mig i ultimat höstterminsklädsel. hogwarts eller high school? något att filosofera kring. jackan är
från henry loyd, kjolen från topshop, tröjan från abercrombie, skjortan från monki och bästa väskan från accessoirze.

och så har vi oktober. dagarna blev kyligare och jag kunde inte leva utan min kära basker, med matchande halsduk från monki! sommarens bästa tröja, den också från monki fick följa med i höstluften precis som den prickiga klänningen från hm. klockan är vintage, ryggsäcken och det lilla halsbandet är från accessorize. jag önskar er en underbar kväll. ha det fint! puss

när minusgraderna försvinner.


Tumblr_ma3u2ltmsm1r1z3kyo1_500_large

 

jag springer mot bussen. några sista frusna steg. fötterna ömmar av skoskavet från mina nya martens och de tunna stickade vantarna hjälper knappt mot vindens bitande kyla.

 

men det är vackert ute, tänker jag. andas ut när jag är framme vid busshållsplatsen. två minuter i, jag är i tid. ser bort mot ängen jag nyss sprang förbi. allt är frostbitet. träden, gräset, den lilla vanten som ligger vid trottoarkanten.

well i met you att the bloodbank. musiken som spelas i mina öron. bussen anländer och jag kliver på. kan inte låta bli att le när värmen kommer emot mig. trycker kortet mot kortläsaren och fortsätter in. förbi slitna morgonmänniskor och tomma röda stolar. upp för trappstegen, tänker att det säkert är ännu värmare längst bak.

så ser jag, vid ett utav sätena hur en svart sotarmössa sticker upp. jag känner igen den alldeles för väl. pllötsligt är alla de kroppsdelar som domnat bort uppvärmda igen. jag kan till och med känna lite morgonsol mot min kind.

 

jag hälsar, förvånansvärt glatt. drar av mig ryggsäcken och slår mig ner bredvid honom. han ser chockad ut, men ler brett. sekunderna står stilla ett litet tag. det händer ibland när jag ser honom. jag hinner räkna hans leverfläckar och förundras över de stora ögonen, jag hinner tänker åh-vad-himla-snygg-han-är och var-kom-solen-från-egentligen.

så kysser jag honom, och han mig tillbaka. jag drar mig undan, för jag har så mycket att berätta nu när vi äntligen ses igen. men han håller mig kvar. en hand i min hand, en hand runt min hals.

vi åker tillsammans in mot stan. byter berättelser om de två senaste dagarnas bestyr, pussas tusen gånger om och skrattar lite om sådant som bara vi förstår.

jag får luta mig mot hans axel, jag får ha min kalla hand under hans tröja. och han får hålla om min midja, följa mig till tåget fastän jag säger att nej, det behöver han inte. du missar ju skolan.

 

en lång farvälkyss. viskar att han älskar mig.

 

väl på tåget slår jag på musiken igen och i takt med att gårdar och hus, ängar och skogar flyger förbi mig tänker jag på hur lite jag visste om kärlek förut. hur lite jag visste om vikten av lite mänsklig kroppsvärme, att ett par kyssar kan kännas som sju plusgrader. hur lite jag visste om honom.

 

tänker vilken tur att vi fann varandra tillslut. för kärlek är ju faktiskt väldans fint ändå.

ph: weheartit.com


utanför glittrar det i snön.

en bra morgon. läser fantastiska the perks of being a wallflower och äter granola med banan samt havremjölk ur min bästa skål från rörstrands mon amie-serie. solen skiner genom sovrumsfönstret och vinterlyckan är oändlig. ha det fint! puss
fotografi: jag

klockan elva en solig söndagsmorgon.

i söndags hoppade jag och caroline på bussen för att åka till malmö. klockan elva entrade vi café kungsgatan och åh, som vi har längtat efter det perfekta tillfället för en lyxbrunch som denna. väldans välbehövligt och så himla mysigt. här får man nybakade frallor med massvis av pålägg och frukt, te, kaffe, juice och våfflor för bara nittiofem kronor. kalas!


de har mysigaste inredningen också. ljust och vitt, med gustavianska möblier, tavlor med guldramar och vackert vitt porslin. allt kaffe och te finns dessutom uppdukat på ett gammalt piano vilket är helfestligt och hur fint som helst!


caroline. medan solen lyste över den glittrande snön utanför pratade vi om framtid, dåtid, pojkar och drömresor. hon är världens bästa. jag är så otroligt glad att ha henne som vän. dessutom fyller hon arton i morgon vilket är värt att hurra för!




vi firade våffeldagen i förskott fast orkade ungefär en tredjedel. till alla som är sugna på ett nytt, mysigt brunchställe, åk till cafe kungsgatan på kungsgatan två. väldans god mat och fin inredning, plus ett otroligt gott söderte! åh, ha det fint! puss

mina varmaste vinterljus.

när man inte vill tynga andras hjärtan med sin egen tonnårsförvirring är ett husdjur bland det bästa man kan ha. särskillt en katt
och skärskillt molly. i dag filosoferar kring jag mycket kring framtiden. vad drömmer ni om? berätta om era framtidsdrömmar så skapar vi en inspirerande lista som peppar. och ha det fint! puss
fotografi: jag

om bubbelgum och mint.

att ha praktikplats mitt i stan är inte lätt för plånboken. favoritbutikerna är alldeles intill och kanske är det tur för i veckan har jag fyndat två nya pastellkärlekar att lysa upp vardagen med. åh, tänk var ett par godisfärgade inköp kan göra en glad!

den stickade tröjan är från monki och den rosa skjortan undertill är från hm. lite som after eight-choklad och bubbelgum ungefär. jag trivs utomordentligt bra i pastell, tror bestämt att det kan bli mer sådant i garderoben! kjolen min är från urban outfitters. i dag fortsätter praktiken. jobbar, ritar, dricker te ur bästa muminmuggen och lyssnar på bon iver. ha det fint! puss
 
fotografi: jag

lyckan finns djupt inom dig.

veckorna bara rusar fram och plötsligt inser jag har brytit min söndagstradition. men i dag är det dags igen! här är de senaste veckornas vykort från instagram. där finner ni mig som @_hannahellen. om frukost, skokärlek, myskvällar och pojkvänsbestyr.


för någon månad sedan rea-fyndade mamma tre likadana skjortor på ginatricot till henne, mig och min syster. den bär jag som bäst till min älskade kjol från urban utfitters. andra bilden visar en frukost på sängen som jag och benjamin njöt av en helgmorgon. allt i mitt nya och bästa porslin från mon amie!

andra helgdagar kan jag spendera timmar med favoritmusik, illustrationer och bloggar vid mitt skrivbord eller superstäda rummet i bara nattlinnet. 


på väggen hänger majas födelsedagskallender med underbara illustrationer av lena andersson. vardagsinspiration! så köpte jag nya skor också. tyckte de passade utomordentligt bra till stora stickade tröjor som den ovan!
 

en fredag värmde jag min vinterfrusna kropp med ett bad. med lite musik och tända ljus omkring mig kan jag ligga där i flera timmar! klockan fyra anlände jag hos finaste matilda där vi dukade upp ett ultimat fredagsmys i form av smoothie, te och scones.
 

min frukost ser väldans ofta ut såhär. hemgjord müsli, knäcke med ost och kusmite. kalasgott. de bästa vardagskvällarna spenderar jag helst med fruktsallad i sängen, en woody allen-film och tända ljus.
 

åh, vad jag tycker om mina frukost-på-sängen timmar med benjamin! allra helst äter vi det framför ett downtown abbey-avsnitt. det är nog den mysigaste serien jag vet, älskar att se den med honom. honom, bara honom. så har jag invigt mina dr. martens också! sköna, snygga och håller värmen, alltså bästa skorna. 
 

min katt molly är nog lite förälskad i benjamin. tur för henne att han älskar kattgos! andra bilden visar ett snötäckt malmö som jag börjat älska mer och mer under min praktik. en stad jag gärna spenderar mer tid i. 
 

nattduksbordet. där ligger kvällsboken och månades bok: the perks of being a wallflower, där står ett yankee candle-ljus som brinner varje kväll och min väckarklocka med en rutig rosett. 
 
i fredags fikade jag och benjamin på bästa st. jacobs stenugnsbageri för senare gå på bio och se les miserables. väldigt bra och fin, anne hatway var fantastisk. vad jag har hittat på för mysigt i dag tänker jag visa lite senare i veckan. ha det fint! puss

om vintagekärleken.

efter en lördagsrunda på mina bästa secondhandbutiker i malmö fick jag bland annat med mig dessa underbara fat och koppar hem. de kommer från rörstrans grön anna-serie som jag bestämt mig för att börja samla på! åh, porslinskärleken. nu är det alltså mumin, mon amie-serien och grön anna-serien som jag samlar på. berätta gärna, vad samlar ni på? och ha det fint! puss

om framtidsdrömmar, pluggstress och kärlekspirr.

frågelåda del 2.

Tumblr_mfkm7d4pkl1qeeqaho1_500_large
var har du köpt din underbara duffel? den köpte jag på topshop! 

vad är din favoritmaträtt? jag har ingen direkt favorit tyvärr. jag brukar tycka om olika rätter från säsong till säsong. just nu lagas det en väldans massa soppa hemma och det är ju galet gott! broccolli soppa tillexempel. åh! här om dagen blev jag serverad ugnspankaka med morötter och persillia hos benjamin. hur gott som helst med en klick keso till. tips!
 
vilka egenskaper tycker du bäst och sämst om med dig själv? jag har väldigt stor fantasi vilket hjälper mig ofta. det är en egenskap jag verkligen älskar! att jag har svårt för att beslut är något jag tycker mindre om. även fast jag jobbar på det ständigt kan det bli himla klurigt i balnd.
 
jag ska på skidresa till alperna, österrike, om några veckor, vilka är dina absolut bästa tips för en underbar skidsemester? vad roligt! du får ha det så himla bra. tre saker! ett. glömm inte extra vantar, en tjock tröja och en påse nötmix att ta med i backen. för man vill gärna inte frysa och vara hungrig mitt i äventyret. två. ta med kortlek också, så kan man sitta i utesetveringssol och spela medans dryckerna smakar och leenden utbyts. tre. fokusera på umgänget. att ni ska ha kul tillsammans. skratta, skämta, kramas, kasta snö. det är så himal mysigt att umgås på en resa som denna. man kommmer så mycket närmre och man glömmer det aldrig. 
 
hur vet man om man verkligen är kär? känslorna är svåra att förstå sig på. vet inte om jag känner för honom som en vänn, eller om jag är intresserad. när man inte är med honom, och man tänker på hur man saknar honom och vad man skulle vilja göra om han vore där. det är hur man tänker på honom, läpparna, hur han pratar, mysigheten och att han är så fin. och så som det känns, pirret i magen och rosiga kinder. när jag är ensam och tänker på benjamin känner jag precis sådär och det är då jag vet att jag verkligen är uppöveröronen kär. 
 
tränar du något? i så fall, vad? japp, friskis och svettis medelgympa-pass! det får mig att le.

Tumblr_mfb0holekx1qimf3zo1_500_large
 
har du några favoritbloggar? i så fall vilka? elsa billgrenniotillfemsofia byström är mina absoluta favoriter. men så får jag inte glömma att nämna wildernesstovelisa och emmas vintage heller.
 
vilka är dina favoritställen att hitta kläder på? monki, hm, asos.com och topshop är mina bästa butiker!
 
vad har du för drömmar och planer om livet efer studenten? efter studenten flyttar jag hemifrån, kanske till lund eller till en helt annan stad i sverige. jag pluggar grafisk design och försöker illustrera så mycket jag kan på fritiden. jobbar på ett café och sparar pengar till weekendresor med favoritpersoner. fast får det svårt för jag bor i en tokfin lägenhet som jag älskar att inreda. ungefär så tror och drömmer jag att det blir!
 
vad är ditt knep rill att få mer tid? ofta känns det som om jag bara pluggar och pluggar, och har inte tid till något annat förutom träning och sömn. mitt absolut bästa tips är att skriva ner all plugg du har på en lista. då får du en överblick och lite mer kontroll. sedan planerar du in hur många timmar per vecka eller dag du ska ägna åt de olika läxorna. det är viktigt att inte planera in på allt för kort tid, då kan det bli alldeles för stressigt tycker jag. sedan planerar du in olika ta-hand-om-mig-bestyr och hur många timmar per vecka eller dag du ska ägna dig åt detta! och det kan vara alla de där grejerna du känner att du vill ha mer tid till. som fikastunder med vännerna, tv-serieavsnitt, kika bland bloggar elller ta ett varmt bad till exempel. sånt fint!
 
vad tycker du om all snö som hamnat i skåne? så galet vackert! jag sitter just nu på ett kontor på högsta våningen i en byggnad mitt i malmö och ser ut över de snötäckta hustaken. med fin musik i lurarna och en utsikt som denna kan man inte tycka annat än att det är underbart!

sedan undrar jag om du har några fina boktips? förra året läste jag hemskt många bra böcker som egentligen är värda ett helt eget inlägg för sig, men så länge rekomenderar jag kapitulera omdelbart eller dö av sanne näsling, ett ufo gör entré av jonas gardell och himlen börjar här av jandy nelson varmt.

5407204053_8a9715f336_z_large
 
var får du inspiration till dina bilder? har du något tips på hur man ska fånga känslan? instagram och weheartit brukar för det mesta stå för min fotoinspiration. och fina bloggar såklart! på weheartit heter jag hannahellen och på instagram finner ni mig som @_hannahellen. fota när det känns. precis som att man kan höra på någons röst i telefonen om personen är glad eller ledsen så kan man se det genom bilderna. när jag kommer in på mitt rum och alla ljus är tända blir jag helt upprymd med mysighets-faktor och bara måste,  måste fota, och jag tror att de är vid sådana tillfällen bilderna blir som mest mysiga.

vad vill du göra innan du dör? massvis! jag vill bo utomlands ett litet tag, resa till drömstäderna paris, new york och tokyo (igen), jobba med något jag älskar, inreda min alldeles egna lägenhet, äga en kanin och öppna ett café. spontana drömmar som får mig att le. tack, jag älskar sådana här frågor!
 
om du fick bestämma över din alldeles egna festival, vilka band/artister skulle du välja att ta dit och vad skulle namnet på festivalen vara? åh, tack vilken härlig fråga! jag tror festivalen skulle äga rum vid vattnet, kanske vid någon strand eller i en stad vid en kanal. så skulle den heta något i stil med sail away för namnet borde vara nationellt och högst upp på artistlistan skulle jag ha coldplay, mumford and sons, bon iver, ben howard och of monsters and men. fast finast av allt är att jag har sett nästintill alla redan, tack vare way out west. och vet ni, jag anar att både mumford and sons och of monsters and men kommer dit i år. åh!
 
vad tycker du om allt som vart om man ska ta bort pepparkaksgubbarna ur luciatågen, ta bort klipp ur kalle anka osv? det där med pepparkaksgubbarna har jag inte hört något om men det har ju blivit en hel del diskussioner om det där med kalle anka. och visst är det synd, jag tycker mig inte kunna finna någon riktig anledning till varför dockan skulle tas bort. men å andra sidan, mina kusiner vill inte kika på kalle anka-klockan-tre, de finner det intressant och kanske är det så att det bara är nostalgi för oss som växt upp med det och inte pixar-filmer? kanske är det på tiden att byta ut kalle anka? fast jag förstår de som sörger, för om de slutar sända astrid lindgrens jul så vet jag inte vad jag gör.
 
Tumblr_m2uccdcamy1qj3lgko1_500_large
 
vad gör du när du känner dig väldigt nere och är ledsen? här får jag passa på att tacka för alla fina ord jag får här varje dag. blir så otroligt glad föra varendaste liten stavelse! så fort jag är ledsen så läser jag mina kommentarer och blir varm genom hela mig. tack! mina bästa peppa-tips är tre. ett. läs en bok eller se en film du tycker om, koppla bort tankarna ett tag och stig in i en annan värld. två. skriv en lista på sånt du tycker om. eftern några punkter kommmer du märka att ett leende sprider sig på dina läppar och kanske kommer du på ett fint bestyr att syssla med! tre. slå på, eller gör en spellista med bara låtar som gör dig glad. musik har ett magiskt vis att sprida glädje ända ner till tårna. 

vad längtar du till mest just nu? helg! om några timmar ska jag träffa benjamin. vi har inte träffats på hela veckan och nu ska vi bara göra en massa fint som cafébesök, bio och mys hemma hos honom. i helgen har vankas ännu fler fina bestyr och jag älskar att ta hand om dessa tre dagar som om de vore guld. 
 
vilken musik passar bäst till kyliga vintervindar? vilken passande fråga! jag har nämligen gjort en januari-lista som ni hemskt gärna får lyssna på. när himlen ger mig snöfall heter den.

ditt bästa mellanmål? just nu älskar jag att fylla en skål med bananpengar, renee voltaires chrunchy och solhavremjölk. mumma. annars så är keso, banan och kanel jättegott. eller varför inte en fruktsallad toppat med nötter och russin? skulle kunna äta det sju gånger om dagen.

drömmar om bara ben.

nu var det klädvalsdags igen. åh, det är en sådan härlig känlsa att kika tillbaka i arkivet, bläddra förbi en vintervit december, ett vinrött höstlov, brunbrända sommarben och vårkänslor. i dag tänte jag fortsätta på summeringen genom att visa juni - augusti. sommarens månader. och åh, vilken sommar det blev.

de sista dagarna i skolan kunde jag se ut såhär. nya spetsdrömmen från monki, jeansjackan från loppisen på södra esplanaden, tygväska från topshop och klocka från secondhand. 

på södra esplanaden fyndade jag även en världsfin byxdress i rosor som jag invigde här. den här byxdressen var min bästa kompis många sommardagar. tänk vad man kan få för ett par tior på loppmarknad! på bilden syns även mina bästa raybans och ett par skor som var alldeles för små.
 
i augusti åkte jag på göteborgsäventyr och kom hem med en ny bästis i form av en svart plisserad kjol från topshop. den korallröda blusen här kommer från hm och chanelkavajen, som jag kallar den kommer från zara. I dag visar termometern minus tio krispiga grader och jag längtar mest efter tekoppar och pojkvänsvärme. ha det fint! puss 

om puder, pussar och perfektion.

frågelåda del 1.

Silversaga_feb4-600x400_large
 
vilken är den bästa drömmen du någonsin haft? åh, det har nog varit en sådan där dröm om sommaren. en som räddar en en sorgefyll dag av ångets och bitande kyla. fast en sådan har jag inte haft på länge. tror det är för att jag är lyckligare nu. vilket är fint!
 
vad skrattade du senast åt? big bang theory! bästa sheldon ger mig skrattanfall.
 
om någon (eller du själv) skrev en bok om ditt liv, vad skulle den heta? cafévärld kanske? det är så jag översätter coffeeworld och det hade varit passande. boken skulle handla om mitt tvåtusentolv, hur det förändrade mig och hela tiden ha en löpande tråd genom alla mina älskade cafébesök på klostergatan och på sommarens alla smultronställen åh.
 
om du kunde vakna imorgon med vilken magisk förmåga som helst, vad skulle det vara? nu för tiden skulle jag vilja har förmågan att kunna somna precis när jag vill. det hade vart så skönt att kunna somna så fort ögonen slut i stället för att ligga vaken med drömmarna som jag gör nu. fast i bland vill jag kunna flyga, vara osynlig och kunna stoppa tid också. men i dag, sova!
 
vilket är det dummaste inköp du någonsin gjort? i sommras köpte jag ett par skor som var på tok för små. de kostade åttahundra kronor och jag hade kunnat köpa så mycket annat fint för de pengarna. lite synd.

var hittar du dom bästa och finaste kjolarna? de kan finnas på många ställen, håller hela tiden utkik efter nya fynd! men om jag skullle rekomendera någon speciell butik så blir det nog monki och american apparell. puss. 
 
vilket är ditt favoritord? lyckorus. kanske för att det betyder så mycket för mig. så mycket mer. 
 
vilka är de fem viktigaste sakerna i ditt liv? saker är nog iphone, dator, systemkamera, pennor och block. men viktigaste av allt i hela vida världen är familjen, vännerna och jag.
 
4861599662_15c0c94a3b_z_large
 
vad är det första du gör på morgonen och det sista du gör på kvällen? kikar på instagram. är väldans beroende!
 
hur många gånger tycker du man ska träffas innan man kysser varandra? hur var det för dig och benjamin, och vem vågade ta steget? och hur länge tycker du det minst ska gå innan man älskar med varandra? sånt där tycker jag inte man ska vänta med baraföratt. känns det rätt - gör, känns det fel - gör inte. det behöver inte vara svårare än så! första gången jag kysste benjamin var på vår första dejt. det kändes så himlans rätt heltenkelt. 
 
hur gammal var du när du förlorade oskulden? måste bara påpeka att det behöver inte spela någon roll hur gammal man är. har man inte träffat någon som får det att gnistra, får det att kännas rätt så tycker jag man bara ska vara stolt över att vara oskuld. 
 
beskriv hur det är att vara kär, jag tror jag kanske äntligen har blivit det! pirrigt när man tänker på honom, ännu pirrigare när man kysser honom. och så finns det en helt ny känsla i kroppen när man inte är med honom. en alldeles ny sorts saknad. den gör väldans ont men är också bland det finaste jag vet.
 
vad går du på gymnasiet? ljud-och bildskolan i lund!
 
berätta om din praktik! och vad tror du livet för dig efter gymnasiet? det är på en reklambyrå mitt i malmö. kontoret är litet, luftigt och minimalistiskt. det finns två supersöta hundar som springer omkring, gott te och de härligaste utav personer. jag får illustrera, leka copywrighter, nörda ner mig i social media och hänga med på möten. underbart heltenekelt! och jag hoppas att livet för mig till något jobb inom media i framtiden. antingen radio eller grafisk design. drömyrket är ju att få vara som ett barn hela dagarna - prata och rita livet ut!
 
vad har du tänkt göra efter du har tagit studenten? plugga. förhoppningsvis grafisk design. så vill och borde jag flytta hemifrån också för att pendla tar på tok för lång tid! drömmer ju lägenhetsdrömmar som ni vet. åh!
 
Tumblr_lvplbelkv21r27tuxo1_500_large
 
har du pojkvän? om ja: beskriv honom lite, hur träffades ni, det bästa med honom osv. om nej: beskriv din drömkille. ja. benjamin. han är snyggast i hela vida världen och en riktigt bra vän. han älskar historia, lakrits och mys. tillsammans dricker vi te och tittar på harry potter eller downtown abbey, äter frukost på sängen, promenerar och så tycker han om att kittla mig tills jag tjuter. och allt detta är det som är det bästa med honom. vi träffades genom skolan och beslutade oss för att ta en fika på höstlovet. sedan den där fikadejten på patisseriet har det varit vi. och jag är så himla himla kär!
 
vad är ditt favoritämne i skolan? grafisk design! älskar att få rita, skissa, komma på nya idéer och inspireras hela dagarna. fantastiskt roligt!
 
favoritfilm? favorit tv-serie? i filmväg älskar jag harry potter samt allt av woody allen. det där med tv-serier går i perioder men just nu kikar jag mest på downtown abbey, the big bang theory och så sveriges mästerkock på tv4play.
 
finaste sommarminnet? åh, hela sommaren tvåtusentolv var som en dröm. alla loppisbesök, badkvällar, solnedgångar och skratt. speciellt fint var det att åka tubes med elsa ute på stora vattnet. vi skrattade till tusen och sjöng majas sommarsånger för full hals. efteråt fikade vi på kajgatan och myste i trädgården med hennes supersöta kattungar. en sådan där otroligt spontanfin dag jag alltid minns. här finns mer utav mina sommarminnen.
 
te eller kaffe? te!
 
den allra bästa artisten/bandet? bon iver har alltid en särskilld plats i mitt hjärta. 
 
jag tycker att din header är så himla fin och skulle bli jätteglad om du ville förklara hur du har gjort den och vilket typsnitt som du har texten i. typsnittet har jag laddat ner från dafont.com och det heter bebas neue. headern har jag har gjort i photoshop genom att klippa ut bokstäver ur olika bilder. högerklicka på text-symbolen så ser du. maila gärna om du skulle stöta på något problem! tusen tack och tusen kramar!
 
4637264024_f6462e6366_z_large
 
vilken är din absoluta favoriträtt? jag har tyvärr ingen favoriträtt. jag älskar marockansk mat dock, och indisk. kryddigt och spännande ska det vara. just nu äts det soppa för fullt här hemma! tillsammans med ett gott bröd skulle jag kunna kalla det en favorit. 
 
och hur kommer det sig att du är förälskad i finsk design? vet inte om det just är finsk design jag är så förtjust i men ittalla-kärleken kommer från mumin, sedan jag var liten. ni vet ju hur förtjust jag är i nostalgi. åh.
 
hur lär man sig att ta plats och våga vara sig själv? inte ångra saker man säger eller bli passiv i konversationer? det jag tycker du ska göra om du känner såhär är att skaffa dig ett bättre självförtroende. lär dig tycka om dig själv! skriv tacksamheter i din dagbok om kvällarna, lyssna på peppande musik på vägen till skolan, klistra fina ord på speglen och sluta gämföra dig med andra. livet blir så mycket lättare när ryggen känns rakare.
 
hur sminkar du dig underbara hannah? tack fina, vilken smickrande fråga! jag använder rouge från make up store, lancôme mascara och foundation samt läppstift. och i bland nagellack. puss!
 
ett fint minne som du kommer att minnas väldigt länge? decemberkvällen då jag och benjamin tog taxi hem från en middag. vi hoppade av lite tidigare för att spara pengar och just som när vi gick hem föll den första snön. vi kysstes under gatlycktan och jag tänkte att äntligen, äntligen får jag kyssas i snöfall. 
 
ph: weheartit.com

när himlen ger mig snöfall.

i dag är jag i malmö på praktik och ska vara här fem veckor frammåt. det är så himla kul att jag inte vet vart jag ska ta vägen! medan jag spenderar dagen på reklambyrå-äventyr tänkte jag att det vore passande med lite frågor. så nu öppnar jag frågelådan! vad ni vill om vad som helst, jag svarar på allt. ha det fint! puss
 
STOPP!! och tusen tack för alla finfina frågor och ord!

om vintervitaminer.

i veckan fick jag en ny muminmugg levererad till mig! vinterskog 2012 kallas den och åh, vad den kommer användas flitigt nu när vintern fortfarande är här! och på tal om kyla och frost så har jag upptäckt den ultimata förkylningskuren. bär-och vaniljsmoothie samt apeslinklyftor i mängder. äts i sängen framför en bra serie, såklart. ha det fint! puss
fotografier: jag

om kostymbyxor, boktips och fikastunder.

i höstas började jag den årliga summeringen genom mitt, som nämnt stora beroende. instagram. och i dag tänkte jag fortsätta med det som jag kallar en sammanfattning av mitt år genom mobiltelefonen. sist berättade jag om mina decembertider. och i dag är det dags att sammanfatta januari och februari! på instagram finner ni mig numera som @_hannahellen.
 
del tre.
 
i januari fyndade jag kostymbyxor för hundra-lappen på bikbok som användes flitigt, med både glittertröjor och spetskreationer.
här syns även mitt finaste mobilskal. tror minsann att det är dags att gräva fram det igen! åt även en världsgod fisk med mamma
på bästa annas kök, blev förälskad i fågelmotiv och peppade den då ganska tårfyllda vardagen med ett nytt armband.
 
lunchade på ebbas skafferi med finaste elin, bar sammteskjolen nästintill varje dag (hurra för mellandagsrea!) samt gjorde årets kanske absolut bästa inköp, gubbskorna! något annat jag blev förälskad i var frukostgröten. här med blåbär och torkade aprikoser.

februari var då dagarna blev dagarna ljusare men själen mörkare. skrev det gör så himla ont med guldpenna i handen för att få
ut känslorna ur kroppen. var på pankaksbrunch hos therese och blev vardagspeppad av mamma i form av fina paket. det kunde bland annat innehålla kalasbra böcker som "det är så logiskt alla fattar utom du" av lisa bjärbo. läs!
 
bjöd mina favoriter, carro och elsa på fika i form av skorpor med ost och marmelad, vindruvor samt te. en annan dag provade jag vårdrömmar på hm och investerade i den pricka favoritklänningen ovan! hemma testade vi på att göra hemgjord pizza och listade
ut att chevreost, rödbetor och honugsrostade valnötter är en slående kombination!
 
alla hjärtans dag firade jag med caroline. kärlekste och pepp-prat var precis det jag behövde. upptäckte en ny favoritgröt med
banan, kanel samt torkade jorgdgubbar och snön, den bara föll och föll och föll.
 
på sportlovet åkte jag till mormor och morfar. som sälskap hade jag mamma och syster. tillsammans fyndade vi prickga mobilskal och kalasbra böcker på secondhand. ett ufo gör entré av jonas gardell, ännu ett boktips! åt de godaste pankakorna som bara morfar kan laga och klädde mig i glitter. detta var en väldans svår tid. fylld av kamp och tårar. och det är med lyckorus i magen jag kikar tillbaka och tänker att åh, jag är så himla mycket bättre på att kämpa. ha det fint! puss

om januarifavoriter.

säg hej till mina nya januarifavoriter! ett par höga vinröda dr. martens som värmer något utomordentligt bra genom vinterfrosten. supersköna är de dessutom! när jag ser ner på fötterna känns det precis som om jag är ute och spatserar på englands gator, vilket 
är precis en sådan härlig känsla ett favoritskor ska ge! nu ska jag och mina martens ut på lördagsäventyr, åh. ha det fint! puss
 
fotografier: jag

du är du och jag, jag kommer alltid vara jag.

att vintern är inte över än tycker jag i bland kan för många kännas vemodigt. men nu tycker jag att det är
dags att börja peppa januari och februari, som faktiskt är två himlans fina månader. det är nu vi kan passa
på att vara inne, under täcket framför en bra film och en supervän vid vår sida. dricka miljoners koppar te
och vira halsduken några varv för mycket. här följer in lista på sådant som jag vill hitta på framöver:

4948025897_0772afdb69_z_large

jag villl ligga under täcket. liksom bo där och låta de bästa utav filmer fördriva min tid. har ni hört om
netflix? en månad är gratis och den månaden tycker jag är nu. hurra, hurra, hurra för gratis film!

Tumblr_luf2izoixm1qafc06o1_500_large

det finns ingen mat som passar så bra när det är kallt och grått som soppa. tänker pröva lite mer spännande
varianter, nya recept som jag aldrig provat förut. och så ska det självklart serveras i mitt finaste porslin
med ett gott, helst nybakat bröd till. kalas!

6641343745_17da80336b_z_large

noveller, brev, dagbok, listor, drömmar och mail. vintern är ordens månad och jag vill skriva mest hela
tiden. ni glömmer väl inte att jag finns på [email protected] om ni vill skriva av er lite? hjärtesorg
som lyckorus. jag finns här.

Tumblr_mam46ssbiv1r6gy68o1_500_large

så ska jag laga pankakor också. i mängder. för det tycker jag passar alldeles utmärkt såhär års! kan serveras
med höstens sparade syltburkar eller kanske med min, något underliga favorit: keso, banan och walnötter? 

Tumblr_lrqmavyeel1qgk0g0o1_500_large

kanske ordnar jag en brunch för mina vänner också. kanske snöar det just den dagen och kanske svimmar
jag av det lyckoruset som blir när ljusen värmer, vännerna skrattar och snön faller i takt med musiken. 

Tumblr_m0d8lwjwf71rpiq23o1_500_large

så vill jag besöka mängdvis av second hand-butiker också. är så himla sugen på det! vill helst av allt fynda
porslin, axelremsväskor och stora stickade tröjor men små söta rådjur som de ovan går också bra. åh!

Tumblr_m3begm3bsn1rv1zl7o1_500_large

jag blir bara mer och mer förälskad för varje vecka som går. trodde aldrig kärlek kunde vara såhär fint.
tillsammans med honom vill jag gå på bio, äta frukost på sängen, ha tvåmanna-spelkvällar och pussas.
massor.

Tumblr_lzydjd9ulq1qk8kygo1_500_large

nu är det böckernas tid! i alla fall för mig. härdanefter kommer man nog mest känna igen mig med en bok
framför nästan vart jag än går. finns få känslor som den när man fastnar i en riktigt bra berättelse.

Tumblr_m9ow0hkuyt1qhuq3ao1_500_large

sist men inte minst vill jag bära fina plagg. gärna mörka färger och fina kragar som tröjan ovan. men
stickade polotröjor och klänningar med rådjursmotiv går alldeles utmärkt det med! nu är vemodet borta.
jag känner på mig att det sista utav vintern kommer bli underbar. vad tror ni? ha det fint! puss

                                                                                                                                 ph: weheartit.com

om en färgglad dröm.

här ovan är syns en av årets absolut bästa julklappar. promarkers-pennorna som de har talats så mycket om! jag är så himla pepp
på att börja rita på riktigt nu. funderar på att låta det bli min framtid. alltså åh, tanken på att detta är min sista termin på gymnasiet och att jag kan vara precis var som helst, var jag vill om ett år gör mig så galet pirrig. ha det fint! puss
fotografi: jag

om det sista och första äventyret.

året började i ett vinterlandskap. jag saknar redan den pudervita marken och nätternas magiska snöfall. vemodet, det som fanns i själen över att julen gick så himlans fort vann jag över på resan dit och sedan dess har jag njutit av pulserande backar, goulash-soppor, skratt med småkusinerna och vackra vyer över snötäckta berg. det var perfekta äventyret att avsluta 2012 och börja 2013 med. nu tar vi en titt på hur det har sett ut genom instagram!

den första dagen möttes vi av blå himmel och strålande sol. bland det bästa med skidresor är uteserveringsluncher. solen värmer som aldrig förr och soppan hjälper så utomordentligt bra mot frusna fingertoppar!
 

det finns få ställen jag tycker är så vackra som på dessa skidorter. ett vinterland. vi utbringar ett wow vid varge bergstopp och
jag blir så uppfylld att jag måse hålla hårt om stavarna för att inte falla. 
 

på resan passade jag på att inviga en utav mina favoritklappar från årets jul! jag är numera medlem i kånken-klubben! för viken väska passar bättre för ett äventyr än en frjällrävenrygga? dag två började dimman sjunka ner över vinterlandskapet och jag fick
se snön fall mer intensivt än på länge.
 

mina skidbyxor som jag är så himans nöjd med. bäst av allt är att man kan lätt få syn på mig i backen vilket är väldigt viktigt när man är ett gäng på tolv som ska hålla i hop! bild två visar en snabb och god skidåkarlunch.
 

alltså, som ni ser, magi. jag hade helt glömt bort hur underbart det är att pulsa ner för backen, fort, fort medan solen värmer kinderna och musiken från restaurangerna pulserar.
 
 
men, fortfarande känner jag klurigheten i att åka i väg äver jullovet. jag som älskar julen vill allra helst hålla kvar i den så länge
det bara går. därav uppskattade jag så att allt julpynt på hotellet och att en jättelik julgran glimrade i byn. bilderna ovan visar mig som jag ser ut i backen. flätfrisyr, peakjacka och kånken.
 

det var väldigt kallt och jag som är så himlans frusen av mig fick i bland klä mig i dubbla lager strumpor, dubbla underställ och
den tjockaste fleecen för att inte tappa all energi. 
 

det som då värmde mig mest var att få umågs med kusinvitaminer. här sitter vi på afterski och värmer oss, de med varm choklad och jag med glüwhein. kalasgott! och hur fint är det inte att värma sig med glöggdoften på jullovet? åh.
 

nyårsafton. jag klädde mig i mitt färgladaste underställ dagen till ära. tyvärr blev jag hemskt förkyld och febrig under kvällen. gick upp på rummet efter middagen och vilade. slog på tv:n och fick till min lycka se en coldplay-consert från i år! när benjamin ringde blev jag uppfylld av lycka igen och gick ner för att skåla med de andra.


abbas happy new year spelades och jag tänkte att det är precis såhär nyår ska vara. enkelt och lyckligt .så var det 2013 och solen kom tillbaka. vi sjöng let it snow, let it snow, let it snow i liften och jag skrattade bort förkyldningen med finaste bästa syster min.
 

plöstligt kom dagen du det var dags att resa hem. njöt så mycket jag bara kunde av den enormt goda frukostbufféen. fruktsallad, rostat bröd med ost och lax samt yoghurt med trokad frukt och nötter. mumma. hejdå obertauen och 2012. nu börjar ett nytt år
och jag är så himla himla pepp! åh, ha det fint! puss
fotografi: jag

om att sammanfatta det varmaste som finns.

så är jullovet över och julen likaså. nu glömmer vi lussekatter och pepparkakor, jag byter mina julteer mot kusmis nya smaker
och det magiska decembersnöfallet är nu lika med frostbiten januarisol. vilket är väldans fint det med!
 

fast det gör lite ont i mig, för det blev väldans stressigt för mig i år, julen är ju det bästa jag vet och, åh jag önskar litegrann att
jag kunde fått ha kvar den lite, bara lite till. 
 

men trots detta sammanfattar jag julen som den underbaraste någonsin. för jag var kär och fylld av ett konstant decemberpirr. 
fick uppleva snötäkta hustak nästintill varje dag och bakade lussekatter flera gånger om. såg de bästa utav julfilmer och kramade
om vännerna oftare än på länge.

julafton var helt magisk den med. vaknade upp i ett vinterlandskap och myste favoriter precis hela dagen. fick världsbra julklappar och åt den godaste julmaten. underbart. nu drömmer jag januaridrömmar och skriver listor för tvåtusentretton som får mig att le. och åh, ett leende på läpparna är precis vad livet går ut på. ha det fint! puss

om frostbitna solglimtar.


blodgrape, knäcke med ost och gurka, hemgjord kanelmüsli med yoghurt och te. en så enkel frukost som denna gör sig alltid mycket mer solig i fint porslin. här med en secondhand-fyndad guldbricka, muminmugg och muminsked, skål från rörstrands swedish grace och ännu en kopp, med frostiga snöflingor från åhlens. i dag ska jag och benjamin på stadsäventyr. promenad,
bio, lunch och i frostig januarisol. känns himla bra. ha det fint! puss
fotografi: jag

om minusgradiga vykort.

här följer lite vykort från en härlig, klurig, fin och förkyld resa till obertauern i österrike. den började med ett vemod över en jul
som sprungit i väg och den slutade med nyårslycka och pojkvänssaknad. vilket är himlans fint! jag kan inte låta bli att önska snö
här hemma också. för att vakna upp med ett snöfall utanför fönstret är ju bland det vackraste jag vet.

älskade mamma i sin bubbelgumms-jacka. kalasfin!
 
min kånken som är så ultimat bra att fylla med kamera, nötmix, kortlek och diverse extraplagg för kyliga vindar.
 
är jag ledsen så finns det få saker som gör mig på spralligt glad som busiga kusinvitaminer.
 
magiskt vackert. 
 
jag bar flätor mest hela tiden. 

och föll på knä framför bergstoppar. att åka skidor är verkligen det bästa jag vet och, åh, vad jag önskar att det fanns mer tid för sådana här resor!
 
åt goulasch-soppa till lunch ungefär varje dag!
 
sista åket i bländande solsken. nu tänker jag krypa ner under täcket bredvid benjamin, se på brittiska kriminalserier och prata drömmar om tvåtusentretton. ha det fint! puss

om solskenspromenaden.

på julaftonsförmiddagen gick jag och min syster på en liten vinterpromenad, som sagt. kamerorna var med och solen gjorde snön alladeles glittrande och julefin. fantastiskt. här följer ett par bilder på mig i min nya vinterkappa jag glömt visa. från topshop är den och ja, jag är fullkomligt förälskad!

mina vantar är från lexington och halsduken från monki. i dag kryar jag en snuvig förkyldning som inte vill släppa, tar ett bad,
kikar på favoritfilm och redigerar fotografier från skidresan. åh, vad underbart det är med jullov. ha det fint! puss

om årets käraste dag.

medan jullåtarna fortfarande spelas och granen fortfarande står kvar tänkte jag passa på att dela med mig av mina fotografier från den tjugofjärde december. dagen då alla mina noga utvalda julklappar gavs bort och glädjetårar över all fin omtanke föll. det är den dagen på året jag är som mest fylld av kärlek. det är julafton, genom instagram där ni finner mig som hannahstone_.


det som skillde sig mest från förra jular till årets jul var att vi vaknade upp hos mormor och morfar på julafton, i stället för hemme i skåne. det första vi gjorde på morgonen var att kika i julstrumporna! där befann sig bland annat ett par stickade sockar som syns här ovan. kan vara det skönaste mina fötter fått bära. någonsin!
 

efter frukosten bestämde jag och min syster oss för att föreviga vintervärlden och gick ut på en fotopromenad. det var så magiskt vacker ute. åh. efter en stund fick vi syn på kusinvitaminernas bil och då var det dags att skynda hem för att byta om till aftonens utstyrsel.
 

jag klädde mig i den här spetskrationen från hm och i håret hade jag en sammetsrosett med glitterspänne jag funnit på erikshjälpen second hand för drygt ett år sedan. snart kom alla och vi slog oss ner för att äta en liten lunch bestående utav smörgås med julskinka. snart droppade även farmor och min farbror in!


när hela gänget var samlat sog vi på kalle anka. mitt i alltet dök plöstligt tomten upp! han delade ut julklappar till oss alla och snart utbrast både glädjetjut, glädjetårar och tusen kramar. efter klappöppningen tog vi del av det stora julbordet. morfar lagar all mat och åh, det är så otroligt gott! till efterätt serverades risgrynsgröt i mormors finaste porslin från royal copenhagen. 
 

snart blev det läggdags och jag gjorde mig kvällsfin i mitt nya underbara nattlinne som jag fått utav min syster. det hade varit en alldeles underbar julafton. morgonen efter åts det frukost framför vinterfilmen narnia tillsammans med mina kusiner. därefter blev det väldans stressigt eftersom vi på kvällen skulle fara till österrike!
 
klockan fyra kikade jag på astrid lindgrens jul och tänkte att den där damen var allt ett geni! älskar, älskar bardomsnostalgi. väl hemma packade vi om och jag fällde några tårar av vemod eftersom min bästa tid på året hade passerat förbi alldeles för fort. men snart visade det sig att skidresan, minus stressen var ett alldeles utmärkt jullovsbestyr! nu är jag hemma igen! och snart får ni se vykorten. först ska jag passa på att njuta lite av klapparna mina. ha det fint! puss
fotografi: jag

innanför ett vinterparadis.


här är ett vykort från mitt rum. sängen, min bästa pilasterhylla med favoritsaker, gitarren, en fin stol, påslakan från lexington, min ljusslinga och lampan i taket som är mitt absolut bästa secondhandfynd. etthundrafemtio kronor på myrorna är inte illa alls! i dag kommer jag hem! saknaden är garanterat enorm till er alla. åh, ha det fint! puss
fotografi: jag

och alla kan ser att jag lyser av lycka.

årets alla klädval del 2. som ni vet är jag väldans förtjust i att dela med mig utav mina klädval. så medan jag flyger och far i österrikes backar låter jag er spana på del två i summeringen. jag har aldrig känt mig så hemma i mina kläder som jag gjort
i år. himla skönt alltså. här är mars, april och maj. ha det fint! puss

en solig dag i mars klädde jag mig i min bästa svarta klänning från alexa chung för veomoda, skor från vagabond och halsband från accessoize. i detta inlägget beskrev jag mina känslor såhär "när jag får umgås med favoritpersoner, dricka kaffe på favoritcaféet och bära mina bästa klänningar känner jag mig plötligt så. himla. glad. och jag tänker att livet är ju ganska fint ändå".
 

i april fortsatte jag att klä mig i svartvitt. byxdress från hm, kofta från indiska och klocka från secondhand. det hade blivit varmare och jag hade blivit lyckligare. i skålen ser ni de mellanmålet jag förknippar mest med månaden. äppleskivor med kanel, russin och valnötter. åh. så himla gott.


i maj kunde jag äntligen gå barbent! köpte en korallfärgad klänning på hm och en ny favoritryggsäck på indiska. "..vaken sedan klockan sex med en massa fina bestyr. som loppmarknad med fina personer, promenad genom stan, kalasgod lunch med pappa, frukt och grönt-shopping i kattesund och sommarregn på vägen hem."

om universums finaste pojke.

matriell lycka. strax innan jag åkte på mina jullovsäventyr bytade jag och benjamin julklappar. av mig fick han bland annat te med lakritssmak och pyjamasbyxor som han önskat. av honom fick jag så himla himla fina presenter. bland annat det här:

en så otroligt fin plåtlåda från udda tina. jag hade drömt om den här i flera veckor, helt utan hans vetskap. tänk att det var just den här lådan han valde till mig. galet! så bra han känner min smak.
 
och innuti lådan befann sig sex stycken kusmite-burkar med en massa spännande smaker jag aldrig har provat förut. åh, som jag älskar kusmis alla téer. att jag dessutom älskar att testa nytt är ett plus!
 

st petersburg, anastasia, prince vladimir och troika samt en stor och en liten och en stor burk bouquet of flowers N°108.

ottroligt fin present alltså. jag kan lova att det jag saknar allra mest just nu är honom, och hans pepparkakskyssar. det är verkligen underbart att vara kär. speciellt i benjamin. det känns liksom så himla mycket i mig. jag är så glad att det är en lycka som övertar i stället för det onda som för precis ett år sedan var fastlimmat i min själ. åh, ha det fint! puss

RSS 2.0