om längenhetsdrömmar, disneykärlek och snälla farbröder på bibleotek.

frågelåda del 3.

Tumblr_mgzh94sjwf1rnww9oo1_500_large

 

vad gör du när du tänker alldeles för mycket så att det blir alldeles tjockt i huvudet av alla tankar? som du egentligen inte vill tänka? då brukar jag försökar fokusera på annat så mycket det går. antingen tar jag fram mina tankenötter. en lista på roliga frågor och funderingar att ersätta de jobbiga tankarna med, så som "vad vill jag göra i helgen?", "vad ska jag köpa till mamma i födelsedagspresent" och "vad skulle jag göra om jag var tvungen att spendera tio tusen kronor på en dag?". ett annat bra tips är att slå på en bra tv-serie. det hjälper alltid! 

  

vet du hur man får pepp till att börja träna, och i sådana fall hur? till att börja med tycker jag man borde fundera på varför man ska träna. är det för att du vill gå ner i vikt, tänk igen. allt för många stressar med att gå ner i vikt för att finna bra självförtroende, när resultatet sällan blir något annat än tvärtom. vill du bara ha en hälsosam livsstil så tycker jag du ska kolla upp lite olika träningsmöjligheter och finna det du faktiskt tycker är roligt! spinningpass, friskis och svettis, gymma, springa, promenera, simma. det finns så himla mycket! skapa dig en bra spellista och ta med dig den. och träna inte för mycket. hitta en nivå som är lagom, träning ska vara roligt!

hur ser en vanlig dag ut för dig? mina vardagar ser oftast ut såhär: vaknar tio i sju, duschar, klär på mig och sminkar mig. sedan gör jag frukost och kanske förevigar jag den och tar ett fotografi. läser kultur-delen i tidningen, inklusive serier och tv-tablå, går upp på mitt rum, slår på musik, kikar på lite bloggar, bortstar tänderna, hoppar in i bilen och övningskör till skolan. efter skolan träffar jag kanske benjamin eller en vän. myser, äter mellis, pratar. om kvällen kanske jag tränar eller slår på några favoritserier. pluggar, skissar, skriver, bloggar. innan jag somnar kikar jag på instagram och skirver dagbok. 

 

vilken är den bästa disneyfilmen? den lilla sjöljungfrun! har alltid älskat ariel. åh, nostalgi. 

  

i min klass går världens finaste kille. vacker, rolig, trevlig, smart... ja typ allt. den sista tiden har vi pratat lite mer än förut men det känns som att det ligger på mig om det ska "bli något mer" mellan oss. tips på vad jag ska ta mig till?
för även om jag går runt med det underbaraste av pirr i magen orkar jag inte längre med att han antagligen inte vet om det och bara ser mig som en av alla de andra i klassen. och att bara säga "jag gillar dig" rätt ut framför honom känns inte som en omöjlighet, förutom just nu. vad sjutton kan jag göra för att visa honom istället?? utan att vara för på och allt det där som sätter stopp för mig i mitt huvud. precis såhär var det mellan mig och benjamin också. fastän han inte går i min klass så går vi på samma skola och jag stod inte ut med fjärilarna i magen när jag såg honom. så jag tog mig modet till och frågade honom om vi skulle fika. och även om jag visste att jag kanske skulle få ett nej, så tänkte jag att det inte är hela världen. någon gång ska ju det hända. så mitt tips till dig är alltså att fråga honom om en fika. ni två, efter skolan eller på en helg. går det bra kan ni alltid träffas på kvällen också, kanske se på bio eller så. våga ta risken, för man vet aldrig om det är ett berg eller en dal förrän man provar. lycka till fina du!

 

kan du inte visa några av de saker du brukar pyssla med? om det är mina illustrationer du menar så visst kan jag göra det! vad roligt att höra att det intresserar. puss!

 

Tumblr_m756dontjw1rb6tubo1_500_large

 

vad vill du göra efter studenten? jag vill plugga grafisk design på någon bra skola. just nu kikar jag på berghs eller konstfack i stockholm, så vem vet? kanske är det där jag hamnar i höst.

 

vilken är din absoluta favoriträtt? åh, vilken svår fråga! jag älskar stora matiga sallader. gärna på marockanskt vis. med couscous eller bulgur i grunden sedan massvis med sallad, ungnsrostade grönsaker eller rotfurkter, haloumiost och så frön/nötter och torkade aprikoser eller russin på toppen. serveras alltid med kryddad turkisk yoghurt till. kalasgott! annars älskar jag indisk mat något ofantligt också. 

 

hade inte du kunnat göra något inlägg om dina drömmar efter studenten och ett inlägg om vad man kan göra när man är nere? absolut kan jag det! tusen tack för det fina tipset. skriver upp det med detsamma! puss 

 

vad gör dig alldeles varm, liksom att du kan ta detdär andetagen och känna att det är ju visst himla underbart? 
lyckoruset som blir när jag börjar samla på finheter. det gör jag varje kväll när jag skriver ner allt som jag är tacksam för i min dagbok. blir alldeles pirrig och somnar med ett leende. så blir jag väldans varm när jag lyssnar på viss musik också. som när jag nyss slog på musiken från den lilla sjöljungfrun och fick en nostalgitripp till när jag var liten och åkte på äventyr med morfar och mormor. vi lyssnade alltid på disneymusik i bilen då. åh. 

  

och hur firar du studenten och vad händer till hösten? på sudenten springer jag ut i vit favoritklänning med tårar i ögonen. åker i pappas porsche hem och spenderar så många timmar möjliga med släkt och vänner, god mat, presenter och tusen kramar. sedan tar jag en vän under armen och dansar ut i natten. vad som händer i höst vet jag inte, men jag hoppas på roligt plugg i ny stad, att träffa lite nya vänner och få rita varje dag.

vad gör du projektarbete om? för du går väl åk 3? ja, jag går i trean! i projektarbete har jag och några vänner startat ett litet företag som säljer löskragar. där är jag vd samt ekonomiansvarig plus grafisk formgivare då det är jag som designat vår lilla logga. kika in på vår facebooksida här och webbshop här

 

hur hittar man vänner som man verkligen gillar? en person som är som jag..? något tips på hur man kan visa folk hur bra man är och få dem att se mig på riktigt? det där med att hitta en person som är "jag" har jag funderat mycket på och sanningen är att det finns nog ingen som är precis som du. jag och närmsta vänner har mycket gemensamt samtidigt som vi är väldans olika på samma gång. men, sålänge vi respekterar varandras olikheter håller vi tätt tätt i hop. och det senaste året har jag fått insikten att den ända som förstår mig till ett hundra procent och tycker om allt som jag tycker om är mig själv. jag är min egen bästa vän och det kommer hjälpa mig så mycket genom livet. mitt tips till att träffa nya vänner är att vara glad, ge mycket komplimanger och ta intiativ. för vem blir inte glad av en att få frågan om en fika, en dag på stan eller en sleepover?

Tumblr_mgvytdzpkx1rk4ovao1_500_large

 

favorit låt med ett speciellt minne till? linnea henrikson - jag vet nåt som inte du vet. hela hennes senaste skiva lyssnade jag på i hela ljuva sommaren och åh, det var den bästa tiden i mitt liv. jag trivdes så galet bra med mig själv och livet, hade aldrig känt så förut. världens bästa sommar.

 

tips på hur man kan piffa till lägenheten lite? vill ha den mer personlig liksom. mitt bästa tips för ett perosnligare hem är att kika på second hand. där kan man till exempel finna något fint att sätta upp på väggen eller fynda möbler som ingen annan har. ett annat tips är att plasera mycket saker ovanpå garderober, i fönsterkarmar och fylla hyllorna. göm inte dina favoritsaker - låt se stå framme och synas!

 

jeg synes det er vanskelig å finne fine ting om meg selv, hva er tre ting du linker ved deg selv? åh, jag är säker på att det finns massvis som är fint med dig! tre saker jag tycker om med mig själv är min klädsmak, mina läppar och att jag inte skäms över att de där små grejerna som andra verkar vara så blyga om. som att jag sällan festar, att jag är min egen bästa vän och att jag blir lycklig av muminmuggar, disneymusik och att prata med gamla farbröder på bibleoteket!

 

vad vill och tänker du på just nu? just nu vill jag mest bli kvitt förkylningen och träffa saknade vänner. fast allra helst vill jag att benjamin ska ligga här, tätt intill och titta på harry potter med mig. 

 

vad är det bästa med benjamin? det allra bästa är nog det att han älskar precis allt det där som jag alltid trott att ingen skulle älska med mig. 

 

tre saker saker som peppar dig i nuläget? vårsolen (välkommen första mars!), att det är fredag och att jag den här veckan, vågat ta för mig lite mer. på gott och ont har jag övervunnit en liten osäkerhet och en smärre konflikträdsla. det känns så himla himla bra.

 

vad generas du av? jag blir alltid lite smågenerad av att skryta. alltså, när någon ber mig berätta om sånt som går bra för mig, exempelvis att så många fina personer vill köpa mina mobilskal och jag känner i hela kroppen hur glad jag är och kan inte hejda mig från att prata sådär lyriskt fort och mycket. efter ett tag inser jag hur jag sitter och skryter. då börjar kinderna hetta! 

 

vilken är den bästa konserten du varit på? åh, det måste vara coldplay när de spelade i köpenhamn i sommras. galet vilken magi! konfettiregn och blinkande armband, tårar längs kinderna och händerna i luften. sommarnatt.

ph: weheartit.com


Kommentarer
Postat av: lisa

så trevlig läsning!=)

2013-03-01 @ 20:56:21
URL: http://popflickan.blogg.se
Postat av: Anonym

Först måste jag säga att jag älskar din blogg. Det är definitivt min favorit av alla de bloggar jag läser, du är så otroligt bra på att ta bilder, men jag undrar en sak. Kan du göra en film, eller förklara lite hur du redigerar dina bilder? Särskilt de som har lite "vintage look". Hade uppskattar det!

2013-03-01 @ 23:09:14
Postat av: Emilia

så fint! håller med dig om coldplay konseten, verkligen magiskt!!

2013-03-02 @ 00:44:10
URL: http://eewmiliaa.blogg.se
Postat av: nellie

fint, bara fint.

2013-03-02 @ 12:23:41
URL: http://domfyraarstiderna.blogg.se
Postat av: Isabelle

hade varit en dröm att få gå på en coldplay konsert!

2013-03-02 @ 12:32:19
Postat av: johanna

hittade till din blogg igår och har blivit helt förtjust måste jag säga. av avgudar din banner och undrar hur du har gjort den? så himla fin

2013-03-02 @ 15:49:40
URL: http://jjoohhaannaa.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0