< -

nu är det varmt precis överalllt.

fredag. och i dag är det dags för bal! pirrigt pirrigt. men mest firar jag att alla skoluppgifter är inlämnade och att det är prick två veckor kvar till studenten. så obeskrivligt skönt! som ni vet firar jag bäst och helst med en kalasfrukost och i dag njöt jag bland annat av en smoothie gjord på blåbär, banan, äpple, kanel, kardemumma och vaniljyoghurt. älskvärt! nu ska vi göra oss redo för avfärd mot grand hotel, jag och pojken min. jag önskar er en mysig fredag, och ha det fint! puss
fotografi: jag

om dagar jag räknar ner till.

sommaren tvåtusentolv. del två. nu tänkte jag drömma mig tillbaka igen till den bästa sommaren i mitt liv. och jag vet inte om det var solskenet, bestyren, min nyfunna lyckorus eller mitt fantastiska sälskap men jag blir glad i hela kroppen var gång jag tänker på de där månaderna. åh, jag är sannerligen ett barn av sommaren.

 jag bar mitt officiella sommarhalsband, det från accessorize med en jordgubbe på mest hela tiden. här i sommarstugan, samma morgon som jag åt yoghurt med frukt, bär, granola samt en smörgås med ost och gurka.
 

som nämnt åkte vi på väldans mycket utflykter den sommaren. här förbi falkenbergs långa åkrar, med  den här skivan i mina öron och ett brett leenden på mina läppar. på vykort nummer två ser ni mig i bästa pyjamasbyxorna och med svenska blåbär i min hand. galet vad jag längtar efter att fler sommarbär landar i butikerna.

jag beslutade mig för att läsa en deckare och valde sommardöden av mons kallentoft som var hur bra och spännande som helst.
tips, tips! en annan dag åt jag en supergod sommarstugelunch i form av en bulgursallad med grönsaker, annanas, cashewnötter samt en förvånansvärt god kombination på turkisk yoghurt och kanel!
 

en liten hemlis om den där var att mitt hjärta slog dubbla slag varje millimetersekund och jag trodde det var något allvarligt fel.
så vi for till läkaren, tog prover och ekg. men det visade sig bara vara stress och nervositet. och med det vetandet så kunde jag slappna av ännu mer och ätstörningarna flöt längre och längre bort från mig. 


sommarlycklig i favoritklänning. på pool-och-grill-kalas hos kusinvitaminer. plus en frukost, en underbar hemmagjord granola (härifrån) med yoguhurt, honug och vattenmelon samt rostat bröd med philadelphia. 
 
på vykort ett ser ni min absolut godaste sommarmat. vattenmelon, tomater, rödlök, avokado, basilikablad, stekt haloumi, salt plus peppar. en underbar och ganska så enkel sallad att ha som sommarlunch eller  grilltillbehör. vykort två visar en utav mina många morgnar med cykel och handuk för ett svalkande morgondopp i havet där jag bor. 


way out west tvåtusentolv var ett utav det mest minnedvärda sakerna jag varit med om. jag fick åka spårvagn i gbg-regn, äta dyra fruktsallader på solgröna gräsmattor, kramas med några av er fina läsare, fynda favoritplagg i favoritbutiker, se premiärfilmer och se mina absoluta favorit artister och band. vad sägs om bon iver, florence and the machine, the royal concept, first aid kit och ben howard? magiskt. läs mer om äventyret här.


efter tågfärden från göteborg njöt jag utav sommarens allra sista dagar. åkte om helgerna till sommarstugan där vi passade på att vara på stranden så ofta det bara gick. favoritklädseln var nu att bära tunna tröjor under mina hängsleshorts från hm. en dag åkte
jag med familjen till mölle för att vandra bland fantastiska sommarhus och bada bland klippor. underbart. 

det jag minns mest från sommarens sista dagar var att passa kusinvitamin och läsa muminböcker med fruktsallad som mellanmål. efter att ha summerat hela sommaren känner jag nu ett enormt sug och rus till allt som kommer. i morgon tar maj slut och jag, jag
är fullkomligt ofantligt galet redo för student, sommar och sommarlov. ha det fint! puss

om kvällsfunderingar.

onsdag.  i går kväll fick jag ett litet infall. ett litet behov av att prata om sånt som ni kanske har eller kommer att
filosofera kring. jag vill mest av allt att livet ska vara så fint det bara kan för både mig och för er. så välkommen
till min cafévärld, och ha det fint! puss



♥ ♥ 

och visst faller regnet i bland med allting blommar när du håller min hand.


tisdag. om natten har varit svår, med oroliga drömmar, halsont och ett dunkande huvud är det väldans bra att peppa sig själv lite extra vid morgonstunden. och hur gör man inte det bäst om inte med en riktig kalasfrukost? i dag drack jag blåbärste, åt smörgås med favoritost och gurka samt en skål med yoghurt, lyx-müsli, kokos och - bäst av allt - svenska jordgubbar, galet gott! så, njut utav morgondagens frukoststund! och ps. tipsa gärna om morgonmelodier här också. ha det fint! puss

från och med nu är jag förälskad i allt som är jag och du.

måndag. och det är återigen dags för sammanfattningen av min vecka genom instagram. det slår mig var gång hur himla fort tiden går! och alldeles snart kommer jag sammanfatta den där första veckan av sommarlov. kan ni tänka er? som jag längtar. här kommer arton små vykort från veckan. den näst sista veckan av maj.


som vanligt om måndagarna slutade jag tidigt och for hem genom solskenet för att skriva, äta mellanmål och gå in min nya skor. från vagabond är de och ni har säkerligen sett dem förut. så galet sköna! jag vet redan nu att vi kommer vara ungefär som bästa vänner genom sommarens alla resor och bestyr.
 
tisdag och jag åt yoghurt med valnötter och jordgubbar till frukost samtidigt som jag bläddrade i majas alfabetsbok som jag blir så barnsligt, nostalgiskt lyckorusig av. på vykort nummer två syns gosigaste charlie som numera har sin favoritplats i fönsterkarmen, alldeles bakom spetsgardinen.


mollygos och jag i maj-favoriten i klänningsväg. från asos är den och länken finner ni här.
 
och nu till något alldeles nytt och spännande. min studentklänning! eftersom jag älskar att överraska så får ni bara en liten tjuvtitt sålänge, men den är helt i spets, från asos.com och jag älskar den. nästa vykort visar en ledig dag då jag åt frukost tre gånger om dagen. vardagslyx. här fick det bli gröt med kokos, jordgubbar och valnötter samt två knäcken med ost och gurka!
 
så var det plötsligt fredag och dags för att fara på helgäventyr till sommarstugan! dagen till ära klädde jag mig i prickig hm-dröm, virkad kofta från indiska och väska från secondhand. plus mina rayban-brillor såklart! efter en komma fem timmars körning var
vi framme. jag fastnade under eken och förundrades över hur himla grönt och vackert allt hade blivit. 
 
dagen efter åt jag fruktsallad och ostsmörgåsar till frukost, på altanen i strålande sol. lever fortfarande på det där lyckoruset. fram mot eftermiddagen tog jag med mig benjamin på ett cykeläventyr till några klippor där vi lapade sol tills det blev på tok för varmt.
 
vi cyklade genom skog, förbi sandstrand, passerade restauranger, minigolfbaner och söta sommartorp. men det absolut finaste torpet är vår egen lilla stuga, tjuvkik på bild ett. efter någon timma var vi tillbaka i den grönskande trädgården, slog oss ner på altanen och släkte törst med hallonvatten. där och då var jag badsugen, för första gången i år!
 
nästa morgon överraskade vi vår kära mamma med blommor och paket. och åh, mamma du vet att jag älskar dig något oändligt.
åt återigen frukost på altanen, lyssnade på podcasts och bläddrade i morgontidnigen. lite senare kom även mormor, morfar och farmor på besök för att fira! det åts tomatpaj, sallad och en väldans god mängd vattenmellon. 
 

efter några timmar var det dags att packa väskorna och fara hem igen. och det med en massa fina stunder att leva på när skolan stressar och världen känns grå, varav bland de finaste var cykeläventyret med benjamin. något annat jag tog med mig hem var hatten på vykort två. en solig accessoar jag inte vill vara utan! ta han dom er, och ha det fint! puss

om vykort från en sommarhelg.

söndag. som ni vet har jag tillbringat min sista maj-helg i sommarstugan. med mig hade jag familj plus benjamin och tillsammans var vi med om en massa mysigheter. se själva nedan! alltså det här stället är sannerligen mitt alldeles egna lilla paradis. i mig finns oändligt mycket kärlek i detta lilla sommartorp.

långa sovmorgnar, fruktsallader, cykelturer, hallonvatten, havsutsikt, morsdag-lunch, morgonkyssar och äventyr. ungefär så sammanfattar jag en välbehövlig sommarhelg i frösakull. och nu kan jag inte sluta tänka på sommaren, alla drömbestyren jag
vill vara med om, allt jag vill äta, dricka, sjunga, se, höra, göra. åh, tänk att tiden snart är här. ha det fint! puss

och hela himlen är färgad blå.

lördag. och gissa var jag befinner mig? på mitt bästa ställe på jorden. sommarstugan! och åh, jag vet att, vare sig regnet faller eller solen strålar så har jag det alldeles underbart. under tiden tänkte jag visa ännu ett fynd från min fantastiska jönköpingstripp här om veckan. alldeles utanför stan i en nästintill omärkbar lokal visade rebecca mig en världsfin secondhandbutik.


och vad fann jag där om inte majas alfabetsbok av lena andersson! som ni vet är jag fullkomligt upp-över-öronen-förälskad i hennes illustrationer och för en femma tvekade jag inte en sekund. 


det är samma illustrationer som i mitt alfabetsspel och jag tänker att några utav dem ska få hamna i en gulding ram på väggen min. tror det kommer bli hur fint som helst! åh, och nu ska jag återgå till sånt som att dricka grönt te, säsongens favorit och mysa med vidare med familj, släkt och benjamin, såklart. tusen kramar, och ha det fint! puss
fotografi: jag

äntligen på väg.

en novell om de första vårvindarna och att finna lyckan igen.

Large

blommorna blommar, träden knastrar, fåglarna kvittrar och glasen klingar. det är vår nu. det syns överallt. på balkongerna, där vänner sitter och smuttar billigt rosévin ur pappersförpackningar, i parkerna där skolklasser äter valnötssallader från salladsbaren och låter solstrålarna värma sina nakna armar, på uteserveringarna där barnfamiljer smakar polka-och päronglass och pratglada gäng dricker tusen koppar kaffe till toner av efterlängtad dansmusik.

de små klackarna på hennes skor hörs på kullerstenarna där hon går. sakta genom stan för att fördriva tid. hon ser upp mot himlarna. långt borta, alldeles ovanför domkyrkan syns ett stort grått moln som är på väg bort. om hon tittar bakom sig, ser hon solen, den är på väg mot henne och hon känner hur den värmer i ryggen. det är en trygg känsla på något vis. 

ovanför är himlen nästintill molnfri. bara några små tussar skymtar, lite här och där.

hon går förbi ett stort skyltfönster. i spegelbilden ser hon sig själv. hon ser de tunna svarta strumpbyxorna, de är första gången hon har dem i år, den smalrandiga femtiotalsklänningen i hallonrött och vitt och skorna, svarta lackade med ett smalt spänne över fötterna. jackan hänger över väskan hon har på axeln och solglasögonen vilar snyggt på näsan. hon känner sig så fin.

så börjar en favoritlåt spelas i öronen.

solen står i blom, marken täcks av ljungfrudom, och nu hänger det på varje kvist en solskensoptimist.

och för första gången på länge känner hon hur lyckoruset sprider sig genom kroppen. det liksom strålar. från tårna hela vägen upp till hjärtat. 

efter att bara ha vandrat på smala kullerstensgator, med pastellfärgade husfasader och grönskande klätterväxter längs portarna styr hon nu stegen mot parken. och där ser hon bänken som är henne så bekant. det är skugga över den, och tio elva tolv grå duvor har tagit över varenda millimeter. och även om hennes värld känns så mycket ljusare nu, minns hon vinternätterna som om det var i går. på bänken, där hon väntade på mammas samtal. när hon väntade på att få åka hem.

 

det grå hade tagit över henne. besvikelsen. proven hon aldrig fick tillräckligt bra betyg på, rekordtiderna på löpturerna hon aldrig slog, de vackra tjejernas kläder som hon aldrig var lika fin i. sorgen, maten som hon aldrig vågade få i sig och dagarna som blev dimmigare och dimmigare och kroppen som blev tunnare och tunnare. 

”provrumsspeglar ljuger om de säger att du inte duger.” 
”ett betyg sitter inte i din panna, det sitter på ett papper och det ska du komma i håg.”

tänk att tre små meningar från läkaren kunde göra en sådan skillnad. tänk att hon, med författardrömmarna inte ens själv kunde få fram de där orden. och vilket bevis det är, egentligen, på att allt blev så himla fel. så himla himla fel.

hon ser upp på himlen igen. solen tycks vara närmare henne nu, molntussarna har blivit färre och det där regnmolnet syns nästan inte till.

hon kikar på klockan. bakom visarna är det ett ankare. ett tecken på hopp. hon ska alltid bära med sig det. hon ska alltid minnas det svåra, berget hon besteg och hjärnspöket som hon besegrade. och hon ska aldrig glömma bort vikten av att ta hand om sig själv, det fina med att ha favoritmusik i öronen och att våga vara sig själv för att livet är för kort för något annat. livet är för kort för att struntasi för att man vill ha smala överarmar och tighta jeans för att se ut som alla andra. 

klockan har precis slagit två. det har inte gått tre timmar sedan sist hon åt. men magen kurrar nu. hon vet att regler är sånt som håller livet tillbaka. men ändå, känns det svårt att gå fri. men så börjar refrängen på låten i hörlurarna och hon kan inte låta bli att le.

”livet är fint, du är fin, ta vara på det!”

äpplet är precis sådär klargrönt, krispigt och saftigt som hon vill att det ska vara. det smakar som luften. vår. 

snart är hon framme. på torget står en tant och en farbror och säljer blommor. tulpaner, rosor och germini i buketter, hennes favoritblommor. det gamla paret håller varandra i handen och pekar mot solen. ser varandra i ögonen och ler. hon byter två guldpengar mot en bukett ljusrosa tulpaner och skickar sitt bredaste leende till paret. det är kärlek, säger de och även om hon inte riktigt förstår vad de syftar på känner hon hur lyckoruset sprids genom kroppen. 

väl framme vid parkeringsplatsen vinkar mamma. hon kramar om henne, ger henne komplimanger för klänningen och tio kindpussar för buketten. bilen rullar hemåt och så är det helg. i tankarna snurrar funderingarna kring vad för bestyr hon vill bjuda sig själv på och om det finns någon film hon vill se. men hon blir avbruten. mamma snurrar på volymknappen på radion och så sjunger de med till låten som ger henne liv.

äntligen på väg, luften bor i mina steg och himlen smakar som en jordgubbspaj en solig dag i maj.

livet är fint nu.

ph: weheartit.com

om livets bästa sommar.

sommaren tvåtusentolv. denna sommaren, åh, åh åh. den var unik, den var som ingenting annat, den var fylld av pirriga lyckorus, hjärtesrog, underbara äventyr och älskvärda solskensstunder. och i stället för att fortsätta min sammanfattning av året på samma vis tänker jag i dag göra en specialvariant och bara fokusera på lovet och mina bästa vykort just där i från. del ett.


jag läste mer än någonsin. cirka två böcker om veckan ungefär, vilket är ganska ovanligt för mig. och varje dag åt jag frukost på altanen ur sommarstugans finaste porslin. och clippers vita hallonte var alltid inkluderat!


vi besökte särdahls kvarn och tomatens hus tusen gånger om. det sistnämnda har ni ju hört talats om förut men särdahls kvarn är det lilla magiska smultronstället vid hallands kust där jag finner mina bästa ting med lena andressons illustrationer.
 

förövrigt var denna sommar alldeles extra lycklig för att jag för första gången känt mig frisk från ätstörningarna och på detta vis blivit gladare än någonsin i mitt liv. men samtidigt hade jag lite ont i hjärtat från och till då min farmor inte mådde som bäst (tack och lov mår hon bra nu) och andra bilden visar ett vykort från en dag då vi åkte hem till henne på besök och jag förälskade mig i blommiga kaffekoppar. älskade, älskade farmor.
 

ett utav sommarens mest minnersvärlda stunder var då jag for med carolines familj till deras sommarställe, med ett kvällsstopp på en laleh-konsert där ed harcourt var förband och picnick stod på shcemat. sallader och småplock plus vänner plus underbar musik är lika med en världsbäst sommarkväll.
 

jag åt bärfrukost så ofta jag bara kunde, här med soyayoghurt och granola. redan då gick jag i hår-funderingar och undrade om jag skulle klippa håret kortare eller ej. kanske är detta ett täcken på att det är dax nu? 
 
i sommarstugan gicks det dagliga strandpromenader i sommarslitna skor. och även förbi hav, ängar, sjöar, skogar, torp, gods och gårdar. åh, det pirrar i hela kroppen av bara tanken på att alldeles snart igen få gå barbent på frösakulls stigar och gator. 


ännu en tripp till carolines sommarställe i simrishamn, som också är ett underbart sommarparadis. här kryllar det av pastellfärgade portar och klätterväxter utanför söta sommarhus. den sommarens absoluta favoritklädsel ser ni på vykort två. en tröja från monki, klänning från hm, väska från secondhand och solglasögon från rayban.
 

såhär kunde en typisk sommarmorgon se ut. att ta en rostig damcykel mot matbutiken för att inhandla frukostfrallor, filmjölk och morgontidningen gånger två, och på vägen hem rulla ner för en backe med utsikt över havet är obeskrivligt fint. sedan åts de som vanligt på altanen i blåvitt porslin.
 

om kvällarna sprang jag och syster till stranden för att ta fotografier vid en ständigt magisk solnedgång. här är jag i väldans långa lockar och solglasögonbränna, sommarens charm. det här var allt för nu men alltså åh, jag har en himla massa mer att berätta om från dessa underbara dagar så håll utkik! tusen lyckokramar till er, och ha det fint! puss
fotografi: jag

och regnet faller ner.


onsdag. och här är två favoriter. min ett år gamla, pudderrosa, stickade dröm från monki och så benjamin, nyduschad och med katten i knät.  dagen till ära tänkte jag tipsa om lite favoritmusik. fyra låtar jag älskar som bäst och mest en regnig eftermiddag i
maj. åh, och ps. dela gärna med er av några favoritmelodier-just-nu! så gör vi en ny lista. ha det fint! puss
 
the dreamer - the talest man on earth
 
she'll come back for indian summer - alpaca sports
 
only love - ben howard 
 
24-25 - kings of convenience
 
fotografi: jag

min cafévärld är det bästa jag har och det bästa jag vet.

frågelåda del tre.

 

Tumblr_ml94a5irfj1qcznsxo1_500_large
min bästa vän fyller snart 18 år och jag har ingen aning om vad jag ska ge henne. vad fick du när du fyllde 18 av dina vänner eller vad gav du dem? har du något tips på vad man kan ge? 
jag såg aldrig just siffran arton som något särskilt att gå efter när jag letade födelsedagspresent till mina favoritpersoner. och jag tror de uppskattade det. men om du vill köpa något särskilt just för att hon fyller myndig så tipsar jag om indiskas fina champangeglas och vinglas. toppenpresent att ta med sig in i framtiden! andra fina saker jag har köpt till mina vänner är lyxiga ljus, gigantiska burkar té och lyxiga hudcremer med underbara dofter och fina ettiketter.

 

hur många koppar te dricker du per dag? det där går verkligen i perioder men just nu skulle jag vilja säga att det blir ungefär två koppar om dagen. oftast dricker jag en kopp om morgonen och en kopp om eftermiddagen.i bland händer det att eftermiddagskoppen får en påfyllning också. då blir det tre!  

 

tips på hur man ska komma ur det blyga? jobba på självförtroendet och självkänslan! jag har själv varit med om att smarta saker existerat i mitt huvud men som inte kommit ut ur min mun just för att jag inte trodde att personer ville höra vad jag hade att säg. om du lär dig älska dig själv och lär dig förstå att dina ord visst är viktiga så kommer det blyga snart att suddas ut. puss och ps. jag finns alltid på mail för att peppa och hjälpa! [email protected].

 

klänningen du har köpt, den blommiga, var så hiiimla fin och jag vill också ha en sån, men hittar den inte på hemsidan. kan du lägga ut en länk? åh vad roligt att du tyckte om den! här är en länk! 

 

har du förslag på någon underbrar tv-serie som jag kan drömma mig in i de regniga sommardagarna? i sommar rekomenderar jag något peppigt och glatt, som new girl och glee eller kanske en brittisk deckare som morden i midsommer.  det är i alla fall vad jag vill kika på i sommar! tusen kramar!

 

Tumblr_mkqcda2wrs1ropc6xo1_500_large

 

har du noen gang vært i norge ? hva er dine fremtidige reisemål? jag har varit i norge, men tyvärr inte lika mycket som jag skulle vilja. det var en skidresa när jag var liten som jag inte minns så värst väl. i framtiden skulle jag vilja resa till new york, paris, amsterdam samt tillbaka till london, tokyo och berlin. och så norge såklart!

 

vad vill du jobba med? åh, du anar inte hur många gånger denna frågan har snurrat i mitt huvud! men det är verkligen en fantastiskt spänannade och rolig tanke! och det finns tre yrken som bubblar i mig just nu. formgivare, illustratör och att få jobba med radio. till hösten tänkte jag plugga grafisk design och jag tror det är precis rätt väg för mig att vandra!

 

jag undrar om du har någon alldeles särskild person som du inspireras av, klädmässigt och så vidare? främst kommer inspirationen från mitt liv, mina bestyr, hur jag inreder mitt rum samt instagram och pinterest. men visst finns det vissa ikoner som inspirerar lite extra. som exempelvis elsa bilgren och mamma.

 

 

hur träffades du och din kille? vi går i samma skola, fast han i en annan klass. vi hade bara pratat ett par gånger, över lunchen i skolan och vid något enstaka tillfälle i korridoren. vi log alltid mot varandra, sa alltid hej och det bubblade i mig varje gång. så jag tog mod till mig, frågade om vi skulle ta en fika och det gjorde vi. lördagen den tredje november. på bussfärden hem höll han om mig och där och då berättade han om sina fjärilar och där och då blev det vi.

 

åh, det teet såg jag idag och tänkte på dig när jag gick förbi den serien - mon amie. teet luktade såå gott och något som står på min te lista tills nästa gång. vad tyckte du om det? vad fint att höra! jag är fullkomligt förälskad i det. svart te smaksatt med rabarber och gräddarom, hur fint låter inte det? smakar som sommar. mumma! 

favoritbloggar? här kommer en hög favoriter, nyfunna som ständiga förälskelser. elsa billgrenniotillfemsofia byströmhjartesmilflora och wilderness.

 

Tumblr_ml2lavdm9h1rug9lho1_500_large

 

brukar du äta många mellanmål, och har du i så fall några tips? det är olika från dag till dag, beroende på hur hungrig jag är och sådär. men just nu älskar jag fruktsallader och smoothies bäst! kika gärna i ätbart-kategorin för mer inspiration.

 

vilka är dina bästa afärer? för kläder tycker jag bäst om asos.com, monki, hm och topshop, för accessoarer och annat fint älskar jag accessorize och när det gäller inredning är indiska samt secondhandbutikerna myrorna och emmaus i halmstad favoriter!

 

är du fortfarande rädd för kärlek? ja, det tror jag. och jag vet faktiskt inte vad mer jag ska svara just nu. men jag jobbar på det. för allt ordnar sig, glöm inte det!

 

och så undrar jag också hur det kommer sig att du vill vara så öppen med ätstörningarna? hjälper det dig att komma ifrån det? 
delvis är det absolut så! men för det mesta så är det för att jag själv vet hur himla jobbigt det är och hur galet fel det kan bli. jag kan stolt säga att jag funnit en väldans bra väg till lyckan och det skulle kännas så fel att inte dela med mig utav den. dessutom finns det en ofantligt fel bild av hur man ska vara och se ut i dag, normer som allt för många rättar sig till och statistik som visar att fler unga i dag har ätstörningar än någonsin. jag vill peppa alla dessa, jag vill vara där och hjälpa precis som de kalasbra personerna hjälpte mig! 

 

vad använder du för hårvård och kroppsvård? när det gäller hårvård använder jag bara shampo och balsam. punkt. alltid samma dessutom, sunsilk, den gröna flaskan. och när det gäller hudvård brukar jag byta mellan olika sorters bodylotion. älskar de som doftar och använder dem gärna i stället för perfum! 

 

är du frisk från din ätstörning nu? ja, utan tvekan! och det vill jag att ni ska veta, att det går att älska sig själv, det går att hitta ut ur mörkret, det går att finna lycka och viljan att leva. allting blir alltid bra tillslut, och livet är så mycket mer än det mina hjärnspöken sa. så himla mycket mer. 

 

ph: weheartit.com


om rosiga caféer, blomsterexplosioner och röda läppar.

måndag. och som alltid är det dags för sumeringen av veckan, genom instagram där ni finner mig som @_hannahellen. kort sagt har min veckan varit som en magisk förvandling från ett kyligt stressmoln till ett soligt lyckorus. men trots mitt mörka moln tänker jag tillbaka på dagarna som oförglömliga. åh, se själva nedan!

måndagen  började som vanligt med sovmorgon och långfrukost innan jag tog bussen genom solskenet till skolan. i klädd en utav mina bästa klänningar, en tunn jeansjacka och med rött på läpparna kände jag mig fin. väl framme i ett dimmigt lund mötte jag upp benjamin som tog min hand och bjöd i väg mig till st jacobs stenugnsbageri för en värdlsmysig lunchdejt.
 
min tisdag innebar mest tusen koppar te på rummet då det var sista dagen att lämna in arbetsproverna. men eftersom solen sken på min bakgård kunde jag inte låta bli att lägga mig där en stund. vid ett blått blomsterhav och slumra en sekund.
 
på en solig promenad genom lund fann jag både blommande körsbärsträd och nya caféfavoriter. eller snarare, nygamla då caféet ovan är st jacobs andra café i staden med minst lika goda téer, bröd och kanelbullar. mumma kardemumma! här kommer tre bra caféer att besöka i lund: st jacobs, patisseriet och ebbas skafferi. 
 
här är ett klädval från veckan. enkelt men fint i mörkröda läppar, svart kjol och jeansjacka när jag stressar med arbetsproverna. skönt är det då att njuta av den här kalasgoda frukosten för en stund. lyssna på maj-spellistan och drömma om allt som är ljust
och vårigt. ps. kaneläpplen är lika med kanelpudrade äpplebitar som jag låter värmas ett par minuter i mikron. 
 
fredag, fredag, fredag! solen värmde precis hela dagen och jag mötte världsfina michaela för uteserveringsfika och lite senare ett besök på stadsteatern för att se våra vänners uppsättning av high school musical. så galet bra! åh, jag blev nästintill avundsjuk då det verkade magiskt roligt att få sjunga och agera uppe på sen. en underbar fredag med en underbar vän, heltenkelt!

lördagsmorgon i rummet mitt. det som hänger i fönstret är sjömansklänningen jag pratade om här. fullkomligt förälskad i den! 
ni ska få se. om kvällen var det grillmiddag och eurovision på schemat. det var hur fint som helst och med benjamins arm runt
min tänkte jag att det här, det kan knappast bli bättre. 
 
 
söndag och söndagskläder. åt frukost på altanen med benjamin, till smattrande sommarregn och med podcasts i öronen och njöt av flera timmars lång frukost. om eftermiddagen slog vi i gång the perks of being a wallflower som vi inte hann se klart, men älskade ändå. müslin var en del av min kvällsmat då jag hjärta müsli och vill äta det fem gånger om dagen minst. jag önskar er en underbar vecka. fylld med solsken, lyckorus och leenden. ha det fint! puss
fotografi: jag

sommar, sommar, sommar.

humlorna surrar runt mitt huvud, vid varje gathörn blommar vildvuxna sommarglimtar och himlen är sällan
något annat än blå. sommaren är här! eller så kommer den alldeles snart. för det känns i hela luften och jag,
jag räknar ner dagarna till studenten. åh. det här vill jag göra i sommar:
 
Tumblr_mhlnq0cykp1r35wnmo1_500_large

cykla, precis överallt. jag har fått jobb förresten! på ica-butiken alldeles nära mig. och bäst med det är ju
såklart att det är cykelavstånd. så himla underbart! 

jag kommer oftast jobba halvdagar. vilket innebär att jag om förmiddagarna kommer cyklen rulla till havet
för morgondopp och om eftermiddagarna kommer jag packa för timmar av sol, bad, podcasts och läsning
och favoritpersoner vid min sida. 

och på tal om att läsa. det tänker jag göra hela sommaren ut. precis som förra året, då det inte gick en enda
dag utan att jag vilade med en bok i min famn.
 
5724865161_06d7b33cb4_z_large

njuta av långa sovmorgnar som oftast resulterar i att vakna utav fågelkvitter kockan halv tio och ordna
frukost till benjamin som brukar se ut precis som ovan. sovandes på rosiga lakan, med morgonruffsigt
hår och molly under armen. gos.

olika sorters pankakor, scones och smoothies är typsikt sådan som är lite extra lyxigt att få serverat en
ljummen sommarmorgon, så det ska jag laga, tusen gånger om!

men kanske blir det dagar då vi går upp alldeles extra tidigt, äter minifrukost och hoppar på tåget för att
fara till bästa köpenhamn i stället. för en dagsutflykt med shopping, parkhäng, uteserveringar, museum
och tusentals fotografier är ju inte fel det heller. 
 
Tumblr_lu68pqfjv81qgk0g0o1_500_large

och åh, alla dessa sommarsmaker. vad sägs om svenska bär, vattenmelon, grillat och något så enkelt så en
nybakad kanelgiffel från konditoriet? mumma kardemumma.
 
och när det gäller matlagning vill jag passa på att prova en massa nya recept som lägger och väntar på mig.
i min pinterest mapp finns några utav dem. jag tänker mig olika typer av vegbrugare, bireostfyllda tomater,
crepes, sallader och en mängd olika sorters bröd. blir nog mer än kalasgott!

förra sommaren provade jag och familjen min att leka halv åtta hos mig en vecka vilket jag vill minnas var
hur roligt som helst! alltså är det något som absolut måste göras om! 
 
Tumblr_loqffkhjv51qmz3y2o1_500_large

i klädväg drömmer jag om femtiotal, blått-och-vitt-randigt, luftiga sjömansklänningar och att bära blommor
i håret mest hela tiden. jag drömmer om att byta bh mot bikini, vårjacka mot puderrosa stickade tröjor och
att alltid ha lätta loafers på fötterna.
 
och eftersom det är himla synd att inte använda studentklänningen oftare än på den stora dagen tänker jag
mig att en himla massa kalas borde ordnas. för det blir inte mer festligt än när vänner samlas i en trädgård.
där favoritmusik spelas, den godaste maten serveras och de roligaste samtalsämnena snurrar. 
 
en annan typ av festfin kväll är när jag tar med mig en favoritperson till malmö, besöker biografen för att se
en efterlängtad sommarfilm och sedan spendera timmar på min bästa indiska restaurang där vi pratar till alla
våra ord tar slut. ett väldans fint bestyr, tips, tips!
 
Tumblr_m1d6vvrzyw1r0j5jlo1_500_large

jag vill plocka vildvuxna blommor längs landsvägarna. sådana finns det nämligen massvis av på cykelturen 
hem från jobbet. och när midsommar är här tar jag de absolut finaste och binder mig en krans som får hålla
från morgonstund till sillunch till kvällsfestligheter. 

när regnet smattrar mot rutan vill jag har de grönskande blommorna i mitt fönster i stället. där kan de dofta
medan jag spelar sommarmusik, skissar eller målar med nyinköpta akvarellfärger

eller så skriver jag! det har jag nämligen tänkt att göra lite extra i sommartid. noveller, återberättelser och om
sånt som är viktigt. så fint att äntligen få tid för något jag tycker så mycket om som att skriva.
 
Tumblr_mjh97g2fvy1qfffyto1_500_large

och såklart vill jag bada, bada, bada! varje gång som solen bränner, om så på mina kinderna när jag solar på
min skolgård som på ryggen när jag springer löprundor genom skogen längtar jag alltid något ofantligt efter
svalkande havsdopp och saltvattensdyk!
 
sist men inte minst. precis som jag berättade här är att äventyra till sveriges alla undangömda smultronställen
det absolut bästa sommarbestyret enligt mig. lantcaféer, loppisar och unika miljöer. jag har redan påbörjat mig
en lista på ställen att besöka, och den växer för varje dag som går.
 
det var det! om sexton dagar är vi där. juni. och jag slår vad om att fler utav mina sommarfilosofier kommer
dyka upp här. för finns det egentligen något finare att drömma om än sommar? njut, önska, dröm och längta.
tusen kramar och ha det fint! puss
                                                                                                                                            ph: weheartit.com

om sånt som är härligt.

godmorgon lördag! som jag älskar att vakna på i alldeles lagom tid om helgmorgonen, laga en kalasgod frukost och slå mig ner utomhus, på altanen med familjen vid min sida. spelar majas alfabets memory med jenny och berätta om mina fredagsbestyr som jag fortfarande ler över. och sommarvindarna fläktar och jazz spelas ur högtalarna. himla underbart, minst sagt.

i dag äter jag yoghurt med müsli, jordgubbar, valnötter och kokos, några melonskivor och rostat surdegsbröd med sallad, favoritost och gurka med lite tomatsalt. galet gott, särskillt med solenskenssälskap! dessutom har har fått en ny kärlek för müsli och i dag tror jag bestämt att en hemgjord blandning ska skapas. kan bli hur gott som helst tänker jag mig. ha det fint! puss

fotografi: jag

om en gammaldags kärlek.

fredag. och planerna pirrar. jag ska träffa en fin vän, caféhänga och gå på musikal. så himla fint och fredagsfestligt! nu tänkte jag, dagen till ära visa ett par nya favoriter i bokhyllan. det var mina absolut bästa fynd under min jönköpingsvisit och jag får lyckorus bara jag ser dem! för bara tre hundralappar fick jag två fantastiska drömönskningar.

den första är mumford and sons sigh no more och den andra är tallest man on earths there's no leaving now. två underbara album som nu är mina i sitt bästa format!! åh. som studentpresent har jag önskat mig en vinylspelare, en som är bara min, men tills dess får de snurra på pappas gamla knastriga, vilket är väldans fint det med. jag önskar er en kalasbra fredag. ha det fint! puss
 

om kalasbra eftermiddagsbestyr, inrednigstips och studentklänningar.

frågelåda del två.
 


ps. här kan ni finnna min pinterest-mapp med studentklänningar och andra festliga kreationer.
och självklart är det mer än superfint att bära någon annan färg än vit på sig!! ta en titt och se
om ni finner något ni tycker om. ha det fint! puss
 

och äntligen kan jag drömma om det som är finast.


onsdag. och här är det som var dagens frukost. havregrynsgröt med varma kaneläpplen, mandlar, russin plus kokos samt en kopp hallonte. supergott!! kanske den sista varma frukosten nu när solen verkar vara här för att stanna. åh, och på tal om värme. äntligen har jag skickat i väg mina arbetsprover och blivit klar med annat viktigt pyssel. det är en himla skön känsla och nu somnar jag med ett leende. det ska bli fint att få drömma om sommardagar igen. ta hand om er, och ha det fint! puss
fotografi: jag

om femtiotal och lockiga sommardrömmar.

tisdag. de senaste dagarna har jag fått en liten idé i huvudet, en om håret mitt. för jag tycker himlans mycket om mitt långa, men tänk en sommardag, vid stranden efter ett dopp, i klädd femtiotalsbikini med saltvattensrufsiga lockar som slutar vid axlarna. jag knöt upp håret här om dagen för att se hur det skulle se ut. och jag gillar det! men kommer jag sakna mitt långa? åh, jag funderar vidare. berätta om hur ni vill se ut i sommar? pastel? femtiotal? röda läppar? blommor överallt? åh, och leenden. vi gör en lista att inspireras utav! vore så väldans fint att läsa om. ha det fint! puss
fotografi: jag

om årets första sommarkänslor.

måndag. i dag äter jag långfrukost i sängen och cyklar i solskenet, pussar på benjamin och lagar middag till familjen, filosoferar om framtiden och minns det som precis var. veckan, den första riktiga värmeveckan som smakade sommar och som var fylld med nya äventyr för i år. precis enligt tradtion tänker jag att vi nu tar oss en titt!


i måndags hade jag, precis som i dag bara en lektion och tog vara på dagen genom att äta en lyxig och lång uteserveringslunch med mamma. på favoritstället annas kök har de nu börjat servera grillat vilket mamma njöt utav medans jag åt en kalasgod laxsallad med nypotatis och rädisor. det var som en tallrik sommar, hur gott som helst.
 

i tisdags klädde jag mig i klänningen som är mitt bästa reafynd någonsin. från indiska, ungefär ett år gammal och fortfarande lika underbar. till frukost åt jag havregrynsgröt med blåbär, mago och hasselnötter. en väldans god kombination. 
 
här ovan ser ni en liten favoritdel i mitt rum. krokarna där jag hänger min bästa jacka, mina bästa väskor och tygpåsar samt mina fina blomkransar. hårbandet kommer från accessorize och diademet är sprillans nytt från bästa citronsorbet. på andra bilden syns boken som blir min nästa. kärlekens historia av nicole krauss, kanska har ni läst den?
 

i torsdags åt vi middag i trädgården för första gången. det blev grillat i form av grönsaker,svamp och halloumi samt även sallad, rädisor, mozzarella, rosmarinknäcke samt en citronsås på turkisk yoghurt med mera. och åh, från och med nu vill jag äta middag utomhus varenda dag!!

klockan nio tjugoåtta på fredagsmorgonen lämnade jag lund för att hälsa på bästa rebecca i jönköping. väl framme häpnades jag över hur himla fin staden är. där körsbärsblommorna blommade för fullt framför de vackra husfasaderna. på stationen mötte jag även efterlängtade lena samt natascha som också var ny i stan!
 
lena och rebecca visade oss två måsten i fina jönköping. det första var caféet johans som bjöd på en kalasgod vegetarsik sallade med soltorkade tomater, fetaos och melon bland annat! det andra var vinylbutiken som jag säkerligen besökt varendaste dag om
jag varit jönköpingsbo. blev kär tusen gånger om!
 
framåt kvällen åkte vi hem till rebecca som hade en pastellfärgad trasmatta som jag direkt föll för. vi kikade på hennes fantasiska fotografier, lyssnade på two door cinema club på vinyl och lagade sedan en kalasgod middag.
 

en morgonbild från rebeccas rum. jordglob, loppisfyndad flaska, en väckarklocka med muminmotiv och så ett par måste-läsa-böcker av bästa haruki murakami och j.k. rowling. dag två besökte vi en liten secondhand-butik som visade sig vara ett riktigt smultronställe där jag fyndade två ting som gör mig pirrig i hela kroppen!! sedan ordnade vi en mys-picknick med jordgubbar
plus vin och spenderade kvällen framför sånt som marie antoniette, mumford and sons-konserten på svtplay samt glee. 
 

på söndagsmorgonen njöt vi utav en standardfrukost i from av gröt med valnötter och hallon samt drack rebeccas ofantligt goda mangosmoothie! sedan for vi in till stan och vid lunchtid hoppade jag på tåget och lämnade en vacker stad för att fara hem igen.
en superfin helg och en superfin vecka likaså. nu smakar luften sommar och jag är kär. ha det fint! puss

medan solen skiner, gräset växer och fåglarna sjunger.

frågelåda del 1. 

Tumblr_mgtzokux8f1qbq203o1_500_large

 

 

fyra fabulösa boktips och tre favoritsorter av te skulle vara himla fint att få. fyra böcker är lika med kapitulera omedelbart eller dö av sanne näsling, det är så logiskt alla fattar utom du av lisa bjärbo, 100 meter lycka av maria nygren och himlen börjar här av jandy nelson. en salig blandning av böcker jag läste och fick känslor för sommaren tvåtusentolv. tre bra sorters te som passarsåhär om våren är clippers gröna jordgubbsté samt vita te med hallonsmak, mon amie-teet som jag köpte på ittala outlet och slutligen garants svarta rabarber-vaniljte. supergoda alla fyra!

 

har du dessutom något fint tips på mysiga mellanmål skulle det vara ännu en bonus! fruktsallad med kokkosflingor och valnötter, finncrisp med ägg, salt och peppar, persillia och eventuellt kaviar om man tycker om det! en smoothie på frysta sommarbär och banan är också supergott. kika gärna i ätbart-kategorin till höger för mer inspiration. puss!

 

vilken är det bästa årstiden enligt dig? jag brukar säga såhär. bästa månad? december! bästa årstid? sommar! för saltvattensdopp, grillkvällar, soliga balkonger, lata dagar på stranden, barbent och ledigihet är bland det bästa jag vet. åh.

 

kan du göra ett inlägg där du guidar dina bästa second hand affärer och loppisar? det låter som ett ofantligt bra sommarinlägg! jag ska absolut ta och samla i hop mina bästa loppisar och secondhand-butiker och göra en lista. tack för ett fint tips, puss!

 

hur lång tid tog det från det att du fick diagnosen ätstörningar till att du blev friskförklarad? det här har jag aldrig sagt förut, men jag vet faktiskt inte om jag är friskförklarad. vad det menas med har jag aldrig tagit reda på. men i oktober förra året sa de på bup att nu klarar du dig själv, och det har jag gjort. i dag mår jag så himla himla bra och kan förklara mig själv som frisk! men det tog precis ett år ungefär att kunna känna så.

 

hur lång tid tog det för dig att inse att du var sjuk och behövde ändra på dig? det har jag skrivit om här. men kort sagt så blev dagarna gårare och gråare och livet gick ut på längtan efter lyckligare dagar. en dag, som skulle vara lycklig var en övernattning och bio med en finfin vän men jag var så energilös och nästintill svimfärdig att jag inte kunna njuta av den. då insåg jag snart att det hade blivit alladeles för fel. 

 

 

Tumblr_mk3tqgtoxo1qzyrwvo1_500_large

 

 

favoritfilm? i går såg jag marie antionette för första gången i mitt liv och den var så himla fin. främst på grund av kläderna, miljön och att allt allt allt var i pastell. tre andra filmer du inte får missa är hannah and her sisters och to rome with love, två woody allen filmer jag avgudar samt l.o.l, med miley cyrus i huvudrollen som blir förlälskad i en utav de finaste pojkar, och besöker paris. musiken i filmer är dessutom fylld av lyckorus.

 

har du något tips hur man som liten och ny bloggare får många läsare? jag rekomenderar att inte fokusera för mycket på att få många läsare. var dig själv, oroa dig inte så mycket och försök att blogga varje dag så finner du snart vad som är din grej. vad som gör din blogg speciell. tänk på den som en virtuell dagbok! en blogg ska hjälpa dig, inte stressa dig. puss!

 

vilken är den bästa tv- serien? åh, jag diskuterade just detta i fredags med några fina vänner. att det finns så många och att der är så fint att få dyka in i någon annas värld för ett tag och att det kanske är så att man faller för just den känslan än själva serien. fast det finns såklart några serier som gör mig extra lycklig. girls, glee, new girl och modern family är precis sådana. tips, tips!!

 

hur var du när du hade ätstörning? vad åt du? räknade du kalorier? ledsen. det tog ett tag att hitta tillbaka till hoppet, att hitta ett ljus att följa, en mening med allt. men när jag äntligen förstått hur mycket fint det finns i livet så blev jag i stället konstant fylld med lyckorus och det var nog just det som gjorde mig frisk så fort. när allt var som svårast åt jag aldeles för lite och visst, jag kikade på förpackningstabellen men jag räknade aldrig kallorier. mitt mål var att bli nöjd med spegelbilden men i dag vet jag att en viktnedgång absolut inte är rätt väg att gå. det var självkänsla som fattades mig. det var insidan som jag behöve jobba på.

 

kan man mejla dig utan att oroa sig om att störa? 
absolut!! jag vill så himla gärna hjälpa. blir bara glad! puss!

 

gillar du att resa? åh, absolut!! älskar det. just nu vill jag allra helst resa tillbaka till london och tokyo samt gärna till amsterdam, berlin, new york och paris. underbart att drömma om.

 

 

Tumblr_mhkdnq4qag1qmtqugo1_500_large

 

 

vad ska du göra efter gymnasiet? jag har sökt in till fyra olika universitet där jag vill läsa grafisk design. omkring den första juli kommer jag få reda på om jag kommer in eller inte vilket innebär eventuellt lägenhetsletande och flytt. så galet pirrigt! och om jag inte kommer in tänkte jag jobba ett år, resa lite extra och pyssla med lite hemliga projekt. fint det med!

 

vad är det bästa med benjamin? att han tycker om mig precis som jag är (viktigt), att vi tycker om samma bestyr samt att han kan får mig att skratta så att jag kiknar vilket kan vara det finaste av allt. tänk att någon kan göra mig så ofantligt lycklig!

 

hur orkar man vänta tills drömkillen dyker upp? man slutar vänta och njuter av tiden som den är i stället. passar på att umgås alldeles extra med favoritpersonerna och är tacksam för att man har just dem omkring sig. planerar picnickar, resor, middagar och utflykter. plötsligt en dag, när du tycker om dig själv som mest och njuter av livet som mest dyker han upp och vänder uppochner på din värld. och det är precis så det ska vara.

 

hur redigerade du bilderna på inlägget "om lavender och citronsorbet"? tack för en smickrande fråga! jag redigerade dem som jag altid gör, drar på ljuset, ökar kontrast och skärpa samt lägger på ett filter som heter sepia. men den här gången ökade jag filtrets opasitet lite extra. 

 

vad äter du en normal dag? ge exempel och recept? jag är lite osäker på varför du undrar. jag minns när jag själv hade ätstörningar, då var det tryggt att fråga mamma hur mycket jag skulle äta för jag var så rädd för att äta för mycket. om det är därför du undrar så får du gärna maila mig, för precis som jag skrev ovan vill jag så gärna hjälpa! annars ätar jag det jag är sugen på, och gärna vegetariskt. puss! 

 

ph: weheartit.com


om en blomsterfavorit.

lördag. och medan jag är på ett, förhoppningsvis soligt jönköpingsäventyr tänkte jag passa på att visa min nya klänningsdröm!
den här favoriten kommer från asos.com och åh, jag tycker hela den skriker vår och maj! tänker på körsbärsträd och fyrklöver,
svala vindar och femtongradiga solstrålar. som en akvarellmålning. och jag älskar den. ha det fint! puss
fotografi: jag

och med tårna i sanden spanar jag på båtarna i hamnen.


fredag. och just i detta nu sitter jag förhoppningsvis i en solig park i jönköping och njuter av våren, maj och de fina vännerna jag åkt dit för att träffa! därför tänker jag att i dag är en alldeles ypperlig dag att öppna frågelådan! som vanligt får ni fråga precis vad som helst, allt mellan himmel och jord så ska jag svara så snart jag kommer hem! ta hand om er, och ha det fint! puss
 
uppdatering: stopp! och tusen tack för alla frågor!
fotografi: jag

om soliga dagar och bara ben.

torsdag. och regnet fortsätter smattra på fönsterrutan men det gör mig ingenting alls. för, att pyssla bland tända ljus och smaka nyköpta jordgubbar är en alldeles utmärkt start på en dag som denna. och på tal om pyssel, på sista tiden har jag fått en plötslig kärlek till polyvore där man kan göra egna collage! så himla roligt och inspirerande!
 


och i dag tänkte jag visa just det! fyra nygjorda collage med våriga drömmar att bära i dessa ljusa och-åh-så-efterlängtade tider! mitt första collage består av en klänning från topshop, skor från asos, väska plus hårband från accessorize samt goströja från monki. ett precis lagom färglatt och vårfint klädval.


och mitt andra består av kjol och topp från topshop, armband och skor från asos samt tygpåse från accessorize. en kombination som jag tycker passar bäst när solen bränner som mest och man vandrar mellan fik på smala kullertensgator i bara ben. åh, vilka underbara dagar! längtar efter fler, fler, fler.
 
nästa collage består utav halsband, klocka och skor från asos och resterande drömmar från monki. en riktig pastelfavorit! och den där klockan känns som en perfekt studentpresent till en drömmare, eller vad säger ni? tror bestämt den får hamna på min önskelista i alla fall! för jag drömmer om att resa och se de där städerna jag hört så mycket fint om.

sist men inte minst, paris in spring. väska från palmgrens, skor samt klocka och halsband från asos, hårband från swell.com och klänning från newlook. om ni själva har polyvore så dela gärna med er av en länk nedan så vi kan inspirera varandra! mig finner
ni här. tusen kramar, och ha det fint! puss

om soliga vykort och våriga melodier.


onsdag. och jag lever fortfarande på bara-ben-i-solen-lyckan som var i går då jag åt fruktigt mellanmål vid fönsterkarmen, bar min absolut finaste klänning, såg ut över grönskande träd och trippade runt i nya skor. från vagabond är dom och åh, så väldans bra de kommer passa när dagarna ser ut som på vykorten ovan! här är mina vårmelodier igen. en väldans blandning av monica zetterlund-jazz och peppiga paramore, så ni kan njuta av solskenslyckan med mig. ha det fint! puss

om lavender och citronsorbet.


ni har många undrat var min nya, och makalöst fina blomkrans är i från och jo, det ska jag säga nu! 
 
den är från citronsorbet.tictail.com. magiska kransar till ett ofattbart bra pris. det finns så många fina att jag inte kunde bestämma mig på en ofantligt lång stund. men så tyckte jag att det jag ville pynta håret med dessutom borde passa min nya klänning. och då fick det bli lavender! ett väldans bra beslut. och kanske lite förvånade eftersom jag aldrig klätt mig i lavender förut!



och klänningen, den är från bästa asos.com. passar utmärkt med mitt fina vintage-inspirerade halsband från accessorize. 

alltså, lavender är en ny favorit och klänningen plus blomkransen likaså. åh. nu vet ni hur jag kommer gå klädd resten av året ungefär. älskar verkligen att hitta nya favoritkombinationer. mer vykort från min och min systers skogsfotografering finns att
finna på min flickr. och glöm nu inte att kika in på citronsorbet för magiskt finas blomkransar! ha det fint! puss

fotografi: syster/jag

om rosor på kinden och solsken på himlen.

måndag. jag har sovmorgon och njuter utav frukost i sängen till mina nya maj-spellista. cykalr igenom  vårbrisen och tar bussen till stan där jag kikar i butiker, lunchar med mamma och pluggar. går långpromenad men systra min och känner på vattnet som är förvånansvärt varmt. underbart.

nu är det i vanlig ordning dags för att sumera min vecka genom instagram, där ni finner mig som @_hannahellen. veckan började med en tidig solskenspromenad i lund till körskolan, trots att jag var ledig och dessutom febrig. klädde mig i mina skönaste plagg. tunn klänning från monki och persikofärgad kofta från hm.
 
sedan blev det vips valborg och jag hostade mig igenom morgonen. med en busig katt och en favoritfrukost i sängen. det blev havregrynsgröt med trokad frukt, valnötter och bananpengar samt grönt te från kobbs i bästa mon amie-koppen. 
 
jag som, med min enorma förkyldning trott att min valborg skulle bli ganska så vardaglig och grå fick plötsligt vara med om ett
utav mitt livs bästa april-avslut! åt världens godaste paj-lunch på tomatens hus med pappa och om eftermiddagen kom min bästa benjamin över. vi lagade omelett med parmesan, åt mina hemgjorda havremuffins samt drack vin i solnedgången. åh!
 
därefter gick vi och kikade på brasan och avslutade kvällen med spel, te, fruktsallad och prat. dagen därpå, efter fler sovtimmar
än på länge åt vi frukost framför titanic som vi börjat se kvällen innan. så himla mysig och fin valborg! 


på torsdag stannade jag hemma från skolan med huvudvärken som ännu inte lämnat mig. jag peppade mig själv med kalasgod frukost i form av havregrynsgröt med torkade aprikoser, banan och pekannötter. och te, såklart!


hemma handlar vi nästintill bara ekologiskt nuförtiden och det bästa med det, förutom att miljön mår bra är att vi alltid har så galet fina förpackningar stående i hyllorna! här är mina två gröt-baser från fantastiska saltå kvarn.
 
fredagskvällen spenderade jag med min syster. trots nästan fyra års skillnad har vi så himla roligt tillsammans. vi spelade majas alfapetsmemory i flera timmar, drack te och tände ljus i takt med att sloen gick ner. dagen därpå gick vi ut på en fotopromenad i skogen. bilderna därifrån får ni se en annan dag!

här är ännu en frukost från mina sjuklingsdagar. ett morgonruffsigt jag lycklig över att äntligen vara feberfri och att få smaka årets första skiva vattenmelon! så galet efterlängtat och gott! 
 
på lördagskvällen träffade jag fina carro för bubbel i solskenet, mys och middag. också en väldans efterlängtad sak! frukosten åts på altanen i bara pyjamasen och vi drack sommarte ur de kanske finaste kopparna jag har sett.
 
när jag kom hem i söndags grävde jag fram en gammal och åh-så-älskad-kjol ur garderoben! jag minns precis hur det var första gången jag såg den! det var när jag var fjorton och ute på shoppingäventyr med en vän. ensam kvar och undangömd på hm. jag kunde inte tro mina ögon! den var så himla himla fin. och åh, jag älskar den än i dag!
 

efter att ha dansat runt i nyfunna kjolen ett tag åkte vi som nämnt på lördagsäventyr till tomatens hus. ett väldans bra avslut på årets hittills soligaste vecka. nu ska jag koka mig en kopp te och gå ut i trädgården för att plugga. med kvällsolen som sälskap dessutom! tänk att det äntligen är varmt nog för det. fantastiskt. tusen kramar, och ha det fint! puss
fotografi:jag

om pinnstolar, loppisburkar och tomater i massor.

söndag. och något jag tycker är det bästa med söndagar, förutom att det just är en ledig dag och tid för så mycket mys det bara går är att fara på utflykter i dag tog jag min familj under armen och åkte till ett favoritcafé som vi besökte säkert upp mot tjugo gånger i
somras. tomatens hus heter det. stax utanför glumslöv i landskrona. ett utav de mysigasta ställen jag vet.

förutom att äta sig mätt på universums aboslut godaste tomatpaj kan du fynda supergott nybakat bröd, chutneys och dressingar, kryddplantor och hemgjord granola. och tomater, såklart. min favoritsort heter något så finurligt som sommargodis och nu är det inte lång tid kvar tills de börjar säljas i den lilla gårdsbutiken. mumma!
 

lite såhär ser det ut inuti. gulligt och hur mysigt som helst. är fullkomligt förälskad i tapeterna!
 
det finns även en mängd bakvärk att smaka på, kaffe och mitt bästa vaniljte att dricka ur finfina muggar från pip studios. men alltså åh, ska ni luncha så är det tomatpaj eller tomatsoppa som gäller. punkt slut. förutom under sommaren då mozzarellasalladen också får vara med på listan! kalasgott! plus att det är hundra procent vegetariskt!
 
min jordgubbsklocka fick vara med dagen till ära! man kan även sitta ute i solskenet eller i ett pastellpyntat växthus. ett superbra söndagsäventyr alltså. på hemsidan kan ni finna en närmare adressbeskrivning om ni vill fara dit.

nu tänkte jag det vore väldans fint om ni ville berätta om era bästa utflyktsmål? och kanske något alldeles särskilt ni har varit med om där? det kan vara allt från en rökig valborgspark till ett somrigt smultronstället eller en vinterstuga uppe i kalla bergen. vad ni
än kan tänkas komma på! tusen kramar, och ha det fint! puss

om en pojke som jag.

lördag. och i dag är det dags för ännu en dos bok-prat. jag har nämligen glömt att berätta om en världsbra bok jag har läst! åh, det där med att lägga sig ner en stund, i solen, i sängen i soffan och ge sig in i en helt annan värld är verkligen ett bestyr jag allt för ofta underskattat. obeskrivligt underbart. jag vill även passa på att visa min nya marimekko-skål! ur den bjuder jag mina favoritpersoner på knapriga pastellkarameller när de kommer förbi!
 


the perks of being a wallflower. jag älskade den här boken redan från allra första stund. den handlar om charlie som, genom brev berättar om sitt första år på high school. han pratar om första kärleken, om nyfunnen vänskap, om musik, känslor och böcker och även om just handlingen kanske inte lockar dig så kommer charlie garanterat göra det. 

jag kände igen mig så himla mycket i charlie. hur han tänker, hans val och de där snurrande tankarna som han inte riktigt kan få tag i. men bäst av allt är alla de underbar citat som göms i texten. de är så fina att jag nu, under min sjuklingsvecka har bläddrat igenom boken återigen för att läsa de drömmande orden och känna samma känslor om och om. lyckorus, klump i magen skrattanfall och tårar i ögonen. läs den! njut av er lördag, och ha det fint! puss

om vykort från en morgon i maj.

godmogon fredag! i dag är jag sjuk för sista dagen. det har jag bestämt. tänker skissa på arbetsprover (åh, pirrigt, pirrigt), skicka ut studentinbjudningar, ligga i solen och påbörja en ny bok från högen, troligtvis alex schulmans bok eller en komikers uppväxt av jonas gardell. det är verkligen ett världsbra bestyr det där, att läsa i solskenet.





och hur börjar man inte sin sista sjuklingdag bättre än med en riktigt solig majfrukost? vaniljyoghurt med müsli och jordgubbar, knäcke med ruccola, ost och gurka samt ett par skivor vattenmelon som gav mig drömmar om sommar. så hoppar jag ner i sängen, kikar på awkward och spanar genom fönstret där våren gror. jag önskar er en underbar fredag. ha det fint! puss
fotografi: jag

om små detaljer som speglar mig.

torsdag. och precis som för en vecka sedan är jag hemma sjuk. jag har verkligen ett sämre immuförsvar och att jag dessutom är alldeles för oförsiktig gör att jag så väldans lätt blir förkyld. men, i dag hade jag absolut ingenting emot att ligga i solskenet med min mjukaste filt, skissa i ett nyfunnet skrivbok och läsa ut en väldans bra bok!! jag hade det väldans fint med andra ord.


i dag tänkte jag visa en liten favoritdetalj i rummet mitt. min pilasterhylla fån mio är fylld av saker som handlar om mig, och dessutom hänger min bästa väska bredvid på gardinstången. också en fin hannah-grej.


för några år sedan var jag fullkomligt förälskad i tidningen teen vogue och därav har jag massvis av nummer som jag kikar på i bland. bra reportage, roliga collage och fina fotografier. tidningen överst är dock brittiska glamour som jag gärna köper när jag
är på flygplats-äventyr. 


överst på hyllan syns några favoritböcker blandat med mina maj-böcker och på toppen står en secondhand-fyndad te-bruk från london. förresten är väskan som även skymtar här en ett år gammal från topshop.
 

näst längst ner finns det ännu mer böcker att finna. lite böcker om självkänslan som jag alltid både jobbar på och samtidigt vill
lära mig mer om, ett par med magiska titlar samt en gardell, såklart. så har vi även min fina mon-amie mugg som passar minst
lika bra till fruktsallad som te. 


på det sista hyllplanet ligger en liten hög tidningar där några olika favoritnummer blandas. som retro, porslinskataloger från royal copenhagen, jultidningar och överst i högen är brittiska lula. en utav de finaste tidningar jag vet! nu tänker jag fortsätta med mina små sjuklingsbestyr. planera student, titta på modern family och pyssla med min nästa spellista. ha det fint! puss
 

åh åh, sköna maj.

onsdag. och välkommen maj! det var med ett dunkande hjärta som jag vaknade upp i morse. febrig men lycklig över gårdagens vårpirriga bestyr. åh. och solen är här dessutom! det om något får mitt hjärta att slå. den här månaden hoppas jag att få spendera utomhus så mycket det bara går! i trädgårdar, i parker, på en filt och på altanen. som sälskap, förutom favoritpersoner tänker jag konstant ha en bok och mitt nya bästa te. jag har funnit fyra böcker som jag så väldans gärna vill läsa.



♥  skynda att älska av alex schulman. för att jag nu har blivit podcast-tokig, lyssnat på alex & sigge och tänker att jag helt enkelt måste få veta hur han skriver. om en papparelation som gör minst lika ont som den värmer. 

♥  kärlekens historia av nicole krauss. för kärlekens skull, för att jag älskar hur den brinner i mig och att jag vill fylla min kropp med så mycket eld det bara går. ni vet ju varför. 
 
♥  igelkottens elegans av muriel barberry. för att den utspelar sig i paris, en stad jag tyvärr aldrig besökt men mer än gärna skulle spendera några vårdagar i och för att den handlar om ett möte mellan en självmordsbenägen tolvåring och en kultur, litteratur och filosofiintresserad portvakt, vilker låter himla spännande och fint. 

♥  en komikers uppväxt av jonas gardell. för att jag har läst uppföljaren, ett ufo gör entre och tycker den är, precis som gardell, ofantligt bra. dessutom finns en komikers uppväxt här att se, men boken jag tänker att boken, den måste jag läsa först.

det ska bli galet så spännande att få läsa böckerna ovan. redan nu känner jag hur jag inte kommer kunna lägga någon utav dem i från mig! och tillsammans med mitt nya te, mangostan, ett grönt från bästa garant kommer det säkerligen bli mängder av mysiga timmar i solen. glad första maj!! tusen kramar, och ha det fint! puss
 
fotografi: jag

RSS 2.0