om årets första sommarkänslor.

måndag. i dag äter jag långfrukost i sängen och cyklar i solskenet, pussar på benjamin och lagar middag till familjen, filosoferar om framtiden och minns det som precis var. veckan, den första riktiga värmeveckan som smakade sommar och som var fylld med nya äventyr för i år. precis enligt tradtion tänker jag att vi nu tar oss en titt!


i måndags hade jag, precis som i dag bara en lektion och tog vara på dagen genom att äta en lyxig och lång uteserveringslunch med mamma. på favoritstället annas kök har de nu börjat servera grillat vilket mamma njöt utav medans jag åt en kalasgod laxsallad med nypotatis och rädisor. det var som en tallrik sommar, hur gott som helst.
 

i tisdags klädde jag mig i klänningen som är mitt bästa reafynd någonsin. från indiska, ungefär ett år gammal och fortfarande lika underbar. till frukost åt jag havregrynsgröt med blåbär, mago och hasselnötter. en väldans god kombination. 
 
här ovan ser ni en liten favoritdel i mitt rum. krokarna där jag hänger min bästa jacka, mina bästa väskor och tygpåsar samt mina fina blomkransar. hårbandet kommer från accessorize och diademet är sprillans nytt från bästa citronsorbet. på andra bilden syns boken som blir min nästa. kärlekens historia av nicole krauss, kanska har ni läst den?
 

i torsdags åt vi middag i trädgården för första gången. det blev grillat i form av grönsaker,svamp och halloumi samt även sallad, rädisor, mozzarella, rosmarinknäcke samt en citronsås på turkisk yoghurt med mera. och åh, från och med nu vill jag äta middag utomhus varenda dag!!

klockan nio tjugoåtta på fredagsmorgonen lämnade jag lund för att hälsa på bästa rebecca i jönköping. väl framme häpnades jag över hur himla fin staden är. där körsbärsblommorna blommade för fullt framför de vackra husfasaderna. på stationen mötte jag även efterlängtade lena samt natascha som också var ny i stan!
 
lena och rebecca visade oss två måsten i fina jönköping. det första var caféet johans som bjöd på en kalasgod vegetarsik sallade med soltorkade tomater, fetaos och melon bland annat! det andra var vinylbutiken som jag säkerligen besökt varendaste dag om
jag varit jönköpingsbo. blev kär tusen gånger om!
 
framåt kvällen åkte vi hem till rebecca som hade en pastellfärgad trasmatta som jag direkt föll för. vi kikade på hennes fantasiska fotografier, lyssnade på two door cinema club på vinyl och lagade sedan en kalasgod middag.
 

en morgonbild från rebeccas rum. jordglob, loppisfyndad flaska, en väckarklocka med muminmotiv och så ett par måste-läsa-böcker av bästa haruki murakami och j.k. rowling. dag två besökte vi en liten secondhand-butik som visade sig vara ett riktigt smultronställe där jag fyndade två ting som gör mig pirrig i hela kroppen!! sedan ordnade vi en mys-picknick med jordgubbar
plus vin och spenderade kvällen framför sånt som marie antoniette, mumford and sons-konserten på svtplay samt glee. 
 

på söndagsmorgonen njöt vi utav en standardfrukost i from av gröt med valnötter och hallon samt drack rebeccas ofantligt goda mangosmoothie! sedan for vi in till stan och vid lunchtid hoppade jag på tåget och lämnade en vacker stad för att fara hem igen.
en superfin helg och en superfin vecka likaså. nu smakar luften sommar och jag är kär. ha det fint! puss

Kommentarer
Postat av: Emilia

så mysiga bilder! och Jönköping är så fint! (:

2013-05-13 @ 14:18:04
URL: http://eewmiliaa.blogg.se
Postat av: Danni,

Åh så himla himla fint!

2013-05-13 @ 14:29:19
URL: http://captivatedminds.blogg.se
Postat av: Erika

Funkar din mail fortfarande inte?):

2013-05-13 @ 16:16:00
Postat av: Mia

Åh så härlig vecka du verkar haft!

2013-05-13 @ 16:31:54
URL: http://miassenda.blogspot.se
Postat av: Emelie

Härliga bilder, som vanligt! Ser att du har litet dille på Walden-filtret på instagram, tehe. Själv är jag lite Valencia-manisk, jag.. ;)

Åh, grilla halloumi är typ det goaste jag vet. Och nu blir det utegillar för hela slanten, när värmen knackar på!

2013-05-13 @ 16:43:50
URL: http://sockerskrin.blogspot.se
Postat av: Lena

Det görs om snart igen som sagt! Puss på dig!

2013-05-13 @ 16:55:28
URL: http://lena.blo.gg
Postat av: Shannon

fin vecka + bra fotograf + supersöt blogg

2013-05-14 @ 21:31:16
URL: http://theimagenation.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0