< -

om en receptfavorit och frågelåda.

onsdag.  och nedan syns mitt älskade knäckebröd. hemmagjort, utifrån det här receptet men med extra pumpafrön och toppat flingsalt, chiliflakes och timjan. så galet galet gott!! och bäst av allt? både glutenfritt och laktosfritt, så du kan bjuda alla dina favoriter på en kalasgod knäckemacka! mitt bästa pålägg är ägg och basilika. mumma kardemumma!!

nu tänkte jag passa på att öppna frågelådan!! undrar du något, vill du ha ett låt-tips eller har du en önskan om ett inlägg? fråga vad du vill så slår jag mig ner i morgon och svarar på allt. och åh, redan första maj. är det bara jag som tycker att april har gått något oändligt fort? men maj är sannerligen välkommen!! bara ben och solsken, tack. ha det fint! puss

uppdatering: stopp och tusen tack för fantastiskt bra frågor!! 
fotografi: jag

om det stora solskenslyckoruset.

måndag. och äntligen, äntligen har jag fått njuta av den älskade vårsolen som jag missat under min helgs alla jobbtimmar. och det har jag fått göra i form av morgonlöpning längs havet i shorts och linne. shorts och linne!! galet!! samt att ha picknick med en saknad favoritperson och prata om sånt som lättar hjärtat. fint! och nu är det, som vanligt dags för summering.


för precis en vecka sedan åt jag jordgubbar med kvarg, dadlar, kokos och nötter, drack hallonvatten och åt knäcke med ägg till frukost och sprang en löptur i skogen. soligt! men hade både långa byxor och vindjacka på mig vill jag minnas!!
 

och ett klädval. klär mig gärna i tunna linne-byxor och slappa enfärgade tröjor nuförtiden. men drömmer om lite mer sånt här 
att variera med! så, köpenhamn nästa! vem vill fara med? solsken, lite rose och en raw-sallad i gröngräset. åh.
 

solkatter på morgonhud och en vy över mitt rum. äntligen är det en passande årstid för mina sommar-blå lakan från lexington som jag fick i julklapp. tackar morfar och mormor för värdlens skönaste och mjukaste present!!
 

veckans godaste: den här frukosten samt vegan-salladen på kajgatan 34 som inkluderade hommus, nötter och äpple. mumma!!
 

och så får jag inte glömma den kalasgoda lunchen på raw food house i malmö med elin!! så himla mysigt café, tips, tips gånger tusen! här satt vi i flera timmar och pratade framtidsdrömmar, resor och hälso-filosofier.
 
ännu mera morgonminuter. det var en absolut en väldans bra vecka! fast än jag känner redan nu att den här veckan kommer bli ännu bättre! och inte minst soligare!! i skrivande stund ligger jag dock med enorm huvudvärk, och jag vet inte om den kommer från jobbslit eller mycket sol och lite vätska. hur som helst ska jag nu spendera min kväll med te och glee. puss
fotografi: jag

så oändligt och galet kär.

en novell av mig. del fyra.

 

Lizard Queen | via Tumblr

 

den femte mars tjugohundra fjorton.

 

jenny smsar josefin. skriver att hon är jätteförkyld, alldeles plötsligt och vill ses om ett par dagar i stället. är det okej?

ps. saknar dig.

 

fast egentligen är jenny inte förkyld det minsta. tvärtom känner hon sig mer levande än någonsin och sprang milen för första gången i år innan frukost. och det är väldans imponderande. särskilt eftersom hon bara sovit i ett par timmar i natt.

 

något hände i går. något som inte märktes för alla som gick där bredvid, på stans kullerstensgator och såg på när två bästa vänner gick så nära, hand i hand och log med sina stora glitterögon. men inuti jenny väcktes något. såhär hade ingenting känts förut. eller jo, kanske lite. och det är det som är det mest skrämmande utav allt. känslan, molnen, pirret, lyckoruset, saknaden, värmen och viljorna påminde om hur det brukade kännas att vara kär. men den här gången kändes allt så mycket mer. så mycket mycket mer.

 

en hel dag surrar förbi. jenny skriver ner sina känslor på blad efter blad och pennorna tar slut och allting ser fult och klottrigt ut men jenny skriver och solen går ner för hon vet att så länge hon skriver kommer hon så småningom förstå vad hon ska göra. och helt plötsligt står orden där. de hon har skrivit alldeles själv.

 

jag kan egentligen inte göra annat än att säga som det är. jag har blivit, i josefin, min allra bästa vän så oändligt, galet kär.

 

den åttånde mars tjugohundra fjorton.

 

josefin brer frukostmackor och häller upp yoghurt, tuggar, lyssnar på kings of convenience och cyklar till bussen. tar bussen till tåget, tåget till perrong fyra, går till skolan, pluggar, pratar, besöker en föreläsning eller två och åker hem. i tre dagar är det så. jenny har inte skrivit och hon har inte vågat tänka på det för hur sjutton ska hon tänka då? aldrig har hon velat träffa någon så mycket som jenny. världens bästa jenny. men varför brinner det i henne? varför pirrar det och varför tackar hon nej när pojken med surfrufset i parallelklassen för femtioelvte gången frågar "vill du hänga med hem? vi kan fika eller så? bara du och jag, alltså."

josefin brer frukostmackor och häller upp yoghurt, tuggar, lyssnar på kings of convenience och cyklar till bussen. tar bussen till tåget, tåget till perrong fyra, går till skolan, pluggar, pratar, besöker en föreläsning eller två och åker hem. ti re dagar är det så. jenny har inte skrivit och varför vågar hon inte tänka på. tills en kväll. just denna kväll.

 

mobilen vibrerar på nattduksbordet. nej, svarar hon. jag sover inte än. jag saknar dig med och vill också träffas snart. jag kan absolut i morgon och jaha, det ska bli spännande att höra vad det är för viktigt du har på hjärtat. vi ses väl på perrongen?

 

puss och godnatt. pirr och hjärtklapp efter hjärtkalpp.

 

den nionde mars tjugohundra fjorton.

 

det blåser fastän solen skiner. vinden grabbar tag i jennys korta hår och i nacken pustar en iskall kyla. händerna darrar. hon gömmer dem i jackfickan där de får trängas bland hörlurar, kvitton, ett busskort och pappersrester från de otaliga mängden flapjacks hon ätit den senaste tiden.

tåget rullar in och det vänder sig i hennes mage. på de tjugo sekunder det tar för josefin att gå av tåget, vinka, gå fram till bänken där jenny väntar och sätta sig brevid hinner hon ångra sig om och om igen. ska jag säga som det är? eller ska jag inte utsätta henne för det kaoset hon kommer känna? är jag självisk nu? känner josefin lika dant som jag? är jag knäpp nu? som tror att hon kommer förstå och inte springa i väg eller putta ner mig på spåret?

"hej!" nu kan hon inte vänta längre. glitterögon, fräknar, leenden, hjärklappning, hjärtklappning, hjärtklappning.

"hej!" jenny svarar. tar ett djupt andetag och ut på tungan rullar fyra ord. ord som hon vet kommer förändra allt. och komiskt men smärtsamt slår hon händerna för ansiktet. gömmer sig bakom de frusna handflatorna och försöker hålla i hop de darrande fingrarna.

"jag är kär i dig."

 ph: weheartit.com


men älskling, glöm imorgon. du lever ju nu.

lördag.  och jag ska jobba precis hela dagen. inomhus, när solen skiner så fint utanför. men, eftersom jag startade min dag med en podd-promenad i nya studsiga skor och några minuters solande i trädgården så gör det mig ingenting. för nu måste väl solen och våren vara här för att stanna, tror ni inte? här kommer ett klädval. mitt bästa just nu!! 

vår! skorna är från scorett, koftan från indiska, linnet, ringarna plus byxorna är från hm och mina bästa solglasögon vann jag i vagabonds festivaltält på way out west förra året. jag önskar dig en mysig lördag! ha det fint! puss

ellen ellen ellen.

fredag. och i dag vankas många långa timmars jobb. men förvånande nog känner jag mig faktiskt väldans peppad! kanske var det gårdagens raw-lunch med saknade elin? kanske att jag fått så otroligt många fina mail? kanske att solen skiner? kanske att det är fredag? nu tänkte jag bjuda lite på vad som snurrar i mina tanke-moln. här vankas tio ting om mig:

 
▼ jag tuggar inte tuggummi. slutade med det för några år sedan efter att ha nått gränsen att vilja stoppa in sju åt gången varje gång. tuggummi är nämnligen inte så himla gott efter ett tag men den goda stunden tyckte jag varade längre med sju i munnen. men det är ju varken ekonomsikt eller särskilt bra för mina stackars käkar så då slutade jag med det. 
 
▼ när jag bildat familj vill jag bo vid kusten någonstans utanför halmstad. kanske vid ringenäs, eller frösakull där min sommarstuga är. alldeles vid havet, vid lugnet. jag vill rusta upp ett gammalt torp, röda hus med vita knutar och stor trädgård med björkar, ekar och havsutsikt mellan nyponbuskarna. hängmatta, att odla mina egna grönsaker och kryddor och en fläckig katt som heter pussel, eller madicken. 
 
▼ jag har storlek fyrtioett i skor. i bland även fyrtiotvå. och det är tur, tänker jag för om jag hade haft en mer "vanlig" skostorlek skulle jag nog inte ha några pengar alls. för jag älskar visst skor!! träningsskor som vardagssneakers och mina älskade gubbskor. vill ha allt i alla färger!! åh.

▼  HSP1. highly sensitive person. det är jag det. både på så vis att jag kan fälla tårar på grund av en vacker stämning som att jag är lättkänslig för dofter, vibbar, stämningar, oaser och melodier. det är klurigt, jobbigt i bland men fint då jag kan finna lyckorus i de allra minsta små ting.
 
▼  vad jag önskar mig allra helst just nu är en juicecentrifug, ett busskortsfodral med pippi långstrump på och lite mer tid. tid för kreativitet, pyssel i trädgården och yoga.  

▼ just nu går jag mest jämt omkring med håret uppsatt i en sned hästsvans mitt på huvudet. tycker om att känna se lite vild ut. som en trollunge, som jag brukade kallas av kanot-pojkarna förr.
 
▼ undrar när det kommer en disney-film där en prinsessa faller för en prinsessa? eller som slutar med att en prins kysser en prins? himla underligt att vi föds in en sådan hetronormativ värld när det är så moraliskt självklart att man ska få älska vem man vill. tycker ni inte?
 
▼ under en kläd-bytar-dag med allra käraste syster fick jag låtsas-ärva hennes gamla kånken. alltså låna, på obestämd tid. den är vinröd och precis lagom sliten och nu är vi bästa vänner. hänger vareviga dag. 
 
▼ bland det bästa jag vet i hela vida världen är flera-timmar-llånga cafébesök med vännerna mina. prat, prat, prat, pepp, ätbart och favoritdrycker. det är det jag lägger mest pengar på, skulle jag tro. och åh, så oändligt värt!!

▼ är just nu frälst i yoga och rawfood och inkluderar gärna lite utav varje i min vardag. älskar att känna hur bra kroppen mår utav mycket grönt och hur lugn jag kan bli i själen utav en krigar-pose och väl vald musik. i bland blir det havsbris och i bland blood orange. älskvärt, hur som haver!!
 
ps. ellen (rubriken) är mitt andranamn.

om att finna lugnet mitt i veckan.

torsdag. och åh, ännu en jobbfri dag. jag har börjat älska att vara ledig mitt i veckan, i stället för under helgen som förr. kanske för att det känns som mindre press att en ska göra något storslaget. jag njuter mer under lediga vardagar utav långa sovmorgnar och frukoststunder med podcaster eller nyhetsmorgon och lunchen i stan känns som ett storslaget äventyr.


hela jag svävar liksom omkring som ett stort moln utav lugn och det är verkligen något att hurra för eftersom jag annars alltid ska ha sjuttioelva bollar i luften och alltid har tusen ting bokade i min kallender. lite vardagsbalans. härligt!


nu är det dags för ett frukost-tips!! en smoothie-bowl! jag mixade en halv stor banan, en näve frysta hallon, blåbär, en matsked mandelsmöt och lite ekologisk havremjölk. det blev en mycket rinnig smoothie, alltså ingen cream. men galet god!!

så toppade jag med mina favoriter ur skafferiet: gojibär, pumpafrön, linfrön, kokosflakes, mandlar, valnötter och raw mullbär. mumma kardemumma! till det åt jag mitt hemgjorda knäcke med ägg. men det berättar jag mer om en annan dag. kanske har
du ett tips till frukostutmaningen? eller har du kanske provat ett utav mina recept? berätta! och ha det fint! puss
fotografi: jag

om vita knutar och slitet trä.

onsdag. det var verkligen himlans välbehövligt med en alldeles ledig dag i går. jag fick tid för både en löptur, redigera bilder, bocka av listor, plugga körkort med mera men även att vila. se på nya avsnitt av nya serier, dricka pukka-te och äta den himla goda och eminenta kombinationen mandelsmör plus banan till mellis. tips, tips!! 


nu tänkte jag visa ett klädval från helgen. såhär kombinerar jag helst och bäst mina nya baggy-jeans. (boyfriend jeans är inget ord jag hurrar för nämnligen. förståeligt nog.) på hm hittar du de!! och mina älskade skor finnes på skorett.
 

tröjan hittade jag i mammas garderob här i sommarstugan. bortglömd! en ny favorit. köptes på second-hand ursprungligen. 
 

solglasögonen fick jag i vagabond-tältet på way out west förra året när jag och gänget lyckades med en omgång labyrint. 

simpelt men älskvärt!! särskilt bland vita knutar och slitet trä. jag saknar och älskar sommarstugelivet jämt. det är som en drog. så fort jag åker dit finner jag lugnet. röda läppar och vinröda naglar plus mitt lilla ankare tycker jag gör sig extra fint i hop med detta klädval! nu vankas en övningskörningstur och sedan jobb. tusen kramar och ha det fint! puss
fotografi: jag

allra käraste sommarstugeliv.

tisdag. en jobbfri dag. jag är fortfarande superslut på energi efter förra veckans stress-och tankestormar. dricker litervis med vatten, spenderar förmiddagen i pyjamas och tänker kanske gå ut på en lugn löptur med pepp-musik för att höja energi-nivån
i eftemiddag. fint. nu tänkte jag visa några vykort från helgens sommarstugeliv. min tid i paradiset.


spegel. får eftermiddagskyssar utav solen. bär nyfyndad second hand-klänning och känner mig lite extra fin. vårvacker.


när kusinvitaminerna kommer på fika bjuder vi på kakor, popcorn och jordgubbar. jag äter bara jordgubbar och får kriga med jordiga barn-fingrar för att få de allra rödaste att smaka på. njuter. en liten dos sommar på min tunga.

elsa gav mig ett par utav hennes gamla jeans. slitna. låg midja. pösiga och eminenta. älskar!
 
hej köksfönstret! här ryms basilika och blommor i blåvitt porslin. mamma och pappa pratar om att måla om men jag tycker de slitna fönsterkarmarna är bland det allra finaste på det här paradishuset.

i skuggan på altanen. såhär kan en typisk hannah-lunch se ut nuförtiden. keso, sallad, rå broccolli, avokado, lax, ägg, tomater
i massor samt ett finncrisp med min bästa ost just-nu.
 
jag och jenny tog en strandpromenad. tänk att vi gick såhär. bara ben! tunn klänning! barfota i sanden! kvällssolen! magiskt.
 
jag läste ut de sista sidorna ur min senaste bok hos morfar och mormor och när vi kom till stugan grävde jag bland alla en-tia
-på-myrorna-böcker och fann en fin bok av eva dahlgren som jag nu gett mig in på. hur man närmar sig ett träd heter den.
 

och jag fick lyckorus gånger tusen när jag upptäckte att det fanns massvis kvar utav mitt kära mon amie-te i skafferiet!!
 
ser ni? bakom träden? hallands väderö. vart man än står i trädgården syns havet. tydligare än på bilden. tre minuter i från.
 
och det var det!! första dosen. jag har massvis utav vykort kvar. små klipp från små stunder som jag kan får pirr i hela magen utav. fastän jag inte riktigt kunde njuta av det där och då, på grund av snurrande tankar och trötthet. men det är just därför jag älskar att fotografera! för en huvudvärkstisdag som denna är mina minnen de finaste jag har. puss

jag vet vem jag är, jag vet vad jag är.

måndag. och jag är hemma i skåne igen. hemma från påskfirande och sommarstugeliv, tjugogradig värme och sjumilakliv. det sistnämnda är egentligen bara i mina tankar. men ändå. att plötsligt inse så självklara saker om sig själv, det är något jag sällan alltid gör hemma. men på resa, då kan jag plöstligt förstå. nåväl, nu är det dags för vecko-summeringen!!

måndag och jag bjöd över caroline och cajsa på en stor brunch i mitt rum. cajsa hade nyligen kommit hem från två månader i florida så det var väldans mycket att prata i kapp om! galet efterlängtat! och roligt! en toppenbra start på veckan.
 
framåt eftermiddagen svidade jag om till min ny-gamla kärlek ovan, en prickig dröm jag fått ärva utav min syster, och for till stan för att fira bästa michaela som skulle fylla tjugoett på tisdagen!! grekiskt, vin, kvällsté och prat om sånt som pirrar. himla fint! på morgonen gjorde vi en galet god frukost och lyssnade på sommarmelodier. hon är så galet bra!!
 

efter tre långa, långa jobb-dagar var det äntligen fredag och ledighet och jag firade det som bäst med de här två snyggingarna, karna och signe. på en brygga i malmö. solsken, picknick och fantastiskt prat om sånt som böcker, feminism och framtid!!
 

sedan fortsatte min fantastiska långfredag hemma hos elsa och elivira, och deras nya familjemedlem elliott! jag kan lova er att det inte existerar en sötare eller mysigare hund än honom. blev alldeles förälskad! sedan åt vi ett litet påskbord med allt som är godast, inklusive vin och pratade kvällen ut. jag fick lätta mitt hjärta på stora frågor och åh vad det var välbehövligt.


jag känner ingen som har en sådan fin lägenhet som elsa och elivra. se köksvrån till exempel!! muminmuggar i massor, gamla skolplancher och de finaste kuddarna. plus elliott!! 
 

lördag och vips hade jag rest från malmö till halmstad och morfar och mormors soliga veranda! här målade jag ägg med mina saknade kusinvitaminer och sjöng snaps-visor utan snaps vid den årliga påskmiddagen.
 

men. de där långa jobb-dagarna hade slitit på mig förvånansvärt mycket och jag orkade faktist inte göra mer de där dagarna än att liksom vara med och le. efter en skön natts sömn åt jag bland annat morfars världsbästa pannkakor till frukost och sedan for jag till sommarstugan i nya slitna jeans. så bra när man kan ärva utav kompisar!
 

stugan i frösakull är verkligen lugnets paradis, och jag längtar redan nu till sommaren då jag tänkte spendera två långa veckor här. nära hav och strand, stad och secondhand och mina bästa smultronstälen.
 
mer om sommarstuge-dagarna tänkte jag berätta en annan dag för nu vankas det bestämt mer vila!! troligen framför en ny serie med en kopp grönt te och fruktsallad. bra. inför nästa vecka får jag inte glömma att även tankar, att stå still i en kassa på jobbet, långa listor, och en fullspäckad kallender tar energi också, och att andas är a och o. ha det fint! puss
fotografi: jag

ingen aning alls.

min psykolog frågade mig.
har du varit kär på riktigt någon gång, hannah?
 
och jag svarade. efter ett tungt andetag. ett slitet hjärtas chock. 
jag vet inte. 
 

och allt känn bättre i april.

fredag. och i skrivande stund sitter jag med packade väskor brevid och kan inte låta bli att känna stressen pulsera i hjärtat då
jag snart måste springa till bussen och fara på äventyr. malmö och halmstad!! två favoritstäder som ska bjuda på favoritväder, enligt prognoserna. solsken!! jag behöver det. jag behöver c-vitamin, vänner, parker, stränder. liv.


ovan sysn två vykort från malmö. körsbärsträden blommar och jag går klädd i kappan för kanske sista gången. för vårväder är lika med vårkläder!! åh. och på tal om vårpirret, kan inte du berätta om vad du gör i vår? vad känner du? vad längtar du efter? slår ditt hjärta för fräknar eller liljor? vore så fint att få läsa om! glad påsk, och ha det fint! puss
fotografi: jag

cafétrolleri.

en novell av mig. del tre.

5th September | via Tumblr


den fjärde mars tjugohundra fjorton.

 

stenugnsbageriet är litet med vinröda femtiotalsmöbler och med ljusslingor i taken. på väggarna hänger gamla svartvita fotografier från förr och personalen serverar ekologiska teer ur kantstött blommigt porslin.

 

skört.

 

josefin går försiktigt med en, nästintill överfull kopp kaffe i ena handen och ett fat med en nybakad kanelbulle i andra. vinglar mellan bord och stolar och fåtöljer och försöker hålla ögonen på vart hon sätter stegen, samtidigt som hon inte kan släppa blicken från fönsterplatsen där jenny redan sitter och väntar. hennes hår är nyklippt i en kort blond frisyr. en "pojk-frisyr" som det skulle stått i något modemagasin. hennes hud ser fortfarande sådär sommarbrun ut och de blåa ögonen glittrar när hon ler och säger "alltså, åh så härligt att vi fortfarande beställer samma sak fastän vi inte setts på så länge!" och nickar mot bordet. två kanelbullar, en kopp grönt te och en kopp svart kaffe. något är i varje fall sig likt, fastän allt annat känns så annorlunda.

 

på en sommar och en höst och en vinter har josefin levt som i en berg-och-dalbana, jämfört med jenny som verkar ha snurrat på the-rolacoster under sin göteborgstid. de brukar prata om livet så. att i bland är det kaos och livet går upp och ner, som för josefin som både blivit av med alla sina oskulder, blivit i hop med sin första pojkvän, gjort slut med sin första pojkvän, lätt som en plätt fått högsta betyg i psykologin men kämpat till tårar för att ens klara av journalistik-kursen, börjat gå i terapi och slutat för att livet blev bra fastän det alltid känts som om det är något som saknas.

 

saknar att känna kärlek på riktigt. ända in i själen. brinnande. pirrande. som på film. det måste finnas. hon har inte kännt det. men det måste finnnas.

saknar att fika med en riktig vän. att kunna prata om allt det där djupa och svåra som inte går med kursarvännerna. för de är så olika, tycker så olika och vill helst bara gå hem när klockan slår halv fem.

saknar att ha något som betyder. något som känns mer viktigt en kurs och mindre läskigt än framtid. något mer älskvärt än tvåtusen följare på instagram och att lyckas med de perfekta vegetariska biffarna.

 

jennys liv har mest snurrat runt, runt, runt i göteborg. hon pratar lite om pojkarna och hur de var vackra men inte mer och hur elaka kollektiv-tanterna var. hon lägger handen på josefins och säger att det är först nu som hon inser hur mycket hon längtar efter henne. "min kära vän". josefin ryser och rodnar. "min kära vän".

 
fyra timmar senare. vad var det som hände egentligen? perrongen är grå men molnen på himlen är rosa. solen håller på att gå ner och hand i hand står hon med sin bästa vän och ser hur tåget sakta rullar in. de skrattar åt något gammalt minne och glittrar med sina ögon när de, för en liten millimetersekund fastnar med blicken i varandra.

 

josefin vet inte vad hon ska tänka nu. det är något i luften. som om en lång tid i från varandra har förvandlat dem från bästa vänner till världsbästa-vi-för-alltid-vänner. eller någon ännu mer.

 

senast hon kikade på klockan var den fjorton och trettiofyra och de gick ivrigt pratandes till caféet. nu är den prick nitton noll noll. tåget avgår om två minuter, jenny och josefin har kramats i tre. vad var det som hände egentligen?

de vill inte släppa taget om varandra, fastän de redan bestämt att de ska fika i morgon igen. 

 vad var det som hände egentligen?

ph: weheartit.com


om blåbär och avocado.

onsdag. och jag är inne på dag två utav tre världslånga jobb-dagar. men sedan är jag ledig! och det ska bli otroligt skönt. och välbehövligt. sommarstugeliv, påskpyssel med morfar, mormor och saknade kusinvitaminer, havsluft och halmstad-kärlek är
vad som vankas! åh, jag vill dit bums. men först är det jobb, och du vet ju hur förbereder jag mig som bäst.


med en kalasbra start på dagen, såklart! så, nu är det dags för veckans frukostutmaning! har du hört talas om nicecream? eller smoothiebowl? det här är en alldeles sagolik blandning utav de båda!! vad ska vi kalla det? smoothie-cream?

det här behöver du: en halv avocado, en näve frysta hallon, en näve frysta blåbär, några blad spenat, en dl lätt kvarg och en dl havremjölk. sedan är det så enkelt som att slänga ner allt i en mixer och mixa till en slät och fin smoothiecream!!


häll upp i en skål och toppa med vad du vill!! själv hade jag kokosflakes, ekologiska russiin, pumpafrön, linfrön, hasselnötter, gojibär och torkade äppelbitar. det sistnämnda är verkligen galet gott! både som topping och snacks!

kanske tycker du att det låter lite märkligt med avocado och spenat men jag älskar det! supergott, spännande och ut en hälso-aspekt är det kalasbra då avocadon har bra fetter som mättar och spenat har massvis med bra ämnen som ger en härlig energi-kick. tips, tips alltså!! jag önskar er en toppenbra onsdag! och här är ett låt-tips. ha det fint! puss

för jag tänker alltid gå min egen väg.

måndag. och en väldans tung, och stressig men åh-så-lärorik vecka har gått. lärorik är egentligen inte riktigt rätt ord, men vad annars ska jag säga när jag har fått en himla massa nya insikter hos mig själv hos psykologen, funnit min dröm-utbildning och rensat bort negativ energi i mitt liv? det är som om jag fått nya bitar till livspusslet. en klarare bild. livslycka.


och nu är det dags för summeringen utav veckans bästa stunder, genom instagram där jag finnes som @_hannahellen! veckan började med en brunch hos elin. så himla bra att hon också har lite lediga vardagar, precis som jag! hur låter färsk favoritfrukt, pankakor och ett hav av goda pålägg? sedan cyklade jag till jobbet, kom hem trött, läste tidningar och drack té.
 

tisdagens bästa bestyr var löp-passet jag kom på alldeles själv. så himla roligt att springa med pepp-musik genom skogen, göra hemmapysslade intervaller och köra styrka bland stockar!! och på vykort två syns onsdagens bästa bestyr. pirr!!
 

vykort ett visar en morgonpromenad. en tankepromenad! genom dimma till vackra havet och tillbaka. och vykort två visar en alldeles för trött hannah inte är särskilt pepp på att stiga ur sängen och verkligen inte att cykla till jobbet! suck.
 

en favoritfrukost!! grapefrukt, ägg, grönt chai-te från highet living och renée voltaires bovetecrunch med mandelmjölk. lördags och jag och jenny var som nämnt i malmö och då såg jag ut lite som ovan.
 

lyckorusigt leende och en lunch på satori. så himla härligt café!! vill dit bums igen. 

här är min pappa vid landskrona slott efter att vi kört dit en solig kväll. han har verkligen varit världens bästa stöd de senaste veckorna som hjälpt mig massvis med körkortet. och nu är det inte långt kvar! bara lite mera plugg, lite mera övning. 
 

veckans finaste sak. min finaste sak. mitt ankare. jag är så oändligt lycklig för det! och det spelar ingen roll vad blickarna och orden säger för det här var nog bland min bästa val i livet! det betyder verkligen SÅ galet mycket för mig. åh. jag önskar er en underbar vecka! här kommer ett musik-tips. ha det fint! puss

om jenny, josefin och saknaden.

en novell av mig. del två. 

Mad Hatters, Cheshire Cats, and March Hares


den första mars tjugohundra fjorton.

jenny sitter och vickar på barstolen hemma i köket. hon har precis flyttat hem igen efter ett halvår och två månader i göteborg. gick en kurs i kreativt skrivande. bodde i kollektiv med tre rök-doftande tanter och spenderade helger på caféer, i barer, på klubbar, i restauranger, i parker, ute, ute, ute bland lockiga göteborgspojkar och sina närmsta kursar-vänner. det har varit en fantastisk tid och nu sitter hon med en kopp grönt chai som mamma och pappa köpt med från indien, resan hon aldrig kunde åka med på och summerar sina månader i staden som så länge varit hennes favorit. "jag är supernöjd, det ha verkligen varit så ofantligt fint!" peppar hon men kommenterar även det usla boendet, tanternas gnällande ord och hur hon var trött mest jämt på grund av att hon ville spendera så lite tid i kollektiv-kaoset som möjligt. agata, kristina och gunn-marie. anti-feminister som vägrade visa någon som helst välvilja mot jennys lilla kvinnosymbol tatuerad på ringfingret och som räknade ner dagarna till hon skulle flytta därifrån. det var hemskt, egentligen. men allt annat var verkligen u-n-d-e-r-b-a-r-t.

 

förutom två saker.

ett. inga lockiga göteborgspojkar var intressanta.

två. hon saknar josefin.

nu är jennys liv ganska planlöst. plugga är hon trött på. hon vill resa men vet inte riktigt med vem eller vart. jobbet börjar om prick sju dagar och även fast det ska bli skönt att ha lite mer pengar in plånboken igen så är hon faktiskt ganska trött på det också. jenny är kreativ, vill skriva mest hela tiden, eller spela på gitarren eller klippa kollage ur mammas gamla sköna hem-tidningar. inte stå i kassan på stans minsta ica-butik där bara pensionärer handlar och där de alltid handlar samma sak. frys-pizza, färdig-mat (oftast pannbiff med potatis och lingon) inlagd strömming, veckans bröd och becel-smör.

i hela jennys kropp längtar hon efter något nytt. något annat. när hon pratar med sin mamma får hon mest frågor om alla göteborgspojkar till svars. "du kanske är redo för någon ny nu? det är ju ett litet projekt" fnissar hon. men jenny tycker mest att det är en ännu jobbigare tanke. för hon blev inte ens förtjust i någon där borta. hon trodde liksom att den där känslan av att vara så oändligt trött på killar skulle försvinna efter ett tag men tyvärr är hon nog skärrad för livet efter sina idiotiska ex.

som en besvikelse är rummet precis likadant som när hon åkte. samma vita möbler, samma blommiga textiler, samma gardiner, samma kuddar, samma plåtburkar från erikshjälpen och kaffekannor från loppisen på södra esplanaden. ett nytt projekt. rummet. jenny blir med ens pepp och har en strålande idé. nu när hon ändå ska bo här ett tag så ska hon göra om rummet. det får bli hennes nya grej. byta ut, flytta runt och införskaffa nytt. hon behöver något annorlunda när allting annat är sig likt och alla framtidsförändringar känns för stora att tänka på.

hon skriver till josefin.

bästa du! jag är hemma nu! och saknar dig, vi har inte pratat på flera månader. kan vi inte ta en fika så jag får höra allt om din höst och så kan du få höra om mitt nya inredningsprojekt som ska rädda mig från hopplösheten? pussar och kramar!

så lägger hon sig i sängen. letar inspiration på pinterest och väntar på svar. sätter på radion och hör josefins gamla favoritlåt. eagle eye cherry - save tonight. och så tänker hon på josefines långa bruna lugg, fräknar på näsan och breda fnissiga leende när de satt på alla de där pluggfikorna för precis ett år sedan. våren på ingång. precis som nu. men så blev det sommar på ett kick och hon jobbade mest och sedan flyttade hon och plötsligt hördes de mest på facebook en gång i månaden, som sedan blev till varannan månad och det var inte meningen men så blir det när man inte längre kan träffas jämt och när tre rök-tanter vägrar internet och mobilens 3g slutar fungera.

men nu vill hon se det där leendet igen. refrängen kommer och det pirrar i från topp till tå.

josefin, josefin, josefin, fy vad vi är bra i hop.

ph: weheartit.com


när solen går i moln pratar vi viktigheter på satori.

lördag. och tusen tusen tack för alla varma ord i förra inlägget! alltså åh, jag blir så galet glad att det är fler än jag som tycker om min nya följeslagare! det lilla ankaret och jag är redan bästisar-för-alltid och var gång jag ser det blir jag tokigt pirrig utav lycka!! och jag lovar att berätta om pris och hur det kändes och så vidare en annan dag. kanske i en video? 


nu tänkte jag berätta om dagens cafébesök! jag och allra käraste syster åkte aldrig till köpenhamn som tänkt. i stället blev det bästa, bästa malmö och det gick ju minst lika bra, för vi kom hem både med god mat i magen och våra shoppingkassar fyllda efter denna efterlängtade vårdag.


när solen gick i moln och våra magar började kurra styrde vi stegen mot ett nytt och alldeles ny-öppnat café som jag så länge velat prova!! café satori ligger utanför hansa och har en kanske lite midre rolig uteservering, men en världsfin inredning.
 

se här!! kristallkronor, bio-röda soffor, träbord och stora ljus. färglada kuddar, glödlampr i kedjor och himla sköna fåtöljer.
 

och med ett drömskt sortiment där både vegetariskt, veganskt och raw-food blandas verkade det här sannerligen lovande! och
efter några långa minuters spaning på menyn som innehöll bland annat stenugnsbakade surdegspizzor, grillade mackor, sallad och soppa, jouicer, smoothies och bakelser tog vi våra beslut och slog oss ned vid fönsterkarmen.
 

det här var min mat! en raw-sallad med indisk blomkål, tomatsalsa, gula sultanrussin och kokosflakes. himla gott men ganska lite mat för en hungrig själ och kanske lite dyrt. nittiofem kronor. men jag är superglad att ha testat! och ps. bröd och hommus ingick men det tog jag inget av i dag. men det såg väldans fint ut!
 

allra käraste syster. jag är så glad att jag har dig. jag är så stolt över dig. du är så klok och kommer övervinna allt!
 

det här var vad jenny åt. en grillad surdegs-macka med mozzarella. betyg fem av fem hälsar hon! tips, tips!
 

att stället var nyöppnat märktes på personalen. himlans rörigt borta vid kassan och våra drycker blev förväxlade men väl borta vid fönsterkarmen smakade denna green-mango-smootie toppen!! 
 
här satt vi en lång stund och pratade sånt som kärlek, feminism, framtid och klädstil. typsika favoritämnen mellan oss! och nu sitter vi vid mitt skrivbord, hon mitt emot mig och alldeles snart ska vi ta fram gamla tidningar, blocket, saxen, varsin kopp te och lördagsgodheterna och spendera en trött ledig lördagskväll bå bästa vis. tusen kramar, och ha det fint! puss

om världens finaste lilla ankare.

fredag. och i bland stämmer liksom ingenting. jag lyckas inte hinna med att-göra-listan, jag hinner inte övningsköra en endaste dag men hinner ångesta allihopa, jag hinner inte med favoritviljor som att klippa kollage med allra käraste syster, träffa saknade vänner för lunch, spela på gitarren jag nyligen dammat av och kroppen min, den är helt plötsligt alldeles ur balans.


ungefär såhär har jag sett ut de senaste dagarna. lycklig och tankspridd om vartannat. så typsikt mig!! hur som haver är det en alldeles särsklit underbar fantastisk magisk älskvärd sak som hänt mig. onsdag eftermiddag i lund, klockan fyra, utanför hand-och-hjärta-studion, med lisa miskovsky i öronen och bardomsminnen i tankarna, pirrigare än på en lång lång tid. 
 

knappt en timma senare gick jag därifrån med världens finaste ankare. tatuerad på vänstra handleden. och åh, som jag älskar den!! och jag gjorde den för min skull, för det här är min tid, det här är mitt liv och jag fäller nästintill tårar när jag tänker på
den trettonåriga, osäkra hannah som började rita ankaren på handleden för att aldrig glömma hoppet.
 

och det kunde inte varit en mer passande tid än i mitt sista tonnår. singel och, trots veckans känslomässiga berg-och-dalbana lyckligare och mer självsäker på länge, kanske någonsin!! när jag ändå är inne på visa-och-berätta-spåret tänkte jag passa på
att nämna att jag gått och blivit med jeans också. boyfriend-jeans, som de så lustigt kallas. så himla sköna!!

hm, trehundranittionio kronor. tips, tips!! passar superfint i hop med min nya tröja, också hm samt ringarna som jag tidigare hurrat för. plus vinröda naglar och läppar som vanligt! tänk att jag skulle gå och bli med tatuering. och tänk att jag dessutom skulle införskaffa ett par jeans igen! förändringarna bubblar i mig, men samtidigt kommer jag aldrig sluta vara hannah, med
sina dagdrömmar, kärlek för te, sportigheten och majas alfabet. jag önskar er en världsfin fredag! puss

vad är det för mening när det regnar jämt?

en novell av mig. del ett. 
 
fashion is art | via Tumblr

den fjortonde mars tjugohundra tretton. 


vintern har varit lång och grå. josefin har blandat stressiga tentor med frusna tår och ingenting har egentligen känts särskilt roligt alls. inte ute-kvällarna på au revoire, som annars är hennes bästa ställe för de spelar håkan på hög volym och det är fri påfyllning av öl och torrostade cashewnötter. inte tågresorna hem till stockholm och familjen för där är ju allt sig precis likt och hon vill inte vara sig lik för hon vet inte vem hon är, inte ens när hon är där. inte ens att rita är roligt längre. promarkers-pennorna är nästintill dammiga och akvarellerna har stelnat och blocket är borttappat. kanske glömde hon det i cafeterian, eller på stadsbiblioteket eller under den där lunchen på saluhallen där bästa vännen jenny fick henne att motvilligt visa sina senaste illustrationer.

tre saker som annars ger henne lyckorus men som hon nu inte finner varken tid, ro eller lust till längre.

 

för vad är det för mening när det regnar jämt?

för vad är det för mening när dagarna är så långsamma?

för vad är det för mening när kjolen inte längre passar så fint som förr?

för vad är det för mening när stressen trycker ner henne så hårt att hon ändå inte orkar någonting alls?

för vad är det för mening att ens existera i en värld när meningen med livet är att finna den rätta och bli kär?

 

josefin har aldrig varit kär. hon har aldrig ens kysst någon. men det är det ingen som vet.

 

de sitter i cafeterian, som vanligt om måndagseftermiddagarna, jenny och hon. jenny är världens mest sprudlande person. hon pratar positivt om precis allt och det finns egentligen bara tre saker josefin har hört henne klaga över. det första är hennes ex-pojkvänner. torun och jakob. två precis lika dana killar, bara i olika åldrar. det är verkligen märkligt hur jenny lyckades hitta två pojkar som hade så mycket likheter. men jenny tänker nog inte ens på det. hon tänker mest på hur dumma, konstiga, fula, skeva dom är. i bland undrar josefin om det inte är jenny det är fel på. inte så att jenny var den som gjorde så att det tog slut för torun verkar rent ut sagt dum i huvudet och jakob var supersnäll men också rädd för precis allt som jenny älskade. att resa, att bada naken, att vara ute sent om natten och att äta marockansk tapas på möllan. men det var väl ändå jenny som valde dom? som tog steget från dejt till förhållande? som kysste deras mjuka pojkläppar och som bad de att sova över någon mörk natt när hon inte ville vara ensam?

det andra är skolmaten. fastän man inte behöver äta det som bjuds på, det är ju trots allt ett folkuniversitet de går på och det är mitt i stan och det tar två minuter till närmsta ica. men jenny tycker inte om pasta carbonara, fiskpinnar med remouladsås och pannbiff. nej jenny äter vegetariskt, veganskt, rawfood och kanelbullar och dricker alltid grönt te och äter keso med russin och kokosflakes till mellanmål. och det chockerar henne varje dag att det inte är något i närheten utav det som serveras. kassler, så oändligt trist. det tredje är hennes körlärare. en sextioårig kvinna som mest skäller och som gnäller och ger jenny en sådan prestationsångest att hon i bland inte ens kommer till skolan för att hon "måste gråta av sig lite i dag".

nu är de tillbaka på ex-pojkvännerna igen. josefin är så nyfiken och jenny är så öppen och det är väl det som gör dem så bra för hon får fråga precis allt om kärleken och fastän jenny rodnar och säger att "jag verkligen inte är den rätta för att säga det här men..." så berättar hon.

 

hon berättar hur kyssar känns.

hur ett krossat hjärta bränns.

hur det är att ligga alldeles naken tätt i hop med en annan person.

hur det är att hålla handen när man går igenom ikea och ska köpa en ny skrivbordsstol till någon man älskar mer än livet självt.

 

fast nu älskade jag ju inte honom, eller så gjorde jag det. hur vet man egentligen? hur vet man jenny? jenny?

jenny vet ingenting. hon tycker allt låter så fint, fast också läskigt. hon vågar aldrig möta någons läppar när hon dansar där under glitterlamporna på au revoire. hon har hållt en pojkes hand på promenad en gång. men två dagar senare reste han till new york och hon skrev och skrev men fick inget svar och nu skäms hon fastän hon inte bryr sig om honom ändå. hon önska bara att hon hade något annat att tänka på. någon annan att tänka på.

 

efter pluggfikan kramas de hejdå och jenny pussar henne på kinden, viskar "fy vad vi är bra!" och skuttar därifrån i hennes blommiga femtiotalsklänning och hennes långa, blonda, lockiga hår flygandes i luften.

 

josefin tittar på henne. det är verkligen vacker, håret, och hur hon liksom dansar när hon går. jenny försvinner runt ett hörn och josefin vänder om, går mot perrongen, tar tåget hem med ett leende. för, om det ens bara är för en sekund så är det ingen får josefin att må så som jenny får. lycka, liv och pirr.

 

pirr. pirr. pirr.

ph: weheartit.com


pappan och havet.

tisdag.  jag somnade till dimma, vaknade upp till regn, alldeles nyss blev jag bländad av solen och i skrivande stund är himlen fläckigt vit utav miljoner döm-bärande moln. typsikt svenskt väder och typiskt mig. hela jag är som en stor bok utav viljor och önskningar och kanske är de för många i dag. kanske är det därför himlen inte vet vad den ska bli av.


nu tänkte jag visa ett par ting jag nyligen införskaffat och förälskat mig i. kanske har du sett dem på min instagram förut men
här kommer dem igen. två bästisar i våren.


det första är den blommiga klänningen. den är köpt på emmaus i malmö och är en lång fyrtio-talare, tror jag. i veckan ska jag
ta fram symaskinen och försöka mig på att korta ner den till en sommardröm. tänk så fint!! i hop med tunna strumpbyxor och vans. exempelvis. 
 

och här är molly! hon har jag minsann inte införskaffat nu för hon är min katt och hon är fem år. men molly är också en bästis
i våren så hon får också vara med i dag! stark vilja och envis som tusan men himlans gosig och bra på att lyssna.
 

det andra är den här underbara skrivboken!! i mina en utav mina bästa färger, puderrosa och med en otroligt fin illustration av muminpappan på. inspirerad av "pappan och havet" kanske? 
 

den har vita blad som jag inte vet hur jag ska fylla. funderar på illustrationer, mina bästa citat, små vardastankar från bussturer och caféer, eller att fylla varje sida med ett brev till mig själv i en viss ålder. hej hannah-trettiofem, bor du i paris nu?


har du hittat kärleken och vem är det? hur trasig har du varit som mest och när mådde du egentligen som bäst? nu är det april
och jag tror faktiskt jag vet vem jag vill bli när jag är lika gammal som du. men, hur vågar man lita på sin egen vilja? och hur skiljer man på magkänsla och instinkt? jag är inte kär men jag vet vem jag är. och kanske är det ett steg i rätt riktning?
 

boken hittar du för nittionio kronor på pocketshop!! och klänningen kostade troligtvis lite för mycket men om jag inte klipper
av på tok för kort den här gången så ska det nog bli världsbra. i dag har jag varit hos pyskologen, kört ett hemmagjort löpning
-och-styrkepass och lånat ljudbok på bibleoteket. tre bestyr som får själen att le. ta hand om er. ha det fint! puss

det är april och jag är tillbaka igen.

måndag.  jag har funnit mig ett nytt favoritbestyr! spotify! åh, jag kan verkligen spendera timmar med att söka upp peppande och lugnande melodier som sedan får hamna i olika spellistor med titlar som middag hos mig, positiv energi och hannah ellen josefin. älskvärt!! ett litet tips. nu är det, traditionsenligt dags för att summera veckan igen!

veckan började med quinoa-gröten som blivit en utav mina absoluta favoriter i frukost-utmaningen! lite trist att det tar en sådan evendelig tid att laga men annars är det verkligen galet gott! vykort två visar mitt rum. ett favoirtmotiv på senare tid.  


hannah ellen josefin. träningstokig och vårpirrig genom skogen. solglimtarna och peppande musik ger mig en sådan världsbra energi. nu, när jag funnit det typ av träningstyp och rutin som passar mig kan jag ärligt säga att jag fullkomligt älskar att träna. att känna mig stark är kanske den bästa känslan jag kan känna just nu!
 

såhär tar jag helst och bäst vara på solskenet. genom en lunch-fika-något på ebbas skafferi i vårvärmen. tipsar varmt om deras räksmörgås!! för sjuttiofem kronor blir du sannerligen mätt och räkorna var verkligen i sin bästa kvalité. kalas!
 

i torsdags var jag så trött att jag inte orkade mycket mer än att ligga i vågrät possition, lyssna på melissa horn, skriva och peppa mig inför kvällsjobb med en världsgod mellis. ett äpple plus kvarg plus godheter från nöt-och-frukt-skåpet.
 

en solig dag for jag och pappa på en lång övningskörningstur. vi tog ett litet stopp i lomma på favoritcaféet kajgatan trettiofyra för lunch. jag åt en vegansallad med hommus, äpple och cashewnötter och pappa en rödbetor-chevré grillmacka. två supergoda rätter som jag varmt rekommenderar!!
 

i fredags tog jag en lång morgonprommenad till havet där solen sken och vattnet blänkte. just nu inser jag hur det jag skriver i bland låter lite överdrivet men när lyckan kommer kan det kännas precis så. samma är det med kaoset i hjärtat som speglar sig
i rummet på vykort två. oreda, ingen kontroll, ingen ordning på något alls.
 

min fredagseftermiddag spenderades på café. st. jacobs stenugnsbageri i lund bjöd på en väldans god surdegsbaguett, grönt te och michaela bjöd på många långa timmars prat om allt mellan himmel och gjord. bästis.   
 

efter långfikan vankades det en familjekväll. pappa överraskade med ett besök på stadstheatern där vi såg mairka carlssons "en negers uppväxt" som var så oändligt rolig, bra och - framförallt - viktig! efteråt var jag både peppad och tung. superpepp på att säga i från och kräva förändring men samtidigt ledsen över hur illa saker ting egentligen är i vårt lilla land. se!!
 

i lördags träffade jag äntligen det här lyckopillret, josefin! vi solg oss ner på espresso house, innanför regnet och smakade, njöt och pratade i kapp om allt som hänt sedan sist. så galet efterlängtat! ps. missa inte hennes superhärliga instagram: @josefinhey.
 

och här är jag i ett utav mina allra bästa klädval. i söndags sökte jag förövrigt in till skolor för höstterminen!! dessutom har jag en smärre längtan efter att resa också. alltså har jag ingen aning om vad som kommer hända när sommaren är slut men åh, tänk att jag, förhoppningsvis ska få plugga något som får mig att le, le, le! äntligen, säger jag bara. ha det fint! puss

och i bland måste något försvinna för att annat ska få plats.

söndag. och ända sedan jag bestämde mig för att mina veckor ska få sluta på lördagar känns det som om
jag fått en alldeles extra dag i veckan! en dag då jag planerar, peppar och inspireras inför min kommande
vecka. underbart!! och något utav det roligaste som vankas den här veckan är lördag då min allra käraste
syster äntligen ska få sin födelsedagspresent, en shoppingtur i köpenhamn!!


här ovan syns tio dröm-klädval som jag inspireras utav och tänker ta med mig bland mina tankemoln till 
köpenhamns alla gator. allra särskilt den sista bilden, som är från urban outfitters. för åh!! som jag älskar
tanken på mörka naglar i hop med blommiga klänningar! världsfint!! källan till alla fotografier finner du
i min pinterest-mapp: om fina klädval. tusen kramar, och ha det fint! puss
                                                                                                                                                    ph: pinterest
 

om tryggheten i vårblommorna

jag tycker om hur blommorna växer mellan staketets slitna plankor
hur våren tittar ut och hälsar försiktigt
det är vacker för det har alltid varit så
genom alla mina vårar
berg och dalar, tårar och lyckorus, pirr och avslut
det har alltid varit så. 


om blåbärslycka och ett superpeppigt humör.

fredag.  och under de senaste dagarnas frånvaro har mina tankar snurrat något oändligt, på ett bra sätt! och allt tänkande kom
till sin topp i morse då jag gick ut på den sortens promenad jag kallar tänkarpromenader då jag klurar ut vad som tynger samt
orar mig, vad som tar min energi och vad som ger mig energi. så skriver jag ner det i min iphone och väl hemma...


...känns mina tankebanor rena och klara igen och jag är redo för att starta dagen igen! det var dagens första fredagstips!! och
här kommer det andra. en ny frukostutmaning bestående utav fyra älskvärda ting som alla blivit till favoriter.


först och främst, ett vackert glas vanligt vatten med citron. tänker mig det som en naturlig och ekonomsik vitaminkick. prova gärna med lite riven ingefära och mynta. det kickar i gång dagen något alldeles extra!!
 

ur min bästa-skål-just-nu äter jag naturell lätt kvarg blandat med keso, en nypa kanel, kardemumma, vaniljpulver, en matsked kokosflingor och blandade torkade frukter, exempelvis hackade aprikoser och fikon. allt ihopblandat till en röra.


som sedan toppas med mandlar, en sked mandelsmör, gojibär och färska blåbär. det är vad jag kallar fredagslyx!!


till det dricker jag, förutom citron-vattnet en rykande kopp green tea chai från favoritmärket higher living. tips, tips!!


samt en finncrisp med sjuminuterskokt ägg, persillia, peppar och flingsalt serverat på ett vårblommigt och lite smått kantstött favoritfat. åh, nu blev jag så oändligt sugen på att fara på loppis bums och införskaffa mig lite fler sköra frukosttilbehör!!


här kommer ännu ett tips!! jag har bytt ut låtar på min dansa, lev och le-spellista då jag verkligen känt att en del utav musiken har alldeles för mycket negativ energi. som om spöken från onda tider letat sig in mellan raderna. men nu finns det bara pepp, och vårpirr!! det är inte riktigt klar ännu, men klicka här om du vill lyssna. 


och tipsa mig gärna! om du har någon favoritmelodi som antingen skänker pepp, gör en på danshumör eller bara vänder mina läppar till ett automatiskt leende! nu börjar min fredag som ska handla om att övningsköra, träffa en saknad vän på fika i lund och pappa som överraskar med en familjekväll. tusen kramar, och ha det fint! puss

april, april, april.

onsdag.  och så är en ny månad här! pirrigt, visst är det? allting gror och så gör även jag. tack vare mars
kaosartade dagar känner jag mig nu starkare och tryggare i mig själv än på länge. för jag föll djupare än
vad jag kunde erkänna. men så hamnade jag slutligen här. hannah trepunktnoll. lyckorus!!

sinkling: white roses by holding onto gravity on... - Catastrophique | via Tumblr

nu tänkte jag bjuda på mina bästa viljor för den här månaden!! tänkvärdheter och dröm-bestyr att ta med
sig genom de kommande veckornas, förhoppningsvis soliga dagar. 
 
On The Run | via Tumblr

jag har en liten idé om en hörna i trädgården som bara är min. gjord för morgonstunder, med en rykande
kopp grönt te eller kaffe, för en stunds eftermiddagshäng med vänner, skrivblocket eller favorittidningen
samt för mina kryddplantor. basilika, mynta, persillia och dill. en plats vill jag skapa mig i april!
 
1994 | via Tumblr
 
frukost-utmaningen. jag tvekar inte en sekund på att den är en del i det som trollade om mig till pepp-på-
livet igen. jag älskar att laga mat, jag älskar att fotografera mat och jag älskar frukostar! så, du kan vänta
dig en fortsatt månad med nya spännande recept!
 
Travel The World | via Tumblr
 
jag ska fortsätta kämpa för körkortet. det är svårt. prestationsångest möter snurrande tankar möter rädslor
möter viljor. men jag är nära nu, jag känner det i hela mig. och jag vill ju så gärna ha det. friheten.
 
Untitled | via Tumblr

alla i familjen fyllde år i mars. både mamma, pappa och allra käraste syster. utav mig fick mamma bland
annat en fika på patisseriet och pappa en brunch på stadsparkscaféet i lund. två april-bestyr jag verkligen
ser fram emot!!
 
Living for the happy endings.
 
och tänk!! bara fötter i tunna skor, att inte frysa i tunna strumpbyxor och att ta av sig jackan oftare än att
ha den på. jag är ju en lättfrusen typ, och att nu, äntligen slippa huttra är som en disney-saga!!
 
1994 | via Tumblr
 
solsken är även lika med träningslycka för mig. eller ska jag säga motions-lycka? för åh, jag älskar mina
löpturer i skogen, tänkarpromenaderna längs havet och att ta mammas röda damcykel till jobbet var dag!
jag hör nämnligen till en av dem som tycker träning och friluftshittepå är underbart!!
 
i, marcellus | via Tumblr
 
och på sin födelsedag fick  allra käraste syster en dagsutflykt till köpenhamn som jag också tror kommer
pryda mitt april sagolikt fint. shopping, lunch, fika, pepp-prat och promenad i en favoritstad.
 
1994 | via Tumblr
 
på en liten papperslapp på jobbet skrev jag även det här som en april-vilja: fortsätt med det som får själen
att le!! som att skriva, läsa, träna, kreativitetspyssel, dansa, fotografera, skratta högt med vänner på soliga
uteserveringar, inte oroa mig för vad någon ska tycka och göra saker för min skull!
 
Ocean of Emotion

och sist men inte minst vill jag nämna sommarstugeliv, secondhandfynd, söndagspicknick, rosé, att smida
eventuella fremtidsäventyrsplaner och kramas mycket som mina mest älskade april-viljor!! nu vankas det
lite mellanmål innan kvällsjobb. tusen kramar och ha det fint! puss
                                                                                                                                              ph: wehearit.com
 

RSS 2.0