och tänkte att nu vill jag tatuera in ett eiffeltorn.

måndag. och dagens summering utav min vecka är en aningen annorlunda en. den här gången är det nämnligen bara vykort från paris och alla mina bästa bestyr under resan!! det var en alldeles otroligt underbar resa förresten. aldrig förr har jag blivit så tagen med storm utav en stad som denna. allting föll liksom på plats där. livet. lyckan. hjärtat.


flyget gick tidigt om månagsmorgonen och redan klockan elva var vi framme på hotellet för att checka in, spana på hotellrummet samt lämna våra tunga väskor. sedan gick vi på lunch-jakt och hamnade på cafe metro. ett jättemysigt ställe mitt på saint-germain.
 

dag två började på mitt kanske bästa frukost-ställe i paris. le pain quotidien. här åt jag gröt med banan och pekannötter, drack chai masala och bläddrade i min nya lilla franska handbok som jag införskaffat dagen innan.
 
här köpte jag den! på det lilla bok-paradiset shakespear and company, som synts i flera filmer härifrån. exempelvis i en utav mina bästa woody allen-filmer: midnatt i paris. det var verkligen magiskt att kika på alla böcker med sagolika omslag, finna minst tjugo att inföskaffa och höra pianospel från ovanvåningen.


så blev det kväll och nyårsafton! jag klädde mig i sammet och guldhalsband och log konstant utav fem fina anledningar. att vara med min familj, att vara kär, att vara i paris, att vara tackam för året som gått och igen, att vara i älskade!! paris. 
 

dagen efter nyår åt vi brunch på favoritfrukostställe nummer två, café panis. jag åt croque provencale, alltså ett kalasgott levainbröd med tomat, mozzarella och basilika. sedan gick vi förbi den glittriga gatan på vykort två. jag har fått höra att det var någonstans där galenskaperna hände som inspirerade sweeney todd-musikalen. läskigt!
 

sedan begav vi oss till montmartre och jag sprang pirrig i trapporna upp mot sacré coeur för att spana på utsikten som var så galet vacker!! som taget ur en film. åh! det är nästan så att jag fäller tårar nu när jag tänker tillbaka på hur fantastiskt det var. vykort två visar mig och jenny dagen till ära.
 

den näst sista dagen besökte vi eiffeltornet, triumph bågen och camps elysse, som är paris största shoppingata!! där finns butiker som nike, zara, ralph lauren, louis vuitton, kusmi tea och så ladurée som hade så långa köer att det fick räcka med fönstershopping. vykor två visar veckans andra frukost på café panis. mumma kardemumma!
 

eiffeltornet sedd från bron samt på nära håll. även här var det galet långa köer så jag tänkte att nej, upp får jag åka nästa gång! för hit, till allra käraste paris tänker jag absolut åka fler gånger. hjärta.
 

så blev det den femte och sista dagen. det firades med en lång och underbart god frukost på le pain quotidien då jag smakade deras ekologsika granola med soyamjölk, åt en hazelnut-and-raisin-flute och delade en fruktsallad med jenny. efter några timmar i marais åkte vi, något för tidigt till flygplatsen. vilket var skönt för då kunde jag vila mina ben som ömmade något oändligt efter alla dagars långa promenader. en oförglömlig resa, en oförglömlig stad. och mer vykort kommer snart!! ha det fint! puss

Kommentarer
Postat av: Ebba Möll

Alltid lika fina bilder!

2014-01-06 @ 16:37:08
URL: http://ebbamoll.blogg.se
Postat av: Sofia

åh så fina bilder!

2014-01-06 @ 16:57:35
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: Frejdo

Va vad menar du med vykort hela tiden?

2014-01-06 @ 17:36:34
Postat av: lisa

så fina bilder! Vill också till paris. I år måste bli året jag åker dit! :)

2014-01-06 @ 17:52:36
URL: http://popflickan.blogg.se
Postat av: Emelie

älskade paris.
Jag vet känslan.

Och sanningen är den att jag faktiskt har ett eiffeltorn intatuerat, redan. :))

2014-01-06 @ 17:56:08
URL: http://sockerskrin.blogspot.se
Postat av: Alva

fina bilder som vanligt..!

2014-01-06 @ 19:37:58
URL: http://alvalinds.blogg.se
Postat av: Hanna

Ååh den staden är så underbart vacker!!
Och känslan av att allt faller på plats där, den var just samma för mig. Efter att jag bara hade spenderat ett par dagar i staden kände jag mig på något konstigt sätt redan som hemma där.
Nu pluggar jag en franskakurs på universitetet och drömmer om att flytta dit en dag. Till underbara Paris.

2014-01-06 @ 21:14:18
URL: http://hoshanna.devote.se
Postat av: frida

paris är fan bäst. och dina bilder är så fina

2014-01-06 @ 22:42:50
URL: http://stummaord.blogg.se
Postat av: Moa

Åh! Var i Paris ett par dagar i somras. Det var min tredje gång där men upptäckte ändå så otroligt mycket nytt, som en annan engelsk bokhandel som också ligger nära Notre Dame där böckerna stod i höga oordnade travar ända upp till taket och där man knappt fick plats att gå mellan bokhyllorna. Stökigt och smådammigt men så fantastiskt underbart. Marais på söndagskvällen var också fantastiskt, trots att det var stendött på lördagen. Jag tror att Paris är en sådan där stad där man bara fortsätter och fortsätter att hitta nya saker, så jag måste åka tillbaka dit snart. Måste.

2014-01-07 @ 13:19:17
URL: http://absurditeter.forme.se
Postat av: rebeccajohnnysdotter

reena rama drömmen!!

Postat av: elise

åh, så fint att få ta del av dina vykort! vilken underbar nyårsresa :)

2014-01-08 @ 16:50:58
URL: http://singmyspring.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0