om långa timmar på le pain quotidien.

söndag. och nu vankas snart några timmars jobb och därefter ska jag träffa j och hitta på fina bestyr, som egentligen inte spelar någon roll eftersom varenda sekund i hans sälskap är värme och skratt och lyckorus. kär, det är precis vad jag är. men nu tänkte
jag prata om en annan förälskelse, nämligen paris, paris, paris. åh!! tänk att jag man falla så för en stad.

eftersom det ändå var en semester vi var på så skyndade vi aldrig oss upp om morgonkvisten. i stället drömde vi fram till tio-elva och åt brunch. vi hade två ställen vi jämt gick till, och det ena, min favorit heter le pain quotidien.
 
här finns det en himla massa mer att välja på än på ett vanlig café där det mest är croissants och jouice som gäller. lyckorus fick
jag när orden bio och organic dök upp. ekologiskt!! sånt älskar jag. 

mamma och pappa valde en klassisk frukostmeny som inehöll sånt som jouice, ägg, marmelad, hembakat bröd och stora frasiga croissants som också de var alldeles nygjorda. jag smakade lite utav brödet. supergott!!
 
vi satt i flera timmar och diskuterade sådant som franska ord, woody allen-filmer och vad vi allra helst ville hitta på under resan.
 
en liten varning: le pain quotidien är ett väldans populärt ställe och var gång vi var där fick vi vänta en stund på ledigt bord. 
 
jag tog pauser från diskussionerna för att läsa ut min bok, sörpla te och plugga franska i min ordbok. klädde mig i bästa monki-skjortan och skönaste vinrdöa tröjan från abercrombie and fitch dagen till ära.
 
min frukost bestod utav gröt gjord på helt bovete, toppat med banan, pekannötter och agave sirap och en kvist citronmeliss. 
 
plus en kopp chai masala! här är ett tjuvkik på menyn. nästa gång måste jag prova banana split detox, verkar galet gott!!
 
jennys frukost såg också himla god ut. naturell, krämig yoghurt varvat med ekologisk granola och på toppen en fruktsallad med kiwi, granatäpple, melon och annans. måste smaka minst lika himmelskt som det er ut!!
 
just detta cafée ligger på 8/20 rue des archives men, söker du finner du inte bara fler ställen i paris utan även fler ställen i världen som serverar ekologsika frukostar i finurligt porslin och heter le pain quotiden! ett paristips alltså. nu är det dags för min söndag
att börja. med regn som soundtrack och kyliga vindar tror jag det kommer bli en supermysig dag. ha det fint! puss

Kommentarer
Postat av: frida

åh va fint

2014-01-12 @ 09:27:46
URL: http://stummaord.blogg.se
Postat av: e

ååh så mkt fint :)

2014-01-12 @ 10:32:09
URL: http://beriz.blogg.se
Postat av: Emelie

Åh, Paris. <3
Själv är jag dock förtjust i det alldeles klassiska, med croissants och pain au chocolat och marmelad. Men det är fint att det finns andra alternativ också :)

2014-01-12 @ 13:45:32
URL: http://sockerskrin.blogspot.se
Postat av: Sofia

åh vad fint!
himla vackra bilder!

2014-01-12 @ 15:11:51
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: elise

blir så vansinnigt ressugen av dina paris-inlägg!

2014-01-12 @ 15:55:23
URL: http://singmyspring.blogspot.se/
Postat av: Julia

Älskar din blogg!!

2014-01-12 @ 16:30:40
URL: http://nycgirl.devote.se
Postat av: agnes

Finns flera stycken i london också, åt på ett super mysigt le pain quotidien mitt i covent garden samtidigt som du var i paris :) Riktigt bra tips det med! Tog en fantastiskt god tartine med kyckling, mozzarella, pesto och tomat och till det också en kopp masala chai, otroligt gott!

2014-01-12 @ 17:54:12
Postat av: lollo

tror jag har varit på deras café i london, nära oxford street! så mysigt att vi gick dit flera gånger, både lunch och fika. googlade nu och såg att de även hade några ställen i barcelona dit jag ska i sommar, så det får bli ett besök. otroligt god mat har de i alla fall, och ett stort plus för ekologiskt.

2014-01-12 @ 18:19:47
Postat av: Amanda

Blir det ingen frågelåda i januari Hannah?

2014-01-13 @ 00:51:23
Postat av: Emma

Hej Hannah! Skulle vara jätteroligt att få läsa din personliga paris-guide, med tips om restauranger/fik shopping och sevärdheter, eller bara allmäna tips till någon som ska besöka staden.. Ska dit om någon månad och ett besök på le pain quotidien blir det allt så tack för tipset!! :)

2014-01-14 @ 09:42:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0