< coffeeworld. -

om ett tacksamhetsbrev.

den tjugoåttonde september står det på mitt pass. nittonhundranittiofyra. min födelsedag. tjugo år på jorden. ❤ ❤ ❤ ❤

det där med att fylla år är ingenting jag tycker är så märkvärdigt egentligen. att tiden går gör mig inget mer än gott och så länge jag hinner med att stanna upp och se allt som följer med mig på vägen, så som äventyr, vänner, melodier, dofter, fina ord och fantastiska möjligheter så n-j-u-t-e-r jag sannerligen av att bli äldre. men länge har jag inte trivts med mina födelsedagar. uppmärksamhet och förväntningar. jag har mest ryckt på mina redan tunga axlar och låtit dagen sväva förbi.

 

när jag flyttade till skövde lämnade jag oändliga tyngder bakom mig. och även fast jag saknar mina favoritpersoner så finns det ingenting kvar i skåne för mig längre. jag behöver distans till allt som varit och tid att få n-j-u-t-a utav allt det där som är här. på förvånansvärt kort tid har jag lärt känna så galet många magiskt bra och fina personer och de bestyr vi hittar på tillsammans, de samtal vi har och den hjälpande hand som finns precis överalt är jag så galet galet tacksam för. det förvånar mig faktiskt hur FANTASTISKA människor det finns!!

och jag trivs så galet bra här. utbildningen är drömmen och när jag lägger vikt i meditation, bra mat, sömn, älskvärda bestyr (inkluderat caféhäng och dansanta nätter) så gör det att även gråa dagar blir soliga. jag kan inte låta bli att älska allt som händer här. allra särskilt när jag jämt blir överraskad utav de där hjälpande händerna och varma kramarna och små fina födelsedags-gester, så som en spontan present, middagar, klingande glas för min skull, en morotskaka, midnattssång och små fina lappar med pirrigt peppande budskap. det har aldrig varit så h-ä-r-l-i-g-t att leva och växa som nu. tjugo år på jorden. äntligen lite lugn och lycka i själen.  här ska jag stanna i tre år och det säker sannerligen mina axlar. det ger mig det där lugnet jag så länge letat efter.

tusen tack för alla fina gratulationer, jag är så oändligt tacksam för att så många fina personer stöttar och finns och peppar och bryr sig! från skåne till skövde och världens mest älskvärda släkt i halmstad. och alla ni fina coffeeworld-besökare som skickar små lyckorop som fyller upp hela mig. det här är ett litet tacksamhets-brev till alla er som finns omkring mig nu, när allting äntligen är bra. (bäst).

ett vykort från när jag var liten.


om mon amie och happiness under spetembersolen.

tisdag. och jag måste tacka till tusen!! för alla fina gratulationer jag fick i går! åh, så fantastisk fina ord!! och michaela, hon är magisk. tillsammans hade vi en alldeles utmärkt födelsedagshelg här i mitt skövde och ihop förvånande många överraskningar och presenter från andra favoriter så har jag nog aldrig haft en sådan bra start på mitt nästa år som nu. 


tjugo år på jorden. tänka sig! nåväl. ovan syns några vykort från min innergård där jag spenderat ett par soliga eftermiddagar med plugg och mellanmålet. och på tal om min innergård, och skövde, och plugg så tänkte jag att det är väl minsann på tiden
att öppna frågelådan!! fråga vad du vill så svarar jag efter helgens tenta. pirrigt! ha det fint! puss
fotografi: jag

tjugo år och min bästa vän.

 
Idag, den tjugoåttonde september, fyller världens bästa hannah tjugo år. Den personen jag för ett och ett halvt år sedan fikade med och som jag sedan klickade med totalt. Hon som inspirerar mig väldigt mycket. Hon som är så påhittig och kreativ och så mån om att både hon själv och alla runt omkring henne ska må bra. 

Hon är så stark, så sprudlande, så fin. 

Hannah är verkligen sådär positiv, peppande, drömmande och mysig som hon är här i sin cafévärld. Gånger massor. Och jag beundrar verkligen hennes mod att även skriva om det som gör ont. Och hur bra är hon inte på att skriva?? Hon kan verkligen sätta ord på allt från oro till lyckorus. 

Hannah, du är den vän jag vänder mig till när min hjärna är full av tankar, den vän jag längtar efter att få prata med i timmar, den vän som får mig att våga mer, den vän som alltid får mig att le. 

Den vän jag alltid vill ha kvar i mitt liv. 

Hannah, nu lånade jag din blogg lite i smyg, men jag hoppas du förlåter mig, jag vill bara att hela världen ska veta vilken fin person du är.

Grattis på födelsedagen! <3 

många kramar 
Michaela

om meditation, lyckorus och söndagsbrus.

onsdag. och så är det plötsligt en ny vecka i min nya stad där jag lever livet som bäst och får lyckorus som mest!! det kan låta skrytsamt, minsann och kanske kan en tro att jag överdriver. men det är såhär det känns! precis såhär! och efter ett år som mitt, med innerliga sorgligheter och livets mörkaste dagar tycker jag sannerligen att lyckorus är vad jag förtjänar!


i dag tänkte jag låta mina vykort tala för sig själva och i stället berätta om veckans allra finaste och mest minnesvärda minuter. 

▼ om tisdagen var vi ett litet fint gäng som gick hem till en väns kollektiv för att laga indiskt och äppelpaj och prata viktigheter tills klockan slog midnatt. fjorton stycken filurer blev vi till slut. så magiskt fint en alldeles ovanlig vardagskväll.
 


▼ jag har varit på en ny spännande restaurang här i staden. tapas. så himla gott!! och så har jag, tack vare ett par fina vänner blivit alldeles nyfrälst i sagan om ringen och allt som hör därtill. om onsdagskvällen såg jag hobbit med en ny vän och den var himla fin. söt. det var minsann en bra kväll, det där. 
 
▼ att grilla med min fina klass plus programmets tvåor och treor var så himla härligt! och roligt! och åh, jag blir så tokigt inspirerad av att höra historier om tysthetsläger och meditations-upplevelser, varför en vill forska om hjärnan och varför en annan slutat med tv och stänger av mobilen om dagarna. åh!!
 
 
▼ så kan det bli fredag och så kan det vankas festlighet. men först en tur på stan för att finna någon fin utklädnad. och vad är inte peppigare då än att ta ett stopp på en härlig uteservering men min "sambos" klasskompisar? och vad är inte finare än att ha en förfest i form av te och pumpapaj hos grannen? 
 
▼ festlighet. dans. prat med inspirerande personer. skratt. kramar. pinsamheter och hemilgheter och att gå hem mitt i natten, köpa vegetariska varma mackor och äta framför hobbit två med klara. en älskvärd fredag, minst sagt. 
 
 
▼ på lördagsmorgonen gick jag ut på en långpromenad. morgonsol, höstkrisp och en tom lekpark ovan en kulle där jag slog mig ner och mediterade. jag gör det allt oftare nu för tiden och det ger mig, faktiskt, förvånande mycket lugn!! 
 
▼ så kom pappa på besök!! vi gick och åt frukost på ett världsmysigt fik alldeles där jag bor och pratade i kapp om allt som hänt sedan flytten i augusti. det var så u-n-d-e-r-b-a-r-t fint att ses igen. efter frukosten for vi ut på äventyr, införskaffade en ny spegel till mitt rum, plus matta och sedan fikade vi i solskenet under äppelträden på min lilla innergård. 

 
▼ till middag åt vi kalasgod thai och sedan kramade jag tårögdt pappa hejdå för några veckor igen. tacksam till tusen. och om kvällstimmarna kom en fin vän på besök och vi pratade kärlek och promenerade genom midnattsmörker. världsfint.

▼ söndagar är lika med plugg-dagar. om eftermiddagen gick jag hem till tove och drack te, åt vindruvor och rawbollar, pratade, pluggade och kikade på åskmolnen utanför spetsgardinerna. typiskt bra söndagstbestyr. 
 


▼ jag har nyligen införskaffat gymkort på stc här i skövde och det har betytt att jag och min världsbästa rumskompis klara har kunnat svettats och samlat massvis utav bra energi i form av yoga och bodybalance. två pass jag älskar, särskilt bodybalance som avslutar med en meditation där jag jämt fäller en flod utav välbehövliga tårar.
 
så avslutades min vecka. och nu är jag minsann mitt uppe i en ny!! fylld utav tenta plugg, och snurrande tankar och, som alltid här. så himla fina människor. jag är ledsen om en blir besviken då jag inte skriver lika ofta här. men livet och lyckorusen måste få ta sin plats. åh. ta hand om er, och ha det fint! puss

det är så synd.

en novell, av mig. men inte om mig. 

photography | via Tumblr
ser du dem? de går hand i hand genom den sena höstkvällen. den första kylan. tätt i hop och igenom parken. lövprassel och skratt. fram till en trappuppgång och upp till hans lägenhet går de. ett litet rum. svartvita lakan och bilder på håkan på väggarna. han har uppvikta jeans och en prefekt åtsittande skjorta. hon har svart kjol och en grå tshirt med tryck.

nu kokar han te. det var någon vanlig men ändå så himmelsk smak. men hon lägger inte märke till fruktigheten, inte heller känner hon att tungan blir lite, lite bränd utav det rykande vattnet. hon ser hur han slår på en film, drar handen genom håret och slår sig ner på det svartvita, lutar sig mot säng-gaveln och ställer tekoppen på golvet bredvid. hon lägger sig tätt intill.

en timma senare ligger hon inte och nuddar hans axel längre. nu ligger hon på bröstkorgen. hör hjärtat som slår i takt med hans ord som aldrig får ta slut. hans fingrar i hennes hår. känner på lockarna. ser på henne. kinder, näsa, mun, ögonen som är riktade rakt emot filmen.

 
vill komma närmre. 


hon biter sig i läppen. låter fingertopparna promenera över magen. känner blicken i ögonvrån. vet inte vad hon vill. för han är så fin. lika fin nu som då. lika fin nu som när de såg ut över tågen och spåren och var högt uppe bland molen.
men allt annat då? hjärtskutt och snurrande tankar. rädslan att säga ja till att vara bunden, fylld på krav, öppna upp sig, låta knivar sticka hål på hjärtat, låta sig en dag stå ensam kvar. låta sig känna sig bortglöm. låta sig såra sig själv.

 

eftertexten till filmen rullar ut. hennes hand rör vid hans skäggstubb och hans vid hennes lockar igen. 

läppar. skratt. och han stänger av tvn. slår på markus krunegård. åh, uppsala heter låten som tillsammans med det varma ljuset utav lampan i förstekarmen och regnet som försiktigt knackar på rutan gör ett soundtrack till kvällen.

de går ut i natten igen. när de skiljs åt ler de båda på vägen hem.
så vackert. det glittrar på himlen. hon tänker på honom och nynnar på krunegård och ser upp mot karlavagnen som han pekade ut på himlen. och han tittar neråt. skorna rör sig snabbt över höstlöven. den som är hennes absoluta favoritårstid. prassel prassel. ser upp mot karlavagnen.

 

det var en fin kväll. leenden sprids var gång de tänker på den. pirr i magen och fnitter i halsen.

en annan dag i parken. ser du dem? där går dom igen. fem dagar senare. möts och kramas. en puss och fnitter som bubblar ut. igenom natten. lite kyligare, just den här kvällen.
vi går ganska långt bakom dem. vi ser läppar röra sig, men hör inte orden. vi ser hur de stannar upp och slår sig ner på bänken. vi går närmre. gatlyktans ljus är svagt och deras blickar möts alldeles för sällan.

 

vi hör dem. och vi tänker. tänker att det är så synd det hon säger. det är så synd att hon inte vill vara närmare än sådär. det är så synd att de går åt varsitt håll. det är så synd att tårar rinner.

 

det är så synd.

 

och åh, uppsala spelas på olika håll i kväll. 

ph: weheartit.com


leva här och leva nu.

jag mår så himla bra här. bättre än på länge. det är som om allt det jag gått igenom. alla mina strider mot och med mig själv, all den där styrkan jag samlat på mig, all den motivation till lycka och alla höga berg och djupa dalar som skapat balans inom mig har jag fått utlopp för här. jag trivs så galet, galet bra med mitt lilla boende på den finaste innergården i hela staden. jag vaknar upp med utsikt över äppellunden och en park där höstlöven ligger och prasslar under morgonpigga farbröders skor och som virvlar upp i luften när hundarna springer förbi.

 

om vardagarna försöker jag ännu finna balans i det dom är plugg plus egentid plus socialt. och det går bra! bättre! nästintill bäst nu när jag faktiskt spenderat så mycket tid med mig själv det senaste året att jag är trygg med att vara jag fastän jag är med andra! och de där andra, mina världsfina klassisar, de är magiska på riktigt. aldrig har jag mött så mycket öppna, inspirerande, stöttande och kloka människor på en och samma gång. och när vi vandrar upp för billingen, när vi lagar indiskt i någons kollektiv, när vi pratar kärlekskaos på rasterna och när vi grillar halloumi och pratar livsresor vid en liten röd stuga i skogen så kan jag plötsligt stanna upp - allt är så tydligt, solnedgången, skratten, skogen som doftar septemberkväll och värmen från elden och leenden från de som möter min blick - och få världens härligaste rus igenom kroppen. lyckoruset. jag känner det så väldans ofta nu.

 

vilket år. vilket slitsamt jävla år. och så hamnade jag här tillslut. som en belöning fick jag allt jag önskat och även om stressen pulserar så hårt i mig i bland att jag gör mig redo för en hjärtattack och även om kärleken springer i kapp mig och frågar om jag inte vill känna lite ändå, älska, hålla någon i handen medan han visar mig biografen och pussar mig i den höstkrispiga natten och jag-vet-inte-vill-inte-eller-vill-jag om och om igen så är det här mitt bästa någonsin. att äntligen få känna sig trygg i sitt eget sällskap och få visa mig själv att jag kan.

 

jag kan ta hand om mig själv nu. jag har klarat mig igenom allt det jobbiga jag ska, i alla fall för ett tag.
och nu återstår bara en sak. leva. leva. leva här och leva nu.  ❤ 

fotografi: jag


om meditation, tacksamheter och höstvindar.

onsdag.  tredje veckan i skövde och jag undrar var tusan min självkänsla har varit alla dessa år? med en stor ryggsäck fylld på tuffa erfarenheter kom jag hit. och ändå är jag förvånad över allt jag får. varendaste dag somnar jag i min dröm. den pågår hela tiden. allt här är som magi. känns som magi. och jag tänker ofta, förtjänar jag verkligen att ha det såhär fint?  ▼ 

men faktum är att det inte handlar om vad jag har, utan vad jag känner. tacksamhet. ett lugn. något har hänt. och jag älskar det. jag känner mig mer hemma här än någon annanstans. ❥ meditationen, människorna, plugget, boendet och bestyren.

och här kommer, någor försenat men traditionsenligt vykort från min andra vecka i skövde. den som handlade om plugg och plugg, att lära sig hantera stressen och cykla till skolan genom det som känns som de första höstvindarna. 


här är två vykort från mitt rum!! ser du kakelugnen? åh! drömmen. och i helgen dyker pappa upp! och då ska här minsann bli hemtrevligt på riktigt!! hyllor, ett nytt skrivbord och en skrivbordslampa vore väldans fint att ha!
 
cykelturerna till skolan kan vara bland det bästa av det bästa på dagen. höstenvinden och musiken i mina lurar som jag tyvärr tappade bort i den festliga fredagsnatten. turerna hem är också himla fina. att passera grindarna in till innergården. 

som vanligt äter jag gröt-frukost varje morgon. ekonomiskt och enkelt. men i bland lite jobbigt för min känsliga mage. är det någon filur som också lider utav IBS som har ett bra tips på vad som fungerar, tro? 


och så ett klädval. kappa från hm, linnet och byxorna likaså, på fötterna har jag vans och den stickade saken är från indiska. 
 
min superplugg-helg var så himla fin. jag hittar ju inte någonstans här ännu och därför kan inte gå mina tankepromenader om morgnarna utan tar cyklen istället. den här morgonen till ett litet berg där jag lät tankarna snurra bäst de ville. så handlade jag kalasfrukost på vägen hem. en himla bra start på dagen!!


resten utav dagen bestod utav plugg, plugg, långfika med fina klassisar och mera plugg. i söndags fortsatte på ungefär samma vis, och bästa stunden var när jag slog mig ner i äppellunden. solsken!! fast nu önskar jag mig faktiskt lite mer höstrusk. krisp och regn. eller vad säger du? berätta om ditt liv, dina känslor och dina höstönskningar. ha det fint! puss

om dagboksord.

2014-09-10.
jag hinner inte riktigt med. jag får svårt att andas. ett par morgontårar. stressen kan ta över mig. jag är ännu skör sedan stormarna krossade mig. hjärtat bultar så hårt så hårt och i bland önskar jag helst av allt att världen pausar ett slag, så jag kan kliva av och hämta andan innan jag fortsätter resa igen. en extra timma, en extra dag. lite mer tid att bara få andas. att bara få vara jag.
 
samtidigt som jag älskar livet här. så-att-jag-vill-spricka-fint är det. att cykla in mellan de små husen på min innergård ger mig lyckorus och min fantasiska klass med sina eminenta personligheter är alldeles sagolika och de bestyr vi drömmer om och planerar in, så som curry-kvällar, hemmafester i kollektiv, soliga fikastunder på rådhuset, yoga och bodybalance pass på staketgatan är just sådant som jag älskar, älskar, älskar. och ämnena är intressanta och jag får jobba världsmycket med mitt inre och mitt rum är som en länge efterlängtad högt-till-tak-och-kakelugn-dröm. har jag någonsin trivts bättre på en annan plats? nej. det känns inte så.

och någonstans där. mitt mellan ovisshet och lyckorus, rädslor och härliga bestyr. där går jag. hannahellenjosefin. under en höstsol med prassel av gulgröna lönnlöv under fötterna. på väg. vart jag ska vet jag inte. allt är ju så ovisst så ovisst så här i början. men jag är lycklig. pirrig. och jag vet i alla fall att den vägen jag går på, den är alldeles på pricken rätt för mig.

fotografi: jag

och plötsligt så kallar jag det här mitt hem.

fredag. och som vanligt slås jag över hur det känns som om det var en öändlighet sedan jag för allra första gången kom hit till skövde.  ❥  mina dagar rullar på och i takt med att sensommar blir till krispig morgondimma och att-knyta-halsduken-ett-extra
varv när jag flyger fram genom lövtäckta gator på cykeln till skolan så känner jag mig bara mer och mer hemma här.


jag har fått nya vänner, nya rutiner, nya vanor och nya sätt att få lyckorus på. vilket känns så underbart, underbart bra. och åh, jag behövde sannerligen en nystart. en ny plats. en ny tid. något annat än det som var.
 
dagarna är långa, långa och supersociala och den ända stunden jag egentligen har för mig själv, med mig själv, med mitt eget lugn är morgnarna. med fin musik, serier, plugg till pianomelodier och frukosten, såklart!!

som den här veckan består utav fiberhavregrynsgröt, kokad med banan och russin. enkelt, ekonomiskt och himmelskt gott!!


och som alltid dricker jag te. just den här morgonen sörplar jag ett organiskt relax-te från pukka, med smak av marshmallow root, fennel, chamomille. en lite annorlunda och himla spännande sort som både smakar och gör gott. tips, tips!!
 
så toppar jag gröten med banan,  kanel, valnötter, mandlar och mandelsmör som jag ä-n-t-l-i-g-e-n hittade på ica här om dagen. åh, nu börjar mitt lilla skafferi äntligen bli lite mer bekant. det där med maten är nog bland mitt allra svåraste här. hur köper en ekologiskt och ekonomiskt på samma gång, tro? klurigt. nåväl, ha en världsin fredag!! puss

om äppellunden, krispiga morgnar och solskenshelgen.

tisdag. och plötsligt så har allt som känts ovisst och l-ä-s-k-i-g-t blivit till bland det bästa jag vet. min nya stora klass, mitt nya rum, mina vardagar, skolan och skövde och känslan av att det är i här jag ska befinna mig i tre år nu. plötsligt känns det inte så väldans konstigt längre. det känns bara bra. världsfint, till och med.


lite mer än en vecka har gått sedan jag kom hit. vykort ett är i från precis den dagen. det är mamma på bilden, en timma senare var alla flyttlådor på mitt nya sovrumsgolv och mamma och pappa kramade mig tårögda hejdå. med en ny spännande känsla i kroppen for jag sedan för första gången igenom min nya stad, på mormors gamla cykel, rosa och mötte åtta nya klasskamrater för pubb-häng. en sådan tokigt fin start! vykort två visar min första frukost i mitt nya hem. det var måndag. min första skoldag. kanske den längsta dagen jag varit med om, någonsin!!
 

vykort från en fika med en ny vän. vi slog oss ned på café rådhuset, mitt under den varma höstsolen, fikade på hembakat och andades ut efter ett gäng hektiska dagar. det är tokigt hur många bra och härliga personer en kan lära känna så snabbt!!  i min klass är vi femtio som alla är så snälla, öppna, unika och härliga, och min inneboende-kompis klara är världens bästa att dela lägenhet med och alla andra fina filurer jag fått lära känna har lärt mig att redan älska mitt nya skövde-liv till tusen.


en soligare dag såg jag ut såhär. i klädd slitna jeans, vans, elle-tröja från second hand och mina bästa elefant-örhängen.
 

ännu en frukost. den här gången med mitt bästa höst-te från garant, som är ett grönt chait-te. såklart. samt solglimtar i ett utav
de älskvärda äppelträden som blommar på min lilla innergård. i söndags kväll bjöd vår granne mig och min lägenhets-kompis klara på äppelpaj gjord på just dessa. åh. så galet, galet gott!!
 

ännu en vy från min innergård och ännu ett jag. hela veckan var fylld utav olika aktiviteter. jag hängde på international speed-friending, utomhusbio, förfester och en himla massa andra festligheter. och även fast det gjorde en alldeles slut-i-rutan-trött så var det så himla värt och roligt på samma gång. 
 

fredag, och när jag väl kom hem från skolan och olika aktiviteter var energin som bortblåst. och vad passar sig inte bättre, och viktigare då om inte ett mellanmål! frukt, te och müsli med mandelmjölk. himla enkelt men himmelskt gott. sedan, om kvällen var det dags för kräftskiva, följt av förfest och kår-klubb. så himla studentigt! så himla mycket vin! så himla roligt!
 
på lördagen for jag hem till lund för att få hälsa på familjen och packa i hop lite fler ting att pynta mitt nya rum i skövde med! mitt på stortorget föll jag minsann några lyckotårar när jag sprang på min saknade michaela som spelade med sin orkester, för mänskliga rättigheter och kärlek i samhället, ungefär. så fint!


så lunchade jag och mamma på mitt nya favorithak, inkognito. är du i lund, gå dit bums!! hittills har jag provat mitt-i-naturen-foccacian samt den vegetariska pajen. mumma kardemumma, gånger tusen!! 
 
och efter några timmar pussade jag mamma hejdå för studen och mötte sedan upp ebba för fika!! äppelpaj på ariman och eko-jouice med smak av grapefrukt plus peppande prat på en uteservering var precis vad jag behövde för att hämta andan, efter en världslång intro-vecka! om söndagen for jag hem igen. och nu är redan plugget, hösten och a-l-l-t-i-n-g, egentligen i full gång och det är väldans slitsamt men kalasroligt på samma gång. åh. ha det fint! puss

▼ om den studentvänliga höstgröten.

söndag.  och efter en lång och dansant fredagskväll, som ett fint och festligt avslut på en intensiv introvecka på högskolan tog
jag i går tåget hem för en snabb visit i mitt kära lund. att komma hem igen efter en vecka - som känts som tre - var sannerligen en himla märklig känsla. allt var som förut, men kändes alldeles annorlunda. jag bor någon annan stans nu. 


och jag kan nästan inte säga vilket ställe jag trivs i bäst. vilket är väldans skönt eftersom veckan varit fylld med känslostormar
på grund av saknad till allt som är tryggt. mamma, pappa, min lilla by på landet och mina bästa caféer i staden. 


nåväl. mer om introveckan, de snurrande tankarna och saknaden en annan gång! nu är det morgon och dags för dagens absolut bästa måltid!! frukost! och vad är inte en bättre höst-frukost än gröt, gröt, gröt!!


fiberhavregryn kokad med en halv banan, kardemumma, vaniljpulver, pumpafrön samt torkade aprikoser. toppad med kokos, hasselnötter, russin, resten utav bananen, björnbär från trädgården, kanel och mandelmjölk. 


väldans gott!! särskilt tillsammans med en kopp grönt chai, från märket garant som är mitt absolut bästa och student-ekonomi
-vänligaste just nu samt en proviva-shot. mumma kardemumma!! om bara några timmar ska jag hoppa ombord tåget igen och plugga hela vägen till mitt andra hem. åh, vad märkligt det känns att bo på två ställen!! ha det fint! puss

om den sista veckan innan äventyret.

onsdag. kväll. i skövde. i min nya stad. det är fjärdje dagen här och i går var jag med om min allra första föreläsning! nu vet
jag precis vad det är jag ska pyssla med ända fram till oktober, och det känns så väldans skönt att veta. mitt i allt ovisst finns
det plötsligt lite koll. lite kontrol. och åh, det är så oändligt efterlängtat.  ❤

fyra dagar alltså. och allt känns fortfarande tokigt nytt. en finner varken ork eller tid att samla tankarna och i-n-s-e. motvilligt packar jag upp mina kartonger. som om jag inte riktigt beslutat mig för att vara här. samtidigt som jag ler med hela själen när
jag cyklar till skolan genom höstlöven som äntligen börjat falla till marken. vemod, är kanske vad en kallar det.

nu tänkte jag bota min lilla saknad, och längtan med att berätta förra veckans vykort genom instagram. om söndagen bytte jag och allra käraste syster rum. med den allra mjukaste sängen, tända ljus i fönsterkarmen, spegeln med guldram, kristallkronan i taket, stringhyllan och vyn ut mot de blommande äppelträden trivdes jag sannerligen finfint i mitt nya rum!!


två små vykort från en sjuklingsvardag. att vara sjuk var som nämnt väldans välbehövligt. och trots att det ibland var oändligt
trist och superjobbigt med en svidande hals och ömm kropp så är jag faktiskt tacksam för det där tre veckorna utav sjuligheter. utan dem hade jag minsann inte orkat dansa runt i min nya stad så som jag gjort hittills!!
 

när en är sjuk kan en minsann äta precis hur tokigt som helst. vill magen och halsen ha snälla, mjuka och svala ting så ska den bestämt få det!! som kall risgrynsgröt, exempelvis!! med mandlar, russin och mandelmjölk. kanske kan tyckas tokigt i augusti men åh, så oändligt gott! och alla vet ju hur jag älskar allt som hör julen till. (längtar).

vindruvor plus raw-bite samt en sjukling i sitt nya rum. 


molly. det där är dock en saknad som inte går att bota. jag längtar till tusen efter charlie och molly. och att få gräva ner näsan
i en mjuk och spinnande kattpäls. åh. och på vykort två syns en bra tidning, en stor kopp te, en stickad polotröja och min nya kurslitteratur! happiness, heter boken! så bra, så bra.
 
på torsdagen mådde jag ä-n-t-l-i-g-e-n bättre och fick finbesök av bästa michaela!! vi spelade kubb, lagade mat, drack vin och spelade gitarr på altanen och hade slutligen en världsfin sleepover med tv, naturgodis och prat, prat, prat. underbart. ovan syns min torsdagsfrukost bestående utav yoghurt, smörgås, gul kiwi och te.

samt ett vykort från mitt nya favorticafé i lund, inkognito! här åt jag fredagslunch med elsa. ❤ hon tog ceasarsallad och jag åt vegetarisk paj, inluderat sallad och ratatouille!! så galet, galet gott. bor du i lund så rekommenderar jag att du går dit bums!! 

och här är ännu en frukost! smörgås, plommon, en kopp med fil, banan, kokos, kanel, russin och mandlar plus största koppen chai-te. en nästintill oslagbart god kombination!! och som vanligt blir allting lite godare i favoritporslin. ❤ ❤ 


 efter att ha packat ungefär hela dagen var det fantastiskt välbehövligt att få möta upp michaela igen, och dricka vuxenläsk på café ariman om lördagskvällen. om fredagskvällen hade ebba varit hos mig på kvällsfika och med både hennes och michaelas peppande ord i mina tankebanor var det väldans orosfritt som jag reste till min nya stad om söndagen. och redan samma kväll mötte jag upp ett gäng nya fina klassisar för vin och burgare. lättnad. tusen kramar, och ha det fint! puss 

om dagboksord från något nytt.

▼ ▼ ▼ ▼ 

första september. och det känns som flera dagar nu. men det var bara en komma fem sedan jag kom hit.

till skövde. till mitt nya rum. till mitt nya hem.

här ska jag bo nu. plugga. leva. fika. hänga på pimms. på biblioteket. på campus. gå på yoga på gymmet som jag bor granne med, äta frukost på min världsmysiga innergård och dricka kvälls-te med min nya fina rumskompis klara. i mitt rum finns en kakelugn och ett fönster som vätter ut mot äppellunden. och jag grät när jag packade in alla mina kläder i garderoben.

saknad. längtan.  

ena sekunden känns det som om jag skulle kunna packa ner allt i flyttlådorna igen och springa hem med allt i famnen. hem. till tryggheten. mamma och pappa och vårt lilla hus på landet. till matbutiken igen. där ingenting händer men där allt känns varmt och bekant. och andra sekunden känns det här så fantastiskt s-j-ä-l-v-k-l-a-r-t. och jag är imponerad utav hur mitt livs alla berg-och-dalbanor har format mig till den väldans starka versionen utav mig jag nu inser att jag blivit. modig. självständig. tryggheten finns i mig. och även om den blandas utav saknad och längtan så är även den faktist också självklar.

 

jag kommer klara det här. det här kommer att bli bra. trots allt nytt

och främmande

och stort

och skrämmande

är det precis vad jag insett i dag.

fotografi: jag


RSS 2.0