långa svar om fina män, framtidsdrömmar och ätstörningar.

alltså hörrni. jag måste bara skriva det här: när jag läser era ord, era kommentarer, era frågor: jag blir så fylld av lyckorus att jag nästan spricker. tusen tack för alla fina ord. jag vill att ni ska veta att jag tar åt mig alltihop och minns dem. snälla, ser ni mig på stan, kom fram och säg hej. för jag vill så himla gärna krama om er alliphopa! här kommer svaren på alla era kalasbra frågor. ha det fint! puss
 Tumblr_lnmc56zdjy1qd7db7o1_500_large
 
jag undrar vad ditt fullständiga namn är? 
 
jag heter Hannah Ellen Josefin Ingelsten för att vara exakt. trivs fint med det!
 
är du kär nu? vilka är de snyggaste kändiskillarna du vet? 
 
nej, jag är inte kär i något annat än livet just nu. de snyggaste kändiskillarna just nu är nog salemal fakir (charmtroll), alex pettyfer (brittisk i filmen wildchild) och james marsden (speciellt i 60'tals frisyr och kostym).
 
är du lycklig?
 
rent allmänt så har jag aldrig känt mig så lycklig som jag känner mig nu. ja, jag är verkligen lycklig. 
 
filmtips, boktips? favoritblogg?

se något av woody allen, snuten i hollywood 1, wildchild, julie and julia och L.O.L så har du sett mina favoriter. just nu läser jag förvånansvärt spännande sommmardöden av mons kallentoft men annars så borde du läsa kapitulera omedelbart eller dö av sanne näsling, himlen börjar här av jandy nelson eller något av jonas gardell. puss!
 
vart handlar du helst? kan du inte ge lite musiktips? låtar och artister, vad lyssnar du på?
 
om det är kläder du mena köper jag mina favoriter på HM, monki eller topshop. i dag ligger jag hemma med feber (igen) och lyssnar jag på det här. men annars är jag i full gång med en höst-spellista som jag tänker dela med mig av snarast! mina bästa artiser är: coldplay, bon iver, ben howard, florence and the machine. 
 
sen undra jag vilken favoritfilm du har? och vad är det bästa med hösten enligt dig?
 
jag nämnde några filmtips ovan. men bästa filmen är nog harry potter ett. magisk helt enkelt. det bästa med hösten är en så himla svår fråga för åh, jag är så fullkomligt förälskad i hösten. men det är nog mysigheten. känslan som går igenom kroppen när jag ser ut genom förnstret på morgonen och ser de gulbruna löven. och allt jag tänker på är tända ljuds, tusen koppar te och fina vänner. alltså, åh!
 
var får du inspiration ifrån? vad ser du fram emot? och kan du inte lägga ut lite bilder på det du har målat?
 
jag älskar att bli inspirerad. jag lever verkligen för att hitta det fina i vardagen (i stället för tvärt om) så därför hittar jag ganska lätt saker som ger mig idéer. men mest inspiration kommer nog från weheartit.com, fina bloggar, flickr eller instagram. nu ser jag mest fram emot när hösten är här på riktigt. när det är lite mörkare, trädens alla löv är lite brunare och det är något kyligare. då tar jag på mig en tjock halsduk och går en promenad med en fin vän. jag har inte målat så länge, över mig mest men ja, jag kan nog tänka mig att lägga ut lite bilder på mina skisser snart!
 
kan du inte fota lite i ditt hus, trädgård, lite sånt, så man får se hur du bor? 
 
kanske det! 
 
har du någon pojk/flickvän? och om inte, hur känner du inför att vara singel, jag har varit det i nu 5 månader och tycker det är så himla tråkigt ibland. nej det har jag inte. jag är en ganske självständig person och trivs väldigt bra med att vara singel. det har jag alltid gjort och kanske är det därför jag ännu inte har haft något längre förhållande. fast kanske är del lite rädsla också. jag vet inte. 
 
 Tumblr_m9s16zqrar1rd7tm8o1_500_large
 
på vilka affärer köper du helst inredningsprylar? 
 
allra helst köper jag inredning på små vintagebutiker på landet, sådana smultronställen man kan fynda lite var stans i sverige. på secondhand-butiker som emmaus och myrorna har jag också fyndat en hel del. annars tittar jag mest på indiska eller udda tina. att shoppa inrednig är verkligen bland det roligaste jag vet!
 
vad tycker du om att bära för plagg på hösten?
 
tänkte göra ett helt eget inlägg om det snart (vore det fint?) men gubbskor, manchesterbyxor, stora stickade tröjor och halsdukar samt klänningar i mängder kan min höst inte vara utan.
 
vart kommer dina manchesterbyxor ifrån? såg dem på din instagram och är rätt sugen på ett par liknande!
 
åh, vad kul att du tyckte om dem! de kommer från HM! puss.
 
var hittar du all inspiration någonstans? kan du inte nämna några av dina favorit filmer/ böcker i ett inlägg?  vilka bloggar läser du? 
 
var jag hittar min inspiration är detsamma som jag skrev på frågorna ovan. och nu när hösten är här så passar det utmärkt med ett bok-och-film-inlägg så det kan nog komma upp snart! mina bästa bloggar är niotillfem, elsa billgren, sofia byström, remember pauline och emmas vintage. puss!
 
vilka är dina tre bästa respektive sämsta egenskaper?
 
skulle nog säga att mina tre bästa egenskaper är att 1. jag är positiv, som ni vet försöker jag allti se det fina i livet vilket jag tror att det kan smitta av sig på andra. 2. jag har stor fantasi och går ofta omkring sprängfylld med idéer, vilket är något jag älskar med mig själv. 3. att jag väldans stark/envis. mina sämsta egenskaper är nog att jag 1. stressar upp mig lätt. 2. att jag är väldigt känslosam och under dåliga dagar lätt tar åt mig hårda ord samt 3. att jag i bland kan vara lite för snäll. jag kanske låter lite självgod men jag har så himla svårt för att säga nej och det kan i bland leda till att jag hamnar i situationer som jag inte vet hur jag ska ta mig ur.
 
äter du frukost, lunch, mellis, middag, mellis under en dag eller hur ser en "matdag" ut för dig? Äter du efter matschema och så?
 
det är jätteolika från dag till dag det där. nuförtiden ser min matdag ut just som du beskrev ovan. allt beror helt på hur hungrig jag är. i bland är skollunchen inte tillräcklig, till exempel, då blir jag oftast vrålhungrig för mellis, inte lika hungrig till middag och sedan hungrig på kvällen igen. men snälla, jämför er inte med mig. ät tills du blir mätt och njut! puss!
 
har du några tips för de dagar man har noll motivation och inspiration till något, vad ska man ta sig till?
 
då tycker jag du ska surfa in på weheartit, skapa en inspirations-mapp och söka runt lite, eller så tittar du igenom dina favoritbloggars arkiv, går in på instagram och tittar vilka dina favoriter följer och dess bilder. eller går du en promenad, lyssnar på lite bra musik och låter problemet blåsa bort i höstvinden så ska du se att idéer snart dyker upp av sig självt.
 
Tumblr_luc01x6hvr1qb78ego1_500_large
 
vad går du för inriktning på gymnasiet? berätta om dina framtidsplaner? vad vill du bli när du blir stor?
 
jag går media med design/grafisk-profil. superkul! efter gymnasiet vill jag till london, plugga, leva och träffa en massa spännande personer. åren därpå vill jag vara spontan. jobba, resa, flytta runt och ha det fint med mina vänner. såsmåningom vill jag flytta in i en fin lägenhet med någon jag tycker om, jobba med radio, kanske skriva krönika och frilansa som illustratör. det hade varit häftigt. 
 
vilka caféer rekomenderar du? asså som finns lite överallt i sverige. 
 
åh vilken svår och härlig fråga! i lund ska du gå till st. jacobs stenugnsbageri och patisseriet. de är nog mina bästa caféer. utanför landskrona ligger tomatens hus som också är en favorit. köpenhamn ligger inte i sverige men jag vill tipsa om café europa som är så himla mysigt och bra. jag tror att jag får återkomma med mer tips. puss!
 
jag har läst din blogg väldigt länge. faktiskt sedan ett år då dina problem började så jag undrar hur det går med ätstörningen nu, är du frisk? kommer du skriva mer om den? 
 
jag har nämnt det i bloggen tidigare men aldrig ordentligt: jag är friskförklarad. och åh, det känns så himla skönt men samtidigt så otroligt skrämmande. just nu känns det lite vemodigt att det är precis ett år sedan det började men jag kommer definitivt skriva om det igen. göra en summering kanske. snart. puss!
 
vad tycker du mest om hos en kille? finns det någon du gillar extra mycket? hur ser din drömkille ut? (utseende och personlighet).
 
åh. det finaste hos min drömkille skulle vara att han är han och ingen annan. jag har aldrig tyckt om killar som fallit för grupptryck och inte vågat vara sig själva. han ska vara sin egen och våga visa att det är vi. han får gärna vara lite spontan och fantastifull också. så man kan åka på spännande utflykter och hitta på en massa fint tillsammans. jag har alltid tyckt om lockigt hår och fina ögon. i klädväg är antingen lite preppy och uppklätt fint, eller jeans-och-tshirt-typen. 
 
var i spanien var du och caroline? Vad ska du göra efter studenten? vad önskar du dig i födelsedagspresent? Har du något bra kvällsmåls tips? 
 
carolines sommarhus ligger i torrevieja. efter studenten vill jag först och främst till london och plugga i ett år. i fördelsedagspresent har jag önskat mig en massa fint porslin, körkort och nya gubbskor från släkt och familj. från mina vänner önskar jag mig inget speciellt, det vet vad jag gillar och jag tycker om att bli överraskad. dock har jag gjort ett litet collage med mina favoritsaker-just nu som jag tänkte lägga upp här (om det intresserar?). ett gott kvällsmål är fruktsallad med pekannötter, gula russin och kokos. extra gott blir det med en klick keso på! puss
 
eftersom jag läst att du har/haft en ätstörning. är det bättre nu med den?
 
jag är som sagt friskförklarad. (hurra!) såklart kan tankarna snurra i bland men för det mesta känner jag mig väldigt stabil. jag har börjat äta skolmat igen och jag kan fika med vänner utan att det känns det minsta fel. så. himla. skönt. 
 
vilken eller vem är din största inspirationskälla? kan du nämna tre bra bloggar som du inspireras av?
 
allra helst skulle jag vilja skriva att den som inspirerar mig mest är mig själv. när mina ätstörningar var som värst blev jag tillsagd att jag skulle ta fram mina bästa sidor och forma en bild av den jag ville vara och sedan inspireras av den. detta brukar jag tänka på så ofta jag kan. men såklart finns det andra, och helt fantastiska personer där ute som ger mig inspirationskickar. allra mest inspirerande är nog elsa billgren. självsker, stark och gör det hon vill i livet. så bra! i bildväg är sofia byström så himla finurlig och bra. och den här tjejen skriver väldans fint.
 
vilken är din favoritförfattare och bästa bok du läst?
 
oj, det där med författare är så himla svårt för jag läser så sällan böcker av samma person. jag tycker ju att jonas gardell har något magiskt i sig och i sommras läste jag tre böcker av katarina mazetti som jag tyckte var otroligt bra. den bästa bok jag har läst är nog himlen börjar här av jandy nelsson. 
 
297035_427507390618264_824582529_n_large
 
hej, här kommer en fråga eller ett problem som jag ständigt går runt och mår dåligt av. Jag går på gymnasiet och hela tiden hamnar jag i situationer där jag äter med mina kompisar, matsalen, caféer, hem hos någon osv. och varje gång mår jag dåligt av hur andra reagerar på mitt val av mat. jag försöker att alltid äta så sunt som möjligt, för att jag gillar det och mår bra av det, men folk tycker antiingen synd om mig, för de tror att jag inte kan njuta av maten eller att jag är tråkig som hela tiden tackar nej till chips och liknande. tycker det är jättejobbigt och i bland tar jag det där chipset bara för att få tyst på dem. hur ska jag göra, känner du igen dig? 
 
jag förstår dig. för något år sedan försökte jag också välja hälsosamma val och mina vänner var alltid där med sina kommentarer. då var det dock så att jag tackade nej till sådant jag egentligen tyckte om. och åt inget i stället. är det du tackar nej till faktiskt något du verkligen inte vill ha? mitt tips är att lista ut det först. fråga dig varför du inte vill ha de där sakerna. sedan om du ska till dina vänner och du vet att de kommer bjuda på exempelvis chips så ta med dig ett eget alternativ! som vindruvor till exempel. säg till dina vänner att du inte tycker om chips men att de gärna få ta av dina vindruvor om de vil ha. själv tycker jag inte om chips men älskar choklad så jag brukar ofta ta med mig lite choklad till fredagsmyset att bjuda på. det uppskattas av både mig och mina vänner! 
 
jag kämpar för fullt med ätstörning och försöker på alla sätt att hålla motivationen på topp! hur tog du dig tillbaka? vad var din motivation att bli frisk? 
 
mamma sa en gång att hon saknade rosorna på mina kinder. varje gång panikångesten kom så tänkte jag på det där. och glädjen. det finns ingen riktig glädje när man är sjuk. min motivation var lyckan. den bästa känslan i världen som plötsligt var borta. här följer mina absoluta bästa tips för att bli kvitt en ätstörning. jag kan lova dig att de hjälper. 
 
1. följer du träningsbloggar? fitinspo och liknande på tumblr och instagram? läser du hälsotidningar? gör inte det. sluta följa, göm och glöm allt. börja i stället följa bloggar/instagram/tumblr som gör dig glad. jag älskar @bunnymama på instagram och min fina väns fantastiska happythingstodo.tumblr.com och köper gärna heminredningstidningar. allt detta i stället för sådant som fixerar kring mat och träning.
 
2. brukar du planera när du ska äta och vad? räknar du timmars mellanrum mellan dina mål och skriver du upp vad du ska äta? sluta då med det och försök i stället vara spontan. gå fram till kylskåpet när du är hungrig och känn efter vad du är sugen på. försök att äta när du känner att du är hungrig och inte när du tycker att du borde äta. det är viktigt att släppa kontrollbehovet eftersom det ofta är en av anledningarna till problemet. 
 
3. sök hjälp. det kan kännas hur fel som helst och hur jobbigt som helst men det är viktigt att försöka. det är detta du måsta kämpa mest med. ring till ungdomsmotagningen och berätta om dina problem och att du vill/borde få hjälp. det är ett stort steg men inget kan gå fel.
 
4. försök att sluta tänka på mat. det tar en större plats i huvudet än vad du tror och det är det som spökar mest. skriv ner några saker du kan tänka på i stället. som: "hur ser min drömresa ut?", "vad skulle jag tycka om att jobba med är jag pluggat klart?", "vilka är mina favorit tv-program?" och "om jag skulle vinna tio miljoner - vad skulle jag göra då?". så fort du börjar tänka på mat så ta fram din lista. ställ några frågor till dig själv och jobba med att försöka svara på dem. du kommer snart se hur mycket tid du faktiskt lagt ner på mattankar och hur mycket annat fint du kan tänka på i stället. det bästa av allt är att du dessutom kommer lära känna dig själv mycket bättre genom detta.
ph: weheartit.com

Kommentarer
Postat av: TIDSTJUVEN

Så fina svar. Du är bara så söt du.

2012-09-06 @ 17:33:29
URL: http://tidstjuven.com/
Postat av: lollo

jättebra svar särskilt på den sista frågan! hoppas verkligen att det ska hjälpa mig också. åh skulle så gärna vilja träffa dig på stan, hehe ♥

2012-09-06 @ 17:35:35
Postat av: melodramatisk.

älskar sånt här! blir så inspirerad!

2012-09-06 @ 17:40:29
URL: http://motsvarigheter.blogspot.se/
Postat av: Benedikte

Åh Hannah, jag överraskas alltid hur fint du skriver och hur fin du verkar vara som person. Du inspirerar mig så mycket, ville bara att du skule veta det. Krya på dig nu!

2012-09-06 @ 18:17:56
URL: http://benedikte.blogg.se
Postat av: Christine&Paris

Elsa Billgren tar riktigt fina foton.

2012-09-06 @ 21:05:16
URL: http://christineiparis.blogg.se
Postat av: Sanna

Åh vad gla jag blir när jag läser att du blivit friskförklarad! Tänkte först säga grattis, men det skulle vara fel för det var inget som bara hände utan det var du själv som klarade dig igenom sjukdomen. Så bra kämpat! Kämpa vidare och massor av styrkekramar och glädje rop till dig! Hoppas dina dagar fylls av skratt! Du är värd allt det bästa :)

2012-09-06 @ 21:52:48
Postat av: Mathilda

Du svarade inte på min fråga :'(

Svar: hej mathilda! jag har letat i kommentarsfältet men hittade ingen fråga från dig. kan du inte fråga den igen så lovar jag att svara bums! kram fina du.
ps. du får gärna maila mig om du vill, [email protected], om du har fler frågor! kram, kram, kram.
Hannah.

2012-09-06 @ 22:35:43
Postat av: Sara Löfvander

Heeej!
jag ville bara säga att du har en underbar blogg och att man får som en inspirations chock när man kikar in på www.Coffeeworld.blogg.se
Kika gärna n på min blogg och ge en kommentar om vad du tycker ;)
MVH Sara

2012-09-07 @ 12:04:26
URL: http://saralofvander.blogg.se
Postat av: elsa

å din blogg är för fin & du är verkligen en inpspirationskälla, till allt. kram på dig!

2012-09-08 @ 09:47:07
URL: http://nineteenninetyseven.blogg.se
Postat av: Chamilla Magnusson

Jag gillar verkligen dina svar på frågorna (även om jag inte ställt några sj).

De som stack ut var några om det att folk stör sig på vad du äter och inte äter. Jag kan säga att jag inte heller är så mycket för chips utan kan mycket väl tänka mig vindruvor, eller torkad frukt. Ibland handlar jag hem en påse godis och häller upp i min rosen skål, men det tar ganska lång tid för mig att ta slut på den påsen - ca en vecka - och då är den inte ens halvfull när jag köpte den. Jag har det problemet att jag har för bra ämnesomsättning (som en del andra i släkten) och kan äta, äta, äta men inget sätter sig på mig. Jag får kämpa för att gå upp i vikt - jag älskar att röra på mig mycket - och folks tips till mig är "Ät mer godis, chips och drick cola". Men om man mår illa efter en handfull av godis? Cola bara smackar bubblor? Dessutom är det riktig mat som hjälper, eller hur?

Jag gillar också dit svar på vart du får inspirationen ifrån - Gå en promenad, se charmen hos det vardagliga, sitt och kolla andras bloggar m.m.

Jag har precis börjat följa dig, och jag tycker du verkar vara en lugn och go person med bra idéer och intressanta tankar.
Vart är det man kan stötta på dig så man kan komma fram och hälsa n_n ?

2012-09-08 @ 12:17:53
URL: http://blandbockerlivetmagin.blogg.se/
Postat av: lisa

så himla bra svar!

2012-09-10 @ 11:07:23
URL: http://popflickan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0