< -

om grötfavoriter, första kyssar och saliga blandningar.

frågelåda del 2. 

 

 

ska på bal och har en röd chiffong långklänning. set kommer bli mycket dans och vill därför inte ha klackskor, utan ballerinas. vilken färg???  i min garderob finns det bara skor i svart. det passar ju precsi till allt! så därför säger jag svarta till dig. helst i lack och med en söt rosett. 

 

vad använder du för objektiv och vilka är dina bästa fototips?  jag använder mig av canon EF 35 mm f:2 och mitt absolut bästa tips är att finna sin egen stil. något som gör dina bilder unika. fundera gärna på varför du fotar? det blir mycket bättre när man vet vem bilderna riktar sig till. jag vill till exempel att mina bilder ska vara ljusa och  motivet ska vara något fint och inspirerande just för att jag vill att de som ser mina bilder ska se på tillvaron så. ljus, fin och inspirerande.

 

vilken är den absolut bästa toppingen du gjort till din gröt någonsin?  i början komm jag upp med den mest eminenta kombinationen någonsin. kanel + kardemumma + banan. kalasgott. jag har alltid i lite torkad frukt och lite frön eller nötter på toppen.

 

hur gör du din gröt? (är det till exempel fiberberikade havregryn eller inte?) det är olika! just nu har jag "vanliga" havregryn men i bland har jag fiber-eller rågflingor. jag använder alltid 1 dl gryn och 2 dl vatten och gör den för det mesta i mikron. två minuter, ta ut, tillsätt eventuell frukt och rör om, fortsätt en minut under uppsikt, ta ut, om det behövs fortsätt i en halv minut, klart!

 

dina favoritbloggar? sofia byström, elsa billgren och niotillfem är mina absoluta favoriter.

 

vad lyssnar du på för musik? åh, det är en salig blandning av dansigt sextiotal, brittiska indie-röster och mysiga melodier. här hittar du mitt spotifykonto.

 

jag har en vän som jag mistänker stärkt har någon form av ätstörning. hur ska jag gå fram när jag tänker prata med henne om emnet? hon äter väldigt lite, tränar jättemycket, har lågt självförtroende, går undan sosiala sammenkomster med mera... jag är så jätteorolig. ska jag be skolsysteren kalla inn henne till någon form för möte? vad hjälpte för dig? jättetacksam för svar. tjejer med ätstörningar tar sådana här samtal väldigt olika. en del vill inte inse att de har problem och kan till och med bli lite arga och andra blir tvärtom glada av uppmärksamheten och tackar blygsamt ja till hjälp. själv var jag till en början avvisande och skrattade bort alla samtal tills det blev allvar och jag tog emot alla varma ord med kramar och tårar. är det en nära vän tycker jag du ska enskilt förklara för henne att du är orolig över henne. säg att du finns där och säg det gärna ofta. hjälper inte det tycker jag du ska tala med en lärare som kan ta upp det med skolsköterskan. för vare sig hon vet det eller inte så behöver hon hjälp. vad fint av dig att du bryr dig förresten. varma kramar!

favoritfilm? jag har många! juno, julie & julia, harry potter, midnatt i paris, små vita lögner, wildchild och alice i underlandet (orginalverisionen). 

 

i vilket program redigerar du dina instagrambilder? jag använder mig av appen pix för fina filter och appen vsco cam för kontrast och exposure. 

 

kan inte du berätta om din första kyss? som de flesta andra så var min första kyss inte sådär magisk som jag egentligen kunde önska. f och jag hade nog varit lite små förtjusta ett tag och en sommar gick vi från pussar till kyssar utan att ens veta hur. jag minns en gång då det var bara vi i en liten röd stuga någonstans. vi busade, kittlade varandra och låtsades bli sura. han sa att jag var skylldig honom något fint och det var så himla påtagligt att det han egentligen ville var att få sina läppar pressade mot mina. 

 

vilken är den absoluta bästa månaden/årstiden? den absolut bästa månaden är december. för då är det jul, snöfall, ljusslingor överallt, pepparkakor, lussekatter, presentshopping och bamsekramar med fina vänner och familj. finns nog inget bättre än december. bästa årstiden är sommar. då är jag lugn och fri och lycklig tjugofyra-sju. 

 

hva gjør du med håret ditt? inte mycket roligt tyvärr. jag använder shampo och lite balsam i topparna, bortstar det när det fortfarande är blött och låter det gärna gå från fuktigt till tort i en hästsvans för att få fram volymen och lockarna. 

 

jag undrar vad du har för kamera och tillbehör till den? jag har kameran: canon eos 60D samt objektivet: canon EF 35mm f:2. och sedan ett stativ från hama.

 

drömresemål? jag föddes i tokyo och flyttade därifrån när jag var fem. det vore så hemskt fint att få åka tillbaka till våren. upptäcka de stora parkerna med körsbärsblomm och det där havet av picknickfiltar mamma berättat om. det vore fint att se vad jag minns från de där åren. sedan vill jag också åka till new york, paris och amsterdam för där har jag aldrig varit. förvånande nog.

 

ditt favoritsmycke? det här halsbandet har jag haft på mig i stort sett varenda dag sedan september. 

fotografi: jag


om att vara febrig och lycklig på samma gång.

medan jag lever mina första höstlovsdagar på venedigs gator så tänkte jag passa på att peppa alla de som ligger hemma med den där himlans förkyldningen som ligger i luften just nu. så här kommer en liten lista med tips, samt bortglömda bilder på vad jag brukar hitta på när febern har tagit över. ha det fint! puss

när jag är sjuk klär jag mig i mina mysigaste kläder, har håret i en knut och bär ständigt på en rykande kopp té. 
 

...beställer jag hem fina saker från favortisidorna. eller så blir jag vardagsbortskämd med någon liten krya-på-dig-present från mamma eller en fin vän. som mobilskalet ovan till exempel! jag tror bestämt att alla mår lite bättre av en spontanpresent i bland.


...sover jag så länge jag bara kan och äter en kalasgod brunch, bestående av fil med kanel och linförn samt favoritmackor. och så läser jag en fin bok till det. 


...eller kanske ett nytt nummer av någon bra tidning. som lula till exempel! alltså ni får inte missa det senaste nummret. så. otroligt. mycket. fint. 

...gosar jag med katterna så mycket det bara går. det är så fint att ha lite tyst sälskap när man är hemma själv. några som kommer fram, knuffar och pussar på en när man är ledsen och som hoppar upp och busar under täcket när man behöver bli glad.


...tar jag korta promenader runt kvarteret. andas höstluft, lyssnar på favoritmusik och plockar fuktiga tlöv som jag pressar i gamla kokböcker när jag kommer hem.

... fyller på vitaminbehovet med en grapefrukt. för att peppa lite extra brukar jag äta med mina bästa muminskedar. sött.

... läser böcker som jag inte upptäckt i bokhyllan förut. som pysselböcker, astrid lingren-nostalgi och rymdens fantastiska atmosfär till exempel. krya på er! puss

den stora pepp-listan.

för en vecka sedan bar jag er berätta för mig vad gör som er glada när söndagskänslorna kommer fram och nu tänkte jag det vore alldeles utmärkt passande att få lite pepp-läsning. ta hand om er! puss 
 
 
måste tipsa om en serie - Pushing Daisies, åh, så härlig den är.
 
att vakna upp av att en fin vän pussar än på kinden och säger att frukosten är klar. att hela lägenheten är full av de finaste människor jag vet och när de sedan lämnar mig på eftermiddagen så värker det i hjärtat, för jag älskar dem så.
 
"fuck butterflies. I feel the whole zoo when I'm with you" läste jag på weheartit imorse. och det är precis så jag känner för personen jag älskar så mycket som man bara kan älska någon. det finns inget som gör mig så glad just nu som min pojkvän gör.
 
mysig söndag. åh man kan ju dricka te eller skriva brev eller se på bra serier. jag tänker ta en liten hundpromenad, sen färga håret, ta en lång dusch, kika på solsidan i sängen eller så med tända ljus tror jag. tänker ha en mysig söndagskväll.
 
jag lägger mig på mitt golv, lyssnar på lady gaga och rihanna, trummar i luften och intalar mig att alltalltallt kommer bli bra.
 
trotsa höstregnet genom att åka till den gamla delen av staden och äta glass med en fin bardomsvän. prata strunt och om saker som gör ont med mor sin, och avsluta kvällen med något som inspirerar än, som att läsa en bok om paris eller titta på en film från 60-talet.
 
det är så himla fint att pyssla! jag älskar glitter och vattenfärger, det är kul att leka med när tråkiga känslor kryper fram.
 
 
idag blir jag glad över fina minnen och framtidspepp.
 
nåt av det peppigaste man kan göra är ju att planera grejer! jag var nere och kände mig värdelös igår, sen kom jag på att jag borde bjuda mina kusiner på halloween/höst-middag nästa lördag. man glömmer bort allt jobbigt när man planerar förrätt, varmrätt och efterrätt, dedikerar en hel pinterestmapp med läskig mat och orangea bordsdekorationer osv. sen får man inte ta sig vatten över huvudet bara. man vill ju inte bli mer stressad än vad man redan var.
 
Ibland bakar jag något fint till söndagsfikat. kanske läser en bra bok. skriver dikter om drömmar och tankar. spelar gitarr. ringer kompisar. fotar om det är bra väder. spelar kort med lillasyster. dricker te. solsidan. lyssnar på fina covers på youtube. ritar.städar. sovmorgon. långfrukost. sammanfattar veckan.
 
jag drömmer om att få sjunga på scen. att få jobba med musik. verkligen, så himla himla mycket. jag håller det för mig själv numera, det känns bara jobbigt att alla reagerade så negativt när jag talade om min dröm som barn, "du måste stå på dig" "det är en hård branch".  u är jag 21. och visst, jag kommer nog aldrig helt kunna försörja mig på denna dröm, det är sant, jag är för svag i själen och vågar inte gå ut med vad jag gör. Men ett år sedan köpte jag en mikrofon och ett ljudkort och sjunger och spelar in varje dag, hela tiden. glömmer läxor, glömmer kompisar, glömmer att äta. ångrar att jag utbildar mig till något jag inte gillar. är allmänt trångsynt, för jag sitter bara i mitt rum och skriver låtar, spelar gitarr och sjunger. och vet du vad? jag låtsas att min vägg är publiken. och att tavlorna är kameror, och taklampan strålkastare. och det räcker gott och väl, så länge.
 
att jag (21 år) satt i en timme i solen och pratade med ett gäng pensionärer jag känt sen jag var barn och jag kände att de alltid kommer tycka om mig för precis den jag är. och sen lagade jag mat till mina föräldrar för jag var på besök och de var så trötta, så blev de glada "för att bara kunna sätta sig till dukat bord i sitt eget hem". alltså: för att jag uppskattas.
 
 
 
klicka sig in på youtube och hitta en pianotutorial till den där favoritlåten man har, och sedan sitta och öva i timmar.
 
höstlov!
 
att dricka mitt godaste chai te som värmer hela kroppen. krypa upp i sängen med datorn i knät och kolla på någon favoritserie. gå en promenad i regnet bland fina höstlöv med hunden. fotografera analogt. skriva listor på fina höstbestyr. planera in köp av en ny varm höstkappa. lyssna på fina höstmelodier på spotify. och läsa bloggar som inspirerar en till tusen, så orkar man ännu en skolvecka till innan höstlovet börjar.
 
dricka te i mängder. gå en långpromenad med en vän. lyssna på fin fin fin musik. kolla på roliga youtube-klipp. umgås med min lillebror.
 
skriva brev till min farmor i norrland. blir lika glad varje gång jag tänker på att hon skriver tillbaka med sin lilla bläckpenna varje helg åh.
 
jag har förvisso rätt svårt att undvika söndagstankarna, och då är det rätt skönt att bara krypa ihop till en liten boll. men på senaste har de inte funnits plats för så många sådana tankar ändå, för vi har gått och blivit med valp. beige med brun nos och alldeles lurvig. just nu ligger han under ett skåp och snarkar lite lätt, det gör mig så himla varm i hjärtat. och jag vet att är han vaknar kommer han vilja ge sin kärlek till mig, med hundpussar och lite nafsande. tänderna kliar ju något så oerhört när de växer. men ändå, han är det finaste jag har.
 
dagdrömma om något finfint. köpa en fin present till mig själv. prata och vistas bland underbara människor. gråta samtidigt som jag skriver ner tankarna i en utsmyckad bok. dricka te under en varm filt med favoritmusiken på högsta volym.
 
 
värma kroppen med koppar med te. lyssna på håkan hellström, mumford and sons, markus krunegård eller vad man tycker om. träna. läsa fina böcker. skriva massvis med texter. träffa någon fin vän eller umgås med familjen. bara ta det lugnt.
 
lyssna på favoritmusiken, dricka te och bara andas ut. gå långa promenader själv, med hunden eller med bästavännen och prata ut. hitta på en photoshoot med någon vän eller bara sov. för det får man faktiskt göra när det är söndag. blött, regnigt och grått. 
 
att gråta ut till en väldans bra serie. alla fina vänner. att baka något riktigt gott. familjen. en joggingrunda i duggregn och mörker med ljussken från gatulamporna. 

att vi ska åka och titta på en hundvalp idag!!! bästa söndagspåhittet. svårt att applicera varje söndag förvisso, men just den här, åh!
 
att läsa dina noveller om kärlek, lyssna på musik, dricka blåbärste, ta en lång och varm dusch och kolla på fina bilder på weheartit.
 
drömma om kyssar, läsa och skriva dagbok är bäst om söndagarna tycker jag.
 bildkälla: weheartit.com

skynda att bli varm innan minusgraderna kommer.

i dag åker jag till venedig och sedan till huset i kroatien med pappa. bara vi två på ett kort med fint höstlovsäventyr. med mig hem på onsdag kommer jag med lugnet i själen, lite införskaffade finheter, ett par flygplansskrivna noveller och mängdvis med bilder. kommer bli ett väldans bra lov tror jag. ha det fint! puss

om oktoberfavoriter.

nu när vintern närmar sig med stora steg tänkte jag visa upp mina bästa accessoarer från oktober. det är skorna från vagabond, ryggsäcken och halsbandet från accessorize och klockan från second hand. nu åker kängorna och de stickade sockarna fram, de tjockaste strumpbyxorna och allt som är glittrigt fram. åh. pirrigt! ha det fint! puss
fotografier: jag

om ytligheter, min kära stad och favoriter.

 frågelåda del 1.
 
Tumblr_lo909c9bdl1qjh014o1_500_large
 

hur lång är du? det tycks vara olika var gång jag mäter mig men 1,72 står det i mitt pass så jag säger väl så.

vilket är det bästa plagg du äger? det är nog den här tröjan. det går nästan inte en dag utan att jag har den på mig. så himla eminent plagg att ta på sig när man kommer hem alldeles frusen! den prickiga klänningen är också en storfavorit. 

vart köper du oftast dina kläder? monki och hm för det mesta. topshop, asos är också favoriter men där köper jag inte särskilt ofta.

 

vart hittar du din inspiration till kläder osv? överallt! bloggar, weheartit,tidningar, personer på stan, tv-serier och instagram. printerest också! mig hittar ni här.


hur gör man en länk i ett inlägg utan att skriva hela långa "adressen"? i blogg.se går det till såhär: markera texten du ska "bädda in" länken i och klicka sedan på det lilla låser i menyn ovan (samma rad som du väljer om texten ska vara i fetstil etc.) och skriv i länken. kram.

 

vad har du för tips när tankar och stress tar över. när man bara vill vara kreativ eller lägga sig och gråta, för att man inte får som man vill, för att man inte orkar mer? precis sådana där frågor letar jag svar på varje dag. jag vet faktiskt inte. jag är så skör nu för tiden. för jag hinner inte med allt jag vill och det gör mig rädd. (rädd för att falla och inte kunna ta mig upp) men det jag skulle säga är mitt bästa tips är att fundera ut vad det verkligen är du är stressad över. sortera upp tankarna och sprid ut alla måsten över flera dagar/veckor i stället för under en och samma dag. och lyssna på disneymusik! det brukar hjälpa mig. (hakuna matata liksom).

 

vilket gymnasium går du i? ljud-och bil skolan i lund. hemsidan hittar ni här om ni vill kika.

 

 

Tumblr_m79nn3efxw1qm4n80o1_500_large

 


vilket är ditt absoluta favorit te? chai masala från garant. utan tvekan det bästa oktober-november téet.

 

vilken frukt/vilket bär är din favorit? frukt: jonagold-äpple och banan, bär: just nu röda krusbär, tranbär och björnbär.

 

vad har du för träningsläger? vet inte vad du menar med läger men förmodar att du tänkte skriva kläder och i så fall så har jag alltid långa löpartights och nike-linnen i rosa. och skor i neongult. 

 

vilken är din bästa frukost? gröt! i bland tänker jag att "jag kanske ska ta något annat i morgon för en gångs skull" men det blir gröt. alltid alltid gröt. (helst med kanel och kardemumma, åh).

 

vad är det bästa med lund? vill du bo där i framtiden? att det är en studentstad. klostergatan och alla de älskvärda caféerna och resturangerna. téhuset och erikshjälpen. stadsbibleoteket och kattesund om våren. att det är litet och bekant. att alla husen är så fina med färglada fasader och klättrande murgröna. det har verkligen varit fint att gå i skola här de senaste åren och jag kommer alltid kalla lund en del av mitt hem. men nej, här kommer jag nog aldrig bo igen. jag vill ju uppleva nytt!

 

dina favoritställen i lund? st jacobs stenugnsbagei har bästa fikan, kolostergatans vin och delikatess samt annas kök ute vi nova har bästa maten. les alles i saluhallen också för den delen. patisseriet får du inte heller missa! billiga fynd hittar jag på erikshjälpen. hemma hos embla samt téehuset java har en massa fint att spana på.

 

bruker du sminke?  ja. jag använder rouge, maskara och så lite foundation det bara går. på seaste tiden har jag börjat använda ett mörkare läppstift som jag tycker är väldigt höstfestligt och fint!

 

vad använder du för shampoo? sunsilk eller barnängen - den gröna flaskan. passar bäst för min hårtyp.

 

 

Tumblr_mblqhekapy1qfhy97o1_1280_large

 

 

vad använder du för ansiktsprodukter? inga alls. tvättar med tvål och vatten varje kväll och tar på närmaste och bästa hudlotion när jag känner mig torr. ungefär så.

 

betalar du dina kläder själv? ja, fast mina pengar kommer oftast från mamma och pappa så tekniskt sätt är det ju inte så. men bidraget räcker för det mesta. jag shoppar inte så värst ofta faktiskt.

 

de blå porslins kopparna som du fick i set, vart köpte du dom ifrån? de är från second hand tyvärr. men vet du? jag har inte så bra användning för dom (har så himlans mycket porslin redan) så vill du köpa får du gärna maila mig! [email protected]


har du twitter? jag har nog något gammalt konto någonstans men twittrar gör jag inte nej. 

 

vilken bok är din favorit?  får jag säga tre? i så fall svarar jag kapitulera omedelbart eller dö av sanne näsling, ett ufo gör entre av jonas gardell och himlen börjar här av jandy nelson. så så bra allihopa!


några särskilda affärer eller hemsidor du kan rekommendera med billiga priser och fint porslin? second hand! åk på loppis, åk till myrorna, åk till emmaus. så himla mycket fint, bra och billigt! om du är ett rörstrands-fan som jag så tycker jag du ska åka till iittala outlet. mycket bättre priser! en massa fynd och fint!

 

har du någonsin varit berusad? ytterst lite i så fall. dricker sällan mer än ett par glas vin och det händer det inte mycket på. jag har aldrig förstått vad det är som lockar med att vara full. jag skulle nog mest vara rädd för att göra något riktigt dumt.

 

 ph: weheartit.com 


och pirret i magen när jag tänker på allt.

onsdag. den senaste tiden har jag fått en hel del frågor här som jag inte haft tid till att besvara. så, jag tänkte att det vore extra passande att öppna frågelådan i dag! i den får det plats med allt från svåra problem till enkla nyfikenheter. önskemål och tankar
tar jag väldans gärna emot också! alltså, fråga vad ni vill. ha det fint! puss
 
STOPP! nu stänger vi för den här gången. tusen tack för alla frågor!
ph: weheartit.com

om världsbra oktoberdagar.

när jag bär bästa baskern och nygamla secondhandskor på en fotopromenad med syster. när höstlöven ligger alla på marken och luften är krispig och klar. när jag träffar en fin vän, dricker té ur disneymuggar och pratar i flera timmar. då har jag en världsbra oktoberdag. åh, ha det fint! puss
fotografi: av min syster/på mig 

om kalasfint en höstmåndag.

jag tror minsann att jag har missat att visa min nya servis som jag köpte för ett par månader sedan. rosig och blå. alldeles perfekt när man ska annordna bruncher och liknande! nittio kronor för sex set med koppar, fat samt tallrikar. i eftermiddag botar jag något som känns som början till en förkyldning med en halv grapefrukt och té bland duntäcken. behövligt. ha det fin! puss
fotografi: jag

om vykort från en höstpromenad.

söndag. jag tänker alldeles för mycket. själen är känslig och skör. men det är väl just sådana känslor söndagar är till för. därför tycker jag att det i dag passar extra fint med en lista. en pepp-lista! berätta för mig vad gör som dig glad när söndagskänslorna kommer fram? ha det fint! puss

en lördagsnovell.


 
 
bara höstvärmen blev kvar.
 
ett café en grå oktoberdag. hon var ledig från skolan och hade tagit en lång sovmorgon. börjat dagen med att promenera genom den lilla byns dimmiga gator för att slå sig ner för en fråkost på det lokala caféet. ensam med pianomelodier i högtalarna och doften varm utav stenugnsbakade lant-limpor och kanelbullar, det godaste hon visste. hennes skola var den ända i kommunen som hade studiedag då men även fast det skulle vara lika ensamt, lugnt och fridfullt på caféerna inne i stan föredrog hon alltid att slå sig ner på café kringlan i stället. med darriga händer fyllde hon på med kaffe i den rosrydda koppen. det hade blivit så kallt ute nu. all hennes värme kändes som bortblåst. men det var vackert på samma gång. hon älskade frosten och hur den morgonkyliga dimman letade in sig i hennes lungor. hjärtat klappade hårt vid bara tanken.
 
ettt sms och ett pling i dörrklockan senare. hans mörka bruna ögon var djupare än hon kunnat minnas och det sättet han tog av sig vantarna på, med rosiga kinder och ett brett vitt leende gjorde hennes knän alldeles svaga. de var bara vänner, eller det var i varje fall så hon trodde att han kände. men allt hon ville var att ta hans hand och hålla den hårt hårt och aldrig släppa taget. tanken var obekväm och ovanlig. hon som aldrig haft sådana känslor förut. men hon visste på något sätt att allt skulle bli mycket lättare om han bara visste vilka ord hon skrivit med guldpennan i stii lilla block. om hon någonsin skulle våga vara den modiga. 
 
   vi skulle promenera till havet och se solen gå ner. höstsolen. den som sken på oss när vi vandrade gonom parken. lövens prassel från årets första frost, den krispiga luften och din hand, alldeles nära min. 

ett välbekant hej. i dag var hans blick annorlunda. hans min något annat än förut. hon hade aldrig sett honom så. visste inte vad det betydde. 
en kopp kaffe och en croissant. hon tyckte den lät darrig nu, rösten. som om han var rädd, ledsen eller nervös för något. utan att riktigt se henne i ögonen slog han sig ner bredvid henne. stor guldbrun viktoriansk soffa från stadens största vintage-butik. liksom hennes klänning och bandet i hennes hår. kaffet droppade ner den vita tröjan när han tog koppen till sig. klunk, klunk, klunk, dropp, dropp, dropp. 
 
efter tre klunkar satt han äntligen ner koppen och tittade in i hennes ögon. djupt. sådär som bara han kan. värmestrålar. det gjorde ont i henne nu. den där okända blicken gjorde henne nervös. särskillt eftersom hon inte kunde sluta charmas av hans rosiga kinder. 
 
- vi kan inte vara vänner längre.
aj. aldrig förr hade hon känt sig så kall och varm på samma gång. en olidlig smärta kom skjutande genom hennes bröstkorg. 
 
- varför? ett försiktigt frågande ord. hans flackande blick och darrande händer. rosiga kinder blev allt rödare och hennes hjärta allt ömmare.
 
- för att jag älskar dig. 
 och plötsligt fanns ingen oktoberkyla mer. 
 
ph: weheartit.com

om min bästa oktoberfrukost.

en höstmorgon smakar bäst såhär: äta gröt med höstens björnbärsskörd, pumpafrön, russin och mjölk med mumin-skeden och dricka friggs äppelpajsté ur bästa muminmuggen. äntligen, äntligen är det helg. jag tänker fotografera massvis, dricka mängder
med té och titta på gilmore girls mest hela tiden. åh, ha det fint! puss
fotografi: jag

om söta katter och brittiska melodier.

tre fina saker på youtube:
nummer ett. simons cat. det har funnits ungefär hur länge som helst och jag blev alldeles nostalgisk när jag såg klassiska cat man do. så bra och så söt! nummer två är den här tjejen. sjunger galet vackert, så himla imponerande och så galet snygg. lyssna gärna
det här också. nummer fyra. när det känns som om jag spelar samma musik om och om igen brukar jag klicka in på mahogany sessions där jag alltid finner nya favoriter. alltså åh, vad jag älskar brittiska sångröster. ha det fint! puss
 
fotografi: jag

om hannah ellen josefin.

åh, vackrast ni. plötsligt klickar jag in här och ser hur många fler ni har blivit och det värmer liksom
genom hela mig. bubblar upp och får mig att glömma den där oktoberstressen som gör mig så himla
skör. för ungefär ett halvår sedan skrev jag ett litet inlägg om mig och nu tyckte jag att det vore på
tiden att göra det igen. så alla ni nya fina kan lära känna mig lite bättre. jag blir så lycklig av er. jag
hoppas ni vet det. puss
 
Tumblr_ly114zb5gg1qimsvgo1_500_large
 
jag heter hannah ellen josefin. jag är född i singapore år nittonhundranittiofyra då  mina föräldrar jobbade
utomlands för tillfället. tur för mig var det eftersom jag, året därpå fick bo i japan. fyra år senare föddes
min lillasyster och när jag fyllde fem flyttade jag till världens mysigaste lilla by utanför lund där jag bott
sedan dess. kort sagt handlar min blogg om: min morgonstunder, cafébesök, loppisfynd, kreativitet och
lyckorus. det bästa jag vet.
 


det senaste året har jag fått upp ett stort och himlans roligt intresse för att måla och rita. det kan vara allt från
söta tanter i vinterkappor till små mopsar med kragar och kaniner i kaffekoppar. ännu har jag inte gjort något
färdigt verk jag är stolt över att visa upp men när den dagen kommer lovar jag att dela med mig av det i min
lilla cafévärld. coffeeworld.
 
Tumblr_mbqrlzmhlx1rap6sjo1_1280_large
 
för ett år sedan beslutade jag mig för att gå ner i vikt. jag trodde att det skulle hjälpa mig bota mina ständiga
mat-tankar och göra mig nöjd en gång för alla. det var, givetvis inte något bra sätt att gå till väga vilket ledde 
till ett år av ångest, panikångest, stress, tårar och kamp. ett år av veckovisa besök hos skolsköterskan och 
bup, vägningar, skrik och rop på hjälp. än i dag finns grunden till mina ätstörningar djupt innuti men för var
dag som går försvinner en liten bit av jobbigheten. och det finns nog ingenting jag är så glad för som det.
 
Tumblr_magni6v5j91qdll79o1_500_large
 
jag dricker mängdvis med té. chai masala, äppelpajstéet (från friggs), höstglöd, gamla söder och grönt
vaniljté är mina favoriter-just-nu. jag samlar på muggar, de finaste jag vet. alldeles särskilt tycker jag
om mina mumin-muggar som jag än sålänge har sju favoriter utav. och kaffe tycker jag givetvis också
hemskt mycket om. särskillt med hasselnötssmak. kalasgott.
 
 
Tumblr_lt9k0t9qwb1qd856ao1_500_large

till våren tar jag studenten och jag drömmer och önskar om att få åka till london hösten där på.
plugga, eller kanske jobba, leva, träffa människor och bara vara en del utav min favoritstad. den
som inte är för nära, för jag är så hemmakär så det kan göra ont men inte heller är för långt bort,
för jag suktar så efter äventyr. åh, vad vore jag utan mina drömmar alltså. 


jag är en riktig mysperson. jag är inte den som festar varenda helg, som tycker det är något kul. när jag
fyllde arton drack jag vin med min familj och pratade gamla barndomsminnen och så fort det är 
festligheter med utmanar-lekar och en vodkaflaska skickandes runt bordet tänker jag mer på hur fint det
vore att samla mina närmaste vänner med tusen koppar té och den där serien jag längtat så efter att se.
kalla mig tråkig, den som vill men det är sådan jag är. och det står jag för. även fast jag älskar dansa. 
 
Tumblr_mav4xkke1j1qzrkblo1_1280_large
 
min största svaghet är stressen. den tar all min energi, all min lycka och byter ut den mot sorg. efter en vecka
med planer varendaste dag låg jag i måndags hemma orörlig och utan tankar. jag klarar inte av för mycket planer
och tankar. speciellt eftersom jag är en sådan käsnlig person som lätt blir skör. tänker att jag mår bra av att låta
tårarna rinna, om så ens varje dag. kanske är den där känsligheten ingen bra sak men det är i alla fal en jag-sak.
 
Tumblr_m1lx8t4ovw1qfb46yo1_500_large
 
jag älskar december. jag älskar snön. jag älskar julen. redan i går började jag följa cirka tjugo stycken
jul-bloggar och i min kallender står redan obligatoriska planer såsom julskyltning, lucia bak och årligt
pepparkaksbak uppskrivet. jag försöker att hålla hysterin innom mig fram till mitten av november men
åh, det är så svårt att låta bli när juletider är det absolut bästa jag vet. åh!
 
Tumblr_lzpurcokzp1r2ht84o1_500_large
 
alltid finns det så himla mycket mer att säga. som att jag tycker om att klä mig i kragar och ha preppy
gubbskor och loafers på fötterna, basker på huvudet och en stor stickad halsduk virad runt halsen dagarna
i ända. att jag tycker om 50-tal, 60-tal och vintage bäst av allt och vill helst av allt spendera mina kyligaste
dagar i en mörkblå duffel. eller att jag älskar att resa, drömmer om paris och new york eller att åka tillbaka
till tokyo igen och så vidare. men detta är allt för nu. det viktigaste om mig. ha det fint! puss
 
                                                                                                                                                 ph: weheartit.com

om något att minnas.

när man stressar förmycket bryts man ner. det är livsfarligt för min del. all ork försvinner och allt jag gör är att slumra bland tunga lakan. det var min dag i dag. man måste komma i håg att ta hand om sig själv. take care. och ha det fint. puss
fotografi: jag

om en frukostfavorit.

god morgon. de senaste dagarnas frukost har varit så fabulöst god att jag inte kan låta bli att tipsa hela min värld om den. på ica 
kan man, för en billig peng köpa en påse blandfrukt med torkade aprikoser, päron, äpplen och plommon som passar utomordentligt bra i frukostgröten! hacka i bitar och låt koka med havregynen. när gröten är klar toppar jag helst med lite olika frön, gojibär samt kiwi. kalasgott! och glöm inte mjölken. ha det fint! puss
fotografi: jag

om frost, fika och fina morgnar.

söndag igen. och åh, vilken vecka. propfylld med planer, fina och stressiga på samma gång. i dag orkar jag precis ingenting
och det är väl det som söndagar är till för. skönt. nu tänkte jag, enligt tradition visa hur min vecka har sett ut genom instagram.
där finner ni mig som hannahstone_.


min måndag. det var en solig oktoberdag som började med sovmorgon och äppelpajsté. efterskolan mötte jag upp sofie för en obligatorisk höstfotografering i skogen. bilderna tänkte jag visa lite senare i veckan om det intresserar.

i tisdags insåg jag att det förmodligen inte kommer gå endaste dag utan att jag klär mig i min vinröda halsduk och mina gubbskor i höst. efter en lång skoldag skyndade jag till körskolan för min första lektion. är så himla pepp på att ta mitt körkort nu! det första jag ska göra är att ta med mig caroline och köra tll café kungsgatan i malmö för en söndagsbrunch. åh.
 

och på tal om cafébestyr med caroline! i onsdags lyxade vi till livet lite grann med ett besök på vårat absoluta favoritcafé! st. jacobs stenugnsbageri i lund. vi drack kaffe, åt kanelbullar och tog pratade om allt mellan himmel och jord. 

på st jacobs doftar det alltid nybakat bröd och kardemumma, inredningen består av gamla loppismöbler, vintage-planscher och ljuslyktor, fönstren är fyllda med äpplen och i högtalarna spelas alltid den bästa sortens jazz. något annat som är himla fint är morgonsolen som varje dag skiner in genom mina spetsgardiner.
 

i torsdags kom kylan på riktigt så jag bestämde mig för att ta en sväng inom några butiker på vägen hem för att leta efter en varmare jacka. på bilden ovan syns min favorit. från hm. en bra energipåfyllning mitt i sökandet är de goda höst-päronen
som finns att köpa nu.
 
en suddig bild på min fredagsfrukost. havregrynsgröt med russin och banan samt vaniljté ur disneymugg. fredag var också dagen då den första frosten kom till min lilla by. jag älskar ljudet av krispiga höstlöv under mina skor.
 
och har ni tänkt på hur det doftar när frosten är framme? liksom gott och vintrigt. älskvärt. andra bilden visar lördagskvällens gottigheter då jag hade fina vänner över på middag och mys. i dag spenderar jag mina timmar med gilmore girls-marathon. det 
enda jag orkar, vill och önskar att göra en söndag som denna. ha det fint! puss
fotografi: jag

från och med nu ska det bli jag och du.

lördag. nu ska ni få se något utav det käraste jag har. något som man nog skulle kalla äkta materiell lycka. min samling mumin
-muggar! från vänster: kärleksmuggen, muminmamman, vintermuggen 2011, mumin på äventyr, muminpappan, såsdjuret och
nyast är morran. när jag införskaffar mina muggar väljer jag noga ut för vilken årstid och månad den ska drickas ur. morran fick
bli min framtida novembermugg. tyckte det passade fint. tésilen är från lagerhaus.

jag är en sådan person som inte tål stress. en sådan person som fäller tårar på cyklen när jag stressar fram och tillbaka genom alla bestyr och som aldrig lyckas stanna och andas. så efter en vecka som får hjärtat att ömma säger jag hej till en världslugn lördag och söndag. en kväll med två av de finaste utav vänner och en dag med seriemarathon är just det jag önskar mig nu. ha det fint! puss

dagen då den första frosten kom.

när jag vaknade i morse var den första frosten här. krispig och vit. luften bitande kall. säga vad man vill men jag älskar det här.
med varma känslor i kroppen njuter jag nu utav min fredagseftermiddag i form av chaité samt en kopp yoghurt med russin, banan, walnötter och linfrön tillsammans med tända ljus. och så läser jag harry potter eftersom det nämligen vankas sjuttonårskalas hos bästa elsa i kväll med just harry potter som tema. så himla kul! ha det fint! puss
fotografier: jag

om ett år genom instagram.

för ungefär ett år sedan upptäckte jag mitt stora beroende. instagram. nu har dett gått ett år och jag när jag bläddrar genom mina bilder är det som att läsa min dagbok. en bild säger tusen ord, som ni vet. och här lämnas inga känslor utanför. så i dag tänkte jag dela med mig utav vad som hände för ungefär ett år sedan, genom instagram där jag heter hannahstone_
 
del 1.
 
i början av oktober var jag för det mesta glad. klädde mig i stora stickade tröjor och målade rött på läpparna, lyssnade på det här, läste one day och hade mys-fika med caroline mest hela tiden.
 
 
jag blev förälskad i en lite för dyr duffel som jag aldrig köpte. frös mest hela tiden och mamma lockade mig med en värmande lunch på favoritstället annas kök. under några soliga höstdagar åkte jag, caroline och josefin till deras hus i simrishamn. vi gick höstpromenader, satt framför brasan och tittade på gilmore girls i sängen hela dagarna.
 
när höstlovet äntligen kom åkte jag, min mamma och syster till köpenhamn för en dags shopping. jag förälskade mig i vintage-klockor och en ryggsäck i velour på urban outfitters, drömde bland de vackraste av rosor och införskaffade mig en ny skjorta som kom att bli en favorit.
 
 
på höstlovet var jag även på födelsedagsbrunch hemma hos elin, åkte på secondhand-äventyr med matilda, var med om den första frosten samt drack kopiösa mängder te med bästa elsa.
 
veckan därefter hände det som vände upp och ner på hela min värd. vid det här laget var måltiderna allt mindre och mindre. min energi hade tagit slut. jag levde på indiskas hasselnötskaffe för att överleva vardagen som blev allt svårare och svårare att orka med. en kväll som jag hade längtat så efter var då jag och caroline gick på bio och sov över på familjens hotel. men jag orkade inte njuta ens då. dagen efter åt jag mina medtagna knäckebröd till frukost och somnade framför filmmaraton. när jag komm hem i tårar tog jag och mamma beslutet om att en förändring var ett måste.
 
några dagar senare besökte jag skolsköterskan och skolsystern. gick därifrån med goda råd och skakiga besked. samma vecka åkte jag och caroline till nyköping för att besöka vår finaste cajsa. vi åkte till stockholm, drack kvällsté och tog igen saknad tid. vad som pågick i mitt liv hade de bara aningar om. i en mataffär, en sen lördagskväll brast jag i gråt. tack mina fina vänner för att ni tog upp det jag inte vågade prata om. dagen efter hade jag det sorgligaste men samtidigt skönaste samtalet i mitt liv. och jag log hela vägen hem. 
 

de sista dagarna i november. jag provade gamla julklänningar, drack årets första glögg, busade med gosigaste molly och började älska mina frukoststunder framför tvn med syster. det här var oktober och november genom instagram. två omtumlande månader som både värmer och skär i hjärtat på samma gång. men jag ångrar ingenting. utan ätstörningarna skulle jag inte vara den jag är i dag. lycklig. ha det fint! puss
fotografi: jag

ord från ett dagboksblad.

Han gömmer sig i dina tankar.

Väntar på något.

Väntar på en sekund.

En stund av svaghet.

Han ropar, vill stoppa dig, vill att du ska göra som han vill.

För han bestämmer. Och har alltid rätt.

Det tror du i alla fall.

För det känns så skönt när du gör som han säger.

Tills den dagen du får det bekräftat.

Han är en djävul.

Och då älskar du honom inte längre.  

fotografi: jag


om den fina höstmorgonen.

tisdag. jag kan inte hjälpa att älska hur mörkret fortfarande vilar över min lilla by när väckar klockan ringer och jag drar upp min rullgardin, jag kan inte hjälpa att älska de tända ljuset i köket och de mysiga melodierna som spelas på skivan i bakgrunden när jag laga min frukost. och jag kan inte hjälpa att älska den lilla bilfärden mot skolan då dimman ligger som ett täcka på motorvägen och radiorösterna diskuterar höstens alla färger. jag kan inte hjälpa att älska mina höstmorgnar. 

här kommer ett frukosttips till morgondagen: koka havregrynsgröten med russin, riv ett äpple under tiden. när gröten är klar,
lägg på äpplet, krydda med kanel och toppa med lite linfrön och valnötter. så enkelt och så gott. ha det fint! puss
fotografi: jag

om måndagsvinden.

måndag. det är en sådan dag då jag stressar fram på cyklen genom höstvinden, det är en sådan dag då jag nästan somnar vid skolbänken och kastar mig i duntäcket när jag kommer hem. att det är just en sådan dag vet jag redan vid morgonstunden. därför väljer jag i dag att peppa mig på bästa möjliga vis redan från start!

genom att klä mig i mina absoluta favoritplagg! så här ser jag alltså ut i dag: prickig klänning från hm, mjukaste tröjan från monki, ryggsäck och halsband från accessorize, vintage-klocka samt halsduk och basker från monki, samt skor från vagabond. nu ska jag värmar mig med en kopp te. äppelpajsmak. hur höstgott som helst. ha det fint! puss
 
fotografi: jag

om det där prasslet under mina skor.

denna vecka har utan tvekan varit en av de mest vemodiga i höst. men också en av de finaste! för det känns i luften nu, i vinden som är så krispigt sval och doften som aldrig tycks vara utan kanel. höst. eftersom det är söndag i dag tänkte jag fortsätta med traditionen och visa min vecka genom instagram! 

i måndags började jag dagen på bästa sätt med en portion havregrynsgröt. denna gång med äpplen, russin, mandlar och kanel, såklart. dagen till ära invigde jag min nya basker och halsduk som jag fick av systra min i födelsedagspresent. älskar.
 

mamma har uiversums finaste cykel. röd, med brun lädersist och handtag samt en stor korg med plats för både skolväska, bibleoteksböcker och varma halsduken. 
 
gyllenbruna höstlöv i morgonsol. denna dagen startade jag med banan och valnötter på gröten. kanske den godaste kombinationen jag vet.


jag slutar så sent nu för tiden så bussresorna hem får bli min lilla mellispaus. ett äpple och små hösttanter i mitt skrivblock.
och på mig har jag hela veckan haft gubbskor och största stickade halsduken.
 

en eftermiddag med mellanmål till tvserier varvat med läsning ur harry potter. hösten syns tydligare för var dag som går på träden och det är bland det vackraste jag vet såhär års.
 

vissa dagar orkar jag inte tänka, gömmer mig i storskjortan och halsduken. känner mig genast bättre. i min skolväska bär jag bland annat på bästa baskern, min moleskine-kallender, satsuma samt ett muminkort från elsa som förövrigt bjöd på bästa lördagsmyset i form av spel-och-té-kväll. borde inte det vara ett obligatoriskt helgbestyr om hösten? jag tycker det. speciellt när jag får mitt te serverat ur muminmuggar och får skratta hela kvällen med favoriter och nya vänner. ha det fint! puss
instagram: hannahstone_

om att fylla arton höstar.

lite födelsedagspresenter: muminmuggar, muminskedar, kaffe och té, favoritmascaran, ittala skålen samt ljus i puderrosa tekopp från lagerhaus. och en liten teckning av höstklädda flickor jag kladdade fram, tänkte att det kanske var något att visa. ungerfär så här beskiver jag mig i dag: arton år och vemodigt svår. tänker därav spendera kvällen på mysigaste vis. ha det fint! puss
 
fotografier: jag

jag vill skicka tusen fredagskramar till er.

frågelåda del 3.

 

Tumblr_lyif7bozku1qctsp5o1_500_large

 

hur glömmer man en fin pojke som alltid finns i tankarna även fast han inte borde? för mitt egna bästa då om jag försöker att att glömma honom. jag är ju inte så värst erfaren när det gäller pojkar och sådär, tyvärr. men mitt bästa tips för att sluta tänka på något eller någon som man inte borde tänka på är att skriva en lista. en lista på nya roliga saker att tänka och fokusera på. som morgondagens klädval, fem saker man skulle vilja hitta på till helgen, filmer du vill se, dina bästa sommarminnen eller vad du drömde om i natt. sånt brukar hjälpa mig i alla fall. och glöm inte att snurrande tankar hör tonnåren till. så känn ingen sorg över det. tusen kramar.

 

har du tips på några goda mellanmål? titta i "ätbart"-kategorin! just nu är finncrisp min stora last. annars så älskar jag kombinationen banan + valnötter + russin + kanel som passar lika bra i mjölk, fil eller yoghurt. och glöm inte en kopp té till det! ett höstmåste.

 

vad går du för linje på gymnasiet? har du något tips på vad man ska göra om man känner sig utanför? nu går jag i trean på media-linjen med profil; grafisk design. (förra året gick jag profil; journalistik). att känna sig utanför kan kännas hemskt jobbigt men du får inte glömma att det med stor sannorlikhet finns fler i din klass/årskurs som känner detsamma. jag tycker du ska fundera lite på varför du känner dig utanför? är det så att dina klasskompisar stöttar ut dig? eller är det kanske du som är lite osäker och blyg? för inte allt för många år sedan var jag väldigt osäker av mig och därav också ganska blyg. det jag gjorde då var att börja jobba på mitt självförtroende.jag tycker om starta dagen med en pepp-låt, säga till flickan i speglen att hon visst är vacker och att tänka på allt som är fint i stället för det som är fult. när jag sedan är i skolan känner jag mig plötsligt trygg, bekväm och vågar mer. och jag har plöttsligt då så himla mycket mer att säga än annars! du anar inte hur mycket en gnutta självförtroende kan hjälpa. kramar till dig.

 

vilken skola går du på? 
vad vill du jobba som? vad är ditt tips om man inte har en aning om vad man ska bli? jag gå på Ljud och bildskolan i lund där jag läser media med profil; design. I framtiden hoppas jag på att få jobba inom media. gärna med många olika jobb. som att skriva krönika, prata i radio och illustrera kanske? det låter väldans fint. och du, stressa inte. satsa på plugg och kurser som du tycker är kul så ska du snart se att du hittar din grej. när först började på LBS trodde jag att jag ville bli journalist men sedan dess har jag funnit en massa roligt på vägen. och vem säger att man bara behöver jobba med en sak? känn ingen stress. du är ung och du lever nu. gör det som är roligt! 

 


 

pluggar du mycket? hur viktigt tycker du det är att få bra betyg? i jämförelse med mina klasskamrater pluggar jag nog ganska mycket, men å andra siden har vi inte så mycket hemarbete på min skola. när jag har tid så tycker jag faktiskt att det kan vara väldans mysigt att slå sig ner med en kopp té och plugga in lite viktigheter. jag tycker det är kul att lära sig! för mig är det viktigt att jag gör så gott jag kan och prioriterar privatliv tillsammans med plugg. vad jag sedan får för betyg i slutändan ska inte spela någon roll då jag vet att jag har gjort så gott jag kunnat. min tanke är att jag prioriterar mig själv. och om jag för tillfället behöver en eftermiddag av bara en massa njutbart mys så får plugget vänta.

 


vad är du rädd för? 
att få jättemycket ångest. men det försöker jag att inte tänka på.

 

alltså du verkar som typ universums finaste människa och jag undrar bara om du skulle kunna tänka dig att exempelvis ta en kaffe eller gå en runda på stan med en bloggläsare? absolut skulle jag kunna tänka mig det! skicka i väg ett mail bara. åh, jag blir så smickrad av sånt här. så fina ord. tack och puss!

 

jag är en tjej på 15 år och vill fråga dig efter ditt personliga bästa tips, om vadå tänker du? jo, har inte läst din blogg jätte länge och ebr om ursäkt om du redan fått frågan, men har snappat upp att du haft någon typ av ätstöring, har blivit bättre -bara för viljan. mina tankar har inte ändrats något, men har en otrligt stark vilja om att bli av med det, så, ett tips, bara ett litet, eller önska mig lycka till, vad som helt, skulle bli så varm inombords, ingen av mina vänner vet om det här, vore skönt att höra något från någon annan än min mamma & pappa, lixom, så eftersom jag inte har någon mer att vända mig till, så kanske jag får fråga dig? åh, självklart kan du fråga mig! längst ner i detta inlägget finner du mina fyra bästa tips för att bli av med en ätstörning. det är de som har hjälpt mig bli frisk och finna lyckan i vardagen igen. du är så duktigt som ber om -och som vill ha - hjälp! det är ett stort steg redan där och det får du inte glömma. när jag jobbade på att bli frisk så hade jag också min mamma och pappa närmast vid mig. jag var tvungen till att ha en kväll om helgen att bara vara hemma med min familj och även det har hjälpt mig mycket. lugnat mig, fått mig att känna en stor vardagstrygghet och dessutom fört oss närmare alllesammans. finaste du, tvivla aldrig på att fråga mig om hjälp, eller be om några fina ord. jag finns på mail: [email protected]. tusen kramar till dig.

 


Tumblr_lrhgn0ajm91qaf67lo1_500_large

 

är du lat eller är du en sån som tar tag i saker på en gång så att det är överstökat? jag skulle nog inte kalla mig själv lat. men jag gör inga listor på måsten utan ser till att få det jag minns är viktigt gjort först heltenkelt. det kan bli en sådan himla prestationsångest annars. i alla fall när det gäller plugg.

 


vart hittar du inspiration? hos mina favoritbloggar, på weheartit och instagram för det mesta. annars kan inspirationen även dyka upp mitt i en bra film, en fantastisk låt eller i dagdrömmar. jag älskar att bli inspirerad

 

jag undrar vad som fick dig och söka hjälp för dina ätstörningar? och hur du bar sig åt för att gå upp i vikt och komma tillbaka till det "normala", både fysiskt och psykiskt? jag har problem med mat, vet inte om man kan kalla det ätstörning men min idrottslärare tyckte jag hade blivit smal och rekomenderade mig att gå till kuratorn men jag har svårt att ta mig mod att göra det. åh, fina du. det som krävs allra mest är vilja. att verkligen förstå att livet var är mer värt än paniken, frågorna som snurrar i huvudet och ångsten gjorde så att jag tog tag i problemet en gång för alla. jag tyckte det var så förvånansvärt skönt att få prata med skokuratorn. gråta ur mig tårarna som jag inte ens visste fanns och höra att jag faktiskt hade ett problem. jag tycker absolut att du ska gå till kuratorn. bara gör. du har inget att förlora på det! snarare tvärt om. och blir det jobbigt så maila mig. jag vill så gärna hjälpa. tusen kramar!

 

är du helt frisk från ätstörningen? hur blev du frisk i sånnafall, vilken typ av behandling fick du? min behandlig bestod av veckovis besök hos skolsköterskan, BUP en gång i månaden samt många lediga dagar från skolan. som de flesta har sett så hade jag mitt i princip sistaa besök på bup för några veckor sedan men saningen är att det inte går så fort som man kan tro. jag trodde lite att jag var ett underverk som klarade mig ur probelmen på bara ett år men grunden till problemet är inte borta. jag har kommit en lång väg ocht tagit stora steg. nu klarar jag mig själv och även om det i bland är till-tårar-svårt så har jag inga som helst problem med att äta längre. och det är jag väldigt glad för!

 

Tumblr_m4an35dnuz1r3cne5o1_500_large 

den finaste presenten du fått någon gång? åh, vad svårt. jag har en väldigt speciell relation till presenter. en jobbig en. men jag kommer aldrig glömma hur jag blev överraskad. det var för några veckor sedan, då jag låg hemma i en förkyldning och det plötsligt plingade på dörren. mamma sprang och öppnade men där utanför stod ingen. överraskad blev hon när hon tittade ner och såg ett litet rosa paket. det var min fina emilia som hade pysslat i hop ett litet krya-på-dig-kit till mig. med spännande sesamgodis, frukter, te och lite annat smått och gott. hon är verkligen en fantastisk vän hon. (glöm aldrig det vännen min ♥)

 

när är du som lyckligast? lyckoruset när jag känner att livet är fint. ni vet då när allt flyter på så himla bra, man tycker att man ser fin ut och har fina minnen, fin familj och tänker att allt är så galet-himl-mega fint bara! då jag tänker att jag kanske är den lyckligate flickan på jorden. åh, lyckorus. 

 

vad tycker du om att hitta på med dina vänner? åka på små äventyr till favoritstäder, gå i småbutiker och besöka söta caféer. bjuda varandra på middag och spendera kvällstimmarna framför en bra film med gott i skålarna och att prata i nattmörkret tills vi somnar. eller så träffas vi för en pluggfika hemma hos någon av oss fast vi egentligen tittar på tv-serier i stället för att räkna mattetal och skriva historieuppsatser.

 

kan du inte berätta lite om coldplay-konserten? ex: hur länge ni köade, var ni stod, bästa låt, känslan osvosvosv. verkade helt sinnessjukt magiskt. coldplay-konserten i köpenhamn var helt klart den bästa konserten i mitt liv. vi tog taxi dit från det hotel admiral (nyhavn) där vi bodde. det var ingen kö in, och vi kunde gå fram en bra bit utan att behöva trängas. för inte visste vi att vi skulle behöva vänta igenom två förband innan det var coldplay-dags! först spelade en dansglad charlie xcx och därefter marina and the diamonds. när coldplay äntligen entrade scenen tjöt hela publiken och det var magi från första stund. vi trodde att vi stod en bra bit i från bandet men när de sedan gick ut på "bryggan" upptäckte vi hur mycket närmare vi faktiskt stod. vid ingången hade vi fått färgglada armband som plötslig började blinka i takt med musiken. och då kunde man ju inte låta bli att sträcka upp armarna högre, högre i luften. ett konfettiregn föll över oss och jag visste redan från andra låten att det var det bästa i mitt liv. och känslan som flög igenom kroppen var lyckorus, lyckorus, lyckorus. om och om igen. och ni vet sådana stora ballonger som brukar flygar runt publikhavet på alla konserter? jag har aldrigt vidrört en sådan. förrän nu! tänk vilka små saker man kan bli lycklig för. alla låtar var helt fantastiska. åh, ja det var magiskt.  

 

ph: weheartit.com


om eftermiddagar i oktober.

när jag kommer hem från skolan, hungrig och kall börjar jag med att göra mig en kopp te. chai masala är min favorit. för den 
doftar precis sådär som oktober ska. varmt, kaneligt och kryddigt. därefter gör jag mig ett mellanmål. det kan se ut som ovan. finncrisp och oregano är min nya last. framför ett avsnitt av new girl eller gilmoregirls slår jag mig sedan ner. glömmer alla bekymmer, rädslor och stress. så himla skönt. och viktigt! och för att sedan orka med sånt som plugg och skriveri lyssnar jag
på min nyss påbörjade oktoberlista. ha det fint! det måste man ha. puss
fotografier: jag

om ett litet vardagsljus.

onsdag. tänkte passa på att visa mitt nya mobilskal. mumin! den gör varje tråkig stund lite roligare. en kalasfin present från mamma, köpt på muminboden. nu: skissa och dricka té framför min bästa höstserie, gilmore girls. finns det något mysigare oktoberbestyr egentligen? berätta i så fall. ha det fint! puss
fotografi: jag

livet är ett parisehjul.

frågelåda del 2.

 

5677425026_350876bcc6_z_large

 

hur mår du? 
mitt liv är lite som ett är ett parisehjul. det går runt, runt, runt. i bland går det upp och i bland går det ner och i bland stannar det. (för en nöjespark kan inte vara öppen hur länge som helst) men det är alltid väldigt fint. just nu är jag nog på mitten, och på väg upp. ganska kluven och lycklig över livet. utsikten verkar väldigt fin där uppe så dit vill jag.

 

favoritmat? jag älskar stora sallader med någon god ost som mozzarella, gorgonzola, chevre eller feta, nötter, ruccolla, goda grönsaker och kanske någon spännande frukt. Servera mig lite nybakat bröd till det så blir det en favoritmåltid. Soppa är också en höstfavorit.

 

favroitfrukt? även fast jag är väldigt känslig mot syra så måste jag säga äpple. eller banan, det är också kalasgott.

 

favoritfrukost? alltså jag måste nog svara gröt ändå. så himlans gott. och roligt också, för allt som behövs är lite vatten och havregryn och sedan någon god frukt, lite nötter och russin att toppa med. så är det kalas heltenkelt.

 


tar du p-piller? nej.

 


vad brukar du använda för smink? lancôme virtuôse mascara, lancôme tient miracle foundation, så lite som möjligt a samt rouge från make up store! älskar rouge.

 

vart vill du bo när du blir äldre? 
först och främst london , sedan kanske new york med caroline och så småningom så skulle jag vilja pröva på studentlivet i göteborg. och när jag skapar familj och sådär skulle jag nog vilja bo i halmstad. det har liksom alltid varit lite som om mitt hjärta ligger där.

 

vad fick dig att börja blogga? 
coffeegirl, som bloggen hette förut startade jag för två år sedan för att jag ville skriva om alla mina cafébesök i lund där jag nyss börjat plugga. sedan kom jag fram till att det var ju himlans kul och, famförallt skönt att skriva av sig om allt och inget. så småningom lät jag det bli en portal för mina bilder och noveller och i dag känns det som ett visitkort i dagboksform ungefär. 

 

vad har du för kamera och objektiv? alltså, åh jag blir så smickrad över din undran! min kamera heter canon EOS 60D och objektivet jag alltid använder heter caonon EF 35mm f:2. puss!

 

Tumblr_ltkzvxqgwk1qfn1hoo1_500_large

 

vilken är din drömresa, vad skulle du göra, äta etc? 
jag vill tillbaka till tokyo. sitta bland körsbärsträden i parkena, se mitt huset där vi bodde i och upptäcka, upptäcka, upptäcka. så ska vi smaka sånt jag åt när jag var liten och de låta pocky bli mitt lördagsgodis. sedan vill jag hemskt gärna åka till new york och paris också, för där har jag aldrig varit. åh, paris.

 

kan du beskriva ett fint minne? när jag låg på sängen i artonårstårar och min systerh kom och la sig bredvid. kramade om mig och bad mig berätta allt. hon fick nästan tjata men när alla förvirringar fick lämna min hjärna var det så himla skönt. hon är så bra min syster. så glad att jag har henne. 

 

vilket är ditt favoritplagg? 
min nya vinröda basker. hur kan jag ha underskattat denna fina höstsak? förälskad.

tre saker du önskar dig just nu. 
ett skrattanfall, pengar och en kram. vill alltid ha en kram.

 

jag undrar om du är fri från dina tankar kring mat och från din ätstörning nu och hur länge det tog för dig att bli av med den? jag är nämligen bara i början av min behandling just nu. jag berättade för några veckor sedan att jag var på mitt sista bup-besök (hade bara en kontroll i oktober kvar) och att jag var i princip friskförklarad. det var mer hoppet än sanningen som talade för faktum är att det tar mer än ett år att bli helt frisk från de onda tankarna. grunden finns kvar inom mig fortfarande och därför måste jag vara på min vakt. men det är så himla mycket bättre nu. jag är bra på att peppa mig själv, ändra mina tankar. jag kan äta i sälskap utan några problem alls och blir aldrig nervös kring mat. det viktigaste som behös för att bli bättre är vilja. men maila mig så kan du få lite fler tips, jag hjälper mer än gärna. kramar till dig.

 

eftersom jag vet att föddes i singapore, fyller du år på samma dag även där med tanke på tidsskillnad? nej, i sverige var det egentligen fortfarande den 27e när jag föddes. men eftersom det står den 28e i mina papper så är det då jag firar. så egentligen har jag två födelsedagar! fast jag får bara fira den ena tyvärr.

 

har du någon bra spellista som man kan lyssna på? 
jag är i full gång med min oktoberlista som jag tänkte dela med mig av så småningom. tills dess kan du väl lyssna på septemberlistan!

någon fin musikvideo? 

jag vet inte om man kan kalla det musikvideo direkt men vagabonds reklam ss10 är himla söt och fin. älskar den franska musiken också. här. men tipsa mig gärna om fina videos tack!

 

Tumblr_m3csjw6bri1qbjt25o1_500_large

 

hur är din klass? 
blandad, härlig och jättebra!

vilket ämne är du bäst på? 
oj, vad svårt. jag har alltid varit bra på svenska. men i dag är det nog mer de ämnena som intresserar mig mest, som grafisk kommunikation, historia och litterär gestaltning som jag är bäst på.
 

 

favoritmusik? just nu är mina bästa artister she and him, bon iver (kan inte förstå att de funderar på att lägga ner), ben howard, mumford and sons samt keaton henson.

 

vilka bloggar inspirerar dig? 
många! men allra mest sofias och sandras.

 

om du fick lyssna på en låt den här hösten, vilken skulle det vara? mumford and sons är höst för mig. och favoriten är covern ”the boxer” där de spelar med paul simon och jerry douglas. så himl härlig på alla sätt och vis.

 

tänkte bara fråga var denna fina kofta kommer ifrån? topshop! puss

 

vilken är din "mentala" ålder? åh, vilken klurig fråga. alltså jag tror faktiskt att jag skulle kunna vara lite äldre än jag är. för jag är inte sådär arton-år-dansa-pausa-dansa-igen-full-hångla-hem som jag kanske borde vara. jag har nog redan hoppat över de där åren på något sätt. 

 

vad gör man om man inte vet om man är kär eller ej.  jag tänker på honom hela tiden och pratar med honom hela tiden och vet att han gillar mig men han bor 10 timmar bort och jag vet inte vart jag ska ta vägen. försöker fundera ut vad jag känner innerst inne, men jag vet inte? jag fick höra ett väldigt bra citat i dag; "don't think too much. you'll create a problem that wasn't even there in the first place". alltså, tänk inte så mycket! bara gör. du lever bara en gång och det är inte bra att gå omkring och fundera för mycket. jag tror inte man mår bra av det. våga satsa och försök, ett steg i taget. och om det känns rätt så kommer kärleken så småningom. lycka till!

 

kan man få höra dig sjunga en sång? åh, jag vet inte. det känns lite genant och fel på något sätt. men kanske, en dag.

 

Tumblr_maq7ehhum11r0i9t4o1_500_large

 


tror du på ödet? jag gjorde det förr men nu vet jag inte riktigt. i bland känns det som om vägarna man går inte är slumpen. men samtidigt, vilken väg skulle jag annars tagit? nej, jag tror faktiskt att allt är upp till mig ändå.

 

har du gjort en before-i-die-list, isåfall, vad står det på den? nej men åh, vilken fin idé! det ska jag börja med härnäst! jag kan redan nu säga att resa till tokyo, new york och paris, bo utomlands, bli kär och öppna ett café kommer stå på listan. 

 

vart tycker du att man ska åka med ett gäng kompisar om man ska vill åka utomlands första gången tillsammans? jag tycker man ska åka till någon stad där man både kan upptäcka fina platser, äta god mat, dansa och gå i härliga vintage-butiker. ett ställe som inte heller kostar för mycket. berlin eller amsterdam kanske? eller varför inte london eller paris?

 

vilka bloggar inspirerar dig? 
många! men allra mest sofias och sandras.

 

hur hittar du ny musik de dagar man längtar efter en ny favoritlåt att ha på hjärnan? 
spotify radio är kalasbra! prova det, välj en artist du gillar så får får du höra musik som är i ungefär samma genre! ett annat förslag är att söka på mahogany sessions på youtube och lyssna på fantastiskt mysig och fin musik.

 

om du fick lyssna på en låt den här hösten, vilken skulle det vara? mumford and sons är höst för mig. och favoriten är covern ”the boxer” där de spelar med paul simon och jerry douglas. så himl härlig på alla sätt och vis.

 

eftersom jag vet att föddes i singapore, fyller du år på samma dag även där med tanke på tidsskillnad? nej, i sverige var det egentligen fortfarande den 27e när jag föddes. men eftersom det står den 28e i mina papper så är det då jag firar. så egentligen har jag två födelsedagar! fast jag får bara fira den ena tyvärr.

 

tror du på ödet? jag gjorde det förr men nu vet jag inte riktigt. i bland känns det som om vägarna man går inte är slumpen. men samtidigt, vilken väg skulle jag annars tagit? nej, jag tror faktiskt att allt är upp till mig ändå.

ph: weheartit.com 


om höstfavoriter, relationer och tips.

frågelåda del 1. 
 
 
Hej från en trött måndagstjej! av någon anledning lyckas min röst alltid låta mycket ljusare i mina videos. vill också passa på att säga att halsduken visst kostade 150 kronor och inte 180 som jag sa. däremot kostar baskern 80 kronor! båda är en världsbäst födelsedagspresent från min syster, köpt på monki. puss 
 

RSS 2.0