< -

drömmer i en annan stad.

Tumblr_m2vxkwe4541rpt2juo1_500_large
.
Jag befinner mig i min bästa Carolines stuga i Simrishamn för tillfället och lever livet precis som det ska. Jag kommer hem på tisdag ftersom jag inte har någon möjlighet att visa bilder från mina våriga dagsbestyr förrän
jag kommer hem tänkte jag att det kanske kunde passa fint att öppna frågelådan i dag. Så, varsågoda! Fråga på
om allt och inget. Ha det fint! Puss

bildkälla.
UPDATE: Tack för alla frågor, nu säger jag stopp!

slow down, please, I need to find peace, anywhere in me.


Fredag! I dag har jag varit hemma från skolan, är fortfarande sjuk men piggare än i går. Peppar mig själv med bra filmer mellanmål på fina fat för att göra livet lite ljusare. Tänkte i alla fall visa mitt fina linne som även det är något som lyser upp min dag! Köpte det på HM alldeles innan påsklovet och har sett att det fortfarande finns kvar. Korallrött är det också. Vårfint och åh, sommarlängtan. Ha en fin fradag! Puss
[bild: jag]

om hallon och kärlek.

Ett godare mellanmål - lite vardagslyx.
Ett päron, en liten klick yoghurt, hallon, nötter, russin och pumpafrön.

I går lånade jag "jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket"
av Gunnar Ardelius på bibleoteket. Jag läste ut den samma eftermiddag och åh, den var så himla fin.

Den hadlar om Betty, Morris och deras kärlek. Den är fylld med fina citat som känns i magen och ger ett litet skutt i hjärtat. Jag har aldrig varit med om riktig kärlek, har aldrig känt det där känslorna som det pratas om och kanske är det det som drar ner boken lite. För jag kan inte riktigt känna igen mig. Men, som sagt. Den är himla fin.

[fotografier/jag]

om elva frågor.

Jag blev utmanad av fina Karin på 11-frågor leken som man ser lite överallt just nu.

Såhär går det till:
Sandra svarade på elva frågor och sedan taggade hon elva personer som skulle svara på hennes nya frågor. Bland de fanns Karin som i sin tur svarade, skrev nya frågor och sedan taggade mig! Och nu ska jag göra precis likadant. Klurigt men himlans kul!

Tumblr_m2u7v6tq291rpt2juo1_500_large

 

Frågorna:

1. Vart bär det hän på din ultimata semester?
Just nu drömmer jag om paris, new york och tokyo. Med tanke på att jag faktiskt bodde i tokyo när jag var liten vore det fint att åka dit igen. Helst när körsbärsträden blommar och man kan sitta i någon av de stora parkerna och se sig omkring och tänka att här-sprang-jag-omkring-när-jag-var-liten-och-åh (och säkert fälla en tår för det också).

2. Vem vet allt om dig?
Det gör nog mest bara jag. Även om jag är en väldigt öppen person så finns det så himla mycket mer som lever inom mig. Och om jag ska vara ärlig är det mycket som i bland längtar att få komma ut men som jag ofta tänker är bäst att hålla kvar inom mig.

3. Vilken är din bästa årstid?
Jag har tur för jag tycker ju faktiskt om alla årstider, när jag tänker efter! För hur fint är det inte men sommar i Sverige? Och hösten det äntligen blir okej att spendera sina helger med filmer, serier, oräkneliga mängde tékoppar och de bästa utav vänner? Vintern i december då julen kommer och - åh! - snö. Och våren som är lika med picknick, fina blommor, tunna strumpbyxor och körsbärsblom till exempel!

4. Något fiktivt/skrivet som får dig att gråta (en bok, film, tv-serie, låt)?
Jag gråter alltid i slutet på love actually för det är så himla mycket lyckorus. Jag gråter till vissa av Bon Ivers låtar just för att jag har lyssnat på dem när jag mått som sämst och så gråter jag när jag läser sånt jag skrev när jag kände så där himla mycket på samma gång. Allt handlar nog mest om känslorna som jag förknippar med texten eller musiken.

5. Vem ser du upp till?

Elsa Billgren.. Och den där lilla visionen jag har av mitt framtida jag.

6. Vad får dig att känna 'alltså åh, livet!!!'?
Lyckorus. Känslan som kommer när allt är så himla bra, när jag har saker att längta till och upplevt fina dagar.
Jag kan också känna så, fast tvärt om när jag är stressad. Jag mår så himla dåligt utav stress att jag kan börja tvivla på livet och min existens.

7. Bästa klädkategorin?

Sommarkläder. Vitt, småblommigt, klänningar och snickarbyxor.

8. En påhittad karaktär som fascinerar dig, kanske från någon serie eller bok eller vadsomhelst egentligen?
Som ni kankse vet så är jag ett fan av mumin-familjen. Alla är så facinerande med sina egna underliga personligheter som Tove Jansson är så bra på att beskriva. När jag var liten tittade jag dock mer på disney än på något annat och jag vet att jag fastnade mycket för karaktärerna från Alice i underlandet. Som kaninen med klockan, den galna hattmakaren eller den flinande katten till exempel. Har alltid tyckt att dom har varit väldans fascinerande och fina.

9. Finns det någonting du verkligen, verkligen ångrar?

Nej. Jag har slutat tänka på att ångra saker. Bort bort bort med ångest.

10. Vad längtar du efter?

Sommar och lov vilket innebär en spanienresa med bästa Caroline, mera sommarstugeliv, festivala på Way out west och allt annat spontant/fint/mysigt som händer under alla lediga dagar. Åh! Längtan.

11. Vilken är den absolut bästa och vilken är den absolut värsta känslan?
Bäst är lyckorus. Sämst är ångest. Punkt.

Och här är mina elva nya frågor som jag vill dessa bra personer ska svara på: Josefin, Elsa och Elin samt Emmy, Pauline, Linn, Hanna, Josefin N, Clara, Nicolina och Sonya.

1. Om du vann etthundratusen kronor att spendera på en och samma dag. Hur skulle du spendera dem då?
2. Hur gör du för att peppa dig när livet inte riktigt går som du vill?
3. Om du skulle skapa en ny tidning, vad skulle den handla om och kretsa kring då? Ett intresse eller något som du bara tycker saknas från tidningshyllorna, till exempel.
4. Vart bor du om sju år, om du får bestämma?
5. Finns det något ställe du kan vandra omkring på/i i flera timmar och bara se, titta och vara? Som en butik, en vacker plats eller museum till exempel.
6. Om du fick chansen att byta liv med en fiktiv figur, en påhittad karaktär. Vem skullle det vara?
7. Finns det någonting du tror att alla kan tänka på eller göra för att världen ska bli lite bättre i allmänhet?
8. Du är som är så himla bra (för det är du faktiskt!), vad är de bästa egenskaperna du själv tycker att du har?
9. Om du skulle öppna ett ställe där de serverar mat. Vad skulle det då vara för ställe (café, restaurang, frukost-, brunch- eller lunchställe) vart skulle det ligga och vad skulle du servera?
10. Vad tycker du alla borde göra minst en gång i livet?
11. Vilken är din bästa inredningsdetalj?

[bildkälla]

allt det som är vackert finns inom dig om du bara tänker en gång till.


Jag är jättemegaförkyld. Bär en ny kofta och jordgubbsklocka för att peppa mig för det finns så mycket jag inte vill missa. Tänker spendera min kväll med té och äntligen hemma med bästa Elsa Billgren på tv. Tycker det är så himla bra och viktigt att peppa sig med lite vardagslycka när livet inte riktigt går som man vill. Som med fina armbandsur och bra tv till exempel! Ha det fint. Puss

Ps. Klockan är ett secondhandfynd och koftan köptes på indiska.
[bilder: av mig]

1. Vart bär det hän på din ultimata semester?

2. Vem vet allt om dig?

3. Vilken är din bästa årstid?

4. Något fiktivt/skrivet som får dig att gråta (en bok, film, tv-serie, låt)?

5. Vem ser du upp till?

6. Vad får dig att känna 'alltså åh, livet!!!'?

7. Bästa klädkategorin? 

8. En påhittad karaktär som fascinerar dig, kanske från någon serie eller bok eller vadsomhelst egentligen?

9. Finns det någonting du verkligen, verkligen ångrar?

10. Vad längtar du efter?

11. Vilken är den absolut bästa och vilken är den absolut värsta känslan?

om lyckorus, soljus och vardagsbrus.


Nu tänkte jag visa lite av vad jag sysslat med sedan jag kommit hem från Egypten. En och en halv veckas bilder genom instagram på ett ungefär alltså. Allt började i mina bästa skor, byxor och med nyupptäckta fräknar på näsan.


Samma eftermiddag mötte jag upp min efterlängtade vän Caroline för en fika på Patisseriet. Bästa fiket med bästa vännen. Väldans fint start på vardagslivet efter semestern.


Sedan min hemkomst har jag blivit en alldeles frukttokig. Kanske är det någon form av vtaminbrist eller ett sug rent av men galet gott och bra är det i alla fall. Lycka.


Mera fruktmys. Den här gången framför NewGirl tillsammans med Molly. Gos.


Två braiga bestyr. En fredag då jag spenderade mina eftermiddagstimmar med att bläddra i nya ELLE, finmusik i bakgrunden och, igen fruktlycka innan jag åkte vidare mot fredagsmyset. Och sedan tisdag då jag tog mig ut på en joggingtur mest för att njuta extra av soljus, vårtecken och eldkvarns toner i hörlurarna.


Som årlig vår-traditon har jag och min vän Isabelle börjat med våra kvällspromenader. Ett ypperligt sätt att njuta av solen samtidigt som man får prata av sig om allt mellan himmel och jord. På andra bilden ser ni en sopplunch som pappa bjöd mig på här om dagen. Soppa till lunch är bland det bästa alltså.


Min helg har jag som sagt spenderat i sommarstugan. Började känna en förkyldning komma och fick boosta mig med kattgos, fruktig vitamiboost, påskté. Detta var alltså lite gott och blandat från de senaste dagarna. Nu ska jag krya och försöka bota min dumma förkyldning. Åh, vad jag inte behöver bli sjuk nu. Ha det fint! Puss
[bild: av mig]

I see problems down the line, I know they’re not mine.


Sommarstugeliv, att fynda på secondhand, morgonpromenad,
att bli förkyld och blanda tårar med leenden och livsfunderingar. Söndag.
[bild: jag]

Vi drömmer om aprillhimlar och att nå dit vi vill.


Jag har fyndat en ny tékopp med tillhörande fat på loppis för en tia.
Jag tycker den är så himla fin att jag inte kan låta bli att ha den ståendes i mitt fönster.


I dag är det fredag och jag har haft en världsfin kväll med en världsfin vänn.
Ätigt busgod mango och annanas och tittat på massvis av braiga filmer.


Nöjd efter en åh-så-fin-vecka somnar jag med drömmar om en ännu finare helg. Jag är plötslig så himla lycklig mest hela tiden och även om humöret går upp och ner (och även om jag i bland känner mig alldeles ensam med min version av världen) så kan jag aldrig sluta tänka på hur fint livet faktiskt är, åh. Ha det fint! Puss
[ph: jag]

en torsdagsvideo klockan sju.

Mest morgontröttigt bokprat men hej i alla fall! Puss




låt mig komma tillbaka, bara lite till.


Bra läsning i form av Jonas Gardell, tänkte berätta mer om boken senare.


En typsik lunch med sallad, gött och spännande grönsaksblandningar.


Jag mitt i en bra bok.


Syster, strandliv och skugga.

Jag. Och jag måste erkänna de blandade känslorna med att visa upp en bild som den ovan. Men
allt handlar om att acceptera den man är och vara stolt över det och såhär ser jag ut i bikini.
Och även om det finns brister vill jag kalla mig fin.


Citruspaus. Godaste apelsinerna och med lite läsning blev en finfin mellis.


Balkongen. Vissa nätter då musiken utanför inte ville sluta spelas kunde jag gå ut där en stund.
Andas in, ut och fundera lite över allt och ingenting.


En typisk frukost. Godast var gula grapefrukten, läskigt gott.


Mamma, världens bästa åh.


Jag första dagen, efter alldeles för många soltimmar utan skyddsfaktor.


Apelsinlyckan.


Ännu en typisk lunch. Buffée. Himlas svår men ändå så bra grej alltså.


Lunchstället, alldels vid vattnet. Fint!


Världsfin syster, även fast vi ganska lätt oense så finns det nog
ingen jag kan ha det så himla bra med som med henne.


Skuggan, min bästa vän efter många timmar i trettiograderssolen.


En inte-så-värst-bra-bild på mig i favoritklädseln.
Älskar min randiga tröja till mina fina hängsleshorts,
ni ska få se. Ha det fint! Puss
[ph: jag]

när vi vandrar bland körsbärsträd på franska gator.


Tisdagsfint. Skor från Novita, köpta på håkanssons.
I dessa vill jag spendera mina varmaste vårdagar, barbent i mina finaste klänningar
och med mitt största leende. Åh, för jag tror på ljusare dagar. Puss!
[ph: jag]

om viktigheter och drömmar.

Hur överlever man gymnasiet? Genom att omge sig av farvoitpersoner, se till ge dig själv beröm och boost när det behövs. Det är viktigt att peppa sig själv, annars orkar man ingenting!

Vad vill du bli när du blir stor?
Åh, jag vet inte riktigt. Jag har väldigt många olika drömar om vad jag ska göra i framtiden men förhoppningsvis jobbar jag inom media, kanske på radio, skriver krönikor eller med reklam. En nyfunnen framtidsdröm är att någon gång öppna ett café också. Hur mysigt vore inte det?

Har du någon dröm som du känner att du bara måste uppleva innan du dör? Finns så mycket jag skulle vilja göra. Resa, bli kär, bo utomlands och skriva. Men någon specifik dröm har jag inte. Fast, det vore himlans fint att få öppna ett café förståss.

Vad är det finaste du varit med om i ditt liv? Jag har inte varit med om något som har varit det specifikt finaste i mitt liv. Det finns så mycket. Alla mina veckor hos mormor och morfar när jag var liten, de dagar jag fikat med mina solskensvänner eller egyptenresan som ger mig lyckorus vi bara tanken. Åh.

Tumblr_m1lyr4ivsi1qieq9mo1_500_large


Om du är politiskt intresserad, vilket parti?
Åh, jag vet påtok förlite om politik så jag har faktiskt inget parti jag lutar mer åt. Men lite intresserad är jag allt så jag ska se till att lära mig lite mer.

Jag har gått ned i vikt men kämpar hela tiden med att inte överäta, jag är så rädd för att bli som jag varit. Vad ska man tänka på för att äta rätt mängd mat vid varje måltid? Har massa tankar angående den här frågan, men jag tror jag sätter punkt här.
Jag vågar inte säga precis vad du ska göra för även om jag är hyffsat stabil just nu så finns samma tankar som dina i mitt huvud. Något jag har lärt mig är dock att du inte borde lägga ditt fokus på om du äter för mycket eller för lite utan snarare fundera över varför det är så himla farligt om du någon dag skulle överdriva ditt ätande. Det är snarare din självkänsla och uppfattning om ditt yttre du ska jobba på, så att du en dag kan känna att "i dag är jag extra hungrig - då äter jag lite mer" och en annan kanske du känner att "åh, jag är så himla mätt - jag tar bara något litet i dag".

Har du lite plugg-tips att dela med dig av? Ja, som hur man lägger upp läxplaneringen på bästa sätt, lär sig ta tag i uppgifter och vad man kan tänka på när man håller muntliga framföranden utan att det bara känns ångest fyllt?
Jag har nyligen insett att hur hårt man än jobbar kan man inte hinna med allt på samma gång. Allt för ofta sitter jag och tror att jag ska hinna med både matte, svenska och engelska på samma kväll när jag egentligen borde prioritera ett av ämnen och sedan koppla av. Det är viktigt att inte stressa upp sig för mycket! Så, prioritera det viktigaste och gör upp en planering där du skriver vad du ska jobba med var dag. Glöm inte att prioritera lite tid ifrån plugget också. Och om du någon dag skulle ha ett extra flyt kan du alltid plugga nästa dags arbeten också och du kan ta ledigt från pluggandet nästa dag!

Om man skulle se dig på way out west, skulle du tycka att det var hel knasigt om man kom fram och hälsade på dig då? Du verkar så fin rakt igenom och det skulle vara så roligt att träffa dig!
Nej absolut inte, det vore bara kul! Jag blir bara så ofantligt glad när jag möter er, jag har så svårt att förstå att just nu, just du läser min lilla blogg. Åh.

Har du några fina weheartit, tumblr eller bloggar att tipsa om?
När det gälller weheartit kan ni gå in här och se efter vilka jag följer - alla är värda att titta in hos! När det gäller tumblrs så är ju min fina vän Emilias tumblr ett rent lyckorus.

Tumblr_m1x2wjkfu61qafc06o1_500_large


Mina vänner pratar ofta om att de vill gå ner i vikt osv, och det är något de verkligen inte borde tänka på. Men jag vet inte vad jag ska säga till dom för att dom ska förstå. Vad tycker du att man ska säga när de klagar på deras kroppar? Det hjälper inte att berätta för dom att de är bra som de är, för det är de verkligen.
Åh, sånt där är ju så himla jobbigt, men jag tycker du kan börja med att fråga dem varför? Är de inte nöjda med sig själva eller vill de bara bli hälsosamma? Frågan kankse även gör att tänker till lite extra. Kanske kan det hjälpa om ni pratar lite om riskerna med att gå ned för mycket. Prata om sånt som ätstörningar och liknande så kan de inse att onödiga kilon hit eller dit inte ska spela någon roll - det är inställningen till sig själv de borde förändra!

Vad tycker du bäst om att träna?
Att röra sig och ta i från tårna till musiken! Och att kännas sig hälsosam och fräsh. Jag blir lycklig av att träna, mer pepp på livet då endorfinerna kommer med rus. Säga vad man vill men jag mår verkligen inte bra utan att träna några gånger i veckan.

Har du något tips inom foto?
Öva på att fotografera manuellt, undvik att använda blixt allt för ofta och tänk på att ha ett lågt ISO-tal. Försök hitta din egen nisch, din egen stil på dina bilder. Det kan vara antingen genom redigering eller med vad du väljer för ljus, motiv eller miljö när du fotograferar.

Kan du inte visa ditt rum nån gång?
Absolut!

Först och främst vill jag säga att du är riktigt stark och kämpa på! Du är bäst. Jag har anorexia, och är inlagd sedan några månader tillbaka. Jag undrar om du tyckte det var svårt ibörjan att äta ute med folk? Jag har inte vågat prova än, är jätterädd att få en ångestattack mitt bland alla folk. Har det hänt dig och hur bär du dig åt? Åh, tack så himla mycket. Blir alldeles varm. Jag förstår precis vad du pratar om och jag tycker än i dag att det är väldigt jobbigt att äta bland folk. Speciellt de jag inte känner mig trygg med. Med mina nära vänner och min familj kan jag äta utan några vidare problem men i skolan är det desto svårare. Du får öva, gå ut och ät med de du är trygg med och så småningom kan även de jobbigaste miljöer kännas enkla. Helt ärligt så försöker jag undvika att äta i skolmatsalen för att det helt enkelt är för jobbigt.

Tumblr_m2cj6p0kfl1qfb46yo1_500_large

 

Jag undrar om du har något tips på några goda mellanmål och om du skulle kunna tipsa om snygga klänningar till skolavslutningen? Jag är en periodare och finner nya favoritgodingar till mellanmål från vecka till vecka. Just nu är jag fruktoman och gör mig gärna ett fat med annanas, vindruvor och äppelbitar etc. Extra gott är det med lite naturella nötter och torkad frukt till som snacks. Gottgott! När det gäller fina klänningar så tycker jag att asos.com är en alldeles utomordentlig sida att finna favoriter på! Topshop har även himlans mycket fint, även fast det kan vara aningen dyrt i bland.

Tipsa om några bra, nyttiga mellanmål!
Frukt, frukt och mera frukt! Hur gott är det inte att skära upp några skivor äpple och kanske annanas och smaska på? Eller varför inte göra en fruktsallad. Krydda med kanel eller toppa med nötter så blir det nästan löjligt gott också. Puss

Om du har spotify kan du väl dela med dig av en spellista.
Visst kan jag det! Jag sitter i detta nu och pillar med lite aprillfavoriter men jag lovar att dela med mig av en finfin spelista innan veckan är slut!

Bra boktips?
Jag läste en hel del fina böcker på min egyptenresa som var så bra att jag inte kan göra annat än att låta de få ett alldeles eget inlägg! Alltså, ett inlägg med boktips är på gång.

Vad drömmer du om att göra imorgon, nästa vecka, nästa år och resten av livet?
I morgon hoppas jag på att kunna spendera min eftermiddag i solen. Kanske springa en runda eller ligga i en solstol och läsa någon bra bok eller fika jordgubbar med en vän. Nästa vecka vill jag åka till min sommarstuga över helgen med en fin vän, promenera, titta i världsbra secondhand-butiker och fotografera. Nästa år vill och resten av livet drömme rjag om att få leva med en bra syn på mig själv och livet. Jag vill kunna göra det jag känner för och vara mig själv utan att något inre stoppar mig. Vill. leva. lyckligt.

Tumblr_m2hlu94kvi1r56pzso1_500_large


Jag undrar vilken ätstörning du har/hade och om du har fått professionell hjälp för att bli frisk? Jag har själv ortorexi men vågar inte riktigt söka hjälp.
Jag har diagnosen ospecifierad ätstödning och har fått hjälp av skolläkare och andra läkare samt BUP att bli frisk. Jag är inte frisk ännu men är på god väg.
Och jag tycker verkligen att du ska söka hjälp. Själv önskar jag att jag hade gjort det tidigare, innan det blev ett sådant stort problem som det blev. Börja med att gå till kuratorn eller skolsyster, ungdomsmotagningen eller prata med någon som står dig nära och som du litar på. Snälla, sök hjälp innan det blir för mörkt.

Vart kommer den blommiga klänningen från som du ha på dig på bilden längst ner i inlägget "Soundtrack till mitt lov"?
Det är inte en klänning utan ett par shorts som kommer från accessorize.

Hej hannah, älskar din blogg. så otroligt fin. nu är det såhär att jag funderar på att plugga i lund efter gymnasiet och lite resor, men jag vet inget om staden eller själva livet där. Skulle inte du kunna göra ett inlägg om Lund helt enkelt? Varför du gillar Lund, vad är dina favoritcaféer osv. super mycket tack om du gör det!
För det första, tack, takc och tusen tack! Jag måste erkänna att lund har börjat sjuka lite i sin mysighet. Det finns inte alls lika många mysiga butiker och cafféer som det tidigare har funnits. Dock är det fortfarande studenternas stad och viss har jag några favoriter allt! Kanske kan bli ett inlägg om det i framtiden men tills dess är mina restaurang/cafée måsten Klostergatans Vin och Delikatess, Patisserriet och St. Jacobs stenugnsbageri. När det gäller butiker så tycker jag att Erikshjälpen har ett fint utbud och små fina butiker som Udda Tina och Hemma hos Embla borde man ju inte missa heller! Bäst är Lund på våren då alla hänger i stadsparken och på stortorget, äter den kända italienska glassen och sallad från Grönt och Gott. Puss fina du.

580590_363294000372937_100000770213204_929254_1942832399_n_large


Jag har ångest över min vikt. Jag är inte tjock eller mullig, men helt plötsligt har mina höfter blivit betydligt större, och mina lår har vuxit de med. Jag skäms över att jag har blivit "större", och kan inte tänka mig något värre än beach 2012, som bara kommer närmare och närmare. Jag vill vara nöjd med mig själv, men när jag ser alla andra så.. Åh. Vet inte riktigt varför jag skriver detta, men jag tänker att du kanske vet vad jag pratar om... Vad tycker du att jag ska göra?  Och har du något bra tips på att gå ner i vikt, om man bara vill gå ner lite grann? Åh, men du. Jag förstår precis vad det är du menar. För det första måste jag säga att alla förändras när man växer upp. Alla i din omgivning har säkert tänkt samma tanke någon gång, att höfter och lår har vuxit. Men det gör det på alla tjejer i vår ålder. Just höfter och lår var bland annat de komplex jag led utav och ja, de blev mindre med min viktnedgång - men det var bara när jag mådde som sämst, när allt var som värst. Och då kunde jag ändå inte uppskatta att jag hade blivit smalare just där. Så snart jag blev friskare så var höfter och lår det som först blev lite större men det är bara att inse att det blir den hos alla oss tjejer. Det har med hormoner och pubertet att göra och det går inte att göra något åt. Jag tycker att i stället för att gå ner i vikt borde du fokusera på att ändra din uppfattning om dig själv! Peppa dig, hitta någon som inspirerar dig och försök att ingen annan än du kommer märka och bry sig om de där skillnaderna på kilon än du! Någon jag inspireras av är Elsa Billgren. Hon har en helt annan kroppstyp än jag har men hon är så strålande och nöjd med sig själv och visst är hon vacker? Det jag menar är att du borde kanske ändra på de idealen du har i ditt huvud i stället för att gå ner i vikt. Lova att skriv till mig igen om du känner mörkret. Ingen ska behöva känna som du och det är viktigt att våga be om råd! Många kramar!

Ps. Ni är underbara hela högen! Åh, vad jag tycker om er. Ha det fint! Puss

[bildkälla]

Och nu jagar jag morgonen längs avenyer.

Tumblr_m25upakvuy1r6gci5o1_500_large

 

Mitt huvud är sådär söndagstrött som det kan vara i bland och därför tycker jag att det passar lite extra bra att öppna frågelådan! Det kan vara allt från frågor om min resa, mig, ätstörningar eller annat ni tänker på till lite önskemål och annat som vore fint att se. Frågelådan är öppnad! Ha det fint. Puss


UPDATE: Tack mina fina. Nu äsger jag stopp!!

[bildkälla]


om drömmar från egypten.







Egyptendrömmar.
Jag och min syster i solsken.
Paradiset där havsbrus blandas med egyptenvindar och lyckorus.
Fantastisk läsning i svala skuggan.
En världsbäst start på dagen.
Inspirationstimmar.
Att spendera lite för mycket tid i trettiograderssol.
[ph: jag]

om egyptenlivet och makadi bay.

Nu tänkte jag visa er lite bilder från egypten genom min mobilkameras synvinkel! Eftersom vi bode på en resort och inte äventyrade så värst mycket så tänkte jag inte berätta om mina bestyr dag för dag utan i stället visa det bästa från resan. Så, varsågoda! Puss


En lycklig men bränd Hannah efter aningen för många timmar i sol utan skyddsfaktor. Hade mest ont överallt men minns så väl lyckan jag kände när jag tog bilden. Havsbrus, egyptenvindar och mina bästa personer runtomkring mig. Livet liksom. På bild två syns en sallad med grönsaker, oliver och calamari (bläckfisk) från det bufféeställe vi alltidåt luncha på. Gott!


Här är ett par bilder från första dagen då vi vandrade runt på området för att se vilket fint paradis vi skulle spendera våra kommande dagar på. Här är min familj, mamma, syster och pappa. Minns att jag tänkte hur himla fint det var att äntligen få gå barbent för första gången på evigheter.


Pappa lycklig med gratis-glass och jag i en ny baddräckt från hm och avklippta levis-shorts. Åh, barbent.


Vi kunde antingen spendera våra soltimmar sola vid polkanten eller i något jag kallade för en "bunker" vid stranden. Även om jag, med min brända hud tyckte att det var alladeles för salt i havet så trivdes jag bäst på stranden. Under ett tunnt parasoll av strån låg jag bredvid min syster, spelade kort, läste megabra böcker och lyssnade på Kings Of Convience medan jag tänkte på hur fint allt är. Trots allt. Åh.


En favoritklädsel bestående av skjortan från monki, solglasögonen från hm och nya blommiga shorts från assecorize. På bild två syns en av de böcker jag läste på resan. Kapitulera omdelbart eller dö. Kan vara något av det bästa jag läst alltså. Magsik men tragisk ungefär.


På området fanns ett flertal olika restauranger men redan första kvällen fick vi en kvällsfavorit. En thairesturang precis lagom långt från där vårt rum. Vi åt där tre gånger den veckan och alla gånger tog jag kyckling me cashewnötter. En Favorit alltså.


Solskenslycka. Bland det bästa jag visste under dessa dagar var att spendera mina timmar med en bra bok och ett gäng åh-så-goda apelsinklytfor. Det godaste jag åt i egypten var dessa fantastiskt goda citrusfrukter, det slår allt.


Frukostfotografier gånger två. Yoghurt, frukt, bröd med olika pålägg, fruktröror, dadlar, äggröra och pankakor var bland annat det som fanns på menyn. Bäst med en kopp kaffe till. I morgonsol. Älskvärt.


Blåa flippflopp och ännu en egyptenklädsel. Det där med att kunna bära en byxdress och ett par solglasögon utan att frysa det minsta är något av det jag saknar mest. Så underbart bara.


Ännu en lunch, och jag. Det där med maten gick förövrigt himlans bra. Jobbigast blev det under bufféerna men jag lärde mig väldigt snabbt att behärska panik-känslorna och nu när jag kommit hem känner jag verkligen hur mycket resan har lärt mig. Jag vågar mycket mer nu och det käns så himla himla bra!


Mamma i solstol och pappa lycklig över den fantastiska snorklingen. Med tanke påden jobbiga höst och vinter jag har haft så passade denna resan otroligt bra in i mitt liv. Just därför är det min bästa resa någonsin. Jag har kommit ett stort steg närmre att bli fri från mina ätstörningar och jag har lärt mig att trivas med mig själv, att acceptera och känna att jag är värd. Aldrig någonsin har jag känt så mycket lyckorus som jag känner när när jag spelar den här låten och tänker tillbaka på resan, åh. Ha det fint! Puss
[ph: by me]

om att vara på väg.

En liten text jag skrev på planet.

 

Tumblr_m1xm2xtn3r1r0i9t4o1_500_large

 

Var gång jag reser känns det som om jag är på väg mot mer än bara en destination. Ett land. En plats. En semester.
Och var gång jag kommer hem från en resa känner jag mig som ny. Vet inte riktigt hur det kommer sig egentligen, att jag tillåter mig själv förändras så som jag gör. Kanske är det så att jag inte känner mig tillräcklig som jag är?

 

Det där påståendet kan nog, vid närmare eftertanke stämma för hur jag än vrider och vänder på det så tycks jag aldrig räcka till. Aldrig tillräcklig för mig själv.
För den ända jag egentligen – konstant – försöker tillfredsställa, räcka till för och imponera på är mig själv. Hannah och det som lever inom henne.

 

Det är bara för min egen skull som jag slutade beslutade mig för att gå ner i vikt och sluta äta. Allt för att kunna acceptera mig själv bättre. Det var bara för min egen skull som jag pressade mig själv för att hela tiden vara på topp.

Hannah, det är inte okej att du har gått upp två kilo, säger jag konstant till mig själv, även fast läkaren sa till mig att jag nästan var tvungen till det, att det var bra för min egen hälsas skull och att kanske så borde jag öka ytterligare två kilon till. Är inte detta underligt? Varför känns två hälsosamma kilon så himla fel?

 

Jag inser nu att jag verkligen måste ändra på det sättet jag ser på mig själv snarare än på de där sakerna som mitt inre talar om för mig, som att de där två kilona är en katastrof snarare än ett glädjerop.

 

Och nu sitter jag här. På planet. På väg. På resa. I väskan ligger mina bästa sommarkläder som ska smickra mig under den kommande veckan och runt om mig sitter min familj som jag kan vara mitt absoluta jag med. Jag kommer mötas av solens strålar, havets salta vatten och Egyptens varma doft. Allt känns, egentligen hur bra som helst och - just därför, just nu – inser jag vad det jag är på väg mot. Vad det är för ”ny” sida av mig som jag ska ta med mig hem.
Acceptans. Självkänsla. Självförtroende.

 

Inga fler dumma tankar om kilon hit eller dit, inga fler begränsningar på grund av ingenting. Jag räcker till! Jag är bra! Så himla svåra ord att säga men ändå så himla viktiga. Jag är vacker! Jag är värd! Dessa ord ska jag säga till mig själv. Varje dag. För nu tänker jag tillåta mig själv att vara glad. Jag är på väg.

[bildkälla]


declaration of dependence - soundtrack till mitt lov.

Jag är hemma från mitt livs bästa resa.



Att läsa världsbra böcker, bli inspirerad och
skriva ord om havsbrus och egyptenvindar i ett slitet anteckningsblock.



Att äta långa frukostar i morgonsolen och
skratta med de bästa jag vet.



Att bära svala favoritplagg och känna sig fin.



Att höra Kings Of Convenience - Peacetime Resistance
och känna lyckorus i takt med att vågorna rullar in.



Att springa omkring med brunbrända bren och gång på gång känna sommarvibbar och solskensvärme.
Åh, jag är hemma från mitt livs bästa resa.
[ph: jag]

jag blev så glad att det var du.

Nu ligger jag förhoppnigsvis på en strand, med solglasögon på och en bok i min hand. Här kommer en novell som jag skrev för ungefär ett år sedan. Tycker himlans bra om den och jag hoppas att ni tycker det med. Ha det fint! Puss

Tumblr_la4yp0cx881qd6wm6o1_500_large



Alldeles ensama satt vi båda två och drack kaffe samtidigt som vi försökte förtränga ensamheten. Vi var inga ensamma typer, inte jag i falla fall. Bara två personer från två olika världar som satt och beklagade sig över att sj aldrig kunde förstå att det varje år kommer det ett litet snöfall då och då.

Med ett kardemumma-kryddat kaffe i min hand lutade jag mitt huvud mot fönstret och blickade ut över gatorna. När jag hade sett varenda millimeter och drömt om varenda person på de där gatorna lät jag i stället min blick vila över människorna, inne på cafféet. Jag funderade på vad dom gjorde där så sent, hur de var och vad de brukade göra på helger. Min blick seglade över den muffinsätande folkmassan och plötsligt i mitt funderande såg jag något eller snarare någon som fick mig att stanna till med blicken. Brunt hår i en uppvikt mössa, stor svart jacka och en halsduk virad mer gånger än vad de nog skulle. Jag började drömma mig bort.

Han såg ut att vara en sån mysig kille som, precis som jag hade lika lite emot en fest som en myskväll framför en film. Han var säkert som jag. Allt för många gånger har jag sett pojkar och män med ögon djupa och drömmt mig bort och tänkt ut hur han var och att han säkert var den, den som jag.
Så som alla gånger innan ville jag prata med honom, fråga vem han är och vad han gjorde här, alldeles ensam nästan mitt i natten.

För varje tanke och drömm tyckte jag mer och mer om honom. Patetiskt på sitt vis men jag kunde inte låta bli. Plötsligt och så oväntat reste han sig upp och bröt min dröm. Drog väskan över huvudet och drog ner mössan något. Han tittade på mig, jag tittade på honom, han tittade ner, jag tittade bort. Jag försökte hålla blickarna i styr och inte titta förmycket. Ville inte vara en sån som glor.
Han satt långt i från och jag satt närmast ingången så det var så enkelt för honom att göra det som han gjorde.
En lapp! En blick, ett leende, ett nummer, en text..

D måste ha det här, du måste sedan skriva, eller ringa. Jag har tittat på dig från det att jag kom hit tills nu.
Jag såg att någon tittade på mig. Blev så glad att det var du.

ett rus, en kick.
[bildkälla]

om frukostgröten.

Som ni vet är jag väldans förtjust i att börja morgonen med en tallrik gröt och därför tänkte jag sammanfatta några av mina olika kombinationer för att, förhoppningsvis ge er lite inspiration. Alla bilderna är från min instagram där jag heter hannahstone_.


1.Om ni minns barnserien Alofns Åberg så vet ni att han alltid åt sin gröt med lingon. Lingon som han låtsades vara båtar som flöt runt på mjölkhavet kring gröten. En dag testade jag att göra en gröt med lingon och kobindera det med banan. Gott, men bara i bland!
2. Tycker man om vindruvor är det en fin kombination tillsammans med torkade aprikoser. Russin är alltid toppen i gröt så ha gärna i det också!


3. I bland äter jag bara en tallrik gört till frukost och inget mera till. Då är det bra att göra den extra energirik med både frukt och nötter - i mängder. Koka gröten med rivet äpple, russin och kanel och toppa med valnötter och kanel samt några extra äppelskivor.
4. Här är ännu en energirik favorit! Kokas med torkade apriksoer och russin och toppa med skållad mandel och färska blåbär. Blir väldans fint på tallriken också tycker jag.


5. En vanlig gröt med blandade russin och nötter. Till det år jag två fullkornsskorpor med smör och banan.
6. En söt favorit! Koka gröten med banan och torkade jordgubbar i bitar, toppa med lite extra bitar och bananskivor. Väldans gott.


7. En förvånansvärt god sak att ha till gröten är kiwi! Koka gröten med lite russin och toppa med ungefär en kiwi och lite mjölk.
8. Banan-och blåbärsgröt. Knepigt men gott! värm banan och blåbär tillsammans i mikron, mosa det och bred ut det på gröten. Toppa med några extra blåbär och bananskivor. Ännu en gröt som gör sig fin på tallriken.


9. Gröt kokad med torkad frukt och torkade bär av olika sorter. Enkelt och gott för den som har brottom.
10. Lördagslyx! Havregrynsgröt kokad med banan och russin. Toppar som vanligt gröten med lite extra russin och bananskivor, gjorde dessutom gröten lite lyxigare med en jordgubbe också. Fint. Till det åt jag ännu en gång mina fullkornsskorpor som är en favorit till gröten. Mumma!
[bilder av mig]

om sommar, kärlek, resor och dans.

För drygt en vecka sedan frågade jag er vad ni längtade efter och åh, som det inspirerade mig. Ni verkar alla vara så otroligt fina personer och era tankar verkar vara nästan lika fyllda av längtan, längtan, längtan som mina. Så jag tänkte tacka er alla med att publicera alla era ord om längtan här. Läs och bli inpirerade.

Tumblr_m1qw9rs3ue1qieq9mo1_500_large

♥ Jag längtar efter kravallstaket mot revben, folksamling bakom ryggen och finaste musiken i öronen.

♥ Jag längtar efter att börja studera igen! Har haft ett sabbatsår och jobbat sen jag tog studenten men nu vet jag vad jag vill bli och längtar efter att sätta igång med det!


♥ Jag längtar efter bara ben i värmande sol på stranden. Känna att man fått sol under dagen och att håret doftar saltvatten och sommarvind. Att vara iklädd mina finaste klänningar, äta sommarfrukost på terassen, plocka blommor, läsa, skriva, fota, måla. Sommrigt som kommer när jag äntligen slutar högstadiet. Snart kommer det, snabbare för varje dag och jag känner att det är på väg.


♥ Min längtan efter att ha rosa hår, fin hy och en fin klassisk bikini är stor. Men den längtan som är större än den, är längtan efter att jag ska må bra igen. Vara lycklig och faktiskt må bra. Trivas med livet. Inte tänkte på killar av den dumma sorten och bara umgås med människor jag gillar. Att helt enkelt finna mer svar om livets gåtor i sommarhettans dagar och nätter. Även finna en pojke eller två.
P.s jag glömde nästan den viktigaste - att befinna mig under turkost vatten och låtsas att jag är sjöjungfru.


♥ Just nu längtar jag efter att få han bort från mina tankar så jag kan bli lycklig igen, att jag kan börja om på nytt och känna livet bli bra igen. Men tyvärr så kommer jag fortfarande leva i min bubbla fylld med oro, svek, hat, sorg eftersom imorgon ska jag träffa han igen, i norrköping på ett café där vi kommer spendera hela våran eftermiddag med varandra. Någonting jag inte längtar till, inte ens för fem öre. För sista gången han och jag sågs var i hans trappuppgång då vi kysste varandra för allra sista gången. Det skaver i mig tanken på att han krossade mitt hjärta och att han har varit med flera brudar efter den dagen. Jag utsätter mitt hjärta för så mycket att jag förstår inte hur mitt hjärta fortfarande klarar av att slå.


♥ längtar till nästa gång du uppdaterar faktiskt!
Å så efter brännan som väntar på mej i spanien på påsklovet, familjemys. Å som alltid, efter kärlek.....


♥ Jag längtar efter sommarlovet och två veckor på rivieran med min mamma och lillebror. Sedan längtar jag faktiskt till att börja gymnasiet och så klart skolavslutningen. Det ska bli så himla skönt att lämna högstadiet bakom mig. När jag tänker på det har jag nog ganska mycket att se fram emot.


♥ Åh jag längtar precis som dig efter att få komma bort lite, en weekend i Paris skulle inte sitta fel!


♥ Att något positivt och oförutsägbart ska hända, det hade varit fint!

 

♥ Jag längtar efter den 9 juli då jag äntligen åker iväg som utbyteselev till Nya Zeeland Det är något jag drömt om så länge jag kan minnas och nu är det bara 106 dagar kvar!


♥ Jag längtar till klockan 18 ikväll, för då åker jag till Bryssel med finaste klassen. Längtar även till fredag, då jag kommer hem och får krama och pussa på min pojkvän, jag saknar honom redan. Tar även studenten snart, det ska bli fint.


♥ Längtar tills den 10:e, då ska jag åka iväg med mina härliga humanistklasskmompisar till Berlin. Det kommer att bli så grymt kul.

 

♥ Jag längtar till sommaren. Då nian äntligen är över och jag förhoppningsvis har ett sommarjobb att gå till i tre veckor, fritid att fylla med att promenera, bada och sola, träna, jogga i shorts och linne en tidig morgon, sommarstället där tiden står stilla och förhoppningsvis en utlands-resa.


♥ Jag längtar efter frihet, värme både på utsidan och insidan, ljumma sommarkvällar i stockholm med hångel, dans, bara ben, kärlek, vänner, alkohol och cigaretter. Har bestämt att allt detta ska bli min verklighet sommaren 2012, dessutom. puss

♥ Jag längtar till måndag morgon då jag åker till Barcelona med min pojkvän för att hälsa på en fin vän. Vill dricka vin på stranden och gå på Manchesterklubb.

 

♥ Jag längtar efter påsklovs frihet. Längtar efter att Torsdag ska vara över så jag slipper ha matte ångesten över mig. Längtar också, så att det gör ont efter att få träffa min bästa vän igen, som bor i Tyskland och kommer hit den 3:e April. Då ska jag krama henne, gråta en skvätt och cykla ut på picknick med henne vid havet! Det längtar jag efter.

 

[bildkälla]


som jag kommer sakna er.

Rosa bikini - Asos, svart bikini, blommig klänning, skor och jeansjacka - Topshop, röd och vitrandig tröja - weekday, ryggsäck - Ralph Lauren, Marinblå bikini och vit tröja med röda ärmar - H&M.

I morgon klockan sju lyfter planet från kastrup i malmö och jag kan knappt vänta. En veckas skönt liv i Egypten är precis vad jag behöver. Förinställda inlägg ligger och väntar på er tills jag kommer tillbaka nästa tisdag. Ovan ser ni ett gäng finheter jag gärna skulle bära på min resa. Åh, ha det fint! Puss
[collage av mig]

jag önskar att få veta alla svar på mina frågor.


Nu är ännu en vecka slut och det är med blandade känslor. Det har varit en väldigt lång och händelserik vecka som jag sent kommer glömma. Det har varit få problem och jag känner mig friskare än aldrig förr men samtidigt är jag faktiskt himla rädd. Rädd för framtid och att tappa greppet om allt. Tänker låta huvudet vila om några minuter men först vill jag visa lite utav min vecka, ur en mobilkameras perspektiv. Ovan ser ni mig i all min trötthet och min katt molly.


I början av veckan sken solen som aldrig förr och det firade jag med att äta lunch på klostergatan med mamma. Det blev den mäktiga och aningen röriga lax-salladen ovan. Mättande och vacker för ögat var den i alla fall.


I onsdags hade jag nog min bästa fika på jag-vet-inte-hur-länge med bästa Josefin. Det finns nog ingen annan i världen som kan göra mig så glad och pepp på livet! Jag gick i från lunds bästa fik/bageri, st jacobs stenugnsbageri med universims största leende på läpparna. Fint.


En annan solig marsdag i veckan spenderade jag min eftermiddag ute i solen tillsammans med mellanmål, musik och plugg. Ett världsbra bestyr när solen är framme.


Molly och mysfrukost i mitt kök. Denna vecka har jag ändrat lite på mina frukostvanor och börjat äta gröt vartenda dag. Mest för att det blir så himla mycket enklare för mig, att slippa ta ångestframkallande beslut utan energi. Det förvånar mig faktiskt att jag inte tröttnar på det men gott är det i alla fall!


I går spenderade jag min dag i malmö med mamma och syster för att shoppa lite nödvändigheter inför Egypten. Fotade vårfina körsbärsträd och blev kär i en tusenkronorsklänning på Zara. Drömm.


Lunchen åt vi på Esspressohouse. Jag valde en laxbagel som rekomenderas, smart grej är dock att skippa övre halvan av brödet. Godare med mer pålägg på mindra bröd tycker jag. Fint. Andra bilden visar mig i som provrumsposar i väntan på min syster. Såhär kan jag se ut när jag traskar runt på stan. Hejhej!


I dag har jag varit på femårskalas hos mina kusiner, provat sommarkläder inför egypten-resan, tittat på veckans missade avsnitt av "halv åtta hos mig", tränat medelpass på friskis och ätit fruktsallad med familjen.


På bilden ovan syns dagens födelsedagsbarn, min kusinvitamin Oskar som är världens mysigaste. Han älskar allt som är tecknat, djur och frägglatt, bjuder han alltid på mjuka kramar och är galen i glasstårta. Så himla söt.


På första bilden syns ett klädval från veckan och på bild två syns kok-och inspirationsboken "Smart & Gott" som jag fick av pappa efter ett bra läkarbesök i veckan. Tänker berätta mer om det senare. Ha det fint! Puss

[instagram: hannahstone_]

om rosor den första april.

Första april och grötfrukost. Äter havregrynsgröten tillsammans med en halv banan, kiwi och russin samt
två fullkornsskorpor med bananskivor, allt på mitt bästa porslin. Puss!
[bild: av mig]

RSS 2.0