< -

om ett sportlov.


Genom mobilkameran. Efter en turbulent helg började sportlovet lugnt och fint med mys och pepp-prat hos en fin vän. På tisdagen åt jag varma mackor till lunch och hade film-marathon med min sjuka syster. Finfint.


På onsdagsmorgonen åt jag en god grötfukost med torkad frukt och mjölk för att sedan hoppa in i bilen och åka till Halmstad för att träffa mormor och morfar och åka på shoppingäventyr.


Väl framme åt vi en lätt lunch på konditori Regnbågen och kände oss nostalgiska av alla minnen. Staden är som mitt andra hem nästan.


Därefter besökte vi Myrorna och lite andra secondhand-och vintagebutiker. Mitt köp blev boken Ett ufo gör entre av Jonas Gardell som jag hört så mycket gott om. Efter shoppingen åkte vi hem till mormor och morfar där vi gott, tittade på filmer och pratade bardomsminnen. Så himla mysigt.


Dagen efter åt jag lyx-frukost i form av morfars bästa pankakor, rostad macka, kaffe och vindruvor innan vi hoppade in i bilen för fler äventyr.


Ullaredlunch och eftermiddagsmys. Att dricka vin, se på franska filmer och prata mode med mamma och mormor är bland det bästa jag vet.


Jag köpte ett nytt mobilskal på Ullared för en billig peng. Prickigt är så himla fint! På kvällen åt jag morfars galet goda köttbullar och potatismos. Nostalgi.


På fredagen åkte vi hem igen. Gjorde ett kort fika och shoppingstopp på vägen där jag inhandlade min fina klänning i inlägget nedan (tänker visa en bättre bild snart). Jag och mamma delade en äppel-yoghurt och en grov scone på espressohouse. Smaskens.


Jag gick klädd i min bästa sammetskjol och t-shirt från monki dagen till ära. Dagen efter vaknade jag upp med illamående och huvudvärk och där är jag nu. Halsfluss. Men det är på bättringsvägen och jag ska nog vara helt tillfrisknad innan veckan är slut. Hoppas. Ha det fint! Puss
[instagram: hannahstone_]

sjuk.

Jag har blivit smittad av systern min och ligger nu hemma för tredje dagen med den värsta förkyldningen/influensan jag har haft på länge, kankse någonsin. Har inga krafter kvar och sover mest hela dagarna. Lämnar inte sängen mer än för nödvändigheter och har inte orkat läsa, pyssla, skriva sms eller se på film förrän nu.

Snart tillbaka, lite mer levande hoppas jag. Ha det fint! Puss

vårsoliga dagar.

Jag är hemma, hemma efter några underbara dagar i Halmstad där jag har levt livet som bäst. Att äta gott, mysa med favoritpersoner, ta shoppingturer på stan och titta på kalasbra woody allen-filmer var precis vad jag behövde just nu. Dock fick jag tyvärr en förkyldning på köpet som inte vill slita sig. Så jag stannar i sängen och dömmer om de senaste dagarnas fynd som jag tänkte visa nu. Ha det fint! Puss


På röda korstet fann jag den finfina frukostskålen ovan. Tänk vad fina saker man kan hitta för bara en femma! Älskvärt.


I går gjorde jag de troligen bästa inköpen på länge. En klänning med krage som är perfekt för vårväder och ett fågel-halsband som får allt att kännas lite mer vår-vänligt. Klänningen är från Alexa Chung för veromoda och halsbandet från Accessorize.


Ett annat second hand fynd var boken Ett ufo gör entre av Jonas Gardell som jag så länge önskat att få läsa.


Till sist fann jag mig ett par världsfina shorts som får mig att längta till sommaren ännu mer, om det är möjligt...


...och ett prickigt mobilskal som får lov att pryda min mobil ett tag. Fina fynd som får mig att peppa lite mer inför de vårsoliga dagar jag annars inte känt någon längtan efter.
[bilder: av mig]

onsdagsmorgon.



Fruktsallad med russin, valnötter och en klick yoghurt.

Vaknar upp med lyckorus. I dag åker jag dit där jag kopplar av som bäst, kan vara mig själv och glömma allt som gör ont. Åh, det kommer bli så himla fint. Shoppa second hand, äta pannkaksfrukost, promenera i skogen och värma sig framför brasan med favoritpersoner. Kameran följer med och om inte annat hörs vi på fredag igen. Ha det fint! Puss

[ph: jag]

Ni är så himla fina hela högen.

Vad/ var får du inspiration från? När det kommer till att blogga, fota och andra liknande saker alltså.
Jag kan nog inspireras av det mesta men främst från fina fotografier, som finns på bloggar, instagram och flickr samt i tidningar och från musik.

Hur länge har du varit intresserad av fotografering?
Jag har nog alltid varit intresserad men jag började först fotografera med systemkamera hösten 2008, då jag upptäckte det här med bloggar och startade min första egna.

Om du kunde förbise din ätstörning, vilken sötsak faller dig bäst i smaken då?
Frukt är väl en söt sak egentligen? Fast om inte det räknas så säger jag sällan nej till en riktigt god chokladbit. Gärna mörk med nötter eller fransk nougat.

Godaste teblandningen?
Fick smaka champangeté hemma hos en fin vän i förra veckan och det var nog bland de godaste téer jag har druckigt. Champange smak är min grej alltså!

Vad åt du till frukost i dag?
Jag åt havregrynsgröt med äpple, kanel, russin och mjölk!

Tumblr_le9tidykhy1qedlvdo1_500_large_large

Hur många gånger kan du få panik över mat per dag?
Det varierar väldigt mycket på grund av olika förutsättningar men vissa dagar kan varje måltid bli ett problem, men vissa dagar inga alls.


Läser du Kenzas och Blondinbellas bloggar och vad tycker du om dem?
Nej jag läser faktiskt inte dem så därför kan jag inte riktigt säga vad jag tycker. De verkar som härliga tjejer dock!

Vilka tre bloggar tycker du bäst om?
Niotillfem, Elsa Billgren och Flora.

Vad är det värsta/bästa som kan hända på en dag?
Rent allmänt så är det väl död och lyckorrus som är det värsta/bästa som kan hända men om du menar i mitt liv just nu, med ätstörningarna och allt så måste jag svara panikångest som värst och att känna riktig glädje och hopp det bästa!

Hur gör du för att orka med dagar som känns grå?
Jag försöker att göra saker som får mig att bli glad. Som att titta på New Girl eller Modern Family, mysa, prata med mina vänner eller träna.

Vad tipsar du om att göra när man vill gå ner i vikt, träna mycket och så vidare, men är rädd att komma in i den onda cirklen och bli nojig allternativ sjuk?
Om man vill gå ner i vikt tycker jag man ska ordentligt(!) tänka igenom varför, för vems skull och om och i så fall hur det skulle göra en lyckligare? Sedan tycker jag man ska prata med någon, som skolsyster eller mamma/pappa som kan hålla ett öga på en och sedan är det bästa att äta sunt och regelbundet och lägga till en hälsosam nivå på den typen av träning som man tycker är kul!

Hur lägger du in dina iPhonebilder på bloggen? Använder du något program?
Jag lägger in dem precis som vanliga bilder, inga konstigheter med det. Det är bara att lägga in dem i en map på datorn och ladda upp.

Tumblr_lz07treqc31qzbdsao1_500_large

Vad hände på festen i lördags?
Jag kände redan från början att det skulle bli fel. Och det var inte maten utan även utav andra anledningar också. Jag klarade inte av situationen helt enkelt. Var tvungen att åka hem.

Jag undrar hur det kommer sig att du inte visat mer stil och kläder på din blogg förut, eller varför du inte gör det mer nu? Du verkar ha en väldigt bra känsla för mode och verkar ha din egen stil!
Jag ha aldrig riktigt känt mig säker nog på min egen stil. Visst har jag alltid varit intresserad men det har inte varit det som jag i första hand prioriterat på bloggen. Men tack, åh tack! Jag måste erkänna att jag känner mig väldigt pepp att visa mer stil och klädval i fortsättningen.

När hittade du den klädstilen som är du?
Jag vet inte om jag har hittat den klädstilen som är jag riktigt ännu men jag antar att nu, när jag under de senaste månaderna varit tvungen att fokusera på bara mig så har sånt som är jag blivit mer och mer klarare för mig.

Är du modeintresserad och hur mycket?
Jag är nog väldigt mycket mer modeintresserad än var man tror. Tycker om att ha koll på trenderna, även fast jag sällan följer dom.

Vilken är din favorittidning?
Det måste vara svenska ELLE.

Hur ser din sportlovsdröm ut?
I morgon åker jag, mamma och syster till min mormor och morfar för att secondhandshoppa, promenera i skogen, mysa och bara koppla av. Det är faktiskt som rena drömmen för mig.

Hur träffar du helst dina vänner?
På ett mysigt litet fik är ju allra finast. Sitta i mysiga fåtöljer, prata och sippra kaffe ur fina koppar är hur mysigt som helst.

Tumblr_ly9yi7a0bj1qi1jrno1_500_large

Om du drabbas av panik, hur beter du dig då? Vad händer med dig? (om du nu får panik, t.ex. av ätstörningarna)
Att jag lider av panikångestattacker är något som jag inte har några problem med att berätta för folk men när det gäller hur dem går till är det lite mer känsligt tyvärr. Just därför vill jag inte ge någon exakt beskrivning om vad som händer när det sker. Kort sagt så blir jag alldeles skakig i kroppen, det blir väldigt mycket tårar, dumma och jag får exhalera för att få någon luft i mig. Mer än så vill jag inte berätta. Det här med panikångest är en väldigt läskig sak och säkert de mest hemska som någonsin har hänt mig.

Vet du nåt bra ställe man kan köpa fina dagböcker?
Jag vet tyvärr inga exakta ställen där man kan hitta lite extra fina dagböcker. Själv skriver jag i en enkel moleskine-dagbok som köptes på en vanlig bokhandel.

Vart och hur pluggar du bäst?
Vid skrivbordet i mitt rum, med låg musik och med lite ljus runt om mig för stämningens skull.

Skulle du kunna visa i ett inlägg hur man gör en sån header som du har?
Jag har sagt det många gånger förut men det är inget och visa. Jag använder bokstavsverktyget i photoshop cs5 och det är inte mer än att klicka som man behöver göra. Vill du ha en vidare beskrivning så maila!

Jag undrar vad det var som blev vändpunkten för dig, var det du som sökte hjälp eller var det någon anhörig som konfronterade dig?
Jag minns den där vändpunkten så himla starkt. Jag hade blivit så sliten och trött på livet att jag bara såg förbi vardagarna och längtade till de mer speciella dagarna. Som när jag skulle se premiärbio och sova på en kompis hotell till exempel. Den kvällen orkade jag knappt stå upp för jag var så energilös och kvällen efter insåg jag hur lite kul jag egentligen hade det i livet och grät. Då komm mamma in till mig, tröstade och konfronterade problemet. Då insåg jag för första gången att det livet jag levde var inte det optimala.

Du har så fin blogg, älskar dina noveller!! Jag kommer inte på någon fråga just nu, men kan inte du göra ett sådant inlägg när du lägger upp bilder från tex wehearit och skriver små rader under? Kategorin kan tex vara: I sommar vill jag......

Åh, tack tusen tack fina du! Ni är så himla fina allihopa. Ett sådant inlägg, som jag förövrigt kallar "drömvärld" (därav kategorin) kommer snart! Puss

Tumblr_lxapfafpe91ql4n1go1_500_large

Min fråga är bara: vilka slags bloggar läser du ofta och vad tycker du om för musik?
Mina tre favoritbloggar nämnde jag ovan och jag tänkte faktiskt ta och göra ett inlägg med de bloggar jag läser snart så då ska ni få se! Musiken varierar från månad till månad men här har du min februari-lista.

Jag älskar verkligen dina noveller, undrar om du har någon på lager som vi skulle kunna få läsa?
Tack fina du! Tyvärr har jag inga på lager men om ni håller ut lite så ska jag se till att det inte dröjer för länge innan nästa kommer upp!

Vilka länder har du besökt? Jag föddes ju som sagt i singapore och har bott i japan under några år som liten. Under samma tid besökte jag även länder som Malaysia, Thailand och Indonesien. Under senare år har jag besökt de flesta länder i Europa samt Florida, USA.


Undrar också om du har någon film du verkligen har fastnat för, eller kanske en bok?

Film: "Julie and Julia". Bok: "Det är så logiskt alla fattar utom du" av Lisa Bjärbo.

Kikar du in på våra bloggar som läser din blogg?
Det är inte alltid jag har tid för det men när jag ser att en person med samma namn har kommenterat ofta så går jag för det mesta in och tittar. Ni har hemskt fina bloggar hela högen tycker jag!
[bilder: weheartit.com]

Alla känslor snurrar omkirng, jag känner allt och ingenting.

6603228417_8ca1b909bb_z_large

 

Sportlovet sitter så himla fint just nu. Ligger i sängen och tittar på tv-serier från förr, känner nostalgi, läser bra böcker och skriver ord jag vill minnas i min dagbok. Och eftersom jag, mitt i allt lugn inte hann med att öppna frågelådan i går så tänkte jag köra både frågor och svar i dag i stället! Fråga vad ni vill så svarar jag i kväll. Ha det fint! Puss


UPDATE: Nu säger jag stopp för i dag. Tack för alla frågor och fina ord. Ni är så. himla. bra.

[bild: weheartit.com]


sportlovsklädsel.


Manchesterjeans från HM, skjorta från monki och stickad kofta från second hand, ursprungligen från Gant.

Såhär såg jag ut idag när jag åkte hem till en världsfin vän för lite sportlovsmys, té och pepptalk. I dag känns livet så himla mycket lättare. Måste passa på att tacka för era värmande ord. Ni gör mig så glad. Ha det fint! Puss

[ph: jag]

om mat, mys och vänner, om kaos och att bryta i hop.


Min vecka ur en mobilkameras synvinkel. Veckan började fint på Ebbas Skafferi, mitt standardfik med fina Matilda. Vi pratade livet, sportlov och män. Delade på en surdegsmacka och inhanlade 18-present till en gemensam vän.


Dagen efter gick jag i tusen bitar. Låg hemma och myste med Molly ovan och letade efter hopp. Mamma piggade upp mig med en mysig lunch på Annas kök där jag åt en väldigt god fiskgryta innan vi åkte hem för ännu mera pepp-prat och mys.


När livet kändes lite lättare åkte jag hem till Caroline för lite Alla hjärtans dag-mys. Vi drack té ur fina koppar, tittade på OC och åt hummer dagen till ära! Hon är så galet fin.


Hemma igen. Åt busgod havregrynsgröt till frukost och tittade på modern family. Avslutade dagen med ett träningspass och svenskaplugg med pappa.


I torsdags tog jag en kort runda på stan och hittade docskopior som jag pillade lite på. Nya ELLE damp ned i brevlådan och jag älskade reportaget om Amsterdam med Elsa Billgren. Tycker förövrigt att Elsa är en av de mest inspirerande människorna jag vet.


I fredags var det studiedag och första dagen på mitt sportlov! Promenerade bland vintervindar och åt havregrynsgröt med lingon till frukost, läste boken; Det är så logiskt alla fattar utom du och tittade på La Vie En Rose, filmen om Edit Piaf med favoritpersoner.


I lördags gjorde jag miniscones som jag åt tillsammans med fruktsallad och keso till brunch. Var borta och vände på en 18-års fest och insåg hur himla naiv jag varit. Fällde tårar över all orättvisa men med fina peppord från vänner och familj somnade jag gott med hopp för lite ljusare tider.

Min vecka kan tyckas ganska trist men livet är inte riktigt som det borde vara just nu. Jag peppar och kämpar och hoppas på ljus. Vilket som är det himla skönt att ha sportlov nu. Ha det fint! Puss
[ph: jag]

Söndagsfotografier.





Jag visste att det skulle bli svårt, men aldrig såhär.
Jag kämpar vidare.

[ph: jag]

021912.


Havregrynsgröt med banan, lingon, mjölk och bästa boken.
[bild: av mig]

midnattsord - om att inte ge upp fastän man är så himla nära.

Jag skäms ganska ofta över den jag blivit. Att jag inte klarar av sånt som egentligen är så självklart. Som att gå på fest, fika med vännerna och gå ut och äta mest bara för att. Men ännu mera skäms jag över den jag var förut. Innan allt detta hände. För även om jag först blev stämplad att ha en allvarlig ätstörning nu i november så har problemen funnits där sedan lång tid innan.

Jag minns hur jag en solig junikväll åt alldeles för mycket efterrätt. Jag minns ångesten som åt upp mig inifrån, den som låste in mig på toaletten fler gånger om den kvällen bara för att allt jag ville var att spola tillbaka tiden och få allt det jag ätit ur mig.

Jag minns hur ofta jag bara åt för att jag var tvingad. Det kändes alldeles för ofta fel när jag åt för att jag skulle kunna njuta av maten. Jag tittade alltid på mig själv och tänkte att "Visst är du fin, så fin som du kan bli. Men du hade vart ännu finare om du var smalare...”.

Jag beslöt mig en gång för alla att bli av med ångesten -  men jag gjorde det på helt fel sätt. I stället för att söka hjälp och prata med någon så fann jag mig en usel diet som jag satsade alldeles för hårt på. Det är helt sjukt hur jag kunde lyckas gå ner mer än två storlekar på bara några månader. Ännu sjukare är hur mycket det kunde skada mig.



För mina problem handlar inte längre bara om att äta eller inte. Nej, det är mycket mer än så. Alla de små problemen jag har haft genom livet, alla de små psykiska sakerna, de regler jag har haft i mitt huvud har nu knutits i hop till ett ända stort problem.

Jag tappar hår, får ofta svindel när jag ställer mig upp och har en uppblåst mage tjugofyra sju. Från och till känns livet inte alls kul. Från och till kommer hopplösheten som en bomb och plötsligt finner jag mig tvivla på min egen existens. Jag kan i bland få en känsloattack och gråta för ingenting. Jag tycker inte längre om mat som jag tyckt så bra om förut. Glass, mjölk och pasta, köttfiléer , mjölkchokladen och apelsinjuicen. Förut favoriter – nu är det knappt ätbart.  

Det är himla sorgligt alltihop, egentligen. Samtidigt så är jag inte helt besviken på hur allting har blivit. För den jag var innan förtjänade detta. Jag behövde nog det här. En livskris som på riktigt ruskade om mig. Och jag tror faktiskt att jag kommer komma ur det här – starkare än någonsin.

Det är dock lättare att tänka så nu, men när jag sitter i bilden en vanlig vardagsmorgon, på väg till skolan och totallt bryter i hop är det så lätt att glömma. Då tänker jag bara på stressen och hur jag tappar hår, på huvudvärken som ger mig svindeln och för hur illa jag har behandlat min kropp så att magen nu strejkar. Då glömmer jag allt det fina och tänker på hur illa saker och ting är, hur jag inte tycker om jordgubbar och mjölk och hur lite det finns att leva för.

Det är verkligen inte så att jag rekommenderar inte ätstörningar, absolut inte, inte alls! Men däremot så vill jag ha sagt, till alla ni som känner smärta där ute, att vi har alla problem, stora som små. Om mat, om pojkvänner, vänner eller skola. Vi slits mellan den vi var då och den vi kom att blivit nu. Slits mellan viljan att leva och viljan att sova bort alla dagar tills det slutar göra så himlajävlaont.

Ge inte upp. Jag tror att vi alla behöver något jobbigt att ta oss igenom för att bli starkare. Något kommer att förändra dig till det bättre och kanske så gör det det lite mer okej att tvivla på livet, kanske borde vi inte skämmas för våra tårar. För när jag klarat av denna berg-och dalbana, när jag kan njuta av mig själv och mat igen. Då kommer jag nog må så himla himla bra.

(Jag ska bara överleva resan dit först).
[bild: av mig]

sportlovsdrömmar.

Tumblr_lzfkhacptd1qdyt99o1_500_large
I dag är min sista dag i skolan för i morgon har jag studiedag och då börjar änligen sportlovet.
Det ska bli så himla skönt. Nu tänkte jag berätta om lite fina bestyr jag skulle vilja göra. Puss

Breakfast-delicious-food-waffle-waffles-favim.com-134540_large
Som att äta våfflor som jag inte smakat på så himla länge men som jag vill minnas är väldans
gott. Ska allra helst smakas med mina fina vänner, lite fruktsallad och en kopp kaffe eller té.

Tumblr_lvowxm076i1r22s0fo1_500_large_large
Jag vill ta promenader i vinterlandskapet. Och låta kameran få följa med. Det är så himla fint
och frostigt ute nu och jag vill bara ta vara på varenda sekud.

X_50336817_large
Och när man kommer hem från promenaden finns det knappast något bättre än att krypa ner
under täcket och värma sig. Tända ljus, någon varm dryck i sin finast kopp och skriva några
rader i min bästa skrivbok.

Tumblr_lyyyncpail1r9xx3ro1_500_large
Jag längtar efter långa sovmorgnar. Allra finast är att vakna av morgonljuset, kanske några
solstrålar eller vintervitt snöfall utanför fönstret.

Tumblr_lz2hncwtnu1r2gcfvo1_500_large
Baka scones till frukost vore en fin start. Eller att spara dem till eftermiddagen och bjuda
favoritpersoner på afternoon tea i stället. Mysigt.

Tumblr_lrf23g5m2j1r1o14ho1_500_large
Mot slutet av veckan ska jag upp till mormro och morfar. Mysa framför brasan, äta
pannkaksfrukost och shoppa lite i finaste staden. Mitt Halmstad alltså. Ska bli så himla mysigt

Tumblr_lynmj7h06u1qh62gto1_1280_large
Jag längtar efter att få stanna i sängen mest hela dagen och itta på mina favoritserier. New
Girl, Glee och modern family är mina favoriter. Har börjat titta lite på O.C med Caroline och
måste säga att det är väldigt bra det också.

Tumblr_lze1rh6vwd1qh64vco1_500_large
Till sist så skulle jag vilja läsa. Mycket. Jag har så många böcker hemma som jag aldrig hinner
läsa men som verkar så himla himla bra.
[ph: weheartit.com]

021512.

Vinterfrukost. Havregrynsgröt med torkade jordgubbar och banan och senaste numret av ELLE förståss.
[bild: jag]

Tisdag.

Hur mår du i dag? Inte så värst bra (därav den dåliga uppdateringen). Går igenom en väldigt jobbig period just nu och det är väl bara att hålla ut, tur har jag som har så många fina personer runt om mig som höjer humöret.


Hej jag har nyss köpt en muminmugg för de är ju alldeles för fina!
Men jag undrar, går dem bara finfint att tvätta i diskmaskin eller?
Visst är de underbara! Och ja, de går utmärkt att diska.


var känner du dig som tryggast? Hemma, hos min mormor och morfar eller i famnen på mamma eller mina bästa vänner.

Har du haft en hobby/sport eller så? Vad isf o ur länge höll du på? Jag har tränat inom kanotsporten på elitnivå men efter ha skadat handleden så slutade jag. Det var för ett år sedan ungefär, det kändes aldrig som det var min grej riktigt och jag tyckte inte riktigt att det var så kul heller. Såhär i efterhand var beslutet om att en gång för alla sluta bland det bästa jag gjort.

Tumblr_lu9eabmvmf1qajmoho1_500_large

Hur skulle du beskriva din stil?
Svårt. Preppy, stilrent och mycket svart. Låter hemskt tråkigt men kan nog inte bekriva det mycket bättre än så!

Vilken är din bästa frukost? Jag har faktiskt inte funnit min absolut bästa frukost men lovar att tipsa när jag finner något riktigt gott! Värt att veta är att jag har som vana att alltid äta gröt på vardagar och blandat på helgen, kanske skulle ni vilja se mer av mina frukostar i fortsättningen?

Vad har du för planer i vår/sommar?
I vår ska jag först och främst bli bra mycket friskare än nu. Bli lite mer lycklig, på riktigt. Jag vill hänga i vårsol med fina vänner, ha picknickar och promenader. Åka till min sommarstuga med mina fina och hänga där några dagar och kanske resa lite också. I sommar blir det nog till att jobba, resa, mera sommarstuga och förhoppningsvis lite festival.

Vilken är din favoritfärg?
Min favoritfärg har alltid varit blått, kanske för att jag alltid älskat havet. Nu på senare tid har jag fått en grej för pudderrosa också. Så himla fina färg.

Tycker du bäst om glass, godis eller chips?
Tycker faktiskt varken om glass, godis eller chips. I alla fall inte just nu. Men mörk choklad är finfint. Speciellt fransk nougat, det är min favorit.

Har du någon text/citat som peppar dig, vad isåfall? Jag brukade alltid ha make every day count men det har bara tillfört mig stress och ångest. Lev i nuet kanske? Jag skulle gärna vilja ha lite tips på fina citat om ni har några!

Bed_182343260_large



I inlägget "när jag vaknade föll snön, min bästa vän låg brevid mig..." så är dina bilder jätte vita/drömmande, hur har du fått de så?
Det är så jag redigerar. Jag applicerar helt enkelt på mer ljus och drar lite på kontrasterna. Svårare än så är det inte?

Är du fortfarande sjuk i ätstörningen eller är det bättre nu? Får du någon hjälp? Jag är fortfarande sjuk men får hjälp. Jag har dock varit väldigt naiv och inte riktigt förstått hur svåra problem jag har. Jag får hjälp av både vänner, familj och skola och om ett par veckor ska ja få träffa de på BUP och så får vi se vad som händer då.

 

Vad gör dig lycklig? Oftast små saker som när allting är så himla himla mysigt, när det snöar när jag vaknar en söndagmorgon eller när jag har lyckats skapa mig en riktigt god frukost. Men allra mest lycka får jag nog från min familj och mina fina fina vänner som alltid finns där för mig, helt otroligt vad bra de är.

 


Bästa böckerna?
Åh vad jag önskar att jag hade ett bättre svar på den frågan men jag har nog inte läst något som fängslat mig något särskillt. Men jag lovar att tipsa om en bra bok så fort jag läst en.


Hur ser du på framtiden?
Det beror på hur långt in i framtiden du menar? Jag vill uppleva riktig lycka, riktig kärlek och ha den där beundransvärda självsäkerheten där man inte behöver få bekräftelse från andra för att kunna tycka om sig själv. Annars så vill jag resa en massa, bo utomlands ett tag och jobba med något som jag älskar.


Vad är din högsta önskan?
Att bli frisk.

 

5560110055_3ae9de370e_z_large

 

Hur lång är du? 1,72!


Te eller kaffe?
Kaffe.


Bästa klädesplagg just nu?
Mina nya svarta manchesterbyxor från HM! Så himla fina och supersköna dessutom!


Bästa låt/band/artist nu?
Just nu lyssnar jag nästan bara på Amanda Fondell, hennes nya skiva går konstant på repeat. Annars tycker jag väldans bra om den här och den här låten också.



har du upplevt att folk behandlade dig annorlunda efter att du berättade om din ätstörning?
Ja, folk är mer aktsamma mot mig. De vet att problemen finns där och för många är det svårt att veta hur man ska hantera det.


hur vill du att andra ska hantera det?
Det kan för många tänkas att det kan bli jobbigt med för många frågor men det är inget emot när jag märker att frågorna ligger och väntar men personen jag pratar med inte vet om det är okej att fråga eller inte. Det är värst. Jag vill att alla ska veta att det är okej att fråga men man måste tänka på var och när bara. Det är svårt, jag vet men det är så jag känner.


Kan du inte visa i ett inlägg hur du gör din header? Jag använder en funktion i photoshop. Det är en knapp och inte så mycket att visa tyvärr. Men om ni är helpepp är det bara att maila så kan jag förklara.


viklen typ av ätstörning led du av? Ortorexi och anorektiskt beteende skulle man enklast kunna förklara det som.


vad är din absolut högsta dröm just nu? Att bli frisk och lycklig.

 

Tumblr_leu6ocu9qz1qaee99o1_500_large


Vill höra dina tankar på kvinnoidealet och allt sånt, vill du berätta det för mig? Nu är jag inte riktigt säker på vad du syftar på men jag tycker egentligen att det är helt sjukt hur mycket tid folk lägger ner på¨att tycka hit och dit. Någon är si och någon är så -  alla är ju olika så vad ska de spela för roll hur man är eller hur man ser ut så länge man är lyckig?


Hur skulle en riktigt fin söndag se ut för dig? Åh vilken fin fråga. Jag skulle vilja sova till senast nio för att sedan gå upp och äta en riktigt god frukost med kanske scones, fruktsallad och en kopp kaffe. Sedan skulle jag vilja möta upp en vän, ta en promenad igenom vinterlandskapet och kanske knäppa några bilder på vägen. Äta pannkakslunch, mysa framför någon bra film eller tv-serie och fika skorpor bland tända ljus i mitt rum med en hel drös vänner. Kanske ett träningspass någonstans där emellan också. Skulle vara en riktigt fin söndag enligt mig!

 

Hur äter du nu under en normal dag? När allt går som det ska äter jag mina fem mål om dagen med ungefär 3 timmars mellanrum. Alltså frukost, lunch, mellanmål, kvällsmat och sedan ännu ett mindre mellanmål.


Vad har du lättast samt svårtast för att äta?
Lättast är sådant som är enkelt, inte så rörigt och sådant som jag gärna känt mig sugen på ett tag. Det svåraste är sådant som jag egentligen inte är sugen på, inte är särskillt fräsht eller hälsosamt och ganska rörigt och komplicerat med många olika ingredienser.

 

Kan du vise mer av klærne dine, du har så himla mye fint! Åh, tack, jag ska försöka lägga upp lite mer bilder på klädval i fortsättningen!


Har du noen favoritt cafeer i Stockholm? Jag bor ju inte i stockholm och har inte varit där så fasligt många gånger så jag tyvärr inte svara särskilt rättvist på den frågan eftersom jag inte besökt allt för många.


Tumblr_lqqpiepdfg1r2olp4o1_500_large


Vilken typ av ätstörningar hade du? Spydde du eller bara inte åt du? Jag hade somsagt ortorexi och ett anorektiskt beteende. När det gäller bullemi och att spy vill jag gärna inte gå in för mycket på ämnet men det var inte mitt huvdsakliga problem.


Hur matchar du sammetsleggins?? Vill såå mycket veta, har ett par, de är jätte bekväma men vad ska jag ha till med dem? Jag brukar faktiskt mest ha mina hemma och mysa runt i stället för mjukisbyxor. Då bär jag oftast en stor stickad tröja eller någon pyjamasöverdel till men jag skulle rekomendera att, om du vill bära dem till vardags matcha med lite tunnare tyger och, såvida det inte är prickigt inte något särskillt mönstrat.


Festar du? alltså går du på fester/ klubbar och dansar och så? Först och främst är jag ännu inte arton och kan inte komma in på många klubbar i lund/malmö där jag bor. Festa gör jag allra helst på sommaren där man kan gå barbent och vara ute nätter långa och glömma bort alla bekymmer för en kväll. Nu i vintertider tycker jag bättre om mysiga kvällar med mina fina vänner och om jag ska vara riktigt ärlig är jag nog mer mys-mingel-och-middag-typen än fest-och-fylla-typen. Det blir alltså inte så mycket fest nu för tiden, främst beroende på mitt psykiska tillstånd.


Några bra sidor varifrån man kan hitta snygga bilder! weheartit.com, flickr.com och pinterest.com där ni hittar mig här, här och här.


Vad tycker du om Abercrombie&Fitch'?
Mycket mysiga och fina, enkla plagg men åh, varför måste deras koncept vara så himlans ytligt?

[ph: weheartit.com]


Monday, please let me go back to bed.

Tumblr_lyvtmo8gjp1roszzyo1_500_large_188280729_large

 

Nu är det måndag igen och jag tänkte köra på som vanligt med en frågestund. Frågelådan är öppnad!
Ni kan fråga om allt och inget tills jag säger stop. Ha det fint! Puss


UPDATE: Tack för frågorna mina fina. Nu säger jag stop för i dag!

[weheartit]

People throw rocks at thinks that shine.


Den första dagen på veckan var jag hemma från skolan. Hade halsont och alldeles för mycket i tankarna som jag fick bota med sömn och favoritfilmer.


Min tisdag började med havregrynsgröt med russin, mandlar och äpplen. Provade en fin prickig blus på hm som tyvärr inte fick följa med mig hem.


En annan dag åkte jag tåg till malmö för att fylla på garderoben. Solen sken och jag förundrades över hur fin vintern kan vara ändå.


Provade mera fint på HM, båda ovanstående finheter fick följa med mig hem och ligger nu och väntar på att jag ska ta beslutet om jag ska behålla dem eller inte.


På bild ett sysn frukost i form av mannagrynsgröt. Bild två visar mellanmålet, keso-och apelsiröra och den fina boken jag läser just nu. Har kommit ganska långt igenom och måste säga att den är riktigt bra!


Köpte världens snyggaste och skönaste brallor. Manchester är så himla underskattat, åh.


I lördags hade jag saknade Cajsa och Carro hos mig på fika och på kvällen lagade vi en finfin pizza med bland annat getost, rödbetor och valnötter från senaste nummret av ELLE.


Söndagsfotografier. Har mest gått omkring i min pyjamas hela dagen och tittat på snöfallet utanför mitt fönster. Fint. Denna vecka har varit så himla jobbig men ändå så himla fin. Jag har gråtit över dumma tankar, oro, ångest och rädsla men lett och blivit alldeles varm av att få köpa sommarklänning, ha långa telefonsamtal med fina vänner och promenerat i snöfall. Ha det fint! Godnatt.
[ph: jag]

när jag vaknade föll snön, min bästa vän låg bredvid mig och ja, det var hur fint som helst.


[bilder av mig]
Februarisöndag. (Hej igen. Min vecka har varit hemsk men tack vare en fin helg
känner jag äntligen lite hopp, tro och lycka igen).


om fina helgbestyr.

För ungefär en vecka sedan frågade jag vilka era bästa bestyr inför helgen var och nu tänkte jag att vi tar en titt på vad ni svarade. Så himla många fina peppord inför helgen. Jag vet att jag behöver det. Ha det fint! Puss


# Jag tycker om att vakna upp med min fina pojkvän och få frukost på sängen, för då känner jag mig omtyckt väldigt mycket. Sen brukar jag åka hemåt och ta lite tid för mig själv och fixa och dona sånt jag vill hålla på med. Mot kvällen åker jag tillbaka till min pojkvän och bara lever liksom.

# Jag älskar att komma hem från skolan klockan fyra, åka direkt till stallet och myspyssla med hästarna, sedan komma hem och äta god mat med min mamma och syster. Och det bästa av allt är att få dricka något gott te, och tända ljus och bara mysa. Helst med min pojkvän som får alla dagar att vara bra dagar!

# Jag tycker om att vakna på söndagsmorgonen av att regnet slår mot fönstret och av inspirationen som ekar inom mig och skriker att den vill ut. Om det då till och med är en sådan söndag då man inte har bokat in någonting blir det extra bra eftersom det betyder att jag kan släppa ut inspirationen och skapa musik tills klockan påminner mig om att verkligheten väntar utanför sovrumsväggarna.

# I helgen får jag vakna upp hos den pojken jag älskar mest. Att gosa in sig i hans nacke när han luktar nyvaken är det bästa som finns. Längta efter mamma och pappa ska jag göra denna helg, som på måndag kommer hem från Thailand. Prata om livet med mormor är också en sak som är fin, gamla människor är så fina.

# Älskar att ta det lugnt på fredagkvällen, mysa med chips framför tven med familjen. Älskar att vakna upp på lördagen, äta världens godaste frukost och sedan ta dagen som den kommer. Men att ta det lugnt. För att sedan fixa sig i några timmar och sen ha kul ute i natten med mina kompisar, komma hem sent och sova länge på söndagen. Och söndagen blir en dag då jag pluggar och tar hand om mig själv.


# På söndag åker jag äntligen till Sri Lanka, extra glad är jag för att min pojke ska med, min familj och faster med man ska också med. Behöver verkligen värme och det ska bli underbart att få umgås med pojken konstant i två veckor, åh.

# Jag tycker om att bara ta dagen som den kommer.
Och extra fint är det om man vaknar av att solen lyser en i ögonen.

# Jag hoppas att jag vaknar av att solen lyser in genom fönstret i mitt rum. Då blir man på extra gott humör. Sen ska jag åka med min ett år yngre barndomskompis för hon fyller år, tillsammans med hennes klasskamrater till Laserdome. Senare skriver jag nog en packlista till vecka 8 då jag och min familj beger oss till Alperna.

# Jag älskar att vakna upp i mina beach house-lakan. På riktigt, de är sån störd skillnad jämfört mot "vanliga" lakan. Sen traskar jag ner till köket, gör min favvofrulle: värma lite frusna bär i micron. Skiva bananer, hacka mandel, blanda detta med de tinade bären, keso och toppa med lite kokos. Alltså, helg för mig är typ... som en lång frukost, haha!

# Min favoritmornar är när jag vaknar av att mamma stänger ytterdötten för att gå ut med hunden, och jag har ork att kliva upp och bakar scones eller morotsbröd som är klara precis när hon kommer in igen. Vi sitter länge och dricker massa te och äter det nybakta brödet med ost och gurka.


# Jag slutar skolan halv tolv på fredagar, så då brukar jag sätta mig på bussen (som åker en väg där man har utsikt över havet) med musik i mina öron. Om jag ska hem då alltså. Annars är det oftast fredagar som är lite extra spännande, för om man ska iväg någonstans så är det ofta då resan börjar. Det pirrar alltid lite i magen då, eftersom man har längtat under hela skoldagen.

# Mina favoritmorgnar är när jag och min fina sambo är lediga, eller iallafall börjar jobba sent. då brukar vi duka upp en brak-frukost med allt möjligt och sedan sätta på LP'n med någon fin gammal beatlesplatta och sedan sitta där i minst en timme och bara lyssna på musik, prata & ladda inför dagen. om solen strålar in genom rutan är det förståss ett stort plus.

# Jag tycker bäst om helger där man vaknar och äter en riktigt god frukost med fina vänner som kommer på besök tidigt, eller min tvillingsyster. Vi dricker te eller kaffe tills vi kissar på oss. Sen kan mysigheten ta över hela dagen, vilket jag älskar. Man drar sig ut på stan, kanske tar en långpromenad eller bara sätter sig och fikar. På kvällen kan det hända att man sätter sig på en uteservering (på sommaren då), tar ett glas vin och kanske ännu ett. Så dansar man på någon klubb någonstans tills benen inte längre orkar. Jag tycker om att ta dagen som den kommer.

# Jag gillar mysiga helger, lite så som du verkar ha dina. Ta det lugnt, bara vara och att se det fina i alla stunder.
Jag älskar att ha mysiga middagar och att ta mysiga fikor med mina vänner. Men även att ta vara på helgerna till max och upptäcka nya saker, såsom nya städer, nya platser.

# Jag älskar nästan aldrig att vakna upp, men jag älskar när jag väl vaknat (själv - helst ingen som väckt) och det är någon i köket som lagar frukost åt mig. Men det händer ju inte så ofta.

[bilder av mig]


Jordgubbar med mjölk.

Ord i min anteckningsbok i dag, 09.34:


.                                                                                                                                           [ph: jag]
Jag lyssnar på musik
Känner vibbar av sommar och tänker på framtid
om det finns någon.

Jag hoppas på en sommar av lycka och glädje.
Många leenden som fastnar på fotografier.
Orken att äventyra, leva här, leva där och jobba.

Att inte gömma sig för äventyret,
för stranden,
för bikinin, och vänner i bikini.

Att inte behöva låtsas om att hjärtat är ömt
för det finns inget att låtsas om längre.

Jag vill tycka om mig.
Och jag vill tycka om solen.
Sommarmaten och fåglarnas sång.
Långa nätter och långa morgnar.
Och jordgubbar med mjölk.
.

När man inte är långt från att fylla arton.

Drömmer lägenhetsdrömmar:

Tumblr_lbbsnchvst1qdtpb3o1_500_large
Jag skulle vilja ha en fin balkong med ljusrosa blommor. Där det kan drickas vin om ljumma
sommarkvällar, där jag kan sitta mer morgonkaffet och läsa tidningen eller slå mig ner under
en stjärnklar himmel, med en filt och skriva om allt och ingenting i min dagbok.

http://data.whicdn.com/images/4090167/tumblr_l9dz0w7uNK1qcpe19o1_500_large.png
Jag skulle vilja ha ljusslingor på väggarna för att höja mysfaktorn. Extra fint i vintermörkret
då solen försvinner redan klockan tre och vännerna är på besök, då man äter mellanmålet,
dricker té ur fina koppar och pratar drömmar.

Dsc_0143_107784835_large
Jag skulle ha en sådan här fin hylla med mina bästa böcker, precis som Sofia. Skulle även
vilja ha en likadan hylla till alla favoritkopparna som nu mest står lite överallt.

D04be29c02c71a1e8763dda2069ef811_large
Jag skulle vilja ha breda fönsterkarmar vid alla mina fönster. Där skulle jag sitta och njuta, skriva, drömma, läsa och bara va. Och så skulle jag vilja ha fina ljuslycktor och ett fint smyckesställ i några av dem också. Precis som fina Emmy har det.

Tumblr_lr54qav7jp1qd6b51o1_500_large
Och den här utsickten fore ju fin. Helst blå himmel och blomm-prydda balkonger hela året om.

Tumblr_lyumcwpjot1qac4veo1_500_large
I min säng skulle jag ha fina påslakan som det ovan.

3925073553_42ace24da1_z_large
Jag skulle ha fina kristalkronor och lampor i taket på i vartenda rum.

Tumblr_l3280cdjn01qzkqclo1_500_large_111941285_large
Jag trycker hemskt mycket om den här bilden och skulle mer än gärna vilja ha säng som den
ovan. Med himmel, ljusslingor och allt det fina runtomkring. Ljusen i fönstret, det fina vita
golvet och elementet. Åh.

Lsovrumkakelugn.jpg_thumbnail2_large
En kakelugn är ett måste i min framtida lägenhet. Jag skulle ha en i mitt sovrum för kyliga
kvällar och en i mitt vardagsrum för mysigt eftermiddagshäng med mina bästa personer.

3789600982_27174446b5_z_large
Ett vitt och fint nattduksbord likt Annas skulle jag väldigt gärna vilja införskaffa.

_dsc0742_2_large
Och vem skulle inte vilja bo som Flora? Med blommig tapet, planscher på väggarna och den där
fina sänglampan. Allt är som lite av en dröm.

Alla bilder utan länkar är från weheartit. Ha det fint! Puss


svar.

Villken dialekt pratar du? Egentligen ingen alls. Pratar med influenser från skånska, halländska, stockholmska osv. Kan man kalla det sydsvenska kanske?

Pratar du som du skriver, alltså använder ord som himla fint osv?
Ja det gör jag faktiskt! Skulle inte avnända ord i mina texter som jag inte använder när jag pratar.

Kan inte du lägga upp en video där du pratar någon gång?
Jo men visst kan jag göra det! Har funderat på det länge men vet inte riktigt vad jag ska säga bara.

Hur hittar du bilderna på weheartit? skriver du typ bara: girl? eller? Haha, nej inte riktigt. Så vida jag inte letar efter något specifikt brukar jag mest lägga till bilder från andra sidor. Annar brukar jag mest titta igenom de bilder som mina kontakter har.

37392c42a4a786739510f8b22c9e80d6_h_large


Vilken skola går du på? och vilken klass? och vilken linje? Jag går andra året på LBS i Lund där jag går medialinjen. Värt att veta att jag har inriktning journalistik nu i tvåan och sedan design i trean. Kul!

Vad lyssnar du på för musik? Just nu försöker jag bara lyssna på musik som gör mig glad eller sånt som får mig att koppla av. Kan vara lite som Coldplay och Bon Iver, First Aid Kit och Laleh men också lite nostalgifint eller dansfeber-låtar från 50-talet.

Vad gör du när du känner dig ensam?
Slår på musik, eller någon film för att få lite "sälskap" och försöker hålla mig så sysselsatt som möjligt. Kanske läser, skriver eller något sådant.

Blir det någon videoblogg? skulle vara så kul att få en röst kopplad till dig!
Absolut! Men som jag skrev ovan så har jag bara lite svårt att veta vad exakt det är jag ska prata om. Men en videoblogg ska det bli!

Bästa pepp-låtarna?
Håller faktiskt på med en pepp-lista på spotify i dett nu så håll ut lite till så ska jag dela med mig av den så snart som möjligt!

Bästa förebilden?
Mamma.

Vart handlar du helst kläder? Monki, Zara och HM är mina svenska favoriter.

4248549076_781697666e_z_large


Vad gör du om 10 år? Om tio år är jag tjugosju, har förhoppningsvis hittat någon som ger mig fjärilar i magen och som jag bor i hop med. Kanske i en stor lägenhet i London, högt till tak, vitt och kakelugn och sånt fint. Jag har en fin kontakt med familjen och de som i dag är mina närmaste vänner och förhoppningsvis har jag ett bra jobb innom media. Skriver, fotograferar och pratar i radio. Det vore fint.

Vilka betyg gick du ut med i nian? Har faktiskt ingen aning. Jag gick på montesorriskola och där hade vi omdömen i stället för betyg.

Jag har uppfattat det som att i bor i en liten by? Och undrar om du trivs där eller egentligen skulle vilka bo i en större stad?
Jag bor i en by på landet och där trivs jag hur bra som helst. Det är där jag verkligen känner mig hemma, fri och kan koppla av ordentligt. Men när jag flyttar hemmifrån vill jag flytta till en större stad (London, åh) men kommer då att älska att åka ut på landet och komma hem.

Var redigerar du dina bilder? Är det programmet gratis?
Jag redigerar alla mina bilder i Photoshop cs4 som jag fått tillgång till genom skolan. Det är ett jättebra program men tyvärr är det ganska dyrt.

Hur länge har du hållt på med fotografi?
Har tyckt om att fotografera så länge jag kan minnas men började fotografera med systemkamera först hösten 2008.

Har du haft samma kamera alltid eller bytat - vilken har du nu?
De första systemkameran jag hade var en fuji finepix. Inget att rekomendera. Annars har jag alltid haft, och har fortfarande en Canon EOS 450D. Skulle dock gärna vilja byta upp mig till något mer avancerat.

Tumblr_la75folgps1qzwilpo1_500_large


Dina bästa tips när man ska skriva en novell? Dagdröm. Mina noveller är väldigt ofta små önskedrömmar om vad jag tycker vore fint och då blir oftast novellen fin också.

Tränar du någonting?
Absolut! Brukar träna friskis-och svettispass 3-4 gånger i veckan och då är det oftast medelpass eller intervall/flex som gäller.

Favoritcafeer/restauranger/affärer i lund & malmö?
Är inte så bra på malmö men i Lund rekomenderar jag Ebbas skafferi, st jacobs stenugnsbageri och patisseriet för fika och lunch och Annas Kök och Klostergatans vin och delikatess som resuranger.

Vad tycker du om lund?
Mycket! Det finns få städer som är så mysiga som Lund.

Har du nära relation till dina föräldrar?
Ja, speciellt efter det att jag fick mina större ätstörningsproblem. Jg kan säga precis allt till min mamma, hon är så himla bra. Och även om min pappa inte alltid förstår mig så vet jag att han finns där vad som än händer.

Är du den spralliga, knasiga och vilda eller den lugna och djupa?
Eftersomj jag just nu går i genom en hel del är jag oftast den lugna och djupa och det är väl så man vanligast ser mig. Men när jag är riktigt glad och fylld med lyckorus kan jag vara hur sprallig som helst!

Tycker du om att sporta? har du haft någon sport-hobby nångång? Vad och håller du ännu på?
Jag gillar att träna och har alltid varit ganska bra på sport. Jag har tidigare tävlat innom kanot men sedan jag skadade handleden förra våren har jag slutat med det. Så nu tränar jag, som sagt olika friskis-och svettispass 3-4 gånger i veckan.

4462258507_ac57013951_z_large


Vad har du gjort i dag, vad brukar du göra när du är sjuk? Och vilken är din favoritfilm?
I dag har jag sovit, skrivit dagbok, tittat runt bland favoritbloggarna, pratat i telefon med vänner, kämpat med det jobbiga och sett på en himla massa film. Favoriten är Julie & Julia.

Har du gått på någon kurs i skrivande för du skriver så himla bra eller kom det bara av sig självt?
Nej det har jag inte. Jag är uppvuxen med stor fantasi och det är nog det som hjälper mig mest i mitt skrivande. Men tack fina du.

Om du fick en super talang, t ex att vara jättebra på att spela piano eller nåt. Vad skulle du välja då?
Jag önskar att min talang kunde vara produktivitet. Jag har så många idéer som jag skulle vilja få igenom men är inte så bra på att få saker gjort. Annars så skulle jag inte säga nej till att vara jättebra på piano.

Jag undrar vad du heter och om det är du som spelade Saga i filmen tusen gånger starkare?
Jag heter Hannah Ingelsten och nej, tyvärr var det inte jag som spelade Saga. Fast det har ju varit kul!

Hur mycket läsare har du?
Oj, det kan faktiskt variera väldigt mycket. Mellan ca 330 - 1200 per dag. Men oftast omkring 750 skulle jag tro.

Hur många bloggar läser du?
Ca tjugo stycken ungefär.

Ps. Råkade visst låna den här fina tjejens bild  så jag måste passa på att be om ursäkt, det är inte lätt när allt kan hamna på weheartit. Missa inte hennes fina flickr-sida heller, den hittar ni här. Puss
[ph: weheartit.com]

Frågelåda.

4387486297_3a67fdd9c6_z_large

I dag är det måndag och jag ligger hemma från skolan så tänkte att det kanske skulle sitta fint med att öppna frågelådan igen? Kanske kan bli en tradition det här. Fråga på så svarar jag i kväll. Ha det fint! Puss

Update: Tack för alla frågor. Nu stoppar vi för i dag!
[bildkälla]

om sånt som är fint, svårt och gott.

Nu tänkte jag visa lite vad jag gjort den senaste veckan - genom instagram! På bild ett är en bok jag hittade i en låda som jag har börjat läsa precis. Verkar fin. På andra bilden syns en supergod minestronesoppa som fick rädda mig från många svåra skolluncher i vecka.

En dag, när jag kom hem från skolan fick jag ett fint paket av mamma som innehöll den fina muminmuggen i inlägget nedan. På bild två är en sömnlös Hannah med alldeles för mycket tankar på hjärnan.

En annan dag åt jag en god mellis med torkad frukt, nötter, äpple och kanel. Samma dag invigde jag dessutom mina nya bästa gubbskor från som jag kände mig väldans fin i. Faktiskt.

Fann en gammal paljettbasker i mitt rum som jag provade och tyckte om. På andra bilden är en kväll då jag låg och skrev dagbok tillsammans med min fina molly.

I fredags spenderade jag min eftermiddag hemma hos Therese. Vi åt pankakor med frukt och sirap, promenerade i vinterkylan och pratade artonårsfest och livet.

I går kväll hade jag ett par av mina bästa personer, Caroline och Elsa hos mig. Vi pratade om saker som gör ont, om hur allting kommer bli bra tillslut och hur viktigt det är att vi tror på det nu. De är så himla fina. I dag har jag befunnit mig i min soffa med fotbad, glee och dagboksskrivande. Ha det fint! Puss
[instragram: hannahstone_]

so the morning came and swept the night away as i was looking for a way.



Har vaknat upp och druckigt kaffe ur min nyaste muminmugg som jag fick av mamma i veckan. Så himla fin! Nu är det fredag och jag ska fixa mig fin för att träffa en av mina favoritpersoner.

Det skulle vara himla trevligt om ni kunde berätta om era favorit bestyr inför helgen? Om ni älskar att vakna upp till bon iver och dricka kaffe ur miminmuggar som jag eller om ni kanske tycker bäst om festliga nätter, pankaksbruncher eller umgås med någon alldeles speciell? Ha det fint! Puss
ph: by me

en torsdagsklädsel.


Sammetskjol från Indiska, glittrig tröja från H&M, skjortan är från monki och skorna är favoriterna från vagabond. Godkväll mina fina! I dag har varit en sådan himla bra dag och i morgon är det fredag, åh vad det behövs. Jag ska jobba hemma, dricka kaffe ur min nya favoritkopp (ska visa er sen) och på eftermiddagen träffa en saknad vän för mysig fredagsfika. Kommer bli fint. Puss
[ph: av/på mig]

Om Januari.

Dagarna innan årsskiftet var fantastiskt mysiga. Jag såg på jullovsfilmer med familjen och nära vänner, shoppade min finaste sammetskjol på mellandagsrean, skrev en massa och åt risgrynsgröt mesthelatiden. Men de dagarna kunde även innehålla några av de jobbigaste sekunderna, minuterna, timmarna i mitt liv och dagen innan den 31a kände jag en otrolig nyårsångest.

Varför skulle det bli nytt år precis nu? Jag är inte redo. Inte redo! Nej, inte alls.
Ord jag skrev i min dagbok, hårt i bläck.

Tänkte på hur naiv jag hade varit som trott att det jag drabbats av, det där som aldrig kunde hända mig skulle ha varit över lagom till att det nya året skulle ringas in med klingande champagneglas, fyrverkerier, kramar och Abbas ”Happy New Year” som spelades på stereon.  

Men i stället var jag fast i en väggrop som jag visste att jag skulle under det kommande året få kämpa med att komma ur. Och jag ville verkligen inte det. Jag ville vara frisk och fri och normal. Jag ville skriva ner fina januariplaner i min kalender. Sånt som att fika med vänner, gå på restaurang, ha tjejmiddagar, besöka biografen och åka till sommarställen, sitta framför en brasa, laga mat tillsammans och umgås. Allt innehöll mat men jag kunde inte inse svårigheten som redan då var ett faktum.

Jag var deprimerad.



Nyårsafton kom och jag hade turen att få fira den med både familj och vänner och dagarna därpå träffade jag vänner lite då och då, hade det mysigt hemma med familjen, såg på otroligt mycket film och kämpade med att lära mig äta sånt som för mig var nytt. Sånt som jag inte tillåtit mig själv äta på flera månader, vilket var det mesta.

Det blev många tårar men också många kramar och när skolan började kände jag mig nöjd med mitt jullov. Jag hade kämpat. Mycket. Jag hade träffat saknade vänner, köpt fina saker på den obligatoriska mellandagsrean och dessutom varit på släktträff som, förutom bufféetårar gav mig lyckorus för första gången på väldigt länge.

Jag minns att jag tänkte att nu är det nog på bättringsvägen allt. Inbillade mig att jag kunde ljuset i tunneln och tänkte inte så mycket på hur det egentligen skulle bli. Var fast besluten i att göra januari så där fin som den ska vara. Som den borde vara. Om man är normal.

Men redan efter första dagen i skolan kollapsade jag och efter några dagars vila kom jag tillbaka och då upplevde jag för första gången panikångesten i skolan, under lunchen. Det kändes plötsligt på-riktigt och jag blev rädd. Som tur är hade jag några otroligt fina personer runt om mig som stöttade och speciellt i skolan fans det både stöd från skolsyster och min fina vän som (utan att du ens vet det) hjälpte mig finna lugnet där och då.

Veckorna därefter har bestått av en väldig kamp mot känslorna. Jag har fått remisser skickade till BUP och en annan klinik och så, på grund av det kan jag nu lita på att saker och ting kommer förbättras. Så småningom.

I Januari har jag fikat och haft filmmys med vänner,
umgåtts med familjen, vågat testa en massa nytt, i mat-väg,
lärt mig ta med mig mat i-fall-att och övat på att ta beslut.
Köpt universums snyggaste skor och ätit en hel del - faktiskt - jättegoda middagar.

Om jag skulle beskriva januari med tre ord skulle jag beskriva den som fin (för allt ovan), jobbig (för alla tårar jag fällt) och som ett framsteg. För jag har faktiskt gjort framsteg och även om saker och ting, varje dag kan kännas svåra och jobbiga så går det fortare över och jag har denna vecka börjat känna hoppet – på riktigt – igen.

Jag är redo nu för dig. Februari.
[bild: av/på mig]

RSS 2.0