< -

En dröm.

En novell i repris, skriven av mig. Puss

Tumblr_ls8g4x7rtu1qm3f3bo1_500_large

Jag klev av bussen och gick bort mot busskuren. Alldeldes ensam satt jag frusen med blåa händer, röda kinder och tår som av is och tittade ner på mina slitna kängor. Det var inte förrän jag hörde ljudet av en en buss köra in mot min hållplats som jag såg honom. Han såg ganska vanlig ut, fast ändå inte. Smått slitna jeans åvanpå spinkiga ben, svarta vantar som var alldeles för stora, stickade och lika grå som himlen den dagen. Hans jacka var av ett vanlig märke i en vanlig färg och mycket mer av honom såg jag inte då. Men jag var nyfiken på att se mer. Jag hade aldrig sett honom där förut. Han åker aldrig med min buss och han har aldrig stått i hörnet av busskuren och frysigt bredvid mig, han hade aldrig stått där och osat en varm doft av klementin, höst, kanel och värme. 

Bussen kom och vi klev på. Han gick först. Han drog kortet igenom läsaren och slog sig ner på det röda sätet, till vänster, tredje raden, mot fönstret. Då, medans jag gick förbi, fick jag se honom på riktigt, och han tittade upp och så fick han också se mig. Med käkben tydligare än jag någonsin sett och med hy blek som is såg han ut som något från en film, som en vampyr eller pojken som försvann i snöstormen i landet långt långt borta. Jag slog mig ner på raden bakom och beundrade hans bruna hår som stod upp i en virvlande kalufs. 

Vi hoppade av på samma hållplats. Jag hade aldrig sett honom där förut och tänkte springa efter honom och fråga vem hand var, om han bodde där och om han var ny, men vågade inte. Det ångrade jag hela vägen hem. Den eftermiddagen satt jag hemme, drack te, tänkte på honom, pluggade, kom i håg, vänner kom förbi, jag glömde. Sent vid sju gick jag ut igen, bara för att känna lite mer höstdoft, lite mer vinterkyla och se lite mer höstlöv. Jag tittade ner på mina trasiga kängor som sparkade löven som flög upp och i väg i virvlar och sedan landade i en annan hög lite längre bort. Plötsligt hörde jag jag mer sprak från andra sidan gatan. Jag såg upp och fick syn på den vita hyn och kindbenen. 

"Där är du ju!" ropade han. Förvånad stannade jag upp, mitt i vägen och han kom emot mig. Ett tveksamt hej var det ända jag fick fram, och han log. Och jag blev med ens varm. Hans kinder var röda och om det var kylan eller om han rådnade kunde jag inte säga. Alla tusen möjliga tonnåringstankar gick igenom mitt huvud. Vad ska han göra? Vad vill han? Tycker han att jag är söt? Skulle allt bli som en dröm? 

"Du glömmde ditt busskort" Sa han och med ens släcktes alla mina förhoppningar...
"Det var tur att jag inte kunde glömma dig"
...och tändes igen.
bild: weheartit.com

Fredagsfotografier.




Mer höstbilder från helgen i Baskemölla / Simrishamn med Caroline och hennes fina familj. I dag är det fredag och jag kan äntligen pusta ut från allt plugg och nu är det dessutom lov. Åh, åh, åh!

Lite av det här ska jag göra på lovet:
- Skriva noveller.
- Se på massvis av bra filmer, serier och besöka biosalongen lite då och då.
- Dricka massvis med gott höstté med mina vänner.
- Shoppa lite höstligheter, och en vinterjacka så jag inte dör av kylan.
- Fira halloween med förhoppningsvis en massa dans, god mat och vänner.
- Plugga. Tyvärr.
- Resturangbesök.
- Spel och filmkvällar med vänner.
- Göra en köpenhamns vistelse med familjen. Mys.
- Laga en massa god mat.

Kommer bli så. himla. skönt. Ha en fin fredag och berätta gärna om era höstlovsplaner! Puss
[foto: jag]

a moment of love a kiss a thought.

Tumblr_ltj4igtfis1qg55mio1_500_large
Just nu vill jag...
[bild] Mest åka hem och krypa ner i sängen igen. Gosa med katten och blunda bort dagen lite.
Tumblr_lt9ok8fxtr1r2eiyao1_1280_large
[bild] Kunna fota så enkla saker som en kopp choklad så här fint. (Och jag tackar inte nej till en varm kopp mumms heller).
Tumblr_ls5tmzmcwh1qbk0rto1_500_large
[bild] Att köpa mig en massa fina rutiga skjortor ligger högt på min vill-ha lista just nu. Fint, fint, fint!Tumblr_lrtytuvqkv1qg8b4io1_500_large
[bild] Åka till london, mest bara för att jag saknar starbucks, tvåvåningsbussar och cameden market. Mest för att jag vill besöka primark och vintage-butiker, fotografera och prata brittiska (om jag kunde).
Kjhkj_large
[bild] Skaffa mige en hylla som den ovan. En som lutar mot en vägg, likt en stege och kan fyllas upp med böcker, tidningar och kanske mina favoritskor.Img_2508red_167514553_large
[bild] Vara vardagsfin i en ros-tröja från AA, frågan är bara om jag helst vill ha den i vit eller rosa. Vilken färg som är den nog bland det finaste man kan ha, åh.
Tumblr_ll0loylxpw1qasj9vo1_500_large
[bild] Köpa mig en massa nya te-sorter (ps. tack fö alla era fina tips i inlägget nedan!!) som doftar och smakar gott här i oktoberkylan. I dag är det så kallt så jag dör lite men det är inte så farligt för jag har just käkat mummslunch med mamma och i eftermiddag ska jag träffa en fina vän. Lovely


téfavoriter.


Förra besökte jag Lunds bästa tébutik, Tehuset Java. Där kryllar det av en massa fina koppar, burkar, fantastiska téer och lite annat smått och gått. Jag stod allra längst med näsan i burken på bild tre. Kashmir Tchai är av märket kusmi tea och även om jag inte smakat det ännu vet jag att det kommer bli en san novemberfavorit. Men innan jag går och köper mig mitt novemberté så skulle jag vilja ha era tips. Snälla, kan ni inte berätta om era favoritsmaker? (Särskilt de som passar i höst/vinterkyla då julsmakerna inte får komma fram riktigt, riktigt än.) Puss
FOTO: JAG

vykort.

















Solen lyser mellan trädens gulbruna löv, havet ligger blankt och stilla, genom hästhagar, kohagar, förbi små caféer och idylliska hus. Äppelträd efter äppelträd och överallt vandrar söta farbröder med halsduk och bakser. Framtidsprat, längtan och problemönskningar.

Ungefär så fint kan det vara att promenera med en fin vän. Min helg har varit så himla mysigt och ord kan inte beskriva hur skönt det var att komma i väg. Och kameran var som lovat framme och med mig precis hela tiden så det finns massor att visa, men nu är det plugg som gäller. Puss
[ph: by me]

whenever I'm with you i feel loved.

Se så fint halsband jag köpte i dag? 119 kronors fredagslyx från kappahl, lite förvånande nog. Ha en fin fredag vänner! Puss

Caramel Creamy.

I dag tog jag och en vän en fika, jag fick en espresso fast än jag bad om en latte men det smakade ändå fint. Är nergrävd i pluggstress just nu och precis därför passar det så himla bra att ta en paus från det i helgen då jag och Caroline ska åka till hennes sommarhus på österlen och ha det sådär mysigt som det bara går.
.
Skogspromenader, fikapauser, god mat, tv-seriemarathon framför öppna brasan, kanske lite shopping, lite film-tittning och bok läsning och framför allt en väldans massa mys. Givetvis följer kameran med! Har gjort lite inlägg som kommer medan jag är borta. Kommer hem på söndag så tills dess får ni ha det galet fint i höstmörkret. Puss
ph: jag

en tisdagslista.

Tumblr_lsyhw7hvyi1qa46zqo1_500_large

bild: weheartit

Jag har insett att min nästa kyss: Borde vara med någon jag verkligen tycker om.
Det är charmigt när han: Tittar på mig någon sekund förlänge, inser själv hur han stirrar och ler lite generat.
Jag tänder på: Morgonruffsigt hår, fint leende och händerna.
Kärlek är: Mest längtan för mig för tillfället.
Tre saker med hösten jag tycker om: Doften-och-vinden, cafébesöken och mysfaktorn.
Tre saker med hösten jag avskyr: Att vänta på bussen i kyla och regn, plugg och att ligga ensam och frysa om nätterna.
När jag lagar mat: Så kan jag inte låta bli att snurra runt medan jag kryddar, prata högt (låtsas att jag är med i mitt eget matprogram) eller sjunga. Jag antar att jag är ganska glad när jag lagar mat, haha!
Om jag var ett djur skulle jag vara: En katt, det vore himla mysigt. 
Om jag var en stad skulle jag vara: New York kanske? Mest för att allt finns där. Eller london, åh!
Jag kommer alltid vara: En dagdrömmare.
Det finaste som finns är: Lyckoruset och glädjebubblor i magen, när man känner att just nu är livet så. himla. bra. 
Gamla männsikor: Kan var himlans söta i bland. Kan inte låta bli att le när jag ser en farbror som har det fint. Om han köper blommor, dricker en cappuccino med frun eller matar fåglar. Åhåhåh...
Bebisar är: Lite för kladdiga och skrikiga men ändå helt fantastiska.
Min mobiltelefon är: Min tillfälliga drog då jag precis blivit med min första Iphone(!!)
När jag bakar så bakar jag: Mitt favoritknäcke! Annars blir det mest lussekatter, pepparkakor och en massa annat juligt framåt december.
Sist jag grät var: När jag kände mig mer hopplös än jag gjort på väldigt länge.
Den värsta känslan är: Ångest och rädsla.
Den bästa känslan är: Lycka.
Idag har jag: Haft det trevlans i skolan, haft fint bussälskap och druckigt té i soffan med min bästa Caroline.
I morgon kommer jag: Kort dag i skolan följt av att möta upp mamma på stan för att hitta en vinterjacka och kanske några andra finheter, träna, plugga och baka favoritknäcket.

Listan snodde jag av pauline. Ha det fint, puss!

Click here to find out more!

it felt so crystal in the air.

.
Hopplös.
Jag brukar inte känna mig så.
Kanske är det för att jag inte har någon famn att värma min oktoberfrusna kropp i.
Eller för att timmar och dagar går så fort och drömmar så lätt glöms bort.
Eller för att det känns som om värden håller på att bli kras.
Att allting sviker mig och jag blir ensam kvar.
Men det är i alla fall en sådan dag.
Då jag utan att vara ensam en sekund
kan känna mig så frusen, hopplös och svag. Godnatt.
ph: jag

lite oktobersöndag.

I dag vaknade jag upp hos min Tessan. Eftersom vi vaknade vid 12-tiden (välbehövd sömn efter gårdagens festligheter) så gjorde vi brunch! Varsin mini-omelett blev det och här är min med tomat, skinka, ost och lite annat smått och gott.
Någon timma senare tog jag bussen hem och gick omvägar i solskenet för att det var så himla fint överall. Åh vad jag tycker om hösten alltså.
Väl hemma provade jag lite klänningar som jag grävt fram ur höstgarderoben. Min prickiga klänning och mitt guldiga halsband tillsammans är nya favoritkombination skulle jag tro!
Och allt detta provande ledde till en hel dags garderobsstädning som sedan, efter mat, matte-ekvationer och träning ledde vidare till städning av hela mitt rum. Det blev så himla himla fint att jag måste visa er snart!  Men nu: sängen. Godnatt!
FOTO:JAG

New England house.

Minns hösten 2010 med ett par gamla bilder för exakt ett år sedan. Gick omkring i min monkiduffel och dagdrömmde om pojkar som jag nu kallar män och fikade chokladbullar som nu blivit tekoppar, är det inte underligt hur mycket man kan förändras på 365 dagar? Utsida som insida, jag är inte densamma i dag. Fast det förståss... Jag kan fortfarande inte sluta dagdrömma bort min tid, fotografera precis allt, skriva listor om viktigheter och onödigheter eller älska att möta upp vänner på caféer. Vilken tur ändå, att det som verkligen är jag finns kvar i dag, 365 dagar senare. Ha det fint! Puss
foto: jag

Interior dreams.

Här får ni en (mest-för-att-jag-har-så-mycket-annat-i-huvudet-att-inspirationen-är-borta-)
lista på finheter som jag skulle vilja ha i mitt drömrum:
.
Lsovrumkakelugn.jpg_thumbnail2_large
Jag skulle väldigt gärna vilja ha en öppen spis som den ovan att ge mig värme nu
när höstvindarna gör mig så frusen.
Mg_7531aa_large
Jag skulle älska att ha en låda som ovan. Och om vi ändå talar om drömmar skulle inte
heller tacka nej till själva sminket heller. Åhåhåh!
320288-10-1309614548637_large
Och det här måste vara en av de finaste skrivborden jag har sett. Himla fint alltså.
D04be29c02c71a1e8763dda2069ef811_large
Och ja, åh ja till att ha ett sånt här fint smyckesställ (med lika fina smycken) i mitt fönster!
Tumblr_lsru7pwfsq1qc144qo1_500_large
Rummet får gärna vara sådär stort, ljust och öppet precis som ovan. Och jag tack till stora
element, högt till tak, dörrkarmar och vitt trägolv!
Tumblr_lmhv14irpg1qdlthio1_500_large
Och avslutningsvis så tror inte jag att någon skulle säga nej till en garderob som den ovan.
Nu ska jag krypa ner under täcket, läsa plugg och dag(kvälls)drömma lite. Puss!
ph: weheartit

ps.

Jag behöll koftan, bytte bara till storleken mindre. Den var ju himla fin ändå. Puss

Det är inte över förrän det är över (it's not over untill it's over).

Dricker té och inser alla groparna i vägen som jag trodde var så perfekt, rak och fin.

För jag vet att jag inte kommer klara av att känna trygghetern, charmen och den varma doften sådär nära igen.
Speciellt om den samtidigt är så långt bort.
Alla minnen sitter som klister. Han var min närhet och fick mig att känna som aldrig förr. Men jag villl inte ha honom, det är jag nästan säker på.
För han är så ung-och-dum av sig och gör mig uppochner. Och jag kan inte se vad han tänker.
Sanning eller lögn? Jag har aldrig förstått det där.
Men om han någonsin kommer nära kommer jag inte stå ut. Och då kan ingen vara säker.
Och jag är över honom bara för att det inte fans något att komma över.
Men djupt innom mig. Där gör det så. himla. ont.
Att han är precis som då. Och jag kan inte låta bli. Att hatälska honom.

en lördagskväll.

I lördagskväll samlades vi ett gäng på fyra hemma hos Carro för lite twilightmarathon. Hemma hos henne var det lika mysigt som vanligt.
Therese var där.
Och såklart snygg-carro som höll i det hela.
Emilia.
Och jag. Kvällen till ära hade jag på mig min sprillans nya klänning som jag köpt strax innan på dagen. Så fin, jag tänker visa er bättre bild i veckan.
Vi fixade maten tillsammans. Sallade och en findus-paj stod på menyn, lagom gott men väldans mysigt.
Fina Tessan här.
Jag hade bakat eget knäcke som jag älskade så mycket att jag var tvungen att ta med mig och bjuda! Vill ni ha receptet så kankse jag kan lägga upp det här någon dag! Vad sägs om det?
Efter maten slog vi oss taggade ner för att sätta i gång film nummer ett. Här är jag och Caroline, antagligen i en djup edward vs. jacob diskution. Jag är inget vidare twilight-fan egentligen men till och med jag kan inte låta bli att dreggla över de båda!
Och här har vi Tessan igen. Tjejen som egentligen inte är någon titta-på-film-typ och inte helt förvånande somnade lagom till spänningen i första filmen. Synd me söt var hon i alla fall!
Ingen film-kväll utan snacks! Säg hej till pollykulor, dumlekrisp, vindruvor, saltade mandlar och min favoritnötpåse från lille otte fabriken. Macadamianötter vet ni, åh.
Mys-carro under första filmen. Vill påpeka att även fast jag inte läst en enda twilight-bok tycker jag ändå att filmerna är så sevärda!
Ett trött jag efter två filmer då vi var alldeles för trötta och vi beslutade oss för att spara sista till frukost och gick till sängs. Givetvis så kunde vi inte låta bli att lyssna lite på favoritmusiken, bläddra i tidningar och prata sent inpå natten men det är ju alltid lika värt.
Och det var den kvällen. I morse åt vi god frukost följt av sista twilight-filmen och plötsligt nu är det söndagkväll och helgen är slut. Så fin men så kort. Ha det fint! Puss
Foto: Jag

Pyssel.


Fredagsönskningar: skjorta - topshop, grått och svart/stjärnmönstrat linne - monki, shopper - zara, halsband - lindex, tröja - acne, klänning - monki, bruna loafers - mark mcnairy for bass weejuns, skintights - monki, svarta loafers - monki, shopper i mocca - zara. Puss!
.

Pyssel.


Fredagsönskningar. skjorta - topshop, grått och svart/stjärnmönstrat linne - monki, shopper - zara, halsband - lindex, tröja - acne, klänning - monki, bruna loafers - mark mcnairy for bass weejuns, skintights - monki, svarta loafers - monki, shopper i mocca - zara. 


The last autumn sunshine.

Åh vad jag älskar hösten. (Även om det, som i dag är alldeles för kallt på busshållsplatsen, även om jeansen är för tunna och kaffet blir kallt alldeles för snabbt. Även om jag inte har någons armar att vira in mig i eller någons blickar att göra mig febrig. Jag lever på minnen och drömmar tills han tar min hand.)
foto: sofie model/redigering: jag

10 oktoberviljor.

110916_foggywaters_large
Hej vänner! I helgen tog september slut och oktober började med solsken. I morse låg dimman
som ett moln på marken och i dag känns det verkligen som höst. Och jag älskar det. För att fira
detta tänkte jag presentera mina tio bästa oktoberviljor. Enjoy!
Tumblr_lqv0kbydd51qk1mwuo1_500_large
1. Dricka kaffe, latte och té med vänne i soffor, sängar, eller på ett mysigt café prata om allt,
allt och inget.
Tumblr_lseeepji9w1qg8b4io1_500_large
(gärna på uteserveringar om solen är fin och tittar fram).
Tumblr_lra6lrgom11r1eg8no1_500_large
2. Bjuda vänner och familj på brunch. I helgen upptäckte jag kesoplättar som har blivit en fin
favorit på brunchbordet. Mumma! Tänker bli världsmästare på pankaksfrukostar från och med nu.
Tumblr_lsb79evbfm1qd0pkno1_500_large
3. Dagdrömma. Jag är ju född som sådan och oktober är nog den bästa tiden för dagdrömmar
då jag kan ligga nerbäddad bland tekoppar och tända ljus, eller kanske sitter jag lutad mot ett
fönster på bussen eller på platser som ovan. Ni vet ju att det är dagdrömmarna oftast resulterar
i de noveller jag visar här.
Tumblr_lriit92vum1ql1u7no1_500_large
4. I oktober ska jag också se till att läsa lite mer. Har blivigt så himla dålig på det nu för tiden.5240053169_8a76ebd79e_z_large
(En fin vän berättade att hon var sugen på att starta upp en boklubb och hur fint vore inte det
att sippra kaffe och prata böcker och annat fint i några timmar?)
Carolinaengman-patentloafers001s_large
5. Jag skulle så väldigt gärna vilja ha ett par snygga loafers också. Perfekt för oktoberväder.
Kanske ett par vintage? Eller de från monki? Åh, fint.
.Tumblr_lr2gxtdo4a1qgew2po1_500_large
6. Jag låter bilden tala för den sjätte oktoberviljan. Kvällsljus och att vara nykär.
Img_3098_166451308_166663301_large
7. I oktober ser jag gärna en massa härliga middagar med mina fina vänner också, Temakvällar,
spelkvällar, utekvällar och kanske något resturangbesök då och då. Älskvärt!
Tumblr_lr61zk0yn11qh1x6ro1_500_large
8. I födelsedagspresent fick jag en hel massa presentkort på bio så det skulle vara fint att se
några av de många bra filmer som är på gång nu.
Tumblr_ls8g4x7rtu1qm3f3bo1_500_large
9. Och vi får inte glömma promenaderna bland alla höstlöv som nyss har fallit till marken. Vare
sig powerwalk eller fotorunda så kan jag inte låta bli att tycka att det är hur. mysigt. som. helst.
Tumblr_lq9tzpjgks1qb6f1po1_500_large
10. När höstkylan kommer krypande så kan man inget annat än att klä sig fint i stickat och
lager på lager. Mysigt med andra ord. Nu ska jag på dagens sista lektion för att sedan möta
upp C för en liten tur i stan. Puss
[bilder: wehearit]

so many things i would like to say to you but i don't know how.


I dag är det tisdag och jag vill mest gå och lägga mig igen. Tröttheten övertar humöret lite förmycket men med lite drömmar och längtan kämpar jag på. I dag är det dessutom kanelbullens dag! Ska firas? Här kommer i alla fall lite tisdagsmusik till fikat. Puss
foto: sofie modell: jag

I heard you had problems and then you let him fall.


Köpte en ny kavaj, eller chanelkofta som jag brukar kalla det på Topshop och ELLEs shoppingkväll i veckan. 524 pix med rabatten. Funderar men vet inte riktigt om jag ska ha kvar den eller inte. Mitt bland sensommarsol och morgonfrostiga höstlöv har jag inte mycket koll på någonting faktiskt. Så hjälp mig! Keeper? Puss


fem fem fem.



Mina fem favoriter just nu:
  • Mina vintage gubbskor som jag inte kan låta bli att älska.
  • Boken Elsas värld av Sofie Fahrman. Kan inte vara utan mina chic-lit böcker.
  • Guldhalsbandet från HM som kan till och med kan göra en grå, söndrig tshirt festligt.
  • Läppstiftet från Estée Lauder med perfekta brunrosa nyansen!
  • Min nya och galet perfekta kallender från Moleskin, så himla värd pengarna. xx
FOTO: JAG

RSS 2.0