< -

om sommarlängtan, kärleksoro och hallonte.

del 3.


Tumblr_mg2ngf8rgy1qgn6feo1_500_large
tips på böcker och filmer? 
abolut! här är lite favoriter i blandade kategorier. se föräslad i rom, hannah och hennes systrar, le mierables, julie och julia, l.o.l eller take this walz. läs kapitulera omedelbart eller dö, ett ufo gör entre, himlen börjar här, sommardöden eller just kids. 

 

ååh, vart har du köpt den enormt fina klänningen? den här klänningen kommer från hm.

 

du och Benjamin är verkligen så himla gulliga! vad är det gulligaste/mest romantiska han gjort för dig? 

åh, tusen tack! han är verkligen världens finaste, och det är svårt att nämna något som har varit det allra mest romantiska men bara en sådan sak som att han köper halstabletter till mig när jag nämner att jag har ont i halsen, att han ger mig hans jacka när jag är kall och håller min hand genom precis allt är himla fint. 

vad har du för iphoneskal och vart har du köpt dem? förutom ett med mumin på som finns att köpa här så har ja gmina egna, såklart! i kategorin lyckolotteri kan du se alla. tre av dem finns att köpa på caseapp.se och vill man köpa någon utav de andra är det bara att maila mig! 

 

vad hände med ditt serveringsjobb/extrajobb? ja, vad hände med det egentligen? jag gjorde ett stort jobb på helsingborg julgala i november men därefter har det inte funnits några jobb till mig. men nu när våren är här lär det komma några fler, förhoppningsvis!

vad längtar du efter just nu? 
plusgrader, min student, att få gå utan strumpbyxor, bada och benjamin!

är du laktosintollerant eller vegan - eller varför dricker du aldrig mjölk till gröten? nej jag är inte vegan eller laktosintollerant men jag är, förtillfället överkänslig mot en hel del grejer. bland annat produkter med hög laktoshalt. men i ärlighetens namn tycker jag att mandelmjölk och soyamjölk är väldans mycket godare än vanlig mjölk! speciellt till gröten.


Tumblr_mhyjsaqrps1qfmsq5o1_500_large
åh jag är så orolig att jag inte kommer att träffa min drömprins! att jag inte hittar någon som är så bra som jag är värd att få. tankarna går hur jag verkligen kommer hitta honom, för jag umgås liksom inte med kompisar som har brett umgänge. hur träffar man andra människor då? jag vet egentligen att jag kommer hitta honom, men tankarna flyger iväg. funderade du också mycket på sånt här innan du träffade benjamin? fina du. såklart du kommer hitta någon! mina tankar har också snurrat sådär i bland, men jag lärde mig att när jag äntligen träffar drömmen så ska han förtjäna mig och inte tvärtom. jag är säker på att du är en supertjej som bara är värd det bästa. benjamin och jag hade aldrig umgåtts förrän vår första dejt. och det finns verkligen tusen olika sätt att träffa en kille på! han ska vara värd dig. punkt. så oroa dig inte, han dyker upp. puss!

 

ditt favorit te? alltså det måste vara clippers vita te med smak av hallon. underbart god!!

 

ska du gå någon studentbal? 
och i så fall vad ska du ha på dej? ja det ska jag! ska bli så himla kul, verkligen. jag har fyndat drömklänningen i en helt vanlig butik för inte så länge sedan. den ska bara sys till lite och sedan är jag redo! precis hur den ser ut är hemligt än sålänge men jag lovar att visa upp den när det närmar sig!

måste bara passa på nu att också fråga ifall du har några tips på hur du tog dig ur din ätstörning? (hittade nämligen din blogg nyss och har kollat gamla inlägg där du skriver om din ätstörning, verkar väldigt lik min och själv har jag precis börjat min behandling).  jag skrev en lista här på fem tips som verkligen hjälpt mig jättemycket. men, huvudsaken är alltid att finna viljan. du måste inse att lycka är inte lika med hur man ser ut och att livet kan vara fylld av så himla mycket fina saker som man inte vill gå miste om på grund av rädsla för mat. som att bjuda in vänner på middag i första riktiga lägenheten, ha picknick på stranden, åka på spännande resor och låta honom eller henne bjuda dig på fikat på första dejten. du är stark och du är bra och du kommer fixa det här galant, så länge du håller hårt i framtidsdrömmarna! tusen kramar till dig.

tror du på spöken? nej, det gör jag inte. men dock händer det mig allt för ofta att otroliga sammanträffanden dyker upp och det tror jag bara måste vara en övernaturlighet!

Tumblr_mgwvhx39hv1rjqcnpo1_1280_large

 


hur håller du ditt hår så vårdat och fint och långt? som nämnt växer mitt håt superfort, så att det blivigt väldans långt är inga konstigheter. dock måste jag klippa mig ungefär var tredje månad för att det inte ska bli allt för slitet. jag har hittat ett shampo samt balsam som jag älskar och använder var gång jag duschar. och det ända tips jag kan ge är väl just det. att finna ett shampo samt balsam som du tycker passar dig och sedan hålla hårt i det! det funkar för mig i alla fall! och tack för frågan, jag blir så smickrad!

vad ville du jobba som när du var liten? hade du några lite småknasiga framtidsdrömmar? åh, vilken rolig fråga! det ända jag kan riktigt minnas var att jag ville bli sångerska. jag hittade på låtar och sjöng nästan alltid. jag var med i kör och spelade en hel del instrument men allt med att åren gick insåg jag att kreativiteten, att få skriva, fotografera och måla var en större dröm!

jag har bakterierädslor. det är jobbigt, vad ska jag göra? precis som med ätstörningar är det, egentligen bästa sättet att bota rädlsan att möta den. precis som att jag behövde dra ner på mina regler kanske du behöver dra ner på dina vanor att till exempel tvätta händerna väldigt ofta eller inte våga besöka vissa platser eller röra vid något. möt rädslan, steg för steg och ta djupa andetag. allt kommer bli bra! och glöm inte hur mycket lättare och finare livet kommer bli utan rädslorna. hjärta.

 

kan du inte visa alla dina stickade tröjor i ett inlägg? 
det kan jag absolut! vilket fint tips. tusen tack!

 

vilka effekter använder du på dina instagram bilder? jag redigerar dem i appen vsco cam, använder först filter nummer fem för att sedan justera ljus och lägga på "fade". 

 

ph: weheartit.com


om en pepptanke, en söt hund och en vårig cykeltur.

lördag. nu är det dags igen. ett lyckolotteri! efter att ha ritat, pysslat och drömt har jag skapat tre nya illustrationer som fått bli fina iphoneskal. jag har inspirerats utav vår och använt mig av pastellrosa, blommor, ett gäng cyklar och betydande ord. alltså åh, jag är så pirrig på det här att jag inte vet vart jag ska ta vägen! precis som sist är detta ett samarbete med fantastiska caseapp.se.


det du behöver göra för att delta i lyckolotteriet är att kommentera namn och mail nedan samt berätta om något du har gjort som du är stolt över! det kan vara precis allt från att våga prata med stora kärleken, till ett bra betyg till att övervinna något stort. precis som tidigare drar jag lotterna i en video senare. skynda och beröm tills jag säger stopp, och ha det fint! puss
 
uppdatering: STOPP! och åh, tack för alla fantastiska ord!!

om den varmaste dagen i mars.

Tumblr_mgyhkmhe2r1rvku4bo1_1280_large
en solig dag, en blå himmel, en hand i min.
ditt leende är brett och busigt och när du kysser mig för femtioälfte gången känns det fortfarande som första. som om du inte suttit bredvid mig på bussen i en halvtimma nu.

jag lyfter halsduken från knät och visar vad jag har på mig. den blommiga sommarklänningen. ”för det är påklov och jag känner mig som ett påskägg. dessutom är det vår, det har jag bestämt.”
du skrattar. inte elakt, inte som om jag vore konstig eller som om jag just sa något galet. bara varmt och förståeligt. jag tycker om dig så himla mycket för det.

du berättar att du tänker ställa in körskolan nästa vecka. så att vi kan åka till köpenhamn tillsammans. och det går som ett rus igenom mig. att vara prioriterad. viktig. jag har alltid undrat hur det kännts.

så kliver vi av. solen bränner på kinderna och jag fäller ner mina solglasögon från pannan. din hand är fortfarande i min.

förbi segelbåtar och ankor på bryggkanten, förbi fiskebodar och gamla farbröder på bänkarna. jag vill fota och du håller min väska medan jag försöker knäppa ett vykort på allt som är fint fastän jag vet att det inte går. jag vet det, för det här är inte bara omgivningen. det här är inte bara havsbrus och fågelkvitter, vårvindar och barnaskratt. det här är du och jag och det som är vi.

väl famme slår vi oss ner på uteserveringen och lägger våra väskor bredvid oss. jag tar av mig jackan och säger åh till solenskenet, till våren, till lovet, till att kunna sitta i ändast tjocktröja och inte frysa ett dugg. så lägger du ditt huvud mot min axel och jag säger åh igen.

för för första gången känner jag hur självklart det är. hannah och benjamin.
och nu vill jag inte var något annat än din.

ph: weheartit.com


om en blommig favorit och peppande längtan.

del 2.

 
torsdag. och efter mycket kamp mot youtube kommer äntligen fortsättning på svaren från frågelådan.
nu har jag även provat lapsang souchong och det var faktiskt himla gott! men bara om man tycker om
doften. väldans starkt och rökigt. ha det fint! puss
 

blåa himlar och rosor på kinderna.

onsdag. och jag lever rena drömmen nu. påsklovsdrömen. den där om att få vara ledig, spendera sina dagar i solen och vara
sådär pirrit kär som man önskat vara ända sedan man var sju och föll för hjältarna i sina finaste disneyfilmer. åh!!


en utav de bästa sakerna med lov är morgnarna. att vakna upp utvilad med solstrålar i ögonen och tid för en riktig långfrukost.
här ovan är lite inspiration inför morgondagens timmar bestående utav söderté, en persika i skivor, råggröt med banan, russin,
kanel och nötter samt ett knäcke! allt i mitt finaste proslin såklart. ha det fint! puss
fotografier: jag

om klädval, inredningstidningar och festligheter.

del 1.

Ljus1_large
kan du ge tips på några bra bloggar? absolut! elsa billgrens blogg (elle.se/elsa) och sandras blogg (rodeo.net/niotillfem) är som nämnt mina absoluta favoriter! jag älskar även sofiabystom.blogg.se för hennes kalasfina bilder på inredning, ätbart och vardag och en ny favorit som jag inte kan låta bli att tipsa om är hjartesmil.com vars blogg är obeskrivligt underbar. ta en titt!


vad har du för kamera? en canon eos 60d. superbra! 

hur länge har du och din pojkvän varit tillsammans?

om en vecka firar vi fem månader. åh, pirrigt pirrigt!

vilken gymnasielinje går du på och vad funderar du på att göra efter gymnasiet? något du vill arbeta med, någonstans du vill resa eller liknande? jag går medialinjen med profilinriktning grafisk design på ljud och bildskolan. jag tar studenten till våren och i höst hoppas jag på ett nytt äventyr, på en ny skola, i en ny stad. min dröm är att få jobba som formgivare och illustratör. men åh, att resa till favoritstäderna är såklart också en dröm!


var brukar du handla kläder? hm, topshop och monki är mina bästa butiker där de flesta utav favoritplaggen kommer i från.

du behöver inte svara på det här om du inte vill men, hur mycket vägde du innan du fick dina ätstörningar och vad vägde du som minst? 
jag vill inte berätta exakta mått, men jag gick ner tio kilo den hösten.

vart tar du den mesta av din stilinspiration ifrån? när det kommer till klädval inspireras jag mycket utav mitt liv och min omgivning. det låter tokigt men hur mitt rum ser ut, hur mitt humör är och vilken typ av årstid spelar en alltid en stor roll i vilka kläder jag köper. men såklart inspireras jag även av bloggar samt bilder på pinterest och wehartit också såklart.

skulle du kunna tänka dig att klippa av ditt hår? jag har fakiskt funderat många gånger på om jag ska klippa axelkort. tror faktiskt att det skulle passa mig väldans bra! men, samtidigt älskar jag mitt långa hår och därför vågar jag inte riktigt. vem vet, kanske klipper jag av det till hösten?

Tumblr_m1dyny2d2a1r3vlduo1_500_large


vilka är dina favorit inredningstidningar? hus & hem samt deras undertidning retro är mina favoriter! många drömska lägenheter och mängdvis av vintage-fynd. annars brukar mamma köpa lantliv också, vilket även det är en himlans mysig tidning.

vilka tre personer kan du prata om precis allt med? mamma, elsa och caroline. fast åhjag har en sådan otrolig tur egentligen, för alla mina närmaste lyssnar så bra och kramas så varmt, är så galet tacksam för det!

festar du mycket eller blir full ofta? eller dricker du ens mycket? jag har inget emot fester eller att gå ut. tvärtom - jag har börjat trivas väldans bra på dansgolvet! men nej, jag dricker gärna inte mycket. har aldrig riktigt förstått varför vissa personer strävar efter att bli fulla. jag tar gärna ett glas vin på en uteservering en solig eftermiddag eller dricker en drink på kalaset men inte mer. jag vill aldrig bli full.

vad anser du om fester och att ungdomar under 18 dricker? jag skulle önska att de kunde fråga sig varför innan de gör det. för jag tror att det är få som inser konsekvenserna och fler som ångrar nattens bravader. jag tycker synd om de vars föräldrar får komma och hämta då de har blivit för fulla för att gå. jag tror de glömde fråga sig varför innan de tog de där drinkarna. 

vad tror du är bäst, att börja plugga i lund, uppsala eller göteborg? 
jag tror att allihop är alldeles utmärkta studentstäder! och om jag får säga det så tycker jag du ska lägga ditt fokus på själva programmet och skolan i stället för staden. det kommer bli ett fint äventyr vad du en väljer!

skulle du inte kunna ge förslag på goda helgfrukostar i ett inlägg? jo men visst kan jag det, vilket bra tips! tusen tack!

kan du tipsa om en spellista på spotify? absolut! det här är den musiken som spelas i rummet mitt just nu. marslistan. fylld med melodier som passar alldeles extra bra till den här månaden!

varifrån kommer den underbara röda klänningen du hade på dig på "studentfesten"? om det är den här klänningen du menar så kommer den från hm. rea dessutom så skynda fynda!


Dsc_2612_192838337_large


hur ofta tränar du? friskis och svettis medelgympapass tre gånger i veckan. och om termometern visar plusgrader och solen är framme tar jag mig ut på en extra löptur också om jag känner för det.

hur länge har du sparat ditt hår? hur långt var det för ett år sedan? senast jag klippte mig var i höstas (här) och nu är det ner till navlen igen. mitt hår växer alltså otroligt snabbt. om en vecka ska jag klippa mig igen, men den här gången ska bara slitna toppar bort och självfallet fram. 


vad är dina bästa tips för vardagslycka en grå eftermiddag när man kommer hem från skolan och är jättetrött? 
åh, det där låter ju som en riktig dröm-tid! för när våren aldrig ville komma och timmarna i skolan kändes alldeles för långa var det verkligen vardagslycka att få komma hem, skapa mig ett riktigt kalas-mellanmål och slå på ett avsnitt utav någon av mina bästa serier. så himla himla skönt och avkopplande. om solen skinerså kan man slå sig ner i en stol på bakgården, luta sig tillbaka med en bok i handen, en filt i knät och en kopp te bredvid sig. hur mysigt som helst! 

vet att du har skrivit om att du inte är en party-tjej som gillar att hänga på fester och jag är precis likadan! när jag är på fest tänker jag bara på hur mysigt jag kunde haft det hemma. men det är svårt att stå emot grupptrycket när alla säger att du måååste bara komma på den och den festen. vad brukar du säga eller hur gör du då? det där med min relationer till fest och sådär är en hel historia i sig. kortfattat så hade jag en sommar av päroncider och dans, men sedan fick jag ätstörningar och därefter vågade jag heltenkelt inte. jag jobbade på min självkänsla mycket och i dag är modet tillbaka. jag tycker ju om att dansa! men jag tycker varken om cider eller öl och dricker egentligen sällan någonting alls på festligheter. att stå emot grupptryck kan vara svårt, men har du bestämt dig för vad du vill och vad du tycker så stå fast vi det! att våga vara du, det är det viktigaste.


ph: weheartit.com


och det är precis såhär det känns.

måndag. och jag njuter av påsklovsfriheten, vårsolsken på kullerstensgator, fotografier och att få ha så underbara människor runt om mig. älskar. i dag är det, precis som vanligt dags för sammanfattnigen av instagram. denna veckan har mest varit skolstress och så vidare, så jag tänkte berätta mer om känslor än bestyr. om det går bra. 

i måndags så föll det ännu ett förvånande snöfall. skulle det inte bli vår nu? i takt med att jag kände solskenslängtan befann sig ett litet vinterpirr i mig då krispiga snöfall faktiskt är bland det finaste jag vet. spenderade mina eftermiddagstimmar med en vän och avslutade kvällen med en utav böckerna på hyllan. jonas gardell, har ni inte läst någonting utav honom så gör det!
 

tisdag är lika med girls. det går på svtplay och jag älskar verkligen huvudkaraktären hannah. och inte bara på grund av namnet utan för att hon liksom är sig själv till varje pris. men det bästa med serien är nog att titta på tv-cirkeln efteråt där linnea wikblad, nour el refai och johanna koljonen diskuterar avsnittets händelser och innebörd. denna kväll passade jag även på att byta ut knäckebrödssmuliga lakan mot svala vårdrömmar. somnade så himla himla gott.
 

onsdags och jag fan mig en sprillans ny artist att lyssna på. passar alldeles perfekt med veckans känslor (förvirring och vårlängtan) och vädret (kylan och frostglittret). carla morrisson heter hon, och favoritalbumet hittar ni här. denna dagen spenderade jag hemma i sängen. tog en takeing-care-day. fotbad, söderté med ingefärsskivor, film och dagboksskrivande. för att må lite bättre. 


en annan bra sak jag gjorde under min takeing-care-day var bananpannkakorna som jag berättade om här. supergoda!! blev fem stycken små och tunna och jag åt allihop med keso, kanel och varma hallon. i fönstret placerade jag en vas med påskliljor för att höja peppen inför lovet. jag älskar verkligen att pryda mitt rum med blommiga färgklickar. även torsdagen avslutade jag med tv-serie och favoritte. den här gången fick det bli ett avsnitt av glee som jag börjat titta på igen. väldans bra.
 

i fredags matilda kom på besök. det är så fint att träffa vänner som man inte träffat på länge. så mycket att prata om. i lördags firade jag mamma som fyllt år i veckan och jag måste bara skryta lite, för min mamma är bäst i hela vida världen. aldrig hade förbättringen från ätstörningarna gått så bra utan henne. jazz, fransk mat, spontanitet och kramkalas. jag älskar dig mamma. söndagen spenderade jag med honom. väldans fin vecka. trots stressen. nu är jag ledig och kan äntligen andas. ha det fint! puss
fotografier: jag

jag lovar att inte låta onda tankar hemsöka mig.

söndag. och jag spenderar mest min tid med benjamin. blandar kärlekspirret med långfrukost, söderte, skogspromenad och film. himla mysigt. i dag tycker det är på tiden för att öppna frågelådan igen! precis som vanligt får du fråga hur mycket du vill om vad du vill, tills jag säger stopp! nu ska jag återgå till söndagsmyset. ha det fint! puss
 
uppdatering: STOPP! och tusen tack för alla frågor! hjärta.
 fotografi: jag

om en väldans massa mys.

lördag. för ett par veckor sedan frågade jag er vad ni allra helst gör på en söndag, och åh, vilka supermysiga svar! tänker att de är minst lika fina lördagsbestyr som söndagsbestyr och nu när det är påsklov tycker jag att en lista passar otroligt bra! ta hand om er, och ha det fint! puss

Tumblr_mhi9r6zurg1qcf42so1_500_large
♥ enligt mig är söndagskvällen bättre än både fredagen och lördagen! då tar jag alltid en lång varm dusch, tänder några ljus och väljer ut något att vila ögonen på tills jag somnar. ibland ett snack eller två. underbart!
 
♥ vad jag tycker om att göra en söndag är många saker men favoriten är att sitta med en bok i handen, värma fötterna på pojkvännen medan han sitter och spelar bonde simulator spel. ibland kan vi prata med varandra mycket och ibland sitter vi bara och är. och det är inte ofta som jag bara kan sitta och vara tyst, men med honom kan jag det. så en bok, en kopp te och martin som sällskap och frida vid soffbordet, det är en typisk söndag för mig.
 
♥ på söndagar brukar jag plocka på mig min kamera i en ryggsäcka och lyssna på sigur ros medan jag vandrar ut i skogen. förhoppningsvis dyker det upp något jag kan fota annars njuter jag bara av den friska luften och ensamheten.
 
♥ äter frukost i sängen och hittar på något fint såsom att gå på långpromenad hand i hand med honom eller att krypa upp i hans famn och titta på favoritfilmer.
 
♥ att ta en lång sovmorgon och sedan äta frukost i sängen. ta en promenad. titta på filmer och serier. träffa en vän. göra listor inför den kommande veckan. bara vara och ta det lugnt, som man sällan får några andra dagar. läsa. baka något gott.
 
♥ åh, jag vaknar av att min morgonpigga pojkvän (som för tillfället bor 3500 långa kilometrar ifrån mig), lyssnar på musik, tar en promenad i det fina vädret, kommer hem och äter ett morgonmål. morgonmålet består av ett fruktigt te, ett 6 minuters ägg och rågbröd med basturökt skinka. medan jag äter läser jag någon av mina muminböcker för femtioelfte gången. så pysslar jag i mitt rum, läser läxor och kanske träffar några vänner. kvällen avslutas med ett långt skype-samtal med min älskling.

♥ helst äter jag långfrukost och pysslar i mitt rum. kanske tar mig tid till att läsa i en bra bok också. men bjuda någon på fika är ju aldrig fel det heller.
 
en bästa söndagen för mig är då man inte har några krav på sig och kan göra precis vad man vill. bara koppla av och ha det bra. göra sconesfrukost, läsa böcker och se fina favoritfilmer
 
♥ pussar är fint söndagsbestyr.
 
♥ den perfekta söndagen för mig är kravlös och så där lagom planerad. långfrukost, tidningsläsande och radio, soligt väder med en lång promenad eller kanske en löptur. fika med fina vänner och sedan lite serietittande innan det är dags att sova, helst bredvid någon man tycker väldigt mycket om.
 
♥ äter lång frukost, dricker minst 3 koppar perfekt nattsvart kaffe, läser, kollar film, gosar med min katt och min pojkvän.
 
♥ vara med honom. ligga och mysa i sängen alldeles för länge på morgonen, spela spel och skratta tills vi får ont i magen. för han är finast i världen.

♥ det bästa är att ta en promenad med en go kompis, och sedan fika och lyssna på vinylskivor tillsammans. mysigare finns inte!
 
♥ en söndag vaknar jag helst av solen som lyser in genom fönstret brevid någon som jag tycker mycket om. vi skulle äta en lång frukost på sängen och bara vara. dansa till håkan hellström, fika och läsa är också fina söndagsbestyr.
 
ph: weheartit.com

åh, välkommen påsklov.


en riktig takeing-care-day är för mig lika med att ta hand om mig själv och pyssla med sånt som jag aldrig får tid för annars. som
att prova ett nytt recept till exempel! det där med plättar med banan i har ju alltid låtit så himla gott och efter att ha knåpat i hop en egen variant kan jag bekräfta att ja, det är så. himla. gott!


och enkelt dessutom! såhär gjorde jag mina (för ungefär en person): en stor banan, två ägg, två matskedar lättkesella, en nypa salt, en halv deciliter vatten samt en halv deciliter havregryn. mixa, stek, klart! till mina serverade jag keso med kanel och varma hallon. ett perfekt tips till påsklovsfrukosten! för åh, nu är det äntligen äntligen lov. ha det fint! puss
fotografier: jag

om ätstörningar.

det här är så himla himla läskigt. men samtidigt så himla himla viktigt. 

del 1.
 
 
ps. jag hör att jag inte låter som mig själv. förklaringen är en förkylning som gör mig hes och att jag lyssnat på
podcasts hela dagen som gör mig sådär dialekt-förrvirrad som jag kan bli. ber om ursäkt för detta. ha det fint! puss
 

om när det snöar i mars.


i dag tar jag en takeing-care-day, kryar på förkyldning och botar stress. det görs allar bäst med tulpaner i fönstret, värmande polotröja, nybäddad säng, söderte, hänga fram vårklänningen och busa med katten. precis sådant som jag mår bra av just nu.
och vad gör ni? vad tänker ni på? berätta! skulle vara så väldans fint med lite kvällsläsning. ha det fint! puss

en svidande storm och allt jag vill är att sluta fysa.


säg hej till mitt nya te! det är från clipper och jag fyndades i caféet på malmö museer där jag var på studiebesök i förra veckan. ett grönt te tycker jag gör sig allra bäst om morgonen och med smaken jordgubb kan det inte bli bättre! och designkär som jag är var detta även en investering för ögat för åh, vilken fantastiskt fin förpackning! avnjuts ur muminmugg såklart. ha det fint! puss
 
fotografier: jag

om morgonfrost, marsmys och maskeradfest.

måndag. och precis som vanligt är det dags för samanfattningen av min vecka genom instagram. där finner ni mig som @_hannahellen. i dag blåser vinden som aldrig förr och jag längtar mest efter att få vara i benjamins armar. himla underligt egentligen, att jag som alltid varit så självständig, nuförtiden helst av allt vill vara i någon annans sälskap. mest hela tiden.


nåväl, i måndags var jag hemma sjuk för sista dagen. drack te med citronskivor och ingefära, läste nya numret av retro och gosade med katten. väldans fina sjuklingsbestyr.
 

i mitt fönster hänger, som alltid majas fördelsedagskallender och såhär ser mars-månad ut. en väldans fin illustration av lena andersson. på andra bilden syns ett nytt te jag köpt i veckan samt en liten del av ett mellis som jag avnjöt hos benjamin.
 

en kalasgod frukost i form av flingor med blåbär, två små smörgåsar med ost, paprika och groddar/ avokado och tomat samt en favoritkopp grönt te. så fort jag kom hem sprang jag direkt upp till rummet för att svida om till pyjamasbyxor. älskar att få flytta in i dem efter en kylig dag, åh.
 

för våren kan ännu inte bestämma sig om den vill stanna eller inte. i trosdags vaknade jag upp med frost utanför spetsgardinerna och molly undrade varför inte solen ville komma tillbaka. 
 

fredag är lika med klänningsdag och här bär jag min, troligtvis absoluta favoritklänning med rävar på. från sugarhill boutiqe kommer den! så himla mycket fina saker i deras webbshopp förövrigt.
 

min lördagsmorgon såg som bekant ut såhär. mamma hade köpt en sprillans ny tidning med finaste namnet, books & dreams som jag lusläste. i klädd favoritbyxorna med molly som sälskap. hur mysigt som helst.
 
på kvällen var det dags för nittiodagarkvartillstudentenfest i form av maskerad. och jag var lilla my! en väldans fin kväll som avslutade hemma hos en väldans bra vän. att komma närmre klasskompisar samtidigt som att peppa inför student och frihet är
en kalasbra kombination!
 

på söndagen firade jag kusinvitamin på sexårsdagen men allra mest låg jag i sängen min och söndagsnjöt. här ovan är ett par vykort från rummet! det första är utav mitt fina smyckesträd med bästa våraccessoaren, jordgubbsklockan! och så syns några favoritböcker samt en favoritburk på hyllan. nu ska jag gömma mig från stormen i hans famn. ha det fint! puss
 
fotografier: jag

är det du, åh du som gör så hjärtat slår.


söndag. och en snabbtitt på en ny klänning jag fyndat! etthurndrafemtio enkronor på hm (rea) och åh, de där stressiga morgnarna med klädvalsfrustation är nu över då jag har den här världsfina enkelheten att dra på mig! passar utmärkt med mitt cykelhalsband, en vårvänlig jeansjacka och vintage-väska, tänker jag mig. nu ska jag återgå till söndagsmyset. ha det fint! puss

fotografi: jag

om att göra precis ingenting.

lördag. jag vaknar upp och känner hur välbehövlig en lång sovmorgon är. åh. efter stressiga dagar med frost och kyla var just denna marsmorgon något alldeles extra. med hjälp av lite vykort vill jag visa några timmar av att göra precis ingenting.


med lite vårsol i ansiktet öppnar jag ögonen och som vanligt om helgmorgnarna ligger jag och drar mig en stund innan jag går
upp. kikar igenom instagram och vine som jag skaffade för inte allt för länge sedan. superkul! ni finner mig som hannahellen.
så tar jag ner min fina kallender och passar på att fylla på med lite födelsedagar.


sedan gör jag frukost. äter en skål fruktsallad med björnbär, apelsin och äpple, ett styck finncrisp med ost och gurka samt ett
glas med yoghurt och müsli. tar efter en stund med mig frukosten ner till familjen. läser tidningen, lyssnar på radio och pratar
i kapp om veckan.


så här ser jag ut! mina bästa pyjamasbyxor finns att fynda på hm och minttröjan är en favorit från monki. himla skönt klädval. ungefär här bestämmer jag mig för att inte gå klädd i något annat på hela dagen.


men det löftet håller jag inte. för jag övningskör till ett firskis och svettis pass för att sedan duscha, äta en snabblunch och sedan slänga ner mig i sängen igen. läser en ny spännande tidning med finaste namnet. books and dreams. självklart är det reportaget
med elsa billgrens om lockar mig mest. 


och hur lycklig blir man inte utav solens strålar genom spetsgardinen? tillsammans med den här spellistan och den här låten
känner jag hur en ofantlig vårlängtan sprider sig genom hela mig. ljusblå himlar, fågelkvitter, uteserveringar, cykelturer och blommor precis överallt. åh.


med ett världsgosigt sälskap njuter jag vidare utav lördagen som nu blivit kväll och efter lite brocollisoppa och avsnitt av modern family svider jag om för att träffa en massa vänner i form av nittiodagarkvartillstudentenmaskerad. och vad är jag annars om inte lilla my! kalas. ha det fint! puss

om vykort från en favoritplats.

fredag. och äntligen, äntligen är det helg! för åh, som jag har längtat efter vilotimmar i sängen, framför favoritserier med kopiösa mängder te och drömmar om vårsol. annat min helg kommer bestå utav är studentpepp och kompishäng. fint! i dag tänkte jag visa några sista favoritdetaljer från mitt rum. här kommer sex stycken vykort.
 
del tre.


ovanför mitt skrivbord finns en hylla med mitt bästa porslin, mina teer, några plåtburkar och muffinsformar med muminmotiv. slingan med blommorna är en gammal menköpt på åhlens.


och i slingan hänger alltid mina senaste illustrationer. här syns en hund jag har gjort som kanske kan få bli ett mobilskal eller något annat spännande snart!


en liten bit utav min smyckeshängare där halsband, klockor, blomkransar och en nyckelring med mumintrollet finns.


halva garderoben. glitter, pasteller, sammet och korall. och i mitten syns en liten skymt av min balklänning också!


på sidan av min garderob hänger en grå, glittrig och vinröd basker samt mina favoritväsoer. ovanpå garderoben finns en superfin hattlåda som jag fått utav mamma.


golv-vy, kånken och stativ. när jag känner mig villsen och förrvirrad finner jag alltid ett lugn i mitt eget rum. det är som en oas av mig och jag trivs så himla himla bra. även fast jag inte kan sluta drömma lägenhetsdrömmar. åh. ha det fint! puss
 

lite om allt och ingenting.

frågelåda del. 4
 
 
i dag föll sön och vintern är tillbaks. klädd i mina bästa vinterkläder svarar jag på lite frågelådafrågor och
delar med mig av flummiga funderingar. till alla fina som är sugna på mobilskalen från förra lyckolotteriet
får väldans gärna maila mig: [email protected] ha det fint! puss
 

om vår, vår, vår.

onsdag. och en smoothie jag gjorde en vårsolig marsdag. exotisk utav banan, äpple och annanas. på bordet står nya tulpaner och även fast snön faller utanför så känns det i hela kroppen att våren snart är här. inte minst när jag lyssnar på melodier som den här. åh, jag tror den här sommaren kommer bli ännu en håkan-sommar. ha det fint! puss

för livet ska ju vara fint.

något som gör mig lika lycklig som sorgefylld är era mail. de med berättelser om en klurig vardag när tankar om mat och kropp förföljer er vart ni än går och nedvärderande tankar om era utseenden stoppar er från att leva livet fullt ut. jag har också varit där, och i bland kommer ätstörningsdjävulen tillbaka och hemsöker mig. men det jag har lärt på min resa, det nu snart ett och ett halft år långa är fem tips som jag vill dela med mig utav nu. fem viktiga tankeställare som alltid hjälper mig glömma det svåra och fokuser på det som är fint.

Tumblr_m6p7x4dlo11rtqpelo1_500_large


1. följer du träningsbloggar? fitinspo och liknande på tumblr och instagram? läser du hälsotidningar? gör inte det. sluta följa, göm och glöm allt. börja i stället följa bloggar/instagram/tumblr som gör dig glad. jag älskar öta djur som @bunnymama på instagram och köper gärna heminredningstidningar att inspireras utav. allt detta i stället för sådant som fixerar kring mat och träning.

varför? kan man undra. men dina hjärnspöken kommer från någonstans, eller hur? det är oftast från andra. själv kan jag inte riktigt läsa hälsotidningar utan att själv börja mixtra med min kost. jag inbillade mig ett tag att jag hade ett stort intresse för kost och träning men i själva verket är det inte alls så. jag har bara himla svårt att hålla mig borta. därför tvingar jag mig själv att köpa inredningsmagasin samt följa söta kaniner och helgalna hundar på instagram. och i slutändan blir jag bara lyckligare utav det!
 
2. brukar du planera när du ska äta och vad? räknar du timmars mellanrum mellan dina mål och skriver du upp vad du ska äta? sluta då med det och försök i stället vara spontan. gå fram till kylskåpet när du är hungrig och känn efter vad du är sugen på. försök att äta när du känner att du är hungrig och inte när du tycker att du borde äta. det är viktigt att släppa kontrollbehovet eftersom det ofta är en av anledningarna till problemet. jag hade själv ett väldigt stort kontrollbehov, och har fortfarande. men jag insåg snart att man behöver verkligen inte planera vad man ska äta, att det bara ökar se snurrande tankarna ännu mer! dessutom det faktiskt mycket roligare att vara spontan!
 
3. sök hjälp. det kan kännas hur fel och jobbigt som helst men det är himla viktigt. för du behöver inte leva med ett problem. det finns hjälp och den är bra. ring till ungdomsmotagningen, berätta om dina problem och att du vill/borde få hjälp. det är ett stort steg, men inget kan gå fel!
 
4. försök att sluta tänka på mat. det tar en större plats i huvudet än vad du tror och det är det som spökar mest. skriv ner några saker du kan tänka på i stället. som "hur ser min drömresa ut?", "vad skulle jag tycka om att jobba med om tio år?", "vilka är egentligen mina bästa tv-program?" och "om jag skulle vinna fem miljoner - vad skulle jag göra då?". så fort du börjar tänka på mat så ta fram din lista. ställ några frågor till dig själv och jobba med att försöka svara på dem. du kommer snart se hur mycket tid du faktiskt lagt ner på mattankar och hur mycket annat fint du kan tänka på i stället! det bästa av allt är att du dessutom kommer lära känna dig själv mycket bättre genom detta! genom att utmana mig själv med nya tankar har jag fått så mycket mer lättare att leva. och dessutom känner jag mig själv tusen gånger bättre än för sexton månader sedan.

5. fyll din mobil med bra och lycklig musik! när du är ensam, som på väg till skolan, hemma i rummet eller i bussen så sätt i gång din peppigaste spellista och känn vardagsglädjen komma. låt den lyckligaste låten du vet göra dig glad. det är lätt att underskatta musikens kunskaper men åh, jag blir så galet glad av rolig och peppande musik!
 
det här var mina fem bästa tips för att bota ångest, vardagssorg och ätstörningar av alla slag. även fast jag i stort sätt kan kalla mig frisk nu så får jag i bland ta hjälp av mina tips och för att komma upp ur grpopen jag i bland faller i. för livet ska ju vara fint. och varenda punkt ovan har varit till min hjälp de där dagarna. jag hoppas den kan vara till er också. om inte får nu såklart alltid maila mig. alltid. ha det fint! puss
 
 ph: weheartit.com

andas, andas, allt kommer gå bra.

måndag. idag har jag varit barnvakt åt kusinvitamin trots att förkyldningen håller sig kvar. film, målarfärg och äppelbitar med kanel beskriver våra bestyr bra. som vanligt är det i dag dags för sammanfattningen av veckan genom instagram. @_hannahellen heter jag där och den här veckan har jag mest visat vykort på mitt rum eftersom jag legat till sängs sjuk nästintill varje dag.


här är mina fina mars-tulpaner som varje dag ger mig hopp om riktig vår. gula och rosa är mina favoriter. andra bilden visar mig i konstig pose i klädd min bästa pyjamas. alltså pyjamas måste vara världens bästa uppfining. minst lika fint som skönt.


som vanligt har min fina molly varit ett utomordentligt bra sälskap i sjukhussängen. varesig jag kikar på film, sörplar soppa eller kämpar med plugg så är hon där och gör mig glad. ett husdjur är bland det bästa man kan ha.
 

här är en del av min ljusslinga som hänger ovanför skrivbordet. en ros, en hund (som sedan blev till det här) och en liten text med orden "du är den som får mitt hjärta att slå så himla hårt!!". för min kärlek till livet, benjamin och drömmarna. andra bilden är vyn från sängen. älskar mina små rosa detaljer här och var. 


soljus och leverfleckar en sjuklingsmorgon samt min absolut godaste frukost just nu. keso med frukt, te ur muminmugg och minimackor på kalasgott bröd med kalasgott pålägg. en väldans bra start på dagen.


på min hylla har det här teet ståt alldeles för länge och väntat på att få användas. lapsang souchong från garant doftar rökigt och jag har ännu inte vågat prova! andra bilden visar molly, igen. får inte nog. 


i söndags klädde jag mig ungefär såhär när jag och benjamin gav oss ut på dagsäventyr. vi tog oss till stan, åt lunch, drack te och pratade i flera timmar, sedan köpte vi svarta vindruvor, hyrde film och åkte hem till honom. efter att båda legat hemma i tio dagar var jag som på nyttförälskad i honom. åh. ha det fint! puss

om de bästa utav söndagar.

söndag. ungefärså här såg det ut för precis en vecka sedan då jag bjöd hem min fina vän ebba på fika! vi åt kalasgod fruktsallad med russin, nötter och pumpafrön, drack kusmité ur muminmuggar och pratade om sånt som framtid, kärlek och att ta studenten.
ett så himla bra söndagsbestyr! vad gör ni helst på en söndag? berätta! så gör vi en lista som kan inspirera till nästa veckas bestyr. ha det fint! puss

när minus blir till plus och smärta blir till sol.

lördag. en gråmulen dag som denna tycker jag det passar alldeles utmärkt att göra en nostalgi till varmare väder. det är alltså dags för ännu en summering av mitt tvåtusentolv genom instagram! den här gången tar vi oss an maj och juni. tiden då våren blommade upp på riktigt och all min smärta blev till sol. 

del fyra.


åt fruktsallad till mellis i nyfyndade porslinsskålar, bar inbakad fläta och log under allla mina skoltimmar. stadens alla körsbärsträd blommade för fullt och jag njöt utav soliga morgnar med plusgrader och vårsol.
 
jag och caroline såg älska mig igen på bio och jag klädde mig i favoritklänning, favoritjacka och favoritväska dagen till ära. om eftermiddagarna gick jag bokprommenader i byn eller fikade praliner på patisseriet med bästa josefin ovan.
 
när juni kom rymde jag till sommarstugan om helgerna. där blommade sommarblommorna och solen, den sken varenda minut. på myrorna fyndade jag en drömblommig klänning som jag inte ville vara utan. i skålen ovan syns torkad frukt och nötter, mitt bästa fredagssnacks. 
 
det närmade sig sommarlov och jag kände ett sådant ända-in-på-själen-lyckorus som jag aldrig känt förut. jag var inte längre rädd för ångest, rädd för mat. jag kunde njuta på riktigt. spelade majas alfabetsmemory, tog mig ut på löpturor längs stranden, bar mina finaste shorts och åt mellis på verandan.
 

jag införskaffade nya garderobskärlekar som spetskleningen från monki, i fönstret på bild ett. andra bilden är ett frukostfotografi. müsli, yoghurt, passionsfrukt och finncrisp med ägg och kaviar. mumms! de sista bilderna visar den tidens favoritkombination i klädval. fågelhalsband, korallklänning, virkad kofta, clubmasters-brillor och blommig tygpåse.
 
sista helgen innnan sommarlovet åkte jag och pappa till kroatien. iklädd jeansjacka och loafers drack vi morgonkaffe på starbucks och längtade spänt efter saltvattensbad och medlehavsäventyr. den här tiden var verkligen förändringens tid. panikenångesten som förut kunde komma flera gånger om dagen hade nu många veckors mellanrum. jag kände mig för första gången hel och ångest-fri och drömde förväntansfullt om sommardagar. nu önskar jag er en fortsatt fin lördag. ha det fint! puss

att ta plats, att våga vara lite mer du.

fredag. i dag är det internationella kvinnodagen. en dag då jag tycker att flickor borde ta hand om sig lite extra. fundera på det där med kärlekar, om pojken verkligen är värd dig. ta för dig lite mer och inte hålla tillbaka allt fantastiskt som du har inom dig. unna dig något fredagsfint, som jag i morse när jag njöt av min absolut godaste frukost! fruktsallad med keso och pumpafrön, två skivor mörkt bröd med ost, paprika, groddar/ avokado och tomat samt grönt te. en sådan himla bra start! ha det fint. puss
fotografi: jag

om världens bästa jenny.


i dag fyller min lillasyster femton år!! jenny erika matilda är världens bästa syster, samtidigt som hon är en sådan fantastisk
bästa vän. med henne kan jag prata om allt som är viktigt och jag vet att vad som än händer i framtiden kommer hon alltid att
vara den jag först ringer till när huvudet snurrar av tankar och jag inte kan sova. bilderna ovan är från en utav våra många fina fotopromenader. tusen grattis, jag älskar dig så. ♥

om vårbestyr.

i dag var det sex dagar sedan det blev mars, sedan jag, för första gången vaknade upp med solsken genom
gardinen och blev överraskad med tulpaner på soffbordet, sedan jag började drömma om vår. och ännu är
det solsken i tankarna. så, jag tänkte att det var dax för en lista! om sånt som jag vill hitta på och vara med
om nu när våren äntligen är här.
 
Tumblr_mczafdsxua1qieq9mo1_500_large

jag vill ta långa promenader. gärna till havet. jag finner alltid ett sådant enormt lugn där.

Tumblr_mhebeha3kk1r2t9vpo1_1280_large

jag vill äta bärfrukost, så ofta det bara går. även om det är ett tag tills de svenska bären kommer. jag älskar
att tjuvstarta och sedan bli överraskad när jag får smaka den allra första svenska jordgubben. för, åh vad det
är gott! himmelskt.
 
Tumblr_mfrdh0ycrh1qzh7tdo1_500_large

och precis som de senaste dagarna längtar jag efter ännu fler solskensmorgnar. jag blir så ofantligt hoppfull
när solstrålarna når mig. som att jag först då förstår att det är en helt ny dag fylld av nya möjligheter!

Tumblr_lswxmn2jgo1qhqjazo1_500_large

i vår vill jag även besöka köpenhamn flera gånger om. gärna i tunna kläder, med benjamins hand i min och 
en kamera i väskan. så äter vi lunch, kikar i drömaffärer och strosar runt i nyhavn. himla underbart alltså.
 
Tumblr_mcxwdryzqy1r3rvjjo1_500_large

jag längtar efter att få ta långa promenader eller löpturer i skogen. där man precis kan höra hur knopparna
knäpper och allting växer. fast allra helst vill jag ha lite vårmusik i mina lurar. 

Tumblr_mgwo91u3lg1s0a4soo1_1280_large

och vissa dagar, när det blir sådär riktigt varmt som det kan bli i bland, då vill jag pack min kånken, ta
favoritpersonerna i handen och ha en picknick. kanske vid vattnet, kanske i tunna klänningen och kanske
får man uppleva sommar för en stund. fast det kanske bara är en önskedröm...
 
Tumblr_m9lbrvntc81qc01njo1_1280_large

jag vill bära tunna strumpbyxor och blommiga klänningar nästan varje dag! för det finns ingenting som
känns mer vår än när jag dansar runt i favoritplagg, då solglaögonen sitter på huvudet och håret fladdrar
i vinden.
 
Tumblr_m04r9df5aa1qh6ozxo1_500_large

jag längtar efter himlar som den ovan. en himmel som man kan ligga under, på en filt i trädgården, med en
kopp söderte i handen och läxorna bredvid. att i stället för att plugga vända sig om på rygg, räkna fåglarna
och filosofera kring vad molnen föreställer.

Tumblr_mietwpvrga1rdidhto1_1280_large

snart kommer även alla sommarkläder in i butiken. och bikinis som man alltid måste vara snabb på att
köpa de finaste utav innan de tar slut. blommor och pasteller, himmelsblått och prickigt är det jag helst
vill ha på mina kläder i vår.

Tumblr_mcsm0rjtpg1qfffyto1_500_large

och åh, alla dessa underbara stunder på caféerna som bär ut sina stolar och bord. långluncher, fredagsvin
och uteserveringsfika. allt görs bäst i solsken. 
 
Tumblr_mh6e8yks5x1qfffyto1_500_large

varma morgnar öppnar jag fönstret och sträcker ut tårna. spelar knastirga toner på pappa vinyl och håller
om pojken samtidigt som allt fler solstrålar kikar in. precis som ovan. så vill jag att varje morgon ska vara.
 
Tumblr_m63efpsnvv1r60zwwo1_500_large

till sist måste jag nämna alla de fina blommor som dyker upp i skogsbrynen, på ängarna och vid träden på
bakgården. först ut är tusenskönorna,, sedan kommer blåsippor och vitsippor och snart kryllar staden utav
färger och grönt. åh. nu är jag mer än redo för vår. eller vad säger ni? ha det fint! puss
 
                                                                                                                                           ph: weheartit.com

när tusenskönorna blommar.

tisdag. och fastän jag har feber och ligger obekvämt med knäckebrödssmulor mellan lakanen har jag det ganska fint ändå. för jag dricker mitt bästa te från clipper, ett vitt med hallonsmak, lyssnar på marsmusik och känner hur solens strålar fyller hela mig med lycka. åh, nu ska jag se på ännu ett avsnitt av glee och sova lite till. ha det fint! puss
fotografi: jag

om den första förtrollande vårsolen.

måndag. att ligga sjuk i sängen med solen genom spetsgardinen är både frustrerande och väldans fint på samma gång. för jag vill ut, ut och hitta på saker. promenera, upptäcka vårblommor och pussa på pojken. samtidigt dunkar huvudet och jag trivs ganska fint med blicka drömmande genom fönstret i stället för att ligga i ett sorgset mörker.


nåväl, i dag är det dags igen! sammanfattning av min vecka genom instagam alltså! där finner ni mig, som vanligt som @_hannahellen. här är två fotografier från början av veckan. jag var sprudlande lycklig, i klädd collegetröja och vintage-klocka.


har nästintill bara använt mig utav mymlan-muggen för mina testunder i veckan. så himla söt! så har jag påmint lite om mina mobilskal också. jag är så himla glad för dem att jag heltenkelt inte kan låta bli att tjata! maila mig på [email protected]
om ni är intresserade!
 

i veckan kom våren till min lilla by. och jag har vaknat upp utav solsken nästintill varje dag. åh. jag har aldrig varit så förtjust av våren förut. men, som ni vet förändrades mitt liv och sedan ett år tillbaka har varje årstid haft sin egen lycka. särskilt våren. och
nu det pirrar i hela mig.
 

i fredags blev jag sjuk och då peppade mamma mig med överaskningsblommor. tulpaner! åh, nu har även jag våren i mitt rum! på bordet finns även en lula-tidning, min sötaste kortlek och en morgonsmoothie. den här gången provade jag något nytt och blandade äpple, banan och annanas med yoghurten. gott!
 

kanske årets hittills bästa köp. de mintgröna monkitröjan är både skön och fin och väldans rolig dessutom, med de små bollarna.
jag älskar kläder som gör en glad! på bild två syns en utav de tusen koppar te jag har hällt i mig under sjuklingshelgen. och gissa vad jag ska göra när dessa vykorten publiseras? en kopp till tack. 
 

här syns min söndagsfrukost. söndags kom min underbara vän ebba över på vårfika. jag bjöd på fruktsallad och kusmite och vi pratade kärlek, resplaner och framtidsvisioner. jag var lycklig och glad fastän febern kom krypandes tillbaka. så nu ska jag koka den där koppen och slå mig ner i vårsolen, med tusen filtar och en bok i min hand. ha det fint! puss
fotografier: jag

om en blå himmel och solljus genom en spetsgardin.


söndassol. när man är förkyld kan man ordna till med en riktig energi-kick till frukost. med blodapelsin, ost-och-gurka-smörgås samt fil med bär, frön, nötter och torkad aprikos ser jag till att krya på ordentligt. utanför skiner mars-solen och jag drömmer om varmare grander, tunna jackor och hans hand i min genom stadens gator. åh, ha det fint! puss
fotografi: jag

om morgonsol, tulpaner och fågelsång.

andra mars. och det känns i hela kroppen att det är vår. jag vaknar av solsken och fågelkvitter, på soffbordet står tulpaner och blommar och från lekparken utanför fönstret hör jag lyckliga barn skratta. fint! och när våren närmar sig måste jag alltid uppdatera garderoben lite. här kommer två nya fynd som jag inte vill vara utan i vår!

det första fyndet är mitt cykel-halsband som syns lite tydligare här ovan. för vad är inte vårigare än en cykel? från accessorize kommer det. alla mina bästa halband finner jag där. jag köpte tre fantastiska favoriter sist, och alla för ändast sjuttionio enkronor
styck. tips, tips!

fynd nummer två är den persikofärgade koftan från hm. passar utomordentligt bra med något så enkelt som en svart kjol, min från uo. på läpparna har jag ett läppstift som jag grävt fram ur sminklådan. om jag känner mig rätt kommer det inte gå en dag i vår utan att jag pussar rött! nu ska jag krypa ner i sängen igen. det syns i mina ögon att förkylningen inte är över. ha det fint! puss

fotografi: jag

om längenhetsdrömmar, disneykärlek och snälla farbröder på bibleotek.

frågelåda del 3.

Tumblr_mgzh94sjwf1rnww9oo1_500_large

 

vad gör du när du tänker alldeles för mycket så att det blir alldeles tjockt i huvudet av alla tankar? som du egentligen inte vill tänka? då brukar jag försökar fokusera på annat så mycket det går. antingen tar jag fram mina tankenötter. en lista på roliga frågor och funderingar att ersätta de jobbiga tankarna med, så som "vad vill jag göra i helgen?", "vad ska jag köpa till mamma i födelsedagspresent" och "vad skulle jag göra om jag var tvungen att spendera tio tusen kronor på en dag?". ett annat bra tips är att slå på en bra tv-serie. det hjälper alltid! 

  

vet du hur man får pepp till att börja träna, och i sådana fall hur? till att börja med tycker jag man borde fundera på varför man ska träna. är det för att du vill gå ner i vikt, tänk igen. allt för många stressar med att gå ner i vikt för att finna bra självförtroende, när resultatet sällan blir något annat än tvärtom. vill du bara ha en hälsosam livsstil så tycker jag du ska kolla upp lite olika träningsmöjligheter och finna det du faktiskt tycker är roligt! spinningpass, friskis och svettis, gymma, springa, promenera, simma. det finns så himla mycket! skapa dig en bra spellista och ta med dig den. och träna inte för mycket. hitta en nivå som är lagom, träning ska vara roligt!

hur ser en vanlig dag ut för dig? mina vardagar ser oftast ut såhär: vaknar tio i sju, duschar, klär på mig och sminkar mig. sedan gör jag frukost och kanske förevigar jag den och tar ett fotografi. läser kultur-delen i tidningen, inklusive serier och tv-tablå, går upp på mitt rum, slår på musik, kikar på lite bloggar, bortstar tänderna, hoppar in i bilen och övningskör till skolan. efter skolan träffar jag kanske benjamin eller en vän. myser, äter mellis, pratar. om kvällen kanske jag tränar eller slår på några favoritserier. pluggar, skissar, skriver, bloggar. innan jag somnar kikar jag på instagram och skirver dagbok. 

 

vilken är den bästa disneyfilmen? den lilla sjöljungfrun! har alltid älskat ariel. åh, nostalgi. 

  

i min klass går världens finaste kille. vacker, rolig, trevlig, smart... ja typ allt. den sista tiden har vi pratat lite mer än förut men det känns som att det ligger på mig om det ska "bli något mer" mellan oss. tips på vad jag ska ta mig till?
för även om jag går runt med det underbaraste av pirr i magen orkar jag inte längre med att han antagligen inte vet om det och bara ser mig som en av alla de andra i klassen. och att bara säga "jag gillar dig" rätt ut framför honom känns inte som en omöjlighet, förutom just nu. vad sjutton kan jag göra för att visa honom istället?? utan att vara för på och allt det där som sätter stopp för mig i mitt huvud. precis såhär var det mellan mig och benjamin också. fastän han inte går i min klass så går vi på samma skola och jag stod inte ut med fjärilarna i magen när jag såg honom. så jag tog mig modet till och frågade honom om vi skulle fika. och även om jag visste att jag kanske skulle få ett nej, så tänkte jag att det inte är hela världen. någon gång ska ju det hända. så mitt tips till dig är alltså att fråga honom om en fika. ni två, efter skolan eller på en helg. går det bra kan ni alltid träffas på kvällen också, kanske se på bio eller så. våga ta risken, för man vet aldrig om det är ett berg eller en dal förrän man provar. lycka till fina du!

 

kan du inte visa några av de saker du brukar pyssla med? om det är mina illustrationer du menar så visst kan jag göra det! vad roligt att höra att det intresserar. puss!

 

Tumblr_m756dontjw1rb6tubo1_500_large

 

vad vill du göra efter studenten? jag vill plugga grafisk design på någon bra skola. just nu kikar jag på berghs eller konstfack i stockholm, så vem vet? kanske är det där jag hamnar i höst.

 

vilken är din absoluta favoriträtt? åh, vilken svår fråga! jag älskar stora matiga sallader. gärna på marockanskt vis. med couscous eller bulgur i grunden sedan massvis med sallad, ungnsrostade grönsaker eller rotfurkter, haloumiost och så frön/nötter och torkade aprikoser eller russin på toppen. serveras alltid med kryddad turkisk yoghurt till. kalasgott! annars älskar jag indisk mat något ofantligt också. 

 

hade inte du kunnat göra något inlägg om dina drömmar efter studenten och ett inlägg om vad man kan göra när man är nere? absolut kan jag det! tusen tack för det fina tipset. skriver upp det med detsamma! puss 

 

vad gör dig alldeles varm, liksom att du kan ta detdär andetagen och känna att det är ju visst himla underbart? 
lyckoruset som blir när jag börjar samla på finheter. det gör jag varje kväll när jag skriver ner allt som jag är tacksam för i min dagbok. blir alldeles pirrig och somnar med ett leende. så blir jag väldans varm när jag lyssnar på viss musik också. som när jag nyss slog på musiken från den lilla sjöljungfrun och fick en nostalgitripp till när jag var liten och åkte på äventyr med morfar och mormor. vi lyssnade alltid på disneymusik i bilen då. åh. 

  

och hur firar du studenten och vad händer till hösten? på sudenten springer jag ut i vit favoritklänning med tårar i ögonen. åker i pappas porsche hem och spenderar så många timmar möjliga med släkt och vänner, god mat, presenter och tusen kramar. sedan tar jag en vän under armen och dansar ut i natten. vad som händer i höst vet jag inte, men jag hoppas på roligt plugg i ny stad, att träffa lite nya vänner och få rita varje dag.

vad gör du projektarbete om? för du går väl åk 3? ja, jag går i trean! i projektarbete har jag och några vänner startat ett litet företag som säljer löskragar. där är jag vd samt ekonomiansvarig plus grafisk formgivare då det är jag som designat vår lilla logga. kika in på vår facebooksida här och webbshop här

 

hur hittar man vänner som man verkligen gillar? en person som är som jag..? något tips på hur man kan visa folk hur bra man är och få dem att se mig på riktigt? det där med att hitta en person som är "jag" har jag funderat mycket på och sanningen är att det finns nog ingen som är precis som du. jag och närmsta vänner har mycket gemensamt samtidigt som vi är väldans olika på samma gång. men, sålänge vi respekterar varandras olikheter håller vi tätt tätt i hop. och det senaste året har jag fått insikten att den ända som förstår mig till ett hundra procent och tycker om allt som jag tycker om är mig själv. jag är min egen bästa vän och det kommer hjälpa mig så mycket genom livet. mitt tips till att träffa nya vänner är att vara glad, ge mycket komplimanger och ta intiativ. för vem blir inte glad av en att få frågan om en fika, en dag på stan eller en sleepover?

Tumblr_mgvytdzpkx1rk4ovao1_500_large

 

favorit låt med ett speciellt minne till? linnea henrikson - jag vet nåt som inte du vet. hela hennes senaste skiva lyssnade jag på i hela ljuva sommaren och åh, det var den bästa tiden i mitt liv. jag trivdes så galet bra med mig själv och livet, hade aldrig känt så förut. världens bästa sommar.

 

tips på hur man kan piffa till lägenheten lite? vill ha den mer personlig liksom. mitt bästa tips för ett perosnligare hem är att kika på second hand. där kan man till exempel finna något fint att sätta upp på väggen eller fynda möbler som ingen annan har. ett annat tips är att plasera mycket saker ovanpå garderober, i fönsterkarmar och fylla hyllorna. göm inte dina favoritsaker - låt se stå framme och synas!

 

jeg synes det er vanskelig å finne fine ting om meg selv, hva er tre ting du linker ved deg selv? åh, jag är säker på att det finns massvis som är fint med dig! tre saker jag tycker om med mig själv är min klädsmak, mina läppar och att jag inte skäms över att de där små grejerna som andra verkar vara så blyga om. som att jag sällan festar, att jag är min egen bästa vän och att jag blir lycklig av muminmuggar, disneymusik och att prata med gamla farbröder på bibleoteket!

 

vad vill och tänker du på just nu? just nu vill jag mest bli kvitt förkylningen och träffa saknade vänner. fast allra helst vill jag att benjamin ska ligga här, tätt intill och titta på harry potter med mig. 

 

vad är det bästa med benjamin? det allra bästa är nog det att han älskar precis allt det där som jag alltid trott att ingen skulle älska med mig. 

 

tre saker saker som peppar dig i nuläget? vårsolen (välkommen första mars!), att det är fredag och att jag den här veckan, vågat ta för mig lite mer. på gott och ont har jag övervunnit en liten osäkerhet och en smärre konflikträdsla. det känns så himla himla bra.

 

vad generas du av? jag blir alltid lite smågenerad av att skryta. alltså, när någon ber mig berätta om sånt som går bra för mig, exempelvis att så många fina personer vill köpa mina mobilskal och jag känner i hela kroppen hur glad jag är och kan inte hejda mig från att prata sådär lyriskt fort och mycket. efter ett tag inser jag hur jag sitter och skryter. då börjar kinderna hetta! 

 

vilken är den bästa konserten du varit på? åh, det måste vara coldplay när de spelade i köpenhamn i sommras. galet vilken magi! konfettiregn och blinkande armband, tårar längs kinderna och händerna i luften. sommarnatt.

ph: weheartit.com


RSS 2.0