om pinnstolar, loppisburkar och tomater i massor.

söndag. och något jag tycker är det bästa med söndagar, förutom att det just är en ledig dag och tid för så mycket mys det bara går är att fara på utflykter i dag tog jag min familj under armen och åkte till ett favoritcafé som vi besökte säkert upp mot tjugo gånger i
somras. tomatens hus heter det. stax utanför glumslöv i landskrona. ett utav de mysigasta ställen jag vet.

förutom att äta sig mätt på universums aboslut godaste tomatpaj kan du fynda supergott nybakat bröd, chutneys och dressingar, kryddplantor och hemgjord granola. och tomater, såklart. min favoritsort heter något så finurligt som sommargodis och nu är det inte lång tid kvar tills de börjar säljas i den lilla gårdsbutiken. mumma!
 

lite såhär ser det ut inuti. gulligt och hur mysigt som helst. är fullkomligt förälskad i tapeterna!
 
det finns även en mängd bakvärk att smaka på, kaffe och mitt bästa vaniljte att dricka ur finfina muggar från pip studios. men alltså åh, ska ni luncha så är det tomatpaj eller tomatsoppa som gäller. punkt slut. förutom under sommaren då mozzarellasalladen också får vara med på listan! kalasgott! plus att det är hundra procent vegetariskt!
 
min jordgubbsklocka fick vara med dagen till ära! man kan även sitta ute i solskenet eller i ett pastellpyntat växthus. ett superbra söndagsäventyr alltså. på hemsidan kan ni finna en närmare adressbeskrivning om ni vill fara dit.

nu tänkte jag det vore väldans fint om ni ville berätta om era bästa utflyktsmål? och kanske något alldeles särskilt ni har varit med om där? det kan vara allt från en rökig valborgspark till ett somrigt smultronstället eller en vinterstuga uppe i kalla bergen. vad ni
än kan tänkas komma på! tusen kramar, och ha det fint! puss

Kommentarer
Postat av: emmelie

kan inte du visa dina favoritbloggar? skulle vara så roligt att se vad du läser för bloggar och hitta fler liknande underbara som din!

2013-05-05 @ 17:29:16
Postat av: Adele

åh, recept på pajen tack!:)

2013-05-05 @ 17:41:34
URL: http://adele.forme.se
Postat av: Matilda

ett bra utflyktsmål jag vet ligger i västnyland (bor i finland) vid sjundby slott. där säljer de, på sommaren, den mest underbaraste glass jag vet! det är verkligen den godaste glassen jag ätit i hela mitt liv.

2013-05-05 @ 20:02:11
Postat av: ellen.

en plats där jag älskar att vara är Båstad.
att strosa runt på kullersten,kika in i en massa mysiga affärer,äta engelholms glass,se på alla otroligt fina båtar,känna lukten av saltvatten och ha på sig en blommig sommarklänning! kärlek.

2013-05-05 @ 21:10:44
URL: http://elleningridlisa.blogg.se
Postat av: millie

skulle inte du kunna visa hur du redigerar dina bilder? de blir alltid så fina! kram!

2013-05-05 @ 21:23:21
Postat av: Kristina

Dit brukar jag alltid åka med min mormor som bor i Glumslöv :)

Mitt bästa tips är RC Chocolat i Sigtuna, utanför Stockholm. Det är ett chokladcafé som erbjuder alltifrån praliner till hemmagjord glass. Mitt bästa RC-tips är deras varma choklad + en chokladklubba som man doppar i koppen så att den smälter och blandar sig med drycken. Sedan är deras croissanter med choklad i guld värda också! Det var länge sedan jag besökte RC men ska nog försöka pallra mig dit någon solig junidag!

2013-05-05 @ 23:55:10
URL: http://earcandy.spotlife.se
Postat av: Lena

Men åh, så himla mysigt!

Jag och min fina Glenn brukar gå ner till Bryggan vid vattnet de fina, soliga eftermiddagarna och kvällarna nu. Kanske tar med oss Take away kaffe och baugetter. En kväll när jag och en kompis satt på Bryggan kom Glenn och överraskade med jordgubbar och en termos med kaffe, så himla mysigt, så där satt vi ett bra tag.

Längtar tills på fredag, vi får ta en sväng förbi Brygga då finis! Puss

2013-05-06 @ 08:47:15
URL: http://lena.blo.gg
Postat av: Amanda

åh så himla fin & mysig blogg! älskar!

2013-05-06 @ 15:10:15
URL: http://amandaalices.blogg.se
Postat av: frida

nej fy vilket underbart ställe!
mitt favoritutflyktsmål är botaniska trädgården här i uppsala. tycker så mycket om att gå runt å kolla på alla fina växter och så finns det ett jättemysigt fik där också! kram

2013-05-06 @ 18:34:50
URL: http://stummaord.blogg.se
Postat av: lisa

åh vilket mysigt ställe och din klocka är så fin! :)

2013-05-06 @ 19:50:34
URL: http://popflickan.blogg.se
Postat av: Lisa

Åh Gud så fint! Jag blir helt lyrisk bara jag tittar på din blogg! Allt ser så himla liksom ljuvligt ut!
Mitt bästa utflyktsmål i den lilla stad jag nu bor i, ett fik som ligger i en by utanför stan som heter Majas Cafe och Presenter. Där är jag i princip stammas och varit det sen jag var liten. Är också alldeles överlycklig, jag har fått jobb där i sommar, på mitt drömställe! Så innerligt glad!
Idag har jag plockat vitsippor cyklat och ätit mellis med barnen ute på förskolan jag jobbar! Så himla vårigt!
Hoppas du har det super och du är enormt fin! :)

2013-05-06 @ 23:02:23
Postat av: Sara

Åh var kommer klockan ifrån??

2013-05-07 @ 10:40:46
Postat av: Linnéa

vad fint det här stället verkar vara! dit ska jag verkligen åka, tack för tipset!

2013-05-13 @ 11:21:43
URL: http://linneahansson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0