om mumma kardemumma.

torsdag. och förkylningen är ett faktum. vilken tur, tänker jag, att jag är ledig både i dag och i morgon, helt utan långa timmars
jobb och stora äventyr är inbokade. nu kan jag lugnt spendera min tid med att plugga körkortsteori, rita, skriva och planera. allt
med mina spetembermelodier och en kopp varmt vatten med citron plus ingefära vid min sida. peppande!!


och till alla andra sjuklingar där ute så kommer här ett kalasgott och värmande recept för nästa morgonstund! en gröt, som är så vidunderligt god att den bara får göras när man behöver pepp och plåster. för den här vill man inte bli trött på!!


börja med att blanda en deciliter havregryn i en skål tillsammans med en nypa salt, ett kryddmått kanel och knappt ett kryddmått kardemumma. hacka sedan en halv banan i små bitar och blanda med grynen plus en näve russin och två deciliter vatten.


in i mikron på sjuhundrafemtio grader i tre och en halv minut. glöm inte att röra om i gröten då och då så att den inte kokar över. under tiden kan du skära upp resten av bananen i skivor samt plocka fram mjölken, själv väljer jag helst mandelmjölk.


nu kan du även passa på att slå på tekokaren. just den här morgonen valde jag garants höstvänliga söderte. älskar!!
 
när tre minuter gått skedar jag upp gröten i en djupare tallrik, som den ovan och så toppas den med banan, kokos, mandlar och mjölk. ut och njut i höstsolen eller kryp ner i sängen igen för en stund. mys och mumma kardemumma!! nu tänker jag fortsätta
med mina peppande bestyr och kanske fundera lite på hur jag som bäst kan ta vara på den frihet jag lever i nu för min egen och
mitt välmåendes skull. sådant är nämligen lättare sagt än gjort. ta hand om er, och ha det fint! puss

Kommentarer
Postat av: Rebecca

den låter så ofantligt god och bra! i morgon är jag också ledig så då måsta jag passa på att prova detta recept! Kram och krya på dig!

Postat av: ullis

var är din fina nya kappa från?

2013-09-19 @ 15:00:01
Postat av: Mirjam

jag bara ler när jag läser din blogg. så himla vackert alltihop!

2013-09-19 @ 15:32:01
URL: http://kortochgott.devote.se
Postat av: Emelie

Många som verkar få sig en sjukdomssläng numera! Jag är en av dem, men olyckligtvis har jag inte turen att vila och ta det lugnt. Tur att du får det - förkylningar kan nästan bli lite mysiga då, till och med.

2013-09-19 @ 17:13:40
URL: http://sockerskrin.blogspot.se
Postat av: Börje

Undrar ibland om jag har kommit fel, läser en blogg av en ung tjej. Jag är varken ung eller tjej och verkar mest vara tjejer som kommenterar inläggen. Men det är nåt speciellt med din blogg som gör att jag fastnar, den är levande och äkta. Svårt att förklara men den är verkligen en favorit.

2013-09-19 @ 17:17:09
URL: http://www.ugglan.panatet.se
Postat av: Sofia

Så himlans gott det ser ut! Måste testa.

2013-09-19 @ 18:25:16
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: Evelyn

Hej Hannah! Har läst din blogg ett tag nu och följt din instagram väldigt länge nu! Måste bara säga att jag får lyckorus i kroppen varje gång jag kikar in här! Så mysiga stunder du bjuder på! Sköt om dig, kram!!

2013-09-19 @ 20:25:06
Postat av: Lillaviol

åh vad gott och fint!

2013-09-19 @ 21:55:17
URL: http://sprallice.blogg.se
Postat av: Ellen

hej! är en tjej på sexton år som alltid upplever stress i vardagen. känner mig alltid förföljd av alla läxor som ständigt växer sig större och hindrar mig från att hinna med roliga, spontana saker i mitt liv. min fråga är då, har du något tips på hur man hittar en bra balans? hur hinner man med både plugg, träning, familj, vänner, egentid och roliga bestyr? har precis börjat gymnasiet som ligger långt ifrån där jag bor, så hinner knappt hem innan jag måste börja plugga igen. vill få ordning och struktur på min vardag och även få tid att andas och ta det lugnt, men hinner liksom inte med det. känner mig även allmänt stressad över alla val jag gör och valen som jag måste göra i mitt liv och på alla måsten och krav som ständigt ligger och spökar.

så, har du några tips på hur man kan gå tillväga? något som är värt att tänka på? hur tar man tillvara på vardagen på bästa tänkbara sätt? hur ser en vanlig dag/vecka ut för dig ungefär, om man ser det översiktligt? hur gör du för att få ordning på din vardag? vore så otroligt tacksam om du kunde svara på detta i ett inlägg eller meila mig på min hotmail, [email protected]. tusen tack för en otroligt inspirerande blogg och ha det fint! kram!

2013-09-19 @ 22:47:57
Postat av: Victoria

Gjorde det här idag! Fast kokade gröten med havremjölk! Åh vad gott det var. Nästan så att jag inte vill äta något annat.

Kul med sådanahär inlägg med frukosttips!

Kramar till dig Hannah!

2013-09-21 @ 09:52:19
Postat av: Becka [fotoblogg]

verkligen mumma kardemumma. & krya på dig vackra!

2013-09-21 @ 11:01:59
URL: http://photos-by-becka.fotoblogg.nu
Postat av: Iris

oj oj oj denna gröt ska jag verkligen prova imorgon! är inne i en grötperiod nu. Men hallå, hur går du till väga när du redigerar dina bilder? otroligt fina! en snabbförklaring vore asnice :) kram

2013-10-06 @ 00:33:56
URL: http://whitevisions.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0