om sånt som får mitt hjärta att slå dubbla slag.

alla hjärtans dag. ingen vanlig fredag alltså!! i dag ska jag jobba fram till eftermiddag och sedan vankas en fin kväll men jonathan. men den här dagen handlar inte bara om att vara ett par. för åh, jag har firat många hjärtansdagar för mig själv genom åren och lärt mig att allt handlar egentligen om självaste hjärtat. att ta hand om det, och ge den sånt som får den att må som finast. ♥ och här kommer därför en lista på sånt som får mitt hjärta att slå dubbla slag. sånt som ger mig värme och lyckorus och kanske inspirerar det dig lite grann att finna något fint att ge ditt hjärta i dag!! 
 
♥ när jag finner en låt som jag inte kan göra något annat att dansa till, då ler jag ända in i mitt sköra lilla hjärta. som hitten - those dancing days eller trying to be cool - pheonix. lyckorus!!
 
♥ mina egentider om kvällarna då jag efter en lång dag kopplar av framför serier med en kopp green almond te och skålen fylld med frukt, nötter och torkad mango. mumma!!
 
♥ vissa dagar, då jag är ledig eller kanske inte jobbar förrän på eftermiddagen åker jag in med mamma till stan om morgonen. hon släpper av mig vid centralen och så går jag, med musik i öronen och en fullpackad kånken på ryggen och slår mig ner på coffeebreak på sankt petri kyrkogata och frukostar, skriver noveller och har favoritmelodier i öronen. eminent bra, mysig och produktiv egentid, och inte minst god! särkilt om du beställer tranbärsscones och mangosmothie. 

 
 
♥ jag fullkomligt älskar friskis och svettis gympa-pass. allra särskilt när det är en bra blandning musik, mina favorit-rörelser och peppande sällskap runtomkring. då flyger jag genom timman och ler hela kvällen ut. endorfiner är något jag underskattar alldeles för mycket. 
 
♥ att upptäcka en ny butik som jag vet att jag kommer besöka tusen gånger om. det kan vara allt frånl nya små secondhand-favoriter till utvalda matbutiker så som astrid och aporna i malmö som har all typ av mat jag tycker är superspännande!! men mest lyckorus får jag utav att upptäcka ett nytt café. det kan ge mig pirr i flera veckor. åh.
 
♥ nu, när jag varit sjukling så väldans länge har mitt absolut bästa bestyr varit att krypa ner i sängen, med mjukaste filten och datorn i knäet. lyssnar på podcasts och scrollar, scrollar, scrollar igenom pinterest. faller, faller, faller för sådant som tatueringar, tusentals ringar, svarta klänningar med kragar och vegetariska vardagsrecept. det mådde sannerligen min slitna kropp guldigt utav.
 
♥ och på tal om podcast. jag älskar kvällsklubben främst av tre anledningar. ett. jag har fått höra ofta att jag pratar som astrid och det är så himla roligt och lite värmande att höra någon med samma blandband av dialekter som jag!! två. de sätter ord på sådant som man sällan finner ord på och pratar som sådant som en så lätt har glömt bort. så som the sims-koder, att alla som ville vara lite speciella valde franska i skolan och drack trocadero och att det fanns en period då alla införskaffade kameror och gick ut i skogen och hade photoshoots. och nummer tre är att jag skrattar så mycket att jag inte vet vart jag ska vända blicken där jag står bland alla människor på busshållsplatsen, vilket gör allt ännu roligare och ännu mer lyckorusigt. tips, tips!!
 
 
♥ den där dagen i veckan då jag bestämt att det är jag som ska laga mat till familjen. jag väljer noga ut ett  recept som får magen att kurra och står länge och fixar och känner mig lite som en utav de tävlande mästerkockarna ungefär, med tidspress och fler kastruller i gång. vilket faktiskt bara är superroligt!! särskilt eftersom jag vet att snart kommer vi alla sitta där, bland de tända ljusen i vardagsrummet och smaka utav måltiden. underbart.
 
♥ när vänner ringer och skriver bara för att prata av sig, berätta om sprillans nya livshändelser och vill boka pluggfikor. det är så ofantliget värmande och leende-framkallande! och det är det som faktiskt har lärt mig att så fort något kalasfint händer ska jag berätta för mina vänner! och inte hålla det undan i tron om att jag är i vägen. jag älskar ju själv att höra allt som är nytt och lyckligt! det är ett litet nyårslöfte jag har.
 
♥ i tisdags var allting mest bara sorgefyllt. för så kan det bli när hjärnan stänger av under körlektionen och tårar rinner hos psykologen. och sådan sorg lämnar inte bröstet så väldans lätt. och då, när mamma kommer in i rummet mitt, kramar om mig och säger hur stolt hon är, över all min kamp och över den jag blivit. då lättar allt, och jag flyger nästan fjäderlätt igen. 
 
♥ att köpa mig en liten vardagspresent till mig själv. som de där fina ringarna jag fann på hm, eller den där nya barabär-marmeladen jag smakade på gröten i morse, eller att skänka en hundralapp till greenpeace, eller nya vita underkläder som jag vet kommer bli sådär grå efter tusen tvättar men jag tänker att jag är värd dem ändå. inte på tok för dyra grejer, men sannerligen hjärtvärmande.

 
♥ och slutligen måste jag säga några ord om honom. han som, när vi äntligen ses, och jag är på väg att frysa mig sönder, kysser mig hårt med händerna runt min hals, lägger ena armen om mig och vinglar fram cykeln med den handra till den lilla restaurangen där han bjuder mig på thai och får en helt vanlig söndagskväll att kännas som den bästa kvällen i livet.
 
♥ han som alltid har och mer och mer för varje dag fått mig att känna som jag är mitt bästa jag. att det liksom är så väldans fantastiskt!! att jag är just jag. 
 
♥ han som är med på alla mina listor om viljor för tvåtusenfjorton. om det så är spontana resor som vårvindar, sommarnätter, höstvisioner eller den där juletiden jag aldrig slutar älska. och det känns så himla fint att en annars så singeltrygg filur som jag kan känna så starkt för att vara med någon så mycket jag gör nu. 
 
♥ han som jag älskar att lära känna, som jag älskar att vakna upp bredvid, vara nära, vara kära, vara i hop med. han som jag älskar, och kan säga så fastän det darrar lite i nerverna ändå. alltså åh, jag är så himla kär i min jonathan. 
 
fotografi: jag 

Kommentarer
Postat av: Emma Broberg

så fint <3

2014-02-14 @ 16:34:08
URL: http://emmaex.blogg.se/
Postat av: Sofia

himla vackert!

2014-02-14 @ 23:46:41
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: Lisa

så himla fint

2014-02-16 @ 13:43:33
URL: http://popflickan.blogg.se
Postat av: Anonym

Tack tack TACK för de fina orden om vår podd !! Vi tycker fortfarande att det är lite overkligt att vi sitter och spelar in ett samtal och sen tycker folk att det är kul att lyssna på. Det här gjorde oss så himla glada!! <3 !!!

Stor kram från Antigua

2014-02-17 @ 14:52:10
URL: http://kvallsklubben.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0