juni, juni, juni.

mina tankeställare den här månaden / om må-bra-sommar ettpunktnoll. nätterna är långa och ljusa och dagarna likaså. den ända tiden är den du har och passa. vill kroppen ligga kvar i drömmarnas land några timmar till så låt den. sov ut, du behöver det.
 
när du tappar tandborsten i toalettstolen, när du skapar blåbärsfläckar på nya vita påslakan, när saker inte blir som du tänkt. skratta åt det! alla gör misstag i bland! le och säg: vad skönt, jag är mänsklig!! och du, när du och vännerna hamnar i en skratt-fest, passa på att skratta så mycket du bara kan. det, det är rena medicinen!
 
underskatta inte dofter, musik och tända ljus: slå på låtar som får dig på ditt bästa humör, tänd ljusen för att skapa en lugnare oas och unna dig en härligt hudlotion eller duschcreme. små fragment av lycka som skapar ro i själen dagen ut.
 


tänk om - tänk positivt. som fantastiska hanna och amanda pratade om i sin podcast, för en vecka sedan precis. ptl, positiv till livet! ibland är det svårt att vända, men sanningen är att det ofta handlar om hur du tar det och inte om hur du har det.
 
oroa dig inte för vad andra ska tycka eller kanske tycker om dig! du vet inte, du behöver inte veta. så varför undra? så länge du ler och är lycklig, så länge du är stolt och trygg i din tillvaro så ska det inte spela någon roll i alla fall, vad någon eventuellt viskar. 

om något känns motigt. funder på varför? kommer känslan utifrån eller inifrån? det brukar hjälpa mig att acceptera situationen och klura ut hur jag ska hantera den.
 


drömvärlden, tacksamhetspeppen och att leva i nuet. tre tips som jag vet alltid hjälper mig från mörkret ur svackan. särskilt det där om att leva här och nu. att tänka och uppskatta "hur bra du är just här och att livet inte behöver vara med än det här" kan vara din absolut bästa tanke på hela dagen.

dröm, fantisera och skapa!! låt dig vara kreativ, dagdröm fram stunder i framtiden som pirrar, fantisera om sånt som du vill uppleva och skapa genom att klippa och klistra fram kollage ur tidningar, inred ditt rum lite extra sommar-fint eller hoppa på cykeln till staden och införskaffa ett hlet nytt klädval, från topp till tå eller måla dina känslor med akvarell.

▼ lova dig själv att aldrig mer skapa regler som hindrar dig från att vara den fantastiska person du är eller göra sådant som du mår bra utav och finner älskvärt.

skriv ner dina måsten, att bocka av är superskönt. men, men, men analysera dem först! är det verkligen något du måste göra? i sommar ska du leva så kravlöst du bara kan. k-r-a-v-l-ö-s-t.▼ våga låta dina nära och kära komma nära. det hjälper dig må bra, det utvecklar relationen och du vet ju, innerst inne att allt känns lite lättare när du sagt det högt.
 
inspireras av barfota-hannah. flickan som en sommar for till sommarstugan utan skor. "glömde visst dem hemma, vadå då? det är väl bara att köpa nya? eller gå barfota! det ordnar sig!" saker behöver inte tas svårare än så.
 
om du är rädd för att fel, om du är rädd för att misslyckas. att välja fel, att vara fel. bota rädslan genom att: ett. analysera de olika sidorna. varför är a bra? varför är b bra? två. ställ dig frågan: vad kan du förlora? och vad kan du vinna? glöm inte att rädslan för att misslyckas aldrig får vara större än viljan att lyckas. tre. baserat på ovanstående, plus din magkänsla, välj bara något. pang, sådär, nu är det bästämt. punkt! och se hur det blir. våga prova. you never know untill you try. 

Kommentarer
Postat av: Sofia

så himla bra och fina punkter att tänka på i sommar!!

2014-06-20 @ 15:19:32
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: natalie

åh så himla bra och pepp inlägg! heja dig hannah!

2014-06-20 @ 15:26:12
URL: http://alektopaten.webblogg.se
Postat av: Joré

Åh, dina tips är alltid så bra och fulla av pepp! Glad midsommar Hannah! (:

2014-06-20 @ 16:58:59
URL: http://www.jdfoto.blogg.se
Postat av: Sigrid

Så himla rätt! Behövde verkligen detta och ska ta till mig alla tips och skiva ner de. De ska få hänga med på alla sommarbravader och alla ensamhetsdagar. Tack Hannah, mår mycket bättre nu!

2014-06-20 @ 20:35:19
Postat av: Hanna Almgren

rätt rätt rätt. Bra hannah!

2014-06-21 @ 14:01:37
URL: http://hannaalmgren.blogspot.se
Postat av: Sandra Snellman

Du skriver så fint och inspirerande, Hannah! Och allting är sant!

2014-06-24 @ 21:48:32
URL: http://sastronauten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0