om att explodera i kärlek.

torsdag. och efter att i går ha jobbat tio timmar i sträck i matbutiken är jag alldeles slut. brist på sömn, brist på energi. och vad
passar då inte bättre in i livet än dagens mysiga, disiga marsväder? perfekt för långfrukost, serier, lunch i lund, att googla resor och, kanske bäst av allt att läsa, läsa, läsa. därför tänkte jag nu berätta om min senast utlästa bok!! 


jag har en viss rutin när jag är sugen på att läsa en ny bok. i tisdags, exempelvis gick jag in på pocketshop,  andra gånger kan
det vara adlibris.com eller akademibokhandlen och så kikar jag på omslag, läser baksidor och smygbläddrar i alla böcker jag
är nyfiken på tills jag, tillslut hamnar jag vid kassan och alltid med två böcker. pocketböcker.


och senast, innan pocketshop-besöket införskaffade jag välkommen ut på andra sidan, som jag berättade om här samt dagens recention, förr eller senare exploderar jag. en älskvärd kärlekssaga av john green. 


för åh, jag tycker verkligen att bokens tema är kärlek! kärlek till livet, till familjen och till en vacker pojke vid namn augustus waters. huvudpersonen är sjutton-åriga hazel. hazel har en cancerdiagnos sedan tre år tillbaka och går omkring med vetskapen om att hon aldrig kommer bli frisk igen. eftersom hon slutat skolan oroar hennes mamma sig... 


...för att hon spenderar alldeles för mycket egentid hemma i sängen framför amntm eller med favoritboken, som hon läser om och om igen och tvingar henne att gå till kyrkans stödgrupp för att få komma ut lite, och för att få träffa människor. 
 
där möter hon honom. augustus waters. någon som till en början känns som en något mindre karaktär bland många favoriter
men som sedan förvandlas till en del utav den tvåsamhet som fick mina tårar att rinna till bokens sista sida.


  här kan du läsa lite mer, och bättre om bokens handling. många säger att den är bättre på engelska, men jag har bara läst den svenska versionen och tycker den är u-n-d-e-r-b-a-r. lättläst och enkel men ändå tänkvärd och poetisk. och rolig! jag skrattade och grät och njöt och åh, vad kan jag säga mer än läs, läs, läs!! och ha det fint! puss

Kommentarer
Postat av: anna

åhhh, har verkligen velat läsa den där boken så himla länge! måste verkligen ta tag i detta nu.

2014-03-27 @ 11:36:27
URL: http://anagr.blogg.se
Postat av: Rebbi

Åh, det där är en av mina absoluta favoritböcker. Har dock bara läst den på engelska och tror att mycket av det fina i hans språk försvinner på svenska. Jag skulle rekommendera de som läsa den på engelska också, för John Green skriver så galet fint.

2014-03-27 @ 14:06:47
URL: http://rebbilina.blogspot.com
Postat av: Molly

Jag tyckte också om den på svenska. Väldigt fin bok. Jag kommer säkert läsa den igen!

2014-03-27 @ 16:17:43
URL: http://mollyr.devote.se
Postat av: Hanna Almgren

tack för tipset! ska läsa!

2014-03-27 @ 19:08:01
URL: http://hannaalmgren.blogspot.se
Postat av: Ellen

Kommer snart som film --> https://www.youtube.com/watch?v=_ToPeVSUXH0

2014-03-27 @ 19:25:45
Postat av: Bonnie

Åh om du tyckte den var bra kommer du älska Var är alaska? ju! Jag läste den på svenska och tyckte den var fenomenal men har hört att den är tusen gånger bättre på engelska.

2014-03-27 @ 21:38:04
URL: http://bonnieelinandrea.blogg.se
Postat av: Emelie

Så härligt att du har tid att verkligen ta det lugnt, andas, läsa. Tror det är bra terapi för vem som helst, faktiskt, och något man blir så berikad av.

Själv har jag inte haft tid att läsa på sista tiden, och jag känner av det. Är alldeles för stressad. Ska ta efter dig lite och försöka få in lite fint lugn och harmoni :)

2014-03-28 @ 07:57:10
URL: http://sockerskrin.blogspot.se
Postat av: Sofia

åh, har velat läsa denna ett bra tag, vill vill vill! verkar så himla bra.
kram!

2014-03-28 @ 10:05:48
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: Anonym

Jag älskar dina boktips. Jag blir så peppad och inspireras att läsa vilket jag inte gjort föruten börjat med nu, lite tack vare din blogg! :-)

2014-03-28 @ 12:16:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0